Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap 9:37 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam

Budapest – Bár az IMF-et sikeresen kipateroltuk, és Magyarország jobban teljesít, azért vannak még bökkenők. A kedvező kamatozású IMF-hitel helyett a magyar gazdaság most a piacokról jóval kedvezőtlenebb áron juthat forrásokhoz. Ezt persze nem verik nagydobra a kormány, a propagandistává züllesztett sajtómunkások hada pedig falaz ehhez a szégyenteljes művelethez.

Az alábbiakban az MTI által kiadott szöveg olvasható, összesen mintegy 150 millió eurós hitelkeretről. A hosszú és a lényeget elfedni igyekvő szövegben van egy igazán figyelemre méltó mondat. A kamat nagysága nem nyilvános.

Nem tudhatjuk meg tehát, hogy a mi államunk, amelynek költségeit mi adófizetők álljuk, hogyan gazdálkodik a pénzünkkel. Közünk nincs hozzá, de azért sejtjük: az IMF által biztosított kamatnál biztosan drágábban jutunk hozzá a „jobban teljesítő, a saját lábára álló” magyar gazdaság számára létszükségletű hitelhez.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) az államigazgatás modernizálása, valamint a kis- és közepes vállalkozások (kkv) exportjának támogatására a magyar állam számára 50 millió eurós, míg a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. számára 100 millió eurós hitelkeretet nyújt, az erről szóló szerződéseket pénteken írta alá Baranyay László, az EIB alelnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója.

Magyarország az EIB régi, megbízható és jól együttműködő partnere, a nemzetközi bank közreműködésével az elmúlt években jelentős beruházások valósultak meg Magyarországon – mondta Baranyay László a szerződés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Az alelnök kifejtette: az együttműködés a jövőben is folytatódik, hiszen a gazdaság növekedési pályára állásával az országnak egyre több forrásra lesz szüksége. A jövőben több szerződés aláírása is várható.

A mostani egyik szerződés a magyar államigazgatás technikai feltételeinek, humán erőforrásainak fejlesztését szolgálja. Baranyay László hangsúlyozta: az államigazgatás, a közszolgáltatások fejlesztése különösen fontos, mert jelentős szerepük van a versenyképességben, és az emberek mindennapi problémáinak megoldásában is. A másik hitelszerződés megkötésével a kkv-k számára lehetőség nyílik arra, hogy kedvező feltételű, hosszú lejáratú forrást vegyenek igénybe tevékenységük bővítéséhez, fejlesztéséhez, s ezáltal a külföldi piacokon még erőteljesebb szerepet vállalhassanak.

Varga Mihály szerint az EIB által Magyarországra hozott kedvező kondíciójú források jelentősen javítják a versenyképességet, hozzájárulnak ahhoz, hogy az adósságszerkezet javuljon, és jelentős kamatmegtakarítást eredményeznek a magyar állam számára. Az EIB 1990 óta nyújt hiteleket az országnak annak érdekében, hogy a magyar gazdaság uniós felzárkózása minél sikeresebb legyen, s Magyarország 2004 óta részvényes is a bankban.

A miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaságban fontos változás következett be az elmúlt években, megvalósult a keleti nyitás, amibe szeretnének minél több hazai vállalkozást bevonni. Ennek egyik feltétele az, hogy ezek a vállalkozások megfelelő színvonalon állítsanak elő termékeket, másrészt képesek legyenek arra, hogy a versenyben megállják a helyüket.

“A nyugati tartás, keleti nyitás” politikájának egyik fő eleme az, hogy a foglalkoztatás több mint kétharmadát biztosító kkv szektornak is legyen lehetősége arra, hogy tagjai közül ebbe minél többen bekapcsolódjanak. Az Eximbank által bevont 100 millió eurós hitelkeret ezt a célt szolgálja.

Az 50 millió eurós állami hitelkeretet az államreform operatív program és az elektronikus közigazgatás operatív program keretében fogják felhasználni a hazai önerő biztosítására. A forrás most is futó programok keretében szervezetfejlesztésre, az emberi erőforrás minőségének javítására, valamint a közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztésekre lesz elérhető. A hitelt 2015-ig kell lehívni, és azt követően 12 éven belül törleszteni. A kamat nem nyilvános, de annyi tudható, hogy az EIB kiváló minősítésének köszönhetően kedvező kondíciókkal jut forrásokhoz, amelyeket ugyancsak kedvező feltételekkel ad tovább.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 32 szavazatból)
Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. “A kamat nagysága nem nyilvános.”
    … mert annyira alacsony, hogy az már szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  2. A bankok, akik csak tönkre teszik ezt a jól fejlődő országot, ahol minden téren előrelépés van, mióta a nap sem úgy kel fel, mint a fülkeforradalom előtt!
    A bankok, akik csak nyúznak bennünket, a hasznot meg kiviszik (zsákban), de ezek közül is az a bank, aki nekünk ad, az jó kondícióval adja a ,és mi azt nem mondjuk el mindennek. Még!
    .
    Varga meg ne merjen olyat mondani, hogy a kamat nagysága nem nyilvános, mert ha a miénkkel veri a csalánt, akkor tudnunk kell azt is, hogy miért, és mennyiért!
    A saját hitelével kapcsolatban titkolózhat, de amit mi, és a gyerekeink, meg unokáink fizetnek vissza, az igenis ránk tartozik.
    Szólt már valaki, hogy menjünk? Kimaradtam volna valamiből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  3. A 4+ jelű hozzászólás az enyém volt.Elbaltáztam valamit,kitörültem a Name nevet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  4. A kamat nagysága legyen nyilvános, hiszen mi fizetjük!
    Ha Varga magának vesz fel hitelt, azt titkolhatja, de ha a mi kontónkra hitelez, akkor hozza nyilvánosságra!
    Könnyű a máséval verni a csalánt, de tanulják már meg, hogy ilyen nincs!
    Nem tudom mit tett volna a fidesz, ha az előző kormány ilyet mert volna tenni?
    Szólt már valaki hogy menjünk? Kimaradtam volna valamiből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  5. A kamatnak igen magasnak kell lenni, hiszen ebből kell kifizetni Orbánéknak a személyes jutalékot amiért kiebrudalták az IMF-t és inkább tőlük veszik fel a hitelt.
    .
    Orbán sem adja ingyen és most még nagy munka áll előtte, tönkre kell tennie egy csomó bankot a számára kedvező bankrendszeri átszervezéséhez, hogy létrehozhassa a saját bank és pénzügyi hálózatát amely teljesen a Fidesz irányítása alatt áll és a Fideszt szolgálja mind a költségvetés, mind a magán és állami szintű pénzmosási tevékenységhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  6. Minden korábbinál több, 22728 milliárd forint az államadósság.
    Miről beszél ez a tudatlan Misike?
    Ja! Magyarország jobban teljesít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  7. Mostanra “beérett a gyümölcs”. Ennek a felelőtlen rablógazdálkodásnak, amit eddig csináltak egyenes következménye az államadósság emelkedése.
    Ma nincs a magyar gazdaságban akkora potenciál – még a nagy német óriások termelés növkedése ellenére sem .-. hogy finanszírozni lehessen ezt a piszkos nagy rablást. Hiába a MANYUP-ok lenyúlása, hiába az eszméletlen szektorális adók, és egyéb kegyetlen – növekedés ellenes – megszorítások, egy feneketlen kútba megy minden és eltűnik.
    Matolcsy közel 3 éves ámokfutása után jön Varga “barkácsolása” és hazudozásai, mind mind a Kedves Vezető szája íze szerint. Jön a 3. rezsikamu, épülnek a stadionok, Magyarország jobban teljesít…….
    Félelmetes! Olyan ez, mint amikor egy express vonat vezetője elalszik és a szerelvény robog előre, egyenesen a közeli állomáson ugyan azon a pályán veszteglő, 30 vagonból álló sóderszállító teherszerelvény felé. Borzalom!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  8. http://www.168ora.hu/itthon/letartoztattak-kiss-erno-volt-rendor-dandartabornokot-121644.html
    -
    És itt van újra a vezetőszáron vezetgetés időszaka, hogy legyen miről beszélni, mert ezt majd mindenütt hallani és látni fogjuk, de az államházt. hiányáról és az újabb, drágább hitelek felvételéről nem lesz szó!
    Hülyítés magas fokon – még vannak akik nevetnek, így lesz még egy kurzusa ennek a kormánynak és akkor majd az együtt sírás is eljön…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  9. Varga Misi nem tudatlan. Aljasabb, mint a többiek.Eddig leplezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  10. Kovács Szilveszter

    De hát most vették fel a 2 milliárd dollárt is ! Vagy 2000 ? Úgy röpködnek már a miiliárdok, hogy az ember csak kapkodja a fejét.
    Hogy van ez ? Valaki magyarázza már el. S azt is, mi lesz ennek a vége !!!!!
    Mondja el végre egy gazdasági szakember, mit tegyünk, hogy legyen miből ennivalót venni , ha jön a pengő !!! Őrület ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  11. -Valoszinuleg ez a kamat annyira alacsony, hogy szora sem erdemes…DDD!!!
    -Lehet, rosszul emlekszem: de mintha ez ev tavaszan az MNB-penzet kkv-s celokra (2%kamat mellett), a gazdasag fellenditese celjabol, mintha mar felajanlottak volna. Akkor ez (is) mar elfogyott?…
    -Lehet, arra is rosszul emlekszem, mert regen volt: a rendszervaltozaskor a Fidesz egyetertett az keleti/posztszovjet mindennemu kapcsolatok szetzuzasaval, ezek szerint akkor most ujra “testverek” lennenk?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  12. Figyeltétek? Ez az uniós pénzek önrészéhez kellett. Tehát az állami önrészt is hitelből álljuk. Gratulálok. Nincs ám csődben a magyar állam, á, dehogy!
    És ez nem gazdaságfejlesztésre, termelésbővítésre megy, hanem államigazgatás-korszerűsítésre. Új bútor. Az nyilván majd jól kamatozik, és a hitel könnyedén visszafizethető lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  13. “… a magyar államigazgatás technikai feltételeinek, humán erőforrásainak fejlesztését szolgálja.”.
    .
    Nekem ez azt jelenti, hogy tovább növelik az államapparátus létszámát és/vagy magasabb fizetést kapnak az ott dolgozók (akiknek a hierarchia alján valóban nem sok a fizetésük, bár még mindig több, mint a közmunkásoknak).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Aki adja – az Európai Beruházási Bank – vajon tudja-e, hogy ebből a pénzből hatalmas lenyúlások lesznek.
    .
    Persze ez nem érdekli őket, hiszen a kamat feltehetően olyan magas (legalább is sokkal magasabb mint az IMF hitel lenne), hogy ez nekik bőven belefér.
    A kedves vezető pedig örülhet, mert ez nem sérti a szuverenitásunkat. Ugyanis, minél magasabb a kamat annál kevésbé érdekli a hitel folyósítóját, hogy mire költjük.
    .
    Az IMF alacsony kamata azért sérti a szuverenitásunkat (persze az ilyen hitelek egyáltalán nem sértik az ország szuverenitását), mert aki adja, az ellenőrzi, hogy arra fordítsák, amire kérik.
    .
    Vagyis ezt nem lehet elherdálni, mert a felhasználása ellenőrizve van. Ezt pedig a fiuk nagyon nem szeretik. Erre mondják, hogy ez az ellenőrzés sérti az ország szuverenítását6. Holott a fiuk baromira szeretnek herdálni. (Jó, lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam: zsebre tenni.)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  15. Az IMF-et kipateroltuk, hogy ne szóljon bele mindenbe. Ezzel szemben a mi kormányunk aztán mindenbe beleszól. Lassan már

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Nem lehetne, hogy mi meg kipateroljuk Orbánt, hogy végre már hagyjon bennünket békén, és ne szóljon bele a mindennapjainkba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Miska!!
    Mi pontosan tudjuk ,hogy mekkora a kamata a felvett kölcsönnek,ezt ti szépen el is mondtátok.azzal hogy titkoljátok .
    Három bovlira,Miskám!! melyik az a bank, aki nem számol vastag kamatot??
    Vésd jól a fejedbe ez a pénz nem a tiéd, és nem is a tietek! És ezzel nem is bánhatsz olyan formában. Mivel ezeket a pénzeket az adófizetők fogják vissza fizetni és ebből kifolyólag neked kötelezetséged van e kölcsönök elszámolásával.bele értve a kamatokat is.
    Én azt is érteni vélem,hogy miért nem az EU tol veszitek fel a kölcsönt,mert ,.azzal nem garázdálkodhatnátok mert a körmötökre nézne,amit ti nagyon nem
    szerettek.Inkább legyen magasabb a kamat, és így nyugodtabb a lopás.
    A kölcsön kamatát is elárulom neked minimum kétszerese,az EU kölcsön
    kamatának.Miskám!! te sem vagy külömb,te is a hordához tartozól,és éppen
    olyan mocsok hazudozó vagy mint vezííííred.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Szeretném megérni Mihály, hogy Baracskán könyvelj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Átéltünk már egyszer ” dübörgö gazdaságot ” abba majdnem belerokkantunk !
    Most viszont ” jobban teljesitünk ” de ez iszonyu pénzébe kerül az embereknek.
    Persze azoknak akik éjt nappallá téve dolgoznak bruttó 100-ért, és nevelnek
    2-3 gyereket ! Meddig még ??????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Ezek a hírek viszont saját szavazóik nagy részéhez nem jutnak el.
    És ha mégis, akkor álhírnek minősülve megint bebizonyosodik, hogy az ellenzéki formáció a sikeres kormány lejáratásáért minden hazugságra képes.
    .
    Többször leírtuk. hogy a Fidesz mindenféle program nélkül jutott be a parlamentbe.
    Ez így nem pontos. Lépésről lépésre volt megtervezve, hogyan lehet megszerezni a hatalmat, ami nem lesz kivehető a kezükből. Olyan nem nyilvános programot terveztek meg, hogy az ember végig gondolva még levegőt sem tud venni. A pozíciók és tevékenységek lépésről lépésre személyi szinten kidolgozva megtervezésre kerültek még a berendezkedésük előtt. Most csak az apró simítgatások, porszemek kisöprése okoz nekik néha kisebb gondokat.
    Ezeket a kisebb gondokat meg nincs aki felkarolja, gyűjtögesse és rendszeresen felemlegesse. (Már a lehetősége sincs meg.)
    .
    Ha létezne igazi ellenzéki összefogás amely bojkottban teljesedne ki, még annak sem lenne már esélye, hiszen már építik fel a saját ellenzéküket, melynek meglesz a szükséges sajtója, és ha kell a szavazók nagy részét is le fogja nyúlni.
    Itt már csak egy lehetőség lesz. Valamikor ha felnő az a nemzedék, aki nem mehet el ha nem tetszik neki ami van és elege lesz abból ami van.
    Akkor majd…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Csudát!

    “Külföldi tőkét vonunk be a gazdaságba!!”

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lemondott a devizahitelesekről a kormány 2014. március 12. szerda

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos