Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat 21:28 | AN

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai nem támadja Orbánt

Washington – Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület (leendő párt) elnöke részt vett az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetemhez tartozó Center for Transatlantic Relations fórumán, ahol csak nagyon finoman kritizálta az Orbán-kormányt, Orbán nevét ki sem ejtette, egyetlen szóval sem említette, hogy Magyarországon felszámolták a jogállamot, és az Orbán-rendszert az országok életében előforduló “cikk-cakkokhoz” hasonlította. A demokrácia megszüntetéséről csak annyi mondanivalója volt, hogy ez most egy “hosszabb cakk”.

Az origo.hu helyszíni beszámolója szerint Bajnai fellépésén jelen volt Fellegi Tamás korábbi miniszter és Szapáry György, az Orbán-kormány nagykövete is, akikkel régi ismerősként, barátsággal köszöntötték egymást. A fórum az európai és az amerikai válságkezelésről szólt, ennek kapcsán Bajnai nem tett említést Magyarországról. A híradás szerint a fórumon főként arról beszélt, hogy milyen nagy kihívást jelent a politikusok számára a közgazdaságilag egyszerűnek tűnő problémák megoldása. “A technokrata füleknek jól hangzik az, hogy strukturális reform” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a gyakorlatban ezeknek a végrehajtása sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnik: “Ez valójában azt jelenti, hogy pénzt kérünk vissza a szavazóktól. És arra kérjük őket, hogy alapjaiban változtassák meg az életüket. Ez a két legnehezebb dolog, amelyet egy politikus kérhet a választóitól.”

Szerinte Európának hosszabb időre lesz szüksége a kilábaláshoz, és ez a politika színterén komoly változásokat eredményezhet. “Furcsa új pártok jelennek meg, új koalíciók alakulnak” – tette hozzá,amely nem áll olyan messze attól, amit Orbán mond, és a “furcsa új pártok és koalíciók” említése legalábbis nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Bajnai a Hit gyülekezete által szervezett “békemenet” szellemében nagykoalícióra vagy békés egymás mellett élésre lépjen Orbánnal, ha az – akárcsak taktikai okokból is – hajlandó erre. Bajnai eddigi politikai megnyilvánulásai visszafojtott csalódást keltettek a baloldalon, amely még mindig szeretné azt hinni, hogy Bajnaiban megtalálta Orbán ellenfelét, és nem vesz tudomást róla, hogy Bajnai nem osztja a politikai baloldal nézeteit a legtöbb fontos kérdésben. Amikor a “centrum” pozíció érdekében egyformán teszi felelőssé egyes dolgokban a baloldalt és a jobboldalt, amikor rendszeresen keveri a “gyilkost és az áldozatot”, akkor az igazságot meghamisítja. Ezzel ma még csak kevesen néznek szembe a liberális és a baloldalon.

Az érthető volt, hogy a hat szereplővel megtartott kerekasztal-beszélgetésen kerülte a magyar belpolitikai kérdéseket, de ez már feltűnő volt akkor, amikor délután a Center for Strategic and International Studies nevű szervezetnél egyedül tartott előadást. Előadásában egyetlen szóval nem említette Magyarországot, csupán európai ügyekről beszélt, és a résztvevők kérdéseire válaszolva tért csak ki Magyarországra. Ez akkor is furcsa, ha a szervezők ezt a témát adták meg, mert Magyarország is egyike  a válsággal küzdő európai államoknak, másrészt volt magyar miniszterelnöktől elnézték volna, ha a hazáját is megemlíti. A kérdés az IMF-fel való viszonyra irányult. Erről Bajnai azt mondta, hogy az IMF programja általában nem jelent önmagában megoldást, hanem csak arra jó, hogy időt adjon az adott kormánynak, hogy kijavítsa a hibáit. “Ha a kormány nem akarja kijavítani a hibáit, vagy nem hiszi azt, hogy hibázott, akkor az IMF nem fog segíteni” – fogalmazott. Szerinte azért nincs megállapodás az IMF és a magyar kormány között, mert az Európai Bizottsággal együttműködő valutaalap azért akar pénzt adni a kormánynak, hogy változtassa meg a gazdaságpolitikáját, a kormány viszont azért akar pénzt szerezni, hogy folytatni tudja az eddigi gazdaságpolitikáját.

Bajnai kerüli az éles megfogalmazásokat, de finoman sem tett említést arról, hogy az Orbán-kormány pávatánca milyen szerepet játszik ebben a folyamatban, a demokrácia felszámolása, és ennek kapcsán az Unióval való viszony kihűlése mennyiben befolyásolja az IMF-tárgyalásokat, nem beszélve a “szabadságharcról”, az egész oldalas IMF-ellenes hirdetésekről, az Unió-ellenes retorikáról.

A tudósítás is érzékelteti, hogy Bajnai cseppet sem bírálta Orbánt annál jobban, ahogyan egy demokratikus kormányt bírál az ellenzéke egyes gazdasági lépéseit illetően: bár a közönségből elhangzott egy olyan megjegyzés, hogy “Orbánt nagyon nem szeretik itt”, Bajnai egyszer sem ejtette ki Orbán nevét, és “a bírálatait is finoman fogalmazta meg”. Azt mondta például, hogy a gazdaság szempontjából leginkább a befektetési ráta visszaesése aggasztja, amely az általa idézett számok szerint alacsonyabb, mint maga az amortizáció, tehát lényegében negatívba csúszott át. “Ez az elveszett bizalom miatt van” – mondta. Bajnainak ennyi a kifogása az Orbán-rendszerrel szemben.

Ezt a benyomást erősíti a helyszíni beszámoló vége is. Bajnai beszélt arról is, hogy Magyarország lecsúszott a többi kelet-európai országhoz képest, és a gazdasága most recesszióban van, miközben Lengyelországé és Szlovákiáé növekszik. Nem egyértelműen a mostani kormányt tette felelőssé ezért, megjegyezte ugyanis azt is, hogy a rendszerváltás után a térség országai azzal számoltak, hogy egy szép egyenes vonalat leírva felzárkóznak majd a nyugat-európai országokhoz, ez azonban végül nem így lett. “Minden országnak voltak cikkcakkjai” – mondta, majd példának hozta Vladimir Meciar Szlovákiáját vagy a néhány évvel ezelőtti Lengyelországot. “Magyarország vezető volt az első tíz évben, de aztán elkezdtünk visszacsúszni. Most cakkban vagyunk” – fogalmazott, majd néhány másodpercnyi szünet után kiegészítette azzal, hogy “egy hosszú cakkban”.

Bajnai egyfajta szerves fejlődésként írja le az Orbán-rendszer megjelenését, amennyiben a “cikk”-eket a “cakk”-ok követik. Most éppen “cakk”-ban vagyunk, ami így természetes, hiszen “minden országnak voltak cikkcakkjai”. Csakhogy sem Lengyelországban, sem Szlovákiában nem történt – Vörös Imre alkotmánybíró szavaival élve – államcsíny, sehol nem valósult meg a hatalom kizárólagos gyakorlása, nem számolták fel a demokráciára jellemző fékek és ellensúlyok rendszerét. Nem alkottak egy párt ideológiája mentén és az érdekei alapján új alkotmányt, és nem szüntették meg a kormányok leválthatóságát. Bajnai egyetlen szóval sem említette a tudósítás szerint az MNB elfoglalásának veszélyét. Ha valaki a volt magyar miniszterelnököt hallgatja, abból nem jön rá, hogy Magyarországon kiépítettek egy diktatúrát. Bajnai szavai hallatán nem is értheti, mi a baj az Orbán-rendszerrel, és miről beszél a demokratikus nyugati sajtó.

Bajnai Gordon nagy elismerést szerzett egyéves kormányzásával és stabilizációs programjával az Egyesült Államokban. Figyelnek a szavára, és Amerikában finom szavakból is értenek. De Bajnai még finom szavakkal sem bírálta azt az Orbán-rendszert, amelyet már a német sajtó is diktatúrának nevez. Bajnai elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy felhasználja ezt az alkalmat a magyar demokrácia védelmére. Miközben a volt Demokratikus Ellenzék tagjai kétségbeesett kiáltványt intéznek Európához, Bajnai Gordon volt miniszterelnök, aki a legtámogatottabb lehetséges miniszterelnökjelölt Orbán leváltására, egyetlen szóval sem említi meg egy ilyen tekintélyes fórum alkalmával, hogy az új választási törvény elveszi a szabad és egyenlő választások jogát a polgároktól.

Erre nem elég magyarázat Bajnai békés habitusa. Aki az Egyesült Államokban, ahol a kormányzat is veszélyesnek ítéli a magyar tendenciákat, nem tesz említést a magyar demokrácia elleni támadásokról, a választási csalásról, a független intézmények elfoglalásáról, az nemcsak politikai hibát követ el. Cserbenhagyja a demokratákat, a hazáját, a lehetséges választóit. De ennél többről is lehet szó: ha ezt politikai számításból teszi, és a nemlétező “jobbközép” megcélzásával egy alkura, kompromisszumra készül az Orbán-rendszerrel, lemond a rendszer megdöntésének programjáról, akkor korrupt kollaboráns is. Ha Bajnai Gordon a Hit Gyülekezete által megrendezett műantifasiszta tüntetés szellemében keresi a közös nevezőt Orbánnal, hogy pacifikálja az ellenzékiséget az Orbán-rendszeren belül, akkor ezt minél előbb világossá kellene tennie, hogy Orbán Viktor mellett a demokrácia ellenfelei között Bajnai Gordon nevét is figyelembe lehessen venni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 41 szavazatból)
Bajnai nem támadja Orbánt, 4.2 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

100 Reader’s Comments

  1. Ez az ember Úri emberként viselkedett külföldön nem mint a fecsuti paraszt fiú aki direkt azért ment Brüsszelbe? hogy ne adjanak támogatást egy szocialisták által vezetett országnak Magyarországnak. Valószínű, hogy még élt benne a felcsuti emlék, mikor még lavórban mosakodott. A paraszt az paraszt marad, bár akár hány diplomája van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. T. gets !
    Szerintem félreértesz! Én csak az ehhez a cikkhez kapcsolódó kommentekre gondoltam. Azért írtam a fenti véleményemet, mert szerintem nem lehet ezt a fontos momentumot leválasztani, a probléma ugyanis sajnos sokkal összetettebb. Bocs ha nem fogalmaztam egyértelműen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. Köszönöm Bartus úr gyors válaszát, és hát sajnos már megint igaza van. Remélem az ország talpra állásáig nem lesz hosszú az agónia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. “Tőle aztán senki meg nem tudja, hogy a demokráciának vége, és választási csalás készül”.

    Ha a fórum résztvevőinek Magyarország közállapotait illetően csupán Bajnai amerikai megnyilvánulása(i) alapján kellene véleményt alkotniuk, úgy vélem, teljes joggal fogalmazódhatna megbennük a kérdés: Vajon ez az ember miért is akarja leváltani az Orbánt és kormányát?!

    Bennünket pedig – akiknek jóval gazdagabb, így ellentmondásosabb is a bajnais tárházunk – szinte elkerülhetetlenül és dermesztően – ugynacsak teljes joggal – ural el a kétségbeesés és a kétely: így kell ezt csinálni; mire is vár; tényleg alkalmas lesz, illetve valóban ő a legalkalmasabb rá; teret és pozíciót ugyan foglalt, de mintha csak azért, hogy mások oda ne férjenek, ezért aztán mi lesz így velünk…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Talán ellentmondásosnak tűnik, mikor előzőleg azt írtam, hogy Bajnai sokkal népszerűbb Orbánnál a felmérések szerint, más helyütt viszont azt írom, Bajnait gyűlöli a jobboldal középtől a szélig.

    Magyarázat: a felmérések valószínűleg nem autentikusak, illetve az új, a friss, a dec. közepén megjelenő felmérések már nem mutatnak majd akkora különbséget. De ha mutatnak is, az elsősorban azt jelentheti majd, hogy ORBÁNNAL elégedetlenek, de nagyon, őt elkergetnék, ám nem Bajnaival cserélnék le.

    Bajnait a liberálisok, a Gyurcsány-féle liberálszocialisták és a korábbi megszorításokban nem túl nagy mértékben érintett baloldali választók fogadják el.

    Vannak ilyenek, akik a 13. havi nyugdíj megvonását, a közszolgálati, közalkalmazotti bónusz megvonását nem Bajnai, hanem Gyurcsány személyének számlájára írják. Akik Bajnait egy szakértői kormány miniszterelnökeként kezelik, úgy gondolják, hogy lépéseit kényszerből tette, egy csődhelyzet elkerülésére, és előnyére írják, hogy nem tagja a MAGYAR SZOCIALISTA PÁRTNAK.

    A baloldali szövetségnek, ha lesz ilyen, ideje lenne elgondolkodnia, hogy kapcsolatba lépjen egy régi-új politikai szervezettel, a politika első vonalába hozza a történelmi múlttal rendelkező, Schmuck Andor vezette MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRTOT. /kb. 250000 biztos szavazó…/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  6. Kedves Hzzzz,
    a Princeton University alkotmányjogi professzora, Scheppele asszony nem nevezhető “parasztnak”, van ő olyan úrilány, mint amilyen úrifiú Bajnai Gordon, nem beszélve Nobel-díjas bloggolókról, akik képesek elmondani a kifogásukat az Orbán-rendszer demokráciahiányáról. De Bajnai Gordon ezt látványosan nem teszi. Vajon miért? Erre nem magyarázat az, hogy úriember. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  7. Úgy látszik az úriember Bajnai tovább lavírozik, így próbálja magát elfpgadni a jobboldali emberekkel, s közben nem törödik azzal, hogy közben elriasztja magától azoknak a balliberális támogatóinak nagy részét, akik messiásként várták a politikába való visszatérését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  8. A magyar politika, önmagukat elitnek képzelő figurái sajnos ilyenek. Én reménykedem, hogy a szocik átlépnek korlátaikon és egy, a nyugat által elfogadott, tényleg szakértő embert jelölnek meg leendő miniszterelnök jelöltjüknek. Ez a személy ANDOR LÁSZLÓ mostani Uniós biztos. Személye garancia lehet a kialakuló föderális Európához történő csatlakozáshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Kedves “admin” én nem az Ön által említett professzor asszonyra gondoltam, már megbocsásson, én a felcsuti paraszt fiúra gondoltam “ő” előttem mindig is paraszt legény marad, mármint ami a viselkedését- pávatáncait illeti. Bocs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Az igaz, hogy egy úr a pokolban is úr, de kutyák ellen le kell menni kutyába… Itt nem úrnak kell lenni, hanem felvenni a harcot Orbán és kiszolgálói ellen. Bajnai nem a mi emberünk, ezt már bebizonyította.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Vicc az egész politikai analfabéta ellenzék. (Talán csak a DK és az egykori demokratikus ellenzék tagjai kivételek.) Még azt az alapvető tényt sem ismerték fel, -vagy nem akarják felismerni- , diktatúrát nem lehet demokratikus eszközökkel megdönteni. Ki az a Bajnai, és mit tett eddig? Kormányfőként annyit amennyit egy számolni tudó gimnazista is meg tudott volna tenni, ha kevés a pénz többet kérünk és visszafogjuk a kiadásokat. Ez nem gazdaságpolitika, csak egyszerű matematika . Emberként egy szürke, konfliktusokat kerülő, mindenkinek tetszeni akaró “politikus”. Ilyen emberekkel nincs esély leváltani a mai kormányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Persze, én ezt értettem, viszont Bajnaira utaltam, hogy – az Ön szavait használva – úri fiúként is meg lehet mondani, hogy felszá,olták a demokráciát. Amerikában ez fontos, őket ez érdekli, és minden ilyen alkalmat meg kell ragadni a tájékoztatásukra. Én pedig csak erre utaltam, Orbánnal kapcsolatban teljesn egyetértünk. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Orbán lenne a köztársasági elnök Bajnai a miniszterelnök, és minden marad ahogy most van???
    Akkor jól befürödünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  14. Bajnai most igazolja a korábbi bejegyzéseimet a Szabad szemmel c. műsorban. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Bajnai jól beszél, én is nézem, hallgatom. Hozzátehetné, hogy a 2006-os rendőri brutalitás nem volt oktalan, öncélú, az reakció volt egy nemtelen támadásra, arra, hogy a szélsőjobb söpredék a Fi9desz háttértámogatásával meg akarta puccsolni a szabadon, demokratikusan, csalásmentesen, határozott többséggel megválasztott baloldali kormányt. És minden kormánynak joga, kötelessége az önvédelem a törvénytelenséggel szemben, a fennálló alkotmányos rendmegvédelmezése.

    Tehát nem lenne téma a 2006. őszi eseménysorozat fonákja, ha az aljas, romboló szándékú szélső jobb söpredék nem indít alantas, gyűlölettől telített támadást az aktuális kormány ellen az utcáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Bajnai rezsim és korszakváltást, demokráciát és jogállamot akar – ezzel teljesen elhatárolódott a fidesz-kdnp fasiszta és a jobbik náci vezetésétől.
    Ennyi alapvetésre szükség van, hogy félretehesse az ideológiai alapú rivalizálást az ellenzék összefogásának útjából. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Háát, induljunk azokból az időkből, amikor volt egy EKA. A szereposztás azokban az időkben kezdődött. Antall – ha jól hallottam -, először a Szadesz ölében ült, majd hirtelen átsakkozták miniszterelnöknek az MDF-be, ezt a taknyos senkiházit liberálisnak indították, oszt lett, ami lett, és -szerintem – még nincs vége. Bajnairól egyelőre csak azt tudom elképzelni, hogy fogalma sincs, mit csinál. Ki hajszolta bele abba, amit most tesz? És miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. gigi60
    Addig jó amíg nem tudod miért. Gondolkozz, Bajnai részt vett egy kirekesztés elleni nagygyűlésen, egy színpadon szónokolt a nácik által támogatott fidesznyikkel. Ismétlem, a kirekesztés volt a lényeg, ott ahol többeket kirekesztettek a megszólalás lehetőségétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Lehet kezdeni a gyakorlatot: BAJNAI TAKAROGGY ! :))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  20. Megkaptam a békemenet lapját, tudjátok azt, amit a teljesen civil szervezet készített. Abban nem szégyellik támadni Bajnait (is).
    A legjobban attól akadtam ki, hogy a Hajdú-Bét ügyben egy tanyasi libatartó Bajnaiék üzletpolitikája halt meg – természetesen ez szívetszaggató körítéssel. Lenne valaki aki kinyomtatná egy hasonlóan színvonalas kiadványban, hogy Orbán-Matolcsi gazdaságpolitika miatt hányan fogják elveszíteni 2013-ban munkahelyüket?
    A vérnyomásomat nem tette rendbe ez a szennylap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. uri ember ez a Bajnai mindenki dicséri,meg is érdemli a gratulácioót nincsen neki semi hibája,jol tudja kezelni a válságot,a pénzt és a tőbi dolgokat,sőt még imádkoztak is érte mint a mesiásért ,hát ez meg tisztelendő dolog,hogy menyi—————————————————-?.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. “Ez valójában azt jelenti, hogy pénzt kérünk vissza a szavazóktól. És arra kérjük őket, hogy alapjaiban változtassák meg az életüket. Ez a két legnehezebb dolog, amelyet egy politikus kérhet a választóitól.”

    Most akkor Bajnai Gordon helyesli a megszorításokat, amit és ahogy Orbán tette? A megszorításokkal nekem se lenne bajom, ha látnám értelmét. Sajna én nem látom. Azt látom, hogy a gazdagok még többet kapnak, mint eddig, azt látom, hogy folyik el a pénz , mindenféle mondvacsinált tanácsadó cégeknek, fölösleges dolgokra. A nyomorban élő hogyan változtassa meg az életét, legyen fénnyel élő.

    Még egy. Orbán nem elkérte a pénzünket, hanem elrabolta. Abba pedig nincs belenézés, hogy hova teszi a pénz, mert az üzleti titok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Bajnai valóban egy régitipusú úriember, aki ugyebár mindig és mindenhol úriember és nem alacsonyodik le az OVis mocskába. Csak hogy az ilyen úri stílusban nem lehet elzavarni az OVisékat, de nem bizony! Ide erő kell(lene), vehemencia, könyörtelenség! Tehát Bajnaitól nem lehet elvárni, hogy gyújtó hangú beszédeket vágjon ki és kivont véres karddal gyűjtse seregeit, hogy ő vezesse csatába az OVist elűző seregeket. Ö nem alkalmas erre! Ő nem fog nyugaton áskálódni az OVis ellen, ő erre sem alkalmas. Ezeket másoknak kell(lene) megcsinálni. Bajnai arra alkalmas, hogy az OVisék ellapátolása, a Köztársaság újbóli létrehozása után egy szakértői kormány élén visszaszerezze a befektetők bizalmát, kiegyezzen az Unióval és az IMF-fel, hogy kivezesse az országot a recesszióból. Arra sem alkalmas, hogy a majdan ismét az utcát szétverő OVisseregeket helyre tegye, azt is másnak kell majd megcsinálnia. Tehát nagyon nagy kérdés mit is lehet elérni Bajnaival! Talán egy társminiszterelnöki rendszer kéne, ahol a gazdaság helyreállítása a Bajnaié, míg a belügy egy betonkemény emberé lenne! Elsőre nevetségesnek tűnik ez, de némi átgondolás után van benne ráció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Bajnai egyszerűen nem mondhat többet. Én tudom az okát. De én sem mondhatok többet. Nekem is van családom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  25. Valaki azt mondja, amitén már régóta kiabálok. Orbán nem riad vissza SEMMITŐL, sem karakter, sem valós gyilkosságtól.
    Orbánt élve kell elfogni és bíróság elé állítani. Én is tudom a módját, de annyira egyszerű, hogy sokan mások is tudják. Csak várnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Nagyon sejtelmesek vagytok. Gonoszka! Gondolod hogy van bárkinek mersze?Meg lesz várva a teljes kibontakozás, és amikor már a falnál állunk, majd akkor lesz aki bevadul.

    Egyébként meg bánhatjátok, hogy nem voltatok a szülinapon.Reméltem hogy találkozok veletek, ha már ilyen messziről odautaztam.Na mindegy…Csak mondtam. Bocs,nem ide tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. bumbikám, innen 600 km és esik a hó. Én még csak elindultam volna, de a házisárkány nem bírja a strapát. Azért te egy kicsivel közelebb vagy.Ez nem mersz kérdése.Meg kell szerezni az eszközöket és profikra bízni a dolgot. EZ PÉNZ KÉRDÉS! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Tisztelt nopasaran,
    “Ám vajon nem jelent-e fogódzót az emberi kapcsolatok alakításában, az önuralom megszilárdításában, az állati eredetű brutális hajlamaink mérséklését, visszafogását illetően, ha tételszerűen ismertek előttünk ….”
    ez a megjegyzésed először is elképesztett, és – bár ők nem hatalmaztak fel – az állatok nevében visszautasítom.
    .
    Ám, amikor a kommentek követésében idáig jutottam: “… ezen passzusokat /Ne ölj, ne lopj, stb./ sulykolni, igenis besulykolni az ifjú és még fogékony agyakba, nem ártalmas, nem kártékony, mondhat akármit. “, akkor már igenis megijedtem!!!!!!
    Ahogy folytatod, még rémisztőbb: ” Ez nem vezet fasizmushoz, nácizmushoz, ez nemesítheti az embert, ha van rá hajlandósága…”
    .
    Természetesen, vagy nem természetesen nem a hittel, vagy a hitetlenség hitével van “bajom”.
    Az a legszörnyűbb számomra, ahogy ezt a legtermészetesebb és legnyilvánvalóbb “módszerként” tálalod.
    Nagy szeretettel ajánlom Neked és kommentársainknak Alice Miller “Kezdetben volt a nevelés” c. könyvét.
    Ebből kiolvashatjátok, hogyan lett ez a brutális “belesulykolom” módszer az erőszak és a fasizmus melegágya. S az még napjainkban is!
    .
    Noparasan! Nem akarom jóindulatodat kétségbe vonni a jézusi tanítások szélesebb körben való terjesztésével kapcsolatban. Szeretném felhívni a figyelmedet azonban arra, h miután a keresztény gyülekezetek egyházzá szerveződtek, bizony, bizony az eredeti tanítások elferdültek, s rossz kezekbe kerültek. Amit ma a kereszténynek nevezett egyházak tanítanak, közük nincs az eredetihez. Jelszavakként használják a szeretet, megbocsátás stb. szavakat, azok valóságos értelmezése és megélése nélkül. Ez több, mint szomorú!
    .
    Jézus tanai a lehető legrosszabb kezekben vannak manapság is.
    Ezért félelmetes a Mo-i tendencia ma!
    Olvassátok a fentebb említett könyvet, s lehull a hályog a szemetekről a nevelésnek nevezett idomítást felismerve.
    Így kapcsolódik szorosan egymáshoz a rezsim “oktatási” politikája és egyházpolitikája. És így kapcsolódik a fasizmushoz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Bocsi, elszállt a net, és rossz helyre tettem az előző kommentem, de már ott is olvasható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. TanLala
    2012. december 10. hétfő
    00:05
    Ennek a hsz-nek nem másik cikknél kellett volna helyet foglalni? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Kurva mérges lettem.
    Guevarának én világosan fogalmazok: a legvalószínűbb megoldás a polgárháború. Ez nem biztos, ez rémes, de a legvalószínűbb.
    De mérges másért lettem. Bajnairól van ugyan szó, és elébb ezért megemlítem, hogy nem azért volt korrekt, mert nem beszélt Oviról, hanem azért, mert teljesített egy kérést. Meghívták egy előadásra, és ő arról beszélt.
    Ma a tévében is nekiszegezték a kérdést, hogy miért nem szólt az ország súlyos helyzetéről. Válasz: ismerik amerikában a helyzetünket. Világos!
    Aztán idézett egy okos embert: “Az a hazafi, aki mindenkor megvédi a hazáját, a kormányát is, ha az megérdemli” Indirekt, de jó.
    Nem rá, inkább Gyurcsányra szavaznék. Nem istenem Bajnai. De nem rossz, viszont rosszul esik olvasni a pocskondiázását.
    Ugyanúgy rosszul esik Báthory Ödönkét letakarítani látni! Az én olvasatomban ő nem a rezsim támogatója, szívesen látná megbukva azt. Valszínűleg tenne is ellene, ha tehetné.
    És ha a megélhetését nem kockáztatja akkaor, amikor még valójában nincs is mit tenni, csak “kiállni harcosan, jól megmondogatni itt az AN-en”, akkor őt is meg lehet érteni. Nem kéne ledorongolni az ilyeneket, sem őt sem mást itt, mert előbb-utóbb csak tízen fogtok kommentelni. De akkor az aztán egy acélcsapat lesz!
    A melldöngetősöket kérdezném tisztelettel: mit is tesznek azon kívül, hogy itt “harcosan” ledorongolnak másokat? Baloldaliakat? Tán ássák már az alagutat az Orbán háza alá?
    És a jólmegmondogatásról:
    Az öszödi bszéd nekem mindig tetszett, most is. Igaz beszéd volt. És mire jutott vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Latyapatya
    Senki nem akarja letakarítani Báthory Ödönkét. Sőt! Még csak jól oda se mondogattunk neki.
    Talán olvasd el az ő véleményét is.
    Tudod, ez a felület nem alkalmas arra, hogy “közkinccsé” tegye bárki, hogy mit tesz ez ellen a mocskos rendszer ellen.
    És most ámulj! Nekem is tetszett az őszödi beszéd!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Igen, a kérdés feltehető!
    Nem kétkulacsos politika az, amit Bajnai valójában csinál?
    Meg kellene Tőle kérdezni, ha már oly sokszor óvatosan fogalmaz, a gondolataiban pontosan mit is jelent az Orbán-rezsim leváltása verzió?
    Valójában mit is takar “furcsa új pártok és koalíciók említése” lehetőség?
    Kikből állhat majd a “furcsa” koalíció?
    .
    Ami biztos.
    2014-ben az embereknek végre tisztességes választási lehetőséget kellene biztosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Bumburi!
    Kösz, hogy megszólítottál. Abban halálosan biztos voltam eddig is, hogy neked is tetszett az öszödi beszéd. Nem tudom állandóan olvasni az AN-t, de a megszólalásokból tudom, hogy kit hova soroljak. Ezért is sajnálom, hogy nem tudtam elmenni szombaton a találkozóra. Szívesen ismerkedtem volna meg veled is és még sokakkal. Dehát ez van.
    telekis.
    Bajnainak nincs világos és letisztázott képe a végről. Nem is lehet, mert nem tudja, hogy kivel mennyire jut. De tegnap is elmondta, hogy a pártoknál is fontosabb az emberek felvilágosítása és megnyerése. Szerintem is. Majd kialakul. A célját azonban sokszor megjelölte, ismételte, és aki akarja, az érti is, hogy mi a véleménye Orbánról, még ha szó szerint nem is nevezte diktátornak.
    És ha belegondolunk! Az eddigi képünk a diktátorokról más. Pedig nyilván ez is az, mert ha a 2/3 adott és azzal valaki úgy él vissza mint OV, az csak diktatúra lehet. Csakhát ez egy “puha” diktatúra, ezért sokan nem ismerik fel. Vélhetőeb lesz még keményebb is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Erre a rezsimre talán még az is jellemző, hogy “Fortélyos félelem igazgat”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Tibor
    December 5-én, a bíróságon kért bocsánatot Pesty László a Wallis-ügyben….
    Erről nem sokat olvashatunk: de a lényege, hogy nem bizonyított a haláleset oka…A Wallis elfogadta a bocsánatkérést és nem indít pert.

    Ha Bajnai Gordon nem támadja a vekkereséke, itt vannak a számok, melyek beszédesebbek:
    A kormány rokkantnyugdíjas politikája miatt öngyilkosságot elkövetett veszprémi nyugdíjas: ha önöknek én csak ennyit érek…2011. dec. 14-én követte el tettét a Nyugdíjintézetben, elhunyt 2012. jan. 6-án!
    A múlt télen közel 400 ember fagyott meg vagy hűlt ki.
    Idén már 25 embertársunk fagyott meg és hűlt ki.
    Az öngyilkosságokról nem is beszélve.

    Köszönjük a pirospöttyös ülepű, 3xbóvlis, kontár, turulban születetteknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. 2012.12.10. 10:51
    “A „hazafi” Bajnai lehangoló véleményekkel találkozott Amerikában
    .
    A volt miniszterelnök Mark Twain idézettel magyarázta, hogy miért nem savazta Magyarországot Washingtonban.
    Hillary Clinton nyilvánosan bírálta Magyarországot, hogy az visszalép a demokrácia területén. (…)
    .
    Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére nyilvánosan nem bírálta a kormányt, talán azért, hogy a középről is szerezzen szavazókat, Bajnai azt válaszolta: „Mark Twain azt írta, hogy hazafi az, aki a hazáját mindig megvédi. Én ehhez próbálom tartani magamat. Nem külföldről kell üzenni. Elég rossz a vélemény rólunk ott kint anélkül is, hogy mi ott erre rátennénk egy lapáttal.”

    http://atv.hu/cikk/20121210_a_hazafi_bajnai_lehangolo_velemenyekkel_talalkozott_amerikaban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Tisztelt Kommentelő Társaim!
    Nagyon megalapozatlan és visszahúzó, az esetleges polgári összefogást jelentősen megnehezítő megközelítésnek tartom azt, hogy több kommentelő egyenesen polgárháborúért “kiált”, miközben a demokratikus érzelmű emberek csupán elenyésző hányada hajlandó csak a demonstrációkon részt venni, azaz, nyíltan, tevőlegesen és a nyilvánosság előtt is kifejezni az Orbán-Semlyéni kurzus iránti nemtetszését.
    Uraim és Hölgyeim! Mindent csak a maga rendje szerint érdemes megtenni. Először meg kéne próbálni a választói tömegek apolitikus hozzáállását oldani, őket megszólítani, majd meggyőzni, mozgósítani, összefogni, és a tiltakozó megmozdulásokat mind erőteljesebbé formálni. Amíg az egyes polgár nem látja és érzékeli meg az összefogás erejét és értelmét, addig mindenféle továbbiról felesleges ábrándozni, még az erőszakról is! Kikkel akarnak Önök “polgárháborúsdit” játszani? A demokratikus érzelműek undorodnak az erőszaktól, hiszen ők ezért azok, akik, míg a deviáns, mindenre felbérelhető csőcselék ugyan nem undorodik tőle, sőt erre gerjed, de azt már 2006 évban láthattuk, hogy ez a csőcselék az Orbán-Semlyén duó oldalán áll!
    Ezért is üdvözlendő az EGYÜTT 2014 mozgalom kezdeményezése, amely láthatóan a fenti, mobilizálási célok eléréséért szerveződött meg, de amely nem tehet mást, mint elfogadja a demokratizmus felfogásának és a képviseletének a sokszínűségét, de ragaszkodik egy közös elvi-erkölcsi alapvetés elfogadásához, éppen a választópolgárok legalapvetőbb érdekeit kifejezendő.
    Ezért tehát, a polgárháborús “forgatókönyvek” helyett végre a felvilágosult, és tettre kész magyarok összefogására kéne koncentrálni -még ha azok egy bizonyos része esetleg a demokráciát igenlő, mérsékelt konzervatívokból kerül is ki- mint a bizonytalan alapokra épített, időszerűtlen, ezért felelőtlenségnek tekinthető “gyújtogatásra” ösztökélni másokat, sőt lefitymálni, megbélyegezni, hitelteleníteni azon keveseket, akik ma hajlandóak tenni is valamit az ügyért, egzisztenciális kockázatokat is felvállalva.
    A szereplők minősítését pedig biztos tényismereti alapokra és tendenciákra lenne szükséges alapozni a jövőben, mint egy-egy szereplés, beszédösszefüggés, vagy bizonyos, ködös közvélekedési sztereotípiák alapján formált emóciókra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  39. Guevara
    Egyetértek. NEM LESZ SZABAD VÁLASZTÁS. De polgárháború nem lesz, ahhoz fegyvert kellene fogni. Magyarországon nincs, aki képes lenne fegyvert fogni. Olyan sincs, aki fegyver akarna fogni.
    Mi lesz?
    Nem először idézem Radnótit. “…várja a véget a sűrű homályba bukót, a csodákat”
    Igen. A délibábok népe csodákra vár.
    Vagyis én pesszimistább vagyok Bartusnál.
    Bár csalódnom kellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Ugyan már.
    Aki Orbánnal egy páholyban ül foci stadionban, attól mit várhat a nép?
    Lókakit kedves pajtások.
    Jó sokat!
    Bajnai egy tömeg nélküli nímand!
    Mikor jön már rá a magyar?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  41. Citizen
    95%-ban egyetértek azzal amit írtál, de a szereplőket nagyon fontos megismerni, mert akár tévútra is vezethetnek. Nem mindegy, hogy épül majd újjá az ország. Korhadt alapokra nem lehet építkezni.
    .
    Bajnait saját tettei és nyilatkozatai minősítik.
    Lájkolta Sólyom Lászlót és kitette egyedüli kedvencként a facebookra. Egy “Hülye vagyok!” táblával se minősíthette volna jobban magát.
    .
    Az meg mi, hogy Rogánt a színpad mögött várja alásan, hogy kezet fogjon vele és gratuláljon neki és megbecsülését fejezze ki, hogy a tömeg ellenére eljött? Féltette, mert “nem lehetett előre tudni, hogy miként fogadja majd a tömeg”! Hát mi ő, Rogán pesztrája, hogy a tömegtől féltette? Ilyen egy ellenzéki vezér?
    .
    Árulkodó a Mark Twain-idézete is: “Hazafi az, aki a hazáját mindig megvédi.”
    Orbán is a “külföld” ellen “véd” minket állandóan. Ezért nevezte Orbánt is hazafinak?
    Nézze meg jobban kitől kell megvédeni a hazát! Amerika és a “külföld” a haza ellensége vagy Orbán és a bandája?
    .
    Számunkra Amerika és az Unió szövetségesek, Orbán pedig csak egy hazaáruló maffiózó aki a Vatikánnak adta el az országot. Döntse el már Bajnai, hogy Csányival, Kövérrel és Orbán “hazafival” van egy páholyban, vagy velünk és a külföldi demokratákkal! Ha velünk tart, szívesen várjuk, de vezérségről ne is álmodjon! Arra totál alkalmatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. Latyapatya
    2012. december 10. hétfő
    09:35
    “Bajnainak nincs világos és letisztázott képe a végről. Nem is lehet, mert nem tudja, hogy kivel mennyire jut.”
    .
    Viszont a saját politikai lépéseiről már lehetne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  43. Balogh de nem balga

    Nem akarom ismételni magam, de az élet nagyon hamar engem igazolt. Csókolja homlokon a Bajnai meg a mesterházy a Rogán Tónikát! Megint megették a kefét. Amikor a Tónika a szinpadra vonult álnokul pofázni, akkor már tudták, hogy ismét gárdista avatás lesz az Ő engedélyükkel. Ha a Bajnai ilyenekhez adja a nevét, akkor sok jóra ne számítson. De sajnos nincs egyedül a naivak közt, lásd az ATV műsorokban megszólaló sok álbaloldali naivát név nélkül. Majd hogy el nem olvadtak, hogy végre a Fidesz is megunta a Jobbik tevékenységét, valami elkezdődött. Nem, hülyék nem elkezdődött, folytatódott a Ti hülyítéstek. Hát tévedtek az okoskák, megint Ők lettek átdobva, mint az a bizonyos.
    Ez a naiv okoskodás a baloldal halála és a mi nyomorúságunk.
    Én már ilyen …ból nem kérek!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Bajnai es Orban kozott akkora a kulonbseg mint Messi es Thorgelle Sanyika kozott! Egyik egy inteligens uriember a masik egy felkapaszkodni probalo igazi taj paraszt!! Ez mar csak igy marad ! Viszont gatlastalansagban Orban verhetetlen!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. http://atv.hu/videotar/20121210_szabad_szemmel_2012_12_09
    Az első részben Bajnaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Citizen!
    Rosszul olvastad a korábbiakat, mert itt senki nem akarta a polgárháborút. Ismét végigszaladtam az előzményeken. SENKI! Csak néhányan kénytelen-kelletlen arra a következtetésre jutunk, én magam is, hogy a vége eldurvul, kétségbeesésükben az emberek nem lesznek tekintettel semmire. Aztán törnek-zúznak, és nem fogja érdekelni, hogy mi lesz a következménye. Mindegy lesz, hogy éhendöglik, vagy agyonlövik.
    Ez egy vízió és nem kívánság! Ezt a szavazási cirkusz biztosan megelőzi. Mert cirkuszra van esélyünk.
    Abban igazad van, hogy most a felvilágosításnak és az összefogásnak van itt az ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Latyapatya

    Sajnos igazad van. Óriási szerencse kell ahhoz,hogy ezt megússzuk.Én két dologban bizok:
    1 A sok hülye birka észhez tér.
    2. orbán nem tér észhez ,aminek következtében ….. lásd: 1. pont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Balogh de nem balga

    Mit akarsz Citizen?
    Kit nézel Te hülyének? Nem elég neked, hogy az Orbán veled együtt mindenkit hülyének néz? Nem veszed észre, hogy a veled hasonló un. úriember stílus csak az Ő malmára hajtja a vizet? A Veled hasonló gondolkodók idejét már rég túlhaladta az Orbán. Érted?? Nem Mi, az Orbán, választása logigusan gondolkodó emberi lénynek sajnos már nincs. Nem veszitek észre, hogy folyamatosan hülyének néznek bennetek? És még agitálsz a szarházi mellett? Az utolsó eset a Rogán betuszkolása az ellenzék közé és utána gárda tagokat avatunk. Ez lehet, hogy neked elfogadható, de normális embernek nem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Szerintem nagyon is megfontolandó, amiket Bajnai mond. Nem könnyűek a szövegei, az önismeret sosem az. Nem tetszik ez a cikk, ahogy a múltkori sem, amire utal. Szerintem támogatni kellene a demokratikus összefogást, mert csak összefogással lehet leváltani orbánt, ha valahogy egyáltalán le lehet. Bűn lenne nem megpróbálni. Ezért ne itt keressétek az ellenséget – sőt, szövetségeseket kellene keresni. Bajnai azért hoz legalább 10%-ot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Bajnai Gordon beszédének tartalma volt. A mai magyar kormánytól mikor hallottál egy stabil /értelmes/, valami lényeget tartalmazó mondatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

Bejött a papírforma: Orbán nem vitázik 2014. március 16. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos