Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sírrongálás Kaposváron 2012. július 22. vasárnap 19:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sírrongálás Kaposváron
Kaposvár – A Kaposvári Zsidó Hitközség elnöke egyértelműen rasszista indíttatású cselekedetnek tartja a helyi zsidó temetőben történt sírrongálásokat, Róna László szerint ugyanakkor lényegtelen, hogy milyen temető halottjait gyalázták meg, hiszen bárhol teszik ezt, az felháborító és céltalan tett.
.
A kaposvári zsidó temető utcáról is jól látható területén szisztematikusan ledöntötték az emlékműveket olyan halottak sírhelyeiről, akiknek élő hozzátartozója már szinte nincs, ezzel a rasszista cselekedettel megölték az emléküket is, fogalmazott a hitközség vezetője vasárnap a temetőben tartott sajtótájékoztatón.
.
Róna László közlése szerint az ötvenhét ledöntött, megrongált síremlék egy része össze is tört. Ezzel a tettesek 250 elhunyt emlékét gyalázták meg, mivel idetemették közös sírba a mosdósi zsidó temető exhumáltjait is. A sírkertnek ebbe a részébe az 1800-as évek végén, illetve az 1900-as évek elején temettek utoljára halottakat, így két elhunyton kívül ma már egynek sincs élő hozzátartozója.
.
.
„Eddig legalább a nevüket el lehetett olvasni, de most ezt is elvették tőlük, a helyi zsidó hitközség éves költségvetésének másfélszeresét, mintegy 3,5 millió forintos kárt okozva”, mondta a hitközség elnöke. Mint kifejtette, lényegtelen, hogy milyen temető halottjait gyalázták meg, hiszen bárhol teszik ezt, felháborító és céltalan a cselekedet.
.
Róna László azért tartja egyértelműen rasszista indíttatásúnak a történteket, mert a közelben található egy köztemető, ahol egy magas kerítést sem kell átugorni ahhoz, hogy bárki bejusson oda, másfelől pedig egyértelműen a zsidó temető azon részét rongálták meg, amely az utcáról látható.
.
A rongálást a szombati szünet után a vasárnap reggel munkába álló temetőgondnok jelentette. A sáros nyomok alapján az éjszakai eső után, vélhetően két személy követte el azt – mondta Róna László. A hitközség vezetője arról is beszámolt, hogy magánszemélyek, továbbá Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is 100-100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemben segíteni tudja a rendőrséget a tettes vagy tettesek megtalálásában.
.
Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere korábban, a város nevében közleményben ítélte el a helyi zsidó temetőben történt sírrongálásokat. Közlése szerint az ügyben a városháza is feljelentést tesz, illetve megad minden segítséget a rendőröknek, hogy a tetteseket mielőbb elfogják.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 10 szavazatból)
Sírrongálás Kaposváron, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. A gazemberek családjai megkérdezhetnék csemetéiket, hogy ekkor és ekkor hol is jártál, mitől ilyen a ruhád, stb.
    De a szőnyeg alá besöprés könnyebb megoldás.
    Az ember nem is tudja, mit mondjon erre! Talán azt, hogy nincs mire büszkén magyarkodni, mert ilyen tettek után, a józan többségnek nem a büszkeség jut eszébe….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  2. csakén 2012. július 22. vasárnap 20:09

    Milyen családi háttérre gondolsz az ilyesmit elkövetők körében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  3. Az az ember aki egy másik embert üt meg az saját magát üti meg aki kegyeletet sért az saját magát sérti meg.Aki ilyet tesz nem tiszteli mások emlékét.Van egy törvényszék ahol az utolsó napon az ilyen ember nem lesz bent az élet könyvében ez az igazi büntetés mert a lelke is megsemmisül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  4. Mit mond Kövér, Áder, és Orbán?
    Nálunk nincs antiszemitizmus…
    Ez mi akkor? Hülye gyerekek csínytevése?
    Ezt eredményezi ennek a velejéig romlott, és képmutató kormánynak a szemét, kétszínű beszéde, és viselkedése.
    Jó lenne ha tudnák, hogy a saját birkáikat megtéveszthetik, de a világot nem tudják. Már pedig a világ itt van a technikának köszönhetően,akár tetszik nekik, akár nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  5. Nos, ha ilyen valóban előfordult, és úgy latszik hogy igen, akkor meg kell tenni a törvény által biztosított megfelelő lépéseket, a sírrongálásokat előkeríteni e nagyon keményen megbüntetni;
    De kérdem én? milyen Törvény,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  6. Amit még hozzá tennék.
    Hivatalból kellene üldözniük minden ilyen megnyilvánulást. Ehelyett a tüzet olajjal locsolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  7. A zsidókat deportáló kormányzónak az utóbbi időben egyre több helyen szobrot állítanak az önkormányzatok a kormány aszisztálása mellett. Kell-e ennél nagyobb löket az antiszemitizmus gerjedésének? Hozzáadva, hogy a nyilas írókat a tantervbe emelik, kötelezővé teszik azokat. A sírok rombolása csak a kezdet a rasszizmus kibontakozásában, félő hogy a helyzet csak rosszabbodni fog.
    A sírok egy része már évek óta meg van rongálva, látható az utcáról, mivel a temető egy mélyedésben van. Úgyszintén látható a közeli Rákóczi focistadion lelátójáról, az ember szíve mindig összeszorul a meccs nézése közben. Eddig ez a látvány nemigen szúrta a szemét a polgármesternek, pedig a dícséretére mondva sok érdeme van abban, hogy Kaposvár elnyerte a virágok városa titulust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  8. Bator-y van egy törvény ami itélkezni fog.A semmiből nem lesz semmi de mégis van mint ahogy élő és élettelen.Tudom sokan nem hisznek abban hogy van valami ami teremtett mindent ami létezik de hidd el minden tett jegyezve van és el lesz számoltatva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  9. Meddig kell még elviselni a Jobbik, a Fidesz, és a KDNP .szórakozását?.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  10. Szegyenlem magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  11. Sajnos egyre tobb sirrongalas van , es nem csak zsido temetokben. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Az értelmiség által szándékosan sötétben tartott emberek most megmutatják magukat .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. gyalázatos és alávaló bitang gyáva férgek, akik ezt tették, meg azok is akiktől biztatást kaptak a gaztettükhöz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Meg kell Oket talalni es mikor megtalaltak ezeket a sunyi szemeteket,akkor meg kerdeznem :es mondjad melyik kezeddel csinaltad?
    Utana tobol levagni a kezet,de elobb szilankosra vernem az ujjait egy husprakkoloval…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  15. KAKAS!
    Köszönöm, én is tudom hogy van egy törvény ami ítélkezni fog de én erre a hazug kormány-ormányra kérdeztem? hogy milyen törvény ítélkezhet, amikor a törvényeket saját képükre és hasonlatóságukra faragtak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  16. Általános hiedelem hogy a jól cselekedő emberek a menybe a rosszat cselekvők meg a pokolba mennek. Ez egyáltalán nem igaz. Ádám bukásával az emberiség a Sátán hatalmában került, és minden ember aki meghallt (lélek és szellem a test nélkül) a holtak birodalmába költözött. Asszerint hogy az életében mit választott kerülhetett Ábrahám kebelében (paradicsom) vagy a gyötrelem helyére. Jézus azért jött hogy az embereket kiszabadítsa a sátán hatalmából. Jézus halála után a Sátán nem tudta őt fogva tartani, Jézus egymaga legyőzte a Sátánt és a Sátán seregét, és ki jött a halál állapotából.
    Jézus él és köszöni jól van. Jézus feltámadásával megváltozott a helyzet az Ó szövetségi szentek bementek Jeruzsálembe és hirdették a történteket, azután pedig eltüntek. A paradicsom megszünt ezután azok akik Istenhez tartoznak nem a Hadesz/Pokol halál birodalmában hanem Istenhez költöznek. Mivel az atyához csak Jézuson keresztüllehet eljutni, az ember választása az ami eldönti hogy a halála után hova kerül. Ezt a választást csak az életében tudja meghozni, ha meghalt akkor már nem lehet változtatni rajta. A jó cselekedetek nem juttatnak senkit a menybe, erre egyedül Jézus teszi alkalmassakká az embereket.

    A másik tévhit az az hogy sokan azt hiszik hogy a halál után rögtön valami itéleten megy keresztül az ember. (Szent Péter a kapuban a kulcsokkal meg ilyesmi) Ez egyáltalán nem igaz. Itélet csak az utolsó napon a feltámadott testben lesz megtartva. Addig nincs itélet, hanem csak várakozás. Azt hogy ki hova kerül amikor meghalt egyetlne dolog dönti el, az hogy életében hova tartozott, mit választott. Az Itélet nem csak büntetést hanem jutalmazást is jelent valójában akkor teljes igazságszolgáltatás történik, ahol az igaz bíró, nem csak a körülményeket, nem csak magukat a cselekedeteket, de a motívumokat is vizsgálja. Isten ezt megteheti Ő az egyetlen aki isemri az emberek szívét, az abban lévő indulatokat, és Ő az egyetlen bíró aki tévedhetetlen és maximálisan igazságos. Őt nem lehet leváltani, aki ezt megróbálta nagyon pórul járt.

    Eze 28:15 Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.
    Eze 28:16 Kereskedésed bõsége miatt belsõd erõszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyérõl, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül.
    Eze 28:17 Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcseségedet fényességedben; a földre vetettelek királyok elõtt, adtalak szemök gyönyörûségére.
    Eze 28:18 Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertéztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsõdbõl, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, a kik reád néznek.
    Eze 28:19 Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  17. Annyira megyunk visszafele, ispanok, nyilazas,rovasiras stb. hogy a barbar korig mar el sem kell jutnunk, megerkeztunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  18. Nem sírrongálás, hanem unortodox temetőgondozás, kedves zsidó!

    Nem tűnt fel mennyire oltalmazz titeket a széltől is a Vezér?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  19. Báthory Ödönke

    Unortodox temetőgondozás -ez a hét legjobb dumája, pedig még csak hétfő van. Gratulálok érte.
    Az antiszemitizmus pedig azért megdöbbentő, mert sokan még okát se tudják adni. Egyszerűen csak, mert. Minél primitívebb egy nép, annál nehezebb észérvekkel meggyőzni. És sajnos a jelenlegi vezetés ebbe az irányba akarja “fejleszteni” hazánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  20. Hazánk hős fiai újabb bizonyságot mutattak fel bátorságukról, midőn újabb, a halált szó szerint megvető bravúros csapást mértek ellenségeikre, a magyarok hírnevét tovább öregbítve a Világban.
    Kiképzésüknek hála, a csatában csak ketten estek el, de reggelre már kialudták magukat ők is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  21. Fringe
    - azért gondolkodhatnál (és a plusszolók is) mielőtt a saria mellett kampányolsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  22. Persze nálunk nincs antiszemitizmus,ezt is csak azért tették a fiuk, hogy legyen több hely a temetőben. Úgy gondolták, hogy már lejárt a sírhely. Képzelem milyen óriási feladat vár a rendőrségre, hogy leplezetlenek maradjanak a tettesek. Mert, ha véletlenül előbukkannának, akkor
    óriási gond lenne magyarázgatni a fiuk pártszimpátiáját. Aztán így a választások előtti félidőben már nem tanácsos magukra haragítani reménybeli koalíciós partnerüket.
    “Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  23. Itt nincs antiszemtizmus, nem látjátok??? csak az igaz magyarokat rágalmazzák folyton !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Báthory Ödönke 2012. július 23. hétfő 07:24

    Tévedsz.
    Tudják az okát. Ez a trendi. Kell ennél jobb ok egy alulszocializált képzetlen tanulatlan fiatalnak?

    Abban gondolom egyetértünk, vélhetőleg mindenkivel, hogy az elkövetők nem a “sikeresek” közül kerültek ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Minden rongálás kárt okoz, különösen károsak a kegyelettel kapcsolatos tettek.
    Temetőt rongálni nem nagy kunszt, hiszen a régen elhaltak nem védekezhetnek,
    nem üthetnek vissza.
    .
    “Persze nálunk nincs antiszemitizmus,ezt is csak azért tették a fiuk……..”
    Visszamenőleg úgy 60-70 évre többször voltak sirrongálások.
    A FÚK MINDIG A ZSIDÓ TEMETŐKET ROGÁLGATTÁK SZORGALMASAN.
    .
    Más temetőkben egyes sirkövek rongálása csak a sirok tartozékaival kapcsolatos anyagi haszonszerzés miatt fordult elő, hiszen pl a márvány
    drága és átfaragva más sirok diszitésére is “áthelyezhető”.
    Tehát az adott temető egy egy sirját tették tönkre és az érték eltűnt, de
    a többi sir megbolygatatlanúl maradt körülötte.
    .
    Nem elgondolkoztató? Mindig csak a zsidó temető – egész temetőként -jut a gyerekek eszébe, nem csak egy egy sir abban a temetőben? Az eszükbe
    sem jut, hogy valamit is elvigyenek.
    A rongálás célja: figyelem felhivása az okozott látvány által.
    Mindig az a magyarázkodás, hogy a fiatalok tették meggondolatlanul.
    Nehogy véletlenül a – háttérben – büntethető korban lévő felnőtteknek
    bántódása essen.
    .
    Mi valahogy mégis azt hisszük, hogy a csoportban végrehajtott lopásokhoz
    hasonlók ezek az esetek. Lehet, hogy a tettet a fiatalok hajtják végre, de
    a háttérben mindig büntethető korban lévő felnőttek vannak.
    A HATÓSÁG EGYSZERŰBBNEK TARTJA AZ ÜGY ILYEN LEZÁRÁSÁT.
    (BIZONYITHATÓSÁG HIÁNYÁBAN?)
    Dehát valaki VALAMILYEN KÁROKAT okozott az nem számit?
    A kár nem csupán anyagi! Nem csupán tulajdonjogi.
    Néha hol van már a sir tulajdonosa?
    Vagy, ha van csak a kár megtéritése a lényeg, hiszen a temető nem földdarab ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Micsoda eszement silányság lett az országból! Itt már senki és semmi nincs biztonságban.Mélyen felháborító és nagyon elszomorító! Mit csinál a maffia főnök és a vezír? Pár pofonnal mindenkit helyre tesznek, ígérték.
    Ha megszedték is a “kedves” főnökök magukat remélem ők sincsenek biztonságban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Igazi sikertörténet!-Az elkövetők néhány év múlva vitézi címet kapnak…-Különben is muszáj a hely az új szobroknak…. – Albert , -Miklós , -Pol-Pot , -Viktor ….- Kel,hogy látszódjanak az utcáról…….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Nikos Galis NE IRJ VALOTLANT es CIMERES OKORSEGET !!!

    Kaposvar A ” viragos” jelzojet ugyancsak a regmulban szerezte
    Szitanak a vilagon semmi koze SEM volt hozza leven akkor meg o IS clotgatyaban szaladgalt Shirmy-kozben
    a viragos Kaposvar a komenyista mult oroksege
    ne vegyuk el hagyjuk meg neki …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. ten – persze, hogy nincsenek biztonságban! Ezt tudják már mióta csak megnyerték a választásokat! Ezért lett a TEK milliárdokért! TEK, mint védelem, jah, hogy ők nem hallottak Indira Ghandiról….
    Ha a sok szemétségük miatt, amit elkövettek az országban majd’ minden réteg ellen, rendőrség, honvédség, tűzoltóság, egyszer valaki bekattan, azt hiszik a TEK majd megmenti őket, meg a páncélautók?! Csak nehogy visszajönnek a leszámolások, mint ami volt az I. kormányzásuk idején…
    A mostani leszámolásuk az alvilággal, azt gondolom, hogy ezzel eléggé mélyre nyúltak a méhkasba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Élők ellen harcolni gyávák. Ahhoz meg hülyék, hogy tudják, halottakat legyőzni nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz elutasítja a bűnözők rasszokba sorolását 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

Rasszokba sorolná a Jobbik az elkövetőket 2012. augusztus 1. szerda | AN

Megemlékezés a kaposvári zsidó temetőben 2012. július 31. kedd | AN

A kuruc.info az EMI-tábor támogatója 2012. július 21. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos