Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rasszokba sorolná a Jobbik az elkövetőket 2012. August 1. Wednesday 15:36 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rasszokba sorolná a Jobbik az elkövetőket
Budapest – A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a bűnügyi nyilvántartások a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmazzák.
.
Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján ismertette az általa jegyzett előterjesztést. Mint mondta, céljuk egy „objektív” bűnügyi nyilvántartás létrehozása, vagyis szakítani kívánnak azzal a mostani gyakorlattal, amellyel szerinte a hatóságok és a média manipulatív módon ad tájékoztatást az érintettek etnikai jellegéről.
.
Kettős mércének nevezte például, hogy míg a a tatárszentgyörgyi gyilkosság esetében a rendőrség és a sajtó „azonnal igyekezte hangsúlyozni” az áldozatok cigány származását, addig szerinte a romák által elkövetett bűncselekmények kilencven százalékában nem derül ki az elkövetők etnikai hovatartozása.
.
A Jobbik ezért az „antropológia tudományát segítségül hívva”, az Egyesült Államok idevágó, jelenleg is hatályban lévő jogszabályának alkalmazását javasolja a Magyarországon előforduló rasszok figyelembevételével – mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve: a párt a tengerentúli gyakorlatnak megfelelően hét nagyrasszba sorolná a körözött személyeket.
.
A párt szóvivője szerint így a jövőben megkülönböztethetnének európai („európai-, vagy észak-amerikai, vagy ausztrál fehér”); indiai (pakisztáni, indiai és roma); mediterrán (dél-európai, észak-afrikai, és nem bennszülött dél-amerikai); ázsiai; továbbá afrikai („fekete-afrikai néger”); ausztrál bennszülött; és indián, vagyis észak-, vagy dél-amerikai bennszülött etnikai jellegeket.
.
Mirkóczki Ádám szerint javaslatuk megkönnyítené a gyanúsítottakat üldöző rendőrség dolgát, de például az eltűntek utáni keresésben is segíthetne.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 4 szavazatból)
Rasszokba sorolná a Jobbik az elkövetőket, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Marcus Aurelius

    janos82
    .
    Lehet, hogy legjobb lesz hagyni taotológiát.
    .
    Vannak ilyenek. Előbb-utóbb vagy belenőnek abba a figurába, amit alakítani kívánnak, vagy belefáradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Marcus Aurelius, a kérdés változatlan, és változatlanul egyszerű. Mit értesz “tipikusan török megjelenésen”?
    És a válasz még mindig késik.
    janos82, “Az osszes ellenerved az, hogy ezt rosszul is lehet csinalni, es mivel a jobbik javasolta, ezert biztos, hogy rosszul lenne kivitelezve…”
    Ez nem az én ellenérvem, én ilyesmit nem írtam. Már csak azért sem, mert én úgy gondolom, hogy ezt itt csak és kizárólag rosszul lehet csinálni. Különös tekintettel arra, hogy nem Amerikát fenyegeti az a veszély, hogy két év múlva a Jobbik (esetleg) fölkéri a Fideszt és csatolmányait a koalícióra. Persze, még az is megtörténhet, hogy megkockáztatja a kisebbségi kormányzást, ha a mélymagyarok mélyistene megsegíti.
    Ez a jobbikos ordas javaslat a farkas jobb mellső lába a malacka házában. De rendben, tárjátok csak ki neki az ajtót egészen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. egy utolso nekifutas…

    ha csak rosszul lehet csinalni, akkor az USA is rosszul csinalja? Ha nem, akkor ott miben ter el a torveny az itteni javaslattol? Van valami gond az ottani torvennyel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Marcus Aurelius

    taotológia
    2012. augusztus 3. péntek
    11:06
    .
    „Marcus Aurelius, a kérdés változatlan, és változatlanul egyszerű. Mit értesz “tipikusan török megjelenésen”?
    És a válasz még mindig késik.”
    .
    Ezek szerint nem értetted meg eléggé az én 10:30-as hsz-emet. Ez a te hibád. Légy szíves, olvasd el még egyszer. (Külön figyeld a segítségre szorulás összefüggéseit.) Vagy annyiszor, ahányszor kell annak a megértéséhez, hogy most miért ezt válaszolom.
    .
    Amint azt helyesen írod, az én válaszom nem elmaradt, hanem késik. De azt javaslom, mutass annyi önállóságot, hogy magad is elboldogulsz a kérdéssel.
    Vagy aztán ne panaszkodj.
    .
    Én nem vizsgáztatlak téged, de te se vizsgáztass engem. (Vagy mutass rá ennek az alapjára, jogcímére, e nélkül nem fog menni. Képzelőerő ide vagy oda.) Ha mégis kihúzod belőlem a választ, az azzal fog végződni, hogy „ és tényleg olyan sötét hülye vagy, hogy erre nem jöttél rá?” Na ennek az elkerüléséért a késedelem.
    .
    Packázási kényszered (no jó… túlzott önértékelésből adódóan a fölényérzet szenvedélyes, ámokfutás-szerű keresése) kezelésére esetleg cOLOMBUS fórumtársunktól is kaphatsz tanácsot, bár ő az agy biokémiáján belül elsősorban a depresszió kérdéseivel foglalkozik, remélem jól emlékszem. De ha te tényleg kéréssel fordulsz hozzá, szerintem semmilyen oldalról nem lenne akadálya annak, hogy segítsen. (Legfeljebb a magyar gyógyszerkönyv hiánya.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Marcus Aurelius

    (Nem feledkeztem meg arról, hogycOLOMBUS maga is kitért egy alkalommal a neurobiológia, avagy idegélettan, és pszichátria közötti különbségre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Marcus Aurelius, tudod, a kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. April 29. Tuesday | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. April 3. Thursday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos