Ronai and Ronai
AMERIKAI

Netanjahu aggódik az antiszemitizmus miatt 2012. július 17. kedd 19:18 | AN Forrás: Israel Times/MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Netanjahu aggódik az antiszemitizmus miatt
Jeruzsálem – Benjámin Netanjahuval tárgyalt Áder János kedd délelőtt Jeruzsálemben. A magyar köztársasági elnök arra biztatta az izraeli miniszterelnököt, személyesen győződjön meg arról, hogy a zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon. A magyar fél szerint nem volt szó a magyar antiszemitizmusról, az izraeliek szerint igen.
.
Az államfő magyar újságíróknak elmondta: a miniszterelnöki hivatalban folytatott egyórás megbeszélésén mindketten rendezettnek ítélték a kétoldalú kapcsolatokat. Kitért arra, hogy a kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött, elérte a hatszázmillió dollárt, és az izraeli tőke az ingatlanberuházások mellett a kutatásfejlesztésben és a high-tech iparágakban is egyre inkább jelen van Magyarországon.
.
Áder János beszámolt arról is: Netanjahu azt mondta, súlyos veszélyt jelentenek az atomfegyver kifejlesztésére irányuló iráni törekvések, és úgy foglalt állást, hogy ezt meg kell akadályozni. Ehhez kért segítséget az izraeli kormányfő hétfőn Jeruzsálemben Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől is.
.
Kérdésre válaszolva Áder János elmondta, hogy az izraeli kormányfővel folytatott megbeszélésükön kényes ügyek – köztük az, hogy Elie Wiesel Nobel-békedíjas amerikai író visszaadta magyar állami kitüntetését, illetve Nyirő József újratemetésének kérdése – „egy fél mondat erejéig sem” kerültek szóba. Téma volt viszont, hogy Európában több helyen felerősödött az antiszemitizmus, ez ellen pedig közösen kell fellépni, fűzte hozzá.
.
A találkozón résztvevő magyar diplomaták azt mondták, Áder János biztosította az izraeli miniszterelnököt, hogy a magyar kormány mindent megtesz a zsidóellenes hangok visszaszorításáért.
.
Az izraeli külügyminisztérium honlapján a találkozó után megjelent közlemény szerint Benjámin Netanjahu arról is beszélt, hogy „Izraelt és a zsidó világot nyugtalansággal tölti el az antiszemitizmus magyarországi felerősödése”. A magyar diplomaták ellenben azt állították, hogy a zsidó állam kormányfője általános jelenségként beszélt az antiszemitizmus erősödéséről. Hozzátették: a magyar köztársasági elnök mindazonáltal megerősítette, hogy határozottan szembeszáll ezekkel a tendenciákkal.
.
A találkozó után Áder János arra a kérdésre, miszerint szóba került-e a magyarországi zsidóság helyzete a találkozón, úgy fogalmazott: arra biztatta Benjámin Netanjahut, győződjön meg személyesen arról, hogy a zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon.
.
A köztársasági elnök hétfőn Simon Peresz izraeli államfőt is budapesti látogatásra hívta meg.
.
Áder János ezután a Jad Vasem Intézetnek, a világ legnagyobb holokauszt-emlékközpontjának a felkeresésével folytatta izraeli látogatását.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Netanjahu aggódik az antiszemitizmus miatt, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Áder aligha beszéli a hébert, az angolja sem lehet túl erős, ha ennyire nem értették egymást, hogy a sajtó is kétféle tájékoztatást kap. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Netan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  3. Olvasgatom a magyar nyilatkozatokat, és ha jóval nehézkesebben is, de az Izraelieket is, és megint a régi vicc jut eszembe. Nem írom le az egészet, biztos, hogy mindenki ismeri, így csak a poént:
    A hír igaz, csak nem autókat osztogattak, hanem autókat fosztogattak!
    Micsoda különbség!
    Persze, ki-ki a saját szája íze szerint eldöntheti, hogy hol az igazság, de nem tudom, hogy az izraeli külügy minisztériumnak, és az izraeli sajtónak, mi érdeke fűződne hozzá, hogy azt mondja, hogy igen is szó volt a magyarországi antiszemitizmusról, ha ez a téma nem merült fel?
    Valamint azt sem tudom, hogy a hivatalos magyar kormánysajtónak, ami évek óta relativizálni akarja a magyar rasszizmust, miért ne fűződne jelen pillanatban is érdeke ahhoz, hogy az izraeli tiltakozást is letagadja?
    Ezzel együtt, azért ami megtörtént, az megtörtént, még akkor is, ha a saját érdekeik okán tagadják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Izrael nem tehet semmi érdemi lépést a magyarországi antiszemitizmus megakadályozásáért, ezért csak a magyarországi magyarság a felelős. Tőszomszédjának, Szíriának is a totális polgárháborúba torkoló harcát is kispadból kénytelen nézni, miközben az EU-nagyok, az oroszok, a kínaiak és az USA azt se tudja, hogy mit csináljon a helyzettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. áder,-bár most ő az ország első embere – akkor is csak egy fideszes a sok közül.Miből gondolja azt bárki is,hogy nem hazudik.Mutassatok egy nem hazug fidesznyiket. Életszerűtlen lenne,ha nem beszélgettek volna a magyar újfasiszta -náci rezsim viselt dolgairól,mely mostanában napi téma Európában.
    Szégyen!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. … arra biztatta Benjámin Netanjahut, győződjön meg személyesen arról, hogy a zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon.
    .
    Esetleg meghívhatná néhány Wass A. estre, netán még Nyirő estre is a Radnóti Művelődési Házba,valamint Horthy szobrok és emléktáblák avatására.
    Mesélhetne miért nem volt képes a magyar ügyészség egy zsidó verő gyilkost évek alatt letartóztatni, szóval tanulságos országjárás lenne mindenképpen. Valóban reneszánsz van, de egy újrahasznosított bukott korszak eszméinek, és nem a zsidó kultúrának a reneszánsza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Lehet, hogy igazat mond Áder: Elie Wiesel neve és ügye nem került szóba!
    Nem beszél viszont – a megszokott “csúsztatás”, vulgárisan: félrevezetés módszere szerint – arról, hogy volt mit felemlegetni az izraeli sajtónak személyével kapcsolatban, sőt, nyílt levelet is kapott!
    atv.hu – Wass Albert szoboravatás: több izraeli lap nekiment Ádernek
    http://atv.hu/cikk/20120717_wass_albert_szoboravatas_tobb_izraeli_lap_nekiment_adernek?source=hirkereso
    Náluk minden jól megy, mert mindenkinek, aki számít, van VIP-kórházban gyógyulási lehetősége, nem szennyezi saját kocsijával a levegőt, mert államival, állami pénzen vett benzinnel/gázolajjal jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Hazudnak ezek a szemetek a kanász elnökükkel együtt. Olyan paraszt, hogy még angolul sem tud. A doktori cimhez kell nyelvvizsga is. Biztosan plagizált. Majd utánanézek. Megtehetem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Orbán HŰ segnyalója nem okozott meglepetést, hozta a “magyar” formát, de hát milyen nehéz is lenne azt megmagyarázni hogy a kormány aktívan részt vett a náci újratemetésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Áder is egy képmutató gazember ! Az Orbán rendszer egyik fogaskereke ! Szégyellje magát ! Mi is szégyellhetjük magunkat őmiatta is !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Ezek hülyének néznek mindenkit, csinálnak egy emlékközpontot és azt akarják mutogatni. Közben meg az iskolában összetépik a magyar zsidó Nobel díjasok fotóit, méghozzá a fideszes igazgató szemlélődő beleegyezésével. A szélsőjobb a parlamentben úgyszintén zavartalanul mondhatja uszító, antiszemita, gyűlölködő beszédeit. Csatáry a legkeresettebb háborús bűnös pedig zavartalanul élhetett Budapesten hosszú éveken keresztül, sőt a magyar ügyészség megkeresésre is sokáig tétlen maradt. Akkor lépett, amikor a botrány már óriásira dagadt, gratulálunk Polt Péter úrnak a kierőszakolt őrizetbe vételhez. A Horthy kultusz és a nyilas írók beemelése a NAT-ba az már csak hab a magyarországi antiszemitizmus tortáján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Kenyes ugyekrol nem esett szo?
    Vannak itt kenyes ugyek? ugye hogy nincs? nem esett szo…… ja! mert talan vannak udvarias politikusok is! esetleg meg kulturaltak is kedves Jani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. A polgári körökből pávakörök lettek!
    Az egész fideszes bagázs pávatáncot lejt – ezeket vajon mi tartja, a gerincük nem, az az egy biztos!
    Szemébe mernek hazudni bárkinek – talán abból indulnak ki, hogy mindenki olyan vakhitű és süket, mint a 2/3?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Áder felajálhatta volna az izraeli elnöknek, vagy miniszterelnöknek, hogy a legújabb Horthy szobrot közösen avathatnák fel Magyarországon! Mert nem a zsidó kultúra, hanem a Horthy kultusz éli reneszánszát Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Esetleg még Áder János és az izraeli miniszterelnök közösen mondhatnának Erdélyben beszédet Nyírő újratemetésén, méltatva az író munkásságát! Addig elő kerülnek még a hamvak valakinek a táskájából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Áder korábban felavatott egy Vass Albert szobrot akit többek között zsidók meggyilkolásáért is ítéltek távollétében halálra! Most pedig elnökünk vidáman beszélget az izraeli politikusokkal! Vastag bőr van a pofáján!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Egyáltalán miért engedtél be Izraelbe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. helyesen: engedték! Miért engednek be Izraelbe egy antiszemita párt által kinevezett államfőt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén 2013. január 16. szerda | Lázár György

Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat 2012. december 20. csütörtök | AN

A művészet a nemzeti szocializmus szolgálatában 2012. december 6. csütörtök | AN/MaRa

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos