Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat 2012. december 20. csütörtök 11:25 | AN

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat

Budapest – Bayer Zsolt, a nyíltan zsidózó fideszes antiszemita publicista, legutóbbi Kultúrkampf című írásában azzal fenyegette meg a diáktüntetőket, hogy ha nem hagyják abba, akkor a szélsőjobboldali “békemenet” több százezres tömege tünteti el őket az utcáról. Ez igazi fasiszta és náci tempó, a jogaikért tüntető diákokra rászabadítják a gyűlölködő csürhét.

Bayer Zsolt, Orbán Viktor barátja és a Fidesz 5. számú tagkönyvének tulajdonosa, akit a külföldi sajtó is úgy ismer, hogy nyíltan antiszemita írások szerzője, ezúttal is minden belpolitikai eseményt “kultúrkampfnak” nevez. Ennek lényege, hogy a “valakik” mindenkit kicsinálnak, ha az illető nem az ő emberük, közben “antiszemitáznak”. Innen lehet tudni, hogy kik a “valakik”.

Bayer a diáktüntetéseket is a kultúrkampf részének tekinti, mintha nem a barátja, Orbán  számolta volna fel a továbbtanulást és a felsőoktatást. Miután a diákok nem hagyják magukat megvezetni, és nem mennek szépen haza, Bayer az egészet a “vicsorgó ellenzéknek tulajdonítja”, miközben az ellenzéknek semmi köze a diáklázadáshoz. Másrészt azt állítja, hogy a diákok semmi mást nem akarnak, csak balhét, a “rendet és a polgári társadalmat” nagyon nem akarják. De hol van rend az Orbán-rendszerben, ahol naponta az alaptörvényükbe írják örök időkre szólóan a feudális előjogokat és a rendeleti kormányzás részleteit? A polgári társadalom része a hozzáférhető tudás, és ezt számolja fel Orbán.

Bayer végül a fasiszták végső fegyveréhez nyúl, az erőszakhoz: azzal fenyegeti meg a tüntető diákokat, hogy ha nem fejezik be, akkor majd újra elindul az ismert szélsőjobboldali figurák által szervezett “békemenet”, amelynek feladata mindig az, hogy megfélemlítse és elzavarja az utcáról azokat, akik jogaikért tüntetnek vagy elégedetlenségüknek adnak hangot. A fenyegető hordával szemben senki nem akar szembekerülni.

Hacsak Bayer el nem számítja magát, mert a diákok nem az ő jól tartott, általuk kezelt és féken tartott álellenzékük, és cseppet sem biztos, hogy megijednek a fasiszta csürhétől és a náci pojácák fenyegetésétől. Nekik az életükről és a jövőjükről van szó, hogy kizárják őket a felsőoktatásból és elvágják előttük az érvényesülés útját, vagy elüldözik-e őket a hazájukból. Akarnak-e mindnyájan futballisták lenni Felcsúton?

Bayer ezt írta: “A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások diáksága, mint Daniel Cohn-Bendit, az anarchia nagymestere. Fogalma sincs, mit akar, de azt nagyon akarja – és a rendet, a polgári társadalmat pedig nagyon nem akarja. Akkor De Gaulle bőrére ment a játék. És az általa képviselt rendet akarták felszámolni. De Gaulle-t pedig egy sok százezres polgári tüntetés mentette meg. Annak láttán Vörös Daniék is eltakarodtak végre az utcákról és a barikádokról. Most szólok: ha ezen fog múlni, akkor meglesz. Megcsináljuk ismét. Ne gondoljátok, hogy annyira egyszerű dolgotok lesz, mint a taxisblokád idején!”

A taxisblokád idején a Fidesz még nem a blokád másik oldalán állt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 56 szavazatból)
Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat, 4.7 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

102 Reader’s Comments

  1. Kitüntették a békemenetelőket….
    Balog páter: a diákokból hiányzik a békemenet méltósága!

    Az a méltóság, ahogy a megfélemlített alkalmazottaknak ajánlatos volt ott lenniük a nép adójából megfizetett lengyel, ukrán, román békemenetesek között?!
    Ezek tényleg nem értik, nem kellene az ország népét ennyire hülyének nézni, tudom, vannak, azok az övéik, de egyre többnek nyílik ki a szeme…
    A diákok között biztosan vannak olyanok, akik 2010-ben éjjel is ott álltak, hogy szavazhassanak, hát most ők már biztosan kijózanodtak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. *
    csakén!
    *
    Nagyon későn józanodtak ki ezek az említett diákok.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Iványi Gábor levele Áder Jánosnak 2013. július 18. csütörtök | AN

Tüntetés az orbáni zsarnokság ellen 2013. június 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos