Ronai and Ronai
AMERIKAI

Dinnyekartell: a kormány segít meglopni a vevőt 2012. július 23. hétfő 18:41 | AN Forrás: AN/MTI/Index/Beol

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Dinnyekartell: a kormány segít meglopni a vevőt
Budapest – Hatalmas import dinnyeszállítmányt akart kiszorítani a piacról a kormány által életre hívott dinnyekartell, amely elhatározta, egyik nagy bolthálózat sem adja 99 forintnál olcsóbban a dinnye kilóját. Az államnak éppen a fogyasztókat megkárosító összejátszásokat kellene kiszűrnie, ehelyett élen jár a megszervezésükben. Tájékozódás után dönt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a feltételezett dinnyekartell és a mesterséges árdrágítás ügyében hétfőn, amikor is Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára azt állította: dinnyeügyben semmilyen versenyjogi eljárás nem folyik jelenleg Magyarországon.
.
A 99 forintos ár „elfogadható a multiknak és a termelőknek is, így kilónként 40 forintot kaphatnak a gazdák, ami után áfát sem kell fizetniük” – mondta Simonka György, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke, aki történetesen egyben dél-békési fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte így hektáronként 400-600 ezer forintos tiszta profithoz jutnak a termelők. A  minisztérium pedig reklámkampánnyal is segíti a dinnyét, de a paprika, a paradicsom és az alma is számíthat a támogatásra. Szerinte a promóció sikerén sok múlik: 16 ezer ember munkája, megélhetése. Hozzátette: ha a mostani akció sikeres lesz, akkor jövőre a dinnyetermesztés területén akár már 18-20 ezer ember is dolgozhat.
.
.
Simonka György fideszes dinnyekirály
.
A Versenyhivatal a sajtóból értesült arról, hogy a magyar dinnye fogyasztói árával kapcsolatban feltehetően egyeztetésre került sor a termelők egyes érdekképviseleti szervezetei és a dinnyét forgalmazó egyes cégek között. A témában később érkezett panasz a GVH-hoz. A Versenyhivatal tájékozódik, információt kér az ügyről. Ezután dönt arról, hogy indít-e eljárást.
.
A múlt héten a hipermarketek – vevőik megkárosításával – vállalták, hogy júliusban nem csökkentik eladási áraikat kilogrammonként 99 forint alá, így a hazai termelők 35-40 forintos felvásárlási árat kapnak árujukért. Az akciót a Magyar Dinnyeszövetség (MDSZ) elnöke, Simonka György fideszes képviselő és Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár kezdeményezte. A kereskedelmi láncok és az MDSZ megállapodásáról nem kérték ki előzetesen a GVH véleményét.
.
.
A CBA megmagyarázza, miért kell felfelé eltérni a normál piaci ártól
.
Budai azt állítja, dinnyekartell ügyében hétfőn „egyeztetett” Juhász Miklóssal, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével. Ez alapján leszögezte: a GVH-nál nem folyik eljárás az ügyben. Hozzátette: a VM továbbra is közvetítő szerepet vállal a magyar dinnye promóciójában, és kiáll a magyar dinnyetermelők és szövetségük, valamint a terméktanács mellett.
.
Budai Gyula kijelentette, hogy a szaktárca továbbra is kiáll az érintettek mellett, a dinnyepromóció „ellendrukkereinek” pedig azt javasolja, hogy ismerjék meg a tárca álláspontját, mielőtt közreadnak az ügyben valamit.
.
.
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
.
Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke aláhúzta: a dinnyepromócióra azért van szükség, mert az elmúlt években jelentős piacokat vesztettek a magyar dinnyetermelők, a görögdinnye termőterülete megfeleződött Magyarországon. Ezért rendeztek a múlt évben dinnyefórumot, ahol kiutat kerestek a helyzetből. Ennek egyik eleme a mostani promóció, amelynek célja az elveszített piacok visszaszerzése, valamint a feketekereskedelem visszaszorítása. A FruitVeB elnöke úgy vélte, egy jól szervezett, átgondolt program sokat segíthet, akár 20 százalékkal növelheti a magyar görögdinnye belföldi fogyasztását.
.
Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a versenyhatósági vizsgálódást nem tartja megalapozottnak. Közölte, hogy személyesen vett részt a két hete megrendezett dinnyekerekasztalon, ahol az hangzott el: kérik a magyar piaci szereplőket, hogy magyar dinnyét forgalmazzanak. Emellett önmérsékletet kértek a kereskedőktől: a fogyasztói árakat úgy alakítsák ki, hogy ezzel kedvezzenek a termelőknek is, mivel információjuk volt róla, hogy az országba jelentős mennyiségű import dinnye érkezett. A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy a magyar dinnye jobb minőségű a külföldinél, ezért drágább. Utalt ugyanakkor arra, hogy a dinnyeszezon kezdetén magasabb árak az idő előrehaladtával mérséklődnek.
.
Vérlázítónak mondta a dinnyetermelőkkel és az áruházláncokkal kötött megállapodást kísérő „hisztériát” az Országgyűlés szakbizottságának fideszes tagja. Pócs János a 180 percben elmondta: a magyar dinnyetermelők jogosan várják el a magyar kormánytól, hogy megvédje érdekeiket, egyúttal bírálta a kartellgyanút megfogalmazó Gazdasági Versenyhivatalt, amiért a szervezet semmit sem tett az ellen, hogy az elmúlt évtizedben 15 ezer magyar dinnyetermelő család ment tönkre. Pócs János a külföldi mintákat ajánlotta a GVH figyelmébe, végezetül pedig cáfolta, hogy a megállapodás kartellgyanús lenne. Mint mondta, tisztességes, önkéntes megállapodásról van szó.
.
Másként látják azok, akik vevőként vannak jelen a piacon, és akikkel szemben a fideszes pártállam – gyakorlatilag saját embereik profitjának kierőszakolása érdekében – példátlan durvasággal lépett fel. Az internetes fórumokon hozzászólások ezrei taglalják a magyar vásárlók pénztárcájával szembeni ocsmány merényletet, amely egy ötkilós görögdinnye esetén akár ezer forinttal is megkárosíthatja a vevőt. Alaposan feltehető, hogy az összeesküvésnek hazai következményei nem lesznek, de az is, hogy ebben az esetben ez az ügy is az európai fórumok előtt folytatódik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Dinnyekartell: a kormány segít meglopni a vevőt, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Megvédték a dinnyepiacot is, ezért 30Ft-tal drágábban adják a dinnyét. Köszönjük. Kezdenek olyan lenni, mint a Piszkos Fred.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Éjjen a Hungaró-görög dinnye.
    ( Egyszerűsítve : Turuldinnye.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. A Fidesz nyilvánvalóan elakarja kerülni ezzel Gyurcsány sorsát, aki kénytelen volt a hülye termelők haragját állni amiatt, mert azok nem tudtak portékájukhoz normális marketinget és megbízhatóságot adni, illetve a magyar ember nem tűnt túl dinnyezabáló népségnek ahhoz, hogy elfogyassza az akkori termés nagy részét.

    Tévedés, engem nem az zavar, hogy magyar és dinnye, hiszen jó ha a hazai termés minőségi, és maga a gyümölcs is egészséges, hanem az, hogy ahogy a borászok is, úgy a dinnyetermelők is mindent az állambácsitól várnak ahelyett, hogy szakszervezetükkel közösen életképes, a fogyasztókat szem előtt tartva és persze EU-komfort módon érvényesítenék érdekeiket a hazai- és a külföldi szabadpiacon egyaránt. Nem tanultak semmit az elmúlt 20 évből, máig a Kádár-éra kommunista “biztonságát” sírják vissza, amitől már nekem annyira de annyira elegem van, főleg ha azzal vágnak vissza, hogy “akkor még te nem is éltél”….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Lehet hogy a termelőnek ‘ és családjának’ nem egy talpalatnyi földön megtermelt szezonális áruból kellene fedeznie éves jövedelmét. Esetleg a közép és nagy gazdaságok a termékeik egy részét feldolgozva árusítanák, stb.. akkor a magyar földből élők kezdenének megfelelni a piac elvárásainak.
    De addig mi adófizetők fizetünk:
    -ha nem termeli a földjét
    -ha termeli a földjét
    -ha támogatást kap az értékesítéshez, stb..
    Esetleg mi a magyar átlagos adófizető fogyasztok is kérhetnénk kormányzati segítséget? Pl életben maradáshoz?Bár nem valószínű hogy a Simonka féléknek ez megérné-borítékolható a válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Semmilyen nemes eszme nincs itt , hiába akarjak megetetni velünk: ez tisztán harc a pénzért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. A magyar zöldség és gyümölcs drága! Ezért sokan járnak az áruházláncokba vásárolni, mert lehet, hogy nem olyan jó és ízletes a külföldi, de azt meg tudja még venni néha-néha a kisjövedelmű család is és mégis hozzájutnak ők is egy kis vitaminhoz! Sokan vannak, akik még ott is a leárazott temékeket veszik meg, mert csak azt tudja megvenni, lejárt, de még ehető! Szomorú, de sajnos létező dolog!
    Nem kellene már ennyire mindent beszabályozni, mindenbe beleavatkozni, piacgazdaság van, mindenki el tudja dönteni, hogy melyiket tudja megfizetni. Ne akarják, hogy a 200Ft-os tejet vegye valaki, amikor csak a 140 Ft-ra telik! Inkább nem vesz tejet, de akinek minden fillért be kell osztania, annál nagyon is számít még 50 Ft is! A külföldről behozott olcsóbb áru a szegényebbeknek is nyújt választási lehetőséget, ha csak magyar áru van, nem tudja megvenni, az jobb? A fogyasztás már úgyis a béka alatt van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Megoldotta a problémámat, aki ezt a kg-onkénti 99 Ft-os árat kitalálta: nem veszek görögdinnyét. Mostanában biztosan nem. Miután ez a 99 Ft-os ár fidesz-közeli ötlet, lehet, hogy nem is lesz olcsóbb a dinnye.
    Kíváncsi vagyok, más zöldségre vagy gyümölcsre mikor találják ki ezeket az árakat.
    Már az alapvető élelmiszerek (tej, tojás, kenyér) ára is az egekben van, elég azt megvenni, ami a létfenntartáshoz feltétlenül szükséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. Ha mindenáron dinnyét kívánunk enni el kell menni dinnyét lopni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Idiota fideSS.

    A lökött , elmebeteg magyarkodásnak
    köszönhetöen már nem csak hagymázzal
    eteti a népet, hanem drágább dinnyével is.
    Na persze a nép pénzén.
    Fussa a magyarnak még a magyarkodásra
    47 ezerböl.
    Idiota barmok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. Látszólag OFF, de jellemző orbánék agyafúrt kapzsiságára. A háromszázforintosak vevők a dumájukra. Mindent ellopni és rákenni a nyuszira.
    Orbánék abban is elsők lesznek hogy a hétévesnél korosabb autókat mondva csinált okokra hivatkozva kétszer sűrübben kelljen vizsgára vinni természetesen emelt áron így akár négyszer akkora bevételre is számíthat a fideszbanda. Természetesen a fijjuknak rendszerint ennél fiatalabb autóik vannak. Hajrá háromszázforintosok lelkesedjetek!
    (Hogy ne gondoljátok hogy irigység okán írom. Engem egy darabig nem érint a dolog)
    Csak kontrasztként. írom. Vannak országok ahol nincs kötelező vizsga mégsem a műszaki állapot a balesetek forrása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Azonkívül hol van a régi jó minőségű dinnye. A sötét hajú dinnyéhez ma már nem ért senki, csak a nemesített tököt árulják dinnye helyett. de még azt is olyan hullámzó minőségben, hogy a lottósorsoláson nagyobb az ember esélye mint dinnye vásárláskor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Az is érdekes, hogy az útmentén nyugta nélkül többe kerül a dinnye. és még a minőség sem garantált. ha tököt vesz az ember és vissza viszi akkor jó ha nem verik meg ott helyben. Az árakat ki sem írják. Akit meg lehet vágni annak drágábban adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Egy kis izelítő, amit eddig is tudtunk!

    Beszéljünk a komcsikről is? Jó beszéljünk!

    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kommunista kormánytag
    Matolcsy György – MSZMP tag
    Martonyi János – MSZMP tag, kommunista kormánytag
    Chikán Attila – MSZMP tag
    Pintér Sándor – MSZMP titkár
    Boross Péter – MSZMP tag
    Ligetvári Ferenc – MSZMP tag
    Boros Imre – MSZMP-titkár
    Balogh Gyula – MSZMP tag
    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
    Fónagy János – MSZMP tag
    Vonza András – MSZMP tag
    Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr
    Varga Mihály – KISZ titkár
    Deutsch Tamás – KISZ titkár
    Orbán Viktor – Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
    Kövér László – KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
    Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB tag
    Hoffmann Rózsa- MSZMP tag
    Valami nyugdíj megvonást is olvastam törvényben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Fentiekhez! Bayer Zsoltika te mi voltál?

    Zsoltika! Ader anyuka nem véletlen munkásőr volt Csornán, 1957 után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Tegyük élhetővé !

    Tovább a Lennini-Szálasi nemzeti állom-por hintő úton !
    .
    (Külföldi államadósság csőkkent ?
    Létrejött 200.000+ akármilyen új munkahely ?
    Történt-e külföldi tőke erős jelentős cégekkel tárgyalás a JELENBEN, mely jelentős mennyiségű új munkahelyet teremt a közel-JÖVŐBEN … mi értünk ?
    Történt-e tárgyalás az ezer milliárdokat off-short külföldi cégekbe beruházó , – itthon rosszul érző magát – MAGYAR TULAJDONOSÚ off-short cég tulajdonosokkal, hogy hozzák haza a magyar államadóság teljes összegét és fektessék be itthon ?
    stb..)
    nem látszik.

    De lesz orban viktor életében 1db nyertes futball mérközés jelentős csapat ellen – hahaha – , erre tőrekszik Mo. mini.szterelnőke(lesz az a pénz az olligarcháknál)-> (hisz erre esküdőtt fel a Parlamentben, nektek, csak itt, csak most , akciósan, kockaköveket és molotov koktélokat dobáltattva) . Ez az életcélja. Ez annyira hivatás tudata, hogy még el is mondja 2 év totális gazdasági kudarc után.
    Igazi ÁLLAMFÉRFI ! Igazi államférfi a magyar igényekhez passzolva – hahaha- , igazi selejt a környező működő világgal szemben.

    .

    Gondolom Simicska vasútépítésénél – ami az országnak készül az ország pénzéből- pl. a pénz lehívások időarányosan túl vannak teljesítve, a pálya szakasz építése pénz arányossan el van maradva. (nem ismerve, de megengedve, mert ez így logikus a nemzeti együttlopás rendszerében)

    Annyira XXI. századiak lettünk, hogy már nem akarunk a vas és acél országa lenni(n) , hanem dinye nagyhatalommá válunk. (az is gömbölyű, és nyugtató zöld színű- cseppet sem vagyok bolond !! :- ) )
    A nemzeti árhivatal által meghintett áron vásárolható magyar dinnye és árhivatali beárazó mentalítás húzza ki az országot a gazdasági mélypontból a KISZES végzettségű orban, rogan és maffiózó büntársai szerint.(rosszul gondolják)
    A NEMZET BAL LÁBA (orban) elhintette, a cigányoknak is dolgozniuk kell. Hajrá !
    Kedves KISZES végzettségű Bal Láb , nem mindegy mit dolgoznak ! Hopp ..!
    Nemzetközi szinten elismérhető értékteremtő (semjén ima ellénére is eladható) árut állítanak-e elő . (a gól is áru ,… csak hogy magyarázzam, .. menj vissza Oxfordba tanulni ! )
    Kedves KISZES végzettségű Bal Láb , nem mindegy mit dolgoznak Magyarországon az emberek úgy ‘ámblok’ , 2/3 által megvezetve…
    2/3 által megtámogatva, én annyira nyereséges ágazatokat támogatnék (csak enyhén piros-fehér-zöld pántlikásan) , melynél kitermelhető a (különben az off-short cégekbe menekülő ) magas munkavállalói járulékok (pl. kérdezd Persching Mária Zitát), amit termelnek eladnám minél nagyobb nyereséggel külföldön , majd csökkentenék járulékokat, adókat . -> ezt igérted majom ! miért nem csinálod ? ki gáncsoskodik neked, ki vezet tankot a belvárosban mostanság, Majom , hee ?

    Kinek adtál pozitív energiát ebben az országban, ebben a nemzetben ? határon kívül már felismernek, határon belül még félnek, a többiek még kivárnak kényelemből.
    De megkapod amit érdemelsz !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Egyvandor, az út mentén azért drágább a dinnye (vagy az, amit annak neveznek), mert sok miegymás is van benne az autókból, amik az úton mennek. Nem értékeled, hogy még mindenféle egyebet is beszerezhetsz a dinnyével együtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Orbánékra “lőrincesedett” ez a “dinnyecsata”. :)) Megvívták – vesztettek. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. En egy olyan országban ellek ahol hala az Istennek évente kétszer is szüretelnek! Szóval itt a sárga dinnye és a görög dinnye legalacsonyabb arra soha nem volt alacsonyabb 1$/kg. Hozza teszem hogy ez nem egy gazdag ország, a minimal bér 220$/ho, a termelőknél . szóval az amit olvasok az othoni árrákról az embertelen, rablás és kiszolgáltatottság. Kerem azoknak is a véleményüket akik gazdagabb országokban ellnek, vagy más EU országokban. Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. A közmunkasókat dolgoztatni, havi 47000 Ft – ért, a kisgazdákat tönkre tenni, és a HASZONT bezsebelni, ehez ÉRTENEK, de NAGYON!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Belaruszban mióta szüretelnek kétszer, Pista bácsi?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. ricsi
    Tőlem, Belorusszia-ig 14 óra repülés választ el. Azért köszönőm az érdeklődést és a kutatást amit végzel, remélem hogy nem vagy 3/2 -es?
    Meg annyit hogy én azért szóltam hozza a cikkhez mert tudom hogy a Magyarországon ellő termelőket, a földműveseket le nézik és kizsákmányoljak!
    Tovább én is földműves voltam és tudom azt hogy mivel jár a fold munka!
    Minden tiszteletem irántuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Hungarian citizen

    Az annyira minden tokes gazdasag alapja, hogy nem pofazunk bele az arkepzesbe, sot tiltjuk a kartelezest, hogy bele kellett szarni a fidesznek a kozepebe, mint mindennek, ami civilizalt es az allampolgarok erdekeit szolgalja. Ha nem a GVH lepett volna, olyan sallert osztott volna az EU, hogy orban atrepul sziberiaba seperc alatt, aztan nezett volna, hogy ezt miert kapta.
    Kedves magyar kertelpajtas dinnyezok: rohadjatok meg hamarabb, mint az el nem adott, szar dinnyetek. Vagy megtanultok a picarol es a piacnak elni, vagy megdoglotok mind. Ez van, aztan ajvekoljatok majd matolcsy fulebe, hogy jajj szemtengely tabornokom, hat ez itt rohad a nyakunkra. Szegyen orszag szegyen nepe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Pedig ez egy aljas pénzbehajtó kartell üzlet. Nem védi a magyar termelőket, kiszorítja őket továbbra is továbbra is sokan fognak tönkremenni és fillérekért kiárusítani termőföldjeiket, eszközeiket életüket (pont ezt akarják) és csak a saját egy két emberük fog meggazdagodni.

    —-

    A magyar termelők védelmének nem ez a módja, ezt a hülye is tudja!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Hanem, hogy a magyar termelőknek lehetővé tenni, hogy versenyképes áron, versenyképes minőséget tudjon produkálni, nemcsak dinnyét, és megfelelő árral és minőséggel kiszoríthassa az olcsó gyenge minőségű dömping árut. Ez a megoldás, ha a kormányzat komolyan ezt akarná, és nem kényszerintézkedésekkel, ellen-kartelekkel legyőzni vetélytársakat.

    Erről szól a 21.-ik század.
    ——

    —-
    Szerintem a dinnye nem levegő vagy létszükségleti cikk, hogy ne lehetne pár hétig nélkülözni, nem is fontos, inkább hűsítő csemege a nagy melegben.

    Könnyen kihagyható van helyette ezer más.

    Ha senki nem veszi a drágább dinnyét, mivel az élelmiszer azzal nem lehet várni, rárohad a nyakára az egész. Ennyi súlyos gömböt nem tud bejegelni, ha tartósítani akarja ráfizeti ingét gatyáját.
    -
    Én egy grammot sem vennék, amikor kezd rárohadni a seggem csókolgatná, hogy elvigyem az állott dinnyéjét féláron, de akkor sem vinném.

    ——-
    Mi az a dinnye, ha nem eszek, vagy mást eszek helyette akkor sincs baj. Ha élelmiszerekkel packáznak ráfázhatnak, mert az gyorsan rájuk rohad.
    ——-
    Itt a vásárló a király, ha van annyi esze, hogy felfogja. Ha ezt sem tudja megtenni akkor ne is reménykedjen abban, hogy leválthatja a Fideszt vagy jobb élete lehet.
    Egyszer ki kellene már próbálni, mit veszít??? Egy kis dinnye csemegét, bele fog halni???? Semmi az egész, én röhögök rajta és veszek más gyümölcsöt vagy egy fagyit, vagy semmi, tuti nem halok bele. Ennyit megér egy megleckéztetés.
    ——
    Ezek a rablók, csalók nap mint nap egyet szorítanak, és este döbbenten tárgyalják egymás között

    ” Te ezek még ezt is bevették, ezek ennyire hülyék. Hitted volna?? Holnap kinyomjuk a másik szemüket is, holnapután azért is fizetnek és megköszönik.

    Nem hittem volna, hogy ez is bejön, már fel voltam készülve a lázadásra, vagy, hogy nem vesznek dinnyét.

    Te miből van ezeknek pénze, 99Ft os dinnyére??? Szóval ilyen jól állnak még mindig anyagilag???? Akkor mit rinyálnak, megcsapolhatjuk őket, majd ha nem lesz pénzük kenyérre és meztelen seggel járnak be dolgozni, akkor egy kicsit visszavehetünk.

    Gyerünk tovább lássuk meddig lehet ezekkel elmenni.” hihihihihi nagyszerű, hiszékenységben bambaságban felülmúlták minden álmunkat. Ha ma megveszik ezt is 99 Ft ért, akkor holnap mindennek emelhetjük az árát.

    Jaa, és szóljon már valaki a Simonkának, hogy küldjön már át nekünk néhány friss dinnyét ide e minisztériumba. De nehogy valami pudvásat mert nagy baj lesz. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. “Hatalmas import dinnyeszállítmányt akart kiszorítani a piacról a kormány által életre hívott dinnyekartell, amely elhatározta, egyik nagy bolthálózat sem adja 99 forintnál olcsóbban a dinnye kilóját.”
    Én nem látom az összefüggést a kettő között. Miért ne jöhetne be a magyar piacra az olcsó (beszerzési árú) külföldi dinnye, ha a boltokban nem lesz olcsó? Ezzel az intézkedéssel csak az áruházak nagyobb profitját garantálják, nem?
    És mitől lesz ezzel jobb a magyar dinnyetermesztőknek? Csak az eladási árat minimalizálták a boltban, a felvásárlási árat nem!
    Itt ki lett bas.va a termesztővel és a fogyasztóval is, csupán a multik -azok a gyűlölt multik, ugye?- jártak jól.
    Vagy csak én nem értem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Visszakézből

    Ez a kapzsi, bunkó csuti paraszt és még kapzsibb, még bunkóbb paraszt haverjai orbitális méretű hazugságokkal megkaparintották a teljhatalmat és gátlástalan bűnözőktől elvárható módon lopják szét, teszik tönkre az orrunk előtt az országot! A jogvégzett bűnözők símaszk helyett nemzeti színű lepellel burkolva magukat elhitették a tömegekkel, hogy ők a nemzet megmentői, azzal, hogy leöntötték nemzeti színű hazafias dumával a szarkupacot, azt hiszik, hogy senki nem érzi a szarszagot. Pedig így bűzlik csak igazán!
    .
    Amerikában él egy mondás: a magyar az, aki mögötted lép be a forgóajtón és előtted lép ki belőle. Aki ennek a találó mondásnak a lényegébe nem gondol bele, az még azt is hiheti, hogy milyen talpraesett, milyen élelmes a magyar ember a külföldiek szemében. Engem speciel nagyon elszomorít, mert azt mutatja, hogy a világ tisztában azzal, milyen törtető, a többiek kárára ügyeskedő, munka nélkül jövedelemre törő hitvány mentalitású a közgondolkodásunk.
    Férkőzzünk közel a hatalomhoz, csináltassunk vele olyan törvényt, amely a mi egyéni érdekünket a legjobban szolgálja, a többieket tönkre teszi, aztán röhögjünk elégedetten a nyomorulttá tett honfitársak szemébe!
    Mivel ez a mentalitás teljes egészében jellemzi Orbánt is, az ilyen Simonka-féle férgeknek áll most a zászló.
    Éhen döglik az ország fele, a másik fele el kell hagyja hazáját, hogy életben maradjon és a világ lába kapcájaként keressen kenyeret, őket ez nem érdekli egy cseppet sem. Orbán hetente belehazudik a tv kamerákba újabb nemzeti mázas hazugságokat, amitől a nyomorult nép tovább kábul és még mindig nem ébred, oszt jó napot.
    Orbán tett azért jót is – lássuk be – bárki adómentesen lefőzheti otthon cefréjéből azt a havi ötven liter pálinkáját, amit ha megszlapál, hamar megszűnik szenvedése az árnyékvilágban, mert májrákban, gyomorrákban, gégerákban hamarosan elpatkol.
    De hiszem, hogy a nemzet többsége, a jóhiszemű, szorgos, átvert, kirabolt többség fel fog ébredni és akkor ezeknek végük lesz! Rettenetes végük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Báthory Ödönke! Kikérem magamnak Fred nevében. Neki a lelke ezekhez képest patyolat tiszta, az agya vág, mint a borotva. Ezeknek a ruhája patyolat, a lelke szennyes, mint Fred külseje. Bűzlenek a mocsoktól. Miért fordulhat elő az, hogy a külföldi dinnyét olcsobban lehet előállítani és ideszállítani, a magyar termelőknek, ez miért nem megy? Talán ezt kellene elsajátítani, és nem rabolni éjjel-nappal!. Mi következik most? A pék haver kedvéért 1000 Ft lesz a kenyér? Vagy ha a “húsiparos” melléküzemágot üzemeltető bankár siránkozik, akkor kötelező érvényű magas áron kell venni a párizsit, amit természetesen nem magyar termelők disznóiból készítenek, hanem az olcsón előállított szlovák húsból? Megbolondult ez a világ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Pista bácsi! Kérdeztél, válaszolok. Németországban a Lidl üzletekben hetek óta tudok venni mézédes sárgadinnyét 99 cent és 1,25 Eur közötti áron, db-ra, 1-1,5 kg súlyban. A görögdinnye 45 cent/kg. , az is igaz, hogy 2x próbálkoztunk vele, tök volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Poshadjon rájuk a szar savanyú dinnyéjük!!
    Én ezentúl nem veszek itthon dinnyét.Egyenek drága fideszdinnyét azok,akik a nyakunkra hozták ezt az akasztófáravaló bűnbandát!
    Roh@djanak meg!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Tisztelettel megkérdem, hogy ha megállapodtak a 99 Ft/kg-os árról, akkor hogyan lehet egy 5 kilogrammos dinnye esetében a vevő 1000 Ft-os megkárosításáról beszélni? Nem lehet, hogy kicsit kapkodva íródott a cikk? Arról nem is beszélve, hogy én még a Coop-ban is 159-ért láttam a dinnyét a napokban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. ….”A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy a magyar dinnye jobb minőségű a külföldinél, ezért drágább….”
    Ez egy ordas hazugság,és egyben marhaság is!!A skandináv dinnye külföldi.és ha egyáltalán létezne is ilyen,akkor minden bizonnyal kevésbé lenne jobb az íze,mint az orbanisztáninak. De!!! Mitől lenne finomabb a görög,vagy az olasz,vagy a spanyol dinnyénél?Nemrég tértem haza Olaszországból,ahol olyan finom dinnyéket vásároltam bármely multinál,hogy az itthoniak előre köszönhetnének neki.Szerbiában,Montenegróban,Jordániában és Egyiptomban is ez volt a tapasztalatom.
    Ez egy nagy néphülyítés,miszerint mindenből a magyar a legjobb.Szerintem pedig rengeteg igen silány élelmiszert gyártunk,főleg a húsipari ,
    (pl. virslik,felvágottak) és a tejipari termékeink íze és beltartalma elmarad a nagy német ,osztrák de még a szlovák termelők által gyártottak minőségétől.
    Aki nem hiszi,járjon utána.!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. ez a dinnyeügy szemfényvesztés. nincs autóiparunk, gépiparunk, lófaszt sem állítunk elő a népgazdaság számára, helyette viszont vannak ezek a semmitmondó dinnyeügyek. ennek az országnak már csak ez maradt. lemaradtunk egy évszázaddal. megállni látszék az idő, de a karaván halad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Visszakézből
    2012. július 24. kedd
    06:10

    “De hiszem, hogy a nemzet többsége, a jóhiszemű, szorgos, átvert, kirabolt többség fel fog ébredni és akkor ezeknek végük lesz! Rettenetes végük!”
    —–
    Ahhoz tennünk kellene vagy mondanunk valamit ami felébreszti őket.

    Olyan kimerült, kiéhezett, hipnotizált, lebutított, közönyös állapotban van a többség, csoda, hogy még élnek.

    Próbálgatok néha mondani valamit, nemcsak én hanem mindannyian itt az AN-en, nem tudom olvassák- e, elég-e, és van e olyan szikra ami ébreszti de főleg energizálja a megfásult, reménytelenségbe fulladt, erejét, hitét veszett tíz millió magyart.
    -
    Mit tehetünk? Mondjuk, magyarázzuk itt mindannyian az AN-en, nemtudom elég-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. -Hát már ideje volt tenni valamit, mert a dinnyeöntő Karsai sehol.
    Pedig Ő már régen megmondta, hogy beszerzési ár alatt tilos dinnnyét árulni.

    -Hogy lehet kartellezésről beszélni, ha a 99HUF/Kg államilag van előírva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. De miért is nem fizetnek adót????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. “Hogy lehet kartellezésről beszélni, ha a 99HUF/Kg államilag van előírva?”
    .
    Hát csak úgy, hogy az állam nem írhat elő semmi ilyesmit, ellenben kutya kötelessége lenne szétcsapni, ha azt látja, hogy a gazdaság bizonyos szereplői ki akarják iktatni a versenyt. Ez ráadásul minősített eset, mert itt nem tudom hány vagonnyi külföldi dinnyeszállítmányt akartak kiiktatni, hogy méltóságos urambátyám fityiszes dinnyekirálynak, aki Békés legnagyobb felvásárlója, meglegyen az extraprofitja. Itt az állam voltaképp egyenesen a fogyasztó pénztárcájából próbált meg több száz milliót átszivattyúzni NEM A DINNYETERMELŐK zsebébe, hanem a holdudvarába tartozó kiskirályokéba. És ez független Karsai baromságaitól.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. “Mit tehetünk? Mondjuk, magyarázzuk itt mindannyian az AN-en, nemtudom elég-e?”
    .
    Elsősorban egy darab kibaszott dinnyét ne vegyél kilónként 50 forint felett, ha magyar. Rohadjon rájuk. Különben már most megbukott az egész disznóság, mennek lefelé az árak. Nem is tudom, mit gondoltak ezek a beképzelt bunkó paraszt fideszesek, majd senki nem jön erre rá? Mindenki csak úgy szó nélkül hagyja, és kifizeti a 40 %-os extraprofitot a zsebükbe? Eszméletlen…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. “incs autóiparunk, gépiparunk, lófaszt sem állítunk elő a népgazdaság számára”
    .
    Dehogyisnem. Opel, Audi, Mercedes, Suzuki. Ezek vannak, hála Istennek. Csak el ne menjenek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Az, hogy a magyar kaja jobb minőségű, a rengeteg önbecsapás következtében kialakult hamis tudatban van csak így. Hogy micsoda ízek, meg milyen egészséges. Bármelyik harmadik világbeli ország minden tekintetben kenterbe veri a magyar élelmiszeripart, talán a csomagolásban nem. Aki minimálisan gurmand, az nagyon meggondolja, magyar terméket vegyen-e. A zöldség ízetlen szar, tele van vízzel és rohadtul drága. Paradicsomot kábé három hétig szabad venni magyart, jó esetben, de akkor is 300-500 forint kilója, 30-50 helyett. A magyar telebeszélte a saját agyát azzal, hogy az ócska termékei milyen jók, közben a 200 forintos teje rosszabb a 130 forintos szlovák tejnél. Egy sor növénynél persze nem is lehet más a helyzet egy országban, ahol hat hónapig nincs tisztességes napsütés, ha viszont van, kiszárad minden, mert a mezőgazdaság húsz éve nem képes felfogni, hogy öntözőrendszerek kellenek az éghajlatváltozás miatt. És közben megy a külföldi áru mocskolása, a hitelrontás, amiért már nagyon itt lenne az ideje, hogy valaki egy európai bíróságon beperelje valamelyik politikust. Mert enyhén szólva is érdekes azt állítani, hogy a magyar paradicsom jobb, mint az olasz. Az egész dreck, a mezőgazdaságban pedig kb. egymillió a fölösleges emberek száma.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  39. Már kedvem sincs számokkal és megcáfolhatatlan tényekkel alátámasztani, hogy miért is rossz jelenleg minden ebben az országban.
    Belefáradt az ember, mint amikor kérlel, kérlel … Egyszer csak elveszti a türelmét és “odacsap”.
    Nem kell csodálkozni azon, hogy az egész nemzet tönkremegy, elszegényedik.
    A Fidesz minden tekintetben alkalmatlan! Viszont az igaz, egy dologban nem! Az uszításban! Azt hatásosan csinálták tízen évig!
    Ebben az országban minden a feje tetejére állíttatott a Fidesz jóvoltából! És halvány gőzük sincs, hogyan is kellene rendet tenni. Pedig jó lenne látni; A Rendetlenséget maga a Fidesz okozta, A Káosz maga a Fidesz!
    .
    Hogy mi lesz ennek a vége? Az biztos; Semmi jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. “Az internetes fórumokon hozzászólások ezrei taglalják a magyar vásárlók pénztárcájával szembeni ocsmány merényletet, amely egy ötkilós görögdinnye esetén akár ezer forinttal is megkárosíthatja a vevőt.”
    Valaki segítene megfejteni, hogyan lehet egy ötkilós dinnyével – aminek az ára 99 Ft/kg – 1000 forintnyi kárt okozni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Ricsi 10:32 ++++
    De:
    Az állam bevezethet hatósági árakat, legfeljebb a piac nem szabadpiac.
    -
    Annó Karsai elintézte, hogy a madaras közért nehogy olcsóbban áruljon dinnyét. A termelők megkapták a szerződött árat.
    -
    Most mindenkinek árat kellett emelni, ebből a termelők viszont semmit nem kapnak.
    -
    Mindkétszer a termelőkre hivatkozva áremeléssel a vásárló zsebére játszottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Hát igen;
    Nagyobb ár, nagyobb adó …
    És ez még a legkisebb dolog.
    .
    “a Fidesz üdvözli a multikat”
    .
    A piac mit szól hozzá? A Fideszt az nem érdekli ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Lesz@rom a dinnyét. Én vállaltan egoista vagyok. Mi lesssz Velem, ha majd a 227 db demokrata összefog hatalmas hömpölygő tömegben megdönteni a jelenlegi hatalmat?
    Bakker. 3 kiló lisztből kisütöm a 227 db perecet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. csakén
    2012. július 23. hétfő
    20:20

    “A magyar zöldség és gyümölcs drága! ”
    Ez sajnos igaz. Nem a termelő a hibás!! Ő is meg szeretne élni a sok munkával! Egyszer egy nyárra ki kell próbálni mit dolgozik a paraszt!!! Nincs ünnep nap, nincs kikapcsolódás!! Csak látástól vakulásig meló ! Tudom évtizedekkel ezelőtt munka mellett csináltam! Ezenkívül : 1. Ha jól tudom a magyar paraszt még mindig kevesebb pénzt kap az EU-s támogatásból mint a korábban belépett országok.
    2. 27% ÁFA van az élelmiszeren, így a dinnyén is! Ezzel a vezírék eldöntötték átlag zembereknek bizonyos dolgok nem járnak.
    3. Ha a 99 Ft-ból levonjuk az Áfát a kereskedőnek kis híján majdnem annyi marad mint a termelőnek. Pedig a termelő dolgozott vele, fóliázta, kapálta locsolta stb. A kereskedő megmérte és a pénzt bezsebelte. Nem a parasztot kell szidni és irigyelni mert ő is ki szeretné fizetni a számlákat, ő is enni szeretne adni a családjának. Üdülésről ne beszéljünk mert ők vagy nem vagy igen-igen ritkán jutnak el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. K.S. 11:00

    Én is rendetlenséget látnék, ha az intézkedések ide-oda történnének.
    De meg van írva: akinek van annak adatik, akinek nincs, az is elvétetik ami van.
    Ez a fidesz rendje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Őszintén szólva, vásárlóként leginkább az ár érték arány, tehát a jó minőség elfogadható áron kínálva tud motiválni.
    Aki azt állítja, amiatt vásárol, mert az áru MAGYAR, az vagy festi magát, vagy pitykésdolmányba jár a piacra is, vagy a “2/3″ része…
    Ezzel együtt, a magam részéről nem ritkán az sem zavar túlzottan, ha a portéka magas áron hozzáférhető, tudomásul veszem, hogy a primőr, a trendi termék drága. Ellenben, ha akármilyen áron rossz terméket sikerül vásárolnom, az hosszú időre szóló lecke.
    Ha bepaliznak a drága de vízízü dinnyével, az elveszi a kedvemet az egész szezonra. Lehet ez az én hibám, de aki belőlem akar megélni, annak ezt határozottan illik figyelembe vennie.
    Sajnos az utóbbi években dinnye ügyben tényleg az a gyakorlat, veszek az idény elején egy silányat, a közepén tán kettőt, azzal vége is a családban a dinnyeszezonnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Őszintén szólva, vásárlóként leginkább az ár érték arány, tehát a jó minőség elfogadható áron kínálva tud motiválni.
    Aki azt állítja, amiatt vásárol, mert az áru MAGYAR, az vagy festi magát, vagy pitykésdolmányba jár a piacra is, vagy a “2/3″ része…
    Ezzel együtt, a magam részéről nem ritkán az sem zavar túlzottan, ha a portéka magas áron hozzáférhető, tudomásul veszem, hogy a primőr, a trendi termék drága. Ellenben, ha akármilyen áron rossz terméket sikerül vásárolnom, az hosszú időre szóló lecke.
    Ha bepaliznak a drága de vízízü dinnyével, az elveszi a kedvemet az egész szezonra. Lehet ez az én hibám, de aki belőlem akar megélni, annak ezt határozottan illik figyelembe vennie.
    Sajnos az utóbbi években dinnye ügyben tényleg az a gyakorlat, veszek az idény elején egy silányat, a közepén tán kettőt, azzal vége is a családban a dinnyeszezonnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Magyar termékhez:
    Hát bizony rossz kenyeret, rossz bort, stb csak itthon vettem.
    Számomra a magyar árú eggyetlen általános jellemzője a: MAGYAR ÁR.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  49. Bizonyára a mínuszoló csak jómagyar árúval találkozott.
    Várom a tippjeit, hogy fonnyadt magyar fokhagyma hol jó.

    Egy rokonom verte a mellét, hogy csak magyar terméket vásárol.
    Megkérdeztem, hogy miért nem a jót?
    Ezen azután veszekedni kezdtünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  50. A piac gazdaság alapját támadta meg a kormány, az általa kezdeményzett dinnye kartell révén. Remélem a versenyhivatal jól megbünteti a kartellben résztvevőket. Oszt jó napot.
    Marhaság amit állitanak, h megvédik a gazdákat. A gazdákat nem kell megvédeni, termeljenek olyan termelékenységgel ami alapján nyereségesek lesznek.
    Majd ezután kartelleznek mindent, igaz? Aki nincs a kartellben, az meg nézhet ki a fejéből… Mi lesz a suszterokkal, villanyszerelőkkel stb, őket is árkartell védi majd?
    Remélem az EU vezetése is jól elmeszeli ezt a magyar gyakorlatot. Orbánnak takarodnia kell, nem lassan hanem gyorsan. S bizony fárad is már. Annyira akar , h még piheni sem megy el, inkább kapaszkodik a hatalomba . A betegség tünetei mintha jelentkeznének nála. Érzi, h nála fiatalabb és agilisabb fideszesek ott vannak a nyakán és alig várják, h kifúrják poziciójából.
    érdemei elismerése mellett Orbán Viktor nyugdijba vonul, szól majd a közlemény. Lázár, Rogán s még jó páran szövögetik már terveiket, orbán körül szorul a hurok. Ezért is emelte maga mellé őket, h szem előtt legyenek. De Orbán bukását ezzel sem tudja elkerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Budai pereli a Népszabadságot 2012. október 1. hétfő | AN

Budai hazudott Bajnairól és Gyurcsányról 2012. szeptember 27. csütörtök | AN

GVH: Eljárás indult a dinnyekartell ügyében 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

Az áruházláncoknak kedvezett a dinnyekartell 2012. augusztus 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos