Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bedarálták a munka törvénykönyvét 2012. július 1. vasárnap 13:17 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bedarálták a munka törvénykönyvét
Budapest – Alaptalanul vádaskodik és valótlanságokkal mozgósít az LMP, a Szolidaritás és a 4K! – közölte az MTI-vel szombaton a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva, hogy a kormány “elkötelezett a családokat és a dolgozni vágyókat támogató új munka törvénykönyve, a családokat és vállalkozásokat támogató adópolitika és egy kiszámítható költségvetés megvalósulása mellett”.
.
Az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott szombaton Budapesten. Egy iratmegsemmisítővel vágták szét a munka törvénykönyvét és a mintegy 100 résztvevő sárga csekkekkel ragasztgatta tele a Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát.
.
„Az egykulcsos, arányos adórendszer a középosztály erősítése érdekében került bevezetésre”, írta a Kormányszóvivői Iroda, hozzátéve, hogy a kormány nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a munkát terhelő adók súlya tovább csökkenjen, a közvetett, fogyasztási és forgalmi típusú adók súlya pedig növekedjen.
.
A három új adónem (tranzakciós, távközlési és biztosítási) bevezetésével a kormány hosszú távon fenntarthatóvá teszi a költségvetés bevételi oldalának stabilitását, fűzték hozzá.
.
„A kormány mindig az állampolgárokat szolgálta, nem pedig valamilyen egyéni részérdek szolgálatába állította az ország erőforrásait. Ha bárki – akár az LMP, akár a Szolidaritás, akár a 4K! – úgy látja, hogy bármely cég, személy kapcsán bűncselekmény elkövetésére utaló jelek merülnek fel, akkor tegye meg a szükséges jogi lépéseket” – közölték.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Bedarálták a munka törvénykönyvét, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Van máááásííííííík!!! :) :(((((
    .
    A Kormányszóvivői Iroda ocsmányságait és az MTISeggnyalással egybekötött hazudozását talán nem kellene reklámozni. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. “Tegye meg a szükséges jogi lépéseket!” Ezt viccnek szánták nyilván, ki hallott már olyat, hogy egy diktatúrában fel lehet lépni a diktátor és annak talpnyalói ellen? Jelenleg a törvényeket sokszor a törvénytelenségek és embertelenségek megvalósítására hozzák, mely törvényekkel hozzák helyzetbe a Simicskákat és tesznek milliókat -lásd munka törvénykönyve- rabszolgává.
    Azt mondják az egykulcsos adót a középosztály megerősítésének céljából vezették be. Szemenszedett hazugság, nálunk nincs középosztály, csak gazdagok és teljesen kiszolgáltatott, elnyomorított tömegek. Akiknek szerencsésebb fele még dolgozik és megkeresheti a minimálbért, de már kitalálta a diktatúra, hogy régiók szerint változhat annak mértéke, tehát csökkenni fog. Aztán a munkanélküliek tömegei,akik negyvenhétezer forint bérért robotolhatnak a fideszes rabszolgatartóknak, mint közmunkások. Ez szinte leplezetlenül azonos a gulágok és egyéb kényszermunkatáborok rendszereire. Hiszen ott is kaptak a szerencsétlen emberek valami ételt, melynek köszönhetően részben megújíthatták munkaerejüket. A negyvenhétezer forint bér családonként talán még ennyit sem ér.
    Ez Orbán és Matolcsy országa, nem véletlenül hívják az Unión belül, egyre többen: Orbánisztánnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. Az egykulcsos adó valóban helyes intézkedés, azt nem érdemes támadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -47 (49 szavazatból)
  4. Mini szterelnökünk véleménye: ha valamiről tudomása van, jelentse fel!
    Hol polt, hol nem poltnál, aztán várja az intézkedést, elévülésig, Kaya és Yosip esete is bizonyította mennyire hatásos a feljelentés, meg a Kéthét olajszőke Sándor: én nem láttam, akkor ő sem láthatott bizonyíték erejű mondása!
    Vekkeres Tribovli Viktornak 2/3 bitokában jogában áll mindenkit hülyének nézni és ezt meg is teszi nap, mint nap!
    A 16%-os SZJA-val mindenki jól jár, ott a járda! Oszt jónapot!
    A munkatörvénykönyve visszaadja a bérkompenzációra költött kiadását a munkáltatónak – ergo a munkavállaló megint “jól” jár, bár a járdát most éppen feltúrták!
    Gaskó nem gördül – most minden OK (neki)- vasutasok pedig hallgatnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Idézem a klasszikust, a nagy vekkerest:
    Ahhoz, hogy a szegényeknek adni tudjunk, először a gazdagokat kell jóllakatni!
    Erre szavazott a 2/3!
    Mármint arra, hogy a szegényebb rétegektől kell elvenni, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek!
    Van aki ezt helyesli, mert szerinte ugyanis 47 ezerből meg lehet élni pláne, ha valaki még tart egy kecskét, és eljár gombát szedni, már majdnem dőzsölhet!
    A sok-sok árja közt jól el van a nézetével, az ész árja nem sodorja el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  6. Jujjjj!
    A birkák, a bárányok és a báránysültek is hallgatnak – lelőttem a poént!)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. miért vagyok olyan lehetetlen, hogy nem vagyok képes felfogni:
    ez a patkány kormány az adóztatásommal engem szolgál,
    hogy adót kérnek tőlem már lassan azért is, hogy létezem és levegőt veszek!
    még úgy tudom, mi vagyunk többen, normálisok, és mi van akkor, ha nem fizetjük meg – de akkor senki sem!!! – a távközlési, meg a tranzakciós adót?
    mit tudna csinálni ez a bunkó banda?
    max kevesebb jut a talicskásoknak, nem lesz uj Kossuth-tér, meg világhirü stadionjaink, na bumm és akkor mi van??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Báthory Ödönke

    Legőszintébb kívánságom, hogy ennek a törvénynek a megalkotói két év múlva ennek a hatálya alatt dolgozzanak! Természetesen a munkavállalói oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Tisztelt “maxval” az egykulcsos adó az nem helyes és nem helytelen intézkedés, hanem dilettáns intézkedés! Szlovákia is búcsúzik tőle és nincs rá példa máshol.
    Latin-amerikanizálja az országot,ami annyit jelent, hogy lesz pár százezer gazdag ember és négy millió nyomorgó koldus. Kitántorgó fiatalok évente több-százezren.
    Lassan már nem is beszélhetünk országról, hanem egy országnyi gulágról, amit már az Unióban Orbániszánnak hívnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Stáry Lórán:

    Fejlődő országnak egykulcsos adó kell. A többkulcsos kizsákmányolja az alsó középosztályt és a szegények közé taszítja őket – mire jó ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (22 szavazatból)
  11. maxval miről beszélsz ?Miféle fejlődő országról??:))DDDHúúúúúúúú az a megjegyzésed miszerint: A többkulcsos kizsákmányolja az alsó középosztályt és a szegények közé taszítja őket –ez nem állja meg a helyét !Ez az ország nem fejlődik,valamint 2 pólusú a lakosság,(nagyon gazdag és nagyon szegény)ezt az “igazságos ” szjaval teremtették meg !!!Pont az 1 kulcsos taszította a szegénységbe a még megmaradt alsó közép osztályt !:(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. maxval: nem az egykulcsos adó az eredendően rossz. Hanem a bevezetés pillanata, módja, a kulcs meghatározása, aminél nem vették figyelembe, hogy milyen kulcsokat vált fel. Az alacsonyabb fizetésűeknek sem fájna annyira, hogy a gazdagok plusz százezreket kapnak, ha ők is jobban jártak volna, legalább egy kicsit. De hogy ezért két éve minden ennek van alárendelve, ezért fizetjük már a harmincadik új adót, ezért verik szét a gazdasági növekedésnek még az esélyét is a különadókkal, visszamenőleges adókkal, diszkriminatív adókkal, hogy ezt fenntarthassák…
    Amúgy a legutolsó többkulcsos felső kulcsa valahol havi 400.000 felett lépett be, ami már – sajnos Magyarországon – nem az alsó középosztályt érintette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Hungarian citizen

    Mar csak az nyugtat meg, ha arra gondolok: szazezrevel szegenyednek el a fidesz szavazok, mikozben paras tekintettel egyre lejjebbrol neznek fel erre a fereg orbanra, akit a nyakukba (es az enyembe) vettek onkent es dalolva. Ehehehe, remelem egyszeruen ehenhaltok, mire jon a kovetkezo valasztas. De mosollyal megnyuvadni aztan, ne csalodjon a vezer :)))
    .
    Tudom, hogy ez rem durvan es tamadon hangzik, de eskuszom, hogy orban nem arult zsakbamacskat. Aki latta, erezte a kormanyat uralkodni 1998-2002 kozott, az hajszalpontosan tudta, hogy mire szavaz, es nem is kapott mast.
    .
    Pontosan ugyanugy tudta minden – most nagyon csalodott es dobbent – talpnyalo tamogatoja, hogy bizony olyan svungosan fordit majd nekik hatat, ahogy meg is tette: ezt jatszotta az elso orban kormany is.
    .
    Egyetlen mentsege a felhulyeknek es fiataloknak van, de ok meg ahhoz is butak, hogy megerezzek: nyuzzak oket elevenen.
    .
    Tehat nem sajnalok senkit, akinek benne van a szavazata ebben a kormanyban,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. maxval
    Balosként igazat adok neked: az egykulcsos adó valóban jó intézkedés és nem érdemes támadni. Annál jobban ugyanis semmi sem agitálná a tömegeket amellett, hogy ez a kormány nem az ő érdekeiket képviseli.
    Ha már “adó”, ez már nem a “munka” törvénykönyve, hanem a munkaADÓké!
    Elemi matematika: munkavállaló egy picinykét (még) több van, mint munkaadó.
    Ahogy panelnyugger is több volt 2002-ben mint fidesznyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. maxval
    Az egykulcsos a létminimumon és az alatt élőktől arányaiban ugyanannyit vesz el, mint a felső osztálytól. A koldus 100 forintjából elvenni 16 forintot az nem ugyanaz, mint Simliska 3 milliárdjából félmilliárdot. Az egyik éhen döglik a maradékból, a másik meg vígan él mások zsírjából. Középosztály meg az orbánjárást követően azonos a boszorkányokkal: ami nincs, arról említés se essék. Lecsúszó és lecsúszástól rettegő rétegek vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. maxval
    máris kénytelen vagyok módosítani a korábbi álláspontomat. Nem biztos, hogy az egykulcsos agitál a legjobban a baloldal mellett. Mert azért a MunkaADÓ törvénykönyv se smafu !!!
    http://hvg.hu/itthon/20120701_jobbik_eletbe_lep_rabszolga_kodex#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_7_1
    A karakán (és ráadásul igaz) Jobbikos kritika mellett van azért ott Mszp-s is:
    „Orbán Viktor és kormánya, a kormányzó pártok egytől egyig felelősek ezért az alávaló gazemberségért. Személyesen is, egytől egyig felelni fognak érte 2014-ben. A nép nem felejt” – olvasható Gúr Nándor közleményében, amelyben arra is felhívja a figyelmet: minden adat arról árulkodik, hogy a magyar munkavállalók – ha tehetik – menekülnek az országból és a fiatalok mintegy fele nem akar Magyarországon élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. @maxval
    Hogy helyes intézkedés lett volna, az azért erősen vitatható.
    Egy azonban tény: arányos. De semmiképpen nem igazságos.
    Frappánsan elmondta a lényeget kekec. Erősen sarkított ugyan, de így talán jobban felfogható a különbség 16 % és 16 % között.
    De akár egy életközelibb példa is érthető, ha valaki hajlandó gondolkodni egy kicsit.
    Aki keres havi 50 ezret, annak 8 ezer jobban fog hiányozni a rezsi befizetése után, mint 40 ezer annak, akinek 250 ezerből vonják le ezt. Igaz, hogy ötször annyi kereset után ötször többet is fizet. Igaz az is, hogy 10 ezer forint neki is pénz. De ha az ő adója ennyivel lenne több (20 %), a maradék 200 ezer azért még valahogy csak elég lenne, nem veszélyeztetné a megélhetését. Így a csóró 50 ezrest nem kellene adóztatni, akinek e kereset beosztása elvonás nélkül is igen komoly kihívás.
    (És akkor azokról még nem is beszéltem, akiknek fel sem tűnik, ha egy-két millióval több fizetést kapnak néha…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Az a gond, hogy nem veszitek észre, hogy a felső osztálynak TELJESEN MINDEGY, hogy milyen adó van és hány kulcs. A felső osztály minimálbér után fizet szja-t.

    Azaz a többkulcsos adó a kicsit jobban kereső alkalmazottakat fosztja ki, őket taszítja a szegények közé.

    A milliárdosnak mindegy, hány kulcs van. Ő úgysem fizet szja-t vagy minimálbér után fizet. Viszont egy bankban vagy multinál dolgozó 350-400 ezret kereső alkalmazott vagy egy vezetőbb beosztásban lévő 800-900 ezres fizetésűt kirabol a több kulcs.

    Ezért jó az egykulcsos adó, mert igazságos, egyenlő közteherviselést biztosít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  19. Ha valaki ettől a sok szemétségtől bekattan, az nem darálni fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. maxval: “…egy vezetőbb beosztásban lévő 800-900 ezres fizetésűt kirabol a több kulcs….”
    Ühüm. Tehát ha 800 ezerből elvennének úgy 300 ezret, az rablás, mert a szerencsétlennek félmillióból kellene tengődnie.
    De ha 80 ezerből elvesznek 13 ezret (a maradék 67-ből úriasan meg lehet élni még kecske nélkül is!), az igazságos és egyenlő (ilyet, ha jól emlékszem, még a kormány sem mondott – arányosról beszéltek).
    Azt hiszem, hogy a társadalmi igazságosságról igencsak eltérő a véleményünk. Ami önmagában nem baj. Én azért nem kívánom, hogy meg kelljen tapasztalnod, mennyire sok lehet az a pár ezer igazságosan és egyenlően elvett forint, aminek hiányában azt kell eldöntened, hogy kifizeted minden számládat vagy eszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Báthory Ödönke

    Ezek az urak kereszténynek mondják magukat? AKkor figyelmükbe ajánlom Jézus beszédét, hogy “úgy cselekedj másokkal, ahogy akarod, hogy veled cselekedjenek az emberek”. Én ezt már néhányszor megtapasztaltam a magam bőrén, úgyhogy már visszafogottabb vagyok. Viszont ezek az urak ezekszerint éhbérért akarnak robotolni mindenféle jogok nélkül. Mert most ezt teszik másokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. maxval, ennyire nem lehetsz elvarázsolva!!
    téged egy pindurkát sem zavar, hogy nincs már középosztály, már lassan csak felső huszezer és szegényréteg lesz, az utóbbiak tábora egyre növekszik?
    esetleg ha körülnézel a családodban, a munkahelyeden, az ismerőseid között, az utcán, vásárláskor, a közlekedésben nyitott füllel jársz, akkor, de csak akkor tudod meg a nagy magyar véres valóságot, és amit ott hallassz, látsz, az már nem a birodalmi propagandáról szól!
    mitől megy a villamos szerinted, ha döglődnek a vállalkozások, menekül a tőke, az emberek nem tudnak fogyasztani, csak a talicskások gyarapodnak ezerrel, téged ez egy picit sem zavar?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. “a kormány nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a munkát terhelő adók súlya tovább csökkenjen, a közvetett, fogyasztási és forgalmi típusú adók súlya pedig növekedjen.”

    Nézzünk a sorok mögé. Itt jelentik ki egyértelműen, hogy a munkáltatót támogatják nem a dolgozókat.

    A fogyasztási és forgalmi adók növekedése ismét a szegényeket sújtja jobban.
    Lassan eljutunk oda, hogy már az országban nem terem annyi gomba, amennyire a sok éhezőnek szüksége lenne. Persze a spontán termőre gondolok, mert a termesztett gombát sem tudják megvenni.

    Ez az álszent banda megint kábítja a népet. Remélem, egyre kevesebben hisznek ezekben a “tündérmesékben”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Orbán hangján beszél a 4K! kampánymajma 2014. március 20. csütörtök

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos