Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán hangján beszél a 4K! kampánymajma 2014. március 20. csütörtök 1:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán hangján beszél a 4K! kampánymajma

Budapest – Orbán Viktor fél. Nem csak a vitától, de már a humortól is retteg. Nem tudni, milyen magasról jött a tiltás, de tény: a Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzat nem engedte a helyi tévében lejátszani a 4K! kampányfilmjét, mert abban egy majom Orbán hangján szólal meg.

Lehet, hogy nem Orbán, de még csak nem is Pokorni áll a letiltás mögött, hanem csupán egy túlbuzgó, a saját feladatát túllihegő és tévesen értelmező beosztott akciója volt a tiltás, de a lényeg ettől nem változik. Orbán és a Fidesz fél. Minél nagyobb a hatalmuk, annál ijesztőbb számukra, hogy egyszer mindezt elveszítik.

Ha nem most, akkor majd valamikor máskor. Senki hatalma nem tart örökké, így a Fideszé sem végtelen. Addig pedig, még egy majomtól is félnek.

A hivatalos indoklás szerint a filmbéli majom szerepeltetése sérti a miniszterelnököt. A filmben egyébként, igaz, csak rövid időre, a majom Gyurcsány Ferenc hangján is szól a néphez, ám a jelek szerint mindezt nem nehezményezték a kényes ízlésű tiltóemberek.

A 4K! kész bocsánatot kérni a majmoktól, de mint írták, erre eddig nem futott be igény.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 35 szavazatból)
Orbán hangján beszél a 4K! kampánymajma , 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Barnamedve: én nem mondom, hogy egyiknek sincs alapja, sőt, biztos vagyok benne, hogy legalább a felének van.
    Egyszerűen úgy döntöttem, hogy amin nem tudok változtatni, azon nem idegeskedek.
    Ha a “háttérhatalom” titkos gépből sugározza a tudatunkat, nem tudok ellene mit tenni. Igyekszem teljes életet élni tőlem telhetően.
    És ha véletlenül megtalálom a gépet, biztos kihúzom a konnektorból.
    Ezt irónia nélkül írom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Hasonlóan gondolom én is: bőven van elég érdekes és szép dolog az ember életében, amivel ezerszer jobban megéri foglalkozni, mint általunk befolyásolhatatlan eseményekkel. Viszont felmerül a kérdés: érdemes-e rágódnunk azon, hogy mi lesz Magyarországon mondjuk néhány hónap múlva, hiszen úgysincs ráhatásunk…(vagy valamennyi mégiscsak van??) Ennek ellenére mégis foglalkozunk vele, mert (legalábbis számomra ez a fő ok) dühít a tehetetlenség érzése és bízom benne, hogy valamit mégis tudnánk tenni, hogy jobb legyen a helyzet. Csak még azt nem tudom, mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Magyarországon azért rágódom jobban, mint a tudatmódosító mágnesgépen, mert:
    * Tudom, hogy létezik (szinte biztos).
    * Látom, mi történik vele.
    * Számos olyan kérdést felvet, ami foglalkoztat.
    Ha itt lenne előttem a tudatmódosító gép, azzal is foglalkoznék.
    (És 12 éve nincs tévém, és az összes böngészőmön letiltom a reklámokat, mert szemetelnek az agyamba.)
    Mostanában azon tűnődöm, mi az oka annak, hogy míg a külföldön élő orosz ismerőseim ki vannak akadva azon, amit Putyin művel (látom a facebook posztokat), addig a magyarországi magyar ismerőseim vele szimpatizálnak.
    Ezen például lehet gondolkodni.
    (Mit is írt Kertész Ákos?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Talán mert Putyin hasonlóan erős vezető, mint OV? (Bár utóbbi inkább csak annak látszik, előbbi mögött azért tényleg áll erő.)

    Régen (több évvel ezelőtt) elgondolkodtam azon, hogy esetleg egy jó diktatúra jobb lehet, mint egy rossz demokrácia. Viszont kérdés, hogy 1) hol a határ a kettő között PONTOSAN? 2) létezik-e jó diktatúra?
    Az első kérdésre igazából nem tudom a választ, Magyarországon talán már átléptük. A másodikra (és ezzel az alapkérdésemre) sokan élből nemleges választ adnának, de úgy vélem, igenis létezhet – például a Római Birodalom fénykorában Marcus Aurelius uralkodását ilyennek gondolom. (Jónak azt a diktatúrát tartanám, amelyikben bárkinek adottak felemelkedési lehetőségek, a társadalom szélesebb rétegének jobb az élete, jól működik a gazdaság, nincsenek kriminalizált népcsoportok…etc., etc. – tehát kb. demokratikus a rendszer, de egy ember vezeti, önkényeskedő túlkapások nélkül. Tudom, kicsit “fából vaskarika” szagú a dolog.)
    Elképzelhető, hogy bizonyos méret fölött a demokrácia működésképtelen? – ókori Görögország városállami szintjén működhetett, a Római Birodalomban már nem (bár ez biztos az infoáramlástól is függ, mert pl. az USA-ban működik…) Nem tudom, nem vagyok sem történész, sem politikus. Csak hangosan gondolkodom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. “Talán mert Putyin hasonlóan erős vezető, mint OV?”
    Hasonlóan beteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Barnamedve (2014. március 20. csütörtök 22:43)
    Szintén csak “hangosan” gondolkodva:
    A Kádár-rendszer a 80-as években is diktatúra volt, mégis összehasonlíthatalanul jobban éreztem magam akkor, mint most. Mondhatnád, hogy persze, mert sokkal fiatalabb voltam, de én akkor szamizdatot másoltam, szabadegyetemekre jártam, volt TSZ-melléküzemág, aztán GMK, rügyezni kezdtek a megánvállalkozások, a középréteg úgy érezhette, jól él, remény volt a levegőben is.
    Igen, szerintem van a rossz demokráciánál jobb diktatúra: a halódó.
    Másrészt viszont ne dőljünk be ilyen könnyen a szavaknak: ez már régen nem demokrácia. Már Gyurcsány alatt sem volt az, mert milyen demokrácia az olyan, ahol egy bandita kisebbség lehetetlenné tudja tenni, hogy egy hatalmon lévő kormány kormányozzon? Gyurcsány alatt a demokrácia halódott. A levegő naról napra nehezebbé vált, elillant a remény, szinte érezni lehetet a közeledő sötét felleget. Nincs rosszabb, mint egy halódó demokrácia, mert a remény haldoklik vele.
     
    Ami a demokrácia méretfüggőségét illeti, ezen már én is sokszor elgondolkodtam. Egy kis méretű (mondjuk városnyi) demokrácia még közvetlen: minden ember közvetlenül szavaz. Ahogy a népesség nőtt, ez megoldhatatlanná vált (bár ma elektronikusan simán megoldható lenne), ezért az addigi “lapos” (hierarchia nélküli) demokrácia többszintű képviseletté alakult át. Ez tudta kezelni a nagyobb populációt, de megszüntette a közvetlenséget, és az egyes embert eltávolította magától a szavazás aktusától. Azt gondolom, hogy minél több az áttétel az egyes ember és a tényleges joggyakorlás között, annál nagyobb a “demokrácia-hijack” veszélye. Erre valók a fékek és az ellensúlyok: hogy a hierarchia óriási érdekérvényesítő erővel rendelkező magasabb szintjei kordában tartsák egymást. Ilyen rendszert csak ideálok (és nem politikai mohóság) alapján lehet kidolgozni.
    Az USA-nak sikerült. Az 1787-es Alkotmányozó Nemzetgyűlésről kijövő Benjamin Franklintől ezt kérdezte egy polgár: “Nos, doktor, mi az államformánk? Köztársaság vagy monarchia?” Mire Frankin:”Köztársaság, ha meg tudjátok őrizni.”
    Mi nem tudtuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Barnamedve
    2014. március 20. csütörtök
    21:47
    .

    Itt egy videó, ősrégi trükk, még el sem kezdődött nagyjából tudtam mi lesz. .Ilyen ősrégi trükkök is működnek mert a subliminal a tudatalatti mindent rögzít és hallatlan sebességgel, kulcsszavakkal kulcskérdésekkel előhívható aktivizálható akár utasítás adható ki.
    .
    A nehézség és a művészet nem egyszerűen az implantáció hanem a kulcsszavakkal való beindítás. Itt lehet elrontani a dolgot. Ehhez tudás és képzettség kell.
    .
    A technológia támogatás ma már hatalmas, bár az én számomra még mindig gyerekcipőben jár, legalább is amennyire az elkövetkező 1OO évet fel tudom vázolni magamnak. Akkor már esélye sem lesz az embereknek mentális tűzfallal védeni magukat, amíg a végén robbanásszerűen el nem indul egy fizikai és mentális evolúció amikor a mai elektromágneses és mikrohullámokkal, valamint subliminal-al történő behatoló eszközök megbuknak. Az emberi agy ugyanis többre képes. Most is vannak már köztünk ilyen egyének aik képesek ezen túllépni sőt valószínűleg már a meg nemlétező de később kifejlesztésre kerülő technikákkal is képesek lesznek megbirkózni. .
    .
    Azonban nem tudom ehhez hány száz évre lesz szüksége az emberiségnek és képes lesz e ezen a kihíváson és krízisállapoton túl lenni. Valószínűnek tartom, hogy igen.
    .
    Én ezt már nem fogom megérni, valószínű, hogy leghamarabb 5OO éven belül kilehelem lelkem, de lehet, hogy már annyi sincs nekemhátra. DDDD

    Elhumorintottam magam bocsánat.
    .
    Rengeteg subliminal videót elemeztem, elég ijesztő mire képesek, pedig azok csak reklámok voltak. Lágy behatás. Most nem mennék bele, de ha lesz erről érdemes cikk és normális hozzászólások talán az 5O .ik hsz után beszállok majd.
    .

    https://www.youtube.com/watch?v=5mqhbu8MsKk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Sarah
    2014. március 20. csütörtök
    22:19

    Szeretik a nyalánkságot, Putyin egy politikai cukros bácsi.
    .
    Elektromágneses, létezik, már szatellitre vitték az irányítást. Bárhol bárkit, bármikor. Már senki nem fog követni az utcán, elavult.

    .
    A Toshiba mikrohullámúval kísérletezett 2O éve, az amerikaiakkal együtt, nagy volt a bukta, szétváltak, mind a kettő a saját szakállára folytatja. Egy Toshiba dolgozó áldozat szépen kitálalt a netten. Nem tudom mi lett vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Az előző kormányok óvatos nyitása Kelet felé egyenlő volt a hazaárulással!
    -
    Az ismeretlen feltételekkel aláírt szerződés most valóságos megdicsőülés!
    Ehhez a mindent elsöprő taps a bizonyíték, mert jó az irány – egyszer kifelé az oroszokkal, most vissza velük – valóban mindkettő irány.
    -
    2,7 millió agyhalott juttatott hatalomhoz gátlástalan koleszos hazugokból álló, fehérgalléros bűnözőket és tartják őket hatalomban majd a “megélhetési magyarok” szavazatainak segítségével és a külföldi szagértők óvatoskodó nyilatkozataival megtámogatva!
    -
    Nos, kell ezekből a megdicsőültekből még egy kurzus, hogy leessen a tantusz!
    Keserves lecke lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/03/21/226-milliardot-bukott-az-allam-a-mol-reszvenyeken/
    -
    A narancsos tapsikolóknak ez nem gond – a hozzászólások megmutatják azt a szellemi színvonalat, mely alapján összejöhetett a 2/3!
    Így nekik semmi sem drága, mert CSAKAFIDESZ a jó!
    Hogy az ország belerokkan a hatalmas nagy sikerbe – el sem jut a tudatukig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. „A svédek egyre nehezebben tudják különválasztani Orbánt Vonától”

    A Jobbik a svéd szélsőjobb bukott vezetőjétől tanulta a „cuki” kampányt, ami éppen olyan veszélyes nálunk, mint a skandinávoknál – mondja Czinkóczky Csaba, a legnézettebb svéd kereskedelmi csatorna, a TV4 alapító-riportere, aki rendszeresen forgat a magyar belpolitikai helyzetről és a szélsőjobbról. A Heteknek arról is beszélt, hogy miközben a svéd politikusok akár egy Toblerone csoki miatt is megbukhatnak, a jobbágylelkű Magyarországon az értelmiségiek felfogását akár napok alatt át tudja hangolni a hatalom.”
    -
    A magyar értelmiség átment tapsi-hapsiba – oszt jó napot!
    Persze mindig tisztelet a kivételnek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. “Aki a külhoni magyarok boldogságát keresi, az nem ugrasztja össze őket azzal az országgal, amelynek lakosai”
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1014579-fejto-nyoman

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Kedves Eagle, ismét hangosan gondolkodom…kicsit “saláta” módon.
    A demokrácia sok szempontból érdekes kérdés. Egyrészt vannak a pártok – szükség van rájuk egyáltalán? Már eleve képtelennek tartom az ötletet, hogy 4-5 (8-10-akárhány) párt képes legyen minden választó összes igényének megfelelni. Ha mondjuk a számomra legelfogadhatóbb párt is csak kb. 50%-ban megfelelő, a legkisebb rossz elve alapján szavazzak rá? (Lásd 2010-ben az MSZP.) Vannak ismerőseim, akik emiatt tartják távol magukat az ország ügyeitől. Talán jobb lenne, ha az emberek közvetlenül tudnák a véleményüket megfogalmazni bizonyos kérdésekben (mondjuk Paks bővítése, egy autópálya építése…etc.). Ergo talán inkább szavazati jog legyen, ne választójog. Bár ez felveti a kérdést, hogy ki legyen miniszterelnök, miniszter, államfő…etc. Hogyan legyenek ők megválasztva? Kell-e 4 évente cserélni a vezetőket, ha azok állandó ellenőrzés alatt állnak – hiszen minden (lényeges) kérdésben végülis a nép dönt (lásd lejjebb)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Kinek járjon szavazati jog? Első körben mondjuk annak, aki hozzájárul az ország terheinek viseléséhez. Régebben úgy gondoltam, ezek az aktív, kereső – és így járulékokat, adót befizető – személyek. Elgondolásom szerint ők, és csakis ők lennének jogosultak beleszólni az ország ügyeibe. Ezzel kikerülhető lenne az a probléma, hogy populista lózungokkal a pártok bizonyos csoportokat (pl. a magasabb nyugdíj ígéretével) maguk mellé állítsanak. Viszont felmerül a kérdés: aki “csak” fogyaszt, de már nem termel (pl. nyugdíjasok), az is fizet adót (ÁFA). Legyen szavazati joga, vagy sem? Esetleg a befizetett adók-járulékok arányában járna szavazati jog? Hogyan ellenőrizzük? Milyen egységben járna a jog? Mondjuk százalékban? Járjon-e szavazati jog gyerekeknek, vagy a szülőknek a gyerekek után? Ha belegondolunk, a jelenlegi rendszerben pl. igazságtalan az, hogy egy 16 éves, dolgozó fiatalnak nincs szavazati joga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. A másik a joggyakorlás kérdése. Az egész demokráciának akkor van igazán értelme, ha adott kérdésben majdnem mindenki véleményt nyilvánít (de azok mindenképpen, akiket az adott kérdés érint). Így nem kerülhetne az ország vezetése egy erőszakos, hangos kisebbség kezébe, a hallgató többség nem lenne kénytelen azt elviselni. Miért nem ment el a hallgató többség választani? Lásd első pont.
    Lehet, hogy a jövő útja az internetes szavazás lenne? (Jóval olcsóbb is, mint egy népszavazás.) Illetve minden lényeges kérdésről ilyen szavazással kellene dönteni. Előtte részletes tájékoztatás az embereknek, pro és contra: semmit nem elhallgatva, de azért érthetően megfogalmazva. A szavazás akkor lenne érvényes, ha legalább 90% résztvenne benne. Pl. a költségvetés kérdése: adott évben ennyi vagy annyi pénz áll rendelkezésre. Kattintsa be fontossági sorrendben (vagy adja meg százalékos arányban), mire és hogyan költsük el. Viszont ezeket az eredményeket ne lehessen mamipulálni, mindenki számára hozzáférhetők legyenek (nyilván nem személyenkénti bontásban, hanem átlagolás után).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Teljesen más gondolatok: amúgy az is érdekes, hogy az emberek életük elég jelentős részét (munkaidő) általában nem demokratikus keretek között töltik és ezen a többség nem is csodálkozik (sőt természetesnek veszi). A főnökkel sem állunk le vitatkozni (azaz megtehetjük, de sok esetben magunkkal tolunk ki).

    Pontosan hol a határ a demokrácia és a diktatúra között? Ha jelenleg egy pártot kormányzásra megválasztunk, bizonyos feltételek (2/3) esetén 4 évig teljhatalmat adunk a kezébe. Hogy ez hova vezethet, látjuk. Más kérdés, hogy egészségesen működő országokban az ilyen pártok többet valószínűleg nem kerülnek a hatalom közelébe sem. Viszont az általuk okozott kárt sok idő lehet kijavítani.

    Bocs, kicsit hosszúra sikerült, kíváncsi vagyok a véleményedre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Kedves Eagle !
    ˙
    Igazad van, de egy rossz demokrácia is jobb, mint egy jó feudalizmus (a szó történelmi és gazdasági értelmében).
    ´

    Orbanisztán feudalizmust épít…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Ui.
    ´
    Sajnos ezt az eredeti összefüggést már elfelejtettük…
    .
    Az igazságos Mátyáskirály mesék sajnos száz évekkel később keletkeztek…
    .
    Száz évvel ez előtt a népnek – ha jól tudom – mindössze egyötöde szavazhatott. Akkor még a szavazati jog és a rendi társadalom megszüntetése volt a tét.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Kedves Barnamedve , dubois,
    .
    Lehet,hogy erre visszatérünk még részletesen egy másik fonalon, majd esetleg szóba hozom, de a világot nem a politikusok,nem a pártok irányítják.
    .
    Egy demokratikus rendszerben a középosztálynak megvan a lehetősége és az ereje, hogy befolyást gyakoroljon a saját választott politikusaira és élhető emberhez méltó világot társadalmat építsen magának.
    ,
    De most világszerte az ellenkezője történik.
    .
    Kik irányítják a világot? A politikusok ??? A hadvezérek?? Nem.
    Akkor kik?? Az Illuminátorok, a Szabadköművesek, a Katolikus egyház, az NSA, az oroszok titkos agykontrollerjai akik még mindig az NSA előtt járnak, a nemzetközi pénzkartellek???
    .
    Nem tudhatjuk biztosan, minden találgatás összeesküvés elméletbe fullad.
    .
    Nem tudhatjuk de azt tisztán láthatjuk mit akarnak. Megsemmisíteni a polgári középosztály ellenőrzését és befolyását a társadalom az ország gazdasági és politikai irányításában, gyakorlatilag fokozatosan kiiktatni megsemmisíteni a középosztályt és átvenni a teljes globális irányítást és a globalizációból egy új központosított világrendet kreálni.
    .
    Mennék ebben tovább nézzük Magyarországot és Orbán szerepét.
    .
    Azt sem tudja ez a bolond kit szolgál bár igyekszik mindenkit kijátszani és egyben kedvezni nekik.
    .
    Orbán nyíltan nemzeti politikát hirdet amely gyakorlatilag átfordult nacionalista, fasiszta politikába.
    Elvileg a nemzeti gondolkodású középréteg ne kedvez a nemzetközi pénzkartelleknek akik hitelcsapdában tartják a világ összes országát az USA tól Japánig, de a fasiszta trendet meg tudjék lovagolni, amellett Orbán nacionalista politikája csak álarc, valójában kiirtja a nemzeti gondolkodású közosztályt, elszegényíti elüldözi őket, és despotikus uralmával lehetetlenné teszi a valós nemzeti gondolkodású középosztály befolyását a társadalmi és politikai életre.
    .
    Ugyanakkor álszent módon nekiesik a bankoknak és lepaktál az oroszokkal, , de ez sem baj amíg növeli az ország adósság függését. Márpedig ezt teszi ami kedvez a nemzetközi pénzkartelleknek, hiszen Orbánnak nem lesz más választása mint visszahívni az IMF-t.
    .
    Most sajnos rohannom kell dolgozni, ha valakit érdekel majd folyatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos