Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Szép Ginevra az igényes nők új kedvence 2012. július 3. kedd 14:30 | AN/Facsádi Orsolya

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Szép Ginevra az igényes nők új kedvence

Budapest – Szép Ginevra névvel naponta frissülő internetes női művészeti és közéleti magazin (www.szepginevra.hu) indult a közelmúltban. Főszerkesztője, az idén március 15-én Virág F. Éva-díjjal kitüntetett Kozár Alexandra a lapot így pozicionálja: „Nem hagyományos, a mindennapok problémáival foglalkozó női lap, nem is harcos, feminista magazin a Szép Ginevra.”

A szép Kozár Alexandra lapja a sikeres nőkkel foglalkozik, azokkal, akik valamiben különlegeset alkotnak. A nemzetközi kitekintéssel bíró portál kis csapata egyelőre saját tőkéből és önkéntes munkából építkezik, de bővüléséhez keresi a hirdetőket, szponzorokat, a jövőben pedig állami támogatásra is pályázik. A jelentős művészetkritikai tevékenységet is folytató Szép Ginevra facebook profiljával együtt már többezres olvasótáborral büszkélkedhet, elsősorban kulturális és közéleti témagazdagsága, egyéni megközelítési módja, pozitív világszemlélete és női érzékenysége okán, mely a rendhagyó rovatcímekben is megjelenik. (A kopasz énekesnő, A vágy villamosa, Siker, pénz, nők, csillogás, Egy kék haris, Volt egy feketém, Casablanca).

A portál a nevét a kelta mondakör központi alakjáról kapta. Szép Ginevra Artúr király felesége, akit Lancelot próbált meg férjétől elhódítani. A történet szerint Artúr igencsak féltékeny lett és bosszút akart állni, de Lancelot megmenti szerelmét. „A Szép Ginevra valahogy ezt akarja visszaadni: játék, szenvedély, mitológia, dráma és boldog vég. A név félig olasz volta a mediterrán életszemléletre utal, nevezetesen, hogy a jót akarjuk meglátni mindenben. Úgy gondoljuk, a hazai kulturális élet tele van értékkel, fantasztikus teljesítménnyel és kivételes minőséggel. Tehát pozitív megközelítéssel tálaljuk, nézzük a dolgokat, nem megmondó, hanem kíváncsi, emberi nézőpontból közelítünk” – mondja Alexandra, hangsúlyozva: „ami rossz vagy gyenge, azt nem döngöljük a sárga földbe, egyszerűen nem írunk róla. Ez persze nem jelenti a kritikus attitűd hiányát.”

A Szép Ginevrával Kozár Alexandra – a Népszava Szép Szó című szombati melléklete volt szerkesztőjének – régi álma valósult meg: 15 éves kora óta arról ábrándozik, hogy idővel egy művészeti magazin főszerkesztője legyen. A szövegeken három volt kollégájával dolgozik együtt. A franciás műveltségű Várkonyi Tiborral, Bóta Gábor színikritikussal, illetve még egy olyan szerzővel, aki elsősorban étteremkritikusként működik, ezért álnevet használ. Folyamatosan keresik a publikálni vágyó tehetséges gyakornokokat. Egyelőre mindenki szenvedélyből és az ügy iránti elkötelezettségből ír, ahogy Kozár Alexandra maga is teszi.

Minden rovat egy-egy irodalmi műről vagy művészeti alkotásról kapta a címét. A vágy villamosa a színházi, a Casablanca a filmes, az Egy kék haris az irodalmi, A kopasz énekesnő a zenei tárgyú írásokat, a Volt egy feketém az étteremkritikákat közli. A vezető rovat címe egy réges-régi KFT-albumot idéz: a Siker, pénz, nők, csillogás a művészeti és közéleti szféra olyan nőalakjait mutatja be, akik valamiben különlegeset alkotnak, legyen az Kováts Adél, a POSZT legjobb színésznője, a New York és Pest között ingázó Marozsán Erika vagy a francia first lady.

A Szép Ginevra egyelőre nonprofit. „Úgy voltam vele, hogy először adni kell, utána várni. Most a belefektetés fázisa tart és nagyon remélem, hogy hamarosan a másik fázisba is átcsapunk. A promóció elsősorban kulturális csatornákon kezdődik, különböző portálok közti kereszthirdetéssel és -hivatkozásokkal” – mondja a főszerkesztő, aki bízik a sajtóban szerzett tizenegy éves kapcsolati tőkéjében, a „suttogó propaganda” népszerűsítő erejében és a közönségkapcsolatok fejlesztésében szerepet szán a magazin Facebook-oldalának is.

Kozár Alexandra célja, hogy olyan értéket képezzenek, amire az üzleti szektor vagy egy művészetpártoló mecénás felfigyelhet, de reméli, hogy állami támogatást is sikerül szerezniük. Ha ez beválna, fizethetnének honoráriumot a szerzőknek, és bővülhetne a szerzői kör. „Mivel tartalmat és piaci értéket állítunk elő, hirdetőket is keresünk, akik felületet és látogatottságot kapnak a pénzükért cserébe” – mondta el az eMasának, hozzátéve, hogy: „Szerencsére már megtaláltuk az első hirdetőnket is, de egy induló portál költségei hihetetlenül magasak, ezért várjuk szeretettel a továbbiakat.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
A Szép Ginevra az igényes nők új kedvence, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Maeldron
    Tényleg nem értelek! Aki nem itthon költi el a pénzét, az legfeljebb nem itthon fog hozzáadott érték adót (azaz Áfát) fizetni, hanem külföldön, mert ott is van! Akárminek nevezik: ez a fajta adó a végső fogyasztót terheli. És éppen ez benne a pláne: legalább a létfenntartás szintjéig MINDENKI fogyaszt, még a koldus is.
    Viszont nem véletlen, hogy a fokozottan trükköző szakmákban áttérnek az inkább az amerikai commercial tax-ra hasonlító fordított Áfára: a vevő fizeti, és az eladó nem tud korábban trükközni a levonható áfával.
    A legröhejesebbnek tartom az “egyszer már adóztatott pénz ismételt adóztatása” szöveget. MINDEN pénzmozgás legalább egyszer már adóztatott
    forrás újbóli adóztatása (kivéve az MNB pénzkibocsátását). Különben a mezei állampolgár is visszaigényelhetné a tej és a kenyér, stb. Áfáját, mivel a jövedelmét “egyszer már leadózta”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Tényleg halál lila gőzöm nincs, miért próbálok érdemben vitatkozni veled, de már abba is hagyom, csak még egy kommentben rámutatok arra, miket írtál.
    .
    kekec: “Már megint egy jobbos technika – állítsunk valami eszementséget a másik szövegeként, aztán vitatkozzunk azzal. NEM mondtam, hogy többet kellene adóztatni…”
    .
    kekec: “A legmocskosabb húzása az Mdf-nek egyébként a “haláladó” eltörlése volt, amiért önmagában megérdemelték a bukásukat. Anglia valamivel régebbi demokrácia, hozzánk képest elég jól prosperál – de kőkeményen adóztatja a hagyatékokat!”
    .
    Tehát ne legyen magas adó, csak kőkemény?
    .
    “És akkor is az adókat forgalom, fogyasztás és vagyoni típusúként kell fejleszteni – mert azok alól ellenőrzési apparátus hiányában sem lehet kibújni.”
    .
    Igen, mert mint mondtam, a milliárdosok, akiket meg akarsz adóztatni, a fizetésük nagy részét kenyérre, tejre, benzinre és még whiskey-re költik, ezzel zökkentve vissza tartós pályára a nemzetgazdaságot. Míg a nyugdíjas nénik rendelgetik maguknak Németországból a sportkocsit, az új protkót bankkártyával veszik az E-Bayről, és ők tolják ki a nyugdíjuk nagy részét a Mauri szigetekre is, elkerülve a 27%-os Áfát. Éljen a fogyasztás alapú, igazságos adórendszer.
    .
    Tényleg tiszta időpocsékolás neked bármit írnom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. “Különben a mezei állampolgár is visszaigényelhetné a tej és a kenyér, stb. Áfáját, mivel a jövedelmét “egyszer már leadózta””
    .
    Ahogy a nem mezei polgárok most is visszaigénylik, képzeld el. És nem csak a milliárdosok, hanem akinek csöpp esze és lehetősége van erre.
    .
    “az legfeljebb nem itthon fog hozzáadott érték adót (azaz Áfát) fizetni, hanem külföldön, mert ott is van!”
    .
    Aha, az tényleg jót tesz az országunknak, hogy külföldön fizetünk Áfát. Tudod mit, ne igyál többet, iszom én helyetted is, én jobban bírom.

    Svájcban például 30%-kal olcsóbb a műszaki cikk, mint Magyarországon, Amerikában még többel, nem beszélve a táplálékkiegészítőkről, amiket nem csak luxus cikként vesz néhány ember – például én -, hanem egyesek (nem én) kereskednek is velük itthon: szürkeimport műszaki cikk, szürkeimport edzős fehérjék, nulla órás használt mobilok, amiket újként forgalmaznak, méghozzá 0 % áfával, a GSM boltok 80%-a árulja így. Iszonyatos összegekről van szó. Tudod te, mi megy el fehérjéből az edzőtermekben? És azok honnan jönnek?
    .
    De nem baj, mert azért valamennyi áfát fizetünk érte Amerikának meg Svájcnak, igaz, negyed annyit, mint itthon, de ott is jó helyen van a pénz. Hiszen két közismert EU tagról van szó. Majd visszacsorog a kinti Áfánk mondjuk EU pályázat formájában. Vagy hogy fog?
    .
    Nyilván az Amerikába meg más hasonlóan masszív EU tagországokba kiküldött Áfánkból fog jól élni a magyar nyugdíjas meg “szegény ember”, akikért a nagy “EMBER”-ségedben annyira aggódsz, hogy külföldre megy a gazdagok áfája.
    .
    Húsz évvel ezelőtt az osztrákok jártak hozzánk vásárolni, most meg a győriek járnak át az osztrákokhoz, vajon melyik ország prosperál ebből, adótanácsadókám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Maeldron:
    Egy olyan országban, ahol a kurucos nemzeti mentalitás része az adó eltitkolása, kötheted akármihez – meg fogják kerülni. A bevétel adóztatásánál ráadásul MINDKÉT félnek elemi érdeke lesz a közös elkerülés. Azt pedig kétlem, hogy egy milliomos kiszaladgál Bécsbe tejet venni, mert ott kisebb az Áfa.
    Nem véletlen, hogy a világon a legtöbb ország a fogyasztási típusú adókat alkalmazza: akárhol, akármennyit – de mindenki fogyaszt.
    Az angol hagyatéki adó pedig megakadályozza nagy vagyonok nemzedékeken keresztül történő felhalmozását, és ENNEK ELLENÉRE prosperál az ország. Ahogy a svédek is a magas adók ELLENÉRE.
    Ha nem akarod megérteni – akkor nem is fogod.
    Le kell vinni a magyar adókoncentrációt – ezt pedig csak a kiadási oldal csökkentésével lehet. Annak módja sem az Szdsz-nél, sem a fidesznél nem tetszik. De van közöttük különbség: nagyságrendi! Az egyik “csak” reformgőg, a másik meg embertelen, mint Mengele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Tényleg, kekec, ha már úgyis keresztbe vertük a ma esti munkámat, akkor korábbi ígéretemmel ellentétben hadd kérdezzek már rá erre is:
    .
    “És akkor is az adókat forgalom, fogyasztás és vagyoni típusúként kell fejleszteni – mert azok alól ellenőrzési apparátus hiányában sem lehet kibújni.”
    .
    Hogy ha ekkora pártolója vagy a fogyasztás alapú adózásnak, akkor hogyhogy nem az orbán-matolcsy párost élteted? Háromszor, vagy még többször annyi forgalmi adót szednek: telefonadó, chipsadó, tranzakciós adó, bankadó, energiaital adó, hogy néhány példát említsek a száznál több fogyasztási adóból (forrás: hvg.hu).
    .
    Kínzó skizofrén állapot lehet a fogyasztási adó híveként az orbán-matolcsy tandem ellenében gyurcsány-rajongóként létezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. “Azt pedig kétlem, hogy egy milliomos kiszaladgál Bécsbe tejet venni, mert ott kisebb az Áfa.”
    .
    Atyaúristen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Lehet, hogy én az igazak álmát aludtam eddig? Valami olyasmi dereng
    emlékeimben, hogy az ÁFÁ egyik jelentős haszna, hogy a terméklánc során
    az egyes töréspontokon “hozzáadott érték”-et tükrözze, vagyis a könyvelési
    manipulációk lehetőségét minimumra szoritsa. Biztosan naiv is vagyok, mert
    nem tudom megitélni:
    - egyrészt, hogy a Szép Ginevra mekkora hozzáadott értéket “termel”
    - másrészt, a több könyvelésen “átfutott” árúk – főleg az élelmiszerek – mitől
    lesznek minen könyvelés után drágábbak, amikor a könyvelést végző
    gazdasági szervezet közelében sem voltak, tehát a könyvelés “hatalmas
    munkatömege” képezte a hozzáadott érték növekedését, de úgy-e a
    fogyasztó fogja fizetni az ÁFÁ-t, igy a mezőgazdaságban meghonositott
    forditott ÁFÁ-t is. Hogy is alakul igy pl a kenyérben, vagy bármely
    feldolgozott mezőgazdasági termékben lévő lévő ÁFA ? Mert úgy-e a
    Szép Ginevra alkotójának is meg kell valamiből élni. Hiszen vitathatatlanul
    tartalom és piaci érték is van és igy reklám is. Nyilván az is mind óriási
    hozzáadott érték. Legalábbis a végtermék árát és ÁFÁ-ját tekintve.
    (tudjátok követni, mert én nem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Jól eltűnt a főoldalről a csodálatos adóreformom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Kedves Kommentelők,

    örülök, hogy ilyen élénken érdeklődnek a közélet és szerény személyem iránt. Csak annyit szeretnék szerényen megjegyezni, hogy nem 3. generációs értelmiségi vagyok, amit egyébként a fiatalember említ példaként, az 2., a melleim még véletlenül se szilikonok, ahogy soha nem hordtam push up-ot sem, az illető úriember nyilván tudja, hogy az ember különféle ruhákban és anyagokban különféleképpen mutat, nyilván ő is másképp fest egy öltönyben, mint egy atlétatrikóban, nem mintha ennek bármi köze lenne a laphoz, melynek névadójáról pontosan tudom, hogy a kelta mondakörből származik, hiszen a nevet én adtam neki, ám a Ginevra mégis olasz név, a Giniver nem az, a Magyar Hírlap pedig 2001-ben a gazdasági elit és a balliberális értelmiség lapja volt, tehát azt összekeverni a maival a dolgok meglehetős összemosása. A józan polgári családot pedig úgy értettem, hogy nem művészcsalád és nem is munkás, hanem polgári értelmiségi, szóval nem humán értelmiségi, hanem polgári, ezt a szót is lehet még az eredeti értelmében érteni, noha a családomban valóban nem voltak alkeszek. További kellemes olvasást kívánok, a föld felett 50-100 méterrel. Végül is jobb, mint ennyivel alatta.
    Üdv, A szerk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  10. Kozár Alexandra
    Ha lehet, akkor én a kettő között maradnék: a föld felszínén. Bocsi, hogy eltértünk az eredeti témától, remélem, hogy beválik az újságja, elég nagy merészség a jelen gazdasági helyzetben bármilyen új lapot indítani, amikor a csökkenő vásárlóerőért a régiekkel is meg kell küzdeni. Sok szerencsét hozzá, mert a sok munkán kívül az is kell sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Kedves Kekes, köszönöm, de nekem nem volt más választásom, mint hogy higgyek benne. De nagyon élvezem. És persze nagyon szívósan kell rajta dolgozni. Örülnék, ha rendszeres olvasója lenne, nyugodtan kommentelhet is, ott is lehet. Bírjuk a kritikát.
    Üdv:KA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Kedves Alexandra!
    Mi nem magát akartuk bántani hanem azt a jelenséget amit megtestesít. Nem az egyedit, Önt például, hanem az általánost.
    Azt a szemléletet, hogy “… ez a sarok még üres, de ideiglenesen teszünk oda egy bőrgarnitúrát.” – a Lakáskúlturából.
    Pártunk és kormányunk a felső középosztály és a felsőbb rétegek helyzetbe hozásán fáradozik miközben a zemberek 3/4 nem keres 200 000.-Ft-ot és már minden hónapban kitalálnak valami új adót, ami végül is közvetett adó lesz mert végül a zemberek fizetik meg.
    Van aki azt hiszi, hogy minden rendben van, a jövő ígéretes és csak szép és jó dolgokról akar olvasni annak ilyen újság kell, de ne haragudjon aki nem tartozik ebbe a rétegbe azt az Ön rétegújságja csak irritálni fogja.
    A polgár szót egyébként a FIDESS hozta divatba, mert a polgárhoz nem kötődtek negatív emlékek.
    A magyar polgárság a múltban leginkább azt szerette volna ha a neve y-ra, de legalább i-re végződik mert titkon a nemességhez akart hasonulni. A teljesség kedvéért tegyük hozzá a polgári, tőkés, osztály zsidókból és német anyanyelvűekből magyarosodott el ( Ganz, Goldberger ).
    A nagyapáért pedig ne haragudjon; a hetvenes, nyolcvanas években előrejutni csak kis piros könyvvel lehetett, amikor Ön született a pártonkívüli főelőadó, főosztályvezető vagy múzeum igazgató fehér holló volt.
    Ma már erről sem illik beszélni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. En nagyon remelem,hogy az ugynevezett igenyes holgyek,majd igenyesek lesznek gyermeket nevelni,haztartast vezetni es egyszeruen jo anyanak es felesegnek lenni,mert ez ugylatszik teljesen kihalt ……
    A mai igenyesnek nevezett holgyek egy egyszeru paprikas krumplit nem tudnak megfozni…….tisztelet a kivetelnek,mert biztosan vannak meg olyanok akiknek nem szegyen a haztartas es gyerekneveles,Nekem azok a tiszteletremeltok es igenyesek….
    Lehet nagyon konzervativ vagyok,vagy tul soteten latok…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Nem vagy konzervatív. A nő elsősorban legyen háziasszony.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. Sziasztok ,kívánok Kozár Alexandrának sok sikert, remélem hamarosan személyesen is meg lehet ismerni majd….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Két okból nem kaphatott pénzt ez a lap:
    1.) Azt a réteget amelyik olvassa nem kell már megnyerni ( értsd: manipulálni ) az unortodox társadalom politikának.
    2.) A vállalkozás nonprofit egyelőre, ha tehát kap pénzt azzal nem biztos, hogy visszamegy a pénztárhoz (persze nem reklamálni).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos