Ronai and Ronai
AMERIKAI

A zsidók után a romákat is megvédi Orbán 2013. május 7. kedd 11:56 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A zsidók után a romákat is megvédi Orbán

Budapest – A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten.

Míg a pártok többsége problémának, tehertételnek látja a romákat, addig a kabinet lehetőségként tekint rájuk, álláspontja szerint ugyanis a cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék a magyar gazdaságnak – hangsúlyozta a tanács elnöki posztját betöltő kormányfő.

“Ebből fakadóan számunkra nemcsak diszkriminációs, emberi jogi kérdés, hogy miképpen élnek Magyarországon a roma emberek, hanem gazdasági és szociális kihívás is” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az emberi jogi kérdések mögött nem szorulhatnak háttérbe a szociális és gazdasági szempontok, de ennek ellenkezője sem fordulhat elő.

Rámutatott ugyanakkor, hogy a cigány közösség ma még nem elég erős ahhoz, hogy önmagában a piac képes legyen neki munkát adni, ezért “rásegítő eszközre” van szükség, amely nem más, mint a Start-munkaprogram.

A kormányzati célok között említette, hogy minden roma elvégezze az általános iskolát, hogy egyre többen járjanak közülük gimnáziumba és szerezzenek érettségit, valamint azt, hogy a roma fiatalok megtalálják számításaikat a szakképzési rendszerben is.

Mint fogalmazott, “a közös vágyunk, célunk, programunk, hogy a magyarországi cigányok megtalálják a helyüket a magyar jövőben”.

Eközben a roma kultúra fenntartása is fontos – folytatta a miniszterelnök -, mert “nem hihetjük, hogy a romák úgy fogják megtalálni a helyüket a magyar jövőben, hogy aközben elfeledkeznek saját kultúrájukról”. Az együttélést nem az identitások, a kulturális sajátosságok legyengítése teszi könnyebbé, hanem éppen ellenkezőleg, azok megerősítése – hangoztatta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.2/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -10 ( 20 szavazatból)
A zsidók után a romákat is megvédi Orbán, 2.2 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. a munkahelyeket is (de csak a sajátmutyis-oligarchát)

    http://hvg.hu/kkv/20130507_Azt_ertek_el_hogy_felek_vallalkozasba_fog

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  2. Még jó hogy saját fajtársait is megvédi,csak a nem cigány és nem zsidó állampolgárokat, taszitja a éhendöglés szélére.Egy macska soha nem fogja felnevelni az árván maradt egereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (26 szavazatból)
  3. A mocsok folyamatosan “hazabeszél”! Pfuj!
    A náci kiszólásoktól nem is tud szabadulni. Nem is akar! :((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  4. Na hát. Itt vagyunk!
    Ha jót akarsz kívánni valakinek, kívánd nyugodtan:
    VÉDJEN MEG TÉGED AZ ORBÁN!
    (de ne csodálkozz utána a reagáláson)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  5. Ugye emlékszünk még a fajelméletre?
    Hitler, és Goebbels jóleső büszkeséggel hallgatná orbán okfejtéseit, mert
    van ám itt vastagon hasonlóság a náci filozófiához ebben a “rejtett erőforrás, tartalék a magyar gazdaságnak” kitételben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  6. Hogyan is beszélt a cigányságról pár hete, az Ormánságban tartott kormányülésen?
    “Fontos megemlíteni, hogy a romák is jelentkeznek, és eddigi megfigyeléseink szerint a romák becsületesen és tisztességesen is képesek dolgozni” – fogalmazott a sajtótájékoztatón a miniszterelnök.”
    A tisztánlátás kedvéért, a “rejtett erőforrás”-ként számon tartottak közmunkára jelentkezéséről volt szó, akik Orbán nagy meglepetésére képesek a becsületes munkavégzésre.
    Elhiszem, hogy meglepődött, eddig nem gyakran találkozott még olyanokkal, akik bírtak ezzel a képességgel.

    ORBÁN ÚR, VEGYEN PÉLDÁT RÓLUK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  7. első gondolatom egy vicc volt …. “a velencei tükör”
    ***
    “a közös vágyunk, célunk, programunk, hogy a magyarországi cigányok megtalálják a helyüket a magyar jövőben”.
    Ő ismeri a munkát, hány évet dolgozott ? Az a fránya velencei tükör ..
    **
    másodjára már lelki szemeim előtt lebegett a “rejtett erőforrás”…majd megnéztem alaposabban a fotót
    **
    és az én gyerekeim, unokám is megtalálják helyüket ebben a matolcsymesés magyar jövőben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  8. El sem tudják képzelni, hogy az átkosban a logisztikai feladatok nehezét zömmel romák végezték. Üveggyárakban, téglagyárakban, vasműveknél, az építkezéseken, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  9. Szép-szép az ilyen beszéd, csak az a baj, hogy üres. Egy előremutató dolgot látnék már konkrétan megvalósulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  10. Egyébként a szöveg is rossz, süt belőle a lenézés, és hiányzik belőle mindenféle meggyőződés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. “eddigi megfigyeléseink szerint a romák becsületesen és tisztességesen is képesek dolgozni”

    RAJTA!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. emigrant:
    A Flóri kastélya, mercije és karibi nyaralása már megvalósult. Jön föl ez a cigányság, mint a talajvíz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Fürtös 1954

    ” A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra ”
    Ez teljes mértékben így van, mert egyrészt nem dolgoznak, hanem eltartja őket a fidess a szavazatokért, más rész aki télen nem fagyott meg és tavasszal nem halt éhen azokat ez a csürhe kemény ellenállóként agyonveri.
    Nem ezeket kellene védeni, hanem azokat a becsületesen dolgozó embereket akik adóforintjaikért ezt kapják.
    Miskolc ” ékszerdobozára” ( Lyukó völgybe ) tisztességes ember már ki sem menni a saját telkére, mert már mindent elloptak ami mozdítható ami meg nem azt felgyújtják. Érdekes módon a sem a belügyér sem a TEK nem tesz semmit, sőt teljes mértékben elhárítják a felelősséget. Na oda kéne kiterelni az egész csordát oszt rezervátumot nekik amíg meg nem tanulnak beilleszkedni Indiába. Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten ugyan miről is állapodott meg a két vajda ???

    1. / Miskolc, Berzék – Minden ok nélkül megöltek egy embert, de megbánásnak nyomát se mutatták.

    2. / Miskolc – Onga – A fiatalember és Németországból hazalátogatott barátja Ongán, a Bársonyos melletti presszóban iszogatott múlt vasárnap este. Háromnegyed nyolckor, még világosban jöttek el a szórakozóhelyről, amikor 30-35 ember kapta őket közre. „Öten-hatan ütötték, rugdosták a fiamat, akit eszméletlen állapotban szállított a mentő kórházba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. Fürtös 1954

    Kiegészítés az előzőhöz : a mai napon a két bejegyzés megtalálható a :

    http://www.boon.hu oldalon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Gondolom hamarosan fokozottabb gondot kell fordítania arra, hogy magát védje meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. Marcus Aurelius

    Talán ha a „fehér” magyar társadalom egyértelműbben mutatná be a kulturált társadalom képét, akkor nagyobb vonzerővel tudná beilleszkedésre késztetni a romákat. Mert amíg a „fehér magyar” a „fehér magyar”-nak ilyen mértékben elnézi az adócsalást, a korrupciót, a közlekedési barbárságokat, a törvények, köztük az alkotmány megcsúfolását, a hálapénzre hajtó orvosi gyakorlat ocsmányságait, a hamis-nyelvvizsgagyártást, a pénzért vett/íratott szakdolgozatok áradatát, általában mindenféle iskolai bizonyítvány tudásfedezetének folyamatos lecsúszását, a közbeszerzések terén uralkodó mutyi-és maffiavilágot, a körbetartozások rendszerét, a kultúrához fűződő viszonyok deklarált és megélt változata közötti különbséget, – és ki-ki addig folytassa, ameddig akarja – addig nincs túl sok jogcímünk arra, hogy olyan nagyon kritizáljuk más szubkulturális régiók amúgy nagyon is kritizálható gyakorlatát.
    Egy ilyen társadalmat egy, még nála is kevésbé rendezett állapotú közösség is csak annyira tekint követendő mintának, amennyire az megérdemli. Vagyis úgy körülbelül semennyire.
    .
    Egyszer már idéztem itt egy Ét-cikkből, egy Fülöp Mártával (érdemes a nevét beütni a Google-ba)folytatott beszélgetésből, amelyből kiviláglik a mai magyar társadalom néhány nagyon öngyilkos vonása. Most ugyanonnan idézek:
    .
    „A Michele Gelfand, amerikai kolléganőm vezette kutatás során azt próbáltuk megismerni, hogy 33 országban milyen mértékű a kulturális kötöttség és lazaság: vagyis mennyire vannak világos normák, azokat mennyire tartják be, vagy ha éppenséggel nem tartják be, akkor azt menyire szankcionálják. Magyarország a 2,9-es eredményével a három leglazább nemzet között szerepel (az ukránok és az észtek után):azaz nincsenek világos normák, azokat nem tartják be, a megszegőket pedig nem igazán szankcionálják.” A továbbiakban még: „Azt találtuk, hogy a kulturális lazaság és kötöttség nagyon sok, a társadalom gazdasági és egyéb fejlettségét mutató indikátorral is összefügg.” (Élet és Tudomány 2012. 37. szám „Normák, győzelem, vereség. Beszélgetés Fülöp Mártával”)
    .
    Szóval az első jó néhány lépés azon az úton, amelyen a cigányság integrálása céljából kéne járnunk, a saját magunk civilizálásáról-kulturálódásáról kéne, hogy szóljon. (És ennek során jó sok mindent átvehetnénk az itt még úgy-ahogy fellelhető zsidó kulturális mintákból.)
    .
    Egy ilyen először saját magát rendbe szedő közösség kissé magabiztosabban kérhetné számon azokat az életviteli elemeket, amelyeket tényleg számon kéne kérni.
    .
    Mert amíg polkorrekt szörnyülködés kavarodik föl, ha valaki meg meri említeni, hogy pl. legalább a szakmunkás-bizonyítvány megszerzéséig ne maradjanak ki a cigánylányok az iskolapadból terhesség miatt, addig a helybenjáráson kívül sok eredményre ne számítsunk. (A „cigánybűnözés” fogalom létjogosultságáról vitatkozni… szintén az akart vakság egy következménye szerintem, bár nincsenek kétségeim a vitázók egy részének tiszta, idealista és jóindulatú indítékai felől.) Az élethez és a magántulajdonhoz fűződő felfogásaink különbözőségére most hadd ne térjek ki.
    .
    .
    Persze idealista háborgásból semmi sem lesz. Azt kell megnézni, hogy egyénileg és közösen ki mit tehet, hogy a fentebb leírt kívánatos folyamatok mégis valahogy előrefelé rázódjanak, ne pedig hátrafelé, mint most.
    .
    Amíg a – mondjuk, hogy – szalonképes sajtó erőnek erejével kurucinfó-olvasóvá akar nevelni azzal, hogy sajnos bizony én egyedül ott kaphatok bizonyos bűncselekmények etnikai hátteréről valós képet, addig én itt csak tévelygéseket látok.
    .
    Az eddig leírtaknak a folytatása átvezetne az itteni napi politika rengeteg témájába, de hát az is hősi teljesítmény lesz, ha idáig elolvassa valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  17. Marcus Aurelius

    Fürtös 1954
    .
    Sajnos ez van. Ott a pont. Én nem akarok ilyen indulatosan fogalmazni, mert ahhoz nekem azt kéne, hogy ne lássam a dolog többi oldalát. Dehát arról beszélnek(-maszatolnak) mások eleget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Marcus Aurelius
    2013. május 7. kedd 16:28
    “Amíg a – mondjuk, hogy – szalonképes sajtó erőnek erejével kurucinfó-olvasóvá akar nevelni azzal, hogy sajnos bizony én egyedül ott kaphatok bizonyos bűncselekmények etnikai hátteréről valós képet”
    A NET mindenki előtt nyitva van. Csak nem gondolod, hogy az általad említett
    side az SZENTÍRÁS? Ha idegen nyelveket ismersz annál még “vonzóbbakat” is
    találhatsz, ha ilyeneket bizonyítékul kívánod használni.
    Inkább az a kérdés miben bízol, minek, vagy kinek hiszel. Ha éppen annak, akkor
    nem tudom mit keresel itt.
    Vagy szerinted mindenki ugyanúgy gondolkodik mint te?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Marcus Aurelius

    Túlavasúti
    2013. május 7. kedd
    16:49
    .
    Nem értem ezt: “Ha idegen nyelveket ismersz annál még “vonzóbbakat” is
    találhatsz, …”
    .
    Nem vagyok túl jó egy idegen nyelvből sem, ez nagy keservem, de nem biztos, hogy tudok rajta váltzoztatni.
    .
    De mintha te arra céloznál, hogy ha én a náci – és rokon- forrásokat találöom vonzónak, hát éppen találhatok.
    .
    Öreg olvasótársam, tőled nem vártam ilyen ingatag ellenvetést. Alaptalan, nem tudnád a jogosultságát kimutatni. Csak deklarálni akartál egy fellobbanást.
    .
    “Inkább az a kérdés miben bízol, minek, vagy kinek hiszel.”
    .
    Tudod mit, a magam részéről maradok annál, hogy a tényeknek hiszek.
    .
    “Csak nem gondolod, hogy az általad említett side az SZENTÍRÁS?”
    .
    Nem, ezt nem gondolom, sőt, már itt is írtam, hogy ama nagyon kevés alkalom alapján, amelyek során a kurucinfó más rovataiba is beleolvastam, azt hányingerkeltőnek találtam, szó szerint állatiasnak. Förmedvénynek, bár ezt a jelzőt keveslem, mert ezt valamikor irodalmárok is használták egymás (azért néha nem is olyan rossz) műveinek degradálására, szóval a jelen összefüggésben még túl kedvező a konnotációja. De mindez sem törli el ama ténynek a tény nivoltát, hogy amikor az összes sajtóforrás is nyugodtan megírhatná, hogy egy cigány volt az elkövető, akkor egyedül a kurucinfó az, amelyik ezt meg is teszi.Tessék kifogni a szelet a vitorlájukból. Ehhez mindössze félre kéne tenni a politikai korrektségnem egy értemetlen túlhajtását. Főleg azok tehenték ezt meg, akik azt vallják, hogy a hír szent. Nem úgy szent, hogy előbb gondosan kiszedegetjük belőle a nekünk valamiért nem szimpi elemeit, és amikor szerintünk már elég pofás, akkor közzétesszük. Hanem az eredeti, integer, megbontatlan minőségében szent. Mert talán úgy informatív. Már ha valaki egyáltalán azért tesz közzé egy hírt, hogy azza informáljon.
    .
    .
    “Vagy szerinted mindenki ugyanúgy gondolkodik mint te?”
    .
    De kedves olvasótársam, most már tényleg támaszd alá valamivel, hogy ezt a ráutaló kérdést mi indokolja.
    .
    Kár ilyen hevesen kifakadni egy látszat védelmében. Úgy tudtam, hogy mi bizonyos meg-és egyetértéssel olvassuk egymás szövegeit. Szerintem ez a mostani disszonancia is inkább csak látszat.
    Ha ebben tévednék, majd iyekszek rájönni.
    .
    “…mit keresel itt.”
    .
    Kösz.
    Talán az értelmes szóváltás lehetőségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Marcus Aurelius

    Kár volt sietni a válasszal, elnézést a sok elütésért. (változtatni; mivoltát; azzal; igyekszek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Már megint érvényes ez az Orbán idézet: “- Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok.”
    Még egy idézet a fenti nyilatkozatából: “a cigány közösség egy rejtett erőforrás, tartalék…” És ez a lényeg! Tartalék szavazók, akik könnyen rávehetők és átverhetők. A legszegényebbek és a legiskolázatlanabb azok, akik egy tál lencséért bármit megtesznek. Röhögni (vagy inkább sírni?) kell, mikor ez a szemét a többségében analfabéta, szakképzettség nélküli cigányságnak jól fizető, megélhetés biztosító munkát vizionál. Közben a valóság az, hogy a közép és felső fokú végzettségű szakemberek nem tudnak elhelyezkedni, a diplomás fiatalok külföldre menekülnek, miközben Pintér az éhenhalás ellen kecsketartást és gombászást javasol. Félek, hogy ez már nem fog békés úton megoldódni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. Nos;
    Ha a TEK olvasgatja az itteni hsz-eket, üzenem:
    Lassan itt az ideje, hogy megdolgozzanak a bérükért.
    A főnökük pedig készítse a bunkert ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. khm….. tényleg…hány analfabéta alkoholista cigánynak kell nyugdíjast agyonverni a pénzéért, hogy összejöjjön egy Simicska-talicska?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  24. Amíg a tényleges valóságában jelenlévő problémáról sem beszélni nem ildomos, sem statisztikai adatokat készíteni-elemezni nem lehetséges, addig nyilvánvaló, hogy a téma nem “problémaként” van számon tartva, hanem olyan kategóriába kényszerítetten, ami legfeljebb fedőnévként használható, tényként semmiképpen nem értelmezendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. es a magyarokat ki vedi meg orbantol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. Addig rejtegetik ezt a rejtett erőforrást amíg éhen nem hal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Marcus Aurelius
    2013. május 7. kedd 17:18
    Lehet, hogy nem ugyanazt értjük ez alatt, amit irtál:
    “Amíg a – mondjuk, hogy – szalonképes sajtó erőnek erejével kurucinfó-olvasóvá akar nevelni azzal, hogy sajnos bizony én egyedül ott kaphatok bizonyos bűncselekmények etnikai hátteréről valós képet, addig én itt csak tévelygéseket látok.”
    Ez eléggé félreérthető, vagy nem. Bűncselekmények etnikai hátterével kapcsolatos itteni TÉVELYGÉST, NEM KERESNÉM az AN oldalain.
    .
    Sajnos néhány perccel mielőtt írásod olvastam felkavart egy német cikk ami
    a jelenleg folyó német bíróságon folyó ügynek éppen az etnikai oldalára
    vonatkozik. Jóval erősebb a kuruc mifenénél.
    De én ezeket kritikai oldalról szemlélem, nagy utálattal. Ezekből próbálok
    tájékozódni az európai fejleményekből. Nagyon halad a fideSS is abba az
    irányba. Gyakran látható Orbán és a pártjában lévő más vezetőknél is,
    hogy utánozni akarják elvi barátaikat. Így látható, hogy a jobbiktól
    cigaretta papír vastagságú adat választja el őket bizonyos dolgokban.
    Ehhez bevezetőnek írva a fehér emberi szemléletet, még mindig nem tudom
    miért kifogásolod az elkövető származását. Remélem látod, hogy az elég sok
    bűncselekmény közül csak néhányon rágódnak tendenciózusan. De az sem
    jelentene semmit, ha megírnák az elkövető faji hovatartozását, ha nem minden
    bűnügyről pártatlanul írnának. Hiszen, hogy írhatnák meg, hogy a MAGYAR
    volt az elkövető. Vagy a cigány – szerinted – nem magyar? A szexuális élethez
    hasonló prűd felfogás miatt a származás szerinti hovatartozásra sem alakultak
    ki nálunk – bizonyos fogalmakra – megfelelő kifejezések.
    Ilyen a mi kultúránk. MAGYAR vagy nem magyar.
    MAGYAR vagy nemzetiségi, jelenleg kisebbségi.
    Nagyon rossz, de nincs más.
    Megbántani nem akartalak.
    .
    Elnézést, ha annak értetted!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Marcus Aurelius

    Túlavasúti
    2013. május 7. kedd
    20:15
    .
    Kösz a választ. Lényegében a pozitív várakozásaim igazolódtak.
    .
    „…hogy sajnos bizony én egyedül ott kaphatok bizonyos bűncselekmények etnikai hátteréről valós képet, addig én itt csak tévelygéseket látok.” – ezt írtam, de az „itt” szó ezúttal nem az AN oldalait jelentette, ahol mi is látjuk egymás beírásait, hanem ezt az egész mellébeszélő, köntörfalazó magyar közeget, amelyre többek között a prűdség is jellemző, úgy van, ahogy írod.
    .
    Bizonyos szövegösszefüggésekben automatikussá válhatna, hogy ha valakiről pl. egy sajtóhírben jelzik azt, hogy cigány, vagy roma, akkor az nem azt jelenti, hogy „nem magyar”, hanem azt, hogy ő a magyarságon belül a cigány kisebbséghez tartozó valaki. Bár engem az sem zavarna, ha adott esetben kitennék azt, hogy a szóban forgó akárki – mondjuk – többségi magyar, vagy amit erre bevezetnek. Én itt a „fehér magyar”-t használtam erre, csak jobb híján. (Ebben pont az is benne akart lenni, hogy “nem fehér” magyarok is vannak, de most nem róluk van szó.)
    .
    Hogy bizonyos bűncselekmény-típusokban a demográfiai arányokhoz képest messze felülreprezentáltak a cigányok, és ez nem írható egyedül az életviszonyaik jellemzően alacsonyabb anyagi szintjének számlájára, hanem főleg bizonyos, náluk érvényes kulturális sémák a felelősek ezért, jó, erre nem térek ki. Különben is, vállalja inkább egy specialista. Tényszerűen megjegyzem, hogy olyan bűncselekmények is vannak, amelyeket szinte kizárólag többségi magyarok követnek el, jó sok fehérgalléros műfaj tartozik ide, sajnos. És ezek összességükben ugyanolyan kártékonyak, mint a másik csoport.
    .
    (Nyelvtudás dolgában pedig még fogok fáradozni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Rámutatott ugyanakkor, hogy a cigány közösség ma még nem elég erős ahhoz, hogy önmagában a piac képes legyen neki munkát adni.

    1. Miert ha eros a kozosseg akkor mi van ? A piac nem ad munkat, a munkat a munkaado adja. Micsoda kodosites ez ? Ez egy rohadt politikus mellebeszeles, ami olyan mint a boci boci. Tudjatok se fule…

    2.Nem a cigany kozossegnek kell munkat adni hanem a cigany embereknek, EGYENKENT. A rasszizmus alapja a kozossegi szemlelet. Tok mindegy hogy az illeto cigany vagy nem. Torontoban pl senki sem tesz kulonbseget es az ottani ciganyok dolgoznak es szepen beilleszkedtek mint barmely mas nemzet uj imigransai. Persze ha nincs ciganyozas akkor a Farkas Flori feleknek is el kellene kezdeni dolgozni.

    3. Bodog ciganyok. A tobbes szam kicsit eros. Farkas egyeszamban a boldog cigany. Persz ahogy Farkas boldog (ertsd munkanelkul jovedelem, magas eletszinvonal) az osszes lakosa boldog lenne magyarorszagnak, de barmelyik orszag lakosai is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. “A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök”
    (A kép alatt.)
    Orbán hogy néz a beszélőre? A megvetően gyanakvó tekintetét érdemes lenne kielemezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. minimalber alatt dolgoztatni embereket-bun !!!!!!!! ez program-felzarkozas-???? Meddig lehet meg tonkre tenni csaladokat ilyen diszkriminacios torvenyekkel ??? A kerdes sok-de alternativa ma OV es az alkotmany birosag szerint zero !!!!! Elnezest a hosszu hozzaszolaset

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. OV es az alkotmany birosag fellepese nelkul-igy pontos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Két törpe már adott a 7fős bányász-brigádba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. jé a farkas flórián,akinek kegyelmet adott göncz,különben a sitten rohadna csalásért.a bűnsegédje ott ül mellette.szolnoki banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Huszonegyedik század, Magyarország .
    Rokonok ? !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Marcus Aurelius
    2013. május 7. kedd 16:28
    Köszönet, Bartus úrnak, hogy az AN-en keresztül biztosítja az eszmecsere lehetőségét. Ennek hiányában vált láthatatlanná, hogy országon belül
    miként látjuk a helyzetet. Ha ez itt is lehetővé válna, a közvéleményt kutatók
    által “megállapított igazságok” által kevésbé lehetne félrevezetni a lakosságot.
    .
    Hozzávetőleg hasonló állásponttal vagyok az általad felhozott problémákhoz,
    mint te. Nem tartom azonban kívánatosnak, hogy “válogatás nélkül(?)”, vagyis
    célzatosan kiválogatva minden maflaságról ugyanaz jut egyes médiumok
    figyelemkörébe. Ezt főleg a bűnözésre értem. A lakosság nagy részének ritkán
    adatik meg, hogy személyi tulajdonában lévő milliárdok felett dönthessen.
    Még a milliók is ritkán kerülnek úgy szóban, hogy az illető személy annak
    “valódi” értékét személyesen mérlegelni tudná. Más dolognak számít egy
    kisebb érték például háziállat, vagy valamilyen termék, különösen akkor, ha
    az adott személyt közvetlenül érintő eseményről van szó. Ezért nagyon
    kevesen figyelik, ha valahonnan milliók, esetleg milliárdok “tűnnek” el. De
    egy tyúkól “eltűnt” tartalmára mindenki figyel. A médiát viszont a szenzáció
    érdekli. Mert úgy-e: Veszi a lapot, mert vette a lapot!
    Ennek következtében az elfogyott példányszám, vagy a rendszeres nézők
    száma döntő, hogy a hirdetések mellett fennmaradó helyre mi kerüljön,
    vagy mivel akarják megragadni/elterelni a nézők figyelmét. A politikában
    történtekről -az utóbbi időben- “bikkfanyelv” alakulgat. Gyakran az jut az
    ember eszébe, hogy értem az elhangzott szavakat, de fogalmam sincs, hogy
    az illető mit akart ezzel nekem mondani. De ha valahol egy tyúk elvész, vagy
    valalinek a valakije valamit csinált, AZ MÁR HÍR! Különösen, ha nő ügy, mert
    azok a férfiak… Mintha ugyanahhoz a cselekményhez nem kellene mindkét fél.
    .
    A kisebbség képviselete is valami ilyenfajta felfogásra hajaz. A képviselőket
    választókörzetük választói – köztük a kisebbség – azért választja, hogy szószólóként képviselje őket. Hajam az égnek áll, amikor hallom, hogy
    a kisebbségnek nincs valahol képviselete. Miért kellett választani?????
    Hogy képviseli a megválasztott embereket, AKIKRŐL A HÍREK SZÓLNAK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. KIEGÉSZÍTÉSÜL A FENTIEKHEZ GONDOLKOZÁSRA AJÁNLOM:
    http://kanadaihirlap.com/2013/05/07/stadion-o-k/
    Ugyan miért nem kell nálunk foglalkozni ezzel?
    TALÁN KANADÁBAN FONTOSABB, HOGY “KÖLTÜNK MI”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Bocsánat egy pótkérdés a nemcigány bűnözéssel kapcsolatban:
    VALAKI MEGTUDNÁ MONDANI, HOGY MENNYI HOZZÁADOTT ÉRTÉKET
    HOZNAK/VISZNEK EL A STADIONOK A NEMZETI JÖVEDELEMBŐL ÉVENKÉNT
    ÉS EGÉSZ ÉLETTARTAMUK ALATT.
    (mert úgy-e ÜZEMELTETÉS NÉLKÜL semmi sem megy, de hol várt a BEVÉTEL?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Túlavasúti !
    Nagyon- nagyon fontos, amit írsz /nem cigány bűnözés /.
    Az ellenzéknek ezer szájjal kellene ezt a témát is üvöltözni .
    Sajnos az MSZP csak mostanában érzékeli , hogy sok éves lapításuk, úri ember módján való megjelenésük /M. P. / hogyan csapódik le. Példa erre az is , ahogyan Fodor Gábor véleményezte a szólás szabadságot : a nép majd kifogja lökni magából a durvaságot, a gyalázkodást… stb. Remélem már ő is látja = nem kilökte – annál inkább befogadta !
    Pedig olyan egyszerű, olyan magától értetődő : amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten .
    Ez is oka az egy/harmadnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Bocsánat : két/harmadnak /
    /közben álmodoztam kissé , elnézést/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. “Rejtett tartalék”, ha? A rabszolgamunkát a közmunkával visszahoztátok, és most mozgósítjátok a tartalékot, fityisznyikek?
    És ha fel akarjátok zárkóztatni a romákat, miért van ez? : http://napikerdes.postr.hu/cigany-anya-ne-menjen-az-operaba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. A roma gyilkosok (előre eltervezett aljas szándékból kiszolgáltatott kisebbségek ellen elkövetett sorozat gyilkosságok elkövetői) augusztusban vélhetőleg szabadlábon fognak távozni.
    orbán megvédi a cigányokat. akár a magánnyugdíjakat, akár a pedagógusokat, a rendvédelmiseket, a rokkantakat, a munkahelyeket, a zsidókat, … Mindenki jobban járt volna ha az orbánbanda nem védte volna őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Alternatív választási bizottság alakul 2013. május 9. csütörtök

TGM nyílt levele a magyar miniszterelnöknek 2013. május 9. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos