Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gestapónak nevezte a kormányzó az adóhivatalt 2012. július 8. vasárnap 12:58 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gestapónak nevezte a kormányzó az adóhivatalt
Augusta, Maine – Paul LePage, Maine állam szabad szájú kormányzója „az új Gestapónak” nevezte az IRS-t, az amerikai adóhivatalt, és megmondta a magáét az Obamacare-ről is.
.
LePage elsősorban azt kifogásolta, hogy az adóztatásba bevezetett változtatások miatt 500 milliárd dollárral több kerül az új egészségbiztosítási rendszer kasszájába – az adófizetők pénzéből, akiket erről nem kérdeztek meg. A kormányzó felháborodott deklamációjában felteszi a kérdést: ha keresztül lehetett vinni azt az intézkedést, hogy mindenki köteles biztosításról gondoskodni, mi jöhet még ezután? „Még több adó, ha nem Toyota Priusszal járunk, vagy túl sok gyorséttermi kaját, netán zöldborsólevest eszünk?”
.
A politikus a Legfelsőbb Bíróság néhány nappal korábbi döntésére reagált, amely helyben hagyta az Obamacare legvitatottabb rendelkezéseit, köztük azt, amiről sokan azt állítják, alkotmányellenes, mert senkit sem lehet egy bizonyos szolgáltatás megvásárlására rákényszeríteni, az Obamacare pedig büntetni rendeli azokat, akik nem vásárolnak biztosítást.
.
„Ettől a döntéstől csorbult a szabadság Amerikában. ’Nekünk, a népnek’ megmondták: nincs választásunk. Vagy megveszed az egészségbiztosítást, vagy fizetsz az új Gestapónak – az IRS-nek”, fogalmazott Maine állam kormányzója.
.
„Olyan nemzet lettünk, amely a függetlenség helyett a függőséget támogatja. Az önmagunkra támaszkodás helyett arra bátorítjuk az embereket, hogy a kormányzatra hagyatkozzanak”, tette hozzá Paul LePage, akire általában jellemző, hogy nem tesz lakatot a szájára. 2011-ben arra kérte fel az elsősorban a feketék jogvédelméért küzdő NAACP-t, hogy „nyalják ki a fenekét”, két éve pedig úgy vélekedett, hogy Barack Obama elnök „elmehet a pokolba”.
.
A kormányzó idén az állva éljenző tömeg ovációja közepette arra szólította fel a munkanélkülieket, hogy keressenek maguknak munkát.
.
Ben Grant, a Demokrata Párt maine-i elnöke bocsánatkérést követelt a kormányzótól, akinek szerinte valakinek el kéne magyaráznia, hogy egy államot vezet, nem pedig rádióműsort.
.
Az IRS, a szövetségi adóhivatal az Obamacare miatti változások kapcsán arra készül, hogy 16 ezer 500 új könyvelőt, ügynököt és egyéb munkatársat vegyen fel. A hivatal kiadásai dollárszázmilliós nagyságrendben bővülnek az átszervezések miatt, de azt állítják, ennek haszna több százmilliárd dollár lesz.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. ovi már Maine-ben is fertőz? :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Arra sem kényszeríti senki az amerikaiakat, hogy sztrádákon utazzanak, közvilágított utcákon járjanak – azaz közösségi szolgáltatásokat vegyenek igénybe – amihez viszont kötelezően hozzájárulnak az adójukból. Ez egy fals érv, és leginkább azon középosztály háborog ellene, akik maguk amúgy is megvették a magánbiztosításukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  3. Azok háborognak ellene, akik nem tudják elviselni, hogy ők megtermeljék a javakat, mások meg elfogyasszák. Ezt ugyanis szocializmusnak hívják. Kekec, ne keverjük a szükségest és az elengedhetetlent azzal, hogy trógerek nem hajlandóak biztosítást kötni, mert megreszkírozzák, hogy nekik úgyse lesz majd semmi bajuk. Aztán amikor szívbeteg a gyerek, és 300 ezer dollár a műtét, akkor megy a kalapozás a különféle humanitárius szervezeteknél, meg a szívszaggató filmek forgatása arról, milyen embertelen is a rendszer. Itt nem csak arról van szó, hogy köteleznek embereket valaminek a megvételére, bár ez már önmagában abszurdum, akármit is ítélt a Legfelsőbb Bíróság. Itt arról is szó van, hogy a szorgalmasak pénzét megpróbálják az ingyenélők felé terelni, ezzel aztán szépen szaporítani őket, aztán a végén Amerika is oda jut, hogy semmilyen reformot nem lehet végrehajtani, mert az eltartottak majd jól fenéken rúgják mindig azt a kormányt, ami nem ad nekik pénzt pusztán a szavazatukért cserébe. Efelé tett egy nagyon életveszélyes lépést Obama. A szociális kiadások az illető társadalom pusztulásához vezetnek. Rómában is azzal kezdődött, hogy ingyen szórakoztatták meg etették a csőcseléket, hogy ne csináljon forradalmat.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  4. “Rómában is azzal kezdődött, hogy ingyen szórakoztatták meg etették a csőcseléket, hogy ne csináljon forradalmat.”

    Ricsi, tudod hogyan jöt létre Romában az a csőcselék? Hallottál a Gracchus-testvérekről? Ők elmondták mindenkinek. A hazájukért küzdő, a légiók tömegeit alkotó kisparasztok tönkrementek a rabszolgatartó nobilis réteggel szemben, aztán mehettek a városokba alkalmi munkásnak. Azért kellett őket lefizetni mert különben balhéztak volna de földet meg nem tudtak nekik adni egy idő után. Legfeljebb távoli, barbár vidékeken ahol nem akart jó részük élni.

    A republikánus szöveged ezért kissé demagóg ízű. Van aki azért szegény mert lusta de a mai válsághelyzetben ez már messze nem fedi le a munkanélküliek tömegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Persze, egy idő után nem fedi le, azért kell idejében megfogni a segélyezést. Ha anno a leszerelt légiósoknak azt mondják, márpedig mész Kis-Ázsiába vagy meghalsz, a Római Birodalom nem rohad szét. A pokolba vezető út mindig jó szándékkal van kikövezve. “Azért kellett őket lefizetni mert különben balhéztak volna”, hát basszus, ez ám a politikai éleslátás, ezexerint akkor elég balhézni, és lefizetik az embert; már megyek is, és verem be a kirakatokat, ha ez így megy.
    .
    Na, elég a hülyeségből. Amerika a világ egyik utolsó olyan országa, ahol egyelőre még az értéket előállítók vannak többségben a seggvakarókkal és az aktatologatókkal szemben. Persze, senki nem tehet semmiről, de ha felborítod az egyensúlyt, akkor a vége az lesz, hogy felbomlik Amerika, és ha ez megtörténik, felbomlik az egész világrend, és azt azért nem kívánjuk magunknak, akármilyen szociális érzésűek legyünk egyébként, igaz?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  6. Amerikában az orvosi ellátás rendkívül drága.
    .
    Ennek oka, hogy az egészségügyi piac jelentős kapacitás-többlettel bír (más szavakkal: kihasználatlan). Cserében az egészségügyi szolgáltatások – nagyon magas színvonalon – bárhol, „normális” közelségben elérhetők. Ellentétben pl. a magyar tendenciával, ahol a kapacitások optimalizálása a cél, háttérbe rendelve pl. a betegek kényelmét. Ami elméletileg nagyon szép, de kíváncsi vagyok annak a betegnek a véleményére, akinek sürgős ellátásra van szüksége, vagy hetente többször kezelésre kell járnia.
    .
    Vissza Amerikába: ezt a drága ellátást nyilvánvalóan csak drága biztosítással lehet kockázat-mentessé tenni. Erre rengeteg embernek nem futja a jövedelméből, így ellátatlanul marad. Ez nem baj, amíg egészséges, de amikor megbetegszik és mondjuk gyógyszert kell kiváltania, akkor gáz van. Képzeljük el, ha valakinek az öt éves kisfia betegszik meg – és nincs biztosítása… érdekes lélektani eset, ugye?
    .
    Másik szempont: az amerikai egészségügy a gazdaság egyik húzó-ágazata. Az eü. komoly fogyasztó, mind tárgyi, mind humán erőforrás vonatkozásában. Ha megnő a biztosítottak száma valamiért, még inkább emelkedik a kereslet az eü. szolgáltatások iránt – nagyjából újabb jelentős befektetések nélkül. Például megugrik a munkahelyek száma. Gazdasági növekedés generálása: mond ez valamit a mai Magyarországnak?
    .
    A „kötelező” biztosítás miatt egyszerre jelenik meg tehát fizetőképes kereslet egy kiválóan működő, kapacitás-tartalékokkal rendelkező ágazatban – és jelentősen csökken az ellátatlan személyek kockázata. Bárcsak minden ilyen szép lenne!
    .
    Az ellenzők oldalán elsősorban a magán-biztosítók állnak, azután meg a „hétköznapi irigység”. Akiknek ugyanis ma van biztosításuk, azok fizetni többet nem fognak – csak eszi őket a fene, hogy a csóróknak is lesz valamiféle biztosításuk (persze nem olyan színvonalú, mint akik magán biztosítást fizetnek).
    .
    Mielőtt leprolizzuk a csóró amerikaiakat, vagy lehülyézzük Obamát – gondolkodni kellene. Még egy amerikai kormányzónak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Jelenleg Amerikaban alacsony az adó más országokhoz képest. Kanadában ingyenes orvosi ellátás van, persze emiatt adózik is a nép szépen.
    Ha én USA-ban élek, és egészségesen táplálkozom, edzek rendszeresen,kiegyensúlyozott életem van, összeségében egészséges vagyon, ki kötelezhet engem hogy fizessek olyan szolgáltatásért amit ugysem fogok használni. (Olyan a biztosítás mint amikor valaki maga ellen fogad. Akkor nyer amikor veszit. Ez persze nagyon jó a biztosítóknak, akik persze mindíg is vonakodnak fizetni). Aki nem a TV előtt zabálja a chips-et hanem megveszi a drága biciklit vagy a konditerem bérletet, az már anyagilag is befektetett az egészsége érdekében. Ezt nevezik megelőzésnek.
    Más dolog a képzetlen, alacsonyfizetésből élő emberek esete. Hazajön az ember a munka után, tök fáradt, nyúl a sörért, meg a távkapcsolóért. Semmivel sem törődik mert nincs ereje hozzá, a házassága egy ROM mert a felesége is fáradt, a gyerekek a TV + a videó játék előtt nönek fel, késöbb meg mennek bandázni.
    Ez az életmód kinyitja a kaput a betegségeknek, de az orvos drága, stb stb. Egyre lejjeb sülyednek, egyre több betegség, elhízás, magas koleszterol, szív és érrendszeri betegségek, alkoholizmus, folytassam ?
    A kanadai model és az amerikai model is müködik, de mind a két esetben az egyén választása az ami meghatározza az életét. Aki eltékozolja az idejét fiatalon, az idősebb korában issza meg ennek a levét. Lehet mindíg másokat hibáztatni, de a legnagyobb hatással az életünkre mi magunk vagyunk.

    Magyarországon hogyan működik ez. Mindenki fizeti az Eü hozzájárulást, a TB-t, aztán amikor orvoshoz kell menni, esetleg korházba…. de hát ismeritek a helyzetet. Itt akkor is fizet az ember ha akar ha nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  8. @Csacsicska: lehet, hogy valamit felreertek a hozzaszolasod elejerol, de szerintem az amerikai eü nem azert draga, mert kihasznalatlan: ha valamibol tobblettermeles van, az az arak sullyedeset szokta magavalhozni

    sokkal inkabb amiatt, mert hamar rajott a szolgaltatoipar (gyogyszergyartoktol az orvosokig mindenki) hogy ha szabalyozatlan a piac, akkor lehet az arakat a csillagos egig nyomni, mert ha betegseggel riogatjak az embereket, komoly penzeket kepesek fizetni a nyugalmukert.

    aztan ez eszkalalodott Nixon ota, es most itt tartunk.

    tehat – az arak mesterseges szabalyzasa egy megoldas lenne, hogy a folyamatot megallitsak ill. visszaforditsak.

    Lehet, hogy egy par evre megtorpan most az aremelkedes, merthogy nagyobb tomeg lesz biztositva, tehat tobb bevetele lesz a biztositoknak, de a fejemet teszem ra, hogy ez csak egy rovid atmeneti allapot lesz, utana minden halad tovabb, mint regen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Komolyan elso látásra azt hittem ez a Bayer Zsolt :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Ma bocsanatot kert lepage kormanyzo a gestapos szov
    egert.bunko paraszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Kinevezte a lanyat es a sogorat poziciokba.MInden republikanus csal ,lop,hazudik.rosszabbak mint torgyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Hát azért van némi igazság, mert én havonta fizetek 4-500 dollárt medical, meg medicare, + a cég a másik felét, és az elmúlt 10-15 évben egyszer sem használtam, amikor használom akkor is fizetek 20 dollárt hogy megnéz a doki, vagy épp nem fogadják el a biztositásomat, és zsebből fizetek, stb stb, addíg minek fizessek jelszóval a mexikóiak használják azt amiért én dolgozom, mert ők akkor sem fizetnék ha kötelező lenne, hiszen illegálisak, és akkor sem kéne nekik zöldkártya ha ingyen adnák, ezt megmondta a mexikói munkatársam, hogy ő hazarepül és visszasétál amikor akar. Nem ekll neki semmilyen papír, és van 4 gyereke, soha egy centet nem fizetett semmire. Na erről van itt szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. “Azért kellett őket lefizetni mert különben balhéztak volna”, hát basszus, ez ám a politikai éleslátás, ezexerint akkor elég balhézni, és lefizetik az embert; már megyek is, és verem be a kirakatokat, ha ez így megy.

    Jó reggelt kívánunk, a szoc-libek is így vitték csődhelyzetbe Magyarországot, pl. a nyugdíjas szavazatok “megvásárlásával”, mint pl. a demagóg 19.000 ft-os juttatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nyert az Obamacare, reménykedhet az elnök 2012. június 29. péntek | AN

Hogyan dönthet az LB az Obamacare-ről? 2012. június 28. csütörtök | AN

Feljelentette magát az adóhivatal 2012. május 11. péntek

Megmaradhatnak az Obamacare egyes részei 2012. március 30. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos