Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös 2012. június 24. vasárnap 9:32 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös
Washington/Budapest – Nyirő József nem volt háborús bűnös, nem volt fasiszta és nem volt antiszemita, hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Elie Wieselnek írt válaszlevelében. Miután közismert történelmi tény, hogy Nyirő rajongva nyilatkozott a német nemzetiszocializmusról, Szálasi Ferencnek közismerten a végsőkig híve volt; a németek által levezényelt nyilas puccs után is tagja maradt a hungarista parlamentnek; a nyilas bábkormány érdekében Sopronban vezető propagandistaként kiszolgálta az utolsókat rúgó nyilaskormányt; annak tagjaival együtt szökött a Német Birodalomba, mielőtt az orosz hadigépezet dühének kiszolgáltatott, védtelen lakosságot ez a kormány „a végsőkig való ellenállásra” szólította fel. Hazudik a házelnök, hülye, vagy nem tudja, mit beszél?
,
Kövér László az Erdélyben született Holokauszt-túlélőhöz magyarul írt levelében rámutatott: arra a következtetésre, hogy Nyirő – a fenti tények dacára – nem volt sem háborús bűnös, sem fasiszta, sem antiszemita, az amerikai, angol és szovjet tábornokokból álló Szövetséges Ellenőrző Bizottság jutott 1945-ben és 1947-ben, amikor a korabeli magyar kommunista belügyminiszter kérését két ízben is elutasította, és megtagadta az emigrációban élő író kiadatását. (Ami persze nem azért történt, mert Nyirő demokrata lett volna, hanem mert a SZEB nem tartotta Nyirő tevékenységét olyan súlyúnak, amit szankcionálni lehetne, a bértollnok kezéhez közvetlenül vér nem tapadt, parancskiadási, utasítási joggal sem rendelkezett.)
.
Kövér a június 21-i keltezésű levélben felhívta Elie Wiesel figyelmét, hogy ’a magyarországi kommunista propaganda, fenntartva a vádakat, négy évtizeden keresztül próbálta meg kitörölni Nyirőt a köztudatból”, miközben még a Ceausescu-rendszer is elismert íróként kezelte, mert a hetvenes években nyugdíjtámogatást folyósított az özvegyének. (Aminek feltehetően semmi köze nem volt Nyirő munkásságához, annál több a román kommunista diktatúra slendriánságához.)
.
A házelnök egy korabeli budapesti zsidó tudományos és kritikai folyóiratot, a Libanont idézve leszögezte, hogy Nyirő „irodalmi műveiben nem lelhetők fel sem náci eszmék, sem pedig az antiszemitizmus”.
.
„Szeretném remélni, hogy egyetért velem abban, hogy az alkotó emberek alkotásában mindig az alkotás az elsődleges, és a megítélés során nem használható kettős mérce”, írta Kövér László. Megfogalmazása szerint „a székely származású magyar író, Nyirő József nem – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége, hanem irodalmi életműve alapján érdemel tiszteletet”.
.
Párhuzamként hozta fel – az évtized aránytévesztése árán –, hogy „mint ahogy a zsidó származású magyar filozófusnak, Lukács Györgynek sem az 1919-ben betöltött bolsevik komisszár tevékenysége és az 1945 utáni kommunista diktatúra kiépítésében és fenntartásában való jelentő szerepe, hanem iskolateremtő filozófusi munkája miatt jár elismerés”. Kövér László rámutatott, hogy miközben Lukácsról utca van elnevezve Budapesten, Nyirőtől még azt is elvitatják, hogy a végakarata szerint a szülőföldjében nyugodhasson. „A megbékélés nem felejtés, hanem megbocsátó emlékezés”, hangoztatta a házelnök.
.
Mint ismeretes, a Nyirő elvbarátai által a világháború folyamán meggyilkolt Radnóti Miklós – aki egyébként Szerb Antalhoz hasonlóan nem is vallotta magát zsidónak – egy írásában megemlékezik a weimari költőnapról, „amelyen Közép- és Kelet-Európa tizenegy nemzetének meghívott költői is részt vettek. A magyar irodalmat a költőnapon Nyírő József erdélyi író reprezentálta. Nyírő az UFA számára többek között a következőket mondotta: ’Ezekben a napokban a szellemi Európa születik újjá. Boldog vagyok és boldog a magyar irodalom, hogy ebben a szellemi felépítésben szintén részt vehet. Szép képet láttam éppen az előbb a templomban, amint Luther rámutat a bibliának arra a mondására, hogy a vér megtisztít minket. A vér megtisztítja Európát. Európa népei a békének, a léleknek és az új szellemiségnek a jegyében összefognak és egymásra találnak. Teljes szívvel, teljes lélekkel akarjuk ezt a munkaközösséget vállalni. Éljen Hitler Adolf! Éljen Németország! Éljen a német írótársadalom!’”
.
A házelnök „igazságtalannak és méltánytalannak, ezért elfogadhatatlannak” nevezte Wiesel azon szavait, amelyek szerint „a magyar hatóságok bátorítják a múltban történt tragikus helyzetek és bűnügyek tisztásra mosását”, és emlékeztetett rá, hogy 2000-ben Orbán Viktor első kormánya volt az, amely bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját, és határozott arról, hogy Magyarországon Holokauszt Emlékközpont alakuljon.
.
Ebben a kérdésben alapvetően Kövérétől eltérő véleményt vall az Egyesült Államok ötven szenátora, akik levelet intéztek Orbán Viktor miniszterelnökhöz.
.
„1944-ben a zsidó honfitársaimra mért csapás a nemzet egészén okozott nehezen gyógyuló sebeket. Ez a seb a nemzet szívén esett (…) Talán már itt az ideje, hogy a borzalom és a rettenet által kizökkentett történelem visszataláljon természetes medrébe. Talán eljött az ideje annak, hogy annyi hazugság, annyi elhallgatás, annyi egyoldalúság után, történelmünket végre egészben lássuk. Talán elmúlt már annyi idő, hogy a sokféle sorsot és szenvedést megértsünk és bevalljunk”, idézte saját, a holokauszt áldozatainak emléknapján 2011-ben elmondott szavait Kövér László, hozzátéve: „Ma is így gondolom”.
.
A házelnök levelét lezárva megbékélést kívánt „mindannyiunknak”.
.
Mint a teljes világsajtó jelentette, Elie Wiesel a Kövér Lászlóhoz június 7-i dátummal intézett levelében lemondott a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjéről – amelyet 2004-ben Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vett át –, egyebek között azért, mert az Országgyűlés elnöke is részt vett május 27-én a romániai Székelyudvarhelyen a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József tiszteletére tartott megemlékezésen. Wiesel fellépése rendkívül súlyos helyzetet teremt a kétharmad ellenére egyre inkább legitimitási problémákkal küszködő fülkeforradalom számára, amely körül az elmúlt egy évben, de különösen a tavalyi év vége óta mind vészesebb ütemben fogyott el a levegő a nemzetközi porondon. A páriaállam ezekben a hetekben a szinte naponkénti kijelentéseivel – „készen állunk a tárgyalások megkezdésére” – megalázkodva kuncsorog az IMF-nél és az Európai Uniónál, mert pénz híján mocskos kis diktatúráját sem tovább építeni, sem konszolidálni nem képes. Ebben a helyzetben érte a rendszert Wiesel akciója, amelyet rövidesen ötven amerikai szenátor Orbán Viktorhoz intézett nyílt levele követett.
.
A magyar házelnöknek írt rövid, angol nyelvű, június 22-i keltezésű válaszlevelében Elie Wiesel megköszönte Kövér László sorait, amelyeket, mint írta, nagyon figyelmesen elolvasott. „Vajon egyetértek-e az Ön Nyirőről alkotott véleményével? Nem. A forrásaim mást mondanak”, írta Wiesel, és kifogásolta, hogy a házelnöki levél nem tért ki az ő Horthy Miklós megújult csodálatával kapcsolatos állásfoglalására.
.
Az író reményét fejezte ki, hogy Kövér László nem bánja, ha a levelét közzéteszi az érdeklődést mutató sajtóban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 24 szavazatból)
Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös , 4.8 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

80 Reader’s Comments

  1. „A megbékélés nem felejtés, hanem megbocsátó emlékezés” – ezt a fidesz vezérkar is megszívelhetné! Ha már Kövér ezt mondja, akkor ő is megbocsáthatna másoknak. Jahh! A kettős mérce is csak nekik megengedett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Värjuk a levél közzétételét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. A Fidesz által pénzelt “Demokrata” és “Magyar Hírlap” több mint egy évtizede Horthyt és a nyilasokat dicsőitik és szisztematikus antiszemita propagandát folytatnak. A Fidesz most már ugyanazt a köztévében és a közoktatásban vezeti be. Nyirő Józseffel és Wass Alberttel kezdték.
    .
    A “Magyar Demokrata” 2004. február 5-én, ünnepi számban, 16 oldalon át dicsőitette a nyilasokat, “Európa hősei voltak” címmel. Korábban a Hitlerjugendet magasztalták és a “Vér és Becsület”-tel rokonszenveztek. 2004 közepén a Fidesz két volt oktatási minisztere, Pokorni Zoltán és Pálinkás József dícsérte a “Demokratát”!
    A “Magyar Demokrata” Orbán Viktor egyik kedvenc lapja:
    – a Demokrata volt az első szerkesztőség, ahova Orbán Viktor miniszterelnökként elment;
    – 2000 tájékán az Orbán-kormány elvett az MSZP-től több ingatlant és egyiket “pályázat” útján a Demokrata szerkesztőségének adta;
    – az Orbán-kormányzat megrendeléseivel a lap példányszámát 18000-ről 60000-re tudták emelni;
    – miniszterelnökségéről leköszönve, Orbán többször intézett felhívást híveihez, hogy fizessék elő a Magyar Demokratát;
    – Orbán médiaügyekben mindig konzultált a “Demokrata” főszerkesztőjével, aki a Fidesz rendezvényeinek is egyik leggyakoribb és legnépszerűbb résztvevője volt;
    – a “Demokrata” tulajdonosa és a főszerkesztője szervezte a “békemenetet” Orbán támogatására.
    .
    Orbán és a Fidesz a nyilaspárti Demokratát és Nyirő Józsefet a magukénak tekintik! A nyilasokat Európa hőseinek tituláló “Demokrata”-stáb mögé felsorakozott és ott menetelt a Fidesz-szimpatizánsok java. Sokan árpádsávos zászlókkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Itt olvasható Kövér levele és Elie Wiesel arra adott gyors, rövid válasza:

    http://www.168ora.hu/itthon/ime-a-levelvaltas-elie-wiesel-es-kover-laszlo-kozott-98251.html

    A Klubrádió tegnap délután, a 15 órai hírek után kezdődő Hetes Stúdió című műsorában számomra eddig nem ismert tényeket hallottam Nyírő tevékenységéről. Kijelentései alapján – amit színészek, többek között Székhelyi József, Galkó Balázs olvasott fel – nem fasiszta, hanem náci volt! Aki Goebbels-t és Hitlert így éltette, más nem is lehetett.

    A Hetes Stúdió adásának hangfelvétele az alábbi linken található:
    http://www.klubradio.hu/index.php?id=61%23c

    A Nyírővel foglalkozó rész itt hallgatható meg (kb. 17 perc), amit az AN minden olvasójának ajánlok:

    1. rész (14.58.55): a 12.30 perctől 29.00 percig
    2. rész (15.28.55): a 00.00 perctől 00.30 percig

    Ha ezek után még valaki azt meri állítani, hogy Nyírő nem volt náci, akkor tudatosan hazudik és egyetért Nyírő kijelentéseivel, vagy elmegyógyintézeti kezelésre szorul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Pedig mennyi és milyen jó tanácsokat kapott, mit írjon, pl. http://vakbarat.magyarnarancs.hu/belpol/talan-meg-nem-keso-80540

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. valaki

    itt megtalálod a teljes választ.

    http://www.168ora.hu/itthon/ime-a-levelvaltas-elie-wiesel-es-kover-laszlo-kozott-98251.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Büdösszájú félmajom kövér torz testi- lelki állapotát, valamint gengszterbandájának hitványságát jól prezentálja ez a “válaszlevél”.
    .
    A náci nem náci. A nyilas nem nyilas. Ha a vörösbolsevik tömeggyilkost (mit?) elismeri a Zírótársadalom, akkor a nácit is ismerje el. Az aktív nyilas tevékenység nem probléma, mert “nem az alapján kell megítélni” írói nagyszerűségét (ami igaz is lehetne, csakhogy ez az alak NEM VOLT nagy író). Mit ugat ez az elivízel.
    .
    Teneked meg a q…va édes any…d , Büdösszájú Félmajom kövér…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Az nem lenne baj, ha valaki nem ismeri a történelmet, az viszont nagy baj, ha valaki annyira hülye, hogy mindenki mást hülyének tart. Főleg, ha vezető pozícióban van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. Kövér az Országgyűlés elnöke és nem az Írószövetség elnöke. Tette szimbólikus és tisztán politikai jellegű, ezért kegyelete csak a politikus Nyirőnek szólhatott! Sunyi alak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. keddi:
    .
    - Magyarsztánban ma KIZÁRÓLAG vízfejek, idióták, és kitartottak vannak vezető helyzetben.
    .
    Ugye, ez feltűnt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  11. Leslie G. Charteris

    Előjönnek az ócska trükkel: Találj ki valami valótlanságot, amit mintha ellenfeled mondott volna, aztán mint képtelenséget, cáfold meg és te nyertél. Aszongya nagy határozottsággal ez a tapló, hogy Níyő nem volt sem háborús bűnös, sem fasiszta, sem pedig antiszemita. És valóban, Nyírő nem volt háborús bűnös, akit elítélt volna bíróság, ő “csak” az eszmei hátteret hozta, azt viszont erősen.Fasiszta sem volt, mert annak a németeket hívták. Ő nyilas volt, az úgy látszik kövér apró, disznó szemében nem vétség. Hogy antiszemita
    ne lett volna, az már hosszabb okfejtést igényelne, várható vereséggel, ebbe ezért a doktor úr nem megy bele.
    Ami pedig a tákolmányukban szereplő időpontot illeti, amely szerint Magyarország önálló államisága 1944.március 19.-én szünt meg, ez állandóan összeütközésbe kerül pl. olyan időpontokkal, mint Nyírő soproni, nyilas parlamenti tevékenysége, ami jóval később volt, mint március 19.Akkor most Nyírő kényszerből cselekedett-e vagy sem. Rohadt, szemét banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. Hónapok óta keresem a választ arra a kérdésre, hogy honnan gondolja a fidesz kormányzat, hogy a képtelenebbnél képtelenebb cselekvéseik eredményre fognak vezetni. Arra az eredményre jutottam, hogy ezt a magukat kereszténynek nevező egyházak gyakorlatából vezetik le. Az egyház kétezer éven keresztül élt vissza Jézus nevével. Az egyházak vezetői pontosan ellenkezőjét tették annak, mint amit hirdettek. Erre már Jézus is felhívta a figyelmünket, amikor azt mondta hallgatóságának: “Tartsátok be az írástudók tanításait a törvényről, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert mondják, de nem teszik!” Hogy ez mennyire igaz ma is, azt Orbán Viktor a szemünkbe megmondta, – “ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit cselekszem”. Kétségtelen tény, hogy az egyházak kétezer éves történelme bizonyítja, hogy ez a politika jelentős eredményeket ért el. A mai napig emberek tömegei hisznek a sátánista képmutató keresztényeknek.
    Göbbels, mint Hitler fő ideológusának is ez volt a módszere: “a hazugságokat állandóan ismételni kell, – az ellentmondásokat figyelmen kívül kell hagyni, – a végén a hazugságokat elhiszik”. Ezt az álláspontot képviselik sajnos ma már a protestáns egyházak egyes vezetői is. A bíráló hangok elnémítására a legeredményesebb fegyvert alkalmazzák – az agyonhallgatást. A végső idő, amire a Biblia több helyen is kitér, egyre közeledik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. ez a -kövér házelnök- inkább “megbékülhetne”….

    hogy a DR. G vizsgállja meg…..

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. 10.10-kor elküldtem hozzászólásomat a cikkhez, de még mindig nem jelent meg (moderálásra vár). Talán a benne lévő két linkre való hivatkozás miatt?

    Chemist
    2012. június 24. vasárnap
    10:10
    Your comment is awaiting moderation.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. “Hazudik a házelnök, hülye, vagy nem tudja, mit beszél?”
    igy! együtt, mert ez az ami lényege!!
    a legaljasabb parlamentielnök a világon!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  16. Volt Szerencsétlenségem olvasni Kövér úr válaszlevelét teljes terjedelmében.

    Kövér úr grandiózus erkölcsi és intellektuális öklendezései után válaszlevél írásra ragadtattam magam, követve Kövér úr levélstílusát.

    Válaszlevél:
    ———–
    Címzett:

    Ő Kövérsége, középkori magyar feudális kegyelmes úr.

    Tiszteletlen Kövér László úr,

    Nagy örömömre szolgált olvasni Elie Wiesel úrhoz írt válaszlevelét, amelyre ezúton válaszolok annak reményében hogy sikerül ismertetnem önnel néhány tényt amely elkerülte figyelmét.

    Elie Wiesel úr a Fidesz uralta magyarságot nem saját személyes magánügye kapcsán szólította meg, hanem a XXI. századi civilizált világ aggodalmát kifejezendő, amelyeben mi, a civilizált világ tagjai osztozunk. Így az ön válaszlevelére való válaszadásra is jogosultnak érzem magam, amelyet valószínűleg és remélhetőleg többen fognak követni.

    Az ön Wiesel úrhoz írt válaszlevele:

    A./ Stílusát tekintve fölényeskedő, leiskolázó, arrogáns, és atyáskodó.
    -
    B./ Tartalmát tekintve lényegtelen, semmitmondó, tényeket elferdítő, pontatlan, mellébeszélő, nem több mint egy hanyagul kitöltött biankó formanyomtatvány a komputere „közhelyek és üres sablonok” dossziéjából.
    -
    C./ Wiesel úr választ kért a magyarországi Horthy restaurációról és nem ismeretterjesztő kiselőadást Nyírőröl.

    Kéréseim ön felé:

    I. Kérem értse meg, hogy a nyugati civilizált kúltúrákból átvett levélszerkesztési technika és hangvétel csak akkor ér valamit, ha tartalom is van mögötte, és civilizált emberek írják, üres sablonos alkalmazásuk célszerűtlen, inkább rossz fényt vet önre.
    -
    II. Kérem értse meg és tudatosítsa magában, hogy a civilizált külvilághoz beszél és nem a szűk, hasonszőrű baráti köréhez vagy a jobbágyaihoz. Kérem szíveskedjen ehhez igazítani hangnemét és mondanivalóját, valamint intellektuális színvonalát. Kérem mérje fel és értse meg az ön saját ill. saját és önnön szűk köre valamint a világ intellektuális nívója közötti drámai különbséget és ehhez tartsa magát a jövőben.
    -
    III. Kérem próbálja megérteni a problémát és a kérdést, és arra válaszoljon amit kérdeztek, vagy tartózkodjon a válaszadástól, amely az ön kormányban betöltött pozícióját tekintve nemcsak önre, de az egész magyarságra rossz fényt vethet.
    -
    IV. Ön a propaganda szövegeit szaktudás nélkül használja. Ha a Fidesz ideológiáját kívánja propagálni ahhoz ne használjon fel ugródeszkának neves közéleti személyiségeket, hanem fizessen meg egy PR irodát akik hivatásos módon reklámozzák önt. Már amennyiben a tartalom nem törvénysértő.

    Kedvetlen Kövér úr,

    Belső lelki megbékélést, intellektuális gyarapodást, ha ez reménytelennek bizonyulna akkor legalább paraszti külsejéhez illő paraszti józan észt kívánva önnek, Wiesel úr iránti nagyrabecsüléssel zárom soraim.

    Eagle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  17. Chemist
    2012. június 24. vasárnap
    10:54
    Ne küldjél 2 linket egyszerre mert akkor ez lesz a válasz. Az időeltolódás miatt (most hajnal 5 óra) kell egy picit várnod. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Igen, nyilván csak az nevezhető közhitelesen háborús bűnösnek, akit a bíróság ezért jogerősen elítélt – és még nem rehabilitált, teszem hozzá némi cinizmussal. Viszont írónak is csak az nevezhető, aki ép mondatokat tud fogalmazni, prózájának stílusa, lendülete van, témaválasztása érdekes, legfőképpen megmozdít valamit az olvasóban, amire addig nem is gondolt, stb. egyszóval szakember és művész egy személyben, mint egy szobrász, (kőfaragó) vagy balettáncos. Ezen kritériumok alapján Nyírő egyáltalán nem nevezhető írónak. Akkor mit eszik rajta a mostani kurzus? A kérlelhetetlen antirasszizmusát, náciellenességét, netán pacifizmusát díjazzák? Vagy kisorsolták a nevét valamilyen “ki fogja megnyerni az állami díszhamvasztást” szerencsejátékban? Esetleg, azért mert a nála nagyobb íróink már mind elfoglalták méltó helyüket a nemzet panteonjában, és fideszéknek csak a resztli maradt? A rejtély megfejtői között egy beküldőt sorsolunk ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. emigrant:
    .
    “…nyilván csak az nevezhető közhitelesen háborús bűnösnek, akit a bíróság ezért jogerősen elítélt…”
    .
    - Hihetetlennek hangzik, de igaz: a nyikhaj náci hülyegyerekek korábban azt recskázták folyamatosan magyarsztánszerte, hogy ők azért nem nácik, mert csakis az a náci, aki náci párt tagja.
    .
    És ezt komolyan gondolták, pár éve ez még elterjedt életbölcsességnek számított a magyar nyilas- hitlerista szub”kulturában”.
    .
    Ma már nyíltan üvöltik, hogy ők igenis nácik, így erre a fajta szánalmas mentegetőzésre már nincs szükség.
    .
    A magyar társadalom többsége pedig mindehhez passzívan vagy aktívan asszisztál – valahogy még be is jön ez a fajta magatartás nekik, mert ezt valamiért olyan tökösségnek tekintik.
    .
    Hát ez van.
    .
    Ganajország ganaj vezérei és ideológusai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  20. Ez egy ilyen magyar jelenség. Fazon naponta megiszik két liter kannásbort, de ő nem alkoholista. A másik férfivécék falain hirdeti magát, de ő nem homokos. A náci honlapokon őrjöngve licitálják egymást túl a hozzászólók, hogyan kéne kiirtani a zsidókat, de ők nem antiszemiták; csodálják Hitlert, de nem nácik; rajonganak Szálasi Ferencért, de habzó szájjal kaffognak, ha őket nyilasnak nevezik. A lógós meg van győződve, hogy szorgalmas, a szar anya, hogy ő a lehető legjobban gondoskodik a gyerekeiről. Ünneplik a Holokausztot, miközben azt állítják, sosem történt meg. Szerintük ki kell irtani minden zsidót, de hogyan veszi a bátorságot bárki, hogy őket gyűlölködőnek nevezze? A sort a végtelenségig folytathatnánk. Ha több százezer ember kerül akár részlegesen is kollektív pszichózisba, abból egy nap nagy baj lesz.
    .
    EZ EGY ELMEBETEG ORSZÁG!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  21. Tudom más a téma, de azért: “A tőlem balra ülők nem lennének itt” – és mit tenne azokkal a milliókkal, akiket a tőle balra ülők képviselnek?!
    Ezek után mit lehet várni egy házelnöktől, akinek kiesik a szájából a kapanyél?!
    Amit pedig Nyírő hamvaival elkövettek, akár a család is feljelenthetné őket, kegyeletsértés miatt! Országok között hurcolászni hamvakat – akár komoly bonyodalom is származhatna belőle!
    A hatóságokat “megszivatták” – erre ment ki a táskás begördülés Szőcs részéről a búcsúztatásra és egy autóban egy üres urna – nem találok megfelelő jelzőt tettük minősítésére! Eszetlenség, felelőtlenség – beavatkozás egy másik ország belügyébe azáltal, hogy azon ország által is nyilas eszméket valló hamvait akarják eltemetni?
    Milyen lények ezek?!
    A pávatánc sem kutya, de ez azért már azon is túlment!
    Égetik az országot rendesen!
    Milliókat nem kellene költeni az imázsunkra, ha némi nemű kulturáltság ragadt volna rájuk az elmúlt 22 év alatt! Akár kikupálódhattak volna ennyi idő alatt!
    Talán de inkább biztosan:
    A múltban vájkálásukkal terelni akarják a mostani pénz/földlenyúlásaikról a figyelmet, de már túl messzire mentek és már nagyon belebonyolódtak, már diplomáciai figyelem központjába kerültek – túlfeszítették a húrt csak azért, hogy elvegyék a Jobbik szavazóit és tereljék a figyelmet az itteni állapotokról!
    Visszanyalt a fagyi, úgy érzem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Avi, köszönöm a felvilágosítást.
    Most akkor megismétlem hozzászólásomat. Az első rész kihagyom, mert abban a 168ora honlapján közétett Kövér (paraszt) levelét, illetve Elie Wiesel arra adott gyors, rövid válaszát – amit azóta már más is megírt – tartalmazó link megnevezése szerepelt. A másik részt bemásolom ide, remélem, egy linkkel már egyból megjelenik ez a komment.
    ….
    A Klubrádió tegnap délután, a 15 órai hírek után kezdődő Hetes Stúdió című műsorában számomra eddig nem ismert tényeket hallottam Nyírő tevékenységéről. Kijelentései alapján – amit színészek, többek között Székhelyi József, Galkó Balázs olvasott fel – nem fasiszta, hanem náci volt! Aki Goebbels-t és Hitlert így éltette, más nem is lehetett.

    A Hetes Stúdió adásának hangfelvétele az alábbi linken található:
    http://www.klubradio.hu/index.php?id=61%23c

    A Nyírővel foglalkozó rész itt hallgatható meg (kb. 17 perc), amit az AN minden olvasójának ajánlok:

    1. rész (14.58.55): a 12.30 perctől 29.00 percig
    2. rész (15.28.55): a 00.00 perctől 00.30 percig

    Ha ezek után még valaki azt meri állítani, hogy Nyírő nem volt náci, akkor tudatosan hazudik és egyetért Nyírő kijelentéseivel, vagy elmegyógyintézeti kezelésre szorul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  23. Paraszt jelző helyett a bugrist ajánlanám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Eldrad: Pontosan erre céloztam a “közhiteles” szó utólagos beillesztésével. Mert ezek érzékenyek ám! Beperelnek, ha a nácit nácinak nevezed, az antiszemitát antiszemitának.
    ricsi: Ez tetszik! Pontosan ez a helyzet. Erre már Kolozsvári Grandpierre Emil is felhívta a figyelmet, mint speciális magyar jelenségre. “Beteg valóságérzék” – így nevezte. Közismert történet, amikor Csurka panaszkodott Kardos G. Györgynek, hogy őt antiszemitának nevezték, “pedig te tudod Gyurikám, hogy én nem vagyok antiszemita!” Kardos megnyugtatta: “Nem Pista, te tényleg nem vagy antiszemita. Te buta vagy.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  25. Chemist: Alighanem mindkettő. Hazudik is, mert egyébként náci, de nem ártana neki egy alapos pszichiátriai kivizsgálás sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. Kedves Olvtársaim, más választ vártatok Ellie Wiesel levelére? Csak olyan válaszra képes ez a fazon, amilyet elkövetett. Ha mást és másképpen írt volna, akkor meg kellett volna magyaráznia erdélyi kampányútját, részvételét a majdnem-temetésen, mert tisztességes, nem tahó válasz esetén a cselekedetei lennének hiteltelenek. Nem tudom, hogyan magyarázná meg az ellentmondást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. Eldrad
    Egy szóval sem mondta, hogy nem nyilas!
    Leslie G. Charteris
    “Szívügye volt” a magyar-zsidó szembenállás, ahogy azt a Kövér által hivatkozott zsidó kritikus is írta.
    Eagle
    Ehhez igazítani az intellektuális színvonalát? Miért nem mindjárt azt kéred, hogy ugorja át a saját árnyékát? Nem adhat mást, csak mi a lényege! Kisszerű, primitív, nyilas, hungarista, stb. stb. stb.
    emigrant
    na látod, ez a lényeg. Az összes nagy író és költő nem igazán illik bele a mai kurzus kisszerűségébe és jobboldaliságába: nekik csek a reszli maradt!
    “Szegény ember vízzel főz” és ők nagyon szegények (már lelki értelemben)
    ricsi
    azaz azért tartja magát még mindig egy manifeszt elmebeteg a hatalmon és valamennyire a népszerűségben, mert illik az országhoz. JHát csoda, hogy a fiatalok nem is igazán akarnak itthon maradni, ebben a “Szép új világban”?
    Chemist
    Nem tartom magamat ápolásra szorulónak, de Nyírő nem náci, hanem annak hungarista változatának, a nyilasoknak volt végsőkig kitartó híve.Nem véletlen, hogy egyedül ezt a minősítést nem tagadta Kövér, és ha erre rámutatnak, majd azzal védekezik, hogy “nem volt a párt tagja”
    neveletlen – ez a napokig fésülgetett, nyomdaképes változat. Már alig várom, hogy a NEt-en valaki közzétegye az “eredeti” első dühből írt válaszát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. kekec:
    .
    OK, de ez:
    .
    “…Nyírő nem náci, hanem annak hungarista változatának, a nyilasoknak volt végsőkig kitartó híve…”
    .
    - Ha valaki valamilyen ideológiának az elszánt híve, vagyis, azonosul azzal az ideológiával, akkor az az illető megtestesíti azt az ideológiát.
    .
    Itt: ha ez a féreg a nyilas- náci ideológiával azonosult, akkor náci.
    .
    Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  29. ricsi:
    .
    “…Ha több százezer ember kerül akár részlegesen is kollektív pszichózisba, abból egy nap nagy baj lesz…”
    .
    - Milliók.
    .
    Itt már milliókról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. Egyébként, Bartus úr is tett már nem egyszer olyan értelmű nyilatkozatot, hogy ha valaki egy ideológiát akár aktívan, akár hallgatólagosan, de beleegyezően támogat, akkor az már önmagában ezzel képviseli azt az ideológiát.
    .
    Én sem gondolom másként.
    .
    Ha jól értetem, ezért tartja mocskos nácinak kollektíve pl az egész fitymesz- söpredéket is – amit én nem gondolok feltétlen így, mivel a fitymesz- holdudvar jelentős része egyszerűen csak kitartott (azaz, prostituált).
    .
    Ez az alfaj pedig nem támogatja sehogy sem a náci- hitlerista ideológiát, egyszerűen csak haszonélvezője annak a söpredéknek, amelyik viszont aktívan támogatja.
    .
    Na, mindegy, akasztófára kellene küldeni mind. Kár, hogy ennek az esélye annyi, mint hogy kihuny a Nap holnapután.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. Ez a KL nem tudom hogyan lehet Magyarországon a parlament elnöke. pitiáner alak, olyan mintha a kisegér az elefánthoz mérné magát. Tiszteletlen , de ez jellemző az egész Fideszre és holdudvarára, egy két kivétellel. Arrogánsak, szemtelenek, pökhendiek. Ha az ember rávilágít arra, hogy mi a probléma a politikájukkal, döntéseikkel, rácsodálkoznak, hogy nem is értik, hogy mi mit nem értünk, hiszen demokrácia van, ők a nép javát akarják, azért veszik el a támogatásokat, csökkentik a táppénzt, változtatják meg a rokkannyugdíjakat, mert segíteni akarnak. balog miniszter pedig mindig elcsodálkozik a romakérdésen, hiszen ők nagyon jól dolgoztak az eu elnökség alatt, csak éppen a magyarországi romák nem érzik, hogy milyen jó nekik, és döbbenten áll, és nem érti. Hát ez a baj KL-lel is, nem érti, hogy amit képvise,l az a magyar nép arculcsapása, nem lesz aki szóljon értünk, ha nincsenek ilyen emberek mint Elie Wiesel, mert mi már lassan nem merünk megszólalni, csak névtelenül. Köszönöm Elie Wiesel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  32. Eldrad – bocs, de demokrata nem támogathatja a halálbüntetés visszaállítását. Különben is, azzal gyorsan és könnyen megúsznák! Egy jó kis, mindenre kiterjedő vagyonelkobzás és a közügyektől való életfogytig (de legalább 20 évre történő) eltiltás: az az igazi. No meg némi közmunka, hogy nehogy már a lejárati idő előtt éhen haljanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Polisz:
    .
    “…Ez a KL nem tudom hogyan lehet Magyarországon a parlament elnöke…”
    .
    Viccelsz?
    .
    1, Egy ganaj vezetői bűnbanda mégis, kit fog állami főméltósági posztokra tenni? Az ÖSSZES ilyen posztot nézd már meg, miféle alakok töltik be… kövér, áder, shit plág (korábban), semjén, rogán, rogánné, kósza alajos, stb… jaj, és persze maga orbán.
    .
    2, Az egész banda kitűnően reprezentálja a magyar lakosság többségének érzelmi- értelmi állapotát; ez a lakosság valahogy még büszke is erre a hitvány söpredékre.
    .
    Ez a büdösszájú, testi- lelki torzszülött szubhumán, a kövér, kitűnően mutatja, mi van magyarsztánban.
    .
    Mégis, mit vársz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  34. Eldrad:
    Fejtől bűzlik a hal
    http://gorenykurzus.nolblog.hu/archives/2012/06/24/Orban_Viktor_sunyi_es_hazudik/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. kekec:
    .
    - Magyarsztánban az egész hal bűzlik, és rothadt, nem csak a feje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  36. Hazudik a házelnök, hülye, vagy nem tudja, mit beszél?
    Erre a kérdésre csak egy lehet a válasz. IGEN.
    IGEN hazudik a házelnök.
    IGEN hülye a házelnök ezért azt hiszi hogy mások is hülyék.
    IGEN, fogalma sincs hogy mit beszél.

    Más kérdés hogy miért ilyen ? A válasz egyszerű . ilyen a jelleme. A jellem nagyon nehezen változik, KL-nél inkább kompenzálásról lehet beszélni. Amilyen odaadó híve volt az előző rendszernek, most azt kompenzálva teljes odaadással szolgálja a másik oldalt. A módszer azonban ugyanaz amit már réges régen megtanult. Magyar mondás : Amit Misi megtanult Mihály sem felejti.
    Ujabb kérdés, hol tanult Misi, izé Laci ?

    Kövér László – KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

    Nos ez nem Pál fordulás. Pál aki gyilkolta a keresztényeket az igazsággal szembesülve megtért,m elfordult az előző utjáról. A személyisége is megváltozott, amikor kereszténnyé vált nem kezdte el halálra üldözni a nem keresztény embereket.
    Kövér Laci KISZ titkár azonban nem változott meg csak a gyülöletének az iránya fordult meg. Ez nem más mint köpönyeg forgatás. A tartalom ugyanaz, csak a külsö cserélődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  37. Eldrad: van kövérkés is!
    http://gorenykurzus.nolblog.hu/archives/2012/06/23/Kover_Laszlo_sunyi_es_budos/
    CommonSense – arra azért befizetek, ahogy az elmúlt (rendszerváltás előtti) kurzushoz köthető intézményként leveszik a Magyar Nemzet című újságnak látszó tárgy nevét (egyébként ez esetben nagyon helyesen)
    Mégiscsak hogy néz ki, hogy a Hazafias Népfront hivatalos lapja változatlanul használja a régi nevét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. kekec:
    .
    - Demokrata nem támogatja a halálbüntetést?
    .
    Miért?
    .
    A halálbüntetés célja nem az, hogy elrettentsen bárkit is az adott bűncselekmény elkövetésétől, mivel a halálbüntetésnek bizonyítottan nincs elrettentő ereje.
    .
    A halálbüntetés arról szól, hogy 1, megfelelő bizonyítási eljárás után kivonják a legveszedelmesebb elemeket a forgalomból mindörökre, 2, megtorlás.
    .
    Ebből az első pont igenis szüksége (lenne), a másodikat döntse el mindenki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  39. Én is demokrata vagyok, és támogatnám a halálbüntetést. Mondjuk a jelenlegi élet politikai vezetői olyan bcs-ket nem követtek el, amikért ki lehetne szabni, de minősített emberölés, nemi erőszak, gyerekekkel szembeni kegyetlen bánásmód, terrorizmus esetén már eleve az előkészület fejében is kiszabnám. Az ilyesmit irtani kell, mint a dudvát.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Mihancsik Zsófia pazar cikkben mutatja be a “kettős mérce” varázs-ráolvasás hamisságát:
    http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=275018
    .
    Továbbá mások is annak látják Kövért, ami:
    http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=275018
    Kövér meg volt hívva a Raoul Wallenberg 100. születésnapjára rendezett megemlékezésre. Most izraeli kollégája, Reuven Rivlin közölte vele, hogy ne fáradjon az utazással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Bocs, az első linket elszúrtam. Helyesen:
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=145979:koever-valaszolt-elie-wieselnek&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. “a vér megtisztít minket. A vér megtisztítja Európát. ”
    .
    EZ a lényeg, tartok tőle, hogy miországunk elmebetegének és erkölcsileg velejéig rothadt bagázsának NAPJAINKBAN IS EZ A CÉLJA :-(((((((.
    Persze azzal a nagyon lényeges KITÉTELLEL, hogy az a bizonyos vér NE AZ Ő VÉRÜK LEGYEN, hanem kizárólag A VELÜK SZEMBENÁLLÓKÉ :-((((( !!!!!
    .
    Itt MÁR RÉGEN NEM Nyírőről, Horthyról, … stb. szól a “TÜNDÉRMESE”, hanem a MOCSKOS GANÉ FASISZTA ESZMÉKRŐL és IDEOLÓGIÁRÓL :-((((( !!!
    EZ AZ, ami IGAZÁN VESZÉLYES !!!!!!!
    Ezért szajkózzák folyamatosan és ezért nem hagyják “leülni” a témát, hogy a “nagy magyar” fejekben MINÉL JOBBAN RÖGZÜLJÖN az ESZME :-(((((.
    Ha majd eljön az idő, tömegével tudják megmozgatni az AGYMOSOTTAKAT :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  43. kekec (2012. június 24. vasárnap 12:39), ha az olvasható levél a “fésült” változat, milyen lehet a “fésületlen”? Belegondolni is elborzasztó. De azért magam is megnézném, mire képes még ez az alak. Jó lenne, ha olvasható lenne, hogy mindenki teljes egészében lássa azt a mocskot, amire ez a banda képes, és elborzadjon – ha az elborzadás a “fésült” levél után még fokozható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Kövér elvtárs sem volt kommunista, épp csak a vöröskatona nagyapja “érdemei” okán nem kellett felvételi vizsgát tennie a jogi egyetemen. Utána meg az MSZMP Párttörténeti Intézetében “dolgozott”.

    (“Könyörgöm, akasszuk fel!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. „a székely származású magyar író, Nyirő József nem – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége, hanem irodalmi életműve alapján érdemel tiszteletet”.
    Kiemelve:
    “Nyirő József nem – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége”
    .
    1. Ez egy elfuserált mondatrész, a szórendet értelemzavaróan megtekerve kiforgatták, vagyis a politikai Nyirő-mosdatás nem állja meg helyét, az ötlet halvaszületett.
    Helyesen így nézne ki: Nyirő József – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége alapján nem, csupán irodalmi életműve alapján érdemel tiszteletet”.
    .
    Még így sem tökéletes, mert a mondat hazug voltát még kificamítva sem tudták palástolni. Kövér és PR-esei ki akarták kerülni Nyirő politikai tevékenységének kritikáját, azért beszélnek mellé. Nem sikerült, mert egy magyartalan, alig követhetető értelmű, faramuci szöveg lett belőle.
    .
    Továbbá:
    “bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége”
    .
    Mi a “jelentéktelen” politikai tevékenység Kövéréknek? Nyirő tizenkét éven át folyamatosan kifejtett nyilas-náci-hungarista tevékenysége, a több mint egy évtizedes irodalmi és szerkesztői kötődésű múltja?
    .
    „1941. nov. 3. Zűrzavar a weimari költőnap körül.K i „reprezentálta” hát a költők hazáját, hazámat? Újabb újsághír. „A Harmadik Birodalom ez év október 31-én is megrendezte a weimari költőnapot”
    Ahol Nyirő így ujjongott:
    “Éljen Hitler Adolf! Éljen Németország!”
    (Forrás: Radnóti naplója)

    A weimari költőnap nem az irodalmárok találkozóhelye volt? Azon a részvétel nem az irodalom égisze alatt zajlott? Kövér nincs tisztában egy irodalmi rendezvényekre meghívottak kilétével? A hitleri Németország miért éppen Nyirőt hívta meg? Vagy miért Nyirőt küldték oda? Politikai oka volt annak, és itt fonódik egybe az irodalom a politikai tevékenységgel. Ráadásul ott éppen Nyirő volt az, aki az irodalmárok rendezvényét politizálásra használta fel.

    “Politikai pályafutása
    1940-ben Corvin-koszorúval ismerték el munkásságát. 1941-ben, a második bécsi döntést követően behívott erdélyi képviselőként a magyar országgyűlés tagja lett és Budapestre költözött. Az Erdélyi Párt képviseletében ült a parlamentben. 1942-43-ban a jobboldali Magyar Erő című képes hetilapot szerkesztette, 1944-ben a Magyar Ünnep című, szintén jobboldali lap főmunkatársa volt.”
    .
    Kell ehhez kommentár? Nyirő újságirói, illetve irodalmi tevékenységében is szélsőséges politikus volta irányította a gondolkodásmódját és vezette a tollát.
    Majd:
    “1950-ben Madrid közelébe költözött. A Spanyol Nemzeti Rádió magyar nyelvű adásainak munkatársaként politikai kommentárokat írt, és aktív szerepet vállalt a nyilas-hungarista emigráció munkájában. 1952-ben a Hungarista Magyar Hírszolgálat felkérésére és támogatásával részt vett a clevelandi Kossuth Lajos Könyvkiadó megalapításában.”
    Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyir%C5%91_J%C3%B3zsef#D.C3.ADjai?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206
    .
    Nyirő 1953-ban hunyt el, vagyis bizonyítottan 12 évig tartott a Kövér szerint “jelentéktelen” nyilas-náci-hungarista újságíró politikai és irodalmi pályafutása. Igen, irodalmi is, mivel a lapszerkesztéshez szükséges irodalmi, nyelvi és nyelvtani ismeret. Enélkül lehetetlen kiadványt szerkeszteni, márpedig Nyirő – haláláig – szélsőséges irányultságú lapokat szerkesztett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. proaktiv
    - pedig a vitatott mondat TELJESEN egyértelmű, és a saját hívők vigasztalásáról szól: egy bűnös rendszer parlamentje melletti végsőkig való kitartás, és minden szemét szabály megszavazása nem lehet alap az elítélésre. Csak bátran meneteljetek hát a hátunk mögött a NEMERD útján!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Nyirö olyan nyilas volt aki nem antiszemita, nem fasista, nincsen vegetarianus
    oroszlan. Vegsökig kiszolgalta a Szalasi babkormanyt. FideSS teljesen hülyenek nezi az embereket, mert lehet. Orban kifogja vezetni Magyarorszagot Europabol, jelentektelen ellenalas nelkül kis Azsiaba, vagy legalabis a Balkanra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. kekec
    “a vitatott mondat TELJESEN egyértelmű és a saját hívők vigasztalásáról szól:”
    .
    Nem Elie Wieselnek szól a válasz? Érdekes, mert arról volt szó, hogy neki címezte a válaszát Kövér.
    .
    Egyébként egyértelműen mesterkélt és kifacsarttá teszi a szöveget Kövérék hosszas beszúrása. A miértjét följebb indokoltam.
    “Nyirő József nem – bár jelentéktelen, de kétségtelenül tragikusan elhibázott – politikai tevékenysége, hanem”
    .
    Normális esetben ilyen nyögvenyelősen nem tagolnak – gondolatjelek közötti hosszas magyarázkodás közbeiktatásával – mondatrészt.
    Annyira gyatra, hogy több szót nem is érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Legyen nyoma itt is!
    Komoly diplomáciai esemény zajlott le Izrael és Mo. között. Reuven Rivlin, a Kneszet elnöke Kövér Lászlóhoz intézett levelében tudatta, hogy a jövő hónapban a Kneszetben megrendezésre kerülő Wallenberg emléknap meghívottjai közül törölte, egyben persona non grata az országban.
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157179#.T-czUBdYwqM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. proaktív – ez is mutatja, hogy az első változat nem tűrte a nyomdafestéket, és véres próbálták valamennyire elfogadhatóvá tenni Gondolom valaki, akinek még nem ment el teljesen az esze, egy hosszabb gondolati sorból hagyott meg ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc 2013. december 29. vasárnap | AN

Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt 2013. szeptember 24. kedd | AN

Kövér: megbízók állnak a baloldal mögött 2013. szeptember 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos