Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt 2013. szeptember 24. kedd 18:18 | AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt

Budapest – Kövér László házelnök “időtálló” jobb- és baloldali nemzeti teljesítményről beszélt az 1943-as szárszói találkozó 70. évfordulóján a parlamentben, miközben ez “időtálló teljesítmény” után következett még a holokauszt, a nyilas rémutralom, a katasztrofális háborús vereség és a nácikkal való szövetség miatt Trianon megerősítése és a teljes összeomlás. Az időtálló teljesítmény csak Kövér bomlott agyában létezik, ahogyan az a történelemszemlélet is, amely a 20. századi magyar tragédiákat nem a “keresztény-nemzeti” jobboldal, hanem a “nemzetietlen” baloldal számlájára írja. Az orosz megszállás és a kommunista uralom Horthy fasiszta rendszerének következménye volt. Kövér abban bízik, hogy lesz egy új baloldal a mostani helyett, amely “nemzeti felelősséggel rendelkezik”. Mi pedig abban bízunk, hogy a Kövérhez hasonló, a nyilasokat éltető közhülye náciktól minél előbb megszabadul a magyar közélet.

Kövér azt motyogta, hogy az 1943-as szárszói találkozó tanulsága az, hogy nincs időtálló értelmiségi vagy politikusi teljesítmény nemzeti felelősségérzet nélkül. Csakhogy ennek a nemzeti felelősségérzetnek szép példája volt az a Horthy Miklós, aki megtestesítyette a két világháború közötti “nemeti felelősségérzetet”, akinek szobrokat állít Kövér pártja, és aki egymillió magyar ember halálát okozta azzal, hogy Magyarországot a náci Németországhoz kötötte, bevezetett egy “kereszténynek” hazudott katolikus-fasiszta rendszert, és ezt a rendszert az antiszemitizmusra építette. Az a nemzeti felelősségérzet, amelyről a kommunista-nyilas-fasiszta Kövér beszél, magyarok százezreit küldte a németek oldalán a halálba, majd Horthy Hitlernek adott ígérete alapján csaknem ötszázezer magyar zsidót küldött haláltáborokba. Ez lenne az állítólagos “nemzeti érdek” amit fel kellene ismerni. Az az ideológia, amelynek nevében ezt megtették, azonos azzal, amelyet Németh László burkoltan kifejtett Szárszón, és amelyet helyeselve Kövér úgy interpretált, hogy “Magyarország legyen magyar ország”. Korábban Orbán is ebben a szélsőjobboldali, kizárólag a nácik által használt jelszóban foglalta össze a 2010-ben hatalomra jutott kormánya küldetését.

Az ügy pikantériája, hogy Kövér ott dicsérte a szárszói találkozót a maga antiszemita konszenzusával együtt, ahol hamarosan a holokauszt-túlélő Tom Lantosról elnevezett Lantos Intézet tart antiszemitizmus konferenciát, amelyet a zsidó világösszeesküvés ellen szabadságharcot folytató Orbán Viktor nyit majd meg kipával a fején.  Tom Lantos ezzel az Orbán Viktorral nem akart szóbaállni, nem volt hajlandó vele közösen a sajtó elé állni, csak annyi időre engedte legutóbb magához, amíg elmondta neki, hogy a szélsőjobboldallal, a nácikkal és antiszemitákkal való leplezett együttműködést fejezze be. Tom Lantos családja most ennek az Orbán Viktornak szolgáltatja ki és rendeli alá az antiszemitizmus ellen rendezendő konferenciát, meggyalázva a holokauszt áldozatainak emlékét.

Kövér azt állította, hogy Szárszón eszmetörténeti szempontból a baloldali osztályharcos marxista internacionalizmus és a jobboldali nemzeti gondolat eszméinek képviselői vitáztak egymással a jövőről úgy, hogy közben a baloldali álláspont nem akarta mellőzni a magyar nemzeti érdekek szempontjait és a jobboldali álláspont sem kívánta megkerülni a társadalmi szociális szempontokat. Az akkori vitának ez adja a történelmi jelentőségét – tette hozzá. Ez történelemhamisítás, de ezt majd megírják a társadalomtudósok:  akonszenzus alapja nem ez volt, hanem az antiszemitizmus, amit Kövér “nemzeti érdeknek” és “nemzeti felelősségérzetnek” nevez. Kövér úgy fogalmazott: a szárszói találkozó azt üzeni, hogy Magyarországon a baloldaliság és a hazafiság mégsem eleve egymást kizáró fogalmak, és ez azt a reményt hordozza, hogy a 21. században valamikor talán ismét színre léphet egy nemzeti felelősséggel rendelkező baloldali erő.

Kövér ezzel elvitatja a baloldal hazafias jellegét és nemzeti felelősségérzetét, amely csak abban az esetben igaz, ha a nemzeti felelősségérzetet Horthy fasizmusával és a nácibarát magyar jobboldalisággal azonosítjuk. Kövér ezzel azt is jelezte, hogy szívesebben látna egy másik baloldalt, amely leváltaná a jelenlegit. Ez azért is furcsa, mert a jelenlegi baloldal a fasiszta Orbán-rendszernek kiválóan megfelel, lehet kommunistázni és tolvajnak nevezni, anélkül, hogy valaki szóvá tenné, hogy akik ezt mondják, mint például Kövér, ugyanolyan kommunisták voltak és még nagyobb tolvajok. A különbség az, hogy ők a két világháború közötti antiszemita és katolikus-fasiszta ideológiával azonosítják a nemzeti érzést, amely a magyarok többségének tetszik, mert semmit nem értett meg abból, hogy az mit jelent. Soha nem nézett szembe a magyar közvélemény a népirtásban játszott szerepével, ezért készen áll arra, hogy megismételje azt, ha ezt a külső feltételek egyszer lehetővé teszik. Ez a baloldal egyébként sem sok vizet zavar, aktívan közreműködik az Orbán-rendszer legitimációjában, ha kap érte egy kis pénzt és fontoskodhat cserébe. Ha még ennél is kezesebb álellenzéket kíván a Vezér, akkor nyilván létrehozzák majd a fasiszta érzelmű és burkoltan antiszemita saját baloldalukat is.

Kövér azt hangoztatta: az évtizedekig eltiport szárszói nemzeti gondolat legfőbb elégtétele az lesz, “ha a magyarság véghezviszi önmaga megváltását”(ezt Szálasi Ferenc sem mondhatta volna szebben – A Szerk.), amelyet 2010-ben elkezdett. “Ezúttal végig fogja vinni, ezúttal végig fogjuk vinni” – szögezte le a házelnök.

Kövér téved, mert ezt a nemzeti gondolatot ők egyszer már végigvitték, haladt ez a nemzeti gondolat a keleti fronton át a haláltáborokon keresztül egészen a nyilasok rémuralmáig, akik már a vasúti költséget is megspórolták, és egyszerűen a Dunába lövöldözték azokat a felnőtteket, nőket és gyerekeket, akikről azt gondolták, hogy a nemzeti felelősségérzet hiányzik belőlük, és akiknek utódaitól Kövér most is elvitatja a nemzeti felelősségérzetet. Kövér dísztemetést akart rendezni Romániában a magyar állam nevében az egyik nyilasnak, aki ezek mellett a nyilas gyilkosok és Szálasi nemzetvezető mellett a végsőkig kitartott. Kövér ezt a nyilast példaképként állította, Orbán Viktor rendszere nemzeti hősként tanítja az iskolában. Wass Alberttel együtt, aki közvetlenül is érintett volt zsidók meggyilkolásában. Ez a “nemzeti felelősségérzet” tartalma, amiről Kövér beszél.

Kövér mindezt úgy mondta el, ugyanabban a parlamenti teremben, amelyben a zsidótörvényeket is megszavazták, hogy ő jelenleg a legmagasabb pozícióban levő volt kommunista csökevény, aki az állampártot kiszolgálta, az internacionalista Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának Társadalomtudományi Intézetében dolgozott (nem akármilyen jó elvtársak és hűséges kommunisták kerülhettek oda be), aztán a “nemzeti érzést” romboló, ideológiai testvérei által lezsidózott Soros György ösztöndíjasa volt, KISZ-titkárként működött, és most nyilasokat állít példaképként Magyarország elé.

Ha a Terror Háza történelemhamisító és holokausztot relativizáló kiállításának van élő reprezentánsa, aki a pufajkát cserélte nyilas egyenruhára, és fordítva, akkor Kövér László az.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 49 szavazatból)
Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Kövér nagyon nyakatekert formában akar megszabadulni a múltjától.Elkeserítem. Ez a múlt rögzített, így az utókor is le fogja köpni, még az emlékét is.
    Mint ahogy az életben is meg fogja kapni!Mert megérdemli.
    Az mszmp frakció, aminek a neve most fidesz,követni való ideálokat talált magának.
    Nyírő, Wass, meg a többiek kb olyan mentalitásúak voltak, mint a kormányzó pártunk. Még nem jött el az ideje, de a választások után bemutatkoznak, hogy még a nyilasoknál is nyilasabbak lesznek, mert meg kell bosszulni az igaz szavakat, és tényeket.
    Az ellenzék most ezt hozza el az országnak, amikor gyávaságból, és lomhaságból lapít.
    Mire esküdtek ezek fel? Hogy nyomorba, meg diktatúrába hagyják sodorni az országot? Meg fogják kapni ők is a büntetésüket az újjá alakult mszmp -től.
    Jelzem, Ők lesznek az elsők a bosszúnál.
    Ideje lenne a kómából felébredni URAK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Undorodom ezektől.
    Én már nem is tudom minek lehetne nevezni ezeket!
    Mert ezek sem kommunisták, sem nácik ….
    Minden olyan rossznak, undornak és emberellenesnek a reinkarnációi, melyek valaha jelen voltak a történelemben.
    A Fidesz egy gyűjtőtégely, és mind ezt a mocskot hagyjuk, hogy ide okádja Orbán. Emberek ezreinek halálával és verejtékével nem törődve, tétlenségünkben elvesztjük minden emberségünket és értékünket.
    .
    Nem is jutok szóhoz!
    Én már nem is tudom minek lehet nevezni az efféléket!
    Tragikus ,hogy egyáltalán vannak ilyenek!
    Ez az ország egy tragédia!, és ezért mi vagyunk a felelősek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  3. A valóság Orbán-féle megkettőzését végig kell vinni, Orbán elméjét egy egész országra kell kivetíteni, mert csak így láttatható a torz világképe normálisnak. Ezért a Fidesz egyszerűen nem is tehet mást, mint hogy létrehozza a saját “nemzeti” “baloldalát”. Erre bőven lesz módja is, ideje is.
    Módja azért lesz rá, mert a választások után a mai “baloldal” totális hiteletelensége még a hívei számára nyilvánvalóvá fog válni, ezért a sok elforduló jó részét meg lehet majd etetni a “nemzeti baloldai párt” eszméjével, ahogyan azokat is, akik a Fidesz-tábor bal felé néző szélén vannak.
    Ideje meg azért lesz rá, mert 2014 után még leglább 3-4 cikluson át nem lesz olyan ellenfele, amelyiktől tartania kéne. Egy generáció fog felnőni egy olyan világban, ahol a szavak elvesztették a jelentésüket, ezért a fejükben nem kevés, hanem negatív információ lesz, pedig ilyen elvileg nem is létezhetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Kover mar csak ilyen , madarat tollarol … esigy gondolkozik az az egesz slepje is !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. “… amely a magyarok többségének tetszik, mert semmit nem értett meg abból, hogy az mit jelent…” ( màrmint a klerikàl-fasizmus és az antiszemitizmus )
    Ez a félmondat a magyar történelem kulcsa, Julcsa….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  6. Érthető.

    Már a Terror házában is egymás mellett szerepelnek a komcsik és a nácik.

    A fidesz meg pattot a kettő között, mint a billiárdgolyó, ahogy a szükség megkivánja.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Demokratára nem válthat. Jellemes ember nem cserélhet minden évtizedben nézetet. Nincs annyi kereszteződés a damaszkuszi úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Kövér egyáltalán ismeri a Szárszói találkozó vitáit, avagy csak kitalált a valamit róla? Gondolkodó embereknek el kellene olvasni a Szárszói találkozó teljes anyagát és cáfolni, de érvekkel ezt az egész halandzsát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Ez nem kommunista, ez nem nyilas, ez egy bunkó kertitörpe! Egy beszédhibás és agykárosult kis gnóm. A FIDESZ (Fasiszta Idióták DEspota Szövetsége, de lehet a DEspotát- DEmagóggal is helyettesíteni) egyik “erős” embere. Sajnos ez kell az átlag-magyarnak, Kertész Ákosnak 100 százalékban igaza volt, mégis neki kellett emigrálnia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  10. sydney
    2013. szeptember 24. kedd
    21:19
    .
    ++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Azt azért tudni kell, hogy nem azonosítható ezzel az egész magyarság. Szégyeljük, hogy ide jutottunk pár év alatt, hogy tehetelenül vergődünk a 2/3-tól, azok pedig szégyeljék magukat, akik miatt idejutottunk. A házelnök vagy annyira buta, hogy nem tudja mit beszél, vagy akkora gazember, hogy csak tettestársai olyanok mint ő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Csak szólok és nem Kövér mellet, még véletlenül sem, hogy érdekes lenne visszahallgatni az inforádió interjúját Kövérrel, mert a “rendeleti kormányzás a rendeleti kormányzás rossz szájíze nélkül” szavakat egyenesen a levegő vételt sem tudó, rettenetesen buta “riporter” Exterde Tibor adta Kövér szájába. És ennek a burkoltan nyilas Exterdének ad interjút szívesen a baloldal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Tele van a t..öm ezekkel az idióta nemzeti barmokkal. Tömik a hülye magyarokat mindenféle trianonnal, nemzeti nagyléttel, meg hasonló hülyeségekkel, azok meg habzsolva szürcsölik a Kövérféle főhülyék téveszméit. Nemzetek Európájáról képzelegnek akkor amikor épeszű ember már lassan azt is igyekszik elfelejteni hogy hol voltak a határok valamikor. A normális ember ma már igyekszik megszabadulni a rákényszerített korlátoktól. Ha kedve és pénze van hetek alatt sajátít el számítógépes tanfolyamokon alapfokon új nyelveket. Szabadon választ magának lakó- és munkahelyet. Nagy sérelmünk a “trianoni gyalázat”, aminek barmok emlékműveket emeltek, idejétmúlt anakronizmus. A fa..fej politikusok meg gyásznapot tartanak emlékére, amit rég el kellett volna felejteni, vagy ha már olyan ünnepelhetnékjük van, örömünnepet kellene rendezniük, mert Magyarország Trianonban kezdte visszanyerni a szabadságát. Harcot hirdetnek Európa ellen, a Bankok bankárok, meg a multinacionális nagytőke ellen, miközben alázatosan könyörögnek hozzájuk alamizsnáért, és mellékesen stratégiai szövetséget kötnek velük, mert nélkülük ez a szerencsétlen ország már a fasorban sem lenne. Időtálló teljesítményről beszélnek, ami nemzettudat nélkül nem létezik. Szeparatizmussal semmiféle teljesítmény nem létezik. Mert az általuk elképzelt nemzettudat nem összeköti, hanem szeparálja az embereket. A nemzeti kiválóság egy másik hasonló baromság. Ahogy minden ember, úgy minden nemzet is egyforma. A nemzet kizárólag kulturális közösség. Ezért igaz az a mondásuk, hogy a magyar világnemzet, mert a magukat magyarnak tartó emberek valóban megtalálhatók az egész világon. E sokféle emberben két dolog van ami közös: a nyelv és a kultúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Sajnos semmi sem ad reményt arra, hogy azt gondoljam, Magyaroszág, a magyar közélet hamarosan megszabadul Kövértől és eszmetársaitól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Teljesen egyetértek Nyul György úrral! A szomorù az egészben, hogy ez a retro-fasisztoid hatalom hatalmon fog maradni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Én már kezdek félni.Attól tartok ugyan is,hogy a tömeggilkos Horthy Kövér ur általi magasztallása már a 2014-es választás utáni helyzetet késziti elő,vagyis nem lesz bün gyilkolni azokat,akik a másik oldalon lltak a választás idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Topimackó !
    Mi az, hogy “már a Terror Házában is…” “…ahogy a szükség megkívánja…”
    *
    Emlékezz vissza ! Ezt az álmúzeumot maga a Fid SS hozta létre a tömegek megtévesztésére, azaz a történelem relativizálása érdekében. Ez nem egy egzakt, független valami. Az egész úgy van megcsinálva, “ahogy a szükség megkívánja”. Az ő szükségük.
    Schmidt Mária, akkor még miniszterelnöki tanácsadó, aztán már “múzeumigazgató” úgy rendezte be az Andrássy út 60-at, ahogy azt akkor Orbanini azt tőle akkor megkívánta, és mindig ahhoz igazítja a témáit, ami a főnök aktuális politikai programjával párhuzamos…
    Naponta több-ezer diákot szállítanak oda elbutítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Miért is kellene a múltat eltörölni kötélke?!
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/22/nicsak_ki_beszel_125

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Nagyon ütős anyaga van a hamvakkal futkorászónak, milyen eredményekről beszél, hiszen csak ötletelnek, visszamenőlegesen….ja, hogy a zsebük teli, nekünk pedig a hócipőnk, de már piszkosul, hogy ennyire hülyének néznek!
    -
    http://nol.hu/belfold/kover_szerint_a_baloldal_lerombolna_az_elmult_idoszak_eredmenyeit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Csoda történt Orbán Viktorral 2013. október 10. csütörtök | AN

A KDNP és a politikai kultúra 2013. október 3. csütörtök | AN

Lerúgni kellett volna a fejét 2013. október 2. szerda | AN

Hanti Vilmos pert nyert Csurka lapja ellen 2013. szeptember 12. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos