Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmannéknak a matematika is gyanús 2012. június 1. péntek 7:25 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmannéknak a matematika is gyanús

Budapest – Sokallják a matematika nevű tantárgy óraszámát az oktatás irányítói. Legalábbis erre utal, hogy az új nemzetinek nevezett tantervben jelentősen csökken a matematikára fordítható óraszám. Lehet, az a baj, hogy a matematika egzakt tudomány, és nem lehet utólag átírni, mint a történelmet, és nem is kozmetikázható, mint egyes írók renoméja. A Bolyai János Matematikai Társulat levelet írt az ügyben.

A Bolyai János Matematikai Társulat tiltakozik az ellen, hogy az új Nemzeti alaptantervet megvalósító kerettantervben az 1-12. osztályokra számolva összesen a jelenlegi 42-ről 37-re csökkenne a matematikaórák heti minimális száma.

A Fidesz-közeli Magyar Nemzet értesülése szerint matematikatanárok levélben kérték Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkárt, hogy vizsgálja felül a javaslatot, mert úgy vélik, az óraszámok ilyen mértékű csökkenése hátrányos következményekkel járhat mind a közoktatásra, mind a felsőoktatásra nézve. Különösen problémásnak tartják az alsó tagozatban a minimális óraszám heti négyről háromra csökkentését.

A Bolyai Társulat szerint a tervezett csökkentés nemzetközi összehasonlításban is drasztikus, hiszen például Svájcban 55, Szlovéniában 50, Németországban 50, Ausztriában 46 a matematika heti óraszáma 12 évfolyamra számítva.

A lapnak Gloviczki Zoltán oktatásért felelős helyettes államtitkár azt mondta, a kerettanterv csak minimumot határoz meg, arról, hogy hány matematikaóra legyen, a fenntartó, illetve az iskola dönt. A Bolyai Társulat azonban attól tart, a financiális gondokkal küzdő iskolák csak a minimumot fogják megadni, mert nincs más módjuk a takarékoskodásra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
Hoffmannéknak a matematika is gyanús, 4.8 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Hadd legyen minél hülyébb a magyar átlag gyerkőc úgyis csak rabszolgának kell aztán mehet a levesbe.
    Áldom az eszem, hogy elhúztunk, a fiam Ausztriában minden nap tanul matekot és tanulni is fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. A csökkentett óraszám miatt még annyi magyarázatra, gyakorlásra sem lesz lehetőség, mint jelenleg.
    A hitoktatáson kívül minden fronton visszalépés jellemzi az Orbán kormányt.
    Lemaradunk Európától, és amit ma elrontanak, évtizedek alatt lehet majd kijavítani. Ezzel a lépéssel Magyarország szellemi kapacitását is csökkentik. Nem marad olyan terület, ahol versenyképesek leszünk.
    Ez fájni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Mi a fenét akartok?. Nyilvánvaló, hogy a Mi Betegünk nem tud számolni – és az azért mégse várható el, hogy taknyos gyerekek nála jobban tudjanak?! És a matektanárok kirúgásától legalább annyi megtakarítás várható, amiből kijön egy stadioni széksor. Na ugye? A hülyéknek (is) megéri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  4. Érdekes…
    Nekem erről az ugrik be, hogy a kormány népszerűségvesztésének ellensúlyozásáról van szó. Ugyanis a tanulók többsége utálja a matekot. A matektanárokat is.
    A matekórákon nincs helye mellébeszélésnek, a kétszer kettő nem változtatható meg se hízott kacsával, de még fél disznó minden kolbászával se…
    Ha viszont a gyerek jobban érzi magát a suliban (kevesebb matek óra = jobb közérzet) a szülők nem halmazelméleteket segítenek majd megértetni esténként, hanem nemzenek még kettő-három purdét a felszabadult idejükben…
    A versenyképességet meg ott egye a fene, nyugdíj meg úgyse lesz, a Lajtán túl meg mindig lesz szükség mosogatókra, aljamunkátelvégzőkre (az itthoni kereseti lehetőségekhez képest horribilis összegekért), kurválkodókra, amihez matematikára, mint logikus gondolkodás alapjaira semmi szükség.
    A matematika tanárok pedig átképezhetők közmunkásokká, főleg, ha nem fidesznyikok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. Nem értitek ti a lényeget, nem kell ezt annyit színezni! Már csurkapista bácsi is megmondta, hogy a szakértelem csak egy ócska bolsi trükk. Teljesen világos, hogy ezután ha valaki egy matematikai problémával szembesül, vagy bármilyen okból szükséges a tantárgy ismerete, a NER útmutatása szerint elég lesz egy Nyirő, vagy Wass Albert idézetet felolvasni, attól azonnal megoldódik a legbonyolultabb egyenlet is. Ha pedig mégsem működik a ráolvasásos rendszer, akkor még mindig el lehet mondani egy-két miatyánkot, mert a hittan viszont kötelező lesz!
    Megjegyzem Mao kulturális forradalmában hasonlóan működtek a dolgok, csak más előjellel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. A világon mindent a matematikából lehet megközelíteni. Szeretné megosztani mindenkivel egy történetet. Néhány hónappal ezelőtt voltszerencsém beszélgetni egy agykutatással is foglalkozó professzorral. Mellesleg az orvostudományok doktora. A szimpatikus és az endokrin idegrendszerről volt szó,és szóba került a gondolkodás, és ennek során a memória. Arra a kérdésemre, hogy ezenaterületen miért olyan lassú az előrehaladás, azt válaszolta,hogy a matematikusok még nem tartanak ott. Meglepett a válasza, de értem. Bizonyosan jól tudja, amire én csak később erről gondolkodva jöttem rá. A hálózatokkal foglalkozó matematikusoknak kell megoldaniuk néhány problémát, és ennek alapján majd a kutatóorvosokis modellezni tudják az agy, de az egész idegrendszer folyamatait, mert ez tulajdonképen egy fraktálhálózat. Vagy valami olyanféle. Ennyit a matematika fontosságáról. Persze a mindennapi életben leginkább nem hálózatelméletről kell gondolkodni. De a matematika tanulásához sok idő kell, mert a számok törvényeit leginkább mantrázással lehet megtanulni. Sok gondolkodással és sok feladatmegoldással. Hittanórán lehet hülyegyerekeket nevelni, mert ott hitre van szükség, de tudásra csak egzakt tantárgyakkal. Persze a szilárd hit is tudáson alapul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  7. csatt, 2012. június 1. péntek, 08:03
    “kurválkodókra, amihez matematikára, mint logikus gondolkodás alapjaira semmi szükség”
    A kurválkodónak is figyelembe kell vennie, hogy milyen szolgáltatáshoz, mennyiért mennyi időt szán, és ehhez milyen egyéb erőforrásai vannak.
    Ha nagyon ragozni akarnám, akkor a kombinatorika is képbe kerülhetne (pl. 6 ügyfél között 2 szolgáltató hányféleképpen osztható meg), esetleg még a csoportelmélet is (a szolgáltatások halmazának elemei között értelmezett műveletekkel).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. A műszaki tudományok alapja a matematika, és a fizika. Marhára nem értem, hogy ilyen alaptanterv alapján hogyan lesz több jó mérnök ebben a sz@r országban, Ezek ahoz is hülyék, hogy átgondolják, hogy mi vezet a kitűzött célokhoz. Tényleg elgondolkozom azon, hogy mi volna fontosabb:
    Visszaállítani a demokráciát, vagy újra megnyitni a diliházat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. Öreg pg
    Pedig nagyon világos. A középosztály majd különórákra járatja a gyereket, ha olyan pályára szánja, amihez ez szükséges, vagy “csak” tehetségesnek mutatkozik. A plebs meg örüljön, hogy luk van a fenekén! Egy közmunkásnak bőven elég az a matek, amire a csökkentett óraszámban megtanítható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. A matematika az egyik legnehezebben megtanulható tantárgy,ettől időt elvenni a korlátóltság jele.Nem is kellene tanitani mást csak a hittant,és a hátrafelé nyilazást természetesen rovásírással egybekötve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Xar dolog is, ha netán az alattvalók jobban tudnak számolni, mint a király!!!! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. A matematika az egyik legnehezebben megtanulható tantárgy,ettől időt elvenni a korlátóltság jele.Nem is kellene tanitani mást csak a hittant,és a hátrafelé nyilazást természetesen rovásírással egybekötve.A foglalkoztatást elősegitve betiltanám az összes gépi munkaeszközt,mindjárt lenne 15.millió munkahely,kaszához,kapához nem kell iskolázott ember.Vissza a középkorba,ez orbán álma,hogy soha ne ébredne fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. A matek oktatás nehézsége abban áll, hogy minden ember/ke/ másként gondolkodik, ezért egyedi megközelítéssel lehet csak sikerélményhez juttatni.
    A hatékony tanárok ezt mind tudják, ezért alkalmaznak “párhuzamosan” eltérő módszereket és nem szigor erejével próbálkoznak, mert az pont gombócot tesz a tanuló torkába (gyomrába) és így az agya nem lesz nyitott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Igaza van Rózsi néninek!
    A matematika gyanus tantárgy! – hiszen műveléséhez a gondolkodásnak egy, manapság nagyon nem kívánatos része szükséges, ez pedig a logika! (A mondás szerint: “A logika a tudományok istennője és lánya, a matematika a tudományok anyja!”)
    Nem kell logikusan gondolkodó felnőtt, hiszen akkor nem fog eléggé tapsolni az 1%-os adócsökkentésnek és feltünik neki, hogy ezért kevesebbet keres!
    A matematika a munkaerő csökkenéséhez vezet, hiszen minnél többen művelik magasabb szinten, annál több értelmiségi hagyja el kis hazánkat! Ha nem tanul matematikát, nem tanulja a logikus gondolkodást, nő a semmitmondó politikai beszédeket megtapsoló és szajkózók tábora! A taps a regnáló politikai “elitet” megelégedéssel tölti el, hogy mindent jól csinálnak és újabb nemmegszorító intézkedéseket hozhatnak. Ez persze javítja gazdasági/gazdagsági(!) helyzetüket, de a logikus gondolkodás hiányában az “átlagpolgár” nem figyel arra, hogy ő közben legatyásodik. Hiszen a megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok bérét közmunkát végezni rongyos nadrágban is lehet!
    Kellő matematikai alapokkal műszaki mérnök akar lenni a fiatal, ha pedig már az, újat akar teremteni! (Ezt nevezik fejlesztésnek, kutatásnak.) Ám ehhez pénz kell, adni meg nem szivesen ad a hatalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Az gyanús kis áltudomány , hisz nem lehet belekombinálni az árvalányhajat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Hoffmannéknak a matematika is gyanús

    Matolcsy “kuszaszem” eddigi tevékenységét ismerve ezen már meg sem lepődtem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Sokszor kérdezzük mire jó a matek. Megtanulom a gyökvonást, diferencál Egyenleteket, parabolagörbét , pitagórásztételt, stb.., azután soha többé a büdös életben nem fogom használni.(lehet)
    Valahol hallottam hogy nem ez, vagy nem csak ez a lényege a mateknak, hanem,hogy az agy más részeit serkenti gondolkodásra , munkára.
    Szerintem ezt tudják ott orbánéknál is.
    Nem kell használnod a zagyad stadionokat taligával , lapáttal építünk, kézzel keverjük a betont .
    Elég a parasztnak , hogy tudja, ha esik az eső beálljon az eresz alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. MIhez jó még a matek? Hát a közgazdaságtanhoz..Kell az nekünk?
    Hát akkor azt hinnék a zemberek hogy a siker látható!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. “Svájcban 55, Szlovéniában 50, Németországban 50, Ausztriában 46 a matematika heti óraszáma 12 évfolyamra számítva” – ezt hogy is kell érteni? Úgy látszik nekem a több matek is kevés volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. kismagyar,
    Nekem is gondot okozott. Aliighanem összeadják a heti óraszámokat a 24 féléven keresztül, és elosztják 24-gyel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. kismagyar
    én sem értem, talán el kell osztani az óra számokat 12-vel ? Nem sok jön ki egy évfolyamra !

    Öreg pg
    Először vissza a demokráciát, aztán szükséges lesz a diliház is. Vagy forditva lehetségesebb ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. A matek óraszám nem feltétlenül minden.
    Az elemiben (első 4 év) alighanem fontosabb a kézimunka, ének, torna, írás, olvasás stb., bár az is igaz, hogy a mennyiségek érzékelése, összehasonlítása, számnevek, elemi számolás képességeit is itt, sőt, már lehetőleg hamarabb kell fejleszteni, különben pótolhatatlanul lemarad a gyerek.
    Ellenben az 5-8., illetve a 7-12. évfolyamokon sokkal több matekra lenne szükség, de lényegesen kevesebb értelmetlen magolásra. Tipikusan sok értelmetlen magolás található pl. a földrajznak csúfolt tárgy oktatásában, ahol a konkrét hegy- és vízrajz, városnevek meg térképolvasási ismeretek helyett értelmetlen terminológával nyúzzák a gyerekeket (pl. hogy éppen 200 m alatti szint esetén beszélhetünk alföldről). Mikor én voltam nebuló, minket azzal nyúztak, hogy hol milyen ipari termelés folyik (azóta rengeteget változott).
    Persze nehéz jól súlyozni a társadalmi és a természettudományos alapismeretek között, és alighanem az egyes tárgyak tartalmát is felül kellene vizsgálni. De nem hoffmann rózsáéknak, hanem értelmes pedagógusoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Egyébként meg a kevesebb matematika is több lenne ha összekötnék vele a fizika/kémia tanítást. Tehát amit megtanulunk matek órán azt lássuk használatban is. És persze ugyanezt a többi tárggyal is… De majd ha tényleg lesz értelmes pedagógus jövőkép akkor olyan megy tanítónak/tanárnak (vagyis olyat vesznek fel) aki tényleg ezt akarja csinálni és akkor ezek megoldódnak. Vagy magániskolába kell járatni a gyereket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Egy kis só a nyílt sebbe:
    Középiskolai tanár ismerősöm szerint szakképző intézetek diákjai számára szeptember elsejétől a matematika heti óraszáma EGY!, a fizikáé pedig kereken NULLA!
    Na erre varrjatok gombot! Mi itt a “cél”?
    Mert hogy nem az “erős és sikeres ország”, az olyan tuti, mint hogy én most ezt a szöveget írom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. szendam te nem érted ezt… ah!!!! a feudalizmusban nem kellenek az ilyen tantargyak.« Sikeresek» , ezt nem ugy kell érteni, hogy mindenki! A kiskiralyok, vagy az oligarchak lesznek sikeresek. Az OTP esetleg, az MVM, stb… Maris nyereségesek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Az iskola az nem arra kell hogy a gyerek jólérezze magát benne , neaggyisten még valami hasznosat tanuljon.
    Az iskola arra való hogy a keresztyény ” értékeket ” beléje sulykolják abba a leendő rabszolgába.
    Másképp még képes lenne lázadozni ! Ha megtanulna önállóan gondolkodni !
    Az meg hogy nézne ki Árvalányhajlandban ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. Hm.
    Kell a “hely” a hit tannak?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Ausztriában egy középiskolai tanár a pályafutás végén több mint 5 ezer Eurót keres.
    Ez a vezető osztrák politikusok fizetésével kb. megegyező összeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Havonta értem az 5 ezer Eurót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. valaki 2012. június 1. péntek14:46
    Ausztriában egy középiskolai tanár a pályafutás végén több mint 5 ezer Eurót keres.
    Ez a vezető osztrák politikusok fizetésével kb. megegyező összeg.
    .
    Na de van nekik unortodox gazdasági stb. programjuk? Na látod hogy nincs. Még ennyi fizetést sem érdemelnek a nyavalyás politikusaik.
    Nekünk meg van már unortodox (nem)oktatási programunk is, sőt egy egész unortodox országunk van, unortodox Horthy gazdasági és politikai programmal.
    Mert ez az igazi unortodox fejlődés, ami más országokból nézve visszafejlődésnek látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Geyza,

    szép is lesz majd, ha jövő szakmunkása a keresztyén értékekkel felvértezve áll neki megjavítani egy elektromos, vagy elektronikai készüléket, sorolhatnám tovább a példákat, hogy valamelyes matematikai, fizikai tudás e legtöbb szakmánál elengedhetetlen (lenne).
    Persze, ha kizárólag a műkörömépítők jelentik majd a jövőben a szakmunkást ……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. A logikus gondolkodásnak, a következtetésnek és az egész gondolkodási folyamat egzakt szerkezetének a matematikában bemutatható (és begyakoroltatható) ismerete nélkül az összes többi ismeretkör is csak komoly veszteségekkel épülhet fel bárkiben. Matematikai struktúrák ismerete nélkül valaki egyszerűen nem képes reagálni az ilyen struktúrák meglétére egy témában. Olyan, mintha egy rádiónak egy adásra nem lenne antennája. És ezek nem nagy szavak. Valamilyen szinten ezek a szemléleti elemek mindenkiben működnek, csak a magunk és társaink viselkedését se ösztönösen, se tudatosan nem oly módon szoktuk elemezni, hogy ez megfogalmazódjon bennünk. De az óraszám-csökkentés végeredménye: nagyot fogunk javítani az általános hülyeség terjedési esélyein.
    Lassan tényleg elkezdek hinni olyasmikben, amiket még nem is olyan régen csak mint túlfűtött elmék összeesküvés-tárgyú képzelgéseinek hittem.
    Komolyan vett matematikát, zenét és testnevelést tanítani, ez megtérülne. És biztosak lehetünk, hogy akik pl. a jó színvonalú egészségügyi ellátáshoz piaci alapon is hozzáférnek, azoknak a gyerekei a fenti tárgyak kiemelt szintű oktatásához is hozzá fognak férni.
    .
    Sátáni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Ha csökkentik az óraszámot,akkor miért preferálják a reál szakos pedagógus képzést?
    Már a magyar órák számát is csökkentették.Igaz,ilyen képzés mellett nem tudnak a fiatalok külföldre menni.Kullogunk majd Európa végén.
    Lesz napi testnevelés,erkölcs- vagy hittan.Lesz egy csomó kigyúrt bunkó.
    Azt is mondták,hogy az iskola feladata a nevelés.Akkor a családé meg az oktatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Most áll meg az eszem. És még mindig van lejjebb. Kevesebb matek, kevesebb matektanár, kevesebb egyetemi férőhely, kevesebb egyetemi oktató, kevesebb kutatás-fejlesztés. Persze nem muszáj minden tehetséges embernek otthon maradni. Azért kezdek reménykedni is. Karinthy írt valami olyasmit – sajnos csak emlékezetből tudom idézni, harmincöt év távolából -, hogy a hülyeségek ferde síkban tornyosulnak, míg végül menthetetlenül eldől az egész építmény, mindent maga alá temetve.
    Én is adok egy ötletet: töröljék el a matek érettségit! Legyen helyette hittan! És a hülyék kapjanak magasabb fizetést, kárpótlásul! (Ezt Che Guevara már javasolta egyszer, igaz sikertelenül. Na majd most.) A leghülyébbek legyenek a miniszterek! (Ez meg már megvalósult.) Levegőt! (József Attila sem kapott.)
    Még van egy esély: Nem is igaz az óraszámcsökkenés, csak nem tudnak számolni, és ők sem értették az algoritmust, hogy mit is kell elosztani mivel. Vagy: Eddig 45 perc volt egy tanóra, ezután 72 perc lesz, így nem csökken, hanem nő az összidő. Ha nagy lenne a botrány, majd kiderül valami ilyesmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Ejnye, nem értitek ennek az egésznek a logikáját! Az a lényeg, hogy mindenből kevesebb legyen, mint eddig (azelmúltnyócév!) volt.
    Tök mindegy ezeknek, nem is tudják, hogy kárt okoznak vele.
    Sőt, amikor közlik velük hozzáértők, hogy ez így nem lesz jó, nagy szemekkel nézve közlik, hogy “pedig annyi emberrel konzultáltunk, és azok mind azt mondták, hogy így lesz jó, ahogy mi kitaláltuk”.
    Egyértelmű, igazatok van, nem kiművelt emberfőkre van szüksége ennek a bagázsnak, hanem ész nélküli birkákra, akik szavazatukkal biztosítják, hogy uralmon maradjanak, főleg ov.
    Igaz, most kitalálták, hogy a “vadbarmok” mégse szavazzanak, hanem előbb jelentkezzenek be, regisztráltassák magukat, hogy szavazhassanak. (Szűkítik az általános és titkos választójogot!!!)
    *
    Szerintem komplexen kellene tanítani, hiszen összefüggenek a dolgok: az irodalom a zenével, az építészettel, a képzőművészettel, de a történelemmel, földrajzzal is összefügg, de a reál tárgyakkal is. A zenével foglalkozók pl. sokszor jobb matematikusok, mint azok, akik nem zenélnek. A zenéhez is szükséges pl. a matematika (összhangzattan). A történelemhez és a földrajzhoz sem árt a statisztika ismerete. Stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Razsi-razsi Mibajod??? Mért nerm nim akarsz szalni!!!! A Hegedüt reperieren Lassen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Már csak nevetni tudok a sok hülye Törvényhozótzótól!!:-))!! Ilyen szényen kormány A fidesz!! amit tett!!!! A Magyarnépen!!! Könnyeim hulnak porjaira!!, az elmult ezeregyszázév-alatt nem volt!!! Példa RÀ!!! Attilas és Àrpáds a sirjában forog !!Jobbik !!! ??? Mire véled a Napot??? èn azonnal tudok válaszolni!!! A Szeretetre kell Alapozni!!,és nem a gyülöleteT!!!!!!!! Szerret a Föld tengelye!!, nélküle a Világ nem müködik!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Hoffmanné, Rózsa egy megkeseredett asszonyként éled fel…….., nekünk és a családjainknak, gyermekeinknek nem mindegy milyen változatban teszi ezt…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Egyébként itt már rég nem a diákokról van szó, hanem az ÁTNEVELÉSÜKRŐL !

    TANÁROK SICC, fideSS utasítást végrehajtókat bársony székbe ültetni és gazsulálni nekik, ez a minimum!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Emigrant 20.03.

    Sajnos Magyarországon így is a hülyék kapnak magasabb fizetést. Hová akarod ezt még fokoztatni a regnáló rezsimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Megvan a magyarázat a matek órák csökkentésére.Az OEP.be akarja vezetni spanyol gyógyszertámogatási rendszert ,amely szerint a helyetesitő gyógyszerrel nem rendelkező gyógyszerek támogatása csőkken,és ezért a lakosság is kevesebbet fog fizetni érteni.Ez matematikailag nem jőn ki.Na már most ha nem tanultam volna matekot,akkor ezt nem vettem volna észre,és nem akadékoskodnák..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Ezen csak most akadt meg a szemem, Nyul György szövegében, péntek, 08:12:
    „Hittanórán lehet hülyegyerekeket nevelni, mert ott hitre van szükség, de tudásra csak egzakt tantárgyakkal. Persze a szilárd hit is tudáson alapul.”
    .
    Szóval a tudás (talán inkább a tudományos ismeretek, ill. ezek rendszere) „csak egzakt tantárgyakkal…”
    A hit viszont tudáson alapul,. ld föntebb.
    .
    Tehát ahhoz, hogy a hitem szilárd legyen, egzakt, tudományos ismeretekből álló háttérre van szükségem. Mert „Persze a szilárd hit is tudáson alapul.”
    .
    Most kényelmi okokból mástól idézek: (Kis éji genetika után, cOLOMBUS, május 23, 02:16) „Gyuri, ne okozz nekem ekkora fájdalmat. Bántottalak én téged?”
    .
    Ha az, amit „hit”-nek, vallásos, természetfölötti tartalomra irányuló hitnek szokás nevezni, egzakt ismereteken alapulna, akkor már régen léteznének laboratóriumi, kísérletes isten-bizonyítékok. És akkor az egész már nem a „hit”, hanem a tudomány kategóriájába lenne sorolva.

    Csodálatra késztetsz, Nyul György.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. A Kedves Vezető új példaképe Kína.
    Ott is kommunista diktatúra van. Ott is volt kulturális forradalom.
    Akkoriban ott elégették a könyveket. Itt a vallást ópiumával helyettesítik ezt, ami modernebb néphülyítés, mert a könyvégetés önmagában nem biztosítja engedelmes rabszolgák kinevelését.
    Mindent pusztítottak ami a kultúrával kapcsolatos volt. Régi bútorokat, fegyvereket, ruhákat. Még a porcelánokat is összetörték.
    Azt mondták: nem kell porcelán, a nép majd Maolikából eszik.
    Ne várjuk ezt meg!
    Váltsuk le előbb a Kedves Vezetőt!
    És olyan politikusokkal, akik elszámoltatják ezt a rablóbandát! Családostól!
    Utána felépítik az országot.
    Rendbe hozzák az egészségügyet, az oktatást, és a nyugdíjakat.
    Tegyünk érte, hogy így legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. valaki
    “Ausztriában egy középiskolai tanár a pályafutás végén több mint 5 ezer Eurót keres.”
    .
    A lényeget kihagytad: bruttóban, ami nettóban kb. a fele. Miért kell kábítani másokat félinformációkkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Most az egyszer logikusan következtettek eleink – nem tudom, mit háborogtok. Jelenleg a matek érettségi követelménye 20%. Gyakorlatilag a négy alapművelet (na jó, három, mert osztani már sokan nem tudnak) használatát alig haladja meg a népek matematika tudása.
    Ahogyan Palka és Marcus Aurelius helyesen rávilágítanak, a matektanulás a logikus gondolkodás és az azt előállító eszköz (az agy) kifejlesztésére szolgál legelsősorban. Namármost, látjuk, mire mentünk a tömegek logikus gondolkodási képességeivel. Ovi ezt fokozni gondolja, és ez az ő szempontjából teljesen érthető. Az lenne meglepő, ha meg akarná oldani a matektanítás problémáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. proaktív, valaki:
    Egy teljes információ: 1.500 Ft-ot kaptunk (bruttó) pedagógusnap alkalmából az új állami fenntartótól, “egy ebédre, könyvre vagy újságra, esetleg a munkához szükséges kisebb eszközre”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Hurrá!

    Legyen olyan hülye a gyerek,mint a politikus.Elég,ha a Nokiás dobozt meg a 20.000,- ft-st felismeri,ki tudja hívni a rendőröket (122),már polgármester lehet!!!
    Három kis Hantosi műveletlennek egy óra is sok lenne matekból,mert azt érteni is kell.Azzal,hogy a csujogatót meg a zsebtolvajlást beemelik a kötelező tantárgyak közé…hát “köll”. meg az etnikai kisebbség többsége!!!
    Azért mert a felcsúti Viktor-kölykök hülyék a matekhoz,nem kell azt megszüntetni.Minek a testnevelés,hiszen olyan gyöszik a kölykök,hogy egy tollat meg egy füzete sem bírnak el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Senki sem tudja, mi lesz a Corvinus sorsa 2012. május 17. csütörtök

Hoffmann meséi a pedagógusoknak 2012. május 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos