Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann meséi a pedagógusoknak 2012. május 15. kedd 22:39 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann meséi a pedagógusoknak

Budapest – Hoffmann Rózsa nem csak cinikus, de a fantáziája is meglehetősen élénk. Szerinte a pedagógusokkal minden rendben van, a béremelésükre van pénz, több is mint elég. Az MSZMP egykori tagja, aki egy korábbi interjúban maga mondta, hogy azért lépett be az állampártba, hogy iskolaigazgató lehessen, sok sikert kívánt a pedagógusoknak a tüntetéshez.

Az oktatási államtitkár szerint amúgy a szakszervezetek elferdítik a tényeket, minden valós alap nélkül riogatják az oktatásban dolgozókat.

Hozzátette: az érdekvédők által követelt 20 százaléknál nagyobb mértékű lesz a béremelés, igaz, nem 2013 januárjától, hanem csak jövő szeptembertől.

Hoffmann Rózsa szerint ferdítésekkel van tele a pedagógus-szakszervezetek keddi nyilatkozata. Az oktatási államtitkár újságírók előtt azt mondta: a tömörülések követeléseivel nem nagyon tudnak mit kezdeni, a tüntetés, a sztrájk pedig alapjog, sok sikert kíván az érdek-képviseleti szervezeteknek.

Hoffmann Rózsa arra reagált, hogy öt pedagógus-szakszervezet követelte: a köznevelési és szakképzési törvény bevezetését egy évvel halasszák el, és a közszféra alkalmazottai, a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát segítők 2013. január 1-től kapjanak 20 százalékos fizetésemelést. A szakszervezetek bejelentették, hogy június 3-ra, pedagógusnapra tüntetést szerveznek az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé.

Az államtitkár kiemelte: lassan megszokottá válik, hogy a pedagógus-szakszervezetek a pedagógusnapot demonstrációval “ünneplik.” Hozzátette: a tömörülések nyilatkozata ismételten tele van ferdítéssel, “ahogy ezt már sajnos megszoktam tőlük. Sajnálom, hogy nem a pozitív törekvéseket látják az oktatás irányításban, és nem azt ünneplik, hogy végre egy olyan kormány van, amely hosszú távra biztosan rendezni akarja a pedagógusok sorsát”.

Hoffmann Rózsa közölte: a tüntetés, a sztrájk alapjog, sok sikert kíván a szakszervezeteknek, a kormány pedig folytatja tevékenységét. A tömörülések konkrét követeléseiről azt mondta: amikor tartott a törvényalkotás, azt követelték, hogy halasszák el a jogszabály tárgyalását. Ezután azt reklamálták, hogy lassú a jogalkotási munka. Egy törvény után a végrehajtási rendeletekhez sok időre van szükség – jelezte.

Kitért arra, hogy az életpályamodellben 20 százaléknál lényegesen magasabb fizetésemelést helyeztek kilátásba, jóllehet nem januártól, hanem jövő szeptembertől. Ez – tette hozzá – nem jelentős különbség a pénzben, “a követeléseikkel nem nagyon tudunk mit kezdeni”.

A feltételezett elbocsátásokra úgy reagált: egyáltalán nem következnek a köznevelési törvényből, ezek olyan “riogatások”, amelyeket méltatlannak érez a pedagógusnaphoz, és amelyeknek – mint mondta – nincs valós alapjuk. Szerinte a szakszervezetek nem tudják semmivel sem alátámasztani a többezres, vagy tízezres elbocsátásról szóló állításokat. Úgy látszik, “a pánikkeltés az egyik fegyverük” – mondta.

Öt pedagógus-szakszervezet – a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) , a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete – kedden közös sajtótájékoztatón jelentette be, követeli, hogy a köznevelési és szakképzési törvény bevezetését előkészítetlenség miatt egy évvel halasszák el, és a közszféra alkalmazottai, a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát segítők 2013. január 1-től kapjanak 20 százalékos fizetésemelést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Hoffmann meséi a pedagógusoknak, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Igaza van a cikkírónak. Ennek a női féregnek olyan élénk a fantáziája, hogy az már PSZICHIÁTRIAI ESET!
    .
    Tessék gyorsan egy hagyományos ambuláns rendelés keretein belül SZÍVLAPÁTTAL HELYREÁLLÍTANI A HELYES AGYMŰKÖDÉST !!! :-)))
    Talán az még használna is neki valamit.
    .
    ISTEN ÓVJA GYEREKEINKET AZ ILYEN SARLATÁNOKTÓL!
    A középkorban ezeket boszorkányság miatt sz@rrá égették, ez meg itten fantáziálgat nekünk,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Igaza van a cikkírónak. Ennek a női féregnek már annyira élénk a fantáziája, hogy AZ MÁR PSZICHIÁTRIAI ESET ! Netán csak nem a kapott hatalom ment az agyára ?
    .
    Talán egy hagyományos ambuláns rendelésen EGY SZÍVLAPÁTTAL történő kezelésen pozitívan lehetne hatni ELBORULT AGYSEJTJEIRE :-))))).
    .
    Ha pedig már az sem segítene, akkor HADD HULLJON A FÍRGESSE !!!
    .
    oszt jónapot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Most jol ertem? Tehat ezek a joarcok varjak az ELSO emelesuket a kormany 3. evenek kozepere, de kozben szepen, fegyelmezetten teljesitik a triplamuszakot meg ilyesmit? 3 ev turelem. na bravo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Ennek az némbernek az lenne az egyik legfontosabb feladata, hogy a pedagógusok legnagyobb lobbistája legyen a kormányban, hogy józan keretek között a lehető legtöbb jót érje számukra. De ő, mint a főnökök legrosszabbika, ellenük harcol, rájuk mutogat Orbán háta mögött mutogatja foga sárgáját. Volt pedagógusként tapasztaltam, hogy tele voltak az iskolák az ilyen igazgatónőcskékkel, akiknek megválasztásuk után első dolguk volt klikket alakítani, akik biztosították a hosszú távú túlélésüket a többieket meg le se…, vagy hozzásegítették, hogy elmenjenek. Tombolt a kontraszelekció.
    Több volt pártitkár, KISZ vezető volt köztük, akik most ortodox magyarok.
    Ugye Rózsikám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Aggodo magyar
    2012. május 16. szerda
    02:49
    Igen jól érted. Nem kívánnak konfrontálni a vezetéssel, önként és dalolva (hivatástudatnak csúfolt okból) rabszolgák.
    A rabszolgatartók a mézesmadzagot nem kívánják közelebb vinni hozzájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Ez a hazug mocskos banda hülyének nézi a pedagógusokat. Dolgozzanak tovább éhbérért, tanítsák a gyerekeket azokra a 19. századi baromságokra , amit a kötelező alaptantervükben előírnak. Nem adnak pénzt az iskolák fejlesztésére. Majd jövő szeptemberben kapnak fizetésemelést, aminek terheit gyakorlatilag majd a 2014-es választások után hatalőmra kerülő remélhetőleg nem fasiszta kormány viseli. Hoffman meséit, azt, aminek zenéjét Offenbach szerezte, nagyon szivesen hallgatom, de a rozi fideSS hazugságait utálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. ” sok sikert kíván az érdek-képviseleti szervezeteknek.” A hatalmi gőg elérte Rozit is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Azért roppant érdekes, ugyanezek a pedagógusok (már akik 2006-ban is a pedagógus pályán voltak), sokkal radikálisabb eszközöket alkalmaztak…
    Igaz, akkor nem a bérükről volt szó (hiszen akkoriban emelték fel a fizetésüket a plafonig), hanem vizitdíjról, kórházi ápolási díjról. Mekkora szájuk volt a mostani suttogásukhoz képest…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. 2013. szeptemberétől jóval kevesebb pedagógus lesz állásban, hiszen sok iskolát bezárnak és a 32 órás hetet valahogy “meg kell csinálni”. Borzalmas következménye lesz ennek, azaz “végre egy olyan kormány van, amely hosszú távra biztosan rendezni akarja a pedagógusok sorsát”. Kinyírja a pályán lévők jó részét, a gyerekekről nem is beszélve. Nem véletlenül akarnak rendőröket az iskolákba. 30 feletti osztálylétszámnál már minden lehetséges lesz, főleg kamaszoknál. Az egyik budai iskolában el kellett utasítani vagy harminc gyereket – beiskolázásnál. Általában három osztályt szoktak indítani, és telített lett a létszám. Valaki bement a zönkormányzatba, ahonnan utasították az igazgatót, hogy indítsanak egy negyedik osztályt. Hogy hova tegyék a gyerekeket, jövőre mi lesz a pedagógusokkal, akiket felvesznek, és egyáltalán, mi lesz ennek a vége, nem tudható. Ölik egymást a pedagógusok – évek óta, – más iskolákban is így van, pont azokat csinálják ki, akiknek példát kellene mutatni. De mit tegyünk, ha egy olyan nyanya ül az kormányban, akinek a leánkája esküvőjén jelent meg a jó Isten. Addig mennyi bűnt követhetett el, és mennyi Miatyánkkal válthatta azokat kifele? De mint tudjuk, Isten nem bottal ver, és jó, ha tudja minden bandatag, hogy a tepsit mindenkinek zsírozzák. Ki előbb, ki utóbb kerül bele, de belekerül!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. addig szemétkedik, míg valaki alaposan megtépi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Szeretném látni a „keresztény pedagógus” államtitkár asszonyt, amint kiáll a pedagógusok, a gyerekek és az európai szintű oktatás érdekében, valamint a valós keresztény erkölcsi normák védelmében.
    Hová lett az államtitkár asszony keresztény hite, egyéni és szakmai becsülete? Valóban ennyire fontos a pénz és a hatalom?
    Ma Magyarországon több tízezer gyerek éhezik, gyerekek elájulnak az iskolában az éhségtől amiről a pedagógusok tudnának beszélni, persze ha ez érdekelné pl. az őket képviselő(?) államtitkárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. “nem azt ünneplik, hogy végre egy olyan kormány van, amely hosszú távra biztosan rendezni akarja a pedagógusok sorsát”.”
    .
    “biztosan rendezni akarja”? Ki hisz még ilyen semmitmondó szövegnek? Ez a megvalósításhoz képest édeskevés, mert pénz biztosan akkor sem lesz rá, hiába hitegetnek és tologatják ki egyre távolibb évekre a kifizetéseket. A pénz észrevétlenül elfolyik Orbán-stadionok építésére és egyéb, láthatalan zugfolyosókon keresztül a Fideszt pártolók zsebeibe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Kihúzzák még pár évig a fizetés emelést.Intézményvezető ismerős,35 éves munkaviszonnyal, 2 szakvizsgával,az ehhez járó +8 %-al,vezetői pótlékkal 158000Ft visz haza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos