Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb pécsi iskolákat nyúltak le az egyházak 2012. június 1. péntek 7:19 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb pécsi iskolákat nyúltak le az egyházak

Pécs – Két újabb oktatási intézmény kerül egyházi fenntartásba ősztől a baranyai megyeszékhelyen – döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön, rendkívüli ülésén. Ismét nő tehát azon oktatási intézmények száma, ahol, nyilván a világnézeti semlegesség jegyében, a paptársak oktatják majd a jövő nemzedékét.

A határozat értelmében a következő tanévtől a Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola (Széchenyi Iskola) a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásába kerül, a Török István utcai általános iskolát pedig a Pécsi Egyházmegyének adja át a pécsi önkormányzat.

Az intézmények átvételekor mind a Baptista Szeretetszolgálat, mind a Pécsi Egyházmegye vállalta, hogy a pedagógusokat a közalkalmazottakéval megegyező feltételekkel, bérezéssel foglalkoztatja.

A Széchenyi Iskolában két telephelyen összesen 1553 tanuló vesz részt az oktatásban, illetve száz pedagógus, valamint 24 fős kiszolgáló személyzet dolgozik az intézményben. A Török István utcai iskolába jelenleg 97 tanuló jár, ott tizenöt pedagógus, valamint három fős kisegítő személyzet dolgozik. Előbbi intézmény a belvárosban végzi a középfokú oktatást, s ahhoz közel működteti alapfokú egységét és a sportiskolát. A Török István utcai intézmény a főként hátrányos helyzetű emberek által lakott keleti városrészben van.

Nagy Csaba (Fidesz) alpolgármester az indokokról szólva megjegyezte: az önkormányzat célja, hogy a városnak fenntartható, működtethető és az értékeket megőrző iskolarendszere legyen a jövőben is. Hozzátette: a döntésre nemcsak azért volt szükség, mert az önkormányzat teherbíró képessége véges, hanem azt is szeretnék, hogy Pécs iskolahálózata sokszínű legyen.

A közgyűlés már korábban döntött arról, hogy ősztől az Országos Horvát Önkormányzat kezelésébe adja át a kéttannyelvű Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon fenntartói feladatait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Újabb pécsi iskolákat nyúltak le az egyházak, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Ezért kellett az “államosítás”? :((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Miért van a közhatalom vagyis az önkormányzat,ha képtelen iskolákat működtetni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. gets
    2012. június 1. péntek
    08:56
    “Ezért kellett az “államosítás”? :((((((((((((((((”
    Valahogy úgy.
    Ha ugyanis a Fidesz bejelentette volna, hogy márpedig az egyházaknak adja az oktatási intézményeket, és punktum, arra országszerte néhányan biztosan felvonták volna a szemöldöküket. Így viszont, hogy látszólag az önkormányzatok hozzák meg ugyanezt a döntést sorozatosan (súlyos anyagi helyzetre hivatkozva + krokodilkönny), még a megrögzött szemöldökvonogatók is csak a vállukat rándítják legföljebb. Hiszen azt ők is belátják, hogy valamicske oktatásnak azért csak illik legalább a látszatát kelteni, ha már egyszer minimum világhatalmi megmondóországgá akarjuk kinőni magunkat.
    Jut eszembe, emlékszik még valaki a múlt ködébe vesző rendszerváltás idejéből egy, magát valami “világuralmista néppártnak” becéző nácikezdemény-csoportosulásra? Vagy csak álmodtam volna? Mondjuk, azon se lennék meglepve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Majd egyszer ha az emberek magukhoz térnek ebben az országban mind a szélsőjobbos mind a klerikális nyomulásnak véget vetünk egyszer és mindenkorra! Ezek összetartoznak és mindig is együttműködtek…A kormány és a Fidesz aktívák és az őket szolgálók okozta sérelmek és társadalmi feszültségek olyan szintre emelkednek addigra,hogy súlyos veszélyt fog okozni az elkerülhetetlen RENDCSINÁLÁS !!! Félek,hogy nem tudjuk majd kézben tartani a folyamatot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez pont olyan, mint a telekom adó, a bank adó, stb.
    Nem a zemberekre vetnek ki adókat, hanem a szolgáltatókra. Azután azok a gonosz bankok és a többi megsarcolt cég áthárítja a fogyasztóra az adókat.
    Szeretett vezetőnk padig szétttára karjait és azt monja: “én kértem őket hogy ne hárítsák át a terheket a zemberekre, de nem halgattak rám.”
    Mi meg haragudhatunk mindíg valaki másra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Jöhet az iskolákban a fideSS és klerikális porhintés. Hadd okosodjon az a sok gyerek a több ezer éves hit baromságain!
    Én elmondom az unokáimnak is, mi az ami ebben a technikailag rohamosan fejlődő világban megállja a helyét a hittanból. Nem sok marad.
    inax
    2012. június 2. szombat
    05:40
    Én is így látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Egyaltalan nem akarok kotozkodni, de valamit nem ertek. Az allamnak nincs penze iskolakra, az onkomanyzatoknak szinten nincs, — de akkor honnan van az egyhazaknak? Ha az egyhaz olyan jol all anyagilag, akkor miert tartja el az allam oket? Isteni penzmosas? Hu de nem ertem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

A katolikus egyház is jobban teljesít 2014. március 23. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos