Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szülői egyesületek a pedagógusok pártján állnak 2012. június 2. szombat 18:50 Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szülői egyesületek a pedagógusok pártján állnak

Budapest – Az országos szülői egyesületek köszöntik a pedagógusokat! Támogatjuk a pedagógus szakszervezetek bérköveteléseit, bátor kiállásukat a minőségi közoktatásért – áll a szülői egyesületek által közösen jegyzett közleményben.

A szülők köszönettel tartoznak azoknak a pedagógusoknak, akik ünneplés helyett, a jövő nemzedék érdekében is, felemelik szavukat az oktatás jelenleg zajló átalakításának gyermekeinket hátrányosan érintő intézkedéseivel szemben.

A szülők sem akarják, hogy rosszul fizetett, napi megélhetési gondokkal küszködő, fáradt pedagógusok tanítsák gyermekeiket. A szülők sem akarják, hogy a Nemzeti alaptanterv “megtaníthatatlan” tananyagmennyiséget írjon elő, amely lehetetlenné teszi az időigényes, korszerű nevelési, oktatási módszerek alkalmazását az iskolákban. A szülők sem akarják, hogy a tanulók tízezrei kerüljenek ki az iskolákból a tanköteles életkor a 16 éves korra történő leszállítása miatt.

A munkavállaló szülők nem akarják, hogy a megszüntetett önkormányzati napközis táborok helyett, (kikerült a gyermekvédelmi törvényből) a turizmusipar keretében, sokak számára megfizethetetlen, gyermek és ifjúsági táborok vegyék át a tanulók napközbeni ellátását a nyári szünetben. A munkavállaló szülők nem akarják, hogy nyáron hetekre bezárják az óvodákat, mert az önkormányzati fenntartóknak nincs pénzük a pedagógus helyettesítési rendszer igénybevételének költségeire.

A szülői egyesületek sem akarják, hogy megrendítsék a szülők és a pedagógusok közötti bizalom, mert “iskolaőröket” állítanak a 18 éves korukig kiskorú tanulók mellé. A szülő egyesületek nem akarják, hogy az alulfinanszírozott közoktatás és a szakképzés költségeit áthárítsák a szülőkre. A gyermekeik neveléséért és taníttatásáért elsősorban felelős szülők kötelessége, hogy gyermekeiket a pedagógusok tiszteletére neveljék, és kiálljanak a pedagógusok mellett életkörülményeik javításáért, hogy napi gondoktól mentesen tudják végezni felelősségteljes munkájukat.

A pedagógus hivatás anyagi és erkölcsi megbecsülése össztársadalmi érdek. A pedagógus szakszervezetek vasárnapi utcai tüntetését támogató szülői egyesületek (a NEFMI Közoktatás-politikai Tanács és az Országos Szülői Érdek képviseleti Tanács tagjai): Országos Szülői Szervezetek Egyeztető Fóruma Szülők Egyesülete, a Gyermekekért országos hatókörű közhasznú szervezet, Szülők Egyesülete a Hallássérült Gyermekekért, Főváros Szülők Egyesülete, Ábécé Egyesület a Gyermekekért, Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
A szülői egyesületek a pedagógusok pártján állnak, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Alakul a skandalum! :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Vigyázat, én nem tudom, hogy ez a „Magyarországi Szülők Országos Egyesülete” mennyire reprezentálja az amúgy is nyilvánvalóan igen heterogén szülői sokaságot, hogy manipulált szervezet-e, hogy kívülről vagy belülről manipulálják (már ha egyáltalán…), a bemutatkozó honlap-szövegük igen semmitmondó. Ld. http://www.mszoe.hu/index.php?oldal=alap.php&id=77&v=igen&hol=bal
    De az, hogy „A szülők sem akarják, hogy a tanulók tízezrei kerüljenek ki az iskolákból a tanköteles életkor a 16 éves korra történő leszállítása miatt….” ez egyszerűen szerepzavar. Ha egy szülő a maga részéről nem akarja, hogy a gyereke elérvén a 16 éves kort, csak emiatt kiessen az iskolából, hát egyszerű, ne vegye ki. Az égvilágon semmi se tiltja, hogy tovább járassa az iskolába fiát-lányát. A más gyerekének az ügyei pedig hadd dőljenek el a más családjában. Minden normális szülőnek elemi érdeke, hogy a tényleg tanulni akaró 16 éves szakmunkástanuló gyereke mellett ne kelljen ott ülnie egy éppen megőrülő frusztrált analfabéta túlkorosnak, akinek már minden mindegy, aki már csak az órát lehetetlenné tenni, kisebbeket kifosztani, és tanárt gyalázni néz be egy héten kétszer, de hát a törvény…
    Ha a MSZOE a pedagógusok támogatását csak úgy tudja elképzelni, hogy – mintegy a pedagógusok helyett – szakkérdésekben véleményt nyilvánít. akkor talán inkább ne.
    Amit mondanak, azt ne azzal vezessék be, hogy „Az országos szülői egyesületek köszöntik a pedagógusokat! Támogatjuk a pedagógus szakszervezetek…” , szóval ne azzal vezessék be hogy találtak a pedagógus szakszervezetek programjában valamit, amit támogatnak. Mondják a maguk nevében. Értelmetlen a pedagógusokra hivatkozni olyan kérdésben, amelyben a pedagógus közösségen belül sincs egyetértés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Te! Figyelj!
    .
    Mi van a Nagycsaládosok egyesületével?
    Én megmondom. Ennek a blöff egyesülésnek a családpolitikában ugyanaz a szerepe, mint a munkavállalóknál a Gaskóféle szakszervezetnek, az ellenzékben a jobbiknak, és a civilszervezetek világában a polgári köröknek… Mind mind, így ez is, manapság azt a látszólagos szerepet játssza, hogy egy adott kérdésben íme, itt van egy elégedett civil csapat. Ám nem így volt ez a FidSS ellenzéki korszakában, amikor a NAGYCSAL minden szoclib intézkedésben talált kivetni valót, akárcsak a többi, a “fiatal demokraták” által létrehozott álcivil alkulat – folyton hőzöngtek és a fűbe is, a fába is belekötöttek.
    Természetesen e jószolgálataiért azóta a NAGYCSAL-t szülőatyja, a Fityesz Magyar Polgári Párt (röviden FITYMA) a választásokat követően adókedvezményekkel azonnal ki is fizette. Nekik már meg is éri hallgatni – például a demokratikus szülői egyesületek és a közoktatás gondjairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos