Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn 2012. június 17. vasárnap 10:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn
Csókakő – Felavatták a Fejér megyei kistelepülésen Horthy Miklós egykori kormányzó, háborús bűnös mellszobrát, amelyet civil kezdeményezésre, több szervezet összefogásával és a fideszes önkormányzat jóváhagyásával állítottak.
.
A bronzszínűre festett kőszobor Máhr Ferenc csákberényi szobrász alkotása. Az emlékmű a csókakői vár alatti téren áll.
.
.
Április 23-án az ezerfős falu képviselő-testülete úgy döntött, hogy az egykori Bánya teret átnevezi, amely így mostantól a Nagy-Magyarország tér nevet viseli – jelentette be Fűrész György (Fidesz-KDNP) polgármester. Ezt követően leleplezte a névtáblát, amely az új elnevezést hirdeti.
.
A településvezető elmondta: az államférfi tisztelete miatt támogatta – és „pártokon felüli döntésnek” nevezte – az országvesztő tömeggyilkos szobrának felállítását.
.
A Fidesz központi vezetősége eleddig nem reagált a csókakői eseményekre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -22 ( 36 szavazatból)
Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn, 3.4 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

196 Reader’s Comments

  1. Leslie Charteris
    Már eleve festett a szobor, ezért ajánlatosabb a Cromofág!
    Papa
    Igen, Spanyolországban a falangistáknak nevezett fasisztákat. Mondjuk ott meg kellett várni, míg a diktátor elhunyt, de nem külső erők döntötték meg utána a rendszerét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. MA
    “Mondhatni, a felvidék színmagyar terület volt. Ez bizony visszajárna, még ha ezt most rosszallni is fogják, és ha a politikai pragmatizmus mást is mond.”
    .
    A “visszajárna” mellé egy fontos kérdés megválaszolásra vár: mit szólnának egy bármilyen békés visszavételhez a felvidékiek? Az euró birtokában akarnának-e a politikailag és gazdaságilag egyaránt lecsúszó Magyarországhoz tartozni?
    Fölöttébb kétséges, úgyhogy harcmentes ügy nem lenne a “visszajárna” vélekedés melletti kiállás. Kinek hiányzik Európa közepén egy kisebbségeivel körbekerített ország által kirobbantott lángtenger? Hova álljanak a “belgák”? A szülőföldjük állama mellett álljanak ki, vagy egy vérmes nagy-magyar ábránd mellett, ami nekik mindenképpen árt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. “Lemond magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel

    A nol.hu információi szerint egy Kövér Lászlónak címzett levélben mond le magas magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író.
    Lemond magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel

    A nol.hu írása szerint a levélben az áll, megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a szerinte nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében.

    Írásában – a portál közlése alapján – a magyar származású amerikai zsidó író kitér azokra a “nyugtalanító hírekre”, amelyek szerint Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról és rehabilitálják Wass Albertet, illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.

    Az MTI washingtoni tudósítójának megkeresésére Elie Wiesel titkársága is megerősítette, hogy az író levelében lemondott a kitüntetésről. Elie Wiesel 2004-ben Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét.” Forrás: hir24

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Elie Wiesel: http://hu.wikipedia.org/wiki/Elie_Wiesel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. “”# “A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.”
    # “A holokauszt a legjobban dokumentált tragédia a világtörténelemben. Soha eddig nem láttunk még ennyi szemtanút a gyilkosok, az áldozatok és az egyszerű járókelők között.”
    # “Ha Auschwitz nem gyógyította ki a világot az antiszemitizmusból, akkor vajon mi fogja?” Idézetek Elie Wiesel magyar-zsidó Nóbel-díjastól aki tiltakozásul a Horthy-Nyírő kultusz miatt lemondott a magyar állami kitüntetéseiről a mai napon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. #
    Gedeon
    2012. június 18. hétfő
    01:08 Bocsánat, de eddig én írtam Gedeon néven, de úgy látom, hogy te is ezt a nevet használod a fórumon! Tehát akkor ketten írunk ezen a néven?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. proaktiv
    2012. június 18. hétfő
    20:43
    .
    Jelenleg sajnos az egész csak meddő teória, tudjuk. Legfeljebb arra jó, hogy ilyen-olyan hangulatokat fűzzön a mozdíthatatlan határok között zajló napi gondokhoz.
    De lehetne másképp is.
    „Az euró birtokában akarnának-e a politikailag és gazdaságilag egyaránt lecsúszó Magyarországhoz tartozni?” –
    Ez nem eléggé hosszú távú szempont ahhoz, hogy a felvetett kérdésben súlya legyen. Ennél már jobb lenne pl. azt nézni, hogy „fontos-e, hogy a gyerekeim a bölcsődétől az egyetemig, és utána a munkahelyükön is, az anyanyelvükön boldoguljanak.” „Fontos-e, hogy az anyanyelvünket használó nemzet teljes sajtója, könyvkiadása, tankönyv-, film-, színház-és egyéb kulturális kínálata vegyen körül.” „Fontos-e, hogy az anyanyelvünket használó egészségügy, jogszolgáltatás, közigazgatás, stb. rendszereiben intéződjenek az ügyeink.” –és hasonlók.
    Többszázezres vagy esetleg millión felüli más nyelvű-identitású kisebbség számára biztosítani az elvileg járó környezetet, oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban, és sok másban, nem kis teher. És sok osztozkodási konfliktus keltője. Gazdagabb államok persze könnyebben vállalják, és van, ahol egyébként is kialakult hagyománya, rendszere van pl. a tartományi széttagoltság miatt az ilyen ügyek kezelésének, De Szlovákia ugye nem tartozik az ilyen nemzetek közé.
    A schengeni szabadság… a határok légiesedése… ezzel nehéz lett volna megvigasztalni azokat a szlovákiai magyar iskolaigazgatókat, akiket kirúgtak azért, mert magyar nyelven kiállított bizonyítványt adtak a magyar tanulóik kezébe a tanév végén. (Vagy Malina Hedviget.) Szóval e tekintetben Schengen és a légiesedés csak mellébeszélés.
    De a szovjetek is csak akkor mentek ki innen, amikor úgy alakult a helyzetük, hogy nem volt értelme halogatniuk a felismerést: nekik is így lesz egyszerűbb.
    Magyarország és a szomszédai még egyszerűen előtte vannak néhány ilyen felismerésnek. Sok a görcs, az értelmetlen ragaszkodás, az a tévhit, hogy néhány megyényi (más nemzethez tartozók által lakott) terület a kulcsa annak a marha nagy jövőbeli boldogságnak, na, csak bírják majd elviselni.
    .
    A történelematlaszokban látható nagy-Magyarország térképe fölött ábrándozni, az teljes őrültség. Semmit nem tudnánk kezdeni a határainkon belül megjelenő, idegen nyelvű és kultúrájú lakótársakkal. Sokkal több kárunk származna az új helyzetből, mint hasznunk. Értelmetlen volna. De engem egyébként is undorít az a szittya beképzeltség, vagy az a mocskos revansista bosszúvágy, ami az efféle jobbikos stb. elmebajokból kilóg. Szóval szerintem csak a még mindig színmagyar, vagy az etnikai arányok erőszakos eltolása ellenére is még erősen magyar többségű terürletek felett volna min gondolkodni.
    .
    De aki vitatja azt, hogy egy olyan határ, amelynek mindkét oldalán UGYANANNAK a nemzeti identitásnak az alanyai élnek, az nem a természetes helyén van, az se objektíven ítél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Szlovákiában az óvodától az egyetemig biztosított a magyar nyelvű oktatás és a magyar fiatalok kiválóan megtanulják a szlovák nyelvet is. Vannak ott magyar anyanyelvű és valóban magyar érzelmű ismerőseim akik nem vágynak a Nagy Magyarország után. A Malina Hedvig ügy egy durva dolog volt, azonban ez nem jellemző Szlovákiára. Magyarországon cigány származásuk miatt embereket gyilkoltak meg! Nekünk Magyarországon kellene fellépni a rasszizmus, nacionalizmus ellen és csak utána lenne erkölcsi alapunk a szomszédos országokat “kioktatni”! Nagy Magyarország helyett az európai együttműködéssel kellene foglalkozni és e tekintetben Szlovákia áll jobban. A magyarok és szlovákok közös hazája Európa és nincs értelme a területi vitáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 18. hétfő
    22:55 A Felvidéki magyarságnak vannak képviselői a Híd párt színeiben amely Szlovákián belül és a közös Európán belül képzeli el az ottani magyarság jövőjét, ennek a magyar-szlovák közös pártnak és ennek a programnak szavaztak bizalmat a választásokon az ottani magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Apai ágon Szálasi ősei örmények voltak,[2] akiket még Apafi Mihály telepített le a Kis-Küküllő vármegyei Ebesfalván (ma Erzsébetváros, románul Dumbrăveni). Dédapja még a Szálosján vezetéknevet használta, fia azonban már magyarra fordította a nevét

    Szálasi anyja, Szakmár Erzsébet – akinek ereiben szlovák és ruszin vér is csörgedezett – mélyen vallásos görög katolikus nő volt. Ifjabb Szálasi Ferenc, aki egészen 1944-ig édesanyjával egy háztartásban élt, tőle kapta erőteljes hitét. Mint maga Szálasi mondta: „Az istenhit erejét és meggyőződését az anyatejjel szívtam magamba. Anyám keresztül-kasul itatott engem a hittel.”

    Vizsgálandó dilemmának tartja azt is, hogy miként döntött volna Horthy sorsáról a nemzetközi bíróság a második világháború után, vajon kimondták-e volna róla, hogy háborús bűnös. Gerő szerint igen, ezért virtuális háborús bűnösnek nevezte a kormányzót, akinek a bíróság elé citálása „Sztálinnak nem volt tétel, Szálasinak nem volt érdeke”. Ítéletét arra alapozta, hogy Horthy nem tett semmit a zsidók deportálása ellen, noha legkésőbb 1943 óta tudnia kellett arról, hogy mi történik ezekkel a magyar állampolgárokkal. Gerő úgy látja, a nácikkal is akkor került igazán keményen szembe, amikor már sok helyről kapott impulzust arról, hogy később háborús bűnös lehet. Ráadásul hatalomban maradt még az 1944-es megszálláskor is, ezzel is legitimálva azt.

    Igen jelentős azoknak a száma is akik Horthyt országvesztő, autoriter vezérnek látják és gyakran csak „lovastengerésznek” gúnyolják.
    Orbán alól már csak a fehér ló hiányzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Ilyen példaképekkel elő állni? Szegyen és gyalázat! jobban járnának ha a Ludas Matyival dicsekednének mert a ,,Dobrögiekből” tele van a hó cipónk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Marcus Aurelius

    Tölgy
    2012. június 18. hétfő
    23:58
    .
    “A Felvidéki magyarságnak vannak képviselői a Híd párt színeiben amely Szlovákián belül és a közös Európán belül képzeli el az ottani magyarság jövőjét,…”
    .
    Talán sorold fel az egyéb járható alternatívákat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  13. ” gedeon!
    nem szándékos volt! bocsánat! más nevet fogak használni és újra bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Gedeon
    “Orbán alól már csak a fehér ló hiányzik.”
    .
    Dehogy hiányzik. Beérte egy csökönyös szamárral is, amin ide-oda evickél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Marcus Aurelius

    Tölgy
    2012. június 18. hétfő
    23:58
    .
    Nem akarlak hergelni, és semmi szín alatt nem szeretném ezt a fórumot valami jobbikos vagy irredenta irányba terelni (ha szeretném, akkor se volna rá esélyem, többek között ezt szeretem ebben az itteni világban). A szemlélődés alapján írom, amit írok, és nagyon egyértelmű határokat tudok mutatni a saját álláspontom, és az ugyaneme tárgyra vonatkozó jobbikos, vármegyés, stb álláspontok között.
    De a te hivatkozásaid annyira üresek, már ne vedd zokon, hogy nem bírom válasz nélkül hagyni.
    .
    Azt írod: ” A magyarok és szlovákok közös hazája Európa és nincs értelme a területi vitáknak.” (Tölgy 2012. június 18. hétfő 23:52)
    .
    Hát ha egyszer annyira nincs értelme a területi vitának, más szóval annyira de annyira mindegy, hogy pl. a felvidék magyarlakta része hova tartozik, akkor ugyammá’ mit veszítenének a szlovákok, ha ennek az amúgy értelmetlen és jelentéktelen, de nekünk valamiért kedves hóbortunknak eleget tennének? ??
    .
    Ha egyszer annyira mindegy, hogy a közös hazán, azaz Európán belül hogy néz ki a finomabb felosztás?
    .
    Akkor eléggé rejtélyes és megmagyarázhatatlan a szlovákok érzékenysége e téren.
    .
    Vagy netán mégse lenne mindegy?
    Nocsak nocsak.
    Akkor miért beszélnek mellé azok, akik a “mindegy”-séget erőltetik?
    Kinek is kenyere a mellébeszélés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  16. “Ifjabb Szálasi Ferenc, aki egészen 1944-ig édesanyjával egy háztartásban élt, tőle kapta erőteljes hitét. Mint maga Szálasi mondta: „Az istenhit erejét és meggyőződését az anyatejjel szívtam magamba. Anyám keresztül-kasul itatott engem a hittel.”
    .
    Vagy tévhittel, vagy embertelenséggel, vagy gyûlölettel. Ha Szálasi annyira embertelenül tudott “politizálni”, ami rengeteg ember szenvedésébe és életébe került, mi köze volt neki valaha is a hithez? A hit nevében nem aljasulhat tömeggyikossá az ember.
    .
    Ki vagyunk mi dekorálva az erdélyből átkerült antiszemita politizálókkal. Amint elhagyták az ősi fészket, a vigyázó szemeket, és távolabbra kerültek onnét, farkasokká váltak és teljesen elaljasultak. Nem Szálasi az egyetlen, Nyirő sem volt különb. (Mostani alteregójuk egyike az antiszemita nézeteikkel rokonszenvező Szőcs Géza.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Marcus Aurelius

    proaktív
    Nem szeretném megérni, hogy Szőcs Géza iskolai tananyag legyen.
    Márpedig, ha nem józanodik ki néhány milló szavazó idejében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. ” Kedves Tölgy! Döntötték meg már valahol a fasizmust csak belső erőkkel?”
    Spanyolország? Franco diktatúra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    00:45
    “Szóval szerintem csak a még mindig színmagyar, vagy az etnikai arányok erőszakos eltolása ellenére is még erősen magyar többségű terürletek felett volna min gondolkodni.”
    Becsülettel végigolvastam kimerítő értekezése minden szavát, és egyetértünk, valóban van min gondolkodni. Én például arra jutottam, hogy még a mai határok közti terület sem tekinthető színmagyarnak, bármit értsünk is ez alatt. Azt a közhelyszerű igazságot pedig nem is érdemes különösebben fölemlegetni, hogy a hajdanvolt, “háromtengermosta” Megamagyarország határai közti terület meg végképp nem volt annak tekinthető, olyannyira nem, hogy a magyarajkúak mindig gőgös és fennhéjázó uralmi ambícióikhoz képest mulatságosan csekély hányadát képezték csupán az összlakosságnak. E tárgyban érdemes elmélyedni Rudolf Chmel Egy érzelmes (közép-)európai című munkájában.
    De továbbmegyek. Egy efféle átjáróházban, mint Magyarország, még egy konkrét személyről is csak legyőzhetetlen nehézségek árán mutatható ki (azaz sehogy) “színmagyar” volta. Minek hát erőlködni?
    Magyarország rajtavesztett (két utolsó) háborújával, tettenérték, nyakoncsípték s megbüntették, mint (visszaeső és vesztes) agresszort. Jóvátétel megfizetésére és részleges vagyonelkobzásra ítélték, s tegyük hozzá, nem alaptalanul. Ám meglehet, még ez az ítélet is túl enyhe volt, hiszen Magyarország azóta sem tanúsít megbánást, nem szállt magába, nem nézett szembe tetteivel, ellenkezőleg, mind kevésbé képes legyűrni erőszakos, hepciáskodó hajlamait. Úgy viselkedik, mint a Gyalog galopp-beli lovag, akinek mit sem csitul harci dühe, hiába foszttatott már meg összes végtagjától.
    “Hát ha egyszer annyira nincs értelme a területi vitának, más szóval annyira de annyira mindegy, hogy pl. a felvidék magyarlakta része hova tartozik, akkor ugyammá’ mit veszítenének a szlovákok, ha ennek az amúgy értelmetlen és jelentéktelen, de nekünk valamiért kedves hóbortunknak eleget tennének?” – teszi fel Ön a kérdést.
    Ugyammá’, mit veszítettek volna azok a magyarok, akik a csudálatosképp gazdátlanná vált zsidó javakat megkaparintván, azok némelyikét visszaadták volna a csekély számban életben maradt és botor mód hazatért (s tegyük hozzá: vétlen) eredeti gazdáiknak? – mondom erre én.
    De szóra sem érdemesítettem volna ezt az egészet, ha Ön nem minősítette volna “üreseknek” Tölgy hivatkozásait. Mert szerintem nem azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. #
    Gedeon
    2012. június 19. kedd
    00:12 Az Amerikai Népszava Fórumán én írtam először Gedeon néven, azzal, hogy te is Gedeon néven írtál, csak zavart okoztál! Én nem vagyok azonos veled és ketten vagyunk akik Gedeon néven írunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    00:29 Felsorolom: Lehet választani a Híd magyar-szlovák párt amelyet Bugár Béla vezet és akiket magyarok és szlovákok közösen jutattak be a parlamentbe és akik a felvidéki magyarság jövőjét Szlovákia és a közös Európa keretein belül képzelik el és lehet választani a Magyar Koalíció Pártját amely nyíltan a Fidesz és Jobbik cinkosa és Budapestről irányítják. A felvidéki magyarok csak a Bugár Béla Híd magyar-szlovák vegyes pártot jutatták a parlamentbe és ezzel letették a voksukat Szlovákia és a közös Európa mellett. Te persze elmélkedhetsz továbbra is a területek vissza csatolásáról, írásaidból látszik, hogy ezt szeretnéd! Azonban a felvidéki magyarok már másodjára Nem jutatták a be a parlamentbe a Magyar Koalíció Pártját akiktől azért nem áll távol a hátármódosítás. Hivatalosan ugyan nem jelentették be, de a politikájuk e felé mutat! Az ottani magyarok Szlovákiát a békés szlovák-magyar együttélést és a közös Európát választották amikor is a Bugár Béla pártra szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Leslie Charteris

    Valaki Csókakőről oda nyilatkozott, hogy a falujukból 1944-ben csak két zsidót vittek el, a lakosok azoknak is segítettek, ételt adtak nekik. ( Föltételezem, hogy a nagy kapkodásban nem volt idejük kaját venni magukhoz, mert ment a vonat ). Csókakőn tehát tisztelik Horthy szellemét. Ez így már tényleg elegendő ok, hogy tiszteljék. A fenébe a kekeckedőkkel meg a maradék 999 998 lúzerrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Nagy-Magyarország tér…hogy költözne az összes oda, csinálnánk köré egy 10 méter magas kerítés, ők építenének a térre maguknak egy turul boltot, azt mindenki jól járna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Marcus Aurelius

    kyolla
    2012. június 19. kedd
    06:36
    É maradok az ilyen helyzetben szabványnak számító tegezésnél.
    .
    Akkor nézzük:
    a „színmagyar” kifejezést csak mint rövid fogalmazást segítő terminust használtam. Szavaidat olvasva kapcsoltam, valóban, ezt a szót pl. a kurucinfón valószínűleg más töltéssel forgatják.
    A „színmagyar” szót tehát érthetjük egy személyre, vagy egy lakott területre, településre.
    A személy esetében én olyan embert értek alatta, akit a születése óta magyar nyelvi és kulturális környezet nevel és formál, magyar szokásokat, hagyományokat, hiedelmeket, attitűdöket, életvezetési praktikákat sajátít el, a világról szerzett ismereteit ezeken mint kulturális szűrőkön keresztül kapja, és ezek szervezik benne rendszerré, személyiséggé. Én ilyen tekintetben teljesen „színmagyar” vagyok. Amúgy a nagyszüleim között volt felvidéki, pesti, Buda környéki sváb származású (szláv vezetéknévvel!) még távolabb egy lengyel vízimolnár is volt. (És még mennyiről nem is tudok, persze.) De szerintem te is tudtad, hogy milyen értelemben használom a szót, és fölösleges fejtegetésre kényszerítesz. Sajátos egy szórakozás. Egy sort se tudsz mutatni a szövegeimben, ahol én a most kifejtettől eltérő értelemben használtam a vitatott szót.
    Ha egy településről van szó, akkor olyan helységet értek alatta, ahol a lakosság túlnyomó többségét (mondjuk, több mint 90-95%-át) magyarok teszik ki. Ettől még élhetnek ott pl. odaházasodott más nemzetiségűek, az esetleg utána költöző szülők, szolgálati úton oda helyezett, más nemzetiséget képviselő katona, tisztviselő, postamester, tisztiorvos, ott letelepedett vándoriparos, vándorkereskedő, zenész, stb, még sokféle. De azt a mennyiségi küszöböt már nem érik el, hogy pl. rájuk tekintettel a könyveket és újságokat két nyelven árulják ott, vagy a lakzikban az énekeket két nyelven énekeljék.
    .
    Magyarország lakosságának (minden értelemben) kevert mivoltával tisztában vagyok (besenyők, kunok, németek, ruszinok, örmények, szerbek, lengyelek, csehek, szorbok, törökök, svábok, az Árpád-kori betelepítésektől a tatárjárás után, pestisjárványok után elnéptelenedett uradalmak újra benépesítéséig, egyedül Grespik László idevágó nézeteivel vagyok kissé fennakadva)
    .
    „Ugyammá’, mit veszítettek volna azok a magyarok, akik a csudálatosképp gazdátlanná vált zsidó javakat megkaparintván, azok némelyikét visszaadták volna a csekély számban életben maradt és botor mód hazatért (s tegyük hozzá: vétlen) eredeti gazdáiknak? – mondom erre én.”
    .
    Teljesen egyetértek, a „gazdátlanná vált zsidó javakat” megkaparintani a legrohadtabb hullarablással egyenértékű, köztörvényes bűncselekmény. Mindent el kellett volna követni a büntetésére, a javak, de mit javak, minden elvett dolog visszaadására, és az eredeti, vagy ahhoz közeli állapot visszaállítására. Nagyon helyeslem, hogy a magyar állam ma is jóvátételt fizet az itt élő zsidó közösséget képviselő szervezeteknek.
    .
    Egy sort se találnál tőlem, amelyben védtem volna a magyarajkúak gőgös és fennhéjázó uralmi ambícióit. Idegességedben teleszórsz bizonyos sztereotip rágalmakkal, tekintet nélkül arra, hogy bármit is fel tudnál-e hozni ezek bizonyítására. Mi értelme van ennek?
    .
    Tölgy érveivel kapcsolatban nincs mit visszavonnom, de erre még kitérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    14:56 “Tölgy érveivel kapcsolatban nincs mit visszavonnom, de erre még kitérek” Ragozhatod ezt a kérdést, de a lényeg marad: Mint tényszerűen írtam: A felvidéki magyarok kétszer szavazták le a Nagy Magyarkodó Fidesz és Jobbik közeli Magyar Koalíció Pártját és Nem kerültek be a parlamentbe. A magyarság jövőjét a Szlovákiában és a közös Európában elképzelő Bugár Béla vezette Híd Párt már másodjára kerül be a parlamentbe. Ezzel úgy gondolom, hogy a felvidéki magyarság állást foglalt a saját jövője: Szlovákia és a közös Európa mellett! Megjegyzem a szinte színmagyar Révkomárom szlovák nemzetiségű polgármestert választott aki “Betelepült” oda és nem ott született! Az látszik, hogy nosztalgiával foglalkozol a Nagy Magyarországgal és szeretnéd, ha bizonyos magyar lakta felvidéki területeket vissza csatolnának, ez világosan látszik az írásaidból! Emlékeztetlek, hogy Horthy Miklósnak sikerül vissza szereznie ezeket a felvidéki magyar lakta területeket és tudjuk mi lett a vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    14:56 Aki a Trianoni határokat meg akarja változtatni, az Horthy Miklóshoz hasonlóan a tűzzel játszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Marcus Aurelius

    Tölgy
    2012. június 18. hétfő
    23:52
    .
    Azt írod: „Szlovákiában az óvodától az egyetemig biztosított a magyar nyelvű oktatás…”
    .
    Oh.
    Akkor talán versenyezzünk: én kölcsönzök valahonnan egy felvételi tájékoztatót, vagy összevadászom az interneten a magyarországi egyetemi és főiskolai képzési kínálat lehetőleg közel teljes spektrumát. Te légy szíves megtenni ugyanezt a Szlovákiában magyar nyelven elérhető hasonló képzésekkel. Aztán tűnődjünk a két lehetőség egyenértékűsége felől.
    .
    Azt is írod (2012. június 18. hétfő 23:58): „A Felvidéki magyarságnak vannak képviselői a Híd párt színeiben amely Szlovákián belül és a közös Európán belül képzeli el az ottani magyarság jövőjét,…”
    .
    Elemezzünk egy kicsit. szerinted az általad emlegetett felvidéki magyarságnak kifejezett célja 1. a szlovákságba asszimilálódás, avagy inkább kifejezett célja 2. a magyarságának megtartása? Mert ha ez utóbbi, akkor az kissé furcsa lenne, hogy eme vágyának könnyebb teljesülése érdekében mindenképpen elutasítanák az ismét Magyarországhoz tartozást. Pedig hát te kereken kijelented, hogy a felvidéki magyarság Szlovákián belül… képzeli el… Mert hát szerintük (ahogy te róluk feltételezed) sokkal-sokkal könnyebb lesz nekik magyarnak megmaradni Szlovákián belül, mint ha egyszercsak ismét Magyarországnak számítana az a hely, ahol ők folyamatosan élnek.
    .
    Nem érzel itt valami ellentmondást?
    .
    Az ellentmondás feloldása: ők kényszerűségből fogadják el azt, hogy Szlovákián belül kell megpróbálniuk elérni az elérhetőt. Hja, reálpolitika. Sajnos, most nekik van igazuk.
    .
    De mondd: amikor Ghandi felvázolta azt a vízióját, hogy az angol gyarmatosítók háború nélkül is el fogják hagyni Indiát, sokan értették, miről beszél? Amikor néhány fantaszta itt a nyolcvanas évek elején a Varsói Szerződés felbomlásáról, és Magyarország NATO-tagságáről fantáziált, értették őket? A Szovjetunió felbomlása olyan hosszan számított reális közeljövő-beli fejleménynek? És a két Németország egyesülése?
    .
    Nagyon szigorúan tabunak számító tabuk is eltörlődhetnek, ha az őket övező korábbi felfogások és értelmezések átalakulnak.
    .
    És egy normális világban talán nem reménytelen bizonyos nézetek között a valódi prioritási sorrendet meglátni, és annak az érvényre jutásában közreműködni.
    Szeretném, ha nem zúdítanál rám mindenféle fasiszta-náci-irredenta-hitlerista-antiszemita-stb. címkét, csak úgy szokásból. Nem vagyok hatvannéhy-vármegyés, se betyársereges, se jobbikos, légy szíves ne elkerülni most a gondolkodás feladatát azzal, hogy ezek valamelyikét, vagy mindegyiket rám fogod, és a dolog elintézve, DIADAL, WWWWÁÁÁÁ.
    .
    A szomszédos nemzetek közötti határok hollétével kapcsolatban szerinted melyik nézetnek van elsőbbsége: annak-e, hogy a határnak ott kell lenni, ahova egy világháború lezárultakor a pillanatnyi erőviszonyok, a diplomáciai becstelenség, a megtorló düh, a hatalmi szédelgések tették, vagy annak, hogy a határ ott legyen, ahol nem választja szét azt, ami egybetartozik, (hátha összenő…), és ott tesz elválasztást, ahol két szomszédos kultúra amúgy is különbséget mutat?
    A határokkal és a jól működő állammal kapcsolatos nézetek ilyen, történelmi átgyúródása bizony nem egy kisebbségi párt partizánkodásának köszönhetően, tehát nem is a Magyar Koalíció Pártjának köszönhetően fog bekövetkezni. A két dolog alapvetően más léptékű. Ha amint írod, ez a párt tényleg a Fidesz és a Jobbik cinkosa, akkor kösz, innentől nem is érdekelnek.
    De hogy a határ-fogalom tartalma láthatóan elmozduljon a helyes irányba, azt azzal semmiképpen nem segítjük, ha még az erre gondolást is önként megtiltjuk magunknak. Márpedig az engem elmarasztalók a jelek szerint ezt teszik, önként és dalolva.
    .
    És aki idáig elolvassa, az …(folyt. köv.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Marcus Aurelius

    Tölgy
    .
    Megtisztelnél, ha a velem folytatott vita során figyelemre méltatnád egyik-másik, már korábban megtett kijelentésemet, mint pl. ezt: “A történelematlaszokban látható nagy-Magyarország térképe fölött ábrándozni, az teljes őrültség. Semmit nem tudnánk kezdeni a határainkon belül megjelenő, idegen nyelvű és kultúrájú lakótársakkal. Sokkal több kárunk származna az új helyzetből, mint hasznunk. Értelmetlen volna.”
    .
    Lelőhely: itt, néhány kommenttel feljebb ( 2012. június 18. hétfő
    22:55)
    .
    Ha erre felfigyeltél volna, most nem jönnél azzal, hogy “…Az látszik, hogy nosztalgiával foglalkozol a Nagy Magyarországgal …”
    Nem Nagy-Magyarországgal foglalkozom nosztalgiával. Te se tudnád ezt semmivel se alátámaszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. Marcus Aurelius

    Tölgy
    Ami a Nagy-Magyarországra irányuló nosztalgia értékelését illeti tökéletesen egyetértek GaborNYC 2012. június 18. hétfő 04:32 pont alatt olvasható, nagyon jól megírt állásponttal. Aki szerint ez a mostani kijelentésem bármiben ellenkezne a saját hsz-eimmel, az nem olvas elég figyelmesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    15:58 Sok , felvidéki magyar anyanyelvű és magyar érzelmű ismerősöm él és semmi gondjuk nincs azzal , hogy Szlovákiában élnek és alapvetően elégedettek az ottani kisebbségi politikával is és nem akarják, azt semmiképen, hogy azok területek Magyarországhoz tartozzanak! A Bugár féle Híd Párt egy magyar- szlovák vegyes párt amelynek a szavazói inkább magyarok, de szlovák területeken is növekszik a népszerűségük. Világossá tették, hogy Szlovákia a magyarok és szlovákok közös hazája és ezen kereteken belül kell normálisan együtt élni, ez egyébként az egyszerű emberik szintjén most is tökéletesen működik. Te pedig igenis a Nagy Magyarország iránt vagy nosztalgiával, hiszen azt feszegeted, hogy a felvidék magyar lakta területei Magyarországhoz is tartozhatnának! Márpedig aki ilyen gondolatokat terjeszt az a tűzzel játszik! Végül is a te dolgod, hogy milyen eszmékhez állsz közel, de én ezt a vitát veled lezártam! Ez olyan mint amikor az elvakult Fideszes ismerőseimmel vitatkoznék! Értelmet vitatkozni,mert a gondolkodásunk ezen téren teljesen távol áll egymástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    16:12 Tisztába vagyok azzal, hogy nem a teljes Történelmi felvidéket és nem a szlovák többségű területeket akarod visszacsatolni, hanem azt szeretnéd, ha a felvidéki magyar lakta területek tartozzanak inkább Magyarországhoz. Tehát tökéletesen megértettelek csak nem értek veled egyet, az érveimet olvashattad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Kedves Tölgy!
    .
    Szerintem félreérted és félre is magyarázod a “császár” szövegét.
    Marcus Aurelius sem irredenta, sem revizionista nézeteket nem erőltetett, hanem normális emberi jövőről gondolkodott, ami semmilyen nemzetnek, “nemzetiségnek” nem árt és még egyszer: a jobb JÖVŐRŐL szólt.
    Ebből az aspektusból javaslom az újraértékelést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. .
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    14:56
    “Idegességedben teleszórsz bizonyos sztereotip rágalmakkal, tekintet nélkül arra, hogy bármit is fel tudnál-e hozni ezek bizonyítására. Mi értelme van ennek?”
    Könyörgöm, csak egy, egyetlenegy árva kis sztereotip rágalmacskát idézzen azok közül, melyekkel idegességemben teleszórtam Önt! Csak egy incifincit, egy nyúlfarknyit, egy mákszemnyit. Térden állva kérem, instállom, esedezem.
    .
    “De szerintem te is tudtad, hogy milyen értelemben használom a szót, és fölösleges fejtegetésre kényszerítesz.”
    Most lebuktam. Igen, tudtam, hogy milyen értelemben használja a “színmagyar” szót. Abban az (egy) értelemben, ami van neki. A “színmagyar”, bárhogy facsargassuk is, annyit tesz, hogy csakismagyar, kizárólagmagyar, nemtót, nembunyevác, nemhottentotta, nemésatöbbi, hanem magyar színről-színre, allélról-allélra, márpedig ilyen már a teremtés pillanatában sem létezett. Nincs az a szövegkörnyezet, amiben mást bírna jelenteni, mint amit jelent. Mert nincsen nekíjje átvitt értelme. Tehát, ha fölösleges fejtegetésekre kényszerült, az nem miattam történt, hanem önszántából tette, mert nyilván fölsejlett Önben az elméletében megbúvó, lehetséges bizonytalansági tényezők rémképe.
    A “sajátos egy szórakozás” kitételét nincs kedvem még értelmezni sem.
    Amúgy mindkét mondatát, melyekre reflektáltam, idéztem is, betűhűen, szó szerint. Nekem ezzel nincs több dolgom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  34. #
    gets
    2012. június 19. kedd
    16:44 Nem értettem félre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. “Károlyi Mihály 1918. december 3.-án kiáltványt intézett a magyar néphez Fernand Vix vezérkari alezredesnek, a Budapesti Szövetséges Katonai Misszió vezetőjének követelései után.
    „ Magyarok!

    Vyx, a keleti szövetséges hadseregek nevében követeli, hogy a magyar csapatokat vonjuk ki az egész tót vidékről, mert a cseh hadsereg beavatkozására a csehszlovák állam fel van jogosítva. Ugyanekkor román csapatok szállják meg Erdélyt és átveszik a közigazgatást. A fegyverszüneti szerződéssel ez ellentétben áll, de a kormánynak nincsen hatalma ezeket a követeléseket és tényeket megváltoztatni. A kormány a magyar népköztársaság nevében ünnepélyesen kijelenti, hogy e kényszerűséggel szemben az ország semmiféle jogáról le nem mond. A joghoz és igazsághoz ragaszkodik. Hajoljatok meg a kényszerűség előtt, mert minden erőszak csak ronthatná helyzetünket a nemsokára összeülő békekonferencia előtt. Magyarország területi épségét sokszor fenyegette veszedelem. Mégis újból eggyé lett. A természet teremtette ilyenné. Mi kívánjuk, hogy a jövőben necsak az élettelen természet, hanem testvéri szeretet is kapcsolja hozzánk összes nem magyarajkú polgártársainkat. Ma is készek vagyunk teljes közigazgatási és kulturális autonómiát adni a velünk élő Összes- nemzeteknek. Szabad demokratikus keleti, Svájcot akarunk csinálni a régi Magyarországból. A határainkon túl élő szomszéd népekkel is barátságos és békés megegyezést keresünk és remélünk. A kormány most demokratikus átalakuláson dolgozik. Ide sorolja a földreformot is. Ezek lesznek erősségeink a jövőben, az eljövendő késő évszázadokban is. A népek szívbéli kibékülésének ideje is el fog következni. Álljunk úgy a világ előtt, mint akik ennek az időnek elkövetkezését tőlünk telhetőleg mindenben előmozdítottuk. A magyar népköztársaság nevében: Károlyi Mihály miniszterelnök” Kár, hogy a Károlyi Mihály által ígért autonómiát az elődei, a korábbi magyar vezetők nem adták meg a románoknak, szlovákoknak, szerbeknek és kár. hogy a magyar vezetők bele vitték az országot az első világháborúba! Trianont a magyar jobboldali gőgnek köszönhetjük és Károlyi igyekezett menteni amit lehetett és nem rajta múlott , hogy nem sikerült! Horthy Miklós megbízottai írták alá a Trianoni szerződést és Horthy Miklós fogadott el területeket később Adolf Hitlertől és vitte bele az országot a második világháborúba. A Károlyi szobrot elvitték, Horthy pedig szobrot kapott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Amikor Horthy Miklós kormányzó az első és második bécsi döntés után Adolf Hitlertől vissza kapott területeket akkor tudomásom szerint, csak a ruszinoknak adott autonómiát, a szlovákoknak és románoknak nem! Pedig a “színmagyar” területekkel jelentős szlovák és nagy létszámú román került újra magyar fennhatóság alá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Erdélyben a magyar anyanyelvű és magyar érzelmű zsidóság nagy lelkesedéssel várta a magyar katonákat és üdvözölték Észak-Erdély visszacsatolását. A lelkesedéssel várt magyar katonák, csendőrök, Horthy vitézei “hálából” kiszolgáltatták őket a náci Németországnak! Ennyit “Nagy Magyarországról”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Nekünk is van ám (dakota)lovas tengerészünk! Lehet, hogy ezért az a nagy nosztalgia?
    http://okos-tojas.blog.hu/2011/10/24/ha_eszreveszed_hogy_doglott_hajon_lovagolsz_szallj_le_rola

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Tölgy!
    Károlyi 1918-as kiáltványa összecseng Marcus Aurelius 2012-es gondolkodásával – ez csali akart lenni? :)))
    Ezt a történészek jórészt feldolgozták, a jövőt viszont szabad, vagy annak mondott népek közös akaratán múlik.
    Trianon az összes Kárpát-medencei népnek kárt okozott, nemcsak a magyaroknak, de elsősorban a magyar vezetés viselkedése vezetett a döntéshez.
    :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. jav.: a jövő viszont szabad, vagy annak mondott népek közös akaratán múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. #
    gets
    2012. június 19. kedd
    21:09 Én nem értek egyet azzal, hogy Magyarország területeket kapjon vissza a szomszédaitól! Még “Színmagyar ” területeket sem! Tehát nem értek egyet Marcus Auréliussal! Kaphatnának a határon túli magyarok autonómiát, azonban a Nagy Magyarország sem adott autonómiát sem a szlovákoknak sem a románoknak! Károlyi Mihályt tisztelem a törekvései miatt, azonban nem rajta múlt, hogy nem sikerült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. #
    gets
    2012. június 19. kedd
    21:09 Aki Trianont bármilyen módon bolygassa és bármilyen területet vissza akar szerezni az a tűzzel játszik! Kaphatnának a határon túli magyarok autonómiát, de ezt Nyírő temetésekkel, Horthy szobrokkal és öntelt nemzeti gőggel nem lehet elérni! A jobboldal alkalmatlan arra, hogy európai színvonalon nemzeti érdekeket képviseljen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Szerintem nem erről beszélt. Az EU-ban a határok feloldódnak, értelmetlenek a területi viták, egyetlen értelmes hozzáállás a népek minél szélesebb körű önrendelkezésének – szabadságának a legjobb közelítése, nem pedig a hatalmaskodó uralkodás. Ez csak demokráciával képzelhető el, ezért ez nem az ovi és nem a fityisz-jobbik terepe!!!!!!!!!!!!
    Az USA is csak közelíti ezt az állapotot, de egy kicsit hosszabb ideje, mint mi, ezért előbbre is tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. #
    gets
    2012. június 19. kedd
    21:24 Ha figyelmesen elolvasod Marcus Aurelius hozzászólásait, akkor magad is láthatod, hogy bizony szeretné ha Szlovákia “színmagyar” magyar többségű területei újra Magyarországhoz tartoznának! Én pedig mindenféle területi követelést elutasítok annál is inkább mert mindkét ország tagja a schengeni övezetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  45. #
    gets
    2012. június 19. kedd
    21:15

    ” a jövő viszont szabad, vagy annak mondott népek közös akaratán múlik.” Azzal, hogy Szlovákiában a Bugár Béla által vezetett Híd magyar-szlovák vegyes párt a magyar és szlovák szavazók. választópolgárok akaratából másodjára kerül be a parlamentbe, világosan látszik, hogy ez az irányvonal erősödött meg a Fidesz- Jobbik közeli Magyar Koalíció Pártjával szemben amely párt nem jutott be a parlamentbe. Kiesett a szlovák parlamentből a Jan Slota által alapított náci párt is! Bugárék egyértelműen Szlovákia keretein belül és a közös Európában képzelik el az ottani magyarság jövőjét. A szinte “színmagyar” Révkomárom Szlovákia egyik legmagyarabb városa pedig egy olyan szlovákot választott polgármesternek aki betelepült a városba tehát nincsenek helyi gyökerei,mégis Ő lett a polgármester egy demokratikus választáson a magyar szavazók jóvoltából! Magyar város, szlovák polgármester! Úgy gondolom, hogy nem kell nekünk Magyarországról bele szólni az Ő dolgaikba! Trianon óta már több generáció felnőtt és sok minden változott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  46. Néhány “fiatal” megtámadta a kormányzó frissen felállított csókakői szobrát – értesült a K.info.
    .
    A szobrot napi 24 órában őrző nemzetiek az Új Magyar Gárdával karöltve elfogták az elkövetőket, a rendőrség már a helyszínen tartózkodik, az intézkedés folyamatban van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. MA
    “Nagyon helyeslem, hogy a magyar állam ma is jóvátételt fizet az itt élő zsidó közösséget képviselő szervezeteknek.”
    .
    Tévedés, mert a jóvátételként ismert havi plusz nyugdíjat a német állam fizeti a magyar államnak, továbbítás céljából. A magyar állam csak továbbítja a németek által átutalt összeget a megadott és nyilvántartott személyeknek, szervezeteknek.
    .
    A Vajdaságból áttelepült Gaudi Nagy Tamás – jobbikos parlamenti képviselő – balgán ez ellen a havi rendszeres juttatás ellen tiltakozott a parlamentben nemrég, mert nem tudta, vagy elhallgatta mások elől, hogy amit meg akart vonni a holokauszt túlélőktől, az nem a magyar állam kiadása, hanem a német államé. A magyar állam csak az összeg továbbítást végzi, a postás szerepét tölti be.
    Viszont jobbikos módra megint valakik, a zsidók ellen lehetett vele hangolni, ami a becstelenség kategóriája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. proaktiv 2012. június 20. szerda 00:38
    A Néhány “fiatal” megtámadta (…) bejegyzés
    teljes szövege idézőjelben értendő, ami a többszöri sikertelen küldés miatt a harmadik kísérletnél lemaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Don Karlos! de la marósfő

    Jó napot kívánok! én Don Karlos! de la marósfő vagyok és egyet értek Tölgy és a többi hozza szolokkal akik józzon eszel gondolkodnak a határon kívüli magyarokról!
    Jol el vagyunk mi itt Erdélyben minden külső beavatkozás nélkül is, megszoktuk az itteni eletet úgy ahogy van, vannak román barátaim és meg egy román be is került a családba. Ízlik a csorbájuk és meg a töltőt szollólevél is! Semmivel nem rosszabbak a magyaroknál és kedvelem őket! A Trianon után Románia volt a mostoha anyánk, úgy is viselkedett mind egy mostoha de idővel megszerettük és O is szeretni kezdet minket. Az anyánk!!! örökbe adott bennünket és eszt nem tudjuk elfelejteni; Most hogy mar megvagyunk így ahogy vagyunk, kérdem !én! attól aki örökbe adott: most mit akar?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  50. A Szentkorona Rádió irja:
    „Megtámadták a csókakői Horthy-szobrot, de a gárdisták megvédték (frissítve az elkövetők fotóival és neveivel!)
    „Dánielféreg küldöncei: Információink szerint az öreg fotós bevallotta, hogy dánielféreg küldöncei, ő küldte őket.”
    „Információink szerint a rendőrség csak rongálás előkészületével vádolja a zsidó fajtajelleggel rendelkező gyurcsányistákat, így még a helyszínen elengedi őket, ami nonszensz, és azt az üzenetet hordozza, hogy bármit meg lehet tenni a magyarsággal. Nagyon rossz ez a nemzetnek, de sajnos jó a dánielférgeknek: azt üzeni a zsidóőrség számukra, hogy nyugodtan menjenek oda. „
    Mi történt?
    A Horti szobrot őrző (betiltott) újnáci gárdisták Csókakőn elkaptak és megkötöztek néhány pesti fiatalt festékes vödörrel és héber nyelvű feliratokkal. A polgármester felpofozta őket, a Jobbik megyei vezetése teljes létszámban megjelent. Aztán jöttek a rendőrök és a fiatalokat éjszakára örizetbe vették. Fényképüket, személyi adataikat az újnáci hírportálok masszív zsidózás mellett közszemlére tették.
    Például itt:
    http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_06_19_megtamadtak-a-csokakoi-horthy-szobrot-de-a-gardistak-megvedtek-lezarva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A hitesek a Vidám Vasárnapot választották 2013. november 5. kedd | AN-álláspont

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap | AN

Terrorizálni akarják Kovacsicsot 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos