Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn 2012. június 17. vasárnap 10:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn
Csókakő – Felavatták a Fejér megyei kistelepülésen Horthy Miklós egykori kormányzó, háborús bűnös mellszobrát, amelyet civil kezdeményezésre, több szervezet összefogásával és a fideszes önkormányzat jóváhagyásával állítottak.
.
A bronzszínűre festett kőszobor Máhr Ferenc csákberényi szobrász alkotása. Az emlékmű a csókakői vár alatti téren áll.
.
.
Április 23-án az ezerfős falu képviselő-testülete úgy döntött, hogy az egykori Bánya teret átnevezi, amely így mostantól a Nagy-Magyarország tér nevet viseli – jelentette be Fűrész György (Fidesz-KDNP) polgármester. Ezt követően leleplezte a névtáblát, amely az új elnevezést hirdeti.
.
A településvezető elmondta: az államférfi tisztelete miatt támogatta – és „pártokon felüli döntésnek” nevezte – az országvesztő tömeggyilkos szobrának felállítását.
.
A Fidesz központi vezetősége eleddig nem reagált a csókakői eseményekre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -22 ( 36 szavazatból)
Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn, 3.4 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

196 Reader’s Comments

  1. A Jobbik és a Magyar Gárda egész évben ,minden nap Őrzi majd a szobrot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Egymillio új állás lesz! Szakképzett szoborörzőket 3 műszakos állába, veszélyességi pótlékkal felveszünk!
    Jászkarafaszajenő Fidesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Gonoszka
    Nem vicc, Zuglóban már összehoztak pár szoborőri állást. Egy komment szerint a Tisza szobrot három műszakban őrzik – természetesen közpénzen:
    .
    “A Zuglói Önkormányzatnak sikerült 5-6 új munkahelyet teremteni!
    A nem rég felavatott Tisza István szoborot három műszakban
    10 méteres közelről, feltünöen elénken viritó mellényes KÖZBIZTONSÁGI SZOLGÁLAT munkatársai non stop őrzik az esetleges nem kívánt “ÁTSZINEZÉSTŐL”, (Dániel Péter) vagy más különlges eseménytől.
    Az őrbódé telepítése ciki lenne, ezért 2-3 millós autóban húzódhat meg az ügyeletes őr az esetleges vihar elől.
    Továbbá pénzt paripát nem kimélve, a parkban levő kb 100 négyzetméteres pázsitot naponta öntözik, hetente nyírják az eredeti angol pázsit
    karbantartási technológia szerint.
    Úgy látszik ez legfontossabb feladat Zuglóban.”
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=148614&database_id=562086&forum_forbidden=0&no_results_total=22&lstresults=2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Hát szoktam én viccelni? Soha, mint Orbán,….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. A DK közleményéből (gets linkje, szerda, 11:34):
    “A fekélyszerűen terjedő Horthy-kultusz árt Magyarországnak, hazánk nemzetközi megítélésének, és ebben súlyos felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki talán fel sem fogja tettei súlyos következményeit. ”
    Fel sem fogja?! Fölösleges jóhiszeműnek lenni egy ilyen gazemberrel szemben .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. “…aki talán fel sem fogja…”
    Nem is ez a fő baj, ezzel majd ő fog védekezni a Történelem Itélőszéke előtt. Hagyjuk meg neki!
    A fő baj:
    1.: miniszterelnökünk felfogóképessége korlátozott;
    2.: tanácsadói úgyszintén, mert nem világosítják fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. “DK-Közlemény: Gárdisták támadtak DK-aktivistákra Csókakőn

    Tegnap délután a Demokratikus Koalíció aktivistái keresték fel a frissen felavatott csókakői Horthy-szobrot. Feliratokat kívántak elhelyezni rajta.

    Az A4-es papírokra a Horthy-korszak idején elfogadott zsidótörvények néhány passzusát nyomtatták ki. Így kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy ma a Fidesz és a Jobbik által demokratikusnak feltüntetni igyekezett rezsim olyan döntéseket hozott, amelyek súlyosan korlátozták a magyar emberek életét és szabadságát. Végső soron pedig Horthy politikája egymillió magyar ember halálát okozta.

    A DK aktivistái nem tettek kárt a szoborban, de alig hogy kitették a feliratokat, megjelent néhány, a környéken járőröző, magát az amúgy betiltott Magyar Gárda tagjaként megnevező személy, és inzultálni kezdték a demonstrálókat. Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták elnökének ruháját elszakították. Majd újabb gárdisták érkeztek, és “Gárda, Vigyázz!” vezényszóra körbevették a helyszínt elhagyni igyekvő DK aktivisták kocsiját. Végül megérkezett a rendőrség és megkezdődött az igazoltatás. A gárdisták által szidalmazott rendőrök is újabb erősítést hívtak, és felszólították a gárdistákat, hogy ne tegyenek kárt az autóban. A hangos hazaárulózás és kialakuló lincshangulat közepette a rendőrök azzal oldották meg a helyzetet, hogy kimenekítési szándékkal bevitték a rendőrségre a DK aktivistáit, akiket kihallgattak. A kihallgatásról jegyzőkönyv is készült. Az incidens azzal zárult, hogy a gárdisták és a demonstrálók is feljelentést tettek.

    A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a Fidesz és a Jobbik közös akaratából burjánzó Horthy-kultuszt, egyúttal tiltakozik az ellen, hogy egy betiltott félkatonai szervezet tagjai grasszáljanak az utcán, inzultálva, megfélemlítve békés tiltakozókat. A DK büszke arra a négy fiatalra, akikben volt bátorság, hogy felemeljék szavukat a Magyarországot Hitler oldalán háborúba sodró rendszer névadója ellen.

    A fekélyszerűen terjedő Horthy-kultusz árt Magyarországnak, hazánk nemzetközi megítélésének, és ebben súlyos felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki talán fel sem fogja tettei súlyos következményeit. A Demokratikus Koalíció a jövőben is minden lehetséges módon és fórumon tiltakozni fog a néhai kormányzót rehabilitálni, szalonképessé tenni igyekvő gesztusok ellen.

    Molnár Csaba

    Demokratikus Koalíció

    ügyvezető-alelnök” Forrás Demokratikus Koalíció honlapja. Én szó szerint bemásoltam a teljes szöveget, remélve, hogy az Amerikai Népszava is foglalkozni fog az üggyel bővebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Don Karlos! de la marósfő

    http://9gag.com/gag/4534540

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Gonoszka
    2012. június 20. szerda
    09:09
    “Egymillio új állás lesz! Szakképzett szoborörzőket 3 műszakos állába, veszélyességi pótlékkal felveszünk!
    Jászkarafaszajenő Fidesz.”
    Jesszasz! Csak nem, hogy még egymillió Horthy-monstrumot méltóztatik nekem idevízionálni, bele a fésztufészembe?! De teszem azt, ha egy förmedvényre két borzadmány vigyáz is, éjt nappallá téve, még úgy is nem lesz ez egy irinyó-pirinyónyit sok a jóból? Mondjuk engem nem zavar, mer’ ami szép, az szép, na de akkor viszont senki se marad, aki meg a zsidókat megvédje, pedig az is hogy be van ígérve. Osztok-szorzok, és azt mondom, legyen kettő az az egymillió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. Legyen, csak, hogy lássuk, milyen jó a mi vezérünk. Lesz hova a munkába visszavezetni a rokkantnyuggereket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. És akkor lehet belőlük még akár köznyugger is! Pompás. A tizenhatéveseket ellenben egyenesen a szoborőrezredbe kell besorozni mint agyagkatonákat, néhány ezer év után majd csak kiássa őket valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Az senkinek sem tűnik fel, hogy egy betiltott gárda tagjai személyi szabadságukban megsértettek másokat? És nem vitte el őket ezért azonnal az Orbán-Pintér féle rendőrség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. kekec
    2012. június 20. szerda
    19:10
    Nem a fenét – minden fészbukos csoportomban ezért terítettem a cikket. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Én továbbra is javasolom, hogy a jövőre tervezett Horthy év alkalmából januárban szervezze meg a Parlamentben az ellenzék a nagyon múltba révedők részére a Don kanyarba egy gyalogos emléktúrát!
    VekkeresOrbán úr is elmehetne, hátha tudna azután már véleményt alkotni Horthyról!!!!!!
    KötelesKövérnek sem ártana egy ilyen egészségügyi séta, kitisztulna tán az ami beborult, aztán vigye Wittner Mariskájukat is, és vigye a zászlóanya a Jobbik zászlaját a menet élén! Gyönyörű egy csapat lenne!
    Aztán jól nézzék meg, hogy a magyar honvédek sírjai nincsenek meggyalázva!
    Ne csak Horthyra emlékezzenek, hanem emlékezzenek azokra, akiket rossz és hiányos felszereléssel elküldték a hazát védeni oda a jeges messzeségbe!
    Ez így lenne tisztességes és megmutathatnák ezek a félnótások milyen tökös legények, aztán révedő tekintetükkel majd próbáljanak a jelenbe belebámúlni, ha nyárig sikerül majd kiolvadniuk, mert van itt azzal is egy-két gond!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Magyarország szégyene: http://www.youtube.com/watch?v=pby7Sf00Fo0&feature=g-logo-xit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. csakén
    2012. június 20. szerda
    20:26
    .
    Azt írod: „Én továbbra is javasolom, hogy a jövőre tervezett Horthy év alkalmából januárban szervezze meg a Parlamentben az ellenzék a nagyon múltba révedők részére a Don kanyarba egy gyalogos emléktúrát!”
    Egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy lehetőleg papírtalpú bakancsot kapjanak, a horthysta hadfelszerelési felfogás hagyományainak tisztelete jegyében.
    Esetleg kísérletképpen minden tizedik bakancs talpa készülhetne a már kinyomtatott, de raktáron maradt alaptörvény lapjaiból. Lehet, hogy azoknak a talpaknak semmi bajuk nem lenne, az a papír már bizonyította, hogy mindent kibír.
    .
    De maradt itt még néhány egyéb kérdés is, én ugye vitákba bonyolódtam. Előjöttem egy nézettel a jelenlegi határainkkal kapcsolatban, kétségtelenül egy olyan nézettel, amely eltér a „kánontól”. Ezt néhányan (kevesen) meg is értették (köszönet a tárgyilagos ítélkezésért, és az ehhez szükséges bátorságért). A többiek viszont megpróbáltak engem belepasszírozni valami jobbikos-gárdás-hatvannégyvármegyés-szerű masszába, olyanba, ahol viszont én nem érzem magam.
    .
    No, ha csak azt kell belátnom, hogy az általam ajánlott felfogás most nem időszerű, hát, ez végül is lehet így, ilyenkor nincs mese, akinek tényleg fontos a valóság, az bizony belátja.
    .
    A vitában az ellentétes oldalon helyet foglalók is különböző módokon próbálhatják kimutatni a rivális nézet tarthatatlanságát (ami néha konkrétan jelentheti pl. azt, hogy „bűnös és aljas nézet” néha azt, hogy „csak részben igaz”, néha azt, hogy „ez értékrend-választás dolga”, néha azt, hogy „igaz, vagy nagyjából igaz, de most nagyon nem feszegetni való”, stb.)
    .
    De érveknek látszó szövegtesteket érvként forgatni, látszatokkal (továbbá indulatok szításával), valamint „tömegnyomással” a vitát „megnyerni”, ez nem egy igényes fórum stílusa. És nem a gondolkodó vitatkozóé. Aki erre képes, az a Pitagorasz –tételt is úgy bizonyítaná be, hogy megesküszik rá (az anyja életét feltéve)?
    .
    Tölgy pl. azt írta (Tölgy 2012. június 19. kedd 07:06): „Te persze elmélkedhetsz továbbra is a területek vissza csatolásáról, írásaidból látszik, hogy ezt szeretnéd! Azonban a felvidéki magyarok már másodjára Nem jutatták a be a parlamentbe a Magyar Koalíció Pártját akiktől azért nem áll távol a határmódosítás. Hivatalosan ugyan nem jelentették be, de a politikájuk e felé mutat!”
    .
    Rendben van, hogy a felvidéki magyarok már másodjára nem jutatták be a parlamentbe a Magyar Koalíció Pártját. De mi utal arra, hogy ennek az oka pont az MKP-nek az általunk vitatott kérdésben elfoglalt álláspontja volt?
    Közlöm a megfejtést: SEMMI.
    .
    Nagyon nagy vehemenciával előadni, azt persze lehet, és igen nagy diadalérzettel ajándékozhatja meg a közzétevőt, de érdemi, érv-jellegű tartalmi eleme nincs. Sejtetés.
    .
    No ezt nevezem én érvnek látszó szövegtestnek.
    .
    Jelenleg csupa ilyenekkel vagyok „legyőzve”.
    .
    Dicsőség a győzőnek.
    .
    Egy másik furcsa nyilatkozat:
    .
    Don Karlos! de la marósfő 2012. június 20. szerda 02:05
    .
    „…Az anyánk!!! örökbe adott bennünket és eszt nem tudjuk elfelejteni;…”
    .
    Nemes Don, kérlek, nevezd meg az „örökbeadót” (önkéntes örökbeadót! – kormányt, miniszterelnököt, akárkit, hogy lássuk, körültekintő szereplő lépett színre.)
    .
    Kíváncsi vagyok, hogy a velem eddig vitatkozók (egyszerűség kedvéért….) most ha reagálnak egyáltalán, azt hogyan teszik. Az egyik lehetőség a pejoráló besorolás, vagy a lehurrogás. És vannak más lehetőségek.
    .
    Ha mindenkiben a jobbik énje fog működni, még rákaphatunk a nézetek és érvek oly módon történő összemérésére, amivel mindnyájan nyerünk, An AN-hez is ez volna méltó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Az utolsó sor helyesen: …az AN-hez is ez volna méltó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Uhh elkezdtem nézni a Tölgy által ajánlott videót. Talán furcsának fog hatni, de én Tölggyel a köztünk levő vitapontot kivéve úgy látom, mindenben egyetértek. A videó nézését akkor szakítottam meg, amikor a f#szfej a Horthynak köszönhető anyagi fellendüléshez ért.
    Milyen kár, hogy a frankhamisításra nem tért ki.
    Mindjárt végignézem, hátha mégis beszél róla, csak később.
    Szükség esetén egy kis UNICUN NEXT-ől merítek majd erőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 20. szerda
    22:27 Ha Valaki figyelmesen vissza olvassa a korábbi írásaidat akkor láthatja, hogy te is a határon túli magyar lakta területek visszacsatolásáról álmodozol, akár csak a Fidesz és a Jobbik, még ha nem is tartozol ezen pártokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 20. szerda
    22:39 Nem gondolom, hogy Fideszes vagy és nem gondolom, hogy Jobbikos vagy! Azonban az ismeretségi körömben lévő elégé elvakult Fideszesek és Jobbikosok a hátáron túli magyar lakta területek vissza csatolásáról pontosan úgy gondolkodnak mint te! Horthy vissza kapta 1938,-ban az általad nosztalgiával emlegetett magyar lakosú felvidéki területeket és látjuk mi lett a vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Marcus Aurelius
    2012. június 20. szerda
    22:27
    “Kíváncsi vagyok, hogy a velem eddig vitatkozók (egyszerűség kedvéért….) most ha reagálnak egyáltalán, azt hogyan teszik.”
    Nos, mivel, ha csak úgy általánosságban is, de ezzel engem is megszólított, kielégítem kíváncsiságát. Azzal méghozzá, hogy nagy diadalérzettel ismét közzéteszem az ön által a mai napig válasz nélkül hagyott hozzászólásomat, abban a reményben, hogy ezúttal helytáll múltkori kijelentéseiért. Amit joggal elvárhatok, hiszen életemben Ön az első, aki nemes egyszerűséggel rágalmazónak nevezett. És ez jeles alkalom, megünneplésért kiált. Lássuk.

    “2012. június 19. kedd
    17:58
    Marcus Aurelius
    2012. június 19. kedd
    14:56
    “Idegességedben teleszórsz bizonyos sztereotip rágalmakkal, tekintet nélkül arra, hogy bármit is fel tudnál-e hozni ezek bizonyítására. Mi értelme van ennek?”
    Könyörgöm, csak egy, egyetlenegy árva kis sztereotip rágalmacskát idézzen azok közül, melyekkel idegességemben teleszórtam Önt! Csak egy incifincit, egy nyúlfarknyit, egy mákszemnyit. Térden állva kérem, instállom, esedezem.
    .
    “De szerintem te is tudtad, hogy milyen értelemben használom a szót, és fölösleges fejtegetésre kényszerítesz.”
    Most lebuktam. Igen, tudtam, hogy milyen értelemben használja a “színmagyar” szót. Abban az (egy) értelemben, ami van neki. A “színmagyar”, bárhogy facsargassuk is, annyit tesz, hogy csakismagyar, kizárólagmagyar, nemtót, nembunyevác, nemhottentotta, nemésatöbbi, hanem magyar színről-színre, allélról-allélra, márpedig ilyen már a teremtés pillanatában sem létezett. Nincs az a szövegkörnyezet, amiben mást bírna jelenteni, mint amit jelent. Mert nincsen nekíjje átvitt értelme. Tehát, ha fölösleges fejtegetésekre kényszerült, az nem miattam történt, hanem önszántából tette, mert nyilván fölsejlett Önben az elméletében megbúvó, lehetséges bizonytalansági tényezők rémképe.
    A “sajátos egy szórakozás” kitételét nincs kedvem még értelmezni sem.
    Amúgy mindkét mondatát, melyekre reflektáltam, idéztem is, betűhűen, szó szerint. Nekem ezzel nincs több dolgom.”
    _
    Ennyi hát az idézet. S mégegy, a legfrissebb öntől:
    “Ha mindenkiben a jobbik énje fog működni, még rákaphatunk a nézetek és érvek oly módon történő összemérésére, amivel mindnyájan nyerünk…”
    Úgy legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  22. Szerencsétlen polgármesterek azt hiszik hogy ezzel az idióta szobor állitással benyalnak a vezérnek? sajnos igen a vezér példaképének tekinti horthyt és már gyakorol ,2014-ben fehér ponilóvon fog bevonulni a kék cédulás választások után !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Tölgy
    nincs türelmem elmebeteg szövegekhez. Ez rövidebb, de velősebb az avatási bohóckodásról!
    http://www.youtube.com/watch?v=QEc2XVjpagc&feature=related
    és hogy finom legyek és úrinő: a kiállított lónak egy bizonyos testrészét az egy bizonyos testrészükbe! De triplán, hogy szorosan álljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Marcus Aurelius – csak egy a gond a szövegeiddel: mekkora esélyt látsz, ha az EGYETLEN demokratikus úton, népszavazással kerülhetnének vissza a területek? 30 %-os átlagos magyar lakosságaránnyal? Amelynek a nagy része már asszimilálódott és vegyes házasságban él vagy abból származik? A nálunk jobban fejlődő gazdaságokból a viktatúra keretei közé? Amikor az áttelepült erdélyiek kezdenek visszaszállíngózni? Mert Románia MÁR LEHAGYOTT bennünket? Szlovákiáról már nem is beszélve!
    Ezért mondjuk, hogy bár a “visszacsatolás” felvetésével is önkéntelenül a másik táborba sodródsz. Nem véletlen ugyanis a harcias kardcsörtetés: békés úton ugyanis még ezek az eszeveszettek is reménytelennek látják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Randolph Braham a történelemhamisításról:
    “A klessheimi kastélyban folytatott tárgyalásuk során Horthy voltaképp megegyezett Hitlerrel 300 ezer zsidó “munkás” átadásáról. […] A vidéki zsidóság majdnem teljes kiirtása nem a Szálasi-, hanem a Horthy-korszak alatt történt meg!”
    “1944-ben a nyilaskeresztesek, a szélsőjobboldal térnyerése nem a semmiből történt; a két évtizedes, szisztematikus antiszemita propaganda terméke volt. Az 1919-es ellenforradalom után és a Horthy-éra alatt az antiszemitizmus egyre erősebben, egyre koncentráltabban volt jelen mind a kultúrában, mind az oktatásban, és szerves részévé vált a politikai ethosznak is.”
    .
    Most is ez zajlik! A Fidesz által pénzelt “Demokrata” és “Magyar Hírlap” több mint egy évtizede Horthyt és a nyilasokat dicsőitik és szisztematikus antiszemita propagandát folytatnak. A Fidesz ezt most már egyre koncentráltabban vezeti be a köztévékben, a kultúrában és az oktatásban.
    .
    És nem csak a Fidesz-vezetők bűnösök! A nyilasokat Európa hőseinek tituláló “Demokrata”-stáb mögé felsorakozott és ott menetelt a Fidesz-szimpatizánsok java. Sokan árpádsávos zászlókkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. #
    kekec
    2012. június 21. csütörtök
    07:55 Megnéztem az általad közzé tett rövidebb változatú videót: Azt éneklik többek között, hogy “Horthy Miklós édesapánk küldj el a csatába” Tehát úgy látom, hogy nagyon vágynak a Don-kanyarba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. #
    kekec
    2012. június 21. csütörtök
    08:02 Ezt próbáltam én is elmagyarázni Marcus Aureliusnak, de Ő ki tart a mellett, hogy a felvidéki “Színmagyar” magyar többségű területek tartozzanak újra Magyarországhoz,mert szerinte ez békés úton megoldható. Egyik hozzászólásában Gandi békés ellenállását hozta fel példának és szerinte ez hatékony eszköz a gyarmatosítók ellen! Vissza lehet olvasni a hozzászólásait: Ragaszkodik a felvidéki magyar területek vissza csatolásához! Megjegyzem Gandi Indiája és a mai Szlovákia fényévnyi távolságra van egymástól és nem csak földrajzilag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Csókakő-nagymagyarország tér 15nm-en,magyarország kicsinyitett mása,vagy nem kicsinyitett???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Pici magyarország,pici nagy magyarország tér,pici vezér,pici életszinvonal,ez a tendencia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Azok akik nem fogadják el az EU-t, mit kezdenének a visszacsatolt területek állampolgáraival?
    Az itt élő kisebbségeket nem bírják elviselni, akkor mit tennének a visszacsatolt területeken élő és többségben lévő más nemzetiségekkel?
    Nem értem, majd’ 100 éve történt dolgokon siránkoznak, 4 millió ember él már itthon szegénységben, gyerekek éheznek, betegek maradnak ellátatlanul – miért a múltban vájkálnak, miért nem a jelennel és főként a jövővel foglalkoznak?
    Öreg emberek révednek a múltba, a fiataloknak más lenne a feladatuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. T. Tölgy!
    Úgy látom többször kell javasolni, hogy télen a Don kanyarba kell szervezni egy megemlékező túrát!
    Ha már annyira vágynak a harcra, a természettel való megküzdés is harc, a hideggel, az éhséggel, stb.! Vonakondáék, Wittner Mariska és még egy pár prominens vezethetné a csapatot! Kizárólag papírtalpú csizmában!
    Minden oldalon fel kell hívni a figyelmet erre a megemlékező túrára, hátha a Parlamentiek végre felébrednek és megszervezik a gyalogtúrát mondjuk januárra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Ilyenkor sajnálom, hogy kishazánkban megszüntették a sorkatonaságot. Az ilyen alakok ott kiélhetnék az összes masírozási szükségleteiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. kyolla
    2012. június 21. csütörtök
    06:42
    .
    Megvádoltál, magyarán megrágalmaztál azzal, hogy olyan felfogásban írok ide, mely szerint az a „háromtengermosta” Megamagyarország szerintem, legalábbis valamikor, színmagyar terület volt. Ugyanis ezt írtad: „Azt a közhelyszerű igazságot pedig nem is érdemes különösebben fölemlegetni, hogy a hajdanvolt, “háromtengermosta” Megamagyarország határai közti terület meg végképp nem volt annak tekinthető,…” annak, vagyis színmagyarnak, ez az előző mondatodban található. („…még a mai határok közti terület sem tekinthető színmagyarnak, bármit értsünk is ez alatt.”) Ilyen figyelmeztetést olyan valakihez lehet intézni, aki korábban azt állította, hogy az a régi Nagy-Magyarország „színmagyar” volt, vagy ő legalábbis annak tekinti.
    Megtoldod még azzal az útbaigazítással is, hogy „E tárgyban érdemes elmélyedni Rudolf Chmel Egy érzelmes (közép-)európai című munkájában.”
    .
    Nos: sehol nem állítottam, hogy a régi Nagy-Magyarország „színmagyar” terület volt.
    A következő hsz-emben: Marcus Aurelius 2012. június 18. hétfő 22:55, találod a következőt: „A történelematlaszokban látható nagy-Magyarország térképe fölött ábrándozni, az teljes őrültség. Semmit nem tudnánk kezdeni a határainkon belül megjelenő, idegen nyelvű és kultúrájú lakótársakkal. Sokkal több kárunk származna az új helyzetből, mint hasznunk. Értelmetlen volna. De engem egyébként is undorít az a szittya beképzeltség, vagy az a mocskos revansista bosszúvágy, ami az efféle jobbikos stb. elmebajokból kilóg.”
    .
    Ezek után a te részedről nem vall valami nagyon kézben tartott koncepcióra, hogy figyelmeztetsz engem, józanodjak ki abból a tévképzetemből, hogy Nagy-Magyarország „színmagyar” volt. Vagy segítenél egy jó magyarázattal a helyzet megértésében?
    .
    Azt is írod: „De továbbmegyek. Egy efféle átjáróházban, mint Magyarország, még egy konkrét személyről is csak legyőzhetetlen nehézségek árán mutatható ki (azaz sehogy) “színmagyar” volta.”
    .
    Kérlek, mutass rá azon soraimra, amelyekben én azt állítottam, hogy errefelé bárkiről is kimutatható az, amiről te beszélsz.
    .
    Ha ilyen soraimra nem tudsz rámutatni, akkor újabb rágalom. Ilyen figyelmeztetést ugyanis olyan valakihez lehet intézni, aki korábban azt állította, hogy itt (vagy ott) igenis vannak olyan emberek, akikről kimutatható azok „színmagyar” volta.
    .
    Te persze azzal is megvádolsz, hogy én egy bizonyos származástani jelentéssel használtam a „színmagyar” szót. Mert szerinted egy szót mindenki csak abban a jelentésben használhat, amit annak te éppen akkor tulajdonítasz. Nos, ez a hozzáállás is alaptalan. Elismerem, hogy (sajnos) van nálunk egy olyan politikai szubkultúra, ahol a vitatott szónak az a jelentéstöbblete is van, hogy „tiszta árja magyar” vagy „fajtatiszta magyar” sőt „jó keresztény magyar” vagy „úri magyar” (no lám, nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden ragadt rám). De nem tudsz tőlem olyan szöveget idézni, amellyel én magamat ebbe a szubkultúrába helyeztem volna.
    .
    De idézek egy következő hsz-edből (kyolla 2012. június 19. kedd 17:58): „Könyörgöm, csak egy, egyetlenegy árva kis sztereotip rágalmacskát idézzen azok közül, melyekkel idegességemben teleszórtam Önt! Csak egy incifincit, egy nyúlfarknyit, egy mákszemnyit. Térden állva kérem, instállom, esedezem. „
    .
    Ezt nem értem. A könyörgés nem ide való. Könyörögni esetleg szokott a kisgyerek az anyjához. A koldus a reménybeli adakozóhoz. A hívő az istenéhez. Esetleg a keresztény hívő a védőszentjéhez. Könyörgést tarthat a hívők egy csoportja, lelki gyakorlatként. Ennek megvannak a szokásos külsőségei is. Pl. térdelve, összekulcsolt, azaz imára kulcsolt kézzel művelik. (Néha éneklés is tartozik hozzá.) Te mi módon könyörögsz hozzám? Arra az időre megszakítod a gépelést? Esetleg tényleg felállsz a székből, hogy letérdelhess?
    Vagy ez az egész csak ömlengés? Mert ez esetben ízléstelen. Egy ilyen fórumon nem a lelki vagy érzelmi túlhabzásokat szokás nyilvánosan produkálni. Mostanában te vagy az egyetlen, aki ezt mintha nem tudná.
    (Könyöröghet néha az ember esetleg a párjához. Már ha kapcsolatba él. Te nagyon magányos vagy?)
    „Könyörgöm, csak egy, egyetlenegy árva kis sztereotip rágalmacskát…” miért a kicsinyítő képző? A rágalmacska kedvesebb, mint a rágalom?
    .
    Sajátos stílusod van. Nem tennéd meg egyszer, hogy szabadon megfogalmazod a Pitagorasz-tételt? Ohm törvényét? Vagy akár egy mosópor használati utasítását? („oh, könyörögve kérem, esedezem, hogy minden kiló ruhához… ah, a szívem vérével is leírom, ha kell… egy adagolópohárnyi mosóport, oh irgalom anyja ne hagyj el… lelkem minden lángolásával ezt kívánom, pontosan egy pohárral adagoljon…az életemet is odadobom, ha csak ez az ára.. egy pohárral…”)
    .
    (Ha esetleg az Adminnak eszébe jut meghirdetni a pályázatot, hogy a „törzstag” fórumozók írják meg egymásról az „Így írtok ti” helyi változatát, én benevezek a rólad szóló fejezet megírásába. :-)
    Nem folytatom, mert már így is lehetnek majd, akik rosszallják ezt a terjedelmet. A megszólításod nélkül én nem is tértem volna vissza erre az egészre. Sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Tölgy, kekec, más, a témához érdemben és korrekt módon viszonyuló olvasótársaim:
    És te is, Nemes Don:
    .
    Gondoljátok meg, hányszor láttuk már, hogy a történelem, és a politika sodra mennyire kiszámíthatatlan. Hányan látták előre, hogy Montenegró népszavazáson döntheti el, külön akar-e válni a maradék Jugoszláviától? És annak idején azt, hogy Sopron is szavazhat a saját, hasonló kérdésében?
    Hányan látták előre a balti köztársaságok leválásának a lehetőségét a Szovjetunióról? És mikor a lehetőség megnyílt, éltek is vele, sőt, az időközben hozzájuk betelepült oroszok létszámarányától olyannyira függetlenül is éltek vele, amit én a mi esetünkben már messze-messze nem tartanék követendőnek.
    Ismétlem: ha valamely tabuval kapcsolatban hirtelen, mondjuk, hogy földcsuszamlás-szerűen megváltoznak az értelmezések, akkor ott a lehetőségek is megváltoznak. És egy ilyen esetben jobb az, ha egy félnek az ilyenkor adódó lehetőségei már a keresztül-kasul átgondoltság állapotában vannak, és kialakult közmegegyezések töltik ki. Minden esetre jobb ez, mint a készületlenség.
    Az én esetemben erről az elvi hozzáállásról van szó. (Nekem nagy élményem volt megismerni Erazmusnak a gondolkodás szabadságáról és bátorságáról szóló gondolatait. Néha nevetséges a gondolkodásra hivatkozni, mikor a cselekvés van soron. Viszont néha esetleg elmaradnak lehetséges cselekvések, mert valami(-k) miatt tilalmasnak tartották az előzetes végiggondolást. De ezt most nem fejtegetem tovább.)
    .
    Hogy a szlovákiai magyarok jól érzik magukat… ebben nem én vagyok a legkompetensebb. Részben onnan származom, de az az igazság, hogy bizonyos családi-rokonsági fejlemények oda vezettek, hogy már harminc éve is van annak, hogy utoljára ott jártam. De Ján Slotáról elég gyakran olvastam, hogy a választások előtt „előhúzta” vagy „kijátszotta a magyar kártyát”. Elég sokszor olvastam még a magyar nyelvű helység-névtáblák kihelyezése körüli konfliktusokról is. A magyar nyelvű bizonyítvány megírása miatt állásukból eltávolított iskolaigazgatókról is. A magyar állampolgárság felvételét sem úgy ítélik meg, mint az egy jóindulatú viszonyban elképzelhető lenne. De ez a lista némi odafigyeléssel és gyűjtéssel még hosszabbodhatna.
    De maradjunk csak annál, hogy a jelek szerint egy Slota-típusú politikus még mindig szavazatgyűjtő fogásként vetheti be a magyarellenesség szítását. Ezt nem tudom összeegyeztetni azzal, amit itt néhányan a fejemre olvasnak.
    A két ország gazdasági állapotát összehasonlítani – ez túl változékony szempont. Ez valami olyasmi, mint amikor valaki el akarja dönteni, hogy kivándoroljon-e Kanadába, aztán támpontként megnézi az interneten, hogy milyen ott az aznapi időjárás. És ennek alapján dönt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Huszt
    Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék;
    Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold.
    Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott
    Oszlopi közt lebegő rémalak inte felém.
    És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
    Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
    Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
    Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!
    .
    Kölcsey Ferenc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Mercus Aurelius vitájához,
    1.
    Én úgy emlékszem valahonnan, hogy a magyar “tót” népnév e népnek vagy csak egy (vezető?) rétegének teuton (germán) törzsi származására utal. Hogy nyelvük most szláv, az éppen a szláv környezet hatására utal.
    2.
    “De aki vitatja azt, hogy egy olyan határ, amelynek mindkét oldalán UGYANANNAK a nemzeti identitásnak az alanyai élnek, az nem a természetes helyén van, az se objektíven ítél.”
    Itt a nemzet fogalmának többféle jelentése keveredhet. A német nyelverület most legalább 3 nagy nemzetállamra bomlik, őket határok választják el. A mai Németország sok kis állam egyesülésével jött létre, és történelmi véletlen, hogy hol húzódnak a határok. Mégis beszélhetünk külön osztrák, svájci és német nemzeti identitásról. A nemzeti identitás összetevői időben változnak, és az állammal együtt alakulnak. Az államhatár hatására az eredeti nemzet részei idővel különálló nemzetekké formálódhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Don Karlos! de la marósfő

    girbegurba!
    Na meg a ELZÁSZ tartomány Franciaország! ( ALSACE)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. #
    Marcus Aurelius
    2012. június 21. csütörtök
    15:55 Ha van rá módod és lehetőséged akkor tölts el legalább egy hetet Szlovákia magyar lakta részein például Révkomárom és Dunaszerdahely térségében és magad is meggyőzödhetsz arról, hogy egyrészt a magyarokat nem éri semmilyen elnyomás,. másrészt nem akarnak Magyarországhoz tartozni. Ami Jan Slota pártját illeti: A legutóbbi választásokon Nem kerültek be a parlamentbe, ráadásul a nacionalizmus tekintetében a Fidesz és Jobbik messze megelőzte a szlovák náci pártot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Marcus Aurelius
    2012. június 21. csütörtök
    15:14
    “Megvádoltál, magyarán megrágalmaztál…”
    Se nem vádoltam, se nem rágalmaztam, csupán az ön által használt “színmagyar” kifejezést kifogásoltam, továbbá értelmeztem és végiggondoltam, amiket írt. A vád magyarán sem azonos a rágalommal, mert a rágalom koholmányt, igaztalan, légbőlkapott, hamis, nem helytálló, becsületsértő, hazug állítást jelent. Inszinuációt. Ilyenformán Rudolf Chmel könyvének ajánlását, mint a rágalmazás bizonyítékát fölemlegetni, enyhén szólva is merész fordulat. Nem figyelmeztettem kijózanodásra, nem emlegettem tévképzeteit. Azzal sem vádoltam, hogy bizonyos származástani jelentéssel használta volna azt a bizonyos szót, mert legföljebb származástani értelemben használhatta volna, ha már a szavak jelentésénél tartunk, ráadásul üres szóvirágoknak fölösleges is lenne származástani jelentést tulajdonítani. Mert szerintem mindenki abban a jelentésben (értelemben) használja a szavakat, amiben neki jól esik, legföljebb nem fogják megérteni. A jelentést ugyanis nem én tulajdonítom a szavaknak, az tőlem függetlenül van nekik, nekem csak annyi a tennivalóm, hogy tisztában legyek vele. Ön tehát szabadon mondhatja azt, hogy színmagyar, ez az én értelemtulajdonításomtól és az ön szándékától függetlenül azt és csak azt jelenti továbbra is, hogy színmagyar Se többet, se kevesebbet. Ha ön esetleg azt szerette volna közölni, hogy világbéke, vagy marslakó, akkor azt kellett volna írnia. Így megy ez. Nekem nincs lelki és érzelmi túlhabzásom, ezért nem is produkálhatok ilyesmit nyilvánosan. Túlbecsül ezzel a föltételezéssel. Mindazonáltal könyörgöm, könyörüljön meg puszta stiláris elemként alkalmazott könyörgésemnek, nehogy a könyörtelenség szomorú bűnébe essen. A Pitagorasz tételt maga Pitagorasz sem fogalmazhatta meg szabadon, kötötték őt a szikár törvényszerűségek szabatos stílt megkövetelő kötelmei.
    Tehát el kellene döntenie, hogy az irályommal van-e baja, vagy amit mondok, az talál az elevenére?
    “…én benevezek a rólad szóló fejezet megírásába.” Rajta, de akkor a mostaninál komolyabb fölkészültségre lesz szüksége.
    -
    “(Könyöröghet néha az ember esetleg a párjához. Már ha kapcsolatba él. Te nagyon magányos vagy?)”
    Nos, ultima ratio gyanánt így lemenni kutyába…, hát, nem utolsó teljesítmény. Egyébként nem, nem élek kapcsolatba. Kapcsolatban élek. És az “élek” szó tényleg színmagyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Akik a Holocaust kapcsán értetlenül állnak a magyar népléleknek a zsidókkal szembeni megnyilvánulásai előtt, akik föl nem foghatják, miként lehetett tétlenül, vagy épp tevőlegesen asszisztálni emberszázezrek jogfosztásához, démonizálásához, gettókba nyomorításához, elhajtásához, elhurcolásához, végül megsemmisítéséhez, azok most egy majdnem véletlenszerűen kialakult kísérlet tétlen, vagy épp tevőleges alanyaiként a saját lelkükben lezajló folyamatok tanulmányozása révén értékes adatokhoz juthatnak.
    Mi is történt? Minden előzetes értesítés nélkül egyszercsak megjelent a jól összeszokott kommentelő társaságban egy idegen. Nevezzük őt az egyszerűség kedvéért kyollának, és az érthetőség kedvéért zsidónak. Se be nem kopogott, se be nem mutatkozott, se engedélyt nem kért a vezérszónokoktól, üdvözlő-figyelmeztető szavaikért nem hálálkodott, csak csatlakozott, mintha ez volna a legtermészetesebb a világon, és elkezdte írni a hozzászólásait, bele a világba. Amiket írt, az is mind idegen volt. Szóhasználatban, gondolatfűzésben, megközelítésben, látásmódban. És ahogyan írta! Oly nyakatekerten és bonyolultan, hogy dekóderért kiáltott, néha meg már egyenesen fájt minden sora. De mert tartalmilag nemigen lehetett kifogást emelni mondanivalója ellen, ezért más eszköz után kellett nézni. A véleményhierachia csúcsán állók egyike aztán be is vitte kyollának az első ütést. Ha nem is nagyot, de jelzésértékűt, mindenképp. Mikor egy vitában érvei fogytán alulmaradni látszott, felelősségre vonta az idegent, hogy miért nem tegeződik úgy, mint a többi rendes magyar, tán lenézi őket? De a zsidó nem értett a szép szóból. Folytatta tovább, ugyanúgy. Eladdig, hogy egy alkalommal szembemenvén a fő, az alfakommentelővel, arra vetemedett, hogy megvédje tőle a Tölgy nevezetűt, jóllehet, erre a kutya se kérte. És hiába utasította rendre őt az alfa, csak folytatta nemzetrontó zsidó üzelmeit, azaz cáfolni merészelt, visszabeszélt, hogy a többit ne is említsük. Pedig látnia kellett, mint fosztják meg napról-napra jobban az éltető piros pontoktól, és mégsem húzta meg magát. Sőt tovább ostromolta alfát, abban a hiszemben, hogy érdemi választ kaphat tőle. Azt ugyan nem kapott, de kapott helyette mást, amit nem köszön meg egyhamar, az biztos. S most jön ön, a hallgatag többség. Az nyilvánvaló volt kezdettől fogva, hogy a zsidó pimasz, ellenszenves. Hogy is ne, ha egyszer nem éri be a sztenderd ötszázas szókészlettel, és olykor még az is bebizonyosodik, hogy neki van igaza. És önöz. Nem, ez tényleg nem mehet így tovább, a toleranciának is van határa, hajrá alfa, adj neki. S alfa ad. Hideget-meleget, hetet-havat, tücsköt-bogarat, amit ér. A hallgatagok látják, olvassák. Aztán a szemérmesebbje halkan odébbsomfordál egy poszttal, de páran maradnak, figyelnek, köztük Tölgy is. Kommentelnek, mintha mi sem történt volna, pedig a szemük láttára ölik a zsidót. Tölgy sem érez hajlandóságot viszonozni kyolla gesztusát. A történet végjátéka 2012. június 17. 10:26-tól 2012. június 21. 17:57-ig, kyolla utolsó bejegyzéséig tartott. Ezen időponttól lapzártánkig (2012. június 21. 22:49) a Felavatták Horthy Miklós mellszobrát Csókakőn című íráshoz egyetlen hozzászólás sem érkezett, pedig addig egymást érték.
    Nos, drága barátaim, hát így.
    Kyolla zsidó minden szellemi tulajdonát és laptopját az igénylések beérkezési sorrendjében utaljuk ki.
    Ps. Érdekes adalék a helyesírás ellenőrző program első és második javaslata a Holocaust szó ilyetén írásmódja helyett: 1. Hólócaüst 2. Hőlócaüst
    Hát nem röhejesek ezek a zsidók?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. kyolla
    2012. június 21. csütörtök
    22:55 A Horthy Miklós szobor kapcsán lényeges megjegyezni , hogy Horthy az európai antiszemitizmus egyik atyja volt! Azonban Horthy személye kifejezz egyfajta magyar felsőbbrendűséget a Kárpát medence többi népeivel szlovákokkal, szerbekkel, románokkal szemben! Azok akik ezen szobrot állították és védelmezik azok egyfajta magyar felsőbbrendűséget próbálnak képviselni! Tehát a szobor valójában már nem is Horthy Miklósról szól, hanem sokkal inkább a szobor állítóinak és védelmezőinek beteg lelkéről! Ez pedig nem történelem, hanem a jelen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Marcus Aurelius

    Tölgy
    2012. június 21. csütörtök
    16:50
    .
    Azt írod: ” Ha van rá módod és lehetőséged akkor tölts el legalább egy hetet Szlovákia magyar lakta részein például Révkomárom és Dunaszerdahely térségében és magad is meggyőzödhetsz arról, hogy egyrészt a magyarokat nem éri semmilyen elnyomás,. másrészt nem akarnak Magyarországhoz tartozni.”
    .
    Egy friss fejlemény: “Nem kaptak a magyar falvak Szlovákiában Fico rendkívüli támogatásából”

    http://hvg.hu/vilag/20120704_magyar_falvak_fico_tamogatas
    .
    Idézet a cikkből: “Semmit sem kaptak a rimaszombati járásnak a magyar nyelvhatártól délre eső települései abból a támogatásból, amelyet három dél-szlovákiai járás számára hagyott jóvá a szlovák kormány júniusi kihelyezett ülésén – írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.”
    .
    Hát, úgy látszik. az ottani magyarok nem olvasták a te itt közzé tett álláspontodat… (“A rimaszombati járás déli településein élők nehezményezik az eljárást.”)
    .
    Hm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. “Horthy-emléktáblát avatnak Sarkadon
    2012. augusztus 27. 15:45 P. G.
    Horthy Miklós emlékére avat emléktáblát szeptember 8-án, szombaton 11 órakor a Magyar Csendőri Bajtársi Egyesület Sarkadon, a helyi “csendőrőrs” épületén, a Jókai utca 13. szám alatt — tájékoztatta lapunkat Kondacs László, az egyesület sarkadi vezetője.” beol.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  44. “Mint elmondta, az eseményen várhatóan jelen lesz Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Társaság elnöke, Bene Gábor újságíró, illetve Horthy egy hozzátartozója és a Horthy Bandérium is.
    A cikk a hirdetés után folytatódik

    A jelenlévők Horthy Istvánról is megemlékeznek. A résztvevők ezután Képíró Sándor sírjánál főhajtással emlékeznek az egy évvel ezelőtt, 2011. szeptember 3-án elhunyt csendőr századosra. ” Magyarország szégyene

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. Sarkad Városból Képíró Sándor náci, szülővárosából 1944.-ben a csendőrök hurcolták el a város zsidó lakosságát, most pedig a Magyar Csendőri Bajtársi Egyesület Horthy emléktáblát avat a Fideszes többségű önkormányzattal rendelkező városban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A hitesek a Vidám Vasárnapot választották 2013. november 5. kedd | AN-álláspont

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap | AN

Terrorizálni akarják Kovacsicsot 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos