Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elég volt! 2012. június 11. hétfő 10:10 | AN Forrás: Facebook

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elég volt!
Budapest – A magyar társadalom demokratikusnak megmaradt része újabb kísérletet tesz arra, hogy utcai megmozdulással emlékeztesse a diktatúrát: az ország nem kizárólag neohungaristákból és birkákból áll, és a hatalom a valaha-volt kétharmad birtokában sem gyakorolható a Fidesz tetszése és igénye szerint. Az eseményt a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás szervezi.
.
„Erre a demonstrációra az összes demokratikus ellenzéki erőt meghívtuk”, írja felhívásában a Társadalmi Emlékezet, amelynek tagjai azokat várják 17-én, vasárnap délután három és hat óra között a budapesti Hősök terére, akik szerint „ott megszűnt Európa, ahol a magyarországi népirtás első számú felelősét éltetik, ahol rabbit inzultálnak az utcán, ahol romák házára horogkeresztet és halálos fenyegetést festenek, ahol a sajtó képviselőjét leköpik és lezsidókurvázzák, ahol imaház udvarára dobnak be horogkereszttel megjelölt, savval töltött palackot, ahol kidobnak egy vendéglátóhelyről és összevernek egy romát a származása miatt, ahol nyilas ruhában parádéznak a Parlamentben, ahol kormánypárti képviselő sajtóban tagadja le a holokauszt eseményeit, ahol a nyilas képviselőház tagja előtt tiszteleg az Országgyűlés elnöke.”
A szervezők az összes demokratikus ellenzéki erőt várják a Hősök terére, és facebookos értesítőjük szerint hivatalosan is meghívták a következő formációkat: Magyar Szocialista Párt, Lehet Más a Politika, Demokratikus Koalíció, Szolidaritás, Milla, 4K!, Szema, Szdsz. A meghívottak közt az ígéret szerint egyéb civil szerveződések is lesznek.
.
„Nem most kezdődött, és nem két éve”, olvasható a felhívásban. „De két éve nézzük tétlenül, amióta nyíltan neonáci propagandával bekerült a Jobbik a parlamentbe, hogy Magyarország Országgyűlése, kormánya és Bírósága a Horthy-kor első hónapjaihoz hasonlóan legitimmé teszi a kirekesztést: gyűlöletcsoport, a Gárda működésére ad engedélyt a Bíróság a rendőrségi elutasítás ellenére, sokadjára szó nélkül hallgatnak végig neonáci propagandát a Parlamentben, a társadalom, közte független és kormánypárti polgármesterek, államtitkár, református püspök, oktatási intézmény igazgatója a nemzeti panteonba emeli be a magyarországi holokauszt, tehát egy népirtás első számú felelősét, amely eszmével Európa 1945-ben már leszámolt.”
.
„Az utóbbi napok és hetek elszabadult antiszemita és rasszista indulatai szorosan összefüggnek azzal, hogy az eddig csupán szalonképtelen kategóriába hol sikeresen, hol sikertelenül szorított Horthyt most nyíltan éltetik, elindult a közterületek visszanevezési hulláma, szobor- és emlékműállítás. Zöld utat kapott a magyar társadalomban lappangó kirekesztő indulat, újra a Horthy-kor szelleme kísért” – fogalmaznak a szervezők, akik elvárják a „tüntetési etikett” betartását.
.
Ez utóbbi alatt azt kell érteni, hogy „az esemény magánemberi szervezésű, az adatvédelmi törvény és a magánemberi státusz védelme alatt. Az esemény ügyről, és nem személyekről szól;” „az esemény civil esemény, a meghívottak köre tévedésekkel és vitákkal együtt is saját jogkör. Alapvető szempont, hogy a demokratikus értékrendeket alapvetően nem megsértő, a közvéleményt jelentősen vagy lehetségesen befolyásoló szervezeteket hívtuk meg. Részvételét senkinek nem tiltjuk meg, kivéve, ha a tiltakozásunk tárgyát képező neonáci/fasiszta/hungarista/etc eszmét vall”; „meghívást csak a szervezők által felvállalt célok, tematika és elképzelésbe illők kapnak. A fent eddig felsorolt szervezeteken kívül a további meghívás szimbolikus erejű csak, sok esetben adott szervezet működési profilja maga a kiállásról szól. Ám a tüntetés az eddig nem kiállókat mozgatná meg”; „a fenti szervezeti, alapvetően pártlistával nem titkolt szándékunk azt kifejezni, hogy a társadalomnak igénye van arra, hogy az OGY-ben és azon kívül markánsan megnyilvánuló ellenzéki erők a demokratikus értékrendekről nyilatkozzanak, amely egy küszöb az európai világban. És amely szinttől erőteljesen visszaestünk a 2010-es kormányváltás óta”.
.
A Társadalmi Emlékezet hangsúlyozza, hogy „az esemény nem pártrendezvény, de tarthatatlan valakinek egy demokratikus elköteleződése miatti üldözése, másrészt kíváncsian várjuk a közvéleményt leginkább formáló erőktől a demokratikus értékrendekről vallott nézeteiket. Egyúttal várjuk a társadalom spontán megnyilvánulását és kiállását a témában.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 49 szavazatból)
Elég volt!, 4.9 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. “Alapvető szempont, hogy a demokratikus értékrendeket alapvetően nem megsértő, a közvéleményt jelentősen vagy lehetségesen befolyásoló szervezeteket hívtuk meg”
    Sajnos csak lélekben tudok jelen lenni. :(((
    .
    Mit tehet egy demokratikusan viselkedő civil gyűlés a demokráciát lábbal tipró kormányzat és ennek alapot biztosító “parlament” ellenében?????????? :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  2. gets – erőt mutat a kormánynak és a külföldnek, megmutatja, hogy nem csupa náci rasszista él itt! Ellensúlyozza a békaügetőket. Viszont már megint állunk, holott az álló tömeg nagyságrendekkel kevesebbet mutat, mint a vonuló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. gets
    Ez az első cikk a Galamuson, ami nem tetszik! Abban igaza van, hogy miért nem a cigánygyerekek meggyilkolása miatt IS, de abban nem, hogy az “Elég volt” kinyilvánításától való távolmaradásara buzdít. És mi a baj Kertész “genetikázásával” ? Már azon kívül, hogy nem “genetikázott” hanem genetikusan (azaz vérében van szinonimaként) használta az alattvalóval összefüggésben?
    Nem “csak” nem tetszik, hanem NAGYON nem tetszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  4. gets
    2012. június 11. hétfő
    10:27

    “Mit tehet egy demokratikusan viselkedő civil gyűlés a demokráciát lábbal tipró kormányzat és ennek alapot biztosító “parlament” ellenében?”

    -
    A legjobb kérdés. Ez egy rohadt csapda.

    Egy hasonlattal élve olyannak látszik mint amikor a tapló parasztja, bemegy az úri klubba, és oda nem illő módon böfög, fingik, hangoskodik, garázdálkodik. A civilizált úri közönség megpróbál civilizáltan tiltakozni, ami csak olaj a tűzre.

    Mit tehet???????

    Ha odasétál és úgy vágja szájon, hogy a fal adja a másikat, holnap az egész világ tele van vele, hogy mi történt a klubban, oda a hírneve, nem úri klub többé, lezüllik.

    Ha erélyesen rászól vagy civilizáltan felkéri a távozásra, akkor visszapofázik, hogy ” de kérem, hogyan beszél velem, ez úri klub, viselkedjen úriember módjára” és világgá kürtöli, hogy ez nem úri klub és lejáratja a klubbot.

    Ha kihívja párbajra másnapra, akkor is ott marad egész este, lezülleszti a klubbot és másnap nem megy el a párbajra.

    Szóval akárhogy is, de a klub lezüllesztve, minden tönkretéve akármilyen módon is reagál.

    -
    Az átvitt értelemben mondott úri klub, a sok szenvedést megért, de a fasizmusból, rasszizmusból kilábaló civilizált és tovább is háborúmentesen civilizálódni kívánó Europa???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. Kb. ez az egész mocsokságnak, és a “miért vagyunk tehetetlenek”- kérdésnek a társadalompszicho- patologiai háttere, amit Eagle leírt.
    .
    Ez az eredménye, amikor vadállatok ellen civilizáltan próbál valaki fellépni.
    .
    Nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Ezért van szüksége az úri klubnak jólképzett személyzetre , akik kellő diszkrécióval ugyan , de mégis erélyesen kivezetik a ház elé böfögfni a szarostónit. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. Álljon itt egy kissé közhely-gyanús megálapítás :
    ” A szemétládák nem fogadják el a szabályokat. Vagyis a megadott szabályokkal harcolni ellenük egyenlő a biztos vereséggel. ”
    / Sylvester Stallone mondotta volt a Cobra c. filmben /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  8. “Álljon itt egy kissé közhely-gyanús megálapítás “:
    .
    - Veszett állatokra nem az állatvédők szabályai szerint kell vadászni, hanem el kell engedni a még gonoszabb és erősebb kutyát.
    .
    Elhangzott a kitűnő, “Szükségállapot” c. filmben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Nem állóháboru kell itt, hanem vonulni ellenük és ezt meg kell tenni minden héten amig le nem mondanak. ELÉG VOLT belőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  10. Nem lesz sok ez a kettő egymásután ?
    Sajnos, az egyik előreláthatóan csökkenti majd a résztvevők számát a másikon ás fordítva is.
    Volt már rá példa, amikor rászervezték az egyik demonstrációt a másikra, végül kölcsönösen kioltották az érdeklődést.

    Gyurcsány Ferenc beszédet mond június 16-án a Nagy Imre-szobornál!

    MEGHÍVÓ

    A NAGY IMRE TÁRSASÁG BUDAPESTI SZERVEZETE DEMONSTRÁCIÓRA HÍV

    54 éve azzal a nyilvánvaló szándékkal gyilkolták meg a forradalom
    emblematikus politikusait: Nagy Imrét, Maléter Pált, Losonczy Gézát, Gimes Miklóst, hogy nemzedékek váljanak meghunyászkodó alattvalókká.
    Emlékezzünk csak azért is, mert a mementó – ahogy Károlyi Mihály,
    József Attila szobra és szellemi öröksége is – útjában áll a mai hatalomnak.
    Emlékezzünk csak azért is, mert ma is választanunk kell, hogy
    engedelmes alattvalókká vagy demokratákká válunk-e!
    Emlékezzünk csak azért is, mert a mainál mélyebb anyagi és szellemi válságban 65 éve nem volt nemzetünk!

    Találkozzunk a Vértanúk terén, Nagy Imre szobránál
    2012. június 16-án 14 órakor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Geyza 2012. június 11. hétfő 11:15
    Egyetértek! Nem lehet azokkal demokratikus szabályok szerint fellépni
    akik már az új törvényeik szerit megmutatták, hogy nekik a “demokrácia kuss”!
    Hiszen saját maguk által újonnan meghozott törvényeiket sem tartják be.
    Mit várhatnánk tőlök, ha érdekeik mást kivánnak.
    Ez nem demokratikus pártküzdelem, hanem csendes polgárháború – részükről.
    Hiszen a háttérben már ott van a gárda akik katonai kiképzést, lövészeteket
    és hasonló “összekovácsoló” titkos rendezvényeket tartanak. Ezek ellen a
    hatósági fellépés – szándékosan – hiányzott eddig és valószinűleg ezután
    sem tesznek semmit ellenük. Mindezt a demokrácia jelszeva alatt.
    Valóban ilyen a demokrácia? Ahol egy nyiltan demokrácia ellenes párt nyiltan
    hirdeti tanait, akár a parlamentben is.
    Valójában milyen szabályok és törvények vannak itt érvényben?
    EZEN “SZABÁLYOK” SZERINT LEHET/KELL FINOMKODNI MÉG NEM KÉSŐ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Mind a 27 igazolt résztvevőnek fogok fizetni agy nagy tölcsér fagylaltot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (15 szavazatból)
  13. kekecnek igaza van, vonulni kellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Csak sajnos a parlament vasárnap üres. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Olvastam, nagyon találó, sajnos:
    Mo.: államforma – akol, fizetőeszköz – Erzsébet-utalvány, hivatalos nyelv – bari (márminthogy beeee), hivatalos küzdősport – monitorkarate, és fotelháború!
    Ez a magyar tündérmese kb. 1 milliónak, horror kb. 8,5 milliónak és mégis ki az erősebb?! Hát csodaország vagyunk az biztos, 8,5 millió morogva bár, de pazarul eltart 1 milliót (pávatáncost, plagizálóst, föld- és pénzharácsolóst) akik ráadásul még le is nézik őket (annyit is ér – lézeres szavait idézve)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  16. “Mit tehet egy demokratikusan viselkedő civil gyűlés a demokráciát lábbal tipró kormányzat és ennek alapot biztosító “parlament” ellenében?”
    .
    Ó, sok mindent. Alapból elkergetheti a szagos pics@ba. Ezért nem értem, milyen etikettről beszélnek. Diktatúra törvényeit nem kell betartani, diktatúrát el kell zavarni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Síkhülyeség, amit a Valagamus ír. Nem beszélve arról, hogy itt nem Schweitzerről van szó. A cigánygyerekeket akkor kezdték el ölni, mikor még a szocik voltak hatalmon, és ez a hatalom annak dacára demokratikus volt, a mostani meg akkor se az, ha most nem ölnek cigánygyerekeket. Ezt az apróságot téveszti szem elől ez a szerencsétlen kardigános belpesti értelmiségi gagyi.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Most nem kérek elnézést, csak mondom a magamét, hogy ki a hülye fia annak a sarki kutyának olyan marha, hogy VASÁRNAPRA szervez egy újfennt bohóctüntetést az üres parlament elé?
    HÁT ENNYIRE HÜLYE, ALJAS ÉS MOCSKOS AZ “ELLENZÉK” VEZETÉSE?
    —-
    Ez kollaboráció a hatalommal, provokáció az emberek felé és nyílt leszarása minden tisztességes, tiszta szívvel tiltakozó embernek.
    EMBEREK! ELŐSZÖR A BOHÓCOKAT ELZAVARNI SORAITOKBÓL!

    AZTÁN TILTAKOZNI! TÖRJENEK AZ ÜVEGTÁBLÁK. ÉGJENEK AZ AUTÓGUMIK ÉS HALLASÁTOK A HANGOTOK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  19. ott leszek, mert egységben az erőnk!
    büszkén megyek, mert jó érzés a békét, nyugalmat akaró demokraták között embernek lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  20. Kapsz egy fagylaltot. Mit szeretsz? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  21. Gonoszka
    2012. június 11.

    Mondod és írod a magadét, de ………
    1. A demonstráció nem a parlament előtt lesz, hanem a Hősök terén.
    2. A demonstrációt nem az “ELLENZÉK” VEZETÉSE” szervezi – többek között azért sem,mert olyan sajnos nincs – hanem egy civil szerveződés.

    Az utolsó, uszító mondatodra inkább nem reagálnék. Régebben már leírtam, most csak ismétlem : bizonyára érdekes lehetne Németországból nézni a tévét, amint közvetíti a budapesti “júniusi, sajnálatos eseményeket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  22. Igen, TV-n kényelmesebb.
    Közben lapozgatom a faszabuk bejegyzéseimet. Tudod mennyi van már?
    Csak nem hoztam nyilvánosságra. :)))
    Zorka, én már kinőttem abból, hogy engem hülyítsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  23. MSZP, LMP? Kovács Pistike felnőtt már?:-)
    rég rossz
    Ellopják a showt.

    Szerintem nem így kell szervezkedni, ez csak egy tüntetés a sok közül, amit Hitler úgy jellemezett anno helyesen, hogy kivonul sok ember az utcára, elmotyognak ezt azt, és ahogy lejárt a műsor mindenki hazabattyog, és mint ha mi sem történt volna minden megy holnap tovább.
    Sokan mondjátok, hogy majd beszámol erről a nyugati sajtó, francokat :-)
    Horvát barátommal beszéltem, és ő mondta, hogy náluk akkor is a Jobbikról írnak, mikor épp nem csináltak semmit, viszont teljesen jól eladható velük a lap, mert régen készült róluk csomó egyenruhás kép… ó még az előző kormány alatt ugye sokat masíroztak, na azokat a képeket rendszerint használják mintha maik lennének :) és hozzáírnak valami szöveget, hogy cigánybünözés, Adriara igényt tartanak stb… és frontpage lesz belőle.

    Viszont az Elég volt felvonulást ki hozza le és miért külföldön, akkora nem lesz mint a békemenet orbán viktorért, ugyanis nem hiszem, hogy a szervezők elköltenek több száz milliót statisztákra :)

    Miért nem szervez valaki olyan oldalt, ahol megoldást kínál Magyarország gazdasági és társadalmi problémáira? és nem csak annyi szerepelne rajta, hogy elég volt, monnyon le, takarodjanak, ez szar.
    ez mellé teljes mellszélességgel oda tudnék állni, és szerintem még sokan mások, és a probléma gyökerét orvosolná, nem csak a a felületi tüneteket, amik másnap újra előjöhetnének.

    azért hajrá, toljatok egy gombóc vagy és vonulgassatok, de sok eredményt ettől ne várjatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  24. Tisztelt Fórumtársak!
    .
    Nem tudom hányszor és hány cikkhez kommentelve írtam már (sok esetben mínuszokért cserébe :-((( ), hogy Ovi és fideSS-bandája ellen SZIGORÚAN TILOS DEMOKRATIKUS MÓDSZEREKKEL harcolni :-( !!!!!!!
    Ovi és fideSS-bandája ELLEN CSAKIS AZ Ő ÁLTALUK IS HASZNÁLT ESZKÖZÖKKEL LEHET ÉS SZABAD KÜZDENI !!!!!!!!
    .
    Hogy az nem demokratikus ???
    Ki nem sz@rja le ???
    A LÉNYEG, HOGY HATÁSOS LEGYEN ELLENÜK, FUSZTRÁLJA ŐKET, NE ÉREZZÉK JÓL MAGUKAT EGY PERCIG SEM, EBBEN AZ ÁLTALUK TÖNKREVÁGOTT, NYOMORULT ORSZÁGBAN :-))))) !!!
    LÁSSÁK, hogy A NÉP MOST MÁR NEM F@SSA LE AZ INÁT TŐLÜK és MINDENKI AGYATLAN BAROM EBBEN AZ ORSZÁGBAN:-).
    .
    EZT kell tenni FOLYAMATOSAN !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  25. Bocsi, elírtam, JAVÍTÁS:
    .
    És NEM MINDENKI AGYATLAN BAROM EBBEN AZ ORSZÁGBAN.
    .
    Így helyes :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  26. Emberek! ki olvasta TGM írását a Narancsban, ami azt fejtegeti, hogy Mo államformája deklaráltan fasizmus? Amit mi itt már két éve olvashattunk B. Lacitól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Gonoszka!

    Gonosz vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Tudom, többször mondtátok, meg magamat is ismerem.
    Kérsz egy fagylaltot? Vanília, citrom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  29. Demokrata
    2012. június 11. hétfő
    17:45
    Gonoszka nem Gonosz, hanem Gonoszka! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. gets, te nem kapsz fagylaltot, mert a lelki jelenlétér nem jár.
    Kérsz egy sört? Nem túl hideg, idősebbek torka is bírja. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  31. Bartusnak igaza van.
    http://index.hu/belfold/2012/06/11/semjenhez_kerulhet_a_hirszerzes/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Gonoszka, ha az emailemre el tudod küldeni … :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. csibész, 2012. június 11. hétfő, 17:30
    “Emberek! ki olvasta TGM írását a Narancsban, ami azt fejtegeti, hogy Mo államformája deklaráltan fasizmus? Amit mi itt már két éve olvashattunk B. Lacitól?”
    Olvastam, azonnal szóltam. Link egyelőre nincs.
    A cikk címe: Az utolsó tengelyhatalom.
    Főként arról szól, hogy az ENSz lényege a fasizmus tiltása (nem a diktatúráé, a zsarnokságé, csak konkrétan a fasizmusé és nemzeti szocializmusé, az komolyabb határvonal), és hogy Magyarország most éppen deklaráltan kiiratkozik az államok e közösségéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Orbán a “Visegrádi négyek”-nek kidolgozott terveket ajánlott!))))))
    Mind a három tagország visszautasította az ajánlottakat, köszönik, meg vannak a saját módszereik! Nem kértek az unortodox tündérmesékből, de még csak Orbánból sem!
    Kínos, roppant kínos, jönnek a kokik, sallerek és még egy-két nyakleves is becsurran!
    A választási győzelem éjszakáján úgy gondolta Orbán, hogy akár államférfivá is lehet, de terveibe akár bele is bukhat, hát az utóbbi alakulgat, mert államférfi már nem lehet, mert aki ekkora felhatalmazással, így el tudja kúrálni, hát az nem nevezhető államférfinak! Pária lett, a mi nagy szerencsétlenségünkre!
    De ki tudja majd mindezt helyrehozni? Na az lesz az ÁLLAMFÉRFI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  35. Gonoszka!
    A keszeg ropogós.
    A LÁDA meg lassan pókhálós lesz.
    Nagykanizsán megint “akció” volt.
    Orbán “úr”, meg oktatja az ügyészeket, közben épül a dácsája Hatvan pusztán.
    Semjén “úr” az Információs Hivatal élére kerül.
    Kövér “úr” győzelmet aratott Erdélybe.
    Pszt! Csak neked!
    Csavarogtam ma Veszprémbe.
    Csend, béke, nyugalom. Az utak tömve autókkal, az emberek mosolyognak, beszélgetnek.
    Szinte telt ház a bevásárló központba, rogyásig a kosarak.
    Ja!
    Fogy a fagyi!
    Sört?
    Egyébként tényleg elég volt, de hát…….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Bocs mindenkitől!
    SZÉP NAPOT!
    (Nekem ízlik a negró!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Társadalmi Emlékezet stb. fogalmam sincs, hogy kik ők? Lehet én vagyok tudatlan de ha már megjelentek örülök nekik. Kb egy évet késtek ami behozhatalan mert már olyan szintre emelkedett a Horthy imádat és a szimbóliumok beemelése a közéletbe ami szinte visszafordíthatalan.Most végre rájöttek, hogy a Fidesz és jobboldai körei kivételével párthovatartozástól függetlenül mindenkinek érdeke , hogy ezt a disznóságot elitéljék, és hogy az összefogás az egyetlen út. Nincs illúzióm.Sajnos félő, hogy a demokraták vannak kevesebben és a többség nem látja mire megy ki a játék. És itt térek ki Sommasra ! tökéletesen egyetértek vele és bármilyenszélsőségesen hangziki is ezt a bandát demokratikus eszközökkel legyőzni nem lehet, csak a saját mocskos eszközeivel. És ez nagyon szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Vadai Ágnes képviselőnő a témában május utolsó hetében túlkiabálta a “parlament” zaját – ezzel kiérdemelhetne egy felszólalási jogot a tüntetésen! :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. ricsi
    - mondom az ELSŐ ami nem tetszik. Viszont számtalan értelmes és jó cikk található a felületen, nem érdemlik meg a “valagamus” jelzőt.
    sommas
    majd ha helyi szinten – ahol mindenki tudja kik voltak a nagypofájúaak, akik a fidesz mellett agitáltak – elkezdődik a nyomásgyakorlás, akkor várható eredmény. Mert tömbben érvényesül a nyájösztön, és a támadásra összezárnak.. Most viszont élvezzük azt, hogy hasonlóan gondolkodóak között lehetünk, és mutassuk meg magunknak és másoknak is, hogy nem csupa rasszista él az országban. Ennyi. Nem kell túlspilázni!
    baby
    talán azt kellene szem előtt tartani, hogy nem harcba megyünk és nem győzni akarunk – hanem demonstrálni. Azt, hogy nyilas
    hamvakkal kergetőző és tündérmesékről hablatyolókon kívül NORMÁLIS, jóérzésű – azaz nem rasszista emberek is vannak – ráadásul remélem, hogy szép számmal.
    gets
    az tényleg feldobná a hangulatot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. gets
    “Mit tehet egy demokratikusan viselkedő civil gyűlés a demokráciát lábbal tipró kormányzat és ennek alapot biztosító “parlament” ellenében?”
    .
    Felhívja a külföldi sajtó és olvasóik figyelmét arra, hogy nemcsak antidemokraták, neonácik, rasszisták, szélsőséges nacionalisták stb. vannak az országban, hanem ellenük tiltakozók is. Nagyon fontos! De az is, hogy minél többen jelenjenek meg a tiltakozáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Lévai Júliának sokban igaza van. . Egyben semmiképen sem. Abban, hogy nem jön el.Minden alkalmat meg kell ragadni, ami ergy kicsit is elősegíti, hogy végre megfékezzük ezt a mocskos Jobbik-fidesz fasiszta-náci bandát. Lehet hogy sokan az úri klubbeli széplelkek közül most is fanyalognak, amikor a hatalom mai uraira kijelentjük, hogy mocskos fasiszta banda. A széplelkek azt hiszik, hogy a fasizmus a koncentrációs táborokkal veszi kezdetét. A fasizmus a fékek és ellensúlyok lerombolásával, a korporatív állam létrehozásának meghirdetésével kezdődött. Úgy gondolom a 2006-os zavargások voltak ennek az aljasságnak első jelenségei. Lehet most már késő, de mindent meg kell tenni, hogy demokratikus úton takarítsuk el ezt a mocskos fasiszta bandát. Ez a tüntetés egy alkalom. Nem várok tőle sokat, de feltétlenül ott leszek. Ahogy ha nincs más megoldás, a gépkarabély elsütőbillentyűjét is megf fogom húzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Gonoszka
    “VASÁRNAPRA szervez egy újfennt bohóctüntetést az üres parlament elé”
    .
    Nem a parlament elé, hanem a cikk szerint:
    “A szervezők az összes demokratikus ellenzéki erőt várják a Hősök terére”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Köszi girbegurba, szuper vagy, szerintem ez a legfontosabb dolog, minden egyéb e köré szerveződik. Azt írja TGM , hogy mindenki számára, még a legsötétebbeknek is egyértelmű, hogy a harmadik birodalom oldalán nincs senki, ez a világ egyetlen hittétele, erre a magyar állam a világon egyedüliként a tengelyhatalmak közé sorolja magát, amivel hadat üzen a magyaroknak is, hiszen azok tudatlanok ebben a kérdésben. Azt ne kérdezze senki, hogy ez a baromság mire jó, az őrület önmagáért való, önpusztító, mint írja TGM a végén. erre az oldalra állni a politikai nemléttel v. halállal egyenértékű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. csibész 2012. június 11. hétfő 17:30
    “Emberek! ki olvasta TGM írását a Narancsban”
    .
    Biztosan többen olvasták volna, ha megtalálják a figyelemfelhívás alatt a linkjét, ami sajnos lemaradt. Pótolnád? Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Sajnos csak papíralapon tudod olvasni most még

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Lehet a negró az oka, de nem találom sehol az MSZP, a DK, az LMP, a Szolidaritás mozgalom, a Milla, a szakszervezetek felhívását , hogy a tagjaik és szimpatizánsaik csatlakozzanak, mint magánember a vasárnapi tüntetéshez.
    Elembe mást azt találtam.
    Országos toborzást tart a Véderő.
    Akit érdekel nézze meg a célját.
    Meg mást is találtam.
    “Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, érezhetően javult az igazságszolgáltatás működése – szögezte le Orbán, majd emlékeztetett arra, hogy 2010 előtt az ország a „felbomló rend állapotában volt”, magánhadseregek grasszáltak az országban, s voltak olyan helyek, ahová a törvényes rend nem vagy csak ritkán jutott el. Mindeközben a politikai osztály egy része úgy érezte, a törvények felett áll. Ezek a folyamatok pedig kikezdték a társadalom morális erejét, és lerombolták az emberek biztonságérzetét. A kormány elsőrendű célja ezért az emberek biztonságérzetének helyreállítása, amelyet a maga részéről szigorú, de igazságos törvények megalkotásával kíván elérni.”
    Ezt itt:
    http://nol.hu/belfold/zart_ajtok_mogott_tuntettek_ki_a_rendteremtesben_elenjarokat
    Meg negrót!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Egyelőre csak nyomtatott változat van. Hosszú lenne begépelni, meg nem is lenne helyes.
    Ennyi van fenn a honlapon:
    “Tamás Gáspár Miklós
    Az utolsó tengelyhatalom

    Szemben némelyekkel én elég jól ismerem a belmagyar és külmagyar jobboldalt, beleértve a történelmileg magyarázható sértődékenységét. Ez a sértődékenység jelentékeny lelki akadálya a logikus gondolkodásnak és a figyelmes olvasásnak – és hát ez manapság már nem a jobboldal kiváltsága csupán.”
    Ha jól emlékszem, így kezdődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. Bohém
    2012. június 11. hétfő
    20:51
    A facebook tele van a felhívással, az ATV és a nol is közli.
    http://nol.hu/belfold/hosok_tere__tuntetes_horthy_ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. gets!
    Üdvözöllek!
    Köszi, én a negrós meg a honlapjaikon keresgéltem, hiába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hoffmann meséi a pedagógusoknak 2012. május 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos