Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elég volt! 2012. június 11. hétfő 10:10 | AN Forrás: Facebook

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elég volt!
Budapest – A magyar társadalom demokratikusnak megmaradt része újabb kísérletet tesz arra, hogy utcai megmozdulással emlékeztesse a diktatúrát: az ország nem kizárólag neohungaristákból és birkákból áll, és a hatalom a valaha-volt kétharmad birtokában sem gyakorolható a Fidesz tetszése és igénye szerint. Az eseményt a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás szervezi.
.
„Erre a demonstrációra az összes demokratikus ellenzéki erőt meghívtuk”, írja felhívásában a Társadalmi Emlékezet, amelynek tagjai azokat várják 17-én, vasárnap délután három és hat óra között a budapesti Hősök terére, akik szerint „ott megszűnt Európa, ahol a magyarországi népirtás első számú felelősét éltetik, ahol rabbit inzultálnak az utcán, ahol romák házára horogkeresztet és halálos fenyegetést festenek, ahol a sajtó képviselőjét leköpik és lezsidókurvázzák, ahol imaház udvarára dobnak be horogkereszttel megjelölt, savval töltött palackot, ahol kidobnak egy vendéglátóhelyről és összevernek egy romát a származása miatt, ahol nyilas ruhában parádéznak a Parlamentben, ahol kormánypárti képviselő sajtóban tagadja le a holokauszt eseményeit, ahol a nyilas képviselőház tagja előtt tiszteleg az Országgyűlés elnöke.”
A szervezők az összes demokratikus ellenzéki erőt várják a Hősök terére, és facebookos értesítőjük szerint hivatalosan is meghívták a következő formációkat: Magyar Szocialista Párt, Lehet Más a Politika, Demokratikus Koalíció, Szolidaritás, Milla, 4K!, Szema, Szdsz. A meghívottak közt az ígéret szerint egyéb civil szerveződések is lesznek.
.
„Nem most kezdődött, és nem két éve”, olvasható a felhívásban. „De két éve nézzük tétlenül, amióta nyíltan neonáci propagandával bekerült a Jobbik a parlamentbe, hogy Magyarország Országgyűlése, kormánya és Bírósága a Horthy-kor első hónapjaihoz hasonlóan legitimmé teszi a kirekesztést: gyűlöletcsoport, a Gárda működésére ad engedélyt a Bíróság a rendőrségi elutasítás ellenére, sokadjára szó nélkül hallgatnak végig neonáci propagandát a Parlamentben, a társadalom, közte független és kormánypárti polgármesterek, államtitkár, református püspök, oktatási intézmény igazgatója a nemzeti panteonba emeli be a magyarországi holokauszt, tehát egy népirtás első számú felelősét, amely eszmével Európa 1945-ben már leszámolt.”
.
„Az utóbbi napok és hetek elszabadult antiszemita és rasszista indulatai szorosan összefüggnek azzal, hogy az eddig csupán szalonképtelen kategóriába hol sikeresen, hol sikertelenül szorított Horthyt most nyíltan éltetik, elindult a közterületek visszanevezési hulláma, szobor- és emlékműállítás. Zöld utat kapott a magyar társadalomban lappangó kirekesztő indulat, újra a Horthy-kor szelleme kísért” – fogalmaznak a szervezők, akik elvárják a „tüntetési etikett” betartását.
.
Ez utóbbi alatt azt kell érteni, hogy „az esemény magánemberi szervezésű, az adatvédelmi törvény és a magánemberi státusz védelme alatt. Az esemény ügyről, és nem személyekről szól;” „az esemény civil esemény, a meghívottak köre tévedésekkel és vitákkal együtt is saját jogkör. Alapvető szempont, hogy a demokratikus értékrendeket alapvetően nem megsértő, a közvéleményt jelentősen vagy lehetségesen befolyásoló szervezeteket hívtuk meg. Részvételét senkinek nem tiltjuk meg, kivéve, ha a tiltakozásunk tárgyát képező neonáci/fasiszta/hungarista/etc eszmét vall”; „meghívást csak a szervezők által felvállalt célok, tematika és elképzelésbe illők kapnak. A fent eddig felsorolt szervezeteken kívül a további meghívás szimbolikus erejű csak, sok esetben adott szervezet működési profilja maga a kiállásról szól. Ám a tüntetés az eddig nem kiállókat mozgatná meg”; „a fenti szervezeti, alapvetően pártlistával nem titkolt szándékunk azt kifejezni, hogy a társadalomnak igénye van arra, hogy az OGY-ben és azon kívül markánsan megnyilvánuló ellenzéki erők a demokratikus értékrendekről nyilatkozzanak, amely egy küszöb az európai világban. És amely szinttől erőteljesen visszaestünk a 2010-es kormányváltás óta”.
.
A Társadalmi Emlékezet hangsúlyozza, hogy „az esemény nem pártrendezvény, de tarthatatlan valakinek egy demokratikus elköteleződése miatti üldözése, másrészt kíváncsian várjuk a közvéleményt leginkább formáló erőktől a demokratikus értékrendekről vallott nézeteiket. Egyúttal várjuk a társadalom spontán megnyilvánulását és kiállását a témában.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 52 szavazatból)
Elég volt!, 4.8 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. Ki kell menni, vonulni kell, jó táblák, jó feliratok kellenek pl: Le a fasizmussal, a diktatúrával, az orbánizmussal, követeljük vissza a demokráciát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. 3 és 6 óra között?
    Hánykor kezdődik a meccs?
    A régi 1-es busz végállomásnál találkozunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Fél hattól van meccs, úgyhogy én pl. 3 és 5 között ott leszek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. ricsi, ugye tudod, hogy kurvára ne jókedvemből írtam? Annyira remélem ismersz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. “Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, érezhetően javult az igazságszolgáltatás működése – szögezte le Orbán”
    .
    És nem röhögte el magát sem Orbán közben, sem az ügyészek, amikor meghallották? Micsoda fapofák ezek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Ez egy színház, amit ők játszanak, az őrület belső világában, csak ijesztő őket kívülről látni, megalázó azoknak, akik ehhez asszisztálnak, emberileg végük van, nem is tudom, hogy ilyenkor mire gondolnak, miért csinálják, megint a “parancsra tettem”, “nem is tudtam róla” stb. szlogenek mennek majd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Ha már nem lehet ez kis gonosz törpe az élet császára, hát a pusztulásé lesz, a fejlődéshez kicsit több intellektuális felkészültség, belső integritás, szociális érzékenység kellene. A romboláshoz elég a kiüresített, infantilis, focis taktikázás, a primitív erő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. T. proaktiv 00:38!
    Orbán csak gonoszul, belül vigyorgott az őt megtapsolókon! Hisz tudja, hogy ők is tudják, mennyire nincs itt már jogállam! Ő bontotta le, és mégis megtapsolják, jó hogy nem hányta el magát tőlük! Ha továbbra sem módosítanak a 60 körüli kifogásolt törvényen, monitoring alá helyezik az országot és az nagyon sok hátrányt fog okozni nekünk!
    Orbán lenézi és megveti őket, mert mindent meg tud etetni velük! Ugyanígy megveti a 2/3 lebutított tapsikolóit is,az más dolog hogy szüksége van rájuk, de lenézi őket. Amikor kimegy a pulpitusra én ezt a megvetést látom a képén, na most jól megetetlek bennetek bármilyen bődülettel, de ti csak nyaljatok versengve nekem….Valamiért ezt látom a tartásán és az arcán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. csakén – igaz, így is van, e fölött a megalázott társaság fölött érezheti az “erejét”, nőhet egy kicsit a pornál magasabbra, szerintem ez a destruktivitás, amit művel az öngyilkosság előtti halálhörgése , ami nála az örömöt jelenti, gondolj a családon belüli erőszakra, ott is hasonló, hú de jó, erősebb vagyok a gyereknél, a belső elnyomorodottság groteszk “játéka” ez, azt gondolja, h így megszabadul a komplexusaitól, de csak egyre mélyebb vákuumba kerül, aztán jön a fekete lyuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ne feledjétek az ehhez szüksége női hátteret a családon belül!
    Nem egy kis ártatlanság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Mindenki ott lesz vezető személyiség ahol tud, ki az Eu-ban, ki a lebutított tömeg előtt, ki a megfélemlített családjában, ovitól már mindenki elundorodott a világban, nemsokára jön a fekete lyuk, csak mi ne legyünk ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Tényleg elég volt? És már vagyunk is hozzá elegen, hogy ne tovább?…
    Nekem nem úgy tűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Ott leszek. Szokás szerint. Nem adom fel. Szeretnék ismét egy normális országban élni. ELÉG VOLT AZ ŐRÜLETBŐL !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Az a férfi, aki egy büdös kurvát vesz el, az igyekszik nagy pofával betakarni, amit a kötény nem fed. Szóval. A férjet nagy pofájáról. az asszonyt nagy
    (szájáról) esmérhetitek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Mi a frászt keresett ez a képmutató fasiszta banda (főméltóságú “urak”) a Nagy Imre újratemetésének a megemlékezésén. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. http://www.youtube.com/watch?v=Cnlj2s2yOjk
    Gyurcsány Ferenc – 2012.06.16. – Vértanúk Tere – Nagy Imre kivégzésének évfordulója alkalmából

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Az Áder miatt van az egész. Nehogy ő legyen a jó fideszes. Egyébként ovit nem érdekli, undor ült az arcán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Újabb ok a tiltakozásra:
    .
    “Horthy Miklós mellszobrot avattak Csókakőn – fotó
    A bronzszínűre festett kőszobor Máhr Ferenc csákberényi szobrász alkotása.
    mti – 2012.06.16. 21:12
    .
    Felavatták a Fejér megyei Csókakőn Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobrát, amelyet civil kezdeményezésre, több szervezet összefogásával és az önkormányzat jóváhagyásával állítottak.
    A bronzszínűre festett kőszobor Máhr Ferenc csákberényi szobrász alkotása. Az emlékmű a csókakői vár alatti téren áll.
    Felavatták az 1300 lelkes Fejér megyei településen, Csókakőn Horthy Miklós kormányzó első köztéri mellszobrát.
    .
    Április 23-án a képviselő-testület úgy döntött, hogy az egykori Bánya teret átnevezi, amely így mostantól a Nagy-Magyarország tér nevet viseli – jelentette be Fűrész György (Fidesz-KDNP) polgármester. Ezt követően leleplezte a névtáblát, amely az új elnevezést hirdeti.
    A településvezető az MTI érdeklődésére elmondta: az államférfi tisztelete miatt támogatta – és “pártokon felüli döntésnek” nevezte – a szoborállítást.”
    http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/horthy_miklos_mellszobrot_avattak_csokakon_-_foto/2284838/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Akiket az “átkosban” üldöztek nem érzik hazugságnak, hogy most nem üldöznek senkit?
    Meg kell kérdezni azokat, akiket a békementre szállítottak, hogy miért is voltak ott, tán csak nem féltették az állásukat (pedagógusok, köztisztviselők, ők tényleg nem kaptak pénzt, csak nem rúgták ki őket)?
    Meg kell kérdezni azokat, akik nem mernek kimenni tüntetni, mert még van állásuk és nem szeretnék elveszíteni!
    Akkor 22 év után eljutottunk oda, ahonnét indultunk és ez az átkos “üldözötteit” most egyáltalán nem zavarja, mert még nem őket üldözik?!
    Köteles Kövér azt ígérte, egyenként fogunk levadászni benneteket és nyakatokban fogjátok érezni a Fidesz hideg lehelletét, mondott ilyet az előző kormányok bármelyike is?
    Orbáni életfilozófia: ha módodban áll megölni ellenfeledet, nem gondolkozol, megteszed!
    Micsoda naccerű államférfiúi mondatok, na+ még a pávatánc – oszt jónapot!
    Hát tényleg ELÉG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos