Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő 10:16 | Rákócza Richárd Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét
Washington – Mitt Romney vasárnap jelent meg a CBS Face the Nation című műsorában, ahol Bob Schieffer kérdéseire válaszolva fejtette ki, mi a véleménye Barack Obama legutóbbi választási gesztusáról. Ennek értelmében körülbelül 800 ezer fiatal illegális bevándorlónak nem kell tovább tartania a kitoloncolástól. Romney politikainak nevezte a döntést, és nem volt hajlandó értelmes választ adni arra, mit fog kezdeni esetleges győzelme után a laza elnöki tollvonással honosított határsértő dél-amerikaiakkal.
,
„Elsősorban biztonságosabbá kell tenni a határt”, terelt Romney ugyanazokkal a panelekkel, amelyekkel pénteki kampányában is operált. „Létre kell hoznunk egy foglalkoztatói verifikációs rendszert, hogy tisztában legyünk azzal, legálisan vannak itt, akik munkát vállalnak ebben az országban. Azután pedig, tekintettel a gyerekekre, akik nem tehetnek arról, hogy a szüleik idehozták őket, hosszú távú megoldást kell találni az ő státuszukra is. Ezen dolgozik a Kongresszus – én azt hittem, hamarosan látni fogjuk a Marco Rubio szenátor és más demokrata szenátorok javaslatait is –, az elnök azonban belecsapott és közölte: majd ő a kezébe veszi ezt a dolgot, amit tűzoltó intézkedésnek nevez. Nem tudom, miből gondolja, hogy ezek a jó intézkedések.”
.
.
Miután az elnökjelölt vonakodott válaszolni arra, hogy eltörli-e ezt az intézkedést, az ABC nem hagyta annyiban:
.
Schieffer: Eltörölné?
.
Romney: Nos, megelőznék az események, ha azok folytán hosszú távú intézkedés történne olyan jogalkotással, amely olyan, ezekre az emberekre vonatkozó törvényt teremt, hogy tisztában lehessenek azzal, mi az ő jogállásuk, nem pusztán egy elnöki terminus erejéig, hanem folyamatos alapon. (Eredetiben: „Well, it would be overtaken by events if you will, by virtue of my putting in place a long-term solution, with legislation which creates law that relates to these individuals such that they know what their setting is going to be, not just for the term of a President but on a permanent basis.”)
.
Schieffer: Nem akarok ezen lovagolni, csak hogy megértsem, meghagyná ezt az intézkedést addig is, amíg kidolgozza a hosszú távú megoldást, vagy egyszerűen eltörölné?
.
Romney: A megoldást meglátjuk majd, amikor odaérünk, az előérzetem azonban az, hogy jussak hivatalba, és azt mondom, ezt el kell végezni, hosszú távú alapon, nem pedig effajta tűzoltó intézkedésként. Amit az elnök művelt, azt már évekkel ezelőtt kidolgozhatta volna, ha valóban komolyan gondolja, cselekedhetett volna, mikor rendelkezésére állt a demokrata Ház meg a Szenátus, de nem tette. Ezeket a dolgokat négy és fél hónappal a választások előttre tartogatta.
.
Schieffer: Maga szerint miért?
.
Romney: Azt hiszem, az időzítés eléggé világos, ha tényleg megoldást akart volna találni ezeknek a gyerekeknek, vagy az amerikai illegális bevándorlásnak, akkor ez olyasvalami, amivel az elnöksége első három és fél évében kellett volna előhozakodnia, nem pedig az utolsó néhány hónapban.
.
Schieffer: Tehát politikai okból csinálta.
.
Romney: Nos, ez kétségtelenül komoly része az egyenletnek.
.
A volt massachusettsi kormányzó tehát a latin szavazóktól tartva nem merte kimondani, hogy határsértők több százezres tömegét gyakorlatilag elnöki kegyelemmel legalizálni nemcsak erkölcstelen, de a jövőre nézve felettébb kártékony, amellett valóságos felhívás nyomorgó dél-amerikaiak további tízmilliói számára, hogy nyugodtan ugorják át a határt, bejutva komoly esély van arra, hogy maga a végrehajtó hatalom fogja a pártjukat, mert rokonaik segítségével szeretne újabb négy évet tölteni a Fehér Házban. Romney ugyanakkor a konzervatív fehér szavazóktól tartva azt sem merte kimondani, hogy hatalomra jutva egyszerűen eltörli Obama pénteki intézkedését.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ez a Schieffer nem egy obersovszki. :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Igen meg kell erősíteni a határvédelmet.
    Igen meg kell oldani az illegálisan amerikában élő feketumkásokkal kapcsolatos problémákat.

    Kiváncsi vagyok hány magyar dolgozik feketén ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  3. Mitt Romney hazanal is kerteszkedtek illegalisok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Ezzel azt mondja hogy nyitva a kapu lehet jönni? Sajnos ezek az illegálisok visszaélnek amerika szeretetével, mert megtehetik. Gondolok itt arra hogy ingyen kórházi ellátás, extra kereset azzal hogy nem adóznak, spanyol nyelvü tévé csatornák, nem is egy, spanyol nyelvü újságok, spanyol nyelvü ügyintézés, stb stb.
    Ráadásul ki vannak téve annak hogy jogosítvány nélkül vezetnek, nincs biztosításuk a kocsira, ebből adódóan nem vállalnak semmiféle felelőséget.
    Ha egy amerikainak tartozása van a kórház felé, nem érdekli őket hogy hogy fizeted ki, még a házadat is elveszik, simán átadják a tartozásod agence-nek aki a sz@rt is kiveri belőled ha nem fizetsz. Ellentétben az illegálisok akiknél lenyelik ezeket az összegeket mert velük nem tudnak mit csinálni, és ezekre a dolgokra példát is tudok. Az adónk arra megy el hogy a mexikóiakat ügyéntizik 24 órában a határokon, a bíróságon, a kórházakban, az utcán. Van itt is egy család az utcánkban, most szabadult a gyerek, hétvégén kint ülnek a ház elött, idejárnak a feketék, hangosak, ha kocsit mos mindenkinek őt kell hallgatni mert üvölt a zene. A kocsi feltörések elszaporodtak, meg a postaláda kidöntése mert részegen jön haza. Többször rendőrt kellett hívni miattuk mert nem képesek úgy élni mint ahogyan azt a környezet megkívánja. Szóval nyissátok a kapukat, had jöjjenek. Majd dolgozunk többet hogy legyen miből etetni őket mert hivatlanul beszöktek ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd | AN

Obama kockáztat a bevándorlási kártyával 2012. június 17. vasárnap | Rákócza Richárd

Axelrod: Romney nem ezen a bolygón él 2012. június 11. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos