Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd 10:48 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán
Washington – Miközben az elnökválasztási verseny résztvevői se lenyelni, se kiköpni nem igazán tudják a latin bevándorlók problémáját, a Pew Research Center most közzétett adatai szerint nem ők a legnagyobb bevándorló csoport az Egyesült Államokban, hanem az ázsiaiak.
.
Míg az ezredfordulón legfeljebb minden ötödik bevándorló volt ázsiai, 2010-ben arányuk 36 %-ra emelkedett, a hispánoké viszont a 2000. évi 59 %-ról 31-re esett vissza. Nem ők vannak már tehát a legtöbben, a sajtót mégis az ő problémájuk uralja – talán mert a másik csoport jóval kevesebb leckét ad fel a fogadó országnak.
.
A jogkövető magatartás már az országba való bejutáskor eltér: míg a spanyolajkúak háromnegyede egyszerűen „átugorja a kerítést” és ezzel lényegében határsértőként kezdi meg Egyesült Államok-beli pályafutását, az illegálisoknak legfeljebb 11 %-a ázsiai, a többiek szabályszerűen érkeznek és tartózkodnak az Ígéret Földjén.
.
A Pew egy olyan időszakban tette közzé ezeket az adatokat, amikor a hispán szavazatokra számító Barack Obama – aki már négy éve is belengette ezeknek a rétegeknek az illegálisok honosításának ötletét – a múlt hét pénteken egy tollvonással elrendelte, hogy mentesüljön a kitoloncolás alól az a határsértő, aki még nem volt 16 éves, mikor az országba beszökött, még nem múlt el 30, öt éve megszakítás nélkül az országban tartózkodik, semmilyen priusza nincs, elvégzett valamilyen főiskolát, vagy GED diplomát vagy oklevelet szerzett, vagy szolgált a katonaságnál. A rendelet körülbelül 800 ezer főt érint – és persze sok millió olyan rokont, barátot és ismerőst, aki már szolgált a hadseregben.
.
Egy ilyen rendeletet persze egy másik elnök bármikor a papírkosárba dobhat, az elnökjelöltnek persze százszor meg kell gondolnia, érdemes-e erről egyáltalán beszélni, vagy jobb nem maga ellen izgatni a hispán tömegeket. Mitt Romney szerint hallgatni arany, a CBS riportere ezért harapófogóval sem tudta kiszedni belőle, hogyan kívánja ezt a problémát kezelni a választások után.
.
A témával foglalkozó szakértők nem tudnak politikailag korrekt választ adni arra, miért nincs akkora vihar a hispánnál nagyobb ázsiai bevándorlás miatt, holott nyilvánvaló, hogy az utóbbiak történelme, kultúrája, szokásai állnak távolabb az amerikai ideáltól – igaz, a legtöbbjüknek érdemes óvatosan megnyilvánulnia, hiszen elég egy rossz szó, hogy rasszizmust kérjenek rajta számon, ami a mostani politikai küzdelemben halálos fegyver. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a hivatalos amerikai bevándorlási politika mindenekelőtt a keményen dolgozni tudó szakképzett embereket és a diákokat részesíti előnyben, ez pedig mindenképp az ázsiai bevándorlók felé billenti a mérleget.
.
A másik fontos tényező, noha sokszor ez is elsikkad: az ázsiaiak bevándorlásának hatalmas múltja van az Egyesült Államokban. Számos gigantikus építkezés fűződik kínaiak nevéhez, de szinte minden nagyobb városban megtalálható a koreai, a vietnami, a japán, az indiai, a filippínó és persze kínai negyed is: ez az öt ország bocsátotta ki az ázsiai-amerikaiak 80 %-át. A Pew csak a modernkori bevándorlási hullámot vizsgálta, de már az is ötven éve tart, ennek köszönhető, hogy az ázsiai-amerikaiak száma 2011-re 18,2 millióra rúgott, ami az amerikai összlakosság 5,8 %-a, miközben 1960-ban még 1 % alatt voltak.
.
A Pew friss adatai szerint az afro-amerikaiak csak a harmadik legnagyobb népcsoport 38 millió fővel, a latin-amerikaiak száma 52 millió. A legtöbben továbbra is a fehérek vannak, összesen 198 millióan, ám vannak helyek, ahol kisebbségbe kerültek.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Ez is Amerika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Nincs is ezzel semmi gond, amíg legálisan dolgozni, gyarapodni, és ilyen módon letelepedni mennek oda. Még ha sokan közülük külön városrészekben élnek, akkor sem.
    .
    Akkor van a nagy gáz, ha bizonyos népcsoportok, és egy bizonyos vallás képviselői nagyrészt nyilvánosan ellenségesek a befogadó állammal szemben, és a folyamatos zavarkeltésen kívül a helyi szociális háló felprédálása a céljuk, vagy ha szervezett bűnözői tevékenység miatt települnek be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  3. Eldrad:

    Újfent leírom neked, hogy senkit se szabad származása vagy vallása miatt egy szociális/társadalmi tömbbe helyezni, előítélettel kezelni. Bennünket magyarokat is csóró, lusta kelet-európaiaknak tartanak a nyugat-európaik, ám pont ma beszélt nekem egy régi cimborám arról, hogy a őslakók se szentek; Németországról mesélte el, hogy maguk a németek gyakran nem is olyan precízek, mint ami a pozitív előítéletből ered, sőt természetesen ők is minden kényelmetlen, vagy veszélyes munkát az aljanépnek tartott bevándorlókra hagynak.

    Ez is egyszerűen -még ha a cikk témájától eltérve is- azt példázza, hogy a környezet, a közösség nem minden, főleg nem Nyugaton, ahol az egyén gyakorlatilag több joggal rendelkezik, mint azt őt körülvevő környezete, a benne élő többi ember összessége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. “Németországról mesélte el, hogy maguk a németek gyakran nem is olyan precízek, mint ami a pozitív előítéletből ered, sőt természetesen ők is minden kényelmetlen, vagy veszélyes munkát az aljanépnek tartott bevándorlókra hagynak”
    .
    Dehogynem olyan precízek. Azért tart kétszer tovább a német autó, mint a francia. A szar munkát valóban az aljanépre hagyják, de mindig felügyeli őket egy német, hogy ne szanaszét szaladjon a társaság, és olajozottan műkodjön a gépezet. Nem véletlen, hogy ma is a világ egyes számú civilizációja. A magyarok meg bizony csóró, lusta kelet-európaiak. És ez meg is látszik, minden szinten. Főleg az arcoskodáson.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  5. ,,hogy mentesüljön a kitoloncolás alól az a határsértő, aki még nem volt 16 éves, mikor az országba beszökött, még nem múlt el 30, öt éve megszakítás nélkül az országban tartózkodik, semmilyen priusza nincs, elvégzett valamilyen főiskolát, vagy GED diplomát vagy oklevelet szerzett, vagy szolgált a katonaságnál.,,

    Valaki pontosítson már hogy ezek valamelyike, vagy ezek összesítve a feltétel hogy legális legyen valaki. Hiszen sokan feketén vannak USA-ban. Azt azért ne felejtsük el hogy Clinton is beigérte az amnesztiát, amit álítólag 6 hónapig be lehetett adni 2000 környékén. Aztán Bush, hát őőőőőőőőőő, de Obama megint beigérte, hisz amerika az igéret földje és ezért igérnek mindent XDDDD
    Szóval én azt mondom nem lesz amnesztia, és továbbra is marad a kitoloncolás.
    Azoknak adnék papírt akiknek van sponzoruk, és valóban dolgozni akar. Sajna sokan amint megkapják a papírokat rögtön mennek munknélkülire, segélyre. A magyarok is, nem csak más országból valók.
    Továbbá, ha 800 ezer (honnan tudják hogy ennyi) illegális kap papírt, és azok mind szülnek négy gyereket ahogy szoktak, akkor az + 4 millió ember akit el kell tartania az adófizetőknek. De ismerek olyan mexikóit akik 28-an vannak testvérek, szóval a 4 az csak a minimum az ő esetükben. Arról nem is beszélve hogy a betegbiztosítást is ki fogja ezeknek fizetni, mert jelenleg sok amerikainak nincs akik itt születtek. Stb stb, sorolhatnám. Am meg 12-15 millió illegális van amerikában, és ebből sok a mexikói akiről fogalmuk sincs hogy kicsoda, mi a neve, hol született. Csak bejöttek és hamis néven itt élnek. Hát elég sok kérdést feltettem, és el lehet gondolkodni dolgokon. Értelmes válaszokat szivesen olvasok.Orbán, és egyéb nem idevágó témát lehetőleg kerüljük, hisz az ügy komoly. Ne Troll-kodjatok!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. A zázsiaiak Ázsiát csinálnak minden helyből ahová eljutnak.
    A Világ elfoglalásának alattomos változatának lehetünk szemtanúi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Romney: „Sokat segítene, ha latin volnék” 2012. szeptember 19. szerda | AN

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos