Ronai and Ronai
AMERIKAI

Axelrod: Romney nem ezen a bolygón él 2012. június 11. hétfő 12:33 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Axelrod: Romney nem ezen a bolygón él
Washington – November lassú, de biztos közeledtével szaporodnak a frappáns(nak szánt) beszólások mindkét oldalon. Nem sokkal azután, hogy a louisianai kormányzó Carterhez hasonlította Obamát, most az elnöki kampánystáb egyik vezető személyisége, David Axelrod sajnálta le a republikánus kihívót.
.
Axelrod a This Week című tévéműsorban állította azt, hogy a volt massachusettsi kormányzó „egy másik bolygón él”, amennyiben a gazdaságról van szó. A szópárbajt Barack Obama pénteki kommentárja indította el, amely szerint a magánszektor „jól van”; erre a megnyilatkozásra reagált úgy Bobby Jindal louisianai kormányzó, hogy: „Sokan az Obama adminisztációban nem igazán hisznek az egyéni kezdeményezésben. Az üzleti életben a legjobb esetben olyasvalamit látnak, amit muszáj elviselni, mert adóbevételt biztosít a kormányprogramokhoz”, és: „Elnök úr, van egy üzenetem az ön számára: a magánszektor nincs jól, amikor huszonhárommillió amerikai munka nélkül van vagy nem a megfelelő munkát végzi ebben a nagyszerű országban. Ennek az elnöknek a magánszektor annyira idegen, hogy talán el kéne oda útlevéllel látogatnia, és tolmácsra lenne szüksége, hogy az ottani népekkel szóba is tudjon állni.”
.
Axelrod úgy véli, „az amerikai népnek ennél több esze van. A legérdekesebb az volt”, folytatta. „ahogyan [Romney] reagált a dolog szellemében, mert az ő kijelentése az volt, hogy ’nem kell nekünk több tanár. Nem kell nekünk több tűzoltó vagy rendőr.’”
.
Obama pénteki beszédében arra is hivatkozott, hogy az utolsó huszonhét hónapban 4,3 millió új munkahelyet „teremtettek” – mármint ők, az adminisztráció –, és csak ebben az évben 80 ezerrel többet. Mint később kiderült, az utóbbi adat tévedés, a Munkaügyi Minisztérium szerint ugyanis májusban mindösszesen 69 ezer új állás lett, és május jó hónap volt a megelőzőkhöz képest.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Axelrod: Romney nem ezen a bolygón él , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ki fogja a bukást jelentő mondatokat elmondani? :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Tele vagyok kérdőjelekkel????

    Szvsz a munkáltatók már alig várják Obama távoztát. Üdítő kivétel a GE, amely mint tudjuk adómentes volt és Obama lelkes anyagi támogatója. Bushék az előző ciklus alatt dollármilliárdoktól szabadították meg az országot, ill. komoly részvényvásárlásokba kezdtek. Szvsz a republikánusok megnyerik a választást és akár akarják akár nem uralmuk vet véget a dekonjunktúra időszakának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. GE nem volt adomentes. Sokfele adot fizetett es rengeteget, egyvalamibol kimaradt: az orszaqgon kivuli jovedelem adozasabol. Ennek a hatulutoje, hogy pillanatnyilag ezt a penzt nem is tudja visszahozni anelkul, hogy adozzon. Ezt majd a kovetkezo republikanus elnok fogja megengedni nekik. Tobbnyire ez a valtas megy: a demokrata elnok alatt a kulfoldi jovedelem nem adozik, valahogy be kell kint fektetni, aztan a republikanus elonokok alatt meg adomentesen vissza lehet hozni az orszagba. Ez igy nagyon jol mukodik, raadasul mindket part teljes lendulettel tud a masikra mutogatni, hogy o okozza a gondokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Kedves BKRS!

    A GE-n kívül ezek szerint a többivel egyetértesz!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök | AN

A budapesti szakértők Obama győzelmét várják 2012. október 18. csütörtök | AN

Alájátszott Obamának a moderátor? 2012. október 17. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos