Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama kockáztat a bevándorlási kártyával 2012. június 17. vasárnap 11:31 | Rákócza Richárd Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama kockáztat a bevándorlási kártyával
Washington – Lassan már nem is dugeszben, de az ingujjában tartogatja Barack Obama elnök a spanyolajkú illegális bevándorlót ábrázoló jolly jokert, ami a négy évvel ezelőtti nagy partiban elég sokat hozott a konyhára. Akkor azonban Obama még nyílt lapokkal játszott, hiszen nem kértek rajta számon négy év alatt nem teljesített ígéreteket. Ma már annál inkább, nem is véletlen a hamiskártyás-trükk.
.
A Magyarországon már unalomig ismert duplafedelű politikával próbálkozik az Egyesült Államok újraválasztásért harcoló elnöke, aki négy éve még megtehette, hogy mindent megígérjen és abból semmit se tartson be, most azonban – mint annyi elődje – dilemma előtt áll, milyen trükkel lehetne ugyanazokat a választókat csak még egyszer az ő táborába csalogatni.
.
Öt hónap van hátra a választásokig, Barack Obama előnye ugyan minden közvélemény-kutató szerint megvan még, de korántsem behozhatatlan, korántsem hatalmas, és az a tény, hogy az elnök novemberig már semmit sem tehet a gazdaság további látványos javulása érdekében, ez önmagában nagyon sok szavazatba kerülhet neki. Próbálkozhat az eddig haloványosra sikerült külpolitikai fronton – például megindítja végre az 1979 óta késlekedő Irán elleni hadjáratot a választás előtti hetekben, maga mögé sorakoztatva az országot –, ami elég sok kockázattal jár; továbbá szociális ügyekben megkerülheti a Kongresszust és az eddigieknél is agresszívebben kihasználhatja végrehajtó hatalmát a melegházasságok az abortusz érdekében – valamint azért, hogy fiatal illegális bevándorlók megússzák az országból való kitoloncolást.
.
Olyan politikai játszma ez, amely feltüzelheti azokat a konzervatívokat, akik eddig nem láttak különösebb fantáziát Mitt Romneyban. A demokraták véleménye szerint sokkal valószínűbb, hogy a kampány azokat próbálja megszólítani, akiknek az elnök sokat köszönhetett már 2008-ban is. Ezek: a fiatal szavazók,  a nők és a hispánok.
.
Mikor viszonylag jó idők járnak, az első négy évével végzett elnök általában abban a helyzetben van, hogy ő maga szabja meg, miről szóljon a kampány, mit vitassanak meg a felek. Idén minden fordítva van. Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó az, aki biztosra megy, hiszen semmi mást nem kell tennie, mint a gazdaság és az álláspiac helyzetéről megállás nélkül beszélnie novemberig. Van mit. Ezen kívül már csak arra kell vigyáznia, hogy „ne érjen rá” hosszabb beszélgetésekre leülni országos lapok munkatársaival. Romney valóban másra fordítja az időt, pénteken például hat óra ment el azzal, hogy rövid, de rendkívül gondosan szövegezett kommentárt állított elő, amiben bírálta Obama új bevándorlási politikáját, mert az szerinte hosszú távon semmilyen megoldást nem kínál. Attól persze óvakodott, hogy ő maga leszögezze: ha hatalomra jut, az egész obamai bevándorlási politika úgy megy a kukába, ahogy van. Ehelyett azt állította, „a későbbi elnökök visszafordíthatják” a folyamatot, és ezzel kvázi oda is dobta a republikánus mentőövet azon spanyolajkúak felé, akik republikánus érzelműek lennének, ha nem mindig a republikánusok fenyegetnék őket azzal, hogy átteszik a mexikói határon.
.
Obama leginkább szavakban állt ki mellettük, miközben elnöksége alatt a kitoloncolások folyamodtak; a Fehér Ház pedig hiába igyekezett, még a legegyszerűbb gondolkodású latin-amerikai jövevénnyel sem igazán tudta elhitetni, hogy az őt deportáló szövetségi hatóság a jó fiú, míg Arizona állam rossz, mert jogot ad az intézkedő rendőrnek, hogy meg merje kérdezni, legálisan tartózkodik-e a senor az országban. A törvényes rendőri intézkedés közben elhangzó kérdés mégsem ugyanaz, mintha valakit kirúgnak az Ígéret Földjéről.
.
Így aztán a szavakban a határsértéssel bevándorló illegálisokat pátyolgató, őket ugyanakkor százezrével kitevő Obama mást nagyon nem is tehet, mint hogy kockázatot vállal ezen a téren, meglehetősen szorongatott helyzetben: rossz a globális gazdasági helyzet, az amerikai gyógyulás is lassú, a Ház a republikánusok kezén van. Az amerikai gazdaság helyzetének megváltoztatására nem sok lehetősége van, leginkább az oktatásba történő befektetések, a megújuló energiaforrások és más területek fontosságát hangsúlyozza.
.
Tehet látványos lépéseket, így egyetlen aláírással lehetővé teheti melegek és leszbikusok nyílt szolgálatvállalását a hadseregben, utasítást adhat, a katolikus kézen lévő vállalatok munkáltatói biztosítása terjedjen ki a fogamzásgátlók fedezésére is – és az is hatalmában áll, hogy akár több százezer fiatal latin határsértő kitoloncolását megakadályozza.
.
Ez utóbbi lépést Obama pénteken meglépte, örömteli hétvégét szerezve hispán családok tömegeinek, és a republikánus megnyilatkozásokban bizony óvakodtak attól, hogy magát az aktuális politikát bírálják, mindenki vigyázott, hogy csak annak végrehajthatóságával kötözködjön – a republikánusoknak túlságosan is nagy a veszítenivalójuk, ha latin-amerikaiakról a szó; elég, ha csak a sokmilliós kubai kisebbségre gondolunk.
.
Romney az előválasztásokon bírálta egyik akkor még versenyben volt riválisát, Rick Perry texasi kormányzót, hogy miért biztosítja az illegálisoknak az ingyenes főiskolai oktatást. Romney Newt Gingrich korábbi házelnöktől is elhatárolta magát, amikor Gingrich kijelentette: egyszer és mindenkorra tisztázni kéne, hogy az Egyesült Államok nem fogja kitoloncolni azokat az illegális bevándorlókat, akik évek óta stabil életet élnek és soha nem sértettek törvényt. Mitt Romney láthatóan azokat próbálja mozgósítani, akik életveszélyesnek tartják, hogy tízmillió határsértő él lényegében zavartalanul az országban, de miután érzi, milyen forró ez a gesztenye, óvakodik attól, hogy marokra fogja.
.
Obamának viszont most színt kellett vallania, így pénteken – a Kongresszus felett átlépve – körvonalazta politikáját a Fehér Ház Rózsakertjében. Intézkedései értelmében mentesül a kitoloncolás alól az a határsértő, aki még nem volt 16 éves, mikor az országba beszökött, még nem múlt el 30, öt éve megszakítás nélkül az országban tartózkodik (ami nyilvánvaló – ugyan hová utazhatott volna?), semmilyen priusza nincs, elvégzett valamilyen főiskolát, vagy GED diplomát vagy oklevelet szerzett, vagy szolgált a katonaságnál.
.
Republikánus körökben nem tartják különösebben veszedelmesnek a patikamérlegen adagolt intézkedést, és az az általános vélemény, hogy az efféle parasztvakítással Obama úgysem fogja tudni elterelni a figyelmet a lényegről, ami mindenképp meghatározza a november hatodikai döntés végkimenetelét: a munkahelyekről (munkanélküliség: 8,2 %) és a gazdaságról. A Kongresszus republikánusai mindazonáltal mélységesen magukba temették, bármit is gondoltak a legújabb intézkedésről. A hispán szavazatok kulcsfontosságúak Floridában, Nevadában és Coloradóban, másutt pedig, például Virginiában és Észak-Karolinában, a mérleg nyelve lehetnek, így aki hallgat, az nem ront el semmit.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Obama kockáztat a bevándorlási kártyával, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Azért azt még kihasználhatja, hogy a kis Bush milyen jó kis válsághelyzettel ajándékozta meg. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Azért Bush fiú egy ilyen válsághoz nagyon kicsi ám. Ezt nem igazán lehet az ő nyakába varrni. Nem ő gerjesztette a lufi pénzt. Nem ő irányította a bankokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Nem vagyok jártas az amerikai életben, annak mindennapi felfogásában, de szerintem ott se szeretik az emberek, ha hülyének nézik őket.

    Tanulságos kis olvasmányként álljon ez: http://www.metazin.hu/node/2546

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Én itt élek Amerikában 21 éve és demokrata vagyok. Obamára szavaztam, és bár sokminden nem tetszik amit csinált, de kb. annyira tudnék Romney-ra szavazni mintha Orbán Viktorra kéne szavazzak. Mit fog Romney csinálni a bevándorókért amit Obama nem? Azért Obama nem egy republikánus, akik örjönge szídják a bevándorlókat, őket okolva minden bajért. Nem, Romney nem fogja tudni megszerezni a latino szavazatot, hacsak nem rukkol ki valami óriási nagy szenzációval, mint pl. amnesztia az illegálisoknak. De ezt nem fogja tudni bejelenteni mert akkor a jobboldali szavazók azonnal elhagyják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Kedves Gabor NYC
    En is Amerikaban elek. Az a legnagyobb problema, hogy igen magas -sajnos-
    a munkanelkuliek szama. Ezzel a dontessel az arany noni fog, az elegedetlenseg szinten. Elobb munkahelyeket kellene teremteni es azt kovetoen adni a bevandorloknak munkaengedelyt. Obama ezzel a lepesevel valoban nagyot kockaztatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Kedves Beáta. Az átlag amerikai állampolgár nem végzi el azokat a nehéz kétkezi munkákat amiket az átlag mexikói és egyéb latinamerikai bevándorló elvégez. Ezért nem is csökkenne igazán az amerikai munkahelyek száma, ha végre elismernék azt a kemény munkát amit a sok latino most nagyon megalázó körülmények között kell hogy elvégezzen, sokszor a minimumbér alatti összegekért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Gábor+Beata
    -
    Mindkettötöknek van igazsága (ja,.. nem véletlenül vagyok independent szavazó).
    Hölgyek, Urak, vannak ám statisztikák rendesen ha utánabogarásztok. Érdemes. Bizony az illegálisok jó sok munkahelyet vesznek el az amúgy valóban munkát keresö amerikaiak elöl. Konkrét példák tucatját tudnám felsorolni a déli államokban az épitöipar területén. Bizony kiszorulnak a nem túl képzett munkát keresö de becsületesen dolgozni akaró amerikai munkások. És milyen sokan. Gábor, … hidd el, Beátának ebben igaza van.
    Viszont,… Beáta Te azt ne feledd el, hogy sokkal több minöségi munkahelyet visznek ki a repik Ázsiába a magasabb profit érdekében, mint amennyi munkahelyet veszélyeztetnek a latinok. Az se semmi ám! A repik is magukbaszállhatnak egy kicsit.
    De ez az egész sokkal összetettebb, mint amennyi hely van itt ennek az összefoglalásához.
    Én másként közelitek ehhez a problémához (ami nem jelenti azt, hogy igazam van). Engem nem érdekelnek a bevándorlók csak fizessenek adót, biztositást, hogy a hazai munkások is versenyképesek legyenek velük. No meg ne az én adómból fizessék az egészségügyi elleatásukat. Ja,.. hogy akkor már nem annyira éri meg nekik,… akkor menjenek a francba haza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Beáta: “Az a legnagyobb problema, hogy igen magas -sajnos- a munkanelkuliek szama. Ezzel a dontessel az arany noni fog, az elegedetlenseg szinten.”
    -
    Emiatt nem fog nöni a munkanélküliek aránya, mert már most is itt dolgoznak az illegálisok és MÁR elvitték a munkahelyeket a hazaiak elöl. Nem ez a gond, hanem az, hogy nem adóznak. Emiatt versenyelönyben vannak az adózókkal szemben.
    Az illegálisokat alkalmazó vállalatok pedig versenyelönyben vannak a törvényeket betartókkal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. buligyuri: “Azért Bush fiú egy ilyen válsághoz nagyon kicsi ám. Ezt nem igazán lehet az ő nyakába varrni. Nem ő gerjesztette a lufi pénzt. Nem ő irányította a bankokat.”
    Kicsi bizony. De egy elnöknak -még ha kicsi is- az a dolga, hogy megregulázza a bankokat. Obama ezt jól csinálta. Elsö intézkedéseinek egyike a a bankok megregulázása volt. És lám! Müködött. Ezt már Bush is megtehette volna. Igaz Clinton is. Meg az öreg Bush is, mert az ö aláirásával szabadult ki a szellem a palacból 1991-ben. Aztán Clinton is rátett egy szivlapáttal. A végén javitotta Obama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Azt ne felejtsük el hogy beszökni USA-ba az bűncselekmény, és melyik mexikói jött útlevéllel? Amíg az Európából érkező emberek 99%-a leglisan vizummal jöt be az országba, és nyomon követhetőek, ujjlenyomattal, útleélell, stb, addíg a mexikóiak átsétálnak és hamis névvel tartózkodnak az országban. Mégis ingyen szülnek usában, adót nem fizetnek, a kulturájuk olyan amilyen, ha mellédköltöznek te elköltözől. Jogosítványuk biztosításuk nincs, ha beléd mennek, elgázolnak akkor elfutnak a helyszínről. Ahol a cégek ilyen illegális embereket alkalmaznak sok helyen 30-40 mexikóit, sokkal nagyobb előnyben vannak versenytársaikkal szemben hiszen fele annyi pénzből tudják ugyan azt a munkát elvégezni, mint egy olyan cég ahol SS, federal, 401K-t fizetnek a munkások után. Szóval 100 százalékosan azon vagyok hogy aki nem fizet adót az menjen el az országból. Amerika adjon egyenlő esélyeket az itt élőknek, kapjnak papírokat az illegálisok, és ha fizetik az adót úgy mint én, akkor maradjanak. Amúgy meg már ott tart az USA hogy minek fizessek neked 20 dollárt óránként, meg a benefitteket, mikor a mexikói megcsinálja ugyan ezt feketén 6 dollárért, és még csak nem is fizetek utána semmit. Elég nehéz igy munkát találni, ha hiszitek ha nem, már az amerikaiakat is úgy mérik hogy a mexikóiak keresetét veszik alapul, és ha nem tetszik menj a fenébe, majd jön helyetted 5 mexikói. A volt cégemnél dolgozott 5 amerikai, és 8 mexikói. fizetni nem akartak, mert felismerték hogy a fekete munkásokból okkal nagyobb haszon van. 1-2 év alatt be lehet őket tanítani bizonyos dolgokra, még akkor is ha 20 év itt tartozkodásuk alatt nem tanultak meg angolul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. cOLUMBUS, köszönöm hogy részletesen kifejtetted a vélemenyedet. Neked is sokmindenben igazad van. Az az abszurd hogyha legálissá tennék a most illegálisakat akkor már tudnának adót fizetni, és fizetnének is. De mivel nem adnak nekik papírokat, ezért nem tudnak a legalitás útjára lépni. Vannak akik csak dolgozni jönnek ide, de szerintem a többség itt is akar maradni. Ők is tudják hogyha itt akarnak maradni akkor ahhoz előbb zöldkártya, majd állampolgárság kell. De ha nem is adnak nekik erre esélyt, akkor hogyan váljanak legális amerikai állampolgárokká?
    Amúgy meglep az itteni magyarok között elterjedt emigráns ellenesség.
    Nekem is k. nehezen adták meg a zöldkártyát, igazából megnyertem végül a lottón, úgy hogy apámat egy fejvadász kicsalta azzal hogy az egész család fog zöldkártyát kapni. De hazudtak. Csak ő kapott. De most már állampolgár is vagyok, ezzel együtt nem leszek hajlandó elárulni azokat akik most még hasonló cipőben járnak mint én mondjuk 15 éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Gábor
    -
    Én 90-ben jöttem ki meghivással a NIH, National HIV programrba dolgozni. Három kutatói J-1 vizum, kétszer H-1, zöldkártya, rengeteg pénz és izgalom. Ma már csak rémálom a 9 éves tortúra. Kemény munkával, kaptam a zöldkártyát US nemzeti érdek alapon. Hosszú történet.
    Engem irritál minden olyan munkavállaló aki nem fizet adót vagy sumákol. Azért jöttem el egykor Magyarországról, mert elegem volt, hogy engem néztek fejöstehénnek. Itt sem akarok fejöstehén lenni. Nem vagyok emigráns ellenes de a sumákoló emigránsokat én is útálom. Nem azért, mert “a magyarok között ez elterjedt”, hanem, mert itt végre nyugodtan akarok élni. Amerikába bárki bevándorolhat legálisan. Engem nem érdekel, hogy honnan jön, milyen a szine. Dolgozzon, adózzon. Hogy honnan jön, annak semmi jelentösége.
    .
    Visszatérve a témára. Igazad van egy iszonyú abszurd dolog állt elö, amit véleményem szerint a politika (mindkét oldalról) kellöen ki is használ.
    Csak, mint érdekességet emlitem: Bush elsö elnöki ciklusa végén a bevándorlók mellett kardoskodott. Ennek egyik parányi eleme volt, hogy újságokban olyan bevándorlókat mutattak be és készitettek velük riportot, akikkel nem volt gond. No,.. igy csináltak egy magyar tudossal egy teljes oldalas riportot a repik. Emlékszem, mert én voltam az egyik riportalany.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Kedves Gabor, nem vagyok a bevandorlok ellen, hiszen nem szorakozasbol jonnek, mindenki szeretne jobban elni, ez emberi jog lenne. Latom en is, hogy szorgalmasan dolgoznak. Sok esetben nem ok veszik el a munkat az amerikaiktol, hanem eppen egyes munkaadok – foleg az epitoiparban- nem nezik a szakkepzettseget, magyar vallalkozo magyar helyett szakkepzetlen hispant dolgoztat, persze a munka nem eppen megfelelo, amirol ok nem tehetnek es a megrendelok a munka vegen persze hogy elegedetlenek. Az ittlevo magyar szakmunkasok jogosan haborognak ezen. Valahogy komolyabban kellene az egesz bevandorlasai torvenyt rendezni, nem hipp-hopp dontessel, hanem korultekintobben es a munkaadokat is lehetne valamire kotelezni. Amig olcso munkaerokent foglalkoztathatok a bevandorlo hispanok addig nem fog ez a helyzet javulni. Tehat ez valoban igen komoly merlegelest, rendezest igenyelne.Tapasztalatbol merem irni, hogy amerikai munkaadok sajnos sok esetben magyarok- visszaelnek ezzel es hamar mondjak, hogy ha nem vagy megelegedve a berrel, akkoir helyetted jon tiz mexikoi , es ez igy igaz. Ekkor a munkavallalo el kell hogy hallgasson, mert a kevesebb is tobb a semminel. Minden nyitvahagyott kiskapu veszelyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Kedves cOLUMBUS és Beáta, nagyon örülök hogy ilyen normális hangnemben tudunk erről a témáról kommunikálni. Nem bírom megállni hogy ne mondjam ezt, azért látszik hogy már jó ideje nem otthon élünk. Mert ha bármikor olvasok bármiről is vitatkozó magyarországi kommentárokat, ott olyan módon szídják egymást, hacsak egy kicsiben is eltér a véleményük egymástól, ami számomra elfogadhatatlan.
    Nos, ez persze egy igen összetett és komoly téma, nem is fogunk rá megoldást találni a mi kommentárjainkban.
    Én lehet hogy elfogult is vagyok kicsit, mert amikor kijöttünk ide akkor vettem pár szemeszter spanyolt, és most is a munkámban sok spanyolajkúval van dolgom, és összességében véve nekem szimpatikusak.
    Én úgy látom hogy Amerika szívja ide a mexikói és egyéb bevándorlókat, mert igenis kell az olcsó munkaerő. Pont itt rejlik a dolog igazságtalansága, hogy kell az aki leszedje a szamócát, kell aki levágja a füvet, aki pelenkázza a babát, aki elmossa a tányért az étteremben, de közben őket teszik meg mindenféle bűnbakká is. Ez az ami az igazságérzetemet bántja.
    Beáta, sajnos az itteni magyar munkaadókról elhiszem minden szavadat. Ők itt sem változtak meg. Ha pár dollárral olcsóbban tudják ugyanazt elérni akkor fel fogják venni a mexikóit a magyarral szemben, ami engem is bánt, mondanom sem kell.
    Na, reméljük valami pozitív csak kialakul ebből, mindenkinek egy kellemes hetet kívánok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A bevándorlás miatt van bevándorlási törvény. MInden országnak joga van eldönteni hogy kiket enged be és kiket nem. Akik illegálisan jönnek be azok törvénysértők. A törvényeket pont azért találták ki hogy védve legyenek az itt élő emberek. A menekult ugi törvényel pl visszaéltek a magyar ill régebben a Cseh cigányok. Be is vezették a vizumkényszert. Amerika tudja hogy milyen munkaerőre van szüksége ezért is szabályozza. Mexikóik ill Canadaiak egyszerübben vállalhatnak munkát az USA-ban de itt is meg van határozva hogy milyen szakmákban milyen képesitéssel dolgozhatnak az emberek.
    Az pedig ne legyen egyáltalán emberi jog hogy ha egy adott ország felpített valami jót akkor a másik országból az ürge csak ugy bemasírozhat a jóba. Aztán a bemasírozott alacsony szintű munkaerő jogokat követel és ők akarnak írényítani. Ha annyira jul tudják csinálják jobban. OTTHON !
    Magyarországon is ez a hozzáállás : MIndenben jobbak , mindenkinél okosabbak csak amikor objective a mérce akkor derül ki hogy semmi sem ógy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Mate, Ivan Tibor

    Meg mindig remenykedem, hogy egy alkalmasabb harmadik jelolt is elokerul, mert ez a ket jelolt haromszaz millio allampolgarbol eleg siralmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Jól értem, most kell keköltözni Amerikába zöld kártya nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  18. beköltözni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Ahol a szegények még szegényebbek lesznek 2012. október 12. péntek | AN

CNN: Romney nyerte az első vitát 2012. október 4. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos