Ronai and Ronai
AMERIKAI

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő 18:28 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon
Washington – Döntést hozott az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága: Arizona államnak jogában áll firtatni a bevándorlási státuszt. Nem alkotmányellenes, ha egy rendőr intézkedés közben fel meri tenni a kérdést: „Legálisan tartózkodik ön ebben az országban?” A döntés értelmében megfigyelés alatt tartják az intézkedés végrehajtását, és ha azt tapasztalják, hogy a rendőrök visszaélnek ezzel, és személyiségi jogok sérülnek, akkor felülvizsgálják ezt a döntést. Az érdekelt felek mindegyike azt tartaná helyesnek, ha szövetségi szinten készülne egy új bevándorlási törvény, amelyre Obama négy évvel ezelőtti választási ígéretei ellenére nem került sor.
.
A latin szavazatokra is számító Barack Obama elnök és általában a jelenlegi adminisztráció jogi vereségeként értékelik politikai ellenfelei, hogy a Legfelsőbb Bíróság alkotmányosnak ítélte az arizonai törvény leginkább kifogásolt részét, amit később számos más állam is átvett különböző formában, de sehol nem lépett hatályba, mert jogi kifogást emeltek ellene. Immár nincs akadálya annak, hogy haladéktalanul alkalmazzák, így a hatóságok érdeklődhetnek afelől, hogy valaki jogellenesen tartózkodik-e az országban.
.
Arizona és több más déli állam győzelme azonban nem teljes, továbbra sem léphetnek hatályba más jogszabályi részek, így az, amely bűncselekménnyé nyilvánította volna, ha az illegális bevándorló állást keres, a főbírák pedig végső soron kifejezésre juttatták, hogy a bevándorlási politika alapjában véve szövetségi ügy, így annak forgatókönyvét Washingtonban kell írják, nem pedig másutt.
.
Az indoklást Anthony Kennedy főbíró írta, mellette sorakoztak fel John Roberts, Ruth Bader Ginsburg, Stephen Breyer és Sonia Sotomayor főbírók. A konzervatív Antonin Scalia, Samuel Alito és Clarence Thomas tartózkodtak.
.
Kennedy az indoklásban megemlíti, hogy Arizona a többi államnál aránytalanul nagyobb terhet kénytelen viselni az illegális bevándorlással szemben vívott harcban, és a negatív következmények java is terheli. A bírák azonban figyelmeztetik az államot, hogy törvénykezése nem írhatja felül a szövetségi törvényeket, büntetőjoga nem intézkedhet másképpen az illegálisok kapcsán, mint ahogyan a szövetségi büntető jogszabályok előírják.
.
A döntés azonban Arizona győzelme és az elhanyagolt bevándorláspolitikának felmutatott sárga lap. Ebben az értelemben nyilatkozott Jan Brewer arizonai kormányzó asszony is, aki rögtön arról beszélt: bízik abban, hogy rendőrei felelősségteljesen és jogszerűen alkalmazzák majd a sokat vitatott, most életbe lépő rendelkezést.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 6 szavazatból)
Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Az euró-atlanti konvergencia útja még nagyon hosszú és rögös. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. Végre! Remélem a többi állam is követi Arizonat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  3. Colombus , en is remelem. Allampolgarkent majdnem felet keresem, mint egy illegalis, foleg az idegesito, hogy sokan 10-15 vagy tobb eve itt vannak, semmit nem tesznek a legalizasert, viszik haza ado, stb nelkul a penzt. Ez egyaltalan nem irigyseg, nem gyulolkodes. Helyes lenne, ha a munkaadokat is buntetnek ha illegalist alkalmaz, mert az ilyen munkaado is becsapja az Allamot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (20 szavazatból)
  4. Moravcsik Jozsef

    Hat a nagy cegeknek az az erdeke, hogy olcso es engedelmes munkaero fwlwtt rendelkezzen. Eleg csak megnezni a Food INC. cimu filmet. A mezikoi bevandorlok nem alkotnak szakszervezeteket es penzert barmit elvallalnak. A nagy cegek zsebre tudjak vagni mindket partot, es ok hatarozzak meg, hogy mi legyen. Amit tudtak, azt kiszerveztek Kinaba(meg az amerikai helikopteralkatreszek egy reszet is ott gyartjak). Vagy itt vannak a hajostarsasagok. Mind a Kajman szigetekre van bejegyezve, nemzetkozi vizeken hajoznak amerikai turistakkal (egy luxusoceanjaron utazik 3000 turista es egy 500 fos szemelyzet, akik egy lyukas garast se fizetnek az amerikai allamkasszaba, max. kikotohasznalati dijat, es szinte egy amerikai allampolgar se dolgozik ezeken a hajokon. A legnagyobb tarsasagnak 300 ilyen hajoja van tehat 500*300= 150 000 ember).
    Persze a szavazok miatt kellenek ilyen torvenyek, de az dont, aki a penzt adja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Bakkker !
    /
    /
    Gyozott a jozan esz ! De hogy ehez mi a turonak kelett legfelsobb birosagi dontes , hat nem tudom !
    /
    /
    Minden esetre innetol en dramai valtozasra szamitok mert a rendoroknek joga lesz megkerdezni es a legtobben igy fent fognak akadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  6. Hogyan működik a végrehajtása? Csupán megkérdezi a rendőr? És ha azt mondja az illegális, hogy igen? A rendőrnek nincs joga az Immigration adatbáziásban turkálni. Meg nem is feladata. Szép és jó a törvény, csak nem tudom hogyan lesz alkalmazva a gyakorlatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Valaki ha tudja irja le a hozzaszolasaban a pontos cimet, hogy hol lehet/pontos cimet/ es bejelentest tenni az illegalisokkal kapcsolatban. Sajnalatos, de muszaj valami lepest tennem, mert a hazban ahol lakom a csaladommal nagyon sok az illegalis es irigysegbol sok esetben provokalnak, szemtelenkednek, mar megis fenyegettek. Ugyanis ok vannak tobbsegben! Van kozottuk olyan csalad is ahol a ferfi nyugdijas rendor otthon, itt felesegevel egyutt nagyon jol keresnek! Sem otthon sem itt adot nem fizetnek! Nem tudjak elviselni, hogy zoldkartya utan allampolgarok lettunk! Kerem akik tud segitsen pontos cimet vagy telefonszamot irjon. Tobben ki is fejtettek, hogy az eu-ba mehetnenek sok helyre, de itt az usa-ban nem kell adot fizetniuk es ezert, nem zaklatja oket senki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  8. Moravcsik Jozsef

    Nem azert, de nincs ott a hires Bevandorlasi Hivatal???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Mate, Ivan Tibor

    Obama elnoklese fokuszaban a szavazat vadaszat elkeseredett es elvtelen rutinja viszi a primet, a leg Amerika ellenesebb, integraciora alkalmatlan es keptelen, meg az angol nyelv hasznalatat is elutasito un. latino, illegalisan szavazo tomegek erdekeben forditjak ki a torvenyesseg szellemet, es udvarolnak a legalis hiszpanik tomegeknek. A Legfelso Birosag nem politikai okbol fogadta el Arizona bator inditvanyat, hanem mert a deli hatarmenti allamokban az allampolgarok szemelyi es vagyoni biztonsagat veszelyeztetik a nyitott hatarok. A mindennapos emberrablasok, valtsagdij kicsikarasa, gyilkossagok elkovetese turhetetlen, a szovetsegi kormany kozombossege es az allampolgari kozbiztonsag problemainak orvoslasa helyetti kepmutato es cinikus politikai bujocska tarthatatlanna valt. Mikozben a legalis allampolgarsag ki van szolgaltatva a tomeges illegalis hataratlepesek kovetkezmenyeinek “humanitarius” kifogasokra hivatkozva veszik vedelmukbe az illegalisokat. A hatarok vedelme Amerikaban is a kormany elsodleges kotelessege, es annak visszautasitasa kimeriti a “high treason” tenyet. Ezzel a hozzaallassal Obama meg egy gimnaziumi baseball csapatnak sem lehetne az elnoke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. A kandaba menekultstatuszert folyamodokat tisztessegesebbnek tartom, mint turistakent szandekosan itt maradt europaiakat! Ehhez sajnos statisztalnak a nagykovetsegek is, mert a statusznelkul evekig illegalisan itt maradt embereknek keresukre lecsereli az utleveluket anelkul, hogy hazautaznanak. Tudok olyan esetrol, akit az oroszok 25 evvel ezelott hajon becsempesztek, mivel nem tudja igazolni bejovetelet statuszt nem kaphat, meeg ha meghazasodott is. Nos a hosunk magyarszarmazasat bizonyitva magyarallampolgarsagert folyamodott! Majd ugyesen hazamegy es mint magyarkent magyarnevvel fogja tudni statuszat helyrehozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  11. Nem szegyellitek magatokat! Mindannyian voltunk illegalisak vagy a szuleink nagyszuleink! Soha eszembe se jutna hogy tapossak a szerencsetleneken akik megelhetes remenyeben itt maradtak. Hogy hol kell feljelenteni az illegalist? Na ez a magyar mentalitas Ha nekem mar van papirom nehogy masnak legyen akkor en nem tudnam jatszani a nagyot? Miert van az hogy a legtobb kint elo magyar republikanus? Nem tudom arizonaban mi a helyzet de itt New Jerseyben 400-500 dollar havi berert dolgoznak a magyar illegalis babysitterek pl. Sajnaljatok toluk? En nem! Napi 16 ora munkaert?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. buligyuri
    -
    Hasonló kérdések merülek fel bennem is. Nem tudom, hogy Arizonának mint államnak van e joga a Federal határon át kipenderiteni a betolakodókat? Ha nem, akkor megette a fene a a birósági döntést. Nem tudom hogy fog ez müködni de remélem megoldják és a tôbbi állam is követi a példát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Moravcsik Jozsef: “Nem azert, de nincs ott a hires Bevandorlasi Hivatal???”
    -
    Hááát,… most megnevettettél. Tudod, amikor a családommal sok-sok év után megkaptuk az állampolgárságot, kihúztam az iróasztalom fiókját és lemértem azt a papirhalmazt, ami a bevándorlásunk kapcsán iródott, képzödött, felgyülemlett. Több, mint 6 kilót nyomott. Ezt a papirmennyiséget szorozd be a bevándorlók számával és egy épület fog megtelni a papirhalmazzal. Nos, ezt a papirhalmazt olvasgatja kukacosan a Bevándorlási Hivatal és azzal vannak elfoglalva. Tiszta Magyarország. Már csak a Matolcsi hiányzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. buligyuri
    2012. június 26. kedd
    03:17

    Ha rákérdez, és a manusz azt mondja, legális, pedig nem, akkor hazudott a hatóságnak, ami kapásból bűncselekmény, ha kiderül később. Onnantól viszont börtön és tolonc. Nem véletlenül visongtak a jogvédők. Zseniális egy húzás ez.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Beata
    -
    Teljesen egyetértek. Én maximálisan támogatom a legális bevándorlást. De az illegálisokat úgy kivágnám innen, mint a macskát szarni. Pedig engem a munkámban, fizetésemben nem veszélyeztetnek. Az adómból viszont szivesebben fizetnék iskolákat, kutatást, fejlesztést, infrastruktúrát, vagy kémmüholdat, a veteránok elleatását, mint a sok ingyenélö egészségügyi ellátását.
    Hozzáteszem, hogy legálisan mindenki bevándorolhat az USA-ba, tehát nincs szükség sumákolásra.
    Ujabban már az is bosszant, hogy ha veszek valamit a boltban a dobozt forgatnom kell, hogy hol van rajta az angol felirat, mert spanyollal van tele a hatból öt oldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. Be kellene vezetni ezt mindenki államban. Kitoloncolnám az összes vérszívó illegálist ha rajtam múlna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  17. ricsi
    -
    Bár igazad lenne! De félek a kitoloncolás szövetségi ügymenet. Az illegálisok fennakadnak majd Arizona és az USA határán. Érted mire gondolok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Kedves Colombusz, azert az amerikai bevandorlasi hivatal nem egeszen tiszta Magyarorszag. Tudtommal ott agitalnak hogy legyen valaki allampolgar, nem sok igazolas kell. Itt valoban nem konnyu hivatalosan letelepedni, kell ugyved, termeszetes koltseggel, beadvanyok szinten illetekkel, rengeteg bizonyitas, akik hazassag reven igenyelnek zoldkartyat, kuloin tortura, fenykepalbummal is kell igazolni az egyuttelest, kell adobevallas, kozos bankszamla, ket eves ideiglenes zoldkartya utan ujra igazolni mindent….ujabb beadvany, stb. Allampolgarsagi kerelemnel szinten eros szures, min. 5 eves allando zoldkartya, 3 evi adobevallas, mikor es hol voltal hany napig, FBI vizsegalat, irasos, olvasasi tudast felmernek, 100 kerdesbol kell felkeszulni. Bizony sosk munka, megfeleles, stressz, stb. Persze hogy ha illegalisan itt lehet maradni, kinevetik aki ezt vegigcsinalja.
    Sajnos valoban nagyon sok szakkepzetlen mekmester van itt mert az EU-ban kell szakma, adofizetes ,stb. itt nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Beáta
    -
    A hideg kiráz ahogy a listát olvasva visszagondolok a bevándorlásunkra.
    Mint a jeges hideg viz a nyakba, olyan volt a felsorolásod.
    Szerencsére a fotoalbumra és együttélés igazolásra nem kellett idöt forditanunk. Talán akkor még nem volt? Ilyet nem kértek. Viszont (amit te nem csináltál) kezdetben nekem volt egy J-1 kutatói vizumom aminek lejárta után kötelezö lett volna Magyarországra (nem máshova) visszamennem. Kivéve ha a magyar kormány irásban lemond eme jogáról. Lemondott. Nem kellettem. Na ez a cirkusz 1 évig tartoott és rengeteg papirmunkával járt. Igaz késöbb a zöldkártyát “National Interest” alapon kevesebb, mint 3 hét alatt(!) elbirálták és megadták ügyvéd nélkül. Itt kellettem. Utána persze jött a az általad is felsorolt hosszú procedúra.
    Álmomban se jöjjön elö. Ja,.. és háromszor vettek ujjlenyomatot (mert a régi lejárt !!) mire állampolgárok lettünk.
    Igen, az illegálisok hülyének néztek engem is, hogy végig csináltam. Most viszont van stabil állásom és elégedett vagyok a nyugdijammal is amit már kapok és amit kapni fogok. Kaptam mortgage-t is probléma nélkül. Az idén azt is letudjuk. No meg egyszer a Soc. sec + Medicare is jarni fog. Azért igy legálisan csak jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Hanyan kaptak magyarok zoltkartyat kamu
    hazassagbol? Hazudtak hivatalos helyen
    es “isten” elott. Most meg buszke konzervativok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. http://lumiere.blog.hu/2010/04/27/arizona_dream_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. “cOLOMBUS
    2012. június 26. kedd
    15:59
    (Szerkeszt)
    ricsi
    -
    Bár igazad lenne! De félek a kitoloncolás szövetségi ügymenet. Az illegálisok fennakadnak majd Arizona és az USA határán. Érted mire gondolok?”

    Nem. Toloncolás most is folyik, évente több százezer embert nyomnak vissza a hatóságok, főleg ha bűncselekményt vagy kihágást követ el. Ezzel a mostani húzással egy kérdéssel tudnak bűnözőt gyártani az illegálisból, és Mexikó meg a többi küldő ország nem akadályozhatja meg a visszaküldésüket.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. cOLOMBUS
    2012. június 26. kedd
    17:08
    (Szerkeszt)
    Beáta
    -
    A hideg kiráz ahogy a listát olvasva visszagondolok a bevándorlásunkra.
    Mint a jeges hideg viz a nyakba, olyan volt a felsorolásod.

    Na, ehhez képest Izrael sétagalopp. Még a származási országban szívatgatnak ugyan egy kicsit, de amikor megérkezel Tel-Avivba, a repülőtéren megkapod a papírjaidat a belügytől, azzal már csak a személyit és az útlevelet kell később kiváltani. Az egyetlen korlát, hogy fél évig nincs választójogod, se aktív, se passzív. Ha épp vannak választások.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Arpad Kato, ne ertsel felre, en pl. nem jelentenek fel senkit. Nem minden babysitter dolgozik 16 orat, mert ejjel talan a baba alszik. Ok nem takaritanak, bentlakasosak, teljes ellatast kapnak, nem kell alberletet, adot, etkezest fizetni, stb. Attol fugg hogy ki hova kerul. a fizetes ha 500 $-t kap, az havi 2000 $ majdnem tisztan. Otthon mennyi lenne? Persze hogy ideiglenesen lehet dolgozni illegaslisan, de elitelem azokat, akik nem is akarnak utanajarni a hivatalos utnak. Hivatalos munka utan havi $2000.00-bol hivatalosan mit gondolsz mennyi marad tisztan? Nem sajnalom senkitol a penzt hidd el, de ha valaki vallalja igy az ittartozkodast, ne panaszkodjon.
    Kedvese Hiszipiszi, itt igazan nem kell ocsarolni hogy ki republikanus es ki demokrata. Ezzel nem kell vagdalozni itelkezni. Maganugy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. Arpad Kato, ki kell egeszitenem a berre vonatkozo adatodat, havi 4-500 dollarert itt nem dolgozik babysitter, hacsak nem teljes heten, hanem alkalmankent. Elnezest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Bébisintér, az más. Nem velük van a probléma, senki se kergeti őket. A probléma ott van, mint azt Columbus már pedzette, hogy az amerikaira rátelepszik egy teljesen más kultúra, ami nemcsak hogy más nyelvet beszél, de számtalan történelmi és gazdasági ok miatt súlyos kisebbrendűségi érzéssel küszködik, amellett az értékrendje az észak-amerikainak az ellentéte. Az igazi gond, hogy nem akar asszimilálódni, sőt, még büszke is a kultúrájára, a civilizációjára, ami nem bírta őt rendesen eltartani. Ez már önmagában feloldhatatlan ellentmondás, és akkor még nem csinált semmi rosszat az illető. Volt egyébként szó róla, hogy a legnagyobb bevándorló csoport az ázsiai. Érdekes módon ők senkinek a csőrét nem piszkálják.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Arpad Kato:” Nem szegyellitek magatokat! Mindannyian voltunk illegalisak vagy a szuleink nagyszuleink!”
    -
    A francokat!
    Nem, kedves Kató nem mindenki. Már hazugsággal, sumákolással kezded. Felesleges. A becsületesek végigcsinálták legálisan, mert BE LEHET JÖNNI LEGÁLISAN, MUNKAVÁLLALÓI ENGEDÉLLYEL. Csak a magyar már csipöböl csalással próbálkozik, mert megszokta.
    Az összes illegális aki a legális nem sumákoló bevándorló magyar vagy más elöl veszi el a legális lehetöséget takarodjon a fenébe haza. Én bevándorló párti vagyok de csalókra nincs szükség.
    Lehet, hogy te csalással, sumákoleassal kezdted de azért a többség becsületes és kikérjük magunknak a fent idézett mondatodat. És nem vagyok repulikánus. Igaz demokrata szavazó sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  28. ricsi
    -
    Más bevándorlási rétje mindig zöldebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. Beata:”Kedvese Hiszipiszi, itt igazan nem kell ocsarolni hogy ki republikanus es ki demokrata. Ezzel nem kell vagdalozni itelkezni. Maganugy.”

    Látod Beáta. Sok magyar még itt sem tud megváltozni. Hozza a politikai kulúratlanságot Orbanisztánból.
    Teljesen egyetértek veled. Magánügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. Beate hidd el hogy tudok 3 babysittert is aki havi 500 dolcsiert dolgozik es igen van kajaja es egy szobaja. Colombus: 1991 ben jottem ki mint menekult akartam ittmardni. Nem lehetett birosagon voltam es megkaptam a kiutasitasi vegzest. 6 honapon belul el kellett volna hagynom Amerikat! De nem tettem itt maradtam illegalisan az osszes penzemet ugyvedre koltottem mikorra elfogadtak a menekult statuszomat.. Ma mar minden papirom megvan rendesen fizetk adot de soha nem felejtem el milyen erzes volt amikor azt mondtak hogy menjek vissza a kommunista magyarorszagra. A mai fidesz szerintem rosszabb mint a kadar korszak ugyhogy nem csodalkozom hogy senki se akar ott maradni. De a bunozoket tenyleg kiutasitanam es ha a Bush csalad a haboruzasa helyet a hatarok vedelmere koltotte volna azt a penzt akkor most nem lenne ilyen helyzet Arizonaban es Amerikaban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  31. Es Beata igen van mikor a baba alszik de egyik magyarnal 4 gyerek van es 3 kulombozo koru oket nem igazan lehet egyszerre aludtatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Bocsanat 81 ben jottem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Kato,
    -
    Kicsit indulatos voltam pedig vártam amig lehiggadok a hozzászólásod után.
    Én 90 januárjában jöttem ki. Akkor már összedölt (és persze más érelemben de ujra indult) a kommunizmus. Elöre intéztem a munkahelyet. Meghivtak. Akkor még internet meg email sem volt. Ettöl függetlenül nem volt sétagalop a maradás.
    Azt soha nem vitattam és ha jó emlékszem mások sem itt, hogy nem lehet élni abban a szellemi és politikai kupiban amit most már köztársaságnak sem hivnak. Megértek mindenkit aki onnan menekülni akar de tegye ezt legálisan.
    Kato, ha már belekóstoltál abba az illegalitásba és tudod, hogy az milyen akor tedd meg (mint itt a legalkalmasabb közöttünk), hogy e göröngyös útról lebeszélsz mindenkit. Meg lehet ezt csinálni legálisan is.
    Egy volt kollégám lánya Pesten az USA Nagykövetségen az ablaknál azt kérdezte vissza az ügyeletes alkalmazottól, hogy “milyen választ akar tölem?” “Okos választ vagy az igazat”. “Természetesen az igazat” válaszolták neki. “Szükségem van kb 8 hétre, hogy mint vegyésztechnikus munkát találjak kint az USA-ban. Utána legálisan munkavállalói engedélyt fogok kérni. Erre a 8 hétre kell egy túrista vizum”. Az ifjú hölgy már vagy 4-5 év óta egy sajtgyárban élelmiszereket vizsgál és dolgozik a zöldkártyáján.

    Szóvak Kató, ne biztass senkit, söt beszéld le az illegális próbálkozókat. És bocs, hogy indulatos voltam. (meg még vagyok is)
    i

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Ja.. 81. Akkor más. Ezt csak most olvastam. Akkor még volt Kádár meg diktatúra, meg a nagy nihil.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nyert az Obamacare, reménykedhet az elnök 2012. június 29. péntek | AN

Hogyan dönthet az LB az Obamacare-ről? 2012. június 28. csütörtök | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos