Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utolérte az MSZP a Fideszt 2012. május 30. szerda 18:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utolérte az MSZP a Fideszt

Budapest – Megtörtént az, amire már egy ideje számítani lehetett, s csupán idő kérdése volt, hogy mikor következik be: a Tárki májusi felmérése szerint a két nagy párt támogatottsága összeért. Ez úgy lehet, hogy ismét csökkent a Fidesz-KDNP népszerűsége az elmúlt hónaphoz képest, míg az MSZP támogatottsága növekedett. A Jobbik stagnál, at LMP a parlamenti küszöb körül ingadozik. A leggyorsabban a bizonytalanok tábora növekszik.

Az ezer, 18 évesnél idősebb ember május 17-22. közötti megkérdezésén alapuló, életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentatív kutatás alapján májusban folytatódtak az utóbbi hónapokat jellemző trendek, miszerint folyamatosan csökken a Fidesz-KDNP szavazótábora és ezzel párhuzamosan nő a bizonytalanoké, tehát azoké, akik passzivitásba vonulnak.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül az áprilisi 21 százalékról májusban 16 százalékra csökkent, míg a szocialista párté 13 százalékról 15-re nőtt. Eközben a pártszimpátia kérdésében bizonytalanok vagy titkolózók aránya 45-ről 49 százalékra nőtt – tették hozzá.

Felmérésük szerint a pártválasztók körében azonos a két nagyobb párt támogatottsága, hiszen az egy százalékpontos különbség a statisztikai hibahatáron belül van. A Fidesz-KDNP támogatottsága a pártválasztók körében áprilisról májusra 39-ről 32 százalékra esett vissza, eközben az MSZP-é 25-ről 31 százalékra nőtt.

Kutatásaik alapján a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül az áprilisi 9 százalék után májusban 11 százalékon áll, míg a pártválasztók között az előző havi kiugróan alacsony 16-ról 21 százalékra nőtt. Az LMP a teljes népességen belül az elmúlt egy hónapban változatlanul 5 százalékos támogatottsággal bír, a pártválasztók körében pedig az áprilisi 10 százalék után 11 százalékon áll. A Demokratikus Koalíció tábora a teljes népességen belül 3-ról 2 százalékra, a pártválasztók körében 6-ról 4 százalékra csökkent.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Utolérte az MSZP a Fideszt, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. T. bozse!
    .
    bozse
    2012. május 31. csütörtök
    21:23
    .
    Köszönöm, megtaláltam :-) !
    .
    Azt gondoltam, hogy valahol jobban el van rejtve a dolog, ezért kértem kekectől a linket :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves anonyme!
    Úgy érzem, én is tanulom a sorok közti olvasást legutóbbi leveleid alapján…
    Mintha egyenlőségjelet bizonygatnál a két pártnak a viselkedésében hatalomban lévőségük időszakából. Nos, ez az mszp Meseházyval még nem bitorolt hatalmat. Elődje Hornnal, Kovács Lászlóval, Gyurcsánnyal (és persze benne M.A.-val is), kormánypártként nem hozott visszamenőleges törvényeket. Nem erőszakolt keresztül (pedig megtehette volna!) kétharmadra hivatkozva alkotmánymódosítást saját hatalmának bebetonozása céljával. Nem a pártcimboráit nevezte ki a demokratikus fékeket biztosító intézmények élére. Nem állította le főügyészcsiskásukkal a szocis korrupciós ügybe kevertek elleni vizsgálatokat, sőt, nem tartóztatta le választási kampány idején koholt vádak alapján politikai ellenfeleit.
    Bár nem írod le, mégis azt sugallod soraiddal, hogy akik nem teszik meg hatalmi mámorukban a leggyalázatosabb fitogtatásokat, azok pont olyanok, mint akik megteszik.
    Megbocsátasz, ha én azért mégis látok jelentős különbséget a Fidesz és az MSZP között? Mert bár roppant elítélendő, amit az általuk a pártjukból kiüldözöttek ellen elkövetnek, az még mindig messze van a Fidesz felszalámizási tébolyától, hatalomgyakorlásától.
    Az pedig, hogy rasszista indíttatásúakká süllyedtek volna, szerintem puszta vízió. Ami pedig a Jobbikkal való “együttműködés”-t jelenti, a történelemben előforduló esemény, pl Churchill szövetsége a bolsevik vezette ördöggel annak érdekében, hogy a legfőbb gonoszt legyőzhessék… (De ezt már korábban máshol kielemeztem, és ezért a párhuzam-láttatásért itt meg is kaptam a magamét).
    Summa summarum: nem győztél meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Animebj 2012. május 31. csütörtök 04:35
    Ritkán értek egyet, de most kaptál egy pluszt. Mert az Mszp önelégülten nézegeti a köldökét, várja a sült galambot, amit a fizeSS előzékenyen már levágott, megkopasztott, és most éppen sütögeti – de egyáltalán nem biztos, hogy az ő tátott szájukba fog berepülni. Olvasom (de inkább nem linkelem) a Barikád.hun, hogy “a Fidesz latin amerikai társadalmat épít” és sajnos én az Mszp-től várnák ilyen alapjában véve józan ellenzéki mondatokat (vagy az LMP-től és a DK-tól)
    Azt azért megjegyezném, hogy a mezőgazdaságba átterelt pénzekkel szemben – ismerve a földbérleti pályázatok fals eredményeit némi fenntartásaim vannak, továbbá azzal szemben is, hogy a (katasztrófa)turizmus olyan nagy pénzeket hozna. Ez utóbbi azért is necces, mert ha ki(lépünk, raknak, stb) az Unióból, vízumkényszeres országként elég nehéz elképzelni a turizmus felfutását.
    De egyébként vállalható szöveg. Tehát a Jobbik szereplése nem meglepő.
    A demokratikus ellenzék sete-sutasága és impotenciája annál inkább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. anonyme -
    akkor kérek egy linket, hogy az Mszp mikor is hirdette az “állam mindenhatóságát”? Továbbá mire alapozod, hogy a “demokrácia és a sajtószabadság felfogásuk is azonos”? Különös tekintettel a Horn önmérsékletre a saját 2/3-a esetében, és mióta azonos egy kis médiafelügyeleti mutyi az egész média pártirányításával? Nem lehet, hogy kifelejtettél egy betűt, és Mszmp-re utaltál? Netán még előbb az MKP-ra. Mert Rákosiék módszereire inkább hajaz a Mi Betegünk nyomulása!
    Marónátron
    ez csupa helyes és jó CÉL. Az ördög azonban a részletekben van: HOGYAN akarják megvalósítani? Súlyosbítva a 8-10 %-os kamatra a fizeSS által felvett kölcsönök következő évekbeli törlesztési kötelezettségével? Ami el fogja vinni szinte a TELJES nemzeti jövedelmet?
    Ráadásul még mindig nem tudnak a Marcsi nénik szintjén kommunikálni: “” “Rosszabbul élünk mint X éve. Emlékezz, hogyan éltél az Mszp kormányzás alatt! “Mi a bizonyosság vagyunk, nem az ígéret”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Geyza – anno Horn a “Nyugodt erő” szlogennel kampányolt – és nyert is. Az más tészta, hogy a “torgyánnalsoha” Qurbán végül mégis lepaktált a Kdnp-vel. Az Mszp ezt a nyugodt erőt téveszti össze a tohonyasággal. A “Végjátékban” kerül a hadijátékok pontozásának élére a főhős – aki részt sem vesz a játékokban! Mert aki nem csinál semmit – az nem is hibázhat! Az ország felének nem jön be ez a techniika, és sajnos nyomul a Jobbik, amelyik legalább úgy csinál, mintha radikális ellenzék lenne. Az Mszp-re előszeretettel mondják, hogy ők okozták a 2/3-ot (ezt vitatnám, mert a magyarok mesehiszékenysége) viszont a Jobbik nyomulását valóban ők okozzák: mert nem mutatnak értékelhető ellenzéki magatartást, és aki ilyenre vágyik, az a Jobbikhoz csapódik!
    A fene egye meg! Abszurdisztánnak ehhez illeszkedő ellenzéke van: abszurd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Sajnos az mszp Mesterházystól igaz gyenguska. Itt van ez a nemzeti konzultáció. Ezer ötletet kapnak a rádióhallgatóktól. Többek között, hogy a polgárok küldjék el a számukra kedvelt pártokhoz a kérdőíveket, s addig ne hozzák nyilvánosságra a számokat, amíg a fidesz nem jelenti be, hogy hányan küldték vissza. Ezzel sarokba lehetne szorítani a fideszt, de csak akkor, ha az ellenzéki pártok (kivéve jobbik) összefognának, s megegyeznének ebben. Erre mi Mesterházy válasza: szerinte az emberek ne küldjék vissza, hanem dobják a kukába. Ezek után mit várunk tőlük? Én pl. semmi jót. Azt sem voltak képesek megtenni, hogy a Parlamentben egységesen szolidárisak legyenek (mszp. és lmp.) a DK-val, s kinyilvánítsák, hogy ők frakciónak tekintik őket. Tudom, hogy ez nem jelent semmit, de mégis gesztus értékű lett volna, s éreztették volna, hogy pofátlan eljárás az, hogy fél évvel ezelőtt megígérték, hogy frakciót alakíthatnak, erre közben megváltoztatták a törvényt. Arcátlanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Az a helyzet, hogy nem létezik olyan ziccer, amit Meseházy képes lenne leütni. Minden jel szerint neki sokkal inkább megfelel a jelenlegi állapot, semmitől nem irtózik jobban, mint hogy az ország előtt álló problémák megoldásában részt vegyen. Amíg ellébecol a zavarosban, biztosítva van a megélhetése.
    Gy.F.-t sokkal inkább tartja ellenfelének, mint akár Orbánt, akár Vonát – ha nem így lenne, érezne belsejéből fakadó kényszert arra, hogy a DK-t önálló frakciónak és szövetségesének tekintse.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Ancsa
    Az MSZP akadályozta meg a DK. frakcióalakítását, azzal, hogy Mesterházy bejelentette a házelnöknek távozásukat. A legutóbb, amikor rendkívüli vitanapot kezdeményeztek a kormány kétéves működéséről, a neonácikat megkeresték együttműködési céllal, a DK.-t kizárták az együttműködésből. Semmivel sem különbek mint a Fidesz vagy a Jobbikos parlamenti belépővel rendelkező Kónya társasága. Egy normális társadalomban a szélsőségeseket elszigetelik, nálunk a kegyeiket keresik. Velejéig romlott minden jelenlegi parlamenti párt és “ellenzéki” civil szervezet. Ezért csinálhat azt amit akar Orbán! A magyar nép néz ki a fejéből és nem érti, miért lehet vele megcsinálni azt amit egy primitív afrikai törzzsel sem lehetne. Egypárt rendszer kellett az összes következménylével, megkapták. Ezzel együtt jár a párt iránti elkötelezettség vagy legalábbis a csendes kollaboráció is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. T.kekec
    Az MSZP-nek soha sem volt kétharmada. 54% volt a legjobb eredményük. Az SZDSZ fogta vissza Hornékat.Többek között ezért is tekintik ellenségnek a liberálisokat.Ami az ő sajtószabadságukat illeti, semmivel sem különbek a Fidesznél. Ahol alkalmuk adódik ugyanúgy elhallgattatják az ellenvéleményeket.Van olyan MSZP-hez köthető portál ahol folyamatosan teret engednek a náci propagandának, ellenben az MSZP bírálatát rossz néven veszik.Tetszik, nem tetszik, ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. egy(két) szívem szerinti komment a NOL-ról:
    Hammada Patrol W | 2012. június 1. | 12:18:31

    “legbelül | 2012. június 1. | 10:58:07
    ruszt
    és a baloldalon mi van?”

    Jó és fontos kérdés. A baloldal jobbszárnyáról jelentem, hogy a maszop híres mutyibrigádja (akiknek annó Gyurcsány elmondta az öszödi beszédet) továbbra is akcióban, Szekeres a József Attila alapítvány élén, Puch Baranyában pallosjogot kapott kárpótlásul az elveszett pártgazdasági pozíciókért, Botka a Dél-Alföldön erős kézzel markolja a baloldal alfelét. A többiek is köszönik, prímán. Az Elnökségben nagyon szem előtt voltak, ott azóta újak vannak többnyire, akik megválasztásuk óta illegalitásban bomlasztják az Orbán-rezsimet.
    A DK-ban Gyurcsány szarik a pártügyekre, el van foglalva a saját nagyságával, kiskirályok igazgatják bandériumaik védelmében a szegényes talpas pórnépet. Visszaestek harminc százalékkal, de ez a DK honlapján nem hír (feltehetően ezért nem került fel az se, hogy fütyiszék is vesztettek egy húszast). Pártkörökben sem illik beszélni róla. Sztálinista alapszabály, pofa súlyba, kívül tágasabb.
    Az új reménység, a 4K “programjából” kimaradt a közigazgatás, az ipar, a műszaki fejlesztés és a tudomány (állítólag fiatal értelmiségiek).
    ugyanattól a kommentelőtől:
    tele van a gatyám azzal, hogy a szocik már megint munka nélkül akarnak pénzt keresni.
    A baj az, hogy annyira viszont még mindig nem vagyok szenilis, hogy ne fogjam fel, mi vár ránk, ha ezek felkészületlenül, a múlttal és a simlis haverokkal nem leszámolva, gyáván ígérgetve és könyökvédősen adminisztrálva újra elkezdik “kormányozni” ezt az országot.
    A szocik között egyetlen olyan alak volt, aki tudott államférfiként viselkedni, és ez a Gyurcsány, függetlenül attól, amilyen véleményem van arról, amit most csinál. Ki is utálták maguk közül, és mindenkit ki is fognak, akinek a pucájában több vér van, mint egy üres tejfölöspohárban. Nézd meg a megyei elnököket, meg a városiakat. Esetleg lépj be, és akkor majd megtudod.
    http://nol.hu/megmondok/20120601-omlas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. anonyme
    egyszerű többség mellé nem kellett volna koalíciót kötni – azzal viszont megvolt a 2/3 hozzá – mégsem éltek (vissza) vele. Ez tény, még akkor is, ha az oka az volt, hogy nem tudtak benne megegyezni.
    És juszt sem fogom védeni a kommunikációjukat- az is olyan, mint a párt maga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bedarálták a munka törvénykönyvét 2012. július 1. vasárnap | AN

Mi már csak egy kávét kérünk! 2012. június 27. szerda | AN

Szegedi Csanád akár alijázhatna is 2012. június 27. szerda | AN

Összefogásra szólított fel az MSZP és a DK 2012. június 17. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos