Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szegedi Csanád akár alijázhatna is 2012. június 27. szerda 10:14 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(117)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szegedi Csanád akár alijázhatna is
Budapest – A magát radiálisnak tartó, valójában antiszemita, nyilas Jobbik csúnyán beégett zsidóellenességével. Mindenki tudja, hogy Magyarországon nagyon kell vigyázni a fajmagyarkodással, hiszen az országon átlagosan ötvenévente végigment egy idegen hadsereg, és az ördög sem tudja már, ki kinek a kije volt akár csak száz évvel ezelőtt. Ez alól a kivételek a zsidók, továbbá Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője. akinek anyai őseiből simán összejönne egy minjen a Kazinczy utcai ortodox zsinagógában. A nagymama Auschwitzból jött vissza.
.
A Novák Előd parlamenti képviselőhöz köthető szennyhonlap, amelyben részben névtelenül publikálnak nyilas érzelmű szerzők, beszámolója leadjében – mentve, ami még menthető? – „50 %-os” zsidó származásról beszél, jóllehet a zsidó származás anyai ágon öröklődik, így a strasbourgi Európa Parlamentben gárdaegyenruhája révén vízvezeték-szerelőnek nézett Szegedi a zsidó vallási törvények értelmében – zsidó, és ezen eddigi életútja sem változtat.
.
Szegedit a nyilas párt Borsod megyei belharcai közepette kezdték fajilag vizsgálni, ennek eredményeként saját elvbarátai túrták ki a dokumentumokat, amikből kiderül, hogy Szegedi akár már holnap beadhatja alijakérelmét a Zsidó Ügynökségen (VI. Paulay Ede utca 1., Telefon: 06-1-374-3060).
.
.
Jóllehet az utóbbi időben számos névmagyarítás történt, az anyai ág a magyar ortodoxiát erősítette. Csanád édesapja, Szegedi Miklós talán tudta, talán nem, amikor nősült, hogy hitvese, Molnár Katalin eredeti neve Meisels, miután Bornstein (született Klein) Magdolna és Meisels Imre leányának született.
.
A Jobbik európai parlamenti képviselőjének – aki jó bolsevik szokás szerint ellenfél nélkül indult – Auschwitzból visszatért nagymamája a háború után bő egy évvel ment férjhez Meisels Imréhez, aki a ’80-as években meghalt. A nagymama ma is él. A jellemgyilkossági kísérletről fecsegő Csanádi természetesen azt állítja, csak 2011 végén tudta meg, hogy a nagymamát egy gyermektelen vidéki házaspár nevelte fel, és ezt a tényt fel is tüntette könyvében. Valószínűleg itt követte el a hibát, a pártbeli ellenfelek gyanút fogtak, és megtették, amit Szegedi nem tett meg, vagy amiről hallgatott: kitúrták az egész családfát. Szegedi állítása szerint még a szülei sem tudtak minderről (ami nem tűnik valószínűnek), és különben is, a zsidó felmenőknek „tisztes állásuk volt. Volt köztük cipész, gazdatiszt, molnár, tehát teljesen átlagos emberek voltak, akik nagyrészt asszimilálódtak”.
.
.
„Gyermekkorom óta nemzeti, keresztyén neveltetésben részesültem”, fejtegeti a faji pellengérre állított zsidónáci. „Édesapám fafaragó népi iparművész, aki rengeteg fejfát, emlékművet, tulipános ládát faragott. Kicsi gyerekkorom óta ismerem a magyar népi motívumokat, az úgynevezett rendszerváltás után az első adandó lehetőséget megragadva református gimnáziumba írattak és a diplomámat is református egyetemen szereztem.” Milyen kár, hogy mindez hiába, Szegedi Csanád akkor is zsidó, ha fejre áll. A zsidó vallás ugyanis nem ismeri el a kitérést, így „visszatérnie” sem szükséges valamiféle procedúra keretében az elbitangolt fekete báránynak – legfeljebb választhat, hogy megmarad tovább rossz zsidónak, vagy próbál jobb zsidó lenni.
.
.
Az érintett egyelőre inkább az elsőt választja, mivel mosakodásában nem győzi hangsúlyozni, hogy ő ugyanaz a Szegedi Csanád, mint aki volt eddig is, még a zsidóságról alkotott véleménye sem változott meg, az ellene irányuló kampányban pedig természetesen a párt szétverési kísérletét látja, mindenféle külső ármányt, végső soron pedig olyan törekvést, hogy éket verjenek őközé és a hungarista párt első embere, Vona Gábor közé, ami naná, hogy nem sikerül: „Velem szemben immár másfél éve egy ilyen karaktergyilkossági kísérlet zajlik, komoly titkosszolgálati segédlettel, de meg kell érteni, hogy nem én vagyok a fő célpont, hanem tulajdonképpen Vona Gábor”, állítja Szegedi, és ezzel nem kevesebbet állít, mint hogy a titkosszolgálat már kétszáz évvel ezelőtt is az ő ellehetelenítésén dolgozott. Az „ügy” szerinte pitiánerség: „Számomra nemrégen derült ki, hogy vannak a felmenőim között zsidó származású emberek is. Hát ez aztán a nagy story.”
.
Ha csakugyan nemrég tudta meg a dolgot, ami erősen kétséges, az információ feldolgozása nem könnyű. A Jobbik olyan párt, amelynek politikusai, kiadványai, honlapjai, egyszóval a teljes outputja körülbelül hetven százalékban a cigányság, a zsidóság, valamint Izrael állam gyalázásával vannak elfoglalva. Magában a pártban, főként az országgyűlési képviselők között akadnak olyanok, akik próbálnak viselkedésükben visszafogottak maradni, de a követők kemény magját képező vérszomjas csőcseléknek ez nem is tetszik. A párt szennyportálján máris több száz hozzászólás foglalkozik az üggyel, és jól leszűrhető, hogy a tábor kettészakad: akad, aki beveszi a „szétverési kísérlet” meséjét, és egyben eltekint a tényektől, a másik fele viszont fel van háborodva.
.
.
Szegedi zsidó mivolta a közeli ismerősöket a képviselő állítása szerint „nem igazán érdekelte”, mert ő ugyanaz maradt. „Másrészt viszont van egy alappillérünk, amely úgy szól, hogy az ’igazság szabaddá tesz’ ezért és emberi okokból sem fogom egyik felmenőmet sem megtagadni senki kedvéért sem. Én a nagymamámat úgy szeretem ahogy van, lehetne tőlem akár afrikai menekült is”, mondja. Az embernek könnybe lábad a szeme; milyen szomorú, hogy az igazság csak most tesz szabaddá. De jobb későn, mint soha.
.
Nem tudni, hogy az Auschwitzot túlélt nagymama ott lesz-e a nyárra tervezett székelyföldi eseményen, ahol két dédunokáját fogják megkeresztelni, ugyanott, ahol maga Csanádi is keresztvíz alá került. „Csak hab a tortán, hogy a gyermekeinket az az erdélyi lelkész fogja megkeresztelni, aki egyben az én keresztapám is”, hangsúlyozza Csanádi. Mi pedig csak azt tudjuk javasolni, mielőtt még nagyobb lenne a hab a tortán: nézzen egy kicsit utána felesége őseinek, nehogy aztán a gyerekekről is kiderüljön, hogy zsidók.
.
Bár így is joguk van Izraelbe bevándorolni. A feleségnek és a gyerekeknek is. Csanádi jogán.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Szegedi Csanád akár alijázhatna is, 4.7 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(117)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

117 Reader’s Comments

  1. Szaal bibsi az ipse.
    Hijjnye de zsenás !
    Hejába no :
    Senki nem lehet próféta saját családjában , avagy rabbi a sajár Polgári Körében heheheheheheeeheehehehehehee…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Szegedi Csanádnak már visszafelé ketyeg az óra, amit a Jobbikban eltölthet.
    Habár emlékszek egy Fideszes politikusra, aki sírások között vallotta be, apuka ügynök múltját. A Fidesz egy ideig jegelte, de most már túltette magát ezen a traumán.
    Ha Vona következetes, akkor Csanád repül, mint ősszel a gólyák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. stefán
    A francokat repül. Megtartják diszzsídónak, és vele fogják bizonygatni, hogy mennyire nem rasszisták. Hiszen katka56 szerint nem számít zsidónak, aki tulipános motívumok között nőtt fel.
    Tényleg nem is értem, hova lett erre a válaszom, amiben Szerb Antal agyonverésére hivatkoztam, mint zsidóéra, holott maga Prohászka volt a keresztapja?! Meg Radnótira, aki szintén keresztény nevelést kapott?! Aztán mégiscsak a származás miatt lőtték az abdai tömegsírba.
    Ha belegondolok, egy Auschwitzot megjárt asszony szemében logikus lehetett a zsidó származáshoz való nyomok eltüntetése. Mert mit lehet tudni egy olyan országban, ahol auschwitzi vonatról énekelhetnek a lelátókon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Isten szereti és megszánta Csanádot.Megadta az életfeladatát, mint Saulusnak, hogy Paulus-szá válhassonCsanád azt mondta, attól, hogy zsidó származásu, még jó magyar. Hirdesse ezt meg azokról a zsidókról is, akik szintén jó magyarnak érzik magukat, mégis célpontjai a Jobbiknak.
    Privát kérés: irjon egy könyvet az ótestamentumi keresznevekről, amelyek Magyarországon, különösen Erdélyben honosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Én nem lepődöm meg a Csanádi magyarázkodásán és viselkedésén.Nem ő az egyedül jobb-és baloldalon,akik köpönyeg forgatoként viselkednek ,csak azért,hogy ott lehessenek a zsirosfazék mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. BAZ megye közgyűlése módosította a frakcióalakítás szabályát , hogy a Jobbik frakciót tudjon alakítani.
    A DK-nak pedig nem lehet, mert ott visszamenőlegesen tilos – áh, ez nem kettős mérce, csak összenő ami összetartozik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Na mit mondtam reggel? Így legyen ötösöm a lottón!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=565058
    “A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is: Szegedi Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselője nyilvánosságra került zsidó származásának a Jobbikon belüli kezelése is csak azt bizonyítja, hogy az ellenzéki párt nem antiszemita. Hangsúlyozta: a Jobbik nem a származása alapján ítél meg senkit, hanem a “magyar ügyhöz” való hozzáállása alapján.”
    Ja és egyébként a cikk szerint Vona nyílt vitára hívta ki Köves Slomót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. kekec
    2012. június 29. péntek
    18:44
    Te adtad a tippet? :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. —- Micsoda csapás ?!
    Úgy járt a nyilas, mint annak idején Imrédy Béla,
    aki részese volt a zsidókat kiszorító fajüldöző
    törvényeknek.Illetve csak majdnem járt úgy,mert
    ennek a kötélen végzett gazembernek csak a déd-
    szülei egyike bizonyult nem igazi fajmagyarnak.
    De ez is elég volt ahhoz, hogy politikai karrierje
    véget érjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. kekec
    2012. június 29. péntek
    18:44
    .
    Van abban valami, amit írtál, de a keresztapa is jobbról, balról megcsókolja a tévelygő bárányt, és az illető másnap már nem él. Itt azért nem ilyen komoly a helyzet, ha most lapátra tennék Szegedit, mindenki tudná, hogy miért, még az ellenségei is mellé állnának. Ezért Vona a magasságokba emeli, igazolva, hogy pártja nem antiszemita, pedig a kosában van egy két romlott gyümölcs (Pörzse, Morvai, Hegedüsné, és Szegedi is). Egy idő múlva megfagy majd körülötte a levegő, keresik a fogást és meg is találják.
    Vona hiba állítja, hogy pártja nm antiszemita csak a magyar érdeket tartják szem előtt, cselekedeteik nem ezt mutatják. Nem azt mondom, hogy minden frakciótag ilyen, ha tehetem, mindig meghallgatom Z. Kárpát Dániel, Volner János, Duró Dora és Dr. Gaudi-Nagy Tamás parlamenti felszólalásait.
    Célra törő, ésszerű, logikusan felépített beszédet mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. anna 10:14
    “Hirdesse ezt meg azokról a zsidókról is, akik szintén jó magyarnak érzik magukat, mégis célpontjai a Jobbiknak”
    Mint például Kertész Ákos, Kertész Imre és a sok többi aki sokkal jobb magyar,
    mint Szegedi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. “A Jobbikból kilépett Szegedi Csanád az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával, Köves Slomóval találkozott – értesült a hvg.hu.

    A hvg.hu úgy tudja, a találkozót Szegedi Csanád kezdeményezte. Lapunk megkeresésére a politikus ezt megerősítette. Szegedi elmondta: magánemberként és politikusként kereste fel Köves Slomót. “Az elmúlt hónapokban olyan hatások értek, amelyeknek a feldolgozásához több emberrel is beszélnem kellett. Református lelkésszel, hagyományőrző barátokkal és a családdal is átbeszéltük az elmúlt időszak eseményeit. Úgy gondolom, hogy Köves Slomó a magyarországi zsidóság legautentikusabb képviselője, ráadásul az ő nagyszülei is sokáig eltitkolták előtte zsidó származásukat” – fogalmazott a politikus.

    Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. “Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt” – közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. “Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi” – mondta.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. A fagylalt visszanyalt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Hát ez is megtörtént: http://www.youtube.com/watch?v=66pL-FLOmtE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Nagyon egyszerü az eset : eddig az emberi jogok ELLEN küzdött, most az emberi jogokÉRT küzd(ene) az Europai Parlamentben. Kivancsi vagyok, hogy ezt meg lehet-csinalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. #
    miaszösz
    2013. augusztus 9. péntek
    21:00 “Védte” már az emberi jogokat: http://www.youtube.com/watch?v=66pL-FLOmtE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Itt ” Védte” az emberi jogokat, dicsőítve a Magyar Gárdát és szidta a cigányokat az Európai Parlamentben: http://www.youtube.com/watch?v=ZxhDLsAI060

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos