Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá 2012. május 18. péntek 11:08 Forrás: AN, atv.hu

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá

Budapest – A Horthy-szobrot Kerekiben vörös festékkel leöntő ügyvéd, Dániel Péter az eset óta több fenyegetést kapott. A Jobbik feljelentette, a Gój Motorosok súlyos, a bírósági végzésnél gyorsabb “ügyintézést” helyeztek kilátásba. Az interneten is többen üzenték neki, hogy megölik, vagy nyomorékká verik.

A budapesti ügyvéd azt nyilatkozta, hogy azért haragszik a dédapjára, mert hagyta hogy az akkori Vona Gáborok a Dunába lőjék. Ő nem hajlandó megvárni, míg sárga csillagot tesznek rá.

Dániel Péter az atv.hu-nak elmondta, hogy nem érdekli az írott jog, az, hogy tettét rongálásnak, vagy garázdaságnak minősítik. „Demokrataként, józan magyar gondolkodó állampolgárként egy idő után szembe kell szegülni”- magyarázta Dániel, majd azt kérdezte: „meddig kell, hogy várjak? Ameddig sárga csillagot tesznek rám, vagy a villamosra már nem lehet felszállnom, csak a buszra? Vagy kényszermunkára vezényelnek konténervárosokba? Eljön az idő, amikor ki kell mondani, hogy vége”.

Az ügyvéd elmondta, tudja, hogy nem helyes egy szoborra festéket borítani, „nem is ez volt a vágyam jogi diplomával 40 évesen, hogy szobrokra vadásszak este a magyar pusztákon, de a dédszüleimet ez a kormányzó hagyta, hogy meggyilkolják”- mondta.

Dániel nem érti, hogy „a Magyar Köztársaság területén, a Párizsi békeszerződés vonatkozó pontjainak figyelembevételével, az európai uniós tagságunk figyelembe vételével, a demokrácia, a tisztesség, a józan ész szabályainak figyelembe vételével, mi keresni valója ennek a tömeggyilkos háborús hős szobrának?”

Mint ismeretes, az ügyvéd előre kilátásba helyezte a szobor elleni támadást, éppen ezért őrökkel vigyáztak annak épségére. Dániel elmondta, megszerezték azt az információt, hogy az őrök általában hajnali kettőig figyelik a szobrot és tudták, hogy ezt az időpontot sem veszik túl komolyan, ezt jelzi az is, hogy ők fél egykor öntötték le festékkel és nem volt ott senki, aki vigyázott volna az alkotásra. „Büszkén vállaljuk, hogy vörös festékkel leborítottuk ezt a tömeggyilkost, jelképezve a milliónyi magyar honfitársunk kiontott vérét, amelyben volt politikai gyilkosság, kivégzés, deportálás és gázkamra, a Don-kanyar tragédiája és fehér terror”, mondta Dániel, majd hozzátette, azért mondták el előre, mit fognak tenni, mert nem „sunyik”.

„Természetesen nem úgy hajtottuk végre, ahogy ezt a nyilas bunkók gondolták”- mondta.

Dániel beszámolt róla, hogy állítólag a helyiek közül egyesek nem is akarták, hogy nyilvánosságra kerüljenek a történtek, ezért gyorsan elszállították a szobrot és elkezdték megtisztíttatni, hogy minél hamarabb visszaállíthassák a helyére. Így történhetett meg, hogy az a stáb, akiket Dániel Péterék „riasztottak”, mire odaérkeztek, már hűlt helyét találták Horthy szobrának. Az ügy eltussolását azonban megelőzték azzal, hogy nyilvánosságra hozták a lefestett alkotásról készült képeket.

A fenyegetésekről szólva az ügyvéd elmondta, hogy nem fél, majd Bibót idézte, aki szerint „demokratának lenni mindenek előtt annyit tesz, hogy nem félni”. „Nem feltétlen és nem minden áron ragaszkodom az élethez”- jelentette ki az ügyvéd, aki nagyon haragszik dédapjára, aki „egy tiltakozó szó és bármilyen válaszlépés nélkül lement az akkori Vona Gáborokkal, az akkori gárdistákkal a Duna partra és hagyta magát megölni. Ha megölnek, vagy nyomorékká vernek, vagy bebörtönöznek, azt is vállalni fogom. Az embernek a tisztessége, a gerince, a méltósága többet ér. Mindent meg kell tenni ezek ellen a jelenségek ellen. Üzenem ezeknek a nyilas brigantiknak, hogyha nem lenne gerincem, akkor nem vállaltam volna a Gárda-pert, nem mentem volna be közéjük a Károlyi-szoborhoz, és ha nem lenne gerincem, benyeltem volna ezt a Horthy-cirkuszt is. Pont azért nem nyeltem be, mert a családom egyik részét közvetve megölte ez a tömeggyilkos, a családom másik részét, akik református magyarok, azokat pedig megkínozta”- magyarázta Dániel, majd azt üzente, hogyha Gömbös Gyuláról, vagy Szálasi Ferencről terveznek szobrot állítani, akkor még durvábban fognak fellépni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 66 szavazatból)
Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá, 4.6 out of 5 based on 44 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Dániel Péter tetteivel nem mindig értek egyet de a hivatásos politikusok tanulhatnának tőle tartást és bátorságot! El tudom képzelni, hogy ő mindig kiállna azokért akik pozícióba emelték nem úgy mint ahogy tapasztaltuk a politikai és szakszervezeti vezetőktől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (65 szavazatból)
  2. Dániel Péter és minden tisztességes hozzá hasonló ember köteles lenne azonosulni a nyilas pribékek és utódaik undorító ténykedései ellen.A kérdés az, hogy a “tisztességes”fogalmát kimeríti-e,hogy valaki sunyin lapulva hallgat,vagy tömegesen oda állnak a Dániel Péterek mellé.Továbbá az is kérdés,hogy a tisztesség azonos-e a normálissal? Tudomásom szerint, akibe egy csöpp józan ész szorult, már régen elhagyta a dunamenti-mongóliának nevezett elmegyógy- intézetet. Aki még nem, a kapu egyenlőre nyitva van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (56 szavazatból)
  3. Csak ismételni tudom amit egyszer már leirtam itt valahol:
    Mint nem-zsidó, nem-cigány, nem-kommunista magyar, de EMBER, köszönettel tartozom Dániel Péter úrnak a bátorságáért és gerincességéért.
    Helyettem is cselekedett.
    “Hó kszein’, angelein Lakedaimonioisz, hoti téde
    keimetha, toisz keinón rhémaszi peithomenoi”
    (megsúgom a hamarosan megjelenő náci bérminuszoló barmoknak:
    bunkócskáim tévedtek, ez nem “zsidóul” van… tetszettek volna talán kocsma helyett iskolába járni…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (78 szavazatból)
  4. Kiktől várod te el, hogy ógörög idézetet értsen? Még arra sem fognak rájönni, hogy nem dakotául van. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (53 szavazatból)
  5. A “magyar férfiak” hülye, gyáva barmok. Annyi vér nem nolt a pucájukban, hogy egy vödörre ráírják, VÖRÖS FESTÉK, és azzal járjanak a városban.
    Thermophyllai Pjotr Danie egy éjszaka bevonult a történelembe.
    Légy üdvözölve. !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (51 szavazatból)
  6. Jórészt félrevezetett választópolgárok őrült vezetésének fogalma sincs mit csinál és mekkora kárt okoz Magyarországnak!
    Európa, világ demokratikus államai, mért hagyjátok?
    Miért álltok még szóba ezekkel a fasiszta elemekkel?
    Meddig mehetnek még el, mit követhetnek még el?
    Hazug strófa a 2/3-os győzelem, amivel etet mindenkit a pikolódiktátor!
    Nem, nem, nem szabad tovább hagyni, mert morális és gazdasági katasztrófába a viszi az országot ez az elmebeteg és bandája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (51 szavazatból)
  7. “Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.”

    Bibó István

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (47 szavazatból)
  8. Mindjárt mondom

    Ha több ilyen ember élne az országban, nem itt tartanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (52 szavazatból)
  9. Végre látni egy valódi férfit, akit nem 3000 tekesnek kell kísérni hogy biztonságba érezze magát, nem patkányjáratokon oson, nem min. 50-en kell lennie harley davidsonon bőgő motorral, szóval olyan férfi akinek van gerince és FIGYELEM mínuszkák MAGYAR olyan magyar akiből sajnos nagyon kevés van … egyelőre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (51 szavazatból)
  10. bocs biztonságbaN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  11. Ha demokratának lenni annyi, mint nem félni, akkor én nem vagyok demokrata. Itt, a II. kerületben, a Margíthídról felvezetö szerpentin egyik szegletében évek óta aludtak hajléktalanok. Nagyon praktikus lehetett: széltöl, esötöl óvta öket a bemélyedés, talán me´g a hidegtöl is. Napközben ritkán lehetett ott látni embert, estefele érkeztek.
    -
    No, talán egy éve, rácsot tettek oda. Ssürü rácsot, talán azt gondolták, ha csak kerítést tesznek a mélyedés elé, a hajléktalanok, – mivel 0 diétán vannak, és soványak – még befurakodnak rajta. -
    -
    Megláttam a rácsot, és dúltam-fúltam, keseregtem, míg végül elhatároztam, karton táblát akasztok rá, valami illö szöveggel. És ez az: nem tettem meg!!! Féltem! Ha lett volna még egy ember, aki velem jön, meg tudtam volna tenni, de a szük család is csak a homlokára mutogatott.
    -
    Az is lehet, a demokratának vannak szintjei. Az is lehet, az ember fejlödik, mintegy felnö a feladathoz. Remélem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  12. A Szerkesztöhöz: már írta valaki, ismétlem: Nem lehetne ezt a minusz-plusz funkciót kivenni az oldalról?
    -
    magam részéröl minden hozzászólást elolvasok, nem az értékelés alapján válogatok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  13. Jó, tudom, de mégis..
    “Ὦ ξεῖν “, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
    κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι”
    “küszködni kell, akkor is,
    ha nem biztat siker”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  14. A holokauszt idején azért tudtak ennyi embert ebből a kicsi országból meggyilkolni, mert ez a nagyon gerinces nép némán nézte – sőt némelyikük vigyorogva – ahogy zsidó családokat (kicsi babától az idős nagyszülőkig) elhurcolták, gyalog, vagy vagonokba terelve. Ez az ország a házmesterek országa, ma is túl sok olyan “házmester” ivadék van, akik egy újabb lehetőségnél szorgalmasan adnák fel a környezetükben élőket. Némán néznék, ahogy ismét sorokba terelve Vona és Orbán karöltve lövetik az embereket a Dunába. Ezeknek nincs lelkiismeretük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  15. Zsuzsenkam! Jobb keson, mint soha! Irj egy tablat es akaszd ki, nem kell ahhoz csaladi tamogatas. Eleg az, ha te tudod:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  16. Caveman
    2012. május 18. péntek
    11:41
    “Mint nem-zsidó, nem-cigány, nem-kommunista magyar…”

    Drága jó Caveman, félre ne értsen, de mindaddig, amíg fontosnak tartja előrebocsátani, és több helyütt is leírni, és hangsúlyozni, hogy Ön mi minden nem, addig, fájdalom, a nácik, és lappangó tettestársaik fogalmi rendszerében mozog. (Kivált, hogy a felsorolt háromból csak egy az, ami választható opció, a másik kettő, ha úgy tetszik veleszületett rendellenesség, a “rend” babeufi értelmében. Már amennyiben jók az értesüléseim.) Végiggondolta, hogy kik azok, akik előtt e szabadkozással mentegetni akarja azt, hogy tisztességes? Hogy érintettséggel, elfogultsággal vádolnák? Hogy cigányzsidókommunistának néznék? És? Számít? Önnek számít? Aligha hinném.
    Mert mit is jelent empatikusnak lenni? Beleélni, beleérezni, belezuhanni magunkat az együttérzésre szoruló illető helyzetébe, bőrébe, legyen szó kivert kutyáról, élve boncoltakról, agyba-főbe gyalázott nőről, molesztált gyerekről, cigányról, zsidóról, adott esetben ufóról. Csak akkor leszek hiteles védelmező, ha zsidóvá, cigánnyá, ufóvá válok, ha a helyzet megkívánja, mert ennek híján a szociopaták fals, fülsértő himnuszát zengem magam is. Mellesleg Auschwitz után az ember vagy zsidó (de -hogy megnyugodjon-, nem a “genetikailag beazonosítható zsidó” értelmében), vagy nem zsidó, de akkor az auschwitzokhoz vezető eszmék foglya, egyszersmind támogatója. És ez esetben nem minőségi, csupán fokozati különbséget jelent, hogy tevőlegesen-e, vagy csupán be- és elfogadva a fökínált gondolati egységet, s hozzá az adekvát frazeológiát, automatikusan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  17. Majd vasárnap kiderül, sárga csillag viselése lesz a jövő, vagy a fenébe lesz elzavarva a szélsőjobboldal!
    Ott már lehet a tettekre is sor kerülhet, lehet választani.
    Vélemények irkálása, vagy kiállunk Dániel Péter mellet.
    Elválik!
    A jobboldal nagyon készül Dániel Péter előadását lehetetlenné tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  18. egy olyan tény amit a ,,Horty ” idején az akkori Jobbikosok gondoltak a kormányzóról és a Horty dinasztiáról!
    Ennek érdekében megbízta Vajna Gábort, hogy készítsen elő találkozót Horthy Istvánnal. Miután Vajna kudarcot vallott, Szálasi köpönyeget fordított. Horthy-ellenes röplapjai – útszéli hangot megütve – többek között azt állították, hogy Horthy István „hazaáruló-angolbarát”, „üres lelkű kéjenc”, ”zsidóerkölcs kéjmámorában fetrengő ficsúr”.
    http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/horthy_istvan_kormanyzohelyettesse_valasztasa_az_utodlas_kerdese/
    szóval,?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. kyolla, ? Megszólal az új ÉRTELMISÉG ? Vagy ez még a “régi” ? :)))
    Mindenesetre nem lapító és nem aljas. Legyen üdvözölve köreinkben!
    Nos igen, nincs miért szabadkoznunk. Mert nem ilyen, olyan, ez, az, vagyunk.
    Egyszerűen VAGYUNK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  20. Bohém, mi lesz vasárnap? Hol, mikor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. A szentkoronarádió nevű mocskos fasiszta szennyújság ezzel a fejcímmel tudósít:
    “Festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát egy gyurcsányista zsidó patkány”
    .
    Ez bennem félelmet kelt: 50 év után ismét szabad zsidózni, sőt, mocskoszsidózni, és holnap talán már sárga csillagot kell viselni és holnapután zsidót ölni is dicsőség lesz.
    Ha lenne hozzá ügyvéd, fel kéne jelenteni minden ilyen uszítást, és ha kell, elvinini Strasbourgig.
    Elegem lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  22. Ugyanez a mocskos szentsvájcisapkarádió tüntetést szervez Dániel Péter előadásának színhelye előtt.
    Aki úgy érzi, hogy Dániel Péter érte is tette, amit tett, az menjen el:
    NEM HAGYHATJUK MAGÁRA GYÁVÁN!!!
    2012. május 20. vasárnap 18 óra
    Budapest VI. Andrássy út 45. Liberális klub
    Lehet, hogy nem férünk be mind, akkor az utcán nézzünk szembe a mocskokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  23. kyolla (2012. május 18. péntek 13:07)
    Egy tiszta hang.
    Örülök, hogy itt vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  24. Ez a álszentrádió elmehet a #&đĐ-ba!
    A “zsidó patkányozásért” persze nem fogják őket felelősségre vonni. Na most kell az Unióhoz fordulni. Tudjuk, hogy itt rugalmasan értelmezik a közösség elleni izgatást. Úgy, hogy soha ne is legyen eljárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  25. Gonoszka!
    Nem biztos, hogy beengedi a moderátor, de ha igen a feszítővas legyen kéznél!
    Sík ideg vagyok, a kormány meg kussol!
    Tényleg nem nyugszanak addig, a míg festéket a vér váltja fel!
    .
    “Demonstráció a magyar gyűlölet ellen – tüntetés a Horthy-szobrot meggyalázó Dániel Péter előadásának helyszínén.
    Hazánkban egyre jobban elhatalmasodik a magyargyűlölet. Nemzeti imáinkat, jelképeinket, nemzeti hőseinket gyalázzák meg és ezt nekünk tűrni kell, mert ha kiállunk az igazunk és magyarságunk mellett, rasszisták, antiszemiták, hova tovább nácik, fasiszta csőcselék vagyunk!
    A demonstráció ideje: 2012. május 20. vasárnap 18 óra
    Helyszíne: Budapest VI. Andrássy út 45. Liberális klub előtt, ahol Dániel Péter, Horthy Miklós kormányzó úr meggyalázója tart előadást!
    Legyünk minél többen, mutassuk meg, hogy itthon, Magyarországon mi vagyunk otthon!”
    .
    Balról néma csend!
    (Csúnyát káromkodtam!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  26. Na , ez érdekes lesz. Már csak számszerűen is döntő csapást lehetne mérni az éledő nácizmusra, csak EGYSZERŰEN EL KELL MENNI ! Hát erre nagyon kíváncsi vagyok. Olyan egyszerű a kérdés.
    Nácizmust akartok, vagy demokráciát. Szeretném remélni, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hősök teréig hullámozni fog a tömeg és félreérthetetlenül fog harsogni a kiáltás: JÉZUST ! Na még egyszer, hogy senki ne halljon Barrabást !
    Bohém, tudom, te ott leszel. Légyszíves egy legalább A4-es papírra fölírni:

    ….. + GONOSZKA.
    És mutasd föl, talán valamelyik kamerán látni fogom. Kösz! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  27. Behéme!Büszke lehetsz a magyarságodra.Ennél több neked nem is jár!Ha úgy gondolod,hogy igen, az már orvosi eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (23 szavazatból)
  28. Gyuri10!
    Üdvözlöm!
    Semmire nem vagyok büszke, sőt magának igaza van, orvosi eset vagyok, mert nem erről álmodtam.
    Inkább szégyenkezem, mert hagytam, hogy politikusaink ezt tegyék velem, de hát mint tudja, egyedül, az is keserves!
    Egy valamit azért megemlítek.
    Valamikor kimondtam, “akár életem árán is megvédem”, és látja nem tettem meg, de nem feledtem!
    Kérem, nézze ezt el, egy orvosi esetnek.
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  29. Gyuri10. Nos reméljük, büszkék lehetünk magyarságunkra. Ha más nem is lesz, mert a templom egere hozzánk képest Krőzus lesz, de a magyarságunkra büszkék lehetünk.
    Ha a disznópásztorokat ketrecben tartva, szegényen, de győztesen fogunk állni a harc végén, ha becsülettel vallhatjuk, megtettük, mit tudtunk.
    Akkor büszkék lehetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  30. kyolla,
    nem szeretném félreérteni, de azt hiszem Ön értett félre engem. Nem kivánok az Ön által emlitett “nácik, és lappangó tettestársaik fogalmi rendszerében mozogni”, csupán arról van szó, hogy csökkent értelmű medvebocsként csak igy tudtam kifejezni szolidaritásomat. Meg úgy, hogy én is kitűztem a sárga csillagot hétfőn az Operánál. Ennyi tellett tőlem. Nem több. Nem voltunk sokan. A társadalomtól ennnyi tellett. Ön ott volt?
    Én is üdvözlöm a klubban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  31. Egy kicsit ellentmondásosnak érzem a cikkeket. Egyik arra buzdít, hogy legyen sárga csillag a mellkason a másik meg hogy ne. Most Dániel Péter tagadja, hogy zsidó származású, vagy csak titkolni szeretné nagy nyilvánosság előtt? Külön szabályok vonatkoznak arra, hogy kinek van joga, mikor és hogyan viselni sárga csillagot vagy mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  32. Bator-y
    ez nem az Istvan szobra volt, hanem a Miklose. Szezon es fazon ugye, vagy a helyzethez jobban illoen: Goldberg es iceberg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. fixmag,
    Melyik cikk buzdít arra, hogy legyen sárga csillag a mellkason? Egyébként meg ki-ki maga eldönti, de nem ez számít, hanem az, hogy hányan leszünk.
    Az meg, hogy Daniel Péter zsidó-e, nekem mindegy. Wallenberg sem volt az. És Dániel Péter az egyetlen ember ma széles e hazában, akire politikai bátorság dolgában fel tudok nézni, méghozzá nagyon magasra kell néznem. Sehol a DK, sehol az MSzP (béke poraira), sehol egyik — állítólag baloldali — mozgalom sem, csak ez az egy ember, ez nem tud nyugodni, teszi az egyetlen helyes dolgot mindannyiunk helyett, és egyedül vállal minden kockázatot, nem tekintget hátra politikusmódra, hogy jönnek-e utána.
    Életemben senkire nem mondtam, hogy hős (olyan patetikusan és elcsépelten hangzik), de Dániel Péterre ez a megfelelő szó. Ha egy politikai mozgalom élére állna, habozás nélkül követném. Szintén életemben először.
    Vasárnap ott leszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  34. kyolla
    2012. május 18. péntek
    13:07
    .
    „Drága jó Caveman, félre ne értsen, de mindaddig, amíg fontosnak tartja előrebocsátani, és több helyütt is leírni, és hangsúlyozni, hogy Ön mi minden nem, addig, fájdalom, a nácik, és lappangó tettestársaik fogalmi rendszerében mozog.”
    .
    Természetesen értjük az érvelésedet.
    De szerintem Te is tudod, hogy ennek a problémának is van egy ugyanilyen jogos másik oldala.
    Az antiszemiták abban a tévhitben élnek, hogy a nem zsidók (az összes nem-zsidó):
    1. vagy természetes tényként kezelik azt, hogy „a zsidó, az ellenség”
    2. vagy, ha még nem is tartanak itt, csak a felébredéssel késlekednek. Tehát rá kell ébreszteni őket a fenti tényre (a világ rendjére), és onnantól lehet rá számítani, mint eszmetársra. Ezért folytatják a propagandájukat.
    .
    Ezért nem árt időnként a pofájukba vágni, hogy az ő ellenlábasaik egyáltalán nem csak a zsidók között vannak. Hanem ott is, ahol ők a saját fajtájukat remélik. Pont ez a lényeg, hogy lássák: ott is a zsidók pártfogóira fognak bukkanni, ahol az ő észjárásuk szerint csak már felébredt, vagy ébreszteni való antiszemita létezhetne. És a hagymázos látomásaik halálra vannak ítélve, csak túl sokáig tart a döglődés.
    Ez az a tükör, amelyben annak láthatják magukat, amik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. zsuzsenkám
    “Ha demokratának lenni annyi, mint nem félni, akkor én nem vagyok demokrata.”
    .
    Demokrata vagy, csupán nem ismerted Bibó teljes mondatát, ahogy sokan mások sem, akiket félrevezetnek azok, akik csak a mondat elejét szajkózzák.
    A rend kedvéért megismétlem, habár voisine korábban feltette. Mentse el magának, aki valaha is idézni akarja, mert a mondat egésze és az értelme az alábbiak szerinti:
    .
    Bibó István:
    “Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.”
    .
    Vagyis, Bibó szerint is: A bátraké a jövő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  36. Vajon a Közgép nyeri e meg a gázkamrák építésének prima üzletét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  37. Ego : asszem elmegyek a balhéra huszadikán !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  38. Fos nem volt? Az jobban ment volna horthyhoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. Kétségtelenül megpróbálta felrázni az országot tettével, de ez a nép még a cigányokkal szembeni rasszista sorozatgyilkosság után se mert kérdéseket feltenni magának, csak a középosztály gondolkodó értelmiségi rétege kongatta előtte és utána a harangot, a többieket leköti választott kormányuk által egy inkább rájuk rakodó terhek alatt is élni szürke mindennapjait.

    Részint kijár a bátorságáért, és kiállásáért az úrnak a tisztelet, de azzal, hogy a szélsőjobboldal primitív fegyvertárához nyúlt, csak bemázolta a demokrata szellemiség egy részét is, akiknek ténylegesen többre kell tartaniuk saját elkötelezettségüket annál, mintsem a máig pártatlanul tisztázott történelmi személyiség szobrának rongálás hőstettnek tekintsék. Sokat mond a megosztottságról, a történelmi tudathasadásról ez a link is (figyeljétek, hogy kik is írták!):

    http://www.antifasiszta.hu/hirek.php/1123

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  40. Abimej
    lehet hogy jószándékkal írod amiket ide skribálsz de mint tudható a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Ego:
    Legutóbbi; http://nepszava.com/2012/05/velemeny/torok-monika-egri-csillagok-szekhelyi-jozsefnek.html De rendszeresen látni, hogy viselnek zsidók és nemzsidók sárga csillagot rendezvényeken, bírósági pereken, tüntetéseken, egyebek… Ott is előre megbeszélik ezen akciókat nyilván fórumokon, gyűléseken stb. Azt a témát vizsgálom csak, hogy ez a dolog tulképp milyen JELENKORI tartalommal is bír? Ki viseli és miért, mikor és “kinek” ? Milyen joggal? Mert ez zavaros és ellentmondásos. ( mert az világos ha vki kokárdát, iszlám félholdat vagy szvasztikát visel magán nyilván azt büszkén és meggyőződésből teszi egyértelműsítve nézeteit)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  42. BKRS!
    En csak a Horty dinasztiát akartam leleplezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Animebj (2012. május 18. péntek 17:17)
    Igen, magukat antifasisztának nevező szenilis vén barmok írták, akik elítélik az egyetlen igazi antifasisztát.
    Fenntartom, amit korábban már reagáltam korábbi hasonló véleményedre: a demokratikus berendezkedés erőszakos ellenségei ellen erőszakkal kell fellépni, mert ha nem ezt tesszük, ékesszóló és finom érveink ellenére úgy vágnak pofán, hogy arról koldulunk. Ezért rühellem a doktriner lineraliznust, a kurva nagy píszít, a jajdefair kiegyensúlyozást. A síkhülyeséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  44. Geyza (2012. május 18. péntek 17:03)
    Ha van AN-es kitűződ, tedd fel, hátha meglátlak a remélhetőleg méretes tömegben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Köszönet Dániel Péternek a bátorságért és a szókimondásért!
    Jól tette, hogy leöntötte a hülye fasz obrot!
    Benzin vagy gázolaj lett volna még jobb + egy szál gyufa, hogy a tüzes pokolra jusson a lovas tengerész makettje.
    Debrecenben a kollégium udvarán fogja Bölcskei püspök felavatni az emléktábláját ennek a politikai nullának és hullának, rajta a szöveg: “hódolattal: a diákszövetség”.
    Hát hódoljon neki a fészkes fene, ehelyett inkább ördög nyugosztalja!
    Szabadságharcos ősöm, Könyves Tóth Mihály forog a sírjában, miközben nekem okádhatnékom van orbánctól és ostoba tolvaj bűnbandájától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Ego:
    Inkább összekéne verődnünk valahol.
    Bartus Lacinál van a mélem. Kérd el tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. “Dániel nem érti, hogy „a Magyar Köztársaság területén, a Párizsi békeszerződés vonatkozó pontjainak figyelembevételével, az európai uniós tagságunk figyelembe vételével, a demokrácia, a tisztesség, a józan ész szabályainak figyelembe vételével, mi keresni valója ennek a tömeggyilkos háborús hős szobrának?”
    “Háborús hős szobrának?” Talán háborús BÛNÖS szobrának !
    Kérdezem: Hol van az EU, a NATO, és Párizsi békeszerződést aláíró nagy- hatalmak, akiknek biztosítani kellene, a békeszerződés feltéteinek betartását? Vagy már Orbanisztán nemzetközileg annyira jelentéktelen, hogy a kutya sem törõdik vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  48. Tegyük élhetővé !

    Dániel Péternek joga és oka volt horty szobrot kerti törpévé festeni,
    mert DÜHÖS , ELKESEREDETT , MEGTÁMADOTT EMBERT CSINÁLT BELŐLE a felcsúti orsos-rendszer
    .

    Dániel Péter szobrot érdemel ,meg kell kapja később !
    (ha viszont a Gojok megtámadják, őket is be kell festeni sőt a drága motorjaikat is)

    .
    Nála elszakadt a cérna ,mert mAgyarország regnáló vezetői nem is törekszenek egy ország felelős vezetésére. Kollégiumi szobát vezetnek, + egy bagdadi tolvajt szolgálnak .

    Sok dűhös ember van, az a baj , hogy nem egyszerre dűhösek és picit sem bátrak.
    .
    Picit bátran egyszerre betegnek kell lenni,
    Picit bátran egyszerre orvoshoz kell menni.
    Picit bátran egyszerre közmunka ellen kell tüntentetni, akár nagykövetségek elött .
    Picit bátran pofán kell verni egy nem védett kormánypárti politikust.(Cozmát leszúrni nagyobb bátorság volt ?)
    Picit bátran egyszerre elromlik minden autó az országban a főútvonalakon és határ állomásokon ,ahol a nemzetközi szállítmányozás zajlik.
    Picit bátran éjszaka “pedofil csuhások” felírat kerül egy egyházi iskola falára,
    stb…

    Picit még bátrabban, ha abbahagyja mindenki egyszerre a munkát, simlicska nem fog vágányt építeni, Mészáros nem tud annyi földet megművelni, …órsos nem tud annyi adót szedni.

    Hajrá igazi Magyagyarország, kicsit bátrabban ! ! !
    .
    El kell ezeket a romlott kollégistákat kergetni, gazdagítsuk, építsük az országot magunknak, gyerekeinknek ! Szabaduljunk a vérszívóktól, válljon Magyarország neve ismét nemzetközileg “jó csengésűvé” .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  49. Minden tiszteletem, nagyon sok ilyen ember kell hogy kitakarítsuk a fírgeket!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  50. Ha, ez az eset sem ad okot arra, hogy az ellenzék szorosra zárjon, akkor ORBÁNÉK NYERTEK! – ezt talán nem lenne szabad megengedni egyetlen demokráciában élni, dolgozni, létezni akaró állampolgárnak sem!

    Ha kell, hívjanak külföldi segítséget. Elvégre orbánék is hívták a lengyeleket, nép-tévesztésre……

    Bátran kiállni Dániel Péter mellett !!! – kötelesek vagyunk őt megvédeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

Horthy utca Kunhegyesen 2014. január 30. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos