Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mi a baj a magyarokkal? 2012. május 6. vasárnap 6:41 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mi a baj a magyarokkal?

Budapest – Nemrég még szerettek bennünket, mi voltunk Európa kedvencei. A legvidámabb barakk imázsa azonban már a múlté. Miniszterelnökünket kerülik Európában, vele közös fotón lenni kényelmetlen, bennünket, lakosságot, sajnálnak, amiért ilyen helyzetbe szavaztuk magunkat. Mi a baj velünk, magyarokkal?  A Frankfurter Allgemeine Zeitung megmondja.

Georg Paul Hefty, a FAZ Magyarországgal rendszeresen foglalkozó rovatvezetője A kettős nemzetfogalom című írásában egyebek között úgy vélte, hogy Magyarország még meg nem birkózott az 1920-as trianoni és az 1947-es párizsi békeszerződés következményeivel. Ez mutatkozik meg a kettős nemzetfogalomban. Az új magyar alkotmány is kettős értelemben használja a nemzet kifejezést; egyszer az államnemzet, másszor a kultúrnemzet jelentést tulajdonítja neki – fejtette ki.

„Magyarország nem tud lemondani a nemzetfogalom tág meghatározásáról, és nem tudja beérni azzal, hogy a fogalmat korlátozottan, az országhatáron belül élő lakosságra vonatkozóan használja. Ehhez egyrészt túl nagy a szomszédos államokban élő magyar kisebbségek aránya, másrészt az évtizedes, helyenként évszázados szembenállás miatt nem elég nagy a fogadókészség az ottani többségi lakosság részéről”. Ugyanakkor az EU „világosan elhatárolt állami hatáskörökre épül”, a „nemzetek és a nemzeti kérdések visszaszorítását” célzó törekvésbe pedig nem illik bele a „határokon átívelő aggodalom a szomszédos országokban élő lakosságrészek iránt”, vagy éppen „a saját állampolgárság megadása” más országok lakosainak.

Mindenekelőtt baloldali és liberális politikusoknak nehéz megértést tanúsítani a számukra „nacionalistának” tűnő erőfeszítések iránt. Számukra a „»nacionalisták« rendbontók vagy hamisan éneklők az európai hangversenyben”. Orbánnak „és »nemzeti konzervatívnak« minősített kormányának ezért eleve kevés barátja van az EU-ban”, ebben a helyzetben pedig a kormányzás „részleteit érintő kritikák némelyike csupán akadékoskodás”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 28 szavazatból)
Mi a baj a magyarokkal?, 4.3 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. “Magyarország nem tud lemondani a nemzetfogalom tág meghatározásáról, ”
    -

    Ez rendkívül udvarias megfogalmazás volt Hefty úrtól, különösen csak az ő vagy Európa szemszögéből vizsgálva a helyzetet és kerülve egy két kényes részletet. Nem tudom szándékában áll-e folytatni, esetleg mélyebbre ásni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. “Mi a baj a magyarokkal?”
    Annyi, hogy önként és dalolva mennek a szakadék fel!
    Ne mondja senki az ellenkezőjét!
    Nem lehet 100 ezer embert mozgósítani a kétéves ámokfutás ellen, de a “békamenet”, az igen.
    Csend, és néma csend, mit már egyszer megtört egy kalasnyikov “ugatása”, azt a pár kiabálót meg könnyen és kíméletlenül padlóra teszik.
    Mit várunk el az EU-tól, ha itthon kuss van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (55 szavazatból)
  3. “Magyarország nem tud lemondani a nemzetfogalom tág meghatározásáról, ”Nem hogy nem tud,nem akar!Orbánnak,ez a hatalomszerzés eszközeként jól működött és működik még ma is!Trianon,tényleg hatalmas sebet ütött az országon,ami bizonyos szempontból kiheverhetetlen!De az emberekben,ezek csupán pszichés kérdések:Mélyen lapulnak és el is tűnnének,az évek távlatában,ha a politikai ambíciók,nem korbácsolnák fel,újra és újra!Az emberek ezzel nem foglalkoznának,de gazdasági lozungokkal (ígérgetésekkel)megspékelve,és az ellenfél likvidálására felhasználva,már nagyon jól működik!Az emberek a szívük mélyén ezt tudják is!Az ellentéteket generáló politikai erő,még nem tudja,hogy amikor az emberek elégedetlensége a felszínre tör,akkor ezt is kihányja és számon kéri a hatalomtól,a fejlett világtól való elszigetelődést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  4. “Mindenekelőtt baloldali és liberális politikusoknak nehéz megértést tanúsítani a számukra „nacionalistának” tűnő erőfeszítések iránt. ”
    A normális, gondolkodó, nem egoista embernek nehéz a megértés. Ezek az emberek ha tehetik elkerülik az ilyet mint ov. De mi itt az országban ugyan kerülgethetjük, de a hülyeségeinek a levét sajnos mi isszuk meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  5. Bohém
    2012. május 6. vasárnap
    07:20

    ++

    -
    Telitalálat, De ez csak egy a sok közül és nem a legnagyobb baj, tudsz mondani még egy néhányat a komolyabbak közül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. Az e-heti ÉS-ben tanulságos olvasmányok segítik a megértést. Legtanulságosabb talán
    .
    Kun István riportja: Magyar Maigetosz.
    .
    Hosszabb távon nagyon érdekes Salamon János cikke: Egy mondat a demokráciáról. (Jó hosszú mondat, 1 lap plusz még egy hasáb.)
    .
    (Továbbá Hanák András, Széky János, Kasza László, stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Bohém
    Az a baj a magyarokkal, hogy utoljára kb Mátyás korában felelt meg az önértékelésük a tényeknek. Félezer éve tér el a kettő egymástól. Ez idő alatt rászoktak, hogy a mindenkori hatalomhoz alkalmazkodni kell, mert csak a pragmatikus túlélési technikák vezettek eredményre. És közben mindig elfogadták, hogy felülről diktálják nekik még azt is, mit kell gondolni. Hiszen még a reformkor is felülről (testőrség, nemesség) kezdődött.
    Magyarán – nem gondolati nyersanyagokból főznek, hanem rászoktak az instant (könnyen emészthető, ám csupán ízfokozókkal feltuningolt) gondolkodásra.
    Orbán tényleg nagyon ért a néplélekhez, itt nem lehet Bokros vagy Gyurcsány-módon belemondani a pofájukba, hogy márpedig megszorítás lesz, mert azt még az instant-gondolkodó is képes felfogni – hanem egyszerűen le kell tagadni. Nem x vagy y összeget kell elvonni, hanem napról-napra fokozatosan, pártíz-párszáz forinttal elvonni azt az összeget, amit akar. És közben folyamatosan szövegeléssel zsongítani, nemzetiszínű ködbe burkolni, közellenségek kinevezésével megosztani kell a magyart, azaz előállítani azt az apátiát, amit most tapasztalunk.
    I. Orbán ugyanezt csinálta, szalámizott, mindig csak 1-1 réteget froclizott, ezért csak a szavazófülkékben lehetett ellene ellenforradalmat végrehajtani. De akkor ráülhetett egy világgazdasági konjuktúrára a Bokros csomag eredményeivel. Most viszont nincs szerencséje, válságban egyszerűen bebizonyosodik, hogy nem tud kormányozni. És túl sok réteget kell egyszerre sarcolnia, de ezek az elégedetlenségek még nem értek össze. Még mindenki úgy érzi, hogy a többiek nem állnának melléje, és a túlélését jobban szolgálja a lapítás, mint a kiállás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (45 szavazatból)
  8. Eagle!
    Üdvözöllek!
    Hidd el, én már nem!
    Azért egy világos, tiszta, és egyértelmű megoldást már felvázoltak!
    .
    Orbán: „a népnek joga van elkergetni a kormányt!”
    „Ha egy hatalom azt akarja, hogy tiszteljék, tiszteletreméltónak is kell lenni. Ám a mai hatalom nem hogy megakadályozná az állam lezüllesztését, de élen jár benne. Semmibe veszi az évezredes íratlan szabályokat, ezer éves bástyákat támad, a törvények fölé helyezi magát, pártcélokra használja a rendőrséget, zaklatja és provokálja békés, törvénytisztelő polgárait. Napról napra hordja össze a gyúlóanyagot és közben a tűzzel játszik”
    - ezt mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök. Igaz, ezeket a mondatokat még 2007-ben fogalmazta meg a március 15-i, ünnepi beszédében. Az erről szóló videó-felvételeket most újra mind többen osztják meg a közösségi portálokon, egyfajta visszatekintésként arról: mit mondott egykor az azóta újra kormányfőnek megválasztott Orbán Viktor.

    A fideszes politikus 2007-ben többek között azt mondta még ünnepi beszédében, hogy a „hatalom a végzete felé masírozik”, a hatalmon lévők felelőssége pedig nem fog kiesni az emlékezetből. „Egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, a mi hazánkat sem. Nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek (…) Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit!” – fogalmazott akkor Orbán Viktor.

    A jelenlegi kormányfő a 2007-es beszédében arról is beszélt, hogy „az olaj mindig keletről, de a szabadság mindig nyugatról jön”. Orbán szerint ma már Európának is az az érdeke, hogy Magyarország ne vesztes ország legyen, mert a vesztes országok Európát is azzá teszik. „Magyarország gyengeségének forrása a hatalmat gyakorlók elkényeztetett és kiváltságos klikkje, az új arisztokrácia (…) Teljesítmény és felelősség nélkül élveznek kiváltságokat. Ők is tudják, kiváltságosok csak ott lehetnek, ahol a többség a vesztes. Mert, ha a többség győz, eltörlik a kiváltságokat (…) Újra és újra emlékeztetnünk kell minden magyar embert, mindazért, amit történik velünk: a válságért, a pénzbehajtásért, az utcai zavargásokért, a rendőri brutalitásért kizárólag a kormány, az új arisztokrácia kormánya a felelős” – fogalmazott Orbán Viktor. ”
    http://nol.hu/belfold/orban___a_nepnek_joga_van_elkergetni_a_kormanyt__
    .
    Na, ezt kell számon kérni, nem válogatva az eszközökbe, mint ők tették!
    Nézz meg egy Görög, Spanyol tiltakozó megmozdulást, csak azért, hogy a zavargások ne maradjanak ki!
    Szava sem lehetne a “vezírnek” csak azt tennénk, amit ő követelt!
    Feladat az ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak:
    “Újra és újra emlékeztetnünk kell minden magyar embert, mindazért, amit történik velünk: a válságért, a pénzbehajtásért, az utcai zavargásokért, a rendőri brutalitásért kizárólag a kormány, az új arisztokrácia kormánya a felelős.”
    Bocs, most levegőt!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (53 szavazatból)
  9. Tetszik, vagy nem tetszik, itt egyetlen megoldás felé haladunk, az radikális lesz. A fekély egyre növekszik és csak a sebészi megoldás lehetséges, mert gyógyszer nincs. A kis pattanást hagytuk elmérgesedni és ma már az egész testet fenyegeti.
    Amit kezdetben meg lehetett volna oldani 10 személy félreállításával, ma már ez a szám néhány ezerre rúg.
    Elhihetitek, ez egyszerű számtan, még csak nem is matematika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  10. Gonoszka
    Néha paranoiásabb napjaimban felmerül bennem, hogy mi van, ha mi csak egy előadás nézői vagyunk, Orbán és Gyurcsány a két báb, ami püföli egymást – de közben a bábos két keze dolgozik.
    Mi van, ha Orbán a POLITIKAI tüntetések radikalizálódásával vette elejét a szociális tüntetéseknek – azaz végső soron segítette elő a gyurcsányi költségvetési konszolidációt? Ugyanis értelmes ember egyszerűen már nem is tüntetett bármi más okból, mert tudta, hogy azonnal hozzá csapódnának a radikálisok, azaz nem lehetne biztosítani a békés tüntetést?
    Ráadásul mi van, ha ennek emléke is képes távol tartani az utcától a lehetséges tiltakozókat: hiszen azok szétverték a várost, de másnapra még a nyomukat is eltakarították – és nem változott semmi?
    Azaz “minek menjek tüntetni, hiszen azzal sem lehet elérni semmit”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  11. @Bohém

    Üdvözöllek.
    -
    Hát azt hiszem én a sok közül egyet biztosan tudnék mondani. Ha megkérdeznek milyen nép a magyar, azt mondanám “szíves” nép.

    Mindent szívvel csinál, de nem azért mert nincs esze, hanem mert nem használja csak a szívét és az indulatait. Könnyű kihasználni a szíves embert/népet és könnyű félrevezetni az indulatost.

    Ebből él a mi Kacor Királyunk. Van olyan varázsszó, egy varázs komment ami ébreszt???? Ugyan miért ne lehetne.
    -
    Én életemben megtanultam , hogy ahol van be, ott van ki is. Nincs olyan szitu amiből ne lenne kiút csak legfeljebb nem látható mert rejtve tartják, ügyesen lefesteni a kijáratot. Olcsó bűvésztrükk az egész.

    Gondolkozom mit lehetne tenni, hogyan lehet másképpen. Nem kell ehhez szuper apparátus, egyedül is rájöhet bárki és ha megvan az terjed igazán mint a futótűz. Mond, hogy optimista vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  12. A Bastillet nem tüntetéssel vették be, -ostrommal.-
    Ezt ugatom régóta. Amikor elkezdtem, akkor még nem volt TEK.
    Ma nehezebb az ostrom. Már több vállról indítható kell. Ja, ha egy üzlet
    egyszer beindul. A közbeni életek nem számítanak.
    Reális vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  13. Diktátort még soha, sehol a világon nem sikerült megdönteni törvényes eszközökkel!
    Sajnos ezt a TEK meg a többi eszközük (tv-k) is igazolja, hogy felkészülten várják, hogy egyszer elszakad a pókfonál….(azért nem cérna, mert a pókháló sokkal erősebb, sokáig bírja, de egyszer elszakad az is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  14. Csak kicsit tartozik ehhez a cikkhez, de muszáj ide is hoznom, mert engem nagyon feldobott:
    http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/t%C3%A1rsszerz%C5%91k%C3%A9nt-egy-nobel-d%C3%ADjas-k%C3%B6nyv%C3%A9ben/405135899518878
    Azt hiszen a fidesz mocskolódásaira nagyobb pofon nem is érkezhetett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  15. bozse
    én ugyan ezt a témát önálló Phd disszertációnak javasoltam – de így sem rossz!
    És ami késik (talán) nem múlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  16. Bohém
    2012. május 6. vasárnap
    08:38
    Az is kontraproduktív lenne, ha az ovi által 2007-ben elmondottakat a tüntetésen legalább 1kWattal beleordíttatnánk a levegőbe, mert sokan annyira utálják már a hangját is, hogy talán megrettennének a hangerejétől, pedig amit akkor szónokolt, az most vált százszorosan igazzá – mintha előre vetítette volna a jelenlegi rombolását.
    Lehet, hogy plagizálni kellene a 2007-es beszéd egyes részeit? :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  17. c sakén,
    írtam választ a bejegyzésedre, eltünt. Na ennyit .
    További véleményem nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  18. bozse
    2012. május 6. vasárnap
    10:34
    http://www.amazon.de/gp/reader/1118094816/ref=sib_dp_pt#reader_1118094816
    Az angolul tudók / nem tudók is megtalálják GYF-t a szerzők között

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. gets
    most minek spóroltál meg egy kört a jobbosoknak? Úgy szerettem volna, ha beégnek, mert nem látható a címlapon a neve?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  20. @kekec
    2012. május 6. vasárnap
    09:25

    “Néha paranoiásabb napjaimban felmerül bennem, hogy mi van, ha mi csak egy előadás nézői vagyunk, Orbán és Gyurcsány a két báb, ami püföli egymást – de közben a bábos két keze dolgozik.”
    -
    Ezt miért nevezed paranoiának, én inkább józanságnak nevezném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Eagle – az embernek szüksége van hitre, pl a saját oldal igazságának hitére, különben eluralkodik rajta a nihilizmus. Az meg nem visz előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Nehezen viselem a kritikát, azért tüntette el valaki a véleményt, mert még az angyali lelkemből előtört volna a sakál…….)))))))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Nincs mit szólnom ott, ahol a vélemény eltűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. A gének !
    Azokkal van a baj !
    Persze nem fizikai értelemben , hanem aki túl sokáig szocializálódik itten , annak a lelki ” génállománya” szenved valamiféle változást. Vagy torzulást.
    Majd pár év múlva külső hatalmak ismét jól beledöngölnek minket a betonba és akkor újabb 50 évig nyugta lesz tőlünk a Világnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. Kedves mindenki!
    A Trianon és a Párizsi TRAUMÁT olyan felelőtlen és nemzet ellenes politikusok okoztak mind a mostani ,,PARANOJAS, BETEG és NEMZETELLENES politikusok FIDE,,SS”-KDMP – sek meg JOBBIKOSOK!
    A határon kívül rekedt ,,magyarság” több mind 90 éve próbálkozik alkalmazkodni és boldogulni az ottani helyzethez és az ottani körülményekhez és Politikai helyzethez nézve segíteni abban hogy reszt vegyen a Kormányzásban, a hely Közigazgatásban és a megadott helyzethez folytassa a kulturális, vallási és hagyományos eletet.
    A Budapesti Kormány nem tesz mást mind hogy felkorbácsolja az Nacionalizmus és a Revizionizmus szeleket és amikor oly annyira felturbozza hogy nincs tovább akkor egyedül hagyja az ottani magyarokat és nevet a markában mind aki jól végezte a dolgát!
    Senki sem gondolhatja komolyan hogy a XXI században és jövőben sem lesznek vagy lehetnek olyan körülmények amely hogy a VIZIONÁLT régi Nagy Magyarországnak a hatarai vissza állhatnának! Ez abszurdum! Azért is mert mind a határon kívüli magyar, tudom azt hogy gondolkoznak a kint rekedt testvéreim!
    Lehet osztogatni ,,Alompolgárságot és más Magyarországi okmányokat” a határon kívüliek nem ,,Dőlnek be” a Pestieknek az ígéretüknek azért sem mert többször is tapasztaltak az árulást, a megvetést és azt hogy hányszor egyedül hagytak a Pestiek őket!
    Nem akarok én senkit megsérteni csak azt hogy a történelmet olvasni kell és tanulni a Történelemből!
    Hagyatok BÉKESSÉGBEN a kinti Magyarokat hogy ott Boldoguljanak ahol születtek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  26. Es meg valami! Budapesten én meg mindig nem vagyok más mind egy ,,Budos Rómán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  27. A MAGYAR,egy genetikailag hibás faj.De ki meri magáról azt mondani,hogy Magyar?A tatárjárástól,de lehet,hogy régebbről,a napjainkig,mindíg VESZTES volt.Most is AZ. Pl a 2010 es választásoknál,figyelmeztették a választókat,hogy ha jönnie kell a jobboldalnak,hát jöjjön,de óva intették a választókat attól,hogy 2/3 ot adjanak ezeknek a patkányoknak.Tessék meginni most ezt a levet,legalábbis addig,míg el nem zavarják ill le nem váltják ezt a fasiszta csőcseléket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  28. Élhetünk BÉKESSÉGBEN úgy mind ERDÉLY magyarok, mind Felvidéki Magyarok, sőt mind Kárpátaljai Magyarok, vagy Délvidéki Magyarok, Horvát – Szlovén – Osztrák ki Magyarok!
    Az olyanokat mind ,,Tőkés és bandája ” örökbe adjuk tartsatok meg őket!
    Nem lesz túl nagy ,,vesztesség” számunkra csak megkönnyebbüléses!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  29. Kedves Bator-y! Igazad van, élhetnénk békességben, de ezek a tetű OVisék sajnos nem hagyják. Nekik a minél rosszabb annál jobb, meg az oszd meg és uralkodj elv a politikájuk. Majd meglátjuk a következő választásokkor, hogy mennyire komolyan gondoljátok ezt az “éljünk békében” szlogent. Mert ha hozzásegítitek ezeket a hosszabbításhoz, akkor hiába álmodoztok a békés egymás mellett élésről. Ja, nagyon kedves vagy, de nem fogadhatjuk el a “Tőkést és bandáját”, hasonlókkal tele a padlás errefelé is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. Aki a szélmalmokat hajkurássza Európában az ugyan mire számíthat ?????????
    Gratzban azért van néhány barát !!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  31. Hungarian citizen

    Van neki egyetlen epeszu baratja is? Legyen az ember vagy orszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. kekec
    2012. május 6. vasárnap
    08:35

    ” Nem x vagy y összeget kell elvonni, hanem napról-napra fokozatosan, pártíz-párszáz forinttal elvonni azt az összeget, amit akar. És közben folyamatosan szövegeléssel zsongítani, nemzetiszínű ködbe burkolni, közellenségek kinevezésével megosztani kell a magyart, azaz előállítani azt az apátiát, amit most tapasztalunk.”

    Vagyis így jön össze az egyhavi nyugdíjról és fizetésről “önkéntes” lemondás , amiről Orbán beszélt:
    http://valami.nolblog.hu/archives/2011/05/28/Orban_Viktor_uzenete/

    Tényleg nagy mágusok. Erről egy másik reklám jut eszembe, szabadon átköltve.mert megérdemeljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Mi a baj a magyarokkal?
    Hát nem a trianon!
    Igazából nem sok. De leginkább 2 dolog:
    1. Nem tanultuk meg a demokráciát, mert nem volt benne részünk. Nem vált zsigerünké, nem szoktunk hozzá, nem tör a felszínre az ilyen irányú igényünk.
    2. És attól, hogy megtanuljuk, megvéd bennünket Orbán. Ezt viszont a kutya se igényli tőle. Hogy ne a demokráciaigényünk fejlődjön, hogy azok elfedve maradjanak, azért a nemzeti érzéseinket hergeli. Persze trianonra.
    Normális ember fejében nem fordul meg, hogy az országot a régi határokkal újra lehetne egyesíteni. De én még azt is gondolom, hogy ennek már értelme sincs. Illetve…
    A nemzeti érzés erősítésére régen nagy szükség volt, hiszen ha valamely nemzet elgyengült a másikhoz képest, akkor a másik rögtön rátört, egyszerűbb esetben csak kifosztotta, de más esetben magához csatolta és zsigerelte. Az utolsó ilyen akció a 2. világháború volt, Európában ilyen többé nem fordulhat elő.
    A jövőbeni egyesülés csak Európában, az unióban lehetséges, amikor a határok korlát nélkül átjárhatók. Ha ezt a jobbik meg a fidesz nem ekézné, nem ekézte volna, ma a környék magyarsága boldogan látogatná a honi rokonait, járnának a budapesti operába, és tán fordítva is igaz lehetne.
    Orbánnak azonban a fenti okon kívül másért is kellene a nagymagyarország: nem mindegy, hogy 10 vagy 15 millió pógárt tud lesarcolni! De gondolom ő is tudja, hogy ez csak vasárnap délutáni álma lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. Ja és csatlakozom Bohémhez 08:38. Nagyon jó ötletnek, fontos eszköznek tartom, hogy egy nagy tüntetésen ne sokat szónokoljonak, zenéljenek, szavaljanak, hanem nagy kivetítőkön, nagy hangerővel, jól szerkesztve játszák be Orbán beszédeit. A leghatékonyabb eszköznek ezeket és valamely ingyen osztható újságot tartok. Ha az ellenzéknek egy kis érzéke lenne a tömeg hangulátának irányításához, akkor ezt tennék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. 8 évvel ezelőtt viccesen mondtam, hogy 2004. május 01. a magyar történelem legdicsőbb napja, mert soha ekkora területet még nem csatoltak hazánkhoz. Az Unióból való kilépésünk ugyanekkora veszteség lesz. Azt meg senki ne higyje, hogy bármilyen területi követelésekkel célt fog érni Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  36. Nagyjából már senki sem él aki emlékezhetne milyen volt a Trianon előtti Magyarországban élni. Olyan valamit kívánnak, amiről nem is igazán tudják, hogy mi az.
    Senki, semmit nem érne vele, ha az elcsatolt területeket visszakapná az ország, azzal sem tudunk mit kezdeni ami maradt. Szerintem a magyarok legnagyobb részének ez már nem más mint egy érdekes szelete a múltnak. Volt nagyobb is az ország (Mátyás korában Bécs és Prága is része volt országunknak), azt sem kívánjuk revízionálni. Az EUval értelmét is vesztette a visszacsatolás, elég egy nagyobbat lépni és máris találkozhatunk idegen országba szakadt honfitársainkkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Ez a Hefty nem tudja, mit beszél. Attól, hogy mekkora az ország, nem függ, hogy hány ember tartja magát a magyar nemzet részének. A nemzeti hovatartozás nem helyfüggő. Pl. vannak amerikai magyarok is, ők is tagjai a magyar nemzetnek.
    Attól, hogy valakinek van egy egészséges nemzeti érzése, még nem soviniszta. Én pl. nem mondom azt, hogy vissza kéne szerezni az elcsatolt területeket, de ez nem azt jelenti, hogy csak azt tartom a nemzet tagjának, aki a jelenlegi határokon belül él. Pl. Lengyelországot a történelme során többször is felosztották, de a lengyel nemzet attól még nem szűnt meg létezni.
    Amúgy is az a magyar, aki annak érzi magát, még ha a hottentották földjén, vagy az Antarktiszon is él jelenleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Kedves András, Bécs és Prága sohasem volt Magyarország része. Attól, hogy Mátyás meghódította, ezek még külön államok fővárosai maradtak. Úgynevezett perszonálunióban csatlakoztak egymáshoz. Nagy Lajos idejében pl. egy ideig Lengyelországgal voltunk perszonálunióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Bohém:
    “Nem lehet 100 ezer embert mozgósítani a kétéves ámokfutás ellen, de a “békamenet”, az igen.”

    Félelem és reszketés a pécsi iskolákban – rajzanak az egyházak:

    Az, hogy milyen logaritmus alapján jelennek meg a különböző felekezetek az egyes iskoláknál, egyelőre rejtély. Az azonban furcsa, hogy míg a templomok előtt nem verekednek össze a hívek azért, hogy beférjenek egy-egy misére, egyes iskolák pedagógusait egyik pillanatról a másikra 70 százalékban, vagy akár ennél nagyobb arányban vallásos révület jár át.

    A hirtelen vallásosság, de legalábbis egyház-pártiság oka a teljes létbizonytalanság. A pedagógusok kimondva-kimondatlanul az új fenntartó és az iskola lehetséges megszűnése közül kénytelenek választani. A pontos oka és forrása ismeretlen, de azt több forrásból tudjuk, hogy az intézményekben dolgozó pedagógusok közül sokan félnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Sok igazság van az írásban, mégsem tudok egyetérteni azzal, hogy a határon túliak a magyarázat a mai siralmas helyzetünkre. Nem mi vagyunk az egyetlen ország, ahol az államhatárok és az úgynevezett nemzethatárok nem esnek egybe. Nem csak a mi határaink módosultak a 20. század során, ezzel kár takarózni.
    Egyszerűen túl sokáig voltunk hozzákötve különböző birodalmakhoz (lásd: törökök, habsburgok, szovjetek), most pedig nem tudunk mit kezdeni a keserű igazsággal: hogy autonóm államként nem tudunk mit kezdeni egy sor problémával, és már nem lehet másokra mutogatni, Már nincs Bécs, nincs Moszkva… Van helyette Brüsszel. Végre újra van kiket szidni, van kire kenni a nagy magyar töketlenségünket.
    Orbán nagy focista, ennél a meccsnél úgy lépett a pályára, hogy eleve tudta: veszíteni fog, de legalább a lelátókon ülőknek tetszik a játék. Lehet szidni a futballszövetséget, az ellenfelet és mindenkit, csak éppen saját magát nem kell hibáztatnia.
    Az egész EU-ellenes cirkusz arra volt jó, hogy a saját békemenetelő birka hívei előtt legalább tiszta maradt, mert hiszen őt itt ellehetetlenítette a csúnya nyugati baloldal.
    A nemzeti maszlagra pedig mindaddig lesz vevő, amíg nincsenek kézzelfogható eredmények és nem birtokol mindenki egy Európában minimálisan elvárható szellemi, kulturális és dolgi tőkét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. kata234!
    Szép napot!
    Mitől félnek?
    Ott a kényszer munka 47 ezerért, lehet a 10. emeleten kecskét tartani, lehet majd lopni a gombát a magán erdőkből.
    Lehet menni, tücsköt gyűjteni!
    Miért?
    Tegnap reggel a Kossuthon 08.50-kor azt fejtegették, hogy a rovarevés milyen hasznos és rengeteg lehetőség rejlik benne!
    Igaz a tücsök pörkölt receptjét még nem közölte, de elképzelhetőnek tartja egy mester szakács.
    Igaz a lelkünket is jól lehet lakatni a kötelező miséken, ott majd rázzák előtted a csengettyűs dobozt, melybe bele kell dobnod a pár kiflire félrerakott utolsó forintjaidat.
    Na ettől kell félni!
    A sok félő ember, bátorságot tud adni egymásnak, és ha azok kiadják dühüket, na az nagyot szól.
    Bátorítsuk egymást!
    Szólsz, megyek, segítek!
    Te?
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. András 2012. május 6. vasárnap 20:24
    “elég egy nagyobbat lépni és máris találkozhatunk idegen országba szakadt honfitársainkkal”
    Talán azt is észre kéne venni, hogy ebben az országban, ami Trianon után
    maradt:
    elég egy nagyobbat lépni és máris találkozhatunk szinte a honfoglalás
    korától itt maradt – saját nyelvét beszélő – “kissebbséggel”.
    De ha még jobban körülnézünk, kénytelenek vagyunk azt is észre venni,
    hogy a tatárjárás óta többször kiirtott országrészekben is élnek olyan
    kisebbségek, akik szivesen betelepülve már hazájuknak érzik e területet.
    Elmagyarosodás, vagy a vegyes házasság, esetleg ezek kombinációi
    folytán, ki tudja ősei honnan származtak. Csak egy példa: hol van már a
    VEND nép. Nagyon kevesen tudnak róluk. Vas megyében mégis elég
    sokan beszélik a vend nyelvet egymásközt. Pedig csoda tudja hányadik
    felmenőjükig mind itt születtek, még talán azon a portán is, melyen
    jelenleg családjukkal élnek. Ez a hely volt már borostyán és sóútvonal,
    volt kompország is. Szerintem épen a békes összetartozás érzése tartott
    össze bennünket. A Boross féle fajmagyarkodás felé sodródás kezdete
    valóban 1918-ban kezdődött. Néha már úgy tűnt kigyógyultunk belőle.
    Sajnos e betegséget a fideSS kiújitotta, pedig már a demokratikus
    EU tagjaivá váltunk, de még mindig “kalandozni” akarunk. Hiszen tőlünk
    nyugatra meglévő jólét kellene, de a hatásával járó tennivalókat nem
    akarjuk vállalni. Vagyis a szükséges tudás gyakorlati elsajátitásával járó
    alkalmazkodást. Mi lett a legvidámabb barakkból, vagy mi a csodából?
    AZT HISZEM RAJTUNK MÚLIK NEM AZ EU-N, MIVÉ FEJLŐDÜNK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Túlavasúti
    2012. május 7. hétfő
    10:35
    +++++++, de nem 1918-ban kezdődött a fajmagyarkodás, hanem sokkal előbb.
    Már 1867-ben, a kiegyezés árnyékában is elkezdődött a 1848-as eszmék kisajátítása. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. gets 2012. május 7. hétfő 10:42
    Köszi. Valóban van abban is valami. Én kölyök koromban nagyanyám
    húga férjénél láttam gyönyörü diszkötéses konyveket az 1848 kori.
    eseményekről Az öreg valóban jó magyarnak tartotta magát.
    Már csak a neve után is hiszen Jován Istvánnak hivták és úgy-e
    a Jován az valódi magyar név. Egyáltalán nem volt ilyen fajmagyar,
    hiszen elmondta, hogy szülei valahonnan Belgrád körül származtak.
    Ő azonban – természetesen – magyar volt. Mi más lehetett volna ?
    .
    Az általam emlitett Boross féle magyaross felfogás, a “soha többé
    baloldalt” felfogással együtt fejlődött és főleg a háború kezdetén
    csúcsosodott ki. Akinek módja van nagyon ajánlom a
    “Tolnai Világlapja” c. hetilapot első számától az utolsóig csak futólag
    végignézni. Valószinüleg nem kellene utána a Horthy világa politikai
    és ideológiai kisugárzását bizonyitani a közszférára. Volt az 1920-as
    évektől egy szines képes vasárnap megjelenő polgári ujság. sajnos
    a cimét elfelejtettem. Sajnos az a hetilap a harmincas években
    megbukott, mert nem voltak hajlandók a munkatársai Gömbössel
    egy követ fújni. Az emlitett ujságokat a szomszéd ezermester
    öregúrnál olvasgathattam, aki a vörösöket és a fehéreket egyformán
    utálta, Gömbössel, Petri Pállal és Darányi Kálmánnal együtt. Azt
    mondta az öreg, ezek most a kacagánnyal együtt magyar bőbe bújtak.
    Tudniillik e magyarságukat mutogatva bizonyitók télen-nyáron,
    vasárnap és hétköznap különlegesen komponált magyar ruhában
    föveggel és csizmában, karddal az oldalukon mutatkoztak a köznép
    előtt. Néha nyáron a napon 30-40 fokos melegben ünnepeken és
    temetéseken is ebbe feszitettek izzadva. Többször láttuk ilyen
    rosszúlléttől összeeső uraságokat. Ezzel mutatták magyarságukat.
    Később már kutyabőrös okirattal bizonyitották, hogy ők aztán magyarok.
    Mondta is az öreg, az anya az mindig biztos, kutya meg van mindenütt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Mostmár biztosan nagy baj van azokkal a Magyarokkal hiszen már a
    titkos szolgálatok felügyelete is aZorba(n) kezébe kerül. Nincs elég
    megbizható ember a pártjában.
    http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/athelyezik-a-titkosszolgalat-felugyeletet-14292/
    Vagy most kezdi el az agyagbadöngölést?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Almandin: azt hiszem, nagyjából mindegy a téma szempontjából. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy egy olyan idealista vágyálmot kergetnek egyesek, melynek semmi értelme, azt sem tudnák mit jelentene, milyen következményei lennének.
    Túlavasúti: szerintem már nincs is értelme a nagy “magyarság” tudatnak, mert lehetetlen lenne tiszta vérű honfoglaló leszármazottat találni. Annyi féle módon keveredett a génállományunk (mi hódítottunk, minket hódítottak, ezer féle betelepítés / betelepülés), hogy biztosan nincs olyan ember, akinek ne keveredés a vérvonalában. (Nekem pl német származású volt a dédanyám). Meg aztán mitől is ér többet egy “tisztavérű” magyar a többi magyarul beszélőtől? Remélem egyszer eljön majd, hogy nem származás vagy vérvonal, hanem az egyéni teljesítmény, társadalmi szerepvállalás és a jellem határozza meg egy ember értékét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hírünk a nagyvilágban 2012. június 26. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos