Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán tovább rontja a román-magyar kapcsolatokat 2012. június 4. hétfő 5:58 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán tovább rontja a román-magyar kapcsolatokat

Budapest, Bukarest – “A magyar kormány szerint a kegyeleti ügyek nem férnek össze a politikai minősítésekkel, márpedig a kormány erre az ügyre továbbra is kegyeleti kérdésként tekint” – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap annak kapcsán, hogy Victor Ponta román miniszterelnök szerint Orbán Viktornak kötelessége lenne elhatárolódnia Kövér László házelnök Romániával kapcsolatos kijelentéseitől.

“Orbán Viktornak kötelessége világosan elhatárolódnia kollégáitól, ha jó kapcsolatokat szeretne Románia és Magyarország között, és azt szeretné, hogy a két ország úgy viselkedne, mint két európai uniós ország. Úgy vélem, bocsánatot kell kérnie Magyarország nevében” – idézte a román miniszterelnök szombati, egy krajovai (Craiova) választásikampány-rendezvényen elhangzott szavait a Mediafax. Ponta – utalva ezzel az emigrációban elhunyt Nyirő József erdélyi író múlt hét végére tervezett székelyudvarhelyi újratemetésére – hozzátette, Románia nem fogadja el románellenes, antiszemita és fasisztaszimpatizáns személyek ünneplését.

A román sajtóban nagy visszhangja volt Kövér László Székelyudvarhelyen tett nyilatkozatának, amely azt követően születet, hogy a szervezők a temetési engedély felfüggesztése miatt kénytelenek voltak elhalasztani Nyirő József újratemetését. Az Országgyűlés elnöke akkor arról beszélt újságírók előtt, hogy hosszú hónapokon keresztül ment nyugodt, csöndes mederben a szervezés, és “derült égből villámcsapásként jött az új román kormánynak ez a meglehetősen barátságtalan, civilizálatlan, barbár viselkedése”, miszerint egy halottól akarják megtagadni azt a jogot, hogy a saját szülőföldjében nyugodhasson.

Kövér László szerint “a komikum határát jócskán túllépte az a hajtóvadászat”, amit a román belügyminisztérium folytatott Nyirő hamvainak felkutatása érdekében.

Szombaton Ioan Rus, a román kormány belügyminisztere is azt mondta egy kolozsvári sajtóértekezleten, hogy a budapesti hatóságoknak bocsánatot kell kérniük a magyar parlament elnökének “Romániát ócsárló kijelentéseiért” és kitért arra is, hogy a maga részéről arra számított, hogy ez pénteken meg is történik abból az alkalomból, hogy mindkét miniszterelnök részt vett az unió kohéziós politikájáról rendezett bukaresti csúcsértekezleten.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Orbán tovább rontja a román-magyar kapcsolatokat, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Ha CSAK kegyeleti ügy, akkor MIÉRT az magyar ORSZÁGGYŰLÉS vállat szerepet az “újratemetésben” és miért Kövér akart részt venni azon??? Azaz Orbán most is HAZUDIK és FÉLREVEZETI az olvasókat!!! Talán Kövér azt akarta DEMONSTRÁLNI, hogy a DEMOKRATIKUS Magyarország parlamentje JOGFOLYTONOSSÁGOT vállal a Szálasi parlamenttel??? Ugyanis KÉPVISELŐNEK, és nem írónak akarja tekinteni Nyírőt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  2. akkor ne provokálj, szarházi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Az apropó a fontos nem a durva minősítés – ez ovi diplomácia. :(((((((((((
    Annyi a magyar román kapcsolatoknak, kinek is ártottunk vele legtöbbet???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Ezek politikai gengeszterek. Az a baj, hogy minden magyart lejáratnak, határainkon innen és túl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Porhintés ez .
    Nyilasporral.
    Képesek egy ilyen hülyeségért odavetni a nagy nehezen normalizálódó Román kapcsolatot.
    De mindegy végülis.
    Két-három év múlva úgyis csak alulról nézegethetjük a román életszínvonalat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  6. A fasiszta csontok ott nyugszanak Madridban,senki kinem hantolta öket,
    üres koposot ravataloztak fel,a román hatoságok üres urnát találtak a
    a kocsiban,és a nagy táska is üres volt a kegyeleti szertartás alatt.
    Ügyes félrevezetés,kis provokácio,kis befolyásolás a választások miatt.
    Nyirö név a fontos és az eszmék,amit eröszakkal akarnak az emberekbe
    verni.Nyirö utcák,könyvek osztása az iskolákban.A botrány nagy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Van a dolognak egy jóoldaka is. Orbán ellen mindjárt a szomszédban a szövetséges. :)))
    Most kellene Orbánnak, vagy Kövérnek odautazni. A Zsilvölgyiek már nézik a menetrendet. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Ezek leragadtak a 60-70-80-as évek Romániájánál, mint ahogy Horthynál is. Akkoriban volt nagy hőstett, hogy a román rendőrséget, Securitate-t, minél jobban átverni és bevinni az országba, gyógyszert, tiltott könyveket, élelmiszert, stb. Akkor jogos volt a dolog, hiszen Ceausescu kivéreztette az országot azzal, hogy legyűrjék az államadósságot( ismerős emberek?). Kövér, Orbán azt hiszi, hogy a mostani vezetőség ugyanolyan, mint az akkori? Azt hiszik, hogy gyerekes csínyekkel maguk mellé állítják a magyarok többségét. Most Európa valóban minden mozdulatunkat figyeli és azt hiszem Románia sokkal jobb tanuló, mint mi. Sőt a romániai magyarok többsége inkább otthon akar boldogulni és úgy tud, ha Európa minél inkább befogadja őket és hazájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Ez már több, mint koki, meg saller!
    .
    “Arra kérik Kövér Lászlót, hogy egy darabig ne menjen Romániába.
    A bukaresti parlament házelnökei, Vasile Blaga szenátusi és Roberta Anastase képviselőházi elnök nyílt levélben kérik Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét: halassza el tervezett romániai látogatását az önkormányzati választások utáni időszakra – közölték hétfőn a román hírügynökségek.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=556598&referer_id=friss
    .
    ” Az igazi diplomata úgy küld el a fenébe, hogy alig várod, hogy indulhassál!”
    Ha Románia nem lenne az EU tagja, egyszerűen nemkívánatos személynek nyilvánítanák.
    Igaz ezt is vehetjük annak, csak időkorlátozással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  10. Gyula Bognar, Jr.

    Nem ártana Romániának is elintézni az ilyen pofátlan hazug banda által kieszelt sértö ügyet, úgy ahogy Kövér kedveli a diplomáciát, amikor Bösnagymarosról beszélt.
    Tankokkal. Amiböl Magyarországnak csak 8 darab van, amit kiképzésre használnak, a többi száraz tárolóban, 3 nap, mire beindíthatnák. A Románok addigra oda-vissza mehetnek szabadon, Gripen vagy nem Gripen.
    Szeretném már látni ezt az egész koszos, hazug, pávatáncos bagázst a parlament fala elött felsorakoztatva, megbilincselve, de nehogy kihagyják a simicskát! A taxisok talán besegítenének, ingyen fuvarral, oszt irány Románia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Dögöljön meg lovam, ha ez az ember normális, de hát amilyen a főnöke!
    Komolyan, fogalmam nincs arról, hogy mit képzelnek a kormány oldalról.
    A Zsilvölgyiek lehet, már a buszokat rendelik.
    .
    “Kitart romániai látogatása mellett Kövér László.
    Kitart keddi romániai látogatása mellett Kövér László. A házelnök ezt azután tudatta, hogy a bukaresti parlament szenátusi elnöke, Vasile Blaga és képviselőházi elnöke, Roberta Anastase nyílt levélben arra kérte őt: halassza el tervezett romániai utazását az önkormányzati választások utáni időszakra.
    Az államfő kiemelte, hogy Romániába – mint a schengeni övezethez csatlakozni akaró baráti országba – elsősorban nem közjogi méltóságként és nem hivatalos út keretében, hanem magánemberként, politikusként, egy Romániában törvényesen bejegyzett párt, a Magyar Polgári Párt (MPP) tiszteletbeli elnökeként és nem utolsósorban uniós polgárként kíván látogatni.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=556749&referer_id=friss
    .
    “…nem közjogi méltóságként…”
    Ezt nem is lett volna szabad kiejtenie a száján.
    Arra születni kell!
    Kövér elvtárs! Magát meg növesztették!
    “Magánemberként” ha mégis úgy dönt, hogy porig aláztatja magát, (bemutatja, van lejjebb), akkor meg a román hatóságok két hónapig keressék nála Nyirő hamvait, addig is nyugtunk lesz tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Beengednek a románok a határon egy Kövér László magánembert? Még az is lehet, hogy kábítószer van nála.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Kezdjük azon, hogy Kövér Lászlónak mint a Magyar Parlament elnökének és mint lelgnagyobb közjogi méltóság egyikének semmi keresni valója nem volt ezen a temetésnek csúfolt cirkuszoláson. Tudjuk, hogy nem a temetésen volt itt a hangsúly, politikai haszonszerzésre akarta ezt a Fidesz és a jelenleg kormányon lévők felhasználni, a románok, de az RMDSZ-szel szemben is. Tudhatnák pedig, hogy a román kormány nem fogja elismerni a magyar Nép Pártot, annak is örülni kéne, ha az RMDSZ be tudna jutni a kormányzatba. Ezt persze kövérék akciója igen csak bizonytalanná teszi.. Kövérrel kapcsolatban röviden csak az mondható el, hogy az utóbbi hónapokban bőven átlépte a Rubikont, mid a belföldi, mind a külföldi megnyilvánulásaival, neki már sem a tisztelt Ház éléé, sem pedig a politikában semmi keresni valója nem szabadna, hogy legyen. Ez világszégyen megint csak Magyarország számára és mint ilyen eteljesen ontra produktív, lealázó, arról már nem is beszélve, hogy mint ilyen egyben kegyelet sértő is. Ezt bírta Kövér elkövetni, ez, ilyen alja magatartás telik tőle és még be is szennyezi a Parlament levegőjét. A világ külpolitikájában vastagon zárójelbe van téve egy ilyen ország regnáló politikai szereplői, ahol olyan köztársasági elnök és olyan házelnök létezhetett, létezhet, mint Schmitt Pál és mint Kövér László, de mondhatnám akár Orbán Viktort, Semjén Zsoltot és Navracsics Tibort is. A szocialisták, minden hibájuk ellenére, hála Istennek ennek még a közelében sem jártak. Végleg tudomásul kell vennünk, hogy egy ilyen “politikai erővel” sehol nem fognak érdemben szóba állni. Addig fogják Orbánék ezt a penetráns Románia ellenes politizálásukat folytatni, míg majd bevezetik Magyarország felé a vízum kényszert. Ez skandalum. Ilyet józan ember, pláne, ha vezető politikus nem tesz, nem tehet.Végleg el kell majd tünniük a politika színpadáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Geyza
    “Képesek egy ilyen hülyeségért odavetni a nagy nehezen normalizálódó Román kapcsolatot.”
    .
    A 64 vármegyesek parlamenti képviseletét pótolják és a határos országok felé területszerzési céllal kifundált megvezető álca előhírnökei ezek. Semmi megbékélés, viszont harcra készek. Most folyik a román fél provokálása. Vajon melyik részről, milyen lépés követi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Nem az a lényeg, hogy a magyar kormány felelőtlen nacionalista villongásai miatt romlik az erdélyi magyarok helyzete, hanem az, hogy romlik az erdélyi magyarok helyzete. Ezen pedig csak a magyar kormány segíthet, ha eléri a területi revíziókat.
    Szóval minden azzal kezdődik, hogy mások visszarúgnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Tibor
    Mondd csak, mit kezdenének a hazai nacionalisták a román nacionalistákkal és a romániai nemzetiségekkel, ha netán valamennyien a magyar határon belülre kerülnének? Polgárháború lenne a Kárpát-medencében kb. ötven-száz évig?
    Véres következmények nélkül biztosan nem maradna semmilyen magyar revizionista vágyálom kivitelezése, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Vajon a Burgenlandi magyarokat mért nem vonják be a nagy magyar nemzet egyesitésbe? Biztos elhajtanák őket a halál f…..-ára,csak a szegnysorsú külhoniakat hülyitik!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Burgenland Nyugat-Európa, mi Keletre tartunk, me’ hogy az az új szélirány!
    A burgenlandi magyarok nem hülyíthetők, ezért nem is szavaznának a Fideszre, így aztán nem is foglalkoznak velük!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Kikérem magamnak! Az én nevemben OV ne kérjen bocsánatot senkitől! Még azt is letagadnám ha lehetne, hogy egy országban élek vele és a kötelessel. Szégyellem, hogy hazámnak ilyen miniszterelnöke és házelnöke van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos