Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jávor: Az elmúlt két év betetőzte a rendszerváltás kudarcát 2012. május 28. hétfő 20:44 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jávor: Az elmúlt két év betetőzte a rendszerváltás kudarcát
Budapest – Az elmúlt két évben a kormány padlógázzal száguld előre egy zsákutcában, miközben sikerült betetőzniük a rendszerváltozás kudarcát, értékelte a kabinet első félidejének tevékenységét LMP-s szemszögből Jávor Benedek. A frakcióvezető szerint pártjuk nagyobb teret akar szentelni az utcai politizálásnak, miközben a korrupciós ügyek felderítésére koncentrálnak.
.
Jávor Benedek szavai szerint jelenleg egy dilettáns gazdaságpolitika csapdájában vergődik az ország, amit a kormányerők politikája ráadásul ketté is szakított, annak érdekében, hogy egy szűk elitnek kedvezhessenek. Hozzátette, hogy eközben egy sokmilliós réteget kiszorítottak a társadalmi mobilitásból és az oktatásból, a szociális ellátórendszerek megkurtításával és a gazdasági krízishelyzet fokozásával pedig lehetetlen helyzetbe hoztak.
.
A politikus megállapította, hogy az elmúlt két év a rendszerváltozás kudarcának betetőzése, mert a társadalom széteséséhez vezető folyamatok, például a társadalmi különbségek növekedése, a vidék leszakadása és a demokratikus intézmények lerombolása végső soron az Orbán-kormány tevékenységével jut el a csúcsára. A kabinet hátat fordított a demokratikus alapintézményeknek és nekilátott azok szisztematikus leépítéséhez, mondta a politikus.
.
Jávor Benedek azt is megjegyezte, hogy miközben a kabinet a közélet minden szegmensét saját ellenőrzése alá vonja, megpróbálja korlátozni az ellenzék tevékenységét. A parlamenti munkát kiüresítették, a jogalkotást a házszabály alapján kiszolgáltatták a kormány kényére-kedvére, a házelnöknek széles körű lehetőségeket biztosítottak az ellenzék piszkálására, miközben egy múlt heti javaslattal megpróbálják felszámolni az ellenzéki pártok működésének pénzügyi alapjait – tette hozzá.
.
A kormányzat az egyébként is nehéz helyzetben lévő magyar gazdaság utolsó tartalékait is kimerítette, a jelentős adócsökkentés ígérete ellenére „rommá adóztatta az országot, miközben csúcsra járatta a korrupciót”, mondta Jávor Benedek. „Egy olyan dilettáns gazdaságpolitika megvalósulásának vagyunk tanúi, aminek a jelképe Matolcsy György, aki annak ellenére érinthetetlen, hogy már a Fidesz mögött állók is kimondták az alkalmatlanságát”, jelentette ki.
.
Meglátása szerint hiányzik a kiszámítható jogszabályi környezet, naponta vezetnek be átgondolatlan adókat, a vállalkozások és családok nyakába új és új terheket raknak. „A rendszer egyedüli haszonélvezője az a Fidesz közeli gazdasági oligarchakör, amelyik arra szakosodott, hogy felszívja az állami megbízásokat, amivel lenyeli a forrásokat a magyar vállalkozások elől és amely a családi gazdálkodók elől is viszi a magyar termőföldet”, mondta. Hozzátette, hogy mindennek eredményeként a gazdaság recesszióba fordult, a beígért egymillió munkahely helyett ma félmillióan munkanélküliek, a vidéki Magyarország pedig végleg leszakad.
.
A külpolitikai lépéseket értékelve azt mondta, Orbán Viktor nem érti, hogyan működik az EU. Szavai szerint a kormány minden létező felületen konfliktusokat generált, sokszor olyanokban is, ahol előre lehetett látni, hogy esélye sincs megnyerni. Ilyennek nevezte az MNB körül folyó „teljesen felesleges háborúskodást”, ami szerinte késleltette az IMF tárgyalásokat, ezért körülbelül ötvenmilliárd forintjába került az adófizetőknek.
.
„Az ország páriává vált és hosszú időre elszigetelődött a nemzetközi közösségtől”, ami azért is rendkívül káros, mert elveszítettük az a lehetőséget, hogy a valóban fontos ügyekben, mint például a Magyarország számára veszélyes fiskális paktum, a szövetségesekkel együttműködve sikeresen fel tudjunk lépni, jelentette ki.
.
Az LMP elmúlt két évére áttérve azt mondta, friss pártként sikerült stabilizálni a helyzetüket, kialakítottak egy olyan – számítása szerint – kilenc-tízszázalékos szavazói bázist, amelyik nem pusztán az újdonságuk, hanem a valós tevékenységük miatt szavazna rájuk. A következő két esztendőben olyan alternatívát kell felmutatni, amelyikről a választók látják, hogy képes leváltani a kormányt és végre értelmes megoldásokat kínál az ország problémáira, hangsúlyozta.
.
Az LMP erősen koncentrál a korrupciós ügyekre, mert ez a kabinet, amelyik azzal az ígérettel kapott kétharmadot, hogy véget vet a korrupt szocialista kormányzat tevékenységének „gyakorlatilag csúcsra járatta és rendszerszintre fejlesztette a korrupciót, mert az állami pénzek és a kormányközeli cégek összekapcsolása már is megtörtént”.
.
Az LMP napvilágra került belső problémáiról beszélve azt mondta, hogy egy, az Országgyűlésen kívüli erőből kellett professzionális parlamenti párttá válniuk, és ez óhatatlanul szervezeti konfliktusokat okozott. Hozzátette, hogy mára sikerült rendezni ezeket a belső feszültségeket és úgy ítélte meg: az LMP az elmúlt hónapokban kezd magára találni.
.
Végül közölte, már elkezdtek felkészülni a 2014-es választásokra, dolgoznak a jelöltállítási szabályzaton és az eljárásrendeken. Hozzátette, nem érdemes elkapkodni a jelöltállítást, véleménye szerint ezt 2013 közepe körül lesz érdemes lefolytatniuk, de végső döntést a párt erről még nem hozott.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Jávor: Az elmúlt két év betetőzte a rendszerváltás kudarcát, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. ELÉG AZ EGYKULCSOS, FÉLCÉDULÁS ORBÁN-CSOMAGBÓL ÉS A SIMICSKA-TALICSKÁBÓL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Emíly talicska??? Nyerges-vontató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. Az LMP sok szavazót fog veszíteni amiatt, hogy Gyurcsány-ellenessége nagyobb a demokráciavágyánál. Szimpatikus Jávor Benedek sem érti, nem elég az -ellenesség (itt: korrupció-). Csak az győzhet, akinek programja van az ország elszegényedése és leszakadása ügyében. Ha program helyett jelöltállítási szabályzatokon meg eljárásrendeken törik a fejüket, akkor ovi győzelmét építik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. heheheheheh ” Nyerges-vontató…eheheheheeeheheee…:D :D :D
    -
    Amúgy ezt mind tudjuk. Most mitakar ezzel a fő hátramozdító, az LMP ?
    ( Hetente feltalálják ezt a Spanyolvia..botsánat Szittyaviaszkot. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Ahogy szokták mondani, ők (LMP) is csak szarral gurigáznak.
    Persze jó lenne továbbra is hasbeszélésből élni, ezért verik néha a habot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. http://www.hirado.hu/Hirek/2012/05/28/13/LMP_sajnalatos_hogy_megakadalyoztak_Nyiro_ujratemetest.aspx
    Ezzel nem dicsekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. 2014-ben választások? Kitől hallotta hogy lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. OKÉ.
    .
    Koncentráljanak, politizáljanak.
    .
    CSAK MOZDULJANAK VÉGRE ÉS CSINÁLJANAK MÁR VALAMIT :-(((( !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Tisztelt dr Ducar140!
    .
    dr Ducar140
    2012. május 29. kedd
    00:47
    .
    “2014-ben választások? Kitől hallotta hogy lesz?”
    .
    Hát ÁLMODTA A SZENTEM :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Választás ?
    Mi az ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. A cikkből

    “Az elmúlt két évben a kormány padlógázzal száguld előre egy zsákutcában, miközben sikerült betetőzniük a rendszerváltozás kudarcát”
    -
    És erre még büszkék is, fogalmuk sincs róla, hogyan kell irányt váltani és merre, a kormányt nem adják ki a kezükből az életük árán sem, hagymázos hallucinációikban azt remélik, hogy a hatalom birtoklása mindenen átsegíti őket és a zsákutca végén erőszakkal áttörik a házfalakat . A vereségről még koncepciójuk sincs és úgy gondolják, ha az ország teljesen tönkre is megy, olyan sose fordulhat elő, hogy ők valamiben hiányt szenvedjenek vagy bántódás érje őket.
    -
    Az istenkomplexus súlyos és gyógyíthatatlan betegség főleg, ha még tudatlansággal is párosul. A történelemben sok gonosz, úgymond démoni uralkodó volt, meg is buktak le is győzték őket, pedig azoknak a képességei nem voltak lebecsülendőek. A mostani kormány képességeit illetőleg sértés lenne a démonokra, ha azokat démoninak titulálnánk. Egyszerűen tudatlan, hozzá nem értő, felfuvalkodott, és töretlenül hiszi, hogy az erő, a kétharmad automatikusan elég és nekik örök védelmet ad.
    -
    A nemlétező szaktudásuk azaz a szaktudás helyett, erő, parancs, brutalitás, kérlelhetetlenség, és az “úgysem tudsz mit csinálni” erős a várfalam és a kapuk amiket mind bezártam szemlélet . Minden várat és várkaput erre terveztek és mindet be is törték.
    -
    Ha az országot gazdaságilag meg is mentik a csődtől kívülről, a humán, az erkölcsi, az érzelmi, lelki, és társadalmi roncsolás már jóvátehetetlen. Nem úgy értem, hogy generációk kellenek amíg újjáépíthető lesz, hanem hogy a magyar társadalom a fent említett dolgokban roncsolt marad mindörökre.
    -
    Egyenlőre még vannak szavazóik, híveik, jellemtelen áruló csahosaik és agymosott követőik, akik inkább harcolnak az őrült oldalán mint ellene, de mit ér már az ő serege?
    A gennyes fekély elkezdte önmagát felemészteni, rohasztani, fertőzni. De mint mindig azért túlélők is lesznek, azok akiknek időben kinyílik a szeme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. LMP: sajnálatos, hogy megakadályozták Nyirő újratemetését
    Az LMP sajnálatosnak tartja, hogy román hatóságok közigazgatási úton megakadályozták Nyirő József vasárnapra tervezett újratemetését – mondta Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak.
    .
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=554366&referer_id=friss
    .
    Ezt olvasva a riport szart sem ér, kettős beszéd, kétszínű banda!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Geyza 2012. május 29. kedd 01:06
    Választás ?
    Mi az ??
    .
    Nana nem figyelsz te rendesen!
    A választás az, amikor mind az egy párt mellé, mind az egy kockába behúzod az X-et, földöntúli boldog mosollyal az arcodon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. http://varanus.blog.hu/2012/05/29/az_lmp_megtalalta_a_toket
    (mert benyújtott egy törvényjavaslat-módosítást, amely a pártcélú vagyoni bűncselekményt bűnszövetkezetben elkövetettnek minősítené)
    indokolás: Egy Simicska fénykép “Gondom lesz rátok” aláírással. (ezután méár csak a dátum és aláírás)
    és ehhez egy jó komment, ahova az LMP helyett bármely más ellenzéki párt neve is behelyettesíthető gond nélkül:

    sárkányfő 2012.05.29. 10:38:52
    Betalált? Mi? Hol? Ha nem lenne ez a poszt, nem is értesültem volna erről a javaslatról.
    Hány ember fog tudni erről, hála ennek a blognak? Pár száz? Talán pár ezer is? Ez lenne a nagy találat?

    Ez az eset inkább annak a sokadik példája, hogy tudja a politikai értelemben tuti helyzeteket is elbénázni az LMP. Hogy tudnak egy centiről is mellélőni az üres kapunak.

    A törvényjavaslat nagyszerűségéről is időzítéséről csak annyit, hogy már minimum fél éve adja magát egy ilyen, én magam is több hónapja írom a kommentjeimben, hogy nyújtson már be valamelyik ellenzéki párt egy Oligarcha-ellenes, illetve Anti-Simicska törvény-javaslatot.
    Na, erre az LMP vagy egy év késéssel (talán olvasták a kommentem?) nagy titokban benyújt egy hasonlót. Remélem vigyáztak, hogy még a parlamenti portás se értesüljön róla…

    Kedves LMP. Ez nem politika. Ez nem kampány. Ez semmi. Ez egy nagy nulla. Láthatóan nem hogy nincs fogalmatok arról, hogyan kellene egy amúgy óriási lehetőséget kihasználni, hogyan kellene egy politikai ügyet felépíteni, végigvinni, és mind a pártotoknak, mind az országnak a javát szolgálni vele, hanem mintha nem is tudnátok, hogy létezik olyan műfaj, hogy politikai marketing, bevezetés, felépítés, stb. Hol van az oligarchák ellen felépített kampány? Mert az hogy karácsony a maga csendes kedves jófiús módján egyszer fel mert szólalni, az egy nagy nulla, és már senki nem is emlékszik rá. Hol vannak a sajtótájékoztatók? Hol vannak a Közgép székhelye előtti utcai kampányok? Hol vannak a listák, hogy hányszoros áron csinálják a vasútfelújítást Simicska cégei (elárulom: 15-20 szoros áron)? És hol a többi? Vazz, egy nyomorult 60 milliós Cuslágon a Fidesz évekig rugózott. Az egész országot telezengték vele, úgy ordibáltak ahogy bírtak. A Hagyó miatt szintén. Erre itt egy egész ország kirablás folyik intézményesítetten, százmilliárdok, teljes gazdasági szektorok kisajátítása folyik, ti meg kinyomtok magatokból egy ilyen papírt…

    Eh, nem folytatom… aranytojást tojó tyúk lehetne ez számotokra, de nem tudtok mit kezdeni vele. Ahogy nem tudtok mit kezdeni egész Európa egyetlen debil gazdasági miniszterével sem, nem tudtok mit kezdeni a kormány folyamatos kudarcaival és botrányaival sem, a szegények elleni háborúval sem, a pártállammal sem, semmivel. Nem érdekelnek a ti saját kis próbálkozásaitok, az eredmény minősíti a munkátokat, meg az ami látszik belőle, és jelentem rohadtul nem látszik semmi, pedig én még figyelem is a politikát, vajon mit érzékel az a csekély maradék 99% a népességből, aki nem is követi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. akit érdekel az eredeti beadvány:
    http://1.bp.blogspot.com/-OwoZKz-nBrs/T8Qa6-dwBPI/AAAAAAAAGB0/-DOlHbT-vEM/s1600/lmp-simicska.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. kekec
    2012. május 29. kedd
    11:22
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. alibi-párt alibi-ügyei

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Tisztelt kekec!
    .
    Üdvözöllek :-) !
    .
    kekec
    2012. május 29. kedd
    11:22
    .
    ++++++++++++++++
    .
    ISMÉT SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL :-))))).
    .
    LMP = NULLA ELLENZÉKISÉG :-(((( !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A kutyák ugatnak a karaván meg halad. (Most éppen a szakadék felé…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. De legalább az Mszp is próbálkozik (Józsa nyilatkozata):
    A Malév, s vele a Ferihegyi 1-es terminál még ma is újraindítható. Ehhez “csak” 20-30 milliárd forint és egy határozott kormányzati szándék szükséges. Ha Orbán Viktor egyikkel sem rendelkezik, jobb, ha még ma a Malév után repül. Sokaknak nem hiányozna annyira, mint nemzeti légitársaság – zárul a közlemény.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=554782

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Ezt a lépésüket (mármint a Simicska fényképes indokolást) Dorosz Dávid a saját blogján a következőkkel magyarázta:

    “Hogy miért? Mert ma nálunk nincsenek oligarchák.
    Mert nálunk csak tisztességes nagytőkések vannak.
    Mert minden állami megrendelés mutyi nélkül megy le.
    Mert bárkinek az egyetemi szobatársából lehet bármi.
    Mert valójában ennek az árát nem az emberek fizetik meg.
    Mert nincs minden héten új adó.
    Mert megszorítások sincsenek.
    Mert a kormányzás 2 éve teljes siker.
    Mert tömegével jönnek létre munkahelyek.
    Mert két hét alatt rend lett.
    Mert nagyon jó fiatalként itt élni.
    Mert a jogállam csak erősebb lett.
    Mert egyre többen járhatnak egyetemre.
    Mert senkinek a magyarságát nem kérdőjelezik meg.
    Mert a világ csodálva tekint fel ránk.
    És a legfontosabb: mert egy őszinte, korrekt, az eltérő véleményt tisztelő hatalom adta mindezt nekünk.

    Hát ezért…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos