Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesznek már kínos az egri zsidózás 2012. május 12. szombat 7:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesznek már kínos az egri zsidózás

Eger – A Fidesz egri szervezete arra kéri a város vezetését, hogy mindazokat, akik a Székhelyi-ügyben nyilvánosságra került hangfelvétel tanúbizonysága szerint méltatlanná váltak betöltött tisztségükre, haladéktalanul hívják vissza megbízatásukból – ezt tartalmazza a pártszervezet elnökségének közleménye.

A Martonné Adler Ildikó városi elnök által szignált kommünikében az olvasható, hogy az egri Fidesz elnöksége megdöbbenéssel értesült a nyilvánosságra hozott hangfelvételek és jegyzőkönyvek mondatairól. Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne – áll a közleményben.

A stop.hu hétfőn hozta nyilvánosságra az említett a hangfelvételt, amely az egri önkormányzat kulturális bizottságának tavaly szeptember 21-i ülésén készült. A hírportál beszámolója szerint a bizottsági ülésen a városi fellépéseken nemkívánatos művészek nevét tartalmazó lista elkészítése is szóba került. Egyikük Székhelyi József színész, akit az ülésen “SZDSZ-es, büdös zsidónak” neveztek.

Az egriugyek.hu elnevezésű honlap még április közepén írt arról, hogy a hevesi megyeszékhely önkormányzata politikai hovatartozás alapján is dönt a kulturális rendezvények fellépőiről. Állításuk szerint az egyik nemkívánatos személy Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház volt főigazgatója, aki 2005-ben, az SZDSZ országos kongresszusán a Himnusszal kapcsolatos pamfletjében kifigurázta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Információik szerint a Középkori Piactér elnevezésű rendezvény szervezőjének ezért vissza kellett mondania a művész Villon-előadását.

A honlap a birtokába került jegyzőkönyvre hivatkozva azt írta, az ülésen Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök azt közölte, hogy a város lakói közül többen jelezték, nehezményezik Székhelyi fellépését. Erre reagálva a szervező, a Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: kérte Csákvári Antalt, a Fidesz-KDNP képviselőjét, hogy “szakmai munkájukat megkönnyítendő, állítson össze egy listát, hogy kik azok az előadóművészek, akik nemkívánatosak Egerben” – idézték a jegyzőkönyvet.

Ugyanakkor a stop.hu birtokába került az önkormányzat bizottsági ülésén készült hangfelvétel, amelyen a nemkívánatosnak nyilvánított Székhelyi József színészt “egy SZDSZ-es, büdös zsidónak” nevezik.

Időközben az ügy miatt lemondta egri látogatását Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) pedig feljelentést tett közösség elleni izgatás miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
A Fidesznek már kínos az egri zsidózás, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. A fidesznek ez nem igazán kínos, sőt örülnek, hogy helyettük zsidóz valaki.
    Így van kire mutogatni ebben az ügyben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  2. Nyilvánvalóbbá kell tenni a fityisz szerepét, különben kijátsszák a helyzetet a javukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. Csak az a baj hogy a “zsidózás” mellett van még pár cselekedet és gondolat amiért nem visszahívni kell ŐKET hanem elküldeni a jó ……..ba (mert csak azért).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  4. Érdekes ez a “megdöbbenéssel értesült” szöveg.
    Ha nem kerül nyilvánosságra, akkor nyugodtan aludna az is, aki ezt mondta, meg a többi is, és folytatná azt a szöveget, mondaná máskor is.
    Most nyilvánosságra került, muszáj volt rá mondani valamit.
    Nem lehetett gyorsan valaki másra rákenni ezt az aljasságot, ami ott és akkor elhangzott.
    Amíg nem került nyilvánosságra a hangfelvétel, a fideszben senkit nem zavart, hogy Egerben listáznak. Elvégre a Kubatov-lista se fájt senkinek a fideszben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Es a MAZSIHISz ehez a kormanyhoz vagy inkabb ertekrendhez adja a nevet es tamogatja.

    Nincs ezeknek eletosztonuk hogy megerezzek ha kozeledik a bollerkes ? Meg ha aranybol is van annak a bollerkesnek a pengeje attol meg bollerkes az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Sztrongjuropmen Horthyra hajaz , csak kicsiben :
    Az is leállította a zsidódeportálásokat amikor a románok átálltak a Vörös Hadsereghez és nagyhirtelen megjelent Árvalányhaj-land szélénél egy-két száz ellenséges hadosztály.
    Ez dettó ugyanaz , mikroszkópikus méretben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. ubul:

    A MaZsiHiSz egy kommunista maradvány, amely átvette a rendszerváltás utáni lojalitásra és ellenségkép-generálásra épülő politikai-közéleti “kultúrát”, ennek megfelelően semmi érdemi lépést sem fog tenni, sőt, mivel ő baloldali, ergo az MSZP-hez húzz a keze, a jobboldalnak táncolgató EMIH lehet az igazi báb, amely a Fidesz kedvéért hajlandó a legnyilvánvalóbb antiszemitizmust is elbagatellizálni, falazni a külvilág felé. Ha holnap felgyújtanának egy zsinagógát az ország egy pontjában és a Jobbik (titkon örömünnepet járva) azt a zsidókra és a ballibre kenné, elhiszed nekem, hogy Köves Slomó az elsők között Orbán Viktor mellé állva azt hajtogatná, hogy nincs gyűlölet, mindenki, főleg a zsidók élete biztonságban van? Mert ez lenne, mert a Vezér nehezen vagy sehogy sem tűri az ellenállást, a kritikát, mindent a személye elleni terrortámadásnak érez, és akképpen is reagálja le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. ” ennek megfelelően semmi érdemi lépést sem fog tenni,”
    Egyedül ők tettek valamit! Az összes többi befogta a pofáját. A többi 100%-ban igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Lehet is kínos, mert színész körökben terjed a tapasztalati vélemény:
    A legtöbb színházas városban van “Kubatov II. lista”! :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. A fenét kínos a Fidesznek az egri zsidózás.
    Az a kínos, hogy most úgy kell tenniük, mintha zavarban lennének, és elítélnék a dolgot. A púder a kínos.
    A most bevetni kívánt színészi teljesítmény (az egri fideszesek részéről) olyan szintre fejlődhet, hogy akár előadható lenne a “Középkori piactér” elnevezésű rendezvényen. Sajnos.
    .
    “Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne – ” hogy oda ne rohanjak.
    .
    Ezért kell olvasni az AN-t, hogy valahonnan az ilyesmiket is megtudja az ember, amire úgy magától, hát, vagy rájönne, vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. 1. Ha a Fidesznek kínos lenne a zsidózás, elsősorban a parlamentben szüntetné meg. 2/3-dal ez is könnyen keresztül vihető.
    2. A Fidesznek nem a zsidózás a kínos,hanem az, hogy nyilvánosságot kapott és az izraeli nagykövet úgy reagált rá, ahogy (ahogy kell!).
    3. A MAZSIHISZ és az EMIH egymás ekézésével van elfoglalva. Ebben a játszmában jelenleg az EMIH a nyerő. Nem azért mert őket jobban szereti a jelenlegi vezetés, hanem azért, mert a MAZSIHISZ-t az állampárthoz köti, akiket utálni kell.
    4. “…Eger nem az a város, ahol ilyesmi elhangozhat, Eger nem az a hely, ahol az ilyen beszéd megtűrt lenne …”
    Tessék mondani, más településen elhangozhat, máshol megtűrt lenne???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Meghallgattam a hangfelvételt,…
    Javaslom, aki nem hallotta, hallgassa meg, mert árnyaltabb a kép…
    Pontosan így hangzott el:
    “Ne haragudj, Ibolya, ide figyelj! Ez innentől már csak politika, mert ő … ha azt mondjuk, hogy nem jöhet ide, mert egy SZDSZ-es büdös zsidó, …. de valójában Villont nagyon tudja. Lehet, hogy kell szelektálni, hogy ne jöjjön, hogy csak az én emberem jöjjön ide, (de akkor) a turizmushoz, a szakmához, a kultúrához semmi köze ennek.”
    Szerintem ennek a felszólalásnak a mondanivalója éppen ellentétes azzal ahogy tálalják. Úgy tűnik nekem, hogy aki ezt mondta, az azt feszegeti, hogy nincs-e azzal valami probléma, hogy politikai érvek alapján megy a válogatás, nem pedig szakmai érvek alapján.
    Nekem sokkal durvább Oroszné álláspontja, aki viszont egy az egyben, felvállaltan diszkriminál, és úgy tűnik, hogy nem is érti, hogy ezzel mi a probléma.

    http://www.stop.hu/belfold/tovabb-dagad-az-egri-listabotrany-le-is-zsidoztak-a-nemkivanatos-muveszt/1035158/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Kínos????!!!
    Ha valóban kínos lenne, akkor nem mást “kérnének” meg intézkedésre, hanem saját soraik közül rúgnák ki páros lábbal azt, aki “kínos helyzetbe” hozta őket…
    A kiszivárgás kínos nekik. Legközelebb majd jobban vigyáznak, megmotozással kiküszöbölik a diktafonok, telefonok, satöbbik bevitelét, nem javaslattevés közben, hanem még előtte követelik, hogy amit majd mondanak, az nem kerülhet jegyzőkönyvbe, eleve zárt ülést rendelnek el…
    Kínosan fognak ügyelni rá a jövőben, hogy soha többet ne kerülhessen nyilvánosságra ilyenhez hasonló eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. A finesznek csak az “kínos”, ami a népszerűségüket veszélyeztetheti. Semmit nem csinálnak a pénz-kilapátoláson és a kampányoláson túl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Nem a Fidesznek kínos hanem Magyarországnak, a magyaroknak és azon belül is Egernek.

    A Fidesz kivár ameddig lehet és nézi, hogy tud-e ebből megint valami populista hasznot húzni vagy pártokat embereket egymás ellen uszítani.
    -
    Ha nem kedve szerint alakulnak a dolgok rájuk förmed ” Úgy zsidózzatok és irtsátok egymást, hogy abból nekünk ne legyen kellemetlenségünk. Na menjetek vissza és kezdjétek elölről de most ügyesebben és ne hagyjatok senkit olyan állapotban, hogy utána még panaszkodni tudjon.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. “A stop.hu hétfőn hozta nyilvánosságra az említett a hangfelvételt, amely az egri önkormányzat kulturális bizottságának tavaly szeptember 21-i ülésén készült.”

    Azért érdekes ám ez, tavaly szeptember 21-ei felvételről van szó. A városi üléseket jegyzőkönyvezik és nyilvánosságra hozzák, pl. a honlapokon, erre trv. is van. Mi tartott ennyi ideig, felfedezni ezt a beszólást? Már a rákövetkező héten botrányt lehetett volna csinálni, hiszen a felvétel nyilvánosan elérhető volt. Senki nem hallgatja, olvassa ezeket vissza a választópolgárok közül? Egy hírportálra van ehhez szükség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Grezó
    2012. május 13. vasárnap
    08:26
    Naponta tapasztaljuk, hogy a fidesz labdái szinte egyfolytában fent vannak a magasban , nem is dobálják fel, ott keringenek, csak éppen nincs senki, aki lecsapdosná. Ezért nem hiszi már senki, hogy érdemes elmenni szavazni bárkire is, mert ugye, a képviselőknek az lenne a dolguk, hogy a képviselteket bevonják a történésekbe, rendszeresen adjanak számot arról, milyen kérdésekben hogyan próbáltak képviselni, és tanácsot illene kérniük rendszeresen, mely témákban mit képviselnek…
    Nos ez a “képviselői” hozzáállás igazolja legfényesebben, hogy a zsebtömés impotenciát okoz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Na akaddt végre egy normális fideszes megnilvánulás.Büszke vagyok Önre kedves Martonné,Adler Ildikó.Bár követnék az Ön példáját a n agy FIDESZESEK is.Mennyivel nyugodtabb lenne az ember,ha minden politikus igy nyilvánulna meg a felvetődött kérdésekről.
    Az egri önkormányzatnak meg azt üzenem.Hozzanak egy olyan határozatot,amelyben megjelölik milyen politikai hovatartozásu emberek nem léphetnek be a városba és ezt függesztsék ki minden Egerbe bevezető ut eléején,állitsanak mellé egy Orosz I.-hoz hasonló nézetü őrséget,és kérdezzenek meg minden Egerbe látogatót,milyen politikai nézetet vall>Ha nem a FIDESZ-ét ,azokat forditsák vissza,mint a FIDESZ.vezetésü város önkormányzata által nem kivánatos személyeket.Ha már elkezdték e gyalázatos politizálást,folytassák szégyen ér
    zészés nélkül.Majd a város lakói szégyenkezni fognak a város vezetői helyett.Én már is szégyelem megam,hogy egri vagyok és ilyen vezetés irányitja szeretett városomat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Antiszemitizmus Magyarországon: Amerika figyel 2013. május 16. csütörtök

Szegedi Csanád akár alijázhatna is 2012. június 27. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos