Nem élte túl a bizalmi szavazást a Mazsihisz elnöke 2013. május 12. vasárnap 17:34 Forrás: MTI

Nem élte túl a bizalmi szavazást a Mazsihisz elnöke
Zoltai végül maradt, Feldmájer ment.

Budapest – Távozott posztjáról Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke vasárnap. A szervezet budapesti közgyűlésén egy kivétellel a Mazsihisz vezetősége is lemondott.

Feldmájer Péter az ülésen – csatlakozva Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatóhoz – bizalmatlansági indítványt kért maga ellen. A szavazatokat háromszor átszámolták, a 89 voksból kettő volt érvénytelen, a fennmaradó 87-ből 49-en fejezték ki bizalmatlanságukat Feldmájer Péter ellen, aki így távozott az elnöki posztról. Zoltai Gusztáv  32 “ellenszavazatot” kapott, így ő megmaradt a pozíciójában.

A jelenlévő küldöttek voksainak a fele plusz egy szavazat kellett ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítványt a közgyűlés elfogadja.

Címkék:, , ,

19 Reader’s Comments

 1. Ez várható volt.
  A MAZSIHISZ-nek, több millió zsidó emlékét és több millió zsidó életét kell képviselnie.
  Azt a szellemet, amely a palackba joggal van bezárva, nem szabad tűrnie, még szivárogni sem, nemhogy segédkezet nyújtson, álságos kompromisszumokkal a jelenlegi hatalomnak.
  Legyen ez elgondolkodtató, minden zsidó vezetőnek, hogy mi a legfontosabb feladata, míg ember a földön él!

 2. Ezt apám emlékének írtam, aki az iszonyatot átélve, hazajött, hogy megszülethessek!

 3. Eső után köpönyeg, mondhatnám, hiszen az 50 millió forint júdáspénzt átvevők hatalmas károkat okoztak az általuk képviselt közösségnek, és a magyarországi rasszizmus terjedése ellen harcolóknak.

 4. Azért van valami bizarr abban hogy FP a világszervezet alelnöke lesz, miután megakadályozza (jogilag eléggé kifogásolható kifogással es első olvasatra jogszerűtlenül), hogy a jelölő mazsihisz meg azelőtt leváltás hogy a WJC alelnökének meg válasszak. Na szép bagázs képe alakulhatott rólunk ki: van ez a FP aki egy héttel a kongresszus utan bukik, van egy soha nem hallottam alelnök jelölt egy 20fos ciprusi közösségtől ( de ő persze magyar), meg van ez a nagyon filoszemita Orbán. Könyörgöm milyen ország vagyunk mi? Ide normális ember meg jon ?

 5. “A ZSIDÓK” JÓL ÖDÖNTÖTTEK
  *
  Zsidózó kommentársaim, akik már-már ösztönösen “a z s i d ó k” felkiáltással adtatok hangot sokszor nem is indokolatlan felháborodástoknak a ZsVK körüli hercehurca ügyében, most szíveskedjetek sürgősen felülbírálni szigorú ítéleteiteket, mert a ti logikátok szerint ezennel a zsidóság megmutatta, hogy neki senki ne mondja meg egy Orbánról, hogy az nem is annyira antiszemita, mint azt látszani sejteti… – Se Lauder, se Feldmájer – de még Ilan Moor se…
  *
  A csorba tehát kiköszörültetett. Ez volt csak az igazán karakán és demokratikus lépés, amely így azt is bizonyította, hogy a MAZSIHISZ egy igazi demokratikus alapokon működő szövetség és nem egy kívülről diktált bábszínház… Legalább ennyi haszon kijött ebből a nem túl szép ügyből…
  *
  Ami Feldmájernek, a kijelentései miatti szorult helyzetét illeti, Ő alighanem egy kutyaszorítóba – ígéret, kényszer stb. miatt – került, amelyből csak ezzel a valóban
  k o r r e k t . lépéssel tudott kikecmeregni, hogy ti. m a g a . k e z d e m é n y e z t e . önmaga ellen a bizalmatlansági indítványt. Ez még akkor is igaz sőt, annál elegánsabb, hogy Őt ennek keretében váltották le ebből az igazán felelős posztról… Neki a lovagiasság szabályai szerint nem volt más választása, mint ez a bizalmatlansági indítvány.
  Ezért aztán le – vagy inkább fel (?) – a kalappal előtte.
  *
  Ui.
  Most már csak azt nem tudjuk, hogy a ZsVK-ban választás útján elnyert helye ennek ellenére megmarad e, vagy azt is más töltené be? Nem szeretnénk, ha mondjuk az ön-és-Orbánjelölt Köves Slómó foglalná el ennek a különben rendkívül rátermett és megbízható embernek – illetve az ottani MAZSIHISZ-küldött helyét.
  *

 6. Gyöngyi Péter
  Nagyon szép amit írtál!
  .
  KORDON BLUED
  Úgy olvastam, hogy a ZSVK-ban a mindenkori elnöknek van helye, nem is választással, hanem automatizmus révén került be.
  Így gondolom az új elnök majd automatikusan átveszi a helyét, megválasztása után.
  .

  És remélem bárki is lesz megválasztva felvállalja Orbán antiszemitizmusának (és kormányának) kimondását. Enélkül nem megy.

 7. Balogh de nem balga

  Hát kedves Kordon, én inkább Györgyi Péterrel értek egyet.
  A bizalmatlansági indítvány kérése csak pótcselekvés volt. Rengetek hibájukat avval tetézték, hogy meghívták a kongresszusra a miniszterelnököt, mikor tudták, hogy kik az igazi elvbarátai.
  Maradjunk annyiban, hogy nagyon régóta elvtelenül képviselték a zsidóságot., ideje volt távozni. De szerintem vannak még ott akiknek el kellene gondolkozni szintén.

 8. Balogh de nem balga

  Érdekes kérdésem van. vajon kik minuszolnak? szélsőjobbosok, vagy talán Péter barátai? Hm….

 9. Balogh de nem balga

  Úgy látom az igazság nagyon fáj!!!

 10. MAZSIHISZ rendbetette portajat, most varom Orban Viktortol, hogy mondjon le mielött a nepharag elkergeti.

 11. Vanek ur – ez jo vicc volt :-)
  En is mondok egyet. Orban (vagy eredetiben a mérges kis malac ) ki fogja az aranyhalat. Hálám jeléül, ha visszadobsz, kivanhatsz kettőt – mondja az aranyhal. Nem lehetne, hogy harmat kivanjak? – kérdi a mérges kis malac. De igen- mondja a hal. És mi lenne a maradék kettő ?

 12. Kordon Blued

  Én ,mint az egyik “zsidózó”, nagy megelégedéssel olvasom, hogy feldmajer
  végül is ” belebukott” ebbe a gusztustalan ,jellemtelen kollaborációba.
  Jó néven venném ha a kalapos ,kopasz pojácát is visszahivnák. Szilvan elvtársat most nem is emlitem. Lauder egyszerűen buta. honnan tudtak ennyi ( már bocsánatot kérek) hülye zsidót összeszedni?? remélem az összes arra érdemtelen úgy fog járni ,mint péterke.Bravó, igy kell ezt!!!
  Kicsit megnyudodtam:

 13. Good riddance! Elvtelen, sunyi, megalázkodó alak. Szégyent hozott a zsidóságra.

 14. és akkor most a zsidók Orbánra fognak szavazni?

  http://www.szombat.org/politika/a-kis-per-feldmajert-megbuktattak

 15. 50 millió nem kevés pénz és még ki tudja mennyi???Nem szabad lett volna meghívni orbánt a Zsidó Világkongresszusra.Egyáltalán mit keresett ott amikor előtte való nap szombaton hagyta,hogy a zsidókat gyalázó menet ordítozzon Budapest utcáin.Hogy fér ez a kettő össze? Orbán díszzsidói, a pénzért mindent???De legalább most megtették amit a politikában is sokaknak meg kellene tenniük.Ezért gratulálok nekik és remélem a jövőben be sem engedik azokat akik eladják a lelküket egy tál lencséért.Az elmúlt években úgy gondolom egy célért küzdöttünk az utcákon. Én drukkolok a jóindulatú magyar honfitársaimnak bármilyen vallást követnek

 16. Nos, ezen a lépésen sem csodálkozom, mindenki kritizálta Orbán beszédét, a világkongresszuson, Feldmájer meg magasztalta.
  Itt a vége!

 17. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Félő, hogy előbb-utóbb mindebből csak az EMIH – azaz Köves Öleb – illetve Orbán, a gazdi jön majd ki győztesen.
  .

 18. Én azt nem értem Zoltait miért hagyták meg vezetőnek …
  Ha már nagy takarítanak …
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200814440019988&set=a.1212722874883.33943.1133104244&type=1&theater

 19. Szeretném látni, hogy mi van a zsinórpadláson…

Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók