Ronai and Ronai
AMERIKAI

Van valaki tőlem jobbra? 2012. április 8. vasárnap 18:16 | Népszabadság Online Forrás: The Washington Post

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Van valaki tőlem jobbra?
Washington/Budapest – Az amerikai lap, amely annak idején a Watergate-botrányt is leleplezte, egy ideje pedig sűrűn foglalkozik a budapesti visszásságokkal, lehetőséget adott Magyarország miniszterelnökének arra, hogy különösebb magyarázgatás nélkül, világosan válaszoljon világos kérdésekre. Az interjú teljes fordítását a Népszabadság Online-nak köszönhetjük.
.
Jól értem akkor, hogy önöknél a miniszterelnök kezében van a hatalom, a köztársasági elnöknek pedig nagyjából csak névleges hatalma van?
.
A hatalmat az Alkotmány szabályozza. Az Alkotmányban pedig benne van, hogy senki sem gyakorolhatja egyedül a hatalmat.
.
Az Ön pártjának kétharmada van a parlamentben. Ez abszolút hatalom.
.
Még ezzel a kétharmaddal sem tehet meg bármit a párt.
.
A 2010-es választás óta 368 törvényt fogadtak el.
.
Bármilyen törvényt elfogadhatnak, amilyet csak szeretnének, ezt nem tiltja az Alkotmány.
.
Amióta Ön hatalomra került, az Alkotmányt teljesen átírták.
.
Igen, és erre büszkék vagyunk, ez volt a küldetésünk. Magyarország volt az egyetlen közép-európai ország, ahol nem született új alkotmány a kommunista rezsim bukása után.
.
1989-ben Ön is a tagja volt annak a kerekasztalnak, ahol átírták az alkotmányt.
.
Amikor átírtuk, akkor úgy döntöttünk, hogy csak ideiglenes lesz.
.
De akkor az egész alkotmányt átírták, ebben pedig önnek is nagy szerepe volt.
.
Sajnos nem eléggé. Ugyan részt vettem a munkában, de a kommunisták is.
.
A kritikusai azt mondják, hogy rohamtempóban fogadták el az új alkotmányt, anélkül, hogy konzultált volna az ellenzékkel.
.
Ez nem igaz. Volt egy bizottság, ahová az ellenzéket is meghívtuk.
.
Nem pontos-e az a kijelentés, hogy az Alkotmány az ön kezében egyesíti a hatalmat?
.
Az Alkotmány nem teszi lehetővé, hogy a hatalom bármilyen formában koncentrálódjon.
.
Létrehozták az Országos Bírósági Hivatalt (OBH), amelynek a Velencei Bizottság szereint túl nagy hatalma van, és azt is sérelmezték, hogy a bíróknak az eddigi 70 év helyet már 62 éves korukban nyugdíjba kell menniük.
.
Magyarországon mindenféle foglalkozásban 62 év a nyugdíjkorhatár.
.
Ez nem igaz, az egyetemi tanárok 70 éves korukig taníthatnak.
.
Ez a kérdés, hogy levigyük a korhatárt vagy ne. Nem vagyok az ellen, hogy ezt megváltoztassuk, de nagyon sok professzor tiltakozna. Alapvetően a nyugdíjkorhatár 62 év.
,
Miért hozták létre a Médiatanácsot? Ön nevezi ki a tanács fejét, a Parlament pedig tagjait, akik mandátuma kilenc évre szól. Ráadásul kétharmad nélkül nem lehet őket eltávolítani.
.
Mindenki egyetért abban, hogy az előző médiaszabályozás összeomlott. Az új parlament feladat volt, hogy egy olyan rendszert hozzon létre, amely működik. Egészen a legutolsó választásokig az olyan megfigyelők, mint amilyen ön is, nagyra tartották a magyar rendszert, pont a kétharmados követelmények miatt, amelyek konszenzusra kényszerítenek. Most nekünk van kétharmadunk, és támadnak.
.
Szerintem ez igazságtalan. Én azt mondanám, hogy a külső megfigyelők amiatt aggódnak, hogy merre tart az ország, és hogy senki más véleménye nem jelenik meg, csak az öné. A Médiatanács feje Fidesz-tag és az Ön barátja, az OBH-é szintén.
.
Válasszuk szét a kettőt! A Médiatanács tagjait a Parlament választja.
.
De mindannyian az Ön pártjából érkeztek.
.
Ez nem igaz. Az előző rendszerben a tagokat pártok delegálták. Most úgy döntöttünk, hogy ne a pártokat reprezentálja a Médiatanács, hanem csak azok kerüljenek be, akiket a Parlament megszavaz.
.
Nem igaz, hogy Szalai Annamária, a Médiatanács feje Fidesz-tag?
.
De igen, párttag volt. Ezzel mi a gond?
.
Miért egy pártember dönti el azt, hogy melyik rádió kap frekvenciát? Miért bocsátkozik bele egy párttag az állami tévé ügyeibe, és mondja, hogy…
.
Ez egy bizottság, tévécsatornával nem rendelkezik.
.
De a frekvenciaengedélyeket ők adják ki.
.
Magyarországon a média 90 százaléka magánkézben van.
.
De Önöknek van egy nagy állami televíziójuk.
.
Egy kis állami tévénk van, és van egy csomó kereskedelmi. A magyar médiapiac 75 százaléka külföldi kézben van. Szóval menjenek oda a tulajdonosokhoz, és kérdezzék meg tőlük, hogy miért nem adnak elég szólásszabadságot.
.
Találkoztam Mészáros Antóniával, akit kirúgtak, miután önnel interjút készített.
.
Nem szeretném megvédeni egyetlen olyan szervezet döntéseit sem, amelyet nem ismerek.
.
Mi a helyzet a Klubrádióval? Mi lett a frekvenciájukkal? Miért fenyegette meg őket, hogy elveszi tőlük?
.
Ahogy tudom, ez egy politikai vita volt Magyarországon. Veszítettek egy pályázaton.
.
De feltételeket állítottak ahhoz, hogy megkaphassák a frekvenciát: 50 százalékban zenét kellett sugározniuk, és csökkenteniük kellett a hírműsorok idejét. Tehát a frekvenciát más kapta meg.
.
Az engedélyük lejárt, kiírtunk egy pályázatot. Ha úgy gondolják, hogy nem vettük figyelembe a pályázatukat, akkor bírósághoz fordulhatnak, ahogy ez meg is történt. És nyertek.
.
De vajon a kormány azonos módon bánik-e az ellenzéki nyomtatott lapokkal? A kormány hirdetési felületeket vásárol az újságokban.
.
A kormánynak van néhány cége – mint az elektromos vállalat vagy egy olajcég – és ők reklámoznak. Próbálja meg Magyarországot úgy elképzelni, mint egy olyan országot, amely legalább annyira demokratikus, mint az Egyesült Államok.
.
Nem teheti meg, hogy a hatóságok élére a saját embereit nevezi, majd azt mondja, hogy ez olyan demokratikus, mint az Egyesül Államokban.
.
Ez nem igaz. Az első alkotmánybíró, akit kinevezett az új parlament, egy volt MSZP-tag volt, akik most az ellenzék soraiban ülnek. Az Állami Számvevőszék alelnöke szintén egy volt MSZP-tag. A Költségvetési Tanácsnak, amely az állam egyik legbefolyásosabb testülete, három tagja van, kettő baloldali. Hogy mondhat olyat, hogy minden intézményt mi irányítunk?
.
Mi a helyzet az IMF-tárgyalásokkal? Hajlandók eleget tenni a feltételeknek?
.
Nem tudjuk, mik a feltételek.
.
Dehogynem tudják. Az IMF-et zavarja, ahogy a jegybankkal bánnak.
.
Azt mondták, hogy az EU véleményét akarják kikérni arról, hogy a jegybank törvény rendben van-e. Megkértek bizonyos dolgokra, amelyeket már megtettünk. Volt egy tervünk, hogy összevonjuk a Magyar Nemzeti Bankot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével. Az EU nem értett egyet, nem is tettük meg.
.
Az MNB elnökét, Simor Andrást nagyon nehéz helyzetbe hozta. Úgy tűnik pedig, hogy egy kiváló közszolga. Mi a baj vele?
.
Hogy mi a kiváló, az az Ön ízlésétől függ, de valóban egy jó közszolga. Ő marad, senki nem akarja eltávolítani. Ez lehetetlen.
-
De az az egy jel, ha valakinek a fizetését 75 százalékkal csökkentik.
.
Magyarország egy szegény ország. Ezért úgy döntöttünk, hogy ha valaki közszolga, és kétmillió forintban határozzuk meg a fizetését, ami körülbelül hatezer euró havonta.
.
Nem akarta egy saját emberét az MNB élére kinevezni?
.
Sajnos a magyarországi alkotmányos rendszer nem teszi lehetővé annak a kinevezését, akit én nagyra tartok.
.
Ön létrehozta a monetáris tanácsot, amely meghatározza a kamatlábat, és öt Fidesz-tagból áll.
.
A tagokat a Parlament választja. Meglepődnék, ha bármelyikük is Fidesz-tag volna.
.
Az OBH élére egy személyes jó barátját jelölte.
.
Ugyanazon az egyetem végeztünk, és ugyanabban az antikommunista mozgalomban tevékenykedtünk. Ő bíró lett, én ügyvéd.
.
Őt csak kétharmados többséggel lehet eltávolítani, amelyet nehéz elérni. A Velecei Bizottság szerint túl nagy hatalma van. Meghatározhatja a bírók számát, eloszthatja az ügyeket, kijelölheti a bíróságok elnökeit. Ez aggodalomra ad okot.
.
Már megegyeztünk, hogyan fogjuk mindezt módosítani.
.
Mit gondol, hogy állnak az ország kapcsolatai az Egyesült Államokkal?
.
Stratégiai partnerek vagyunk, ugyanahhoz a védelmi közösséghez tartozunk. A magyarok megszavazták a NATO-tagságot. Aktívan részt is veszünk a közös NATO-akciókban.
.

.
Mint például Afganisztán és Líbia?
.
Ahogy tudom, az amerikai illetékesek elismerik Magyarország eredményeit. A hozzám érkező delegációk azt mondják, örülnek, hogy biztonsági kérdésekben együttműködünk, szóval úgy gondolom, jó a kapcsolatunk. Magyarországon vannak amerikai üzletemberek is.
.
Miért változtatta meg a Roosevelt tér nevét?
.
Az egyik sarkán áll az Akadémia, amelynek egyik alapítójának a nevét viseli most a tér. A két fő épületet most arról az emberről neveztük el, akit „a legnagyobb magyarnak” hívnak az ország felépítéséért. Nemrég avattunk szobrot Ronald Reagennek a Szabadság téren, és hamarosan szobrot állítunk George [H.W.] Bushnak is Budapesten.
.
Miért csökkentette le az egyházak számát 300-ról 32-re?
.
Nem csökkentettük az egyházak számát.
.
De igen. Az egyházakról is van egy jelentése a Velencei Bizottságnak.
.
Ha vallási közösséget akar alapítani Magyarországon, megteheti – nincs korlát. Teljes a szabadság. Ez arról szól, ki kap pénzt és ki nem. Ha valaki állami támogatást szeretne, bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie. Magyarországon nagyon sok közösség egyházként regisztrálta magát, pedig nem voltak azok. Csak a pénzért tették.
.
Nem lehet, hogy mind jogtalanul.
.
Nem, azt mondtuk, hogy ha akarnak az adófizetők pénzéből, akkor jöjjenek és regisztráltassák magukat. De az egyházak száma itt Magyarországon sokkal magasabb, mint Ausztriában vagy Szlovákiában.
.
Hogyan lehet kétszáz egyház regisztrációját megszüntetni?
.
Most harminc regisztrált egyház van.
.
Eredetileg csak 16 volt elismert.
.
A hívők 95 százalékát képviselik a regisztrált egyházak.
.
A választókerületek újrarajzolása, illetve egyes emberek kilenc évre kinevezése nem fogja-e azt eredményezni, hogy Ön sokáig hatalomban marad?
.
Magyarországon 2014-ben választások lesznek. Néha nyerek, néha veszítek.
.
De az ellenzék nincs jó formában, és ön tervezi, hogy újra indul.
.
Az én dolgom segíteni az ellenzéknek, hogy megerősödjön? Amikor 1988-ban megalapítottuk a pártunkat, akkor a nemzeti függetlenség és szabadság volt a célunk.
.
Akkoriban ön sokkal liberálisabb volt. Mikor mozdult el ilyen élesen jobbra? Magyarország egy világi, szekuláris ország, de az alkotmány jelenleg kimondja, hogy az ország keresztény, és hogy az élet a fogantatással kezdődik.
.
Az élet a fogantatással kezdődik, és az első pillanattól védelem illeti meg. Ezt az alkotmánybíróság mondta ki 15 évvel ezelőtt. Mi csak azt tettük, hogy ezt a döntést beleírtuk az alkotmányba.
.
Mi a helyzet a homoszexuálisokkal?
.
Magyarországon ha a homoszexuálisok együtt akarnak élni, akkor azt a polgári törvénykönyv lehetővé teszi. De amit mi házasságnak hívunk, az kizárólag egy férfi és egy nő között jöhet létre. Keresztény ország vagyunk. Ez történelmi tény.
.
Mi a helyzet a romák elleni visszaélésekkel vidéken?
.
Amikor hatalomra kerültünk, Magyarország bajban volt, mert voltak paramilitáris szervezetek. Betiltottam őket.
.
Ezek a szervezetek ma is posztolnak a Facebookra.
.
A Facebook egy fontos kérdés, mert a roma- és zsidóellenes platform Amerikából érkezik. Kértem segítséget az amerikai hatóságoktól a szerverek lekapcsolásához, amelyek nagyon sok gondot okoznak a romáknak Magyarországon. Ezek radikális weboldalak – nem a Facebook. Ezek az egyetlen radikális, szervezett platformok a rasszista felhívások számára.
.
Miért vetett ki különadókat négy olyan szektorra, amelyek nagyrész külföldi kézben vannak: a bank, a telekom, az ingatlan- és az energiaszektorra?
.
Mert válság van. 2010-ben Magyarország rosszabb állapotban volt, mint Görögország. Hogy kilábaljunk a válságból, válságadókat kezdeményeztünk, mert bevételre volt szükségünk.
.
Ezek az adók nem apasztják el a külföldi befektetéseket?
.
Virágzunk. Épp két napja nyitottam meg egy Mercedes-gyárat, amely a GDP egy százalékát fogja megtermelni.
.
Egy állami telekomtársaság indítása és a külföldiekre kivetett telekomadó nem küld olyan jelzést a többi ágazatnak, hogy az ő cégeikkel is megteheti majd ezt?
.
Ugyan már. A német telekomszektor több mint 30 százaléka a német állam tulajdonában van.
.
Ki lesz a következő elnök? Nem azt mondta, hogy valaki, aki öntől jobbra áll?
.
Van bárki is tőlem jobbra? Mindig azzal vádolnak, hogy átkozottul jobboldali vagyok.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 25 szavazatból)
Van valaki tőlem jobbra? , 4.3 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

83 Reader’s Comments

  1. Ezt a riportot olvasva, elkeseredik az ember. Itt csak egy megoldás lenne, kevés a 2/3-ad is, ha az ellenzék nyerne. Belepusztul az ország ,de én egy fityinget nem adnék ennek a bagázsnak. Csak egy forradalom döntheti meg ezt a fé….-t, de ahhoz az elégedetlenségnek el kell érni a maximumot. Románia esete a legjobb példa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  2. Láttam már életemben nem egy diktátorral készített riportot és mindegyik hasonlóan válaszolt. Mindegyik a világ legnagyobb demokratájának tartotta magát, ez alól nem volt kivétel Orbán se. Sőt neki van egy kis előnye a többiekkel szemben, mert mi uniós ország vagyunk és kénytelen, kelletlen vigyáznia kell a látszatra. Az uniót ezzel a látszattal se tudja megvezetni, ezért vannak a folyamatos viták és kötelességszegési eljárások. Természetesen az unió demokratikus, ezért nem viselkedhet úgy mint az Orbán rezsim, mert egyébként már régen kirúgta volna ezt a félfasiszta bagázst.
    Szerintem nincs sok értelme az ilyen riportoknak, mert pont ezek azok melyek muníciót adnak a cseléd médiának, hiszen ha az uniót nem is, de a hazai közönség egy jó részét be tudja csapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Orbánt elragadtatta a hatalom.Már nem törődik az országgal,csak a saját hatalmával.Rettentően hazug,cinikus,képmutató és hataloméhes! Láttam személyesen egy naggyűlésen 20 évvel ezelőtt. Az első benyomásom az volt,hogy ha egszer hatalomra jut és abszolút többsége lesz tönkre fogja tenni
    Magyarországot.Hát sejtelmem beigazolódott.Masíroznak a szélsőjobbal karöltve
    előre Adolf nyomában!Kísértet járja be Európát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Kérje meg már valaki a Tisztelt Miniszterelnök Urat mutassa meg a nyilvánosságnak az ügyvédi ( egységesített) szakvizsgáját. Én is kib@szottul kíváncsi lennék rá mit ad elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Ideje lenne nem jobbra-balra bámulni, unortodox vallást (lásd pogány anonímája) gyártani, hanem szembenézni az egyre nyomorultabb magyar valósággal

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=537977

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Azt hiszem a világban és Európában karanténba zárnak minket. Kipróbálhatjuk a Jobbik és Orbán szerinti tökéletes függetlenséget. “Lássuk mire megyünk ketten Istenem”, mondák a klerikálfasiszták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Éljen Orbán Viktor Népünk Nagy Vezére! Éljen a Hős aki csak népéért él! Előre a történelem főutcáján: http://www.youtube.com/watch?v=QIvdvJbs2sA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  8. Réthelyi 73 éves

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Feleselő
    Ez egy jó film volt. Emlékszem rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Feleselő (11.22) köszi, ezt a Che-s montázst még nem láttam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Barroso úr nem a semmiért mondta, hogy Orbán úr nem érti a demokráciát!
    Hiszen Orbán maga jelentette ki, hogy a következő 10 kormány kezét köti meg, ehhez kellet dr. Schmitt Pál, mert a joghoz nem értett és nem is akarta érteni, hogy miket írt alá!
    Ezek a farizeusok mintapéldányai: A térdre csuhások, imára és az első megemlékezésről Trianonról, mely alatt kivonultak a Parlementből, azt példázza, mikor mi van hasznukra, úgy cselekszenek!
    Akik ilyen vehemenciával ássák a sírjukat, azoknak Isten előbb-utóbb besegit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Eagle!
    .
    Ez a pszichoanalízised ***** és ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Egy igazi nagydoktori dolgozat. Röpcédulaként kellene terjeszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. bruckenbacker kapitány

    “Amikor hatalomra kerültünk, Magyarország bajban volt, mert voltak paramilitáris szervezetek. Betiltottam őket.”

    Ez kórkép szerintem. Demokrácia semmiképp. Nem egyszemélyi döntés kell mit enged valaki vagy mit nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. bruckenbacker kapitány
    “Amikor hatalomra kerültünk, Magyarország bajban volt, mert voltak paramilitáris szervezetek. Betiltottam őket.”
    Ez kórkép szerintem. Demokrácia semmiképp. Nem egyszemélyi döntés kell mit enged valaki vagy mit nem.
    .
    Ez a para miatt van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. bruckenbacker kapitány

    http://www.youtube.com/watch?v=BKArAnT1Vkg&feature=related

    Szerintem ez jobb:)
    Da ha ő a vizesárokban végzi attól félek az ország addigra gallyra megy:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Beleröhög a pofánkba, szó szerint bele röhög a pofánkba: http://www.youtube.com/watch?v=qA_YPCGN_NU&feature=g-vrec&context=G2a4d18dRVAAAAAAAABA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Ha találok egy olyan pártot,melyiknek programjában szerepel,hogy rögvest betiltja az egyházak állami támogatását,-én rá szavazok,sőt beállok aktivistának is és hozok magammal még néhány embert…. -Ha találok egy olyan szervezetet ami teljes elszámoltatást ígér az elmúlt huszonvalahány évre én ott leszek teljes gőzzel. Igen ezekre a senkiháziakra szavaztam,mert nem mentem el voksolni..De van itt egy olyan szerveződés -e hazában akik -e programokat megvalósítják ? Mind ismétlem mind le vannak paktálva azzal az állapottal ami zajlik-e honban. -Mindegy milyen oldali vagy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. ” Próbálja meg Magyarországot úgy elképzelni, mint egy olyan országot, amely legalább annyira demokratikus, mint az Egyesült Államok.” idézet Orbán Viktortól! Viktor! Én elképzeltem egy demokratikus Magyarországot, azonban ahhoz, hogy demokrácia legyen, neked el kell húznod a fenébe, oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. “Ugyanazon az egyetem végeztünk, és ugyanabban az antikommunista mozgalomban tevékenykedtünk. Ő bíró lett, én ügyvéd.” Viktor! Mikor voltál te ügyvéd?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Itt a lényeg : “Betiltottam őket.” Egyes szám, első személy !
    Ami pedig undorító cinizmus, hogy a 2/3-os Parlamentjével, mint egy demokratikusan működő intézménnyel takaródzik, többször is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. “Ő bíró lett, én ügyvéd.” Az egyik 19, a másik egy híján 20.
    Aki szocialista országban szerzett jogi, vagy pl. közgáz diplomát, azzal nyugaton még lehetett akár gyepmester is, mert többet nem érték ezek a diplomák a kapitalista világban. 1990-től az ilyen a diplomások adták a Parlament döntő többségét és ezek “építették” fel a mi kapitalizmusunkat, legtöbbjük SZAKÉRTŐKÉNT! Kész röhej, olyan is lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. kocsedo

    Csak az az icipici probléma van, hogy Viktorka nem lett lett ügyvéd még cocilusta se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. “Tanulmányai és családja
    Székesfehérváron született. Apai nagyapja, Orbán Mihály állatorvossegéd és állattenyésztési brigádvezető a második világháború után került Alcsútdobozra, ahol gazdálkodással foglalkozott. Édesapja Orbán Győző mezőgazdasági üzemmérnök, édesanyja Sípos Erzsébet gyógypedagógus és logopédus. Két testvére van, Orbán Győző (1965) és Orbán Áron (1977). Gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte, általános iskolai tanulmányait Alcsútdobozon, Vértesacsán és Felcsúton végezte. 1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában. Érettségi vizsgáit 1981-ben tette le.

    Katonaként 1981 és 1982 közt Zalaegerszegen szolgált, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Szakkollégiumnak (1989 májusától Bibó István Szakkollégium). 1984-ben több társával együtt megalapította a szakkollégium társadalomelméleti folyóiratát, a Századvéget. Ezután 1987 és 1989 közt Szolnokon lakott, de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választások miatt félbeszakította.

    Nős, felesége Lévai Anikó jogász, vállalkozó. Öt gyermekük van: Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra.” Na de mikor volt ügyvéd???? 1990.-töl fő állású, megélhetési politikus! Mikor volt ügyvéd?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Ez sem rossz!
    http://www.youtube.com/watch?v=_TogXl3J9uw&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. “Ezután 1987 és 1989 közt Szolnokon lakott, de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében,” A kommunista agrárminisztériumba dolgozott! Micsoda ellenzéki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Feleselő
    érthető, ha nem tudja röhögés nélkül kimondani azt, hogy “közjogi rend”! Tényleg viccet csinált belőle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Hát a kommunista világban is jó dolga volt! Aztán a zsidó Soros György egyengette a karrierjét és 1990.-ben parlamenti képviselő lett! Most pedig kommunista és zsidó ellenes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. és egy elemzés Breivik és Orbán összevetéséről (nem Orbán a haladóbb és a modernebb)
    “Orbán ideológiájában nem az egyes elemek az igazán elrettentőek, hanem az a keresztes lovagos vízió, amely hasonló Breivikéhez. A liberalizmus, a felvilágosodás, a modernség ilyen mértékű gyűlölete. Nem az a gond, hogy demokratikus keretek között egy-egy törvényt akarnak megváltoztatni. Breivik ilyenre kísérletet sem tehetett, Orbánnak meg ennél jóval nagyobb a hatalma.

    A baj az, ahogy ez összeáll, ahogy egész Európát akarják megváltoztatni. A rémisztő az a magányos keresztes lovag elborult történelmi víziója, miszerint minden rosszul ment, és csak ő tudja az igaz utat, és az a küldetése, hogy egész Európa ellen küzd, hogy egész Európát megváltsa”
    http://piroslapok.blog.hu/2012/04/09/orban_a_zujember

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. meg az NSDAP 25 pontja, ami nagyon hasonlít (na mire is?) – a Varánuszról:

    Boli – Ch.T. is, meg’há! 2012.04.08. 11:48:10
    @egyfejű:
    Amúgy tanulságos ez a 25 pont. Kíváncsi vagyok, nálunk mikor jut el idáig Piktorunk?

    “A nemzeti szocializmus 25 pontja:
    1. Követeljük Németország egyesüléset Nagy-Németországban a nemzeti önmeghatározás joga alapján.
    2. A német nép egyenjogúságát követeljük más nemzetekkel szemben, a Versaillesi és Saint-Germaini békeszerződések visszavonását.
    3. Területet és gyarmatokat követelünk népünk élelmezésére, és fölös lakosságunk letelepítésére.
    4. Csak a nemzet tagjai lehetnek állampolgárok. Csak német vérűek, bármilyen hitűek lehetnek a nemzet tagjai. Zsidó nem lehet a nemzet tagja.
    5. Nem állampolgárok csak mint vendégek élhetnek Németországban, és rájuk az idegenekre vonatkozó jog vonatkozik.
    6. Szavazati joguk képviselők választására csak állampolgároknak van. Ezért állami hivatalnok csak állampolgár lehet bármilyen szinten.
    Nem értünk egyet azzal, hogy tisztviselői állásokat pusztán pártérdektől vezérelve foglaljanak el, jellemtől és képességektől függetlenül.
    7. Követeljük, hogy az állam elsőrendű célja polgárai megélhetésének a biztosítása legyen. Ha a teljes lakosság ellátása nem lehetséges, az idegeneket el kell távolítani a birodalomból.
    8. Nem-német bevándorlás nem kívánatos. Olyan nem-német személyeket, akik 1914 augusztus 2. után léptek be az országba, távozásra kell felszólítani.
    9. Minden állampolgának azonos jogai és kötelességei vannak.
    10. Minden polgár első kötelessége testi és szellemi munka végzése. Az egyén tevékenysége nem szabad, hogy a közösséggel ellentétes érdekű legyen, hanem az általános hasznot kell szolgálnia.
    Ezért követeljük:
    11. A munka nélkül szerzett jövedelmek megszüntetését.
    Az érdekrabszolgaság megszüntetését.
    12. A háborús áldozatok figyelembe vételével a háborúból való személyes meggazdagodás bűn a nemzet ellen. Követeljük a háborús haszon elvételét.
    13. A trösztök államosítását követeljük.
    14. A nagy üzemek hasznának felosztását követeljük.
    15. Az időskori biztosítás kiterjesztését követeljük.
    16. Egészséges középosztályt követelünk, a nagy áruházak államosítását, ezek kölcsönzését kisebb kereskedőknek olcsó áron, és végül a kiskereskedőknek kell adni az állami és városi megrendeléseket.
    17. Földreformot követelünk nemzeti alapon, törvényt, mely a föld kisajátítását lehetővé teszi közösségi célokra kártalanítás nélkül; a földbérlés és a földdel való spekuláció megszüntetését.
    18. A közös érdekek ellen vétők szigorú megbüntetését követeljük. Bűnözőket, uzsorásokat, profithajhászókat halállal lehessen büntetni, függetlenül vallásuktól vagy fajuktól.
    19. A materialista világrendet szolgáló római jogot német joggal kell helyettesíteni.
    20. Az államnak kell alakítani az oktatást azzal a céllal, hogy minden jó képességű keményen dolgozó német magasfokú oktatást kaphasson. Az oktatásnak a gyakorlati élet követelményei szerint kell oktatnia. Az iskola célja az kell hogy legyen, hogy tudást adjon, megértesse az állam és a nemzet célját (polgári ügyek tanulmányozásával). Követeljük, hogy szegény családok gyerekeinek taníttatási költségét vegye át az állam.
    21. Az államnak védenie kell a polgárok egészségét, megtiltani a gyerekmunkát, támogatni a sportot és tornát, a fiatalság sportklubjait erőteljesen támogatnia kell.
    22. A zsoldos hadsereg megszüntetését követeljük, helyette a nép hadseregének felállítását.
    23. Hadat üzenünk a politikai hazudozásnak a sajtóban. Német sajtó létrehozása érdekében követeljük:
    (a) Újságíró és szerkesztő csak német állampolgár lehet.
    (b) Ne jelenhessen meg nem-német újság állami engedély nélkül. Nem német újságokat nem szabad német nyelven nyomtatni.
    (c) Nem németeknek nem szabad anyagi vagy más eszközökkel befolyásolni német újságokat.
    A fentiek megszegése esetén az újságot meg kell szüntetni és az újságot támogató vagy előállító nem-németeket ki kell utasítani. A nemzet javát nem szolgáló újságokat be kell tiltani. Követeljük a művészet és irodalom nemzetromboló termékeinek jogi üldözését követeljük, és az olyan kultúrális események megszüntetését, melyek nemzetrombolóak.
    24. Szabadságot követelünk minden olyan vallásnak, mely nem támadja a német nép létét és nem támadja erkölcsi érzékét.
    A párt támogatja a kereszténységet, és nem foglal állást egyik irányzat mellett sem. Harcol a zsidó-materialista szellem ellen, és az a meggyőződése, hogy az áĺlandó egészség csak akkor valósul meg, ha a közösség érdeke a magánérdek fölött áll.
    25. A fenti program keresztülvitele erős államot követel, a központi parlament feltétlen rendkelezési jogát a birodalom és annak szervezetei fölött, valamint testületek kialakítását, melyeknek joguk és képességük van a fenti program végrehajtására a birodalom minden tartományában.”
    Az NSDAP 25 pontja… Egy része jogos, egy része pedig csak arra jó, hogy valamit bele magyarázhassunk… és máris kész a… Annak hívhatjuk, aminek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. ÉS MINDEZT SZEMREBBENÉS NÉLKÜL!
    .
    ÍGY KELL IGAZSÁGOT SZOLGÁLTATNI IS FELETTE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Orbán nemhogy ügyvédként, de még ügyvédbojtárként sem dolgozott soha, ügyvédi szakvizsgát nem tett. Pontosan annyira ügyvéd ő, mint amilyen doktor a nyalonca, Schmitt. Vagyis – mint annyiszor életében – most is hazudott a WP újságírójának…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Viszont képtelen volt már ” megvezetni ” a dörzsölt újságírót.
    Mivel kiismerte , felkészült ” belőle ” riport előtt. Csakúgy mint Gyurcsány Feri , aki felmosta vele a stúdiót annó. Nem sok riportot fog ő adni..a külföldi újságíróknak marék csirketoll az ami a hazainak élet-halál kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Gyomorforgatóan arrogáns, pökhendi büdösbunkó, szégyellje magát!
    Meg mi is, hogy egy ilyen gyökér a miniszterelnökünk, aki széthazudja a riporter fejét.
    Lesz munka rajta Grazban!
    A legundorítóbb, legpusztítóbb mocsok ragály kórság az ORBÁNC!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Untersovszky hősiesen alákérdez 2014. január 23. csütörtök

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos