Ronai and Ronai
AMERIKAI

Teret neveznek el Horthy Miklósról Gyömrőn 2012. április 25. szerda 15:24 Forrás: AN, Index

  • Hozzászólások(161)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Teret neveznek el Horthy Miklósról Gyömrőn

Gyömrő – A Pest megyei Gyömrőn lesz az első olyan  központi tér Magyarországon a második világháború óta, melyet az egykori kormányzóról neveznek el. Jobbikos képviselőtől származott a javaslat, de szinte az egész testület egyetértett vele.  Az évtizedek óta Szabadság térnek nevezett közterület nyártól viseli az egykori kormányzó nevét. Megközelíthető a Különítmény-közből, a Numerus Clausus úton haladva egy éles jobbkanyarral. Felkészülnek Prónay Pál, Héjjas Iván és más orgoványi hősök.

A helyi képviselőtestület döntése alapján 2012 júliusától Horthy Miklós térnek fogják hívni Gyömrő központi terét. Hauser Antal gyömrői kommunikációs referens szerint valójában visszanevezésről van szó, a harmincas években ugyanis már Horthy térnek hívták a központot, ezután nevezték át Szabadság térre.

A visszanevezésről szóló javaslat a testület jobbikos tagjától, Sas Zoltántól származott, 10 igen és egy tartózkodás mellett fogadták el – a testület döntően függetlenekből áll. Ezzel Gyömrőn lesz az első főtér Magyarországon, melyet Horthy térnek hívnak.

1945 után az első közterület Budapesten Pátyon volt, ahol 2001-ben MIÉP-es kezdeményezésre Horthy Miklós közt avattak. 2011-ben a váci képviselő-testületben is felvetődött, hogy az ottani Budapesti utat átnevezzék Horthy útra, ez a kezdeményezés azonban elbukott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 16 szavazatból)
Teret neveznek el Horthy Miklósról Gyömrőn, 3.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(161)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

161 Reader’s Comments

  1. Kedves Commandantre, kedves többiek! Értesüléseim szerint még nincs kint a tábla Gyömrőn. Ahogy kiteszik, ígérem szólok. Akkor majd szívesen látok mindenkit egy kis polgári engedetlenségre. Több Holokauszt áldozat leszármazottja jelezte részvételét – kíváncsiak vagyunk a hatalom reagálására is. Itt a határ, ne tovább! Utána egy pártalakító sörözés is belefér esetleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. “2005. Holocaust
    …ha megtudod mi történt, tudni fogod mi az, ami soha többé nem történhet meg…

    Meghívó

    Meghívjuk Önt és kedves családját április 15-én pénteken 17 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház kiállítótermébe tartandó Holocaust kiállítás megnyitójára.

    A kiállítást megnyitja: Dr. Gyenes Levente Gyömrő Város polgármestere

    Díszvendégek: Székhelyi József (Jászai Mari-díjjal és a Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével kitüntetett színművész), Gulyás József (Országgyűlési képviselő,… …ha megtudod mi történt, tudni fogod mi az, ami soha többé nem történhet meg…

    Meghívó

    Meghívjuk Önt és kedves családját április 15-én pénteken 17 órára a Petőfi Sándor Művelődési Ház kiállítótermébe tartandó Holocaust kiállítás megnyitójára.

    A kiállítást megnyitja: Dr. Gyenes Levente Gyömrő Város polgármestere

    Díszvendégek: Székhelyi József (Jászai Mari-díjjal és a Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével kitüntetett színművész), Gulyás József (Országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke) és Gál Zoltán országgyűlési képviselő.

    A kiállítást Hallama Roland rendezte.

    A kiállítás a Teleki László Gimnázium, a Gyömrői Önkormányzat és a Pest Megyei Önkormányzat segítségével jött létre.
    Külön köszönet a 12. évfolyam rajz fakultációjának, és Gábor Éva Mária Munkácsy-díjas szobrászművésznek.

    A kiállítás megtekinthető: április 16-23-ig! (kivéve vasárnap)” 2005. Gyömrő! Most pedig a Hóhérnak akarnak emléket állítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Most is Gyenes Levente Gyömrő polgármestere, csak 2005. óta köpönyeget váltott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Ketfajta ember elteti Horthy Miklost. Az egyik vagy kozvetlenul vagy tisztes ose reven reszese volt az uri-murinak; a masik olyan termeszetu mint a kuvasz: husegesen liheg gazdaja labanal aki hol belerug hol csontot vet neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Gyömrő önkormányzata történészek segítségével “felvilágosító” előadásokat szervez Horthy Miklósról, hogy a lakosság kellő tájékoztatást kapjon a kormányzó érdemeiről! Én ezt vetíteném le minden gyömrői lakosnak: http://www.youtube.com/watch?v=0b0PeKXOBm4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Csak azt nem értem, hogy a rabbik miért hallgatnak! Gyömrőre kellene vonulni a zsidóknak és minden jó érzésű magyar embernek és egy hatalmas tüntetés keretében tiltakozni! Azonban mindenki lapít mint széklet a fűben! Pedig ha nem állítjuk meg ezt a gyalázatot elterjed az egész országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Szervezni kellene egy tiltakozó Élet menete vonulást a Gyömrőre és ott a leendő Horthy téren fel kellene olvasni a zsidó törvények szövegeit és azoknak a magyar honvédeknek a neveit akiket a kormányzó a mészárszékre küldött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Gyömrő önkormányzata nem csak a megalázott és elhurcolt zsidók emlékét gyalázta meg, hanem a magyar honvédek emlékeit is akiket a mészárszékre küldött és akik tömegesen elestek a fronton ! Hol van ilyenkor a Magyar ellenállók és Antifasiszták Szövetsége? Hol van ilyenkor Erdő Péter Bíboros? Olyan szépen tudott beszélni az Élet Menetén! Miért nem vonul tiltakozásképen a papjai élén Gyömrőre! ?” A kereszténység nem egyeztethető össze az antiszemitizmussal”- mondta a katolikus bíboros! Horthy Miklós volt az egyik legnagyobb antiszemita! Bíboros Úr! Itt az idő és szép beszédek helyett cselekedjen, ha komolyan gondolta amit mondott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Kedves Bartus László! Javaslom, hogy az Amerikai Népszava közleményben szólítsa fel Erdő Péter Bíborost, hogy ha a Bíboros Úr valóban komolyan gondolja, hogy a “kereszténység nem egyeztethető össze az antiszemitizmussal “akkor a Magyar Katolikus Püspöki Kar tiltakozzon ezen gyalázat ellen! Ha nem teszik meg akkor Erdő Pétert nem lehet komolyan venni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. “A 2. magyar hadsereg a Magyar Királyi Honvédségnek az 1941/1942-ben érvényes hadrendben nem szereplő alakulata volt, amelyet 1942-ben állítottak fel, és a keleti hadszíntérre küldték harcolni. A hadsereg 1943. januárjában a Sztálingrád körzetében vívott harcok során rendkívül súlyos, megsemmisítő veszteségeket szenvedett. A Don-kanyarban vívott harcok a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartoznak: a megfelelő fegyverzet és felszerelés nélkül kiküldött, lehetetlen feladattal megbízott honvédek ezrei szenvedtek és vesztek oda a -40 fokos orosz télben” Történt mindez Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzósága idején!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Gyömrő város képviselőtestülete a lakosság megkérdezése nélkül Gyömrő főterét a Szabadság teret (park) átnevezte Horthy Miklós térre. Aki ezzel a döntéssel nem ért egyet, azokat várjuk 2012. május 9.-én 17:30-tól, csendes, méltóságteljes tiltakozó demonstrációra a Szabadság téren.

    http://www.youtube.com/watch?v=ZuVoLdeMLCI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Le Monde Horthy rehabilitációjáról 2012. június 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos