Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem beszél Lezsák az Élet Menetén 2012. április 14. szombat 19:08 | AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem beszél Lezsák az Élet Menetén

Budapest – Az Élet Menete szervezői arról tájékoztatták az Amerikai Népszavát, hogy az előzetes hírekkel szemben Lezsák Sándor, az ismert antiszemita és hungarista-szimpatizáns nem beszél az Élet Menete rendezvényén. Helyette Horváth János, az Országgyűlés korelnöke szól majd az emlékezőkhöz.

Lapunk informáciai szerint a svéd parlamenti elnök részvétele miatt tartotta fontosnak a Külügyminisztérium, hogy magyar kollégája is legyen jelen a rendezvényen. Az érthetetlen, hogy egy civil szervezet civil meghívása esetén a Külügyminisztérium milyen alapon és jogon szól bele a rendezvény szervezésébe, és küld hivatalos delegáltat a rendezvényre. A szervezőknek az első pillanatban el kellett volna utasítaniuk Lezsák személyét és a külügy beavatkozását is. Ha állami szinten fogadni akarják a svéd parlament elnökét, akkor rendezzenek külön programot neki.

A szervezők tájékoztatása szerint Horváth János, az országgyűlés egykori kisgazda korelnöke helyettesíti majd Lezsákot az Élet Menetén. Horváth János, aki a történelmi kisgazdapárt tagja volt, a kisgazda mozgalmat elárulva lett a Fidesz országgyűlési képviselője, de legalább nem antiszemita, résztvett a németek elleni titkos ellenállási mozgalomban (volt ilyen?), 1944 decemberében a nyilasok letartóztatták, és állítólag ki akarták végezni. Horváth János tiltakozott a Parlamentben elhangzott tiszaeszlári vérváddal kapcsolatban is.

Lezsák Sánor, az antiszemita nézeteiről ismert Prohászka Ottokár katolikus püspök földi helytartója, aki Kövér László más elfoglaltsága miatt ideiglenesen az országgyűlésben a házelnöki posztot is betölti, nem maga lépett vissza. A szervezőkben felülkerekedett a józan ész és tisztesség, s nem utolsósorban a nyilvánosság nyomására, visszautasították, hogy az Orbán kormány nevében olyan ember szólaljon fel a megemlékezésen, akinek egész munkássága szöges ellentétben áll azzal, amit az Élet menete képvisel.

Az mindenesetre sokat elmond az orbáni Magyarországról, hogy az országgyűlésnek olyan elnöke van, aki közismert antiszemita, akit jelenleg helyettesít (Kövér László), az is az, akit nem lehet mikrofonhoz engedni egy holocaust megemlékezésen, ahol tömeggyilkos népirtás ellen tiltakoznak, mert a Magyar Országgyűlés elnöke a gyilkosok elvbarátja.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 24 szavazatból)
Nem beszél Lezsák az Élet Menetén, 4.9 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Horváth Jánosnak SEMMI KERESNIVALÓJA az élet menetén.
    Láthatóan szándékos kormányzati provokáció készül.
    Ezt csak a zsidók vezetői nem látják?
    Ja, ha egy zsidó ….., akkor nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. http://hu.wikipedia.org/wiki/Horv%C3%A1th_J%C3%A1nos_%28politikus%29

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Azért gondolom, hogy Lezsák Sándor is jelen lesz csak nem beszél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Mi köze a Külügyminisztériumnak az Elet Menetehez?! Osszetevesztik a Bekemenet(?)tel! Legközelebb Bayer Zsolt lesz delegalva? Meg az is lehet, hogy előzetes regisztráció kell az áldozatoknak és leszármazottaiknak,hogy tudja pártunk és kormányunk, hogy kinek nem tetszik az általuk kijelölt szónok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Gonoszka
    Mint kormány képviselőjének nincs valóban semmi keresnivalója, de magánemberként miért ne. Az a probléma, hogy a kormány úgy érzi, mindenre rá kell telepednie. Ha ennyire szeretnének (nem csak külsőségeiben) elzárkózni a holokausztot létrehozó eszméktől, akkor nem kellett volna és nem kellene bratyizni a jobbikkal. De ezt már annyiszor elmondtuk …
    .
    Azért ide is beírom

    A civilek Élet Menete holnap 16 órakor indul a Salkaházi Sára (lánykori nevén Belgrád) rakparttól, ott is a Fővám térhez közeli részről. Valószínű, hogy a Cipőkig megyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. figyelő
    2012. április 14. szombat
    19:48

    “A szervezők tájékoztatása szerint Horváth János, az országgyűlés egykori kisgazda korelnöke helyettesíti majd Lezsákot az Élet Menetén.”

    Horváth János nem mint magánember, hanem mint Lezsák helyettesítője lesz ott és ez kormányzati döntés.
    ” Állami-kormányzati berkekben feltehetően protokolláris okok miatt esett rá a választás: hisz a vasárnapi budapesti eseményen felszólal a svéd házelnök, és jelen lesz ausztrál kollégája is. Tegyük hozzá: Kövér Lászó is jelezte részvételi szándékát.” Népszabadság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  7. na még hogy ez az antiszemita kövér is ott lenne, hát elment az eszük a szervezőknek, ez anyalós alázatosság már egyszer tragédiához vezetett sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Bocs de nincs két Élet Meneté ? Schitt Maria a Terror Haáz is csinál egyet……hova megy a kormány?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. T Barátaim
    Főleg akik a Barus László irásait szoktátok szapulgatni AJÁNLOM OLVASSÁTOK:
    “az országgyűlésnek olyan elnöke van, aki közismert antiszemita, akit jelenleg helyettesít (Kövér László), az is az, akit nem lehet mikrofonhoz engedni egy holocaust megemlékezésen, ahol tömeggyilkos népirtás ellen tiltakoznak, mert a Magyar Országgyűlés elnöke a gyilkosok elvbarátja”.
    .
    Kiváncsi vagyok ehhez a tényhez mit szóltok, mert már itt tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Balogh de nem balga

    Figyelő! Nagyon sajnálom, de sza…os a nyelved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  11. Figyelő
    Én a helyedben jobban figyelném a tényeket. Miért is tiltakozunk ?
    Mutassuk meg a külföldi vendégeknek, hogy ezekkel egyetétünk ?
    Főleg a tendenciákat figyelném! Érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Nem kéne a kormányzat legitimációs törekvéseit passzívan sem támogatni.
    Példamutatás helyett csak rátelepednek minden civil vagy ellenzéki rendezvényre – folyik tovább a hazugságfolyó. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. biztosan kapok majd negatív jeleket, de már megszoktam. Attól függetlenül, hogy nem szeretem a hatalmat, annak örülök, hogy odaállnak az élet menetéhez. Még jobban örülnék, ha az auschwitzi útra is elmennének. H. Jánosról azon kívül, hogy beállt fidesz csahosnak rosszat nem tudok, sokkal sokkal jobb, ha ő beszél (de röviden és nem a fideszről!), mintha az előtttem semmit sem érő lezsák vagy kövér. a szervezők most nem követtek el hibát azzal, hogy beszélhet a hatalom, tavayl is, azelőtt is beszéltek. Sajnálom, hogy most nem lehetek ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. A gyöngéd lelkű zászlóanya Dr. Wittner Mária a kedvencem legyen ő a szónok és a Dr. Hegedűs Lóránt adja az áldást miközben Dr. Erdő Péter és minden püspöke hallgat (mint nyuszi) a fűben – ja ők a prohászka boldoggáavatásával vannak elfoglalva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Witner Mária a kommunizmus áldozatainak emlékünnepségén beszéljen Pozsgay Imrével és Szűrös Mátyással közösen hiszen a napokban a Magyar Hírlap közölte, hogy Pozsgay és Szűrös elvtársak a kommunizmus üldözöttei voltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Na, mi van, mégis visszakerült az Élet Menete hirdetés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Kedves Laci!
    Gratulálok Lezsákhoz!
    noam2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Nemcsak tömeggyilkos, hanenm tömeg-rablógyilkos népirtás!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Horváth János nyitotta meg, vezette le 2010-ben az alakulóülést a Parlamentben.Jobb volt mint a Fábry show. Remélem , most is jó formában van és el fogja szórakoztatni a magyarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Elgondolkoztató, hogy miért lép fel Erdő Péter bíboros Schweitzer József főrabbival EGYÜTT ???
    Van egy olyan érzésem, hogy a főrabbira az ÉLŐPAJZS szerepét osztották ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Ezen az oldalon követheti a 10 Budapesti Élet Menetét április 15-én délután
    16.00-tól! Ön, aki külföldön él, vagy nem tud velünk lenni személyesen.
    http://www.eletmenete.hu/online.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. tori 2011. december 6. kedd 23:50
    .
    Prohászka boldoggáavatására utaltam ebben a hozzászólásomban::
    .
    “…Ezért is szomorú, hogy Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a magyar Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”
    .
    http://www.szaboferenc.hu/publ/buda008.htm : “De hogyan jön mindez ide, mikor annak kéne örülnünk, hogy lám, az egyházban új szelek fújnak, melynek egyik szép példája Salkaházi Sára boldoggá avatása? Úgy, hogy Salkaházi boldoggá avatásának évében az egyház egyúttal Prohászka-emlékévet tart a “magyar zsidóságért” díjjal frissen kitüntetett esztergomi érsek vezetésével, és az antiszemita püspök boldoggá avatására készül. Miről is beszélünk hát? Sikerült találni egy egyszerű apácát, aki azt tette, ami egyszerűen a normális emberi érzésből következik, őt piedesztálra állítjuk, s ezzel eltakarni, elfedezni próbáljuk, hogy mindeközben a felsőpapság nagy része aktívan vett részt annak a helyzetnek az előidézésében, melynek maga Salkaházi is áldozatául esett. Mintha ugyan az egyház magatartására Salkaházi tette és nem a klérust szinte teljesen átható antiszemita szellemiség lett volna jellemző.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fidesz, takarodj! 2012. április 16. hétfő

Cégéres antiszemiták az Élet Menetén 2012. április 15. vasárnap | AN

Zsákutcába menetel az Élet Menete? 2012. április 14. szombat | AN-álláspont

Az Amerikai Népszava tiltakozik Lezsák ellen 2012. április 14. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos