Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fidesz, takarodj! 2012. április 16. hétfő 7:00 Forrás: AN

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fidesz, takarodj!

Budapest – Pénteken este futótűzként terjedt az interneten, hogy Lezsák Sándor is beszélni fog az Élet menetén. Olyan volt ez, mint amikor favágás közben a székely véletlenül belevágja a baltát a fia lábába. Mire a fiú: apám, ez most vicc volt, vagy komoly? Komoly, mondja, az apja. Na azért, válaszolja a fiú. Mert viccnek azért durva volt.

Lezsák-beszéd az Élet menetén – viccnek durva, provokációnak szánalmas.

Akkor el sem megyünk, mondták többen, és írták ki a Facebookra. Ha egy antiszemita ott lesz, és beszélhet, akkor azzal megbecsteleníti a meggyilkolt ősök emlékét.

Elmegyünk, és szétfütyüljük Lezsákot, írták mások. Többen aziránt érdeklődtek, hogy hol lehet dudát és kereplőt szerezni.

Ez nem a mi stílusunk, jöttek a békésebb hangok. Mi nem fütyülünk, nem dudálunk, nem fojtjuk bele a szót a szónokba kereplővel. Maradjon ez továbbra is Orbánék fegyvere.

Elég, ha hátat fordítunk neki, amikor beszél, jelentették ki többen. Talán ebből is megérti, hogy aki a nyíltan antiszemita Prohászka püspök tanaiért rajong, annak nincs helye egy megemlékezésen.

Különben is, foglalta össze a lényeget valaki, Lezsák nem azért jön, mert velünk, vagy a meggyilkolt emberek emlékével közösséget vállal. Lezsák hivatalból kíván jelen lenni, ha a svéd és az ausztrál parlament elnöke ott lesz (előbbi fel is szólal), akkor neki is beszélnie kell.

Abban nem volt vita, hogy Lezsáknak nincs keresnivalója az Élet Menetén.

Aztán minden megoldódott. Fél nappal később kiderült, hogy Lezsák visszalépett. A hivatalos közlés szerint azért, mert érezte az interneten az ellenszenvet, és félő volt, hogy ennek többen hangot is adnak.

Egy kicsi, bátor öregember miatt nem beszélhetett Lezsák. A magyarországi zsidóság leghitelesebb képviselője, a nemzetközi hírű tudós, Schweitzer József főrabbi megmakacsolta magát: ha Lezsák beszél, akkor ő nem szólal fel.

Ez az érv hatott, Lezsák visszaléptették a szervezők.

Igaz, Kövér Lászlóval együtt, megjelent a helyszínen, de szót egyikük sem kapott. Füttyöt, fújolást, nemtetszést annál inkább. Amikor a műsorközlő a megjelent notabilitásokat sorolta, Lezsák és Kövér nevének hallatán hatalmas lett a hangzavar. Fújolás és füttykoncert köszöntötte őket.

Az Élet menetének közönsége szemlátomást nem volt vevő a két parlamenti úr morális foltoktól sem mentes múltjára és jelenére.

Erdő Péter viszont többször is nagy tapsot kapott. Történelmet írt a bíboros: katolikus magyar főpap nyilvánosság előtt emberemlékezet óta nem mondott olyat, amit ő. Hogy az antiszemitizmus nem fér össze a kereszténységgel. Valamint: az antiszemitizmus nem fér össze az emberséggel.

Üzenet volt ez sokaknak – Lezsáknak, Kövérnek, és nem utolsósorban az őket küldő pártnak. (Vajon eljut-e ez az emberi hang a hívőkhöz, és a klérushoz?)

Horváth Jánost, a parlament fideszes korelnökét várakozó rokonszenv fogadta. Kedves, nem túl okos öregember Horváth János, ő ugrott be a beszédtől eltanácsolt Lezsák helyébe. Ám vesztére melléfogott – azt találta fontosnak elmondani, hogy ami gyalázat a zsidósággal történt, az nem a magyarság akaratát tükrözte.

Itt már volt némi morgás, de nyílt ellenszenv akkor tetőzött, amikor Horváth úr szerecsenmosdatásba kezdett. Hogy voltak ugyan csúnya és rossz emberek, de ők lényegében nem a magyarság világát képviselték. Ekkor már fütyült és fújolt a tömeg, ám a szónok, anélkül hogy más, kevésbé zavaros vizekre evezett volna, még rátett néhány lapáttal. Ha lehet, még nagyobb nemtetszés volt a válasz.

Ha csak néhány órára is, de helyreállt a világ rendje: a Fidesszel tudatták, hogy hol a helye, az Élet Menete több tízezres közönsége jól vizsgázott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 69 szavazatból)
Fidesz, takarodj!, 4.6 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. Legalább Kövérék is megtudták, milyen az, amikor pfujolnak a nevük hallatán. Erdő Péter meg jól vizsgázott… Ekkora tömeg előtt sosem lenne máskor lehetősége, hogy a mérsékeltebb hívekhez szóljon.Akik még nem hiszik, hogy a papság által lesznek bekerítve, hogy ha még nincsenek a fidesz aklába, majd beterelik őket.Ilyen szép,és tartalmas beszédekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  2. Kiábrándító és elkeserítő ami ma Magyarországon folyik! A szervezők közül senki sem határolódott el Lezsáktól, Kövértől.Még azt is megérjük, Vona fog az Élet menete élén haladni.
    A hetvenes évek közepétől a rendszerváltásig részt vettem majd minden ellenzéki megmozduláson. Annak volt értelme. Ha nem tettük volna, a belső ellenzék nélkül ott tartanánk ahol Oroszország Gorbacsov után. Nálunk is egy volt kommunista, KGB vezető bitorolná a hatalmat. Ha őszinte akarok lenni, most az mondom, nem érte meg. Nem érte meg kockáztatni az egzisztenciámat azért, hogy, pozsgaik, csurkák, torgyánok hajtsák végre a politikai “rendszerváltást” és a gazdaságit csányik, demjánok, martonyik.A tegnapi nap után úgy döntöttem, nem csatlakozom semmilyen “ellenzékiek”, civilek által szervezett demonstráción. Nem szeretnék úgy járni, a jogállamért, demokráciáért szervezett megmozduláson Orbán vagy Vona társaságában keljen demonstrálnom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (34 szavazatból)
  3. anonyme!
    “A tegnapi nap után úgy döntöttem, nem csatlakozom semmilyen “ellenzékiek”, civilek által szervezett demonstráción”
    De akkor félő, hogy marad ez a senkiházi banda!Oszt jónapot mindnyájunknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  4. T. katka !
    Igazad van. Csak van egy apró bökkenő. Nem szeretnék úgy tükörbe nézni, hogy egy hülyét lássak viszont benne.Ha megengeded, azt megkérdezném, a megosztott, megalkuvásra hajlamos “ellenzék” nem Orbánék malmára hajtja a vizet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  5. anonym a mínuszt tőlem kaptad – kivételesen, mert most nem értünk egyet.
    Ha hagyjuk, hogy mindent elvegyenek tőlünk, akkor el is fogják venni. Mindazok, a magyar politikusok akik őszinte szívvel vagy kötelességből ott ültek, a MI adóforintjainkból ültek ott. Nem vagyok hajlandó az igen csak jól megfizetett „szolgámnak” odaadni mindenemet, a megemlékezés jogát is beleértve.
    Hadd üljön ott a Prohászka tanítvány Lezsák, hadd üljön ott a sámántáncoltatás ellen nem tiltakozó Erdő Péter, hadd üljön ott a szélsőségesekkel cicázó Kövér, hadd üljenek ott mindazok, akiknek a példaképe az a Horthy, aki aláírta 450.000 zsidó bevagonírozását. Egy olyan alkalmon, ami minden megnyilvánulásuknak ellent mond.
    Sokáig nem lehet két nyelvvel beszélni, vagy az egyik vagy a másik ami igaz. Legyenek saját maguknak árulói, állítsák ki magukról a hazugság és megalkuvás bizonyítványát, amit annyira szeretnek másokra ráruházni. Az idő ellenük dolgozik, ha nehezen tudjuk kivárni, akkor is.
    Most majd lebontják Nagy Imre szobrát is, akinek a „hátán” mászott fel tüzes hangú ‘56-os beszédeivel O.V. oda, ahol van.
    Kell-e ennél tökéletesebb jellemrajz, mint amit magukról kiállítanak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  6. Kövér nem antiszemita. Csak megtűri az antiszemitákat. Ez is bűn, de azért különbséget kell tenni a kettő között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -33 (49 szavazatból)
  7. T. figyelő !
    Ha van még annyi időm, én megvárom, hogy felébredjenek az emberek a wellness-kapitalizmus álmából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. anonyme 2012. április 16. hétfő 07:30
    Indokaiddal egyetértek. Nem ismétlem, csak a lényeget:
    “Nem szeretnék úgy járni, a jogállamért, demokráciáért szervezett megmozduláson Orbán vagy Vona társaságában keljen demonstrálnom.”
    .
    Ilyen nemzeti egyetértésből mi sem kérünk.
    Szerintünk van szezon és van fazon.
    De nincs szezonosfazon és nincs fazonosszezon.
    Az antiszemita egyenruhában és civilben is antiszemita.
    Vagy ha évente egy napot nem lennél az – mert más a ruhád – akkor
    az év többi napjain folytathatod? Ez nem Szentistván napi körmenet.
    De nem is Valentin nap. Egyetértek Kertész Ákos véleményével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  9. Nem vagyok grafomániás, de gy nagyon fontos dologról megfeledkeztem.Nem szeretnék senkit megbántani azok közül a nagyon sok tisztességes ember közül akik részt vettek az Élet menetén.Ha valaki sértve érzi magát attól elnézést kérek!!! Írásommal nem elsősorban a kritika volt a célom. Szeretném ha végre tiszta vizet öntenénk a pohárba és látnánk, ami fekete az fekete, ami fehér az fehér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Mikor fogja a keresztény egyház a dogma szintjére emelni az antiszemitizmusát? S nem csak a katolikus, hanem mondjuk a református is, melynek képviselői nem is olyan régen még … igen érdekesen nyilvánultak meg a zsidóság tekintetében (lásd Hegedűsék).
    Ugyanis ez az igen helyeselhető álláspont Erdő Péter közlésében, remélem, hogy nem bíboros függő, hanem alapvető ideológiai tétel is!(?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  11. T anonyme
    “ami fekete az fekete, ami fehér az fehér”
    Erről van szó, a cikk cime szerint is, de úgy tűnik egyesek megelégszenek
    a szürkével is. Legalább indokolhatnák a minuszt, hátha igazuk van, hiszen
    szabad vélemény nyilvánitás korát éljük. Vagy talán nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Túlavasúti
    Megszokhattuk hogy nem indokolnak. Ezek a dafke minuszolók. Vagy nem tudják megfogalmazni az ellenvéleményüket, vagy be sem engedik őket az oldalra,kulturálatlan,szélsőjobbos nézeteik miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Ez egy nagyon szép emelkedett megemlékezés.Miért kell minden évben a politikusok direkt hangsúlyozott jelenlétét eltűrni?Miért engedjük, engeditek?Még fel is akarnak szólalni milyen jogon pláne ha a mindennapokban rendszeres zsidózás folyik a parlamentben.Szó nélkül eltűrik vagy csak nagyon gyenge a tiltakozás.Nem elég tisztességesnek látszani annak is kell lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  14. anonyme 2012. április 16. hétfő
    „Ha van még annyi időm, én megvárom, hogy felébredjenek az emberek a wellness-kapitalizmus álmából.”
    A fegyver, amivel a fityusz idáig eljutott, a szómágia volt. Ha otthon ülünk, és várunk, hogy csak történik valami, akkor tuti győztesek. Ha elmegyünk és beszélünk, vagy fújjolunk amikor nem tetszik valaki/valami akkor tudatjuk a véleményünket, amire egyébként nincs sok alkalom. Ha Iványi Gábornak nem volt zsenánt ott lenni, akkor úgy gondolom, nincs azokkal baj, akik elmentek.
    Nagyon sokan voltunk, remélem ez jelent valamit azoknak, akik csak a saját „politikájukban” hisznek, de ha nem, hát nem.
    Remélem sok időd van, mert kellenek az emberek, akik látnak, az értékrendjük a helyén van, s mi több, ezt az értékrendet nyilvánosan fel is vállalják.
    .
    Violin
    „Mikor fogja a keresztény egyház a dogma szintjére emelni az antiszemitizmusát?”
    Mindig tiltakozom a katolicizmus általános keresztény névhasználata ellen, tehát most is. Ha egy egyház valóban keresztény, akkor nem lehet antiszemita, mert Isten igéje egyértelművé teszi, hogy Izraellel szövetségre lépett és SOHA vissza nem vonja. Attól hogy megpróbálják ezt az igeellenes behelyettesítő tant (Isten Izraelt keresztényekre cserélte, hazugság) hirdetni, nem lesz igaz, csak hamis az egyház, aki ezt hirdeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. Nem ismerem Horváth beszédét, de tényleg így le kell húzni? Ő volt a Gestapo fogságában is. Amellett hát a nyilasok tényleg nem a magyar nép kollektív akaratát képviselték, a saját hülyeségüket már inkább. Más kérdés hogy ettől még felelősség hárult a magyar államra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. Mára annyira eljátszotta Orbán a becsületét és lejáratta magát a hazugságaival, a kettősbészédével, mint a 2006-os vekker, így egyre inkább szembe megy az EU-val, pocskondiázza (kócerájt sem tudnának elvezetni, amivel foglalkoznak azzal meg rosszul, stb.), mintha arra játszana rá, hogy rúgják már ki ezt a renitenskedő bandát az EU-ból. Kilépni direktben nem léphet ki, mert népszavazás döntötte el, hogy igenis Európához akarunk tartozni, de kirúgatni még megpróbálhatja….Azt nem tudom megérteni, hogy a józanabb fideszesek miért is támogatják ebben a bunkó, bugris stílusában?! Vagy ott már mindenki ilyen, a 2/3 elvitte a józan észt?
    Lengyel László: “Aki egy nap alatt fogad el törvényeket, de hónapok óta nem képes az EU-s kéréseknek megfelelő módosításokra….”
    Szóval megvezet mindenkit, a népet pedig nagyívben, magasról….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  17. Vannak antiszemiták és vannak zsidógyűlölők. Ez két külön kategória és nem keverendők össze. Hogy ki milyen és hová tartozik e kettő közül, azt mindenki döntse el a nyilatkozatok, vagy a kódolt beszédek alapján.
    Ennek a légkörnek egyszer és mindenkorra véget kell vetni, mert máskülönben soha sem lesz itthon, de másutt sem, békesség. Tessék végre tudomásul venni, hogy egy és ugyanazon hazában élünk és csak egymást segítve és becsülve tudunk boldogulni.
    Ami pedig az elegáns és decens kivülállást illeti: ma nem ennek van az ideje. Ma oda kell lépni. ma oda kell szólni, ma oda kell menni, és ha kell, oda kell csapni.
    Mert ilyen időt élünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!! ezekben a percekben tart a holokauszt megemlékezés a parlamentben. Lezsák tartja. Ismét pofont kaptunk, juszt is megmutatják, hogy a 2/3-jukkal azt csinálnak, amit akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Kár, hogy a fideszhez elválaszthatatlanul hozzátartozó illegális náci Jobbik ellen senkinek se volt kifogása. Mindenki csak a fidesszel van elfoglalva, miközben a náci jobbik és csatolt szélei csendben érlelik a szebb jövőt. De úgy látszik, az illegális nácik kevesebb embert zavarnak, mondván a fidesznél még a nácik is jobbak. Hogy még a “demokratikus” pártoknál is egyáltalán felmerülhet a gondolat a nácikkal való szövetségre (a fidesszel szemben), ez az igazi képtelenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. “Most majd lebontják Nagy Imre szobrát is, akinek a „hátán” mászott fel tüzes hangú ‘56-os beszédeivel O.V. oda, ahol van.”
    ++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. Polka szövegére: ugyan, miért lenne felháborító? Miért lenne felháborító, ha pl. az ördög ördög módjára viselkedik? Vagy ha pl. az oroszlán, vagy a kígyó oroszlánként vagy kígyóként? Ez e legtermészetesebb a világon. Számomra az a felháborító, ha valaki magát angyalnak mutatva az ördöggel szövetkezik. A tények azt mutatják, hogy Magyarországon csak e kétféle típusú ember van. A valódi angyal olyan kevés, hogy mit se számít létezésük. Ha egy ország egész népe teljes közmegegyezéssel rúgja fel a saját törvényét (mely tiltja náci szervezetek működését), akkor onnan jobb is, ha az az 1-2 igazi angyal a világ más, arra érdemesebb tájaira vándorol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. ” Amellett hát a nyilasok tényleg nem a magyar nép kollektív akaratát képviselték, a saját hülyeségüket már inkább”
    A Magyar Királyi Csendőrség nem a nyilasok rendfenntartó szervezete volt. A Magyar Államé. A zsidótörvényeket nem a nyilasok hozták hanem a Magyar Állam. A zsidókat a Magyar Állam szolgáltatta ki és adta át a németeknek. Akkor kié a felelősség?
    Egyébként eléggé köztudott Eichmann kijelentése a magyarok buzgó segítségéről ami őt is meglepte. Speciel akár ma is ugyanolyan lelkesedéssel küldené halálba zsidó, cigány állampolgártársukat a magyarok nagy többsége mint annak idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Irén kérdésére ( http://nepszava.com/2012/04/magyarorszag/lezsak-takarodj/comment-page-1#comment-166815 ):
    “Miért kell minden évben a politikusok direkt hangsúlyozott jelenlétét eltűrni?” – bár már több helyen is mondtam, de úgy látszik, nem lehet eléggé mantrázni: egyszerű üzleti okokból. A Élet Menete alapítványnak az épp döntési pozícióban lévő politikusok közpénzből jó kis összegeket fizet. És mert semmi sincs ingyen, cserébe az alapítványnak biztosítania kell számukra az önfényezés, a népvakítás, az arra fogékony naív népség kómában tartásának, a külföld megtévesztésének lehetőségét. Ez ilyen egyszerű. Persze ez ellen az üzleti megállapodás ellen a résztvevők is tehetnének valamit, de kellemesebb az illúziók kábulatában lenni, mint bátran, hangosan kimondani, hogy a király meztelen. Az emberek már csak ilyenek. Magyarországon még inkább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Polka (82012. április 16. hétfő 13:13)
    Ez csak újabb megnyilvánulása Orbán valóság-kettőzésének. De tök mindegy, mit tesz, a duplikált “valósága” mindig is csak az ő és övéi elmebaja marad.
    A zsidóság képviseletét akkor sem sasjátíthatja ki, ha Felcsúton felépíti a Harmadik Templomot. (Bár megnézném, micsoda sámántáncot lejtene körülötte, hogy eladhassa a látványt igazinak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleménye a VIP páholyban ülő ausztráliai parlament elnökének, aki tegnap tanúja volt az Élet Menetén annak, hogy a tömeg kifütyülte Lezsákot és Kövért, majd később a szerecsenmosdató fideszes Horváth Istvánt.
    Vajon a nemzetközi sajtó felfigyel-e erre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. A menet szervezői a jelek szerint úgy gondolják, hogy bármilyen kormánya is van az országnak, akár demokratikusan választott, akár puccsista (ráadásul hazánkban ez a kettő nem zárja ki egymást), egy vallási kisebbségnek mindenképpen azzal kell együttműködnie. A magyar zsidóság vallási és kultúrális vezetői nyilván jól látják, hogy a hatalmon lévők kikkel árulnak egy gyékényen. De abban végülis igazuk van, hogy egy etnikai vagy vallási kisebbség intézményei túlságosan sebezhetőek ahhoz, hogy annak vezetői politizáljanak, vagy pláne ellenzéki álláspontot vegyenek fel. A történelem túl sok olyan közjátékot produkált, amikor egy egész közösségnek kellett nagy árat kellett fizetni egyes tagjainak nyílt politikai állásfoglalásáért. Más persze a helyzet, ha a közösség nyakára kést tesznek, mert akkor hangosan kell kiáltani. De ez az eset most nem áll fenn. A fortélyos félelem ebben az esetben úgy igazgatja a zsidóság vezetőit, hogy nem kérdőjelezik meg annak a hatalomnak a keletkezését és természetét, amelynek első számú vezetőke éppen a múlt héten ígért védelmet a zsidó közösségnek. Szégyen, hogy ennek örülniük kell, mert jogállamban nem lenne szükség ilyen garanciára. De még mindig jobb mint a semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. T. Alonzanfan!
    Ez a megfelelési kényszer több százezer zsidó pusztulását okozta már egyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Alonzanfan (2012. április 16. hétfő 14:06)
    Kivételesen nem rétek veled egyet.
    (1)
    “…egy etnikai vagy vallási kisebbség intézményei túlságosan sebezhetőek ahhoz, hogy annak vezetői politizáljanak, vagy pláne ellenzéki álláspontot vegyenek fel”
    — Kisebbségi minőségükben semiképp se vegyenek fel ellenzéki álláspontot (bár magánemberként természetesen miért ne), VISZONT semmiképp swem szabad hagyniuk, hogy a politika martalékává váljanak. Ha ennek elkerüléséhez ellenállásra van szükség, akkor ellen kell állni. Nem politikai pártként, hanem megerőszakolása ellen védekező kisebbségként.
    (2)
    “Más persze a helyzet, ha a közösség nyakára kést tesznek, mert akkor hangosan kell kiáltani. De ez az eset most nem áll fenn.”
    — De. Ez az eset áll fenn.
    A megemlékezésre az a párt akarta betenni a mocskos lábát, amelyik felélesztette a fasiszmust, az a párt, amelynek ez a megerősödött fasiszta párt a cinkos szövetségese, az a párt, amely alig másfél év alatt eltiporta az ellenvélemény kifejtésénenk szinte minden fórumát és lehetőségét. Ma ebben az országban így vagy úgy, de mindenkinek a nyakán ott a kés. Helyesen látod, hogy “fortélyos félelem igazgat”, miért nem látod, hogy ez maga a megtörtént erőszak? A kés a nyakon? A totális uralni akarás?
    Mindenkinek, de különösen minden kisebbségnek meg kéne tanulnia, hogy ha a jogaiból egy körömfeketényit is el akarnak venni, úgy ordítson, mintha az egészet vennék el, mert he nem így tesz, el is veszik. És mint Bartus szívszorító pontossággal leírta: mi nem ordítottunk.
    (3)
    “…a múlt héten ígért védelmet a zsidó közösségnek”
    — Orbán menjen a jó kurva anyjába. Nekem ő ne ígérjen védelmet. Nekem a magyar jogrend — ne ígérjen, hanem — BIZTOSÍTSON védelmet. ÉS ne csak nekem, hanem általában mindenkinek, egyformán.
    (4)
    “Szégyen, hogy ennek örülniük kell”
    — Nem örülnünk kell, hanem szégyenkeznünk, hogy ez a mocsok most a jólelkű és igazságos király szerepében tetszeleghet, és nincs egy tisztességes ellenzéki politikus, aki szemen köpné.
    (5)
    “De még mindig jobb mint a semmi.”
    NEM!!! EZ ROSSZABB A SEMMINÉL!
    Ha semmi sincs, akkor tudjuk, hogy semmi sincs.
    De ez a szédelgő kókler azt akarja elhitetni, hogy VAN valami, pedig NINCS.
    Akkor már inkább az egyértelmű tudat, hogy nincs, mint a bedőlés a rókadalnak.
    (6)
    És végül:
    Gazemberekkel nincs tárgyalás, nincs kiegyezés

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  29. Azért én azokhoz a FideSS garanciákkal és megvédésekkel szemben óvatosan és kétkedve viszonyulnék mert a nyugdijpénztárakat is jól megvédték és ha a saját érdekeik úgy kívánják akkor a zsidóság is mehet a levesbe. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. Az Élet Menete: http://www.youtube.com/watch?v=sTTVrE5aWxY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Ego
    2012. április 16. hétfő
    14:27
    .
    *+++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Védelmük “átokszó” lett, amely így hangzik: “védjen meg téged a Fidesz!”
    Eddig megvédték a nyugdíjakat, a különféle kedvezményeket még visszamenőlegesen is, a mnyp-i pénzeket, az iskolákat, a kis Postákat, a szárnyvonalakat, középiskolákat, egyetemeket, lassan már mindent sikeresen megvédtek – tőlünk! Most minket fognak már megvédeni – megmagyarázzák a zembereknek, hogy a saját érdekükben kell őket lelőni, hogy rövidebb legyen a szenvedésük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. “(Vajon eljut-e ez az emberi hang a hívőkhöz, és a klérushoz?)”

    Eljutna, ha mondjuk jövő vasárnap minden templomban felolvastatná ezt a beszédet!
    Na akkor tényleg elkezdhetnénk bizakodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. http://www.youtube.com/watch?v=O_9xU7RjLAY&feature=player_embedded

    Hol volt a rendőrség? Hol volt a média?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. A Bíboros úr kiadhatna egy körlevelet amelyet az összes katolikus templomban kötelező lenne felolvasni! Mert, hogy ő mondott egy szép beszédet az szerintem semmit nem ér! Tesz is valamit az antiszemitizmus ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. #
    anonyme
    2012. április 16. hétfő
    14:51 Megnéztem! Én is azt kérdezem, hol volt a rendőrség, hol volt a média? Micsoda mocsokság ez? Az ilyen mocskos nácikat ott a helyszínen agyon kellett volna verni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Feleselő (2012. április 16. hétfő 14:52)
    Hogy neked milyen igazad van. Vajon miért nem jutott ez Erdő Péter eszébe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. anonyme (2012. április 16. hétfő 14:51)
    Megnéztem a videót.
    Nem lesz itt béke és rend, amíg meg nem születik az az erő, amelyik megtanítja félni a fasisztákat. Nem tudom, hány ilyen provokáció kell még hozzá, de minden egyes cseppel telik a pohár.
    Kéretik nem csodálkozni, amikor a provokált egyszer majd visszaüt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. #
    Ego
    2012. április 16. hétfő
    15:00 Talán az Amerikai Népszava egy közleményben felszólíthatná, hogy tegye meg, de felszólíthatnák erre a zsidó szervezetek vezetői, civil mozgalmak, vagy akár demokratikus parlamenti képviselők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Ti itt fölöttem miben reménykedtek? A bíboros úrban? Szépen beszélt… Akkor is szépen, és méltóságteljesen fog beszélni, amikor Orbán átadja az egyházaknak a szociális intézményeket kezelésbe.
    Nekem nincsenek illúzióim.Kórházak, iskolák, tanya,falugondnok, öregek otthonai, szeretetszolgálat, hajléktalanok…
    Kapjon már mindenki a fejéhez!!!
    Szerintem is szépen beszél. Így kell csinálni.A hitet megerősíteni,aztán ha meg van a hatalom a hívek felett hivatalosan, változni fog a leányzó fekvése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Nagymama a templomból kijövet: olyan szépen beszélt az atya!
    Unoka: és mit mondott?
    Nagyi: Azt már nem tudom, de olyan szépen mondta……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Mégis jóérzés, hogy ennyi ember kifejezte együttérzését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. PuPu
    felvetése is érdekes a témában:
    http://www.pupublogja.hu/2012/04/aldozatok.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. bumburi,
    asszem, egy rugóra jár az agyatok PuPuval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. anonyme 2012. április 16. hétfő
    Köszi a linket. A filmecske alatti kommentek a riasztó magyar valóság.
    .
    Gedeon – sok rendőr volt, már nem látszik, de ők vitték tovább ezt a „derék” csapatot.
    .
    Bumburi
    A bíboros úr valóban nagyon szépen tud beszélni, de a bibliájában az van írva, hogy:
    1Ján 3:18 Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.
    .
    Például nácik vonulgatásakor (mint a prágai egyházfiak) ki lehetett volna menni személyesen az utcára, példát mutatva a hívőknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. bonhomme
    Kösz hogy figyelmeztettél. Mindjárt nézem a linket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. figyelő
    Megbocsáss, de mi azt nem érjük meg, hogy a papok legyenek olyan bátrak, és gerincesek, mint a prágai egyházfiak.
    Ahol Orbán Viktorért imádkoznak a templomban, és ahol a templomajtóban osztogatják a fidesz választási szórólapjait,majd a szentbeszédbe beleszövik, hogy kire kell szavazni, ott nincs miben reménykedni!
    Ott a nép buta, és megvezethető.Egyedül én voltam, aki szóvá merte tenni egy egyházközösségi tagnak, és az volt a válasz, hogy nem értem, miről van szó.
    Elkeserítő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. bonhomme
    Asszem én is.Sok a hasonlóság a gondolkodásunkban. Kösz hogy felhívtad a figyelmem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. bumburi
    A prágai katolikusok kimentek és elzavarták a vonulni kívánó nácikat, erre céloztam (de nem talált).
    Egyetértünk abban, hogy azok az egyházak és igehirdetők amelyeknek/akiknek 8 éven át legfőbb tevékenysége az evangélium hirdetése helyett egy politika pártnak és vezetőjének hirdetése, és a mellette való elkötelezettség vállalására való biztatás, sok mindennek nevezhető, de kereszténynek és egyháznak??? Az egyháznak a Teremtő Isten a főnöke, és nem evilági politikusok.
    Sajnos a katolikus egyház hívei többnyire nem olvasnak bibliát, ezért azután azt az étket eszik amit a „lelkészük” lenyom a torkukon.
    Ne csodálkozz, hogy nem értette szegény „tag” hiszen megmondta a pap, mit kell értenie oszt jónapot.
    Jó hogy szóvá teszed, mert sajnos ilyen „keresztények” miatt néznek engem is sokszor hülyének, pedig a Bibliában az van, hogy MINDENT meg kell vizsgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Bocs bumburi az érjük helyett értjüket olvastam, első mondat törölve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos