Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kivonult a Fidesz a trianoni megemlékezésről 2012. június 4. hétfő 23:00 Forrás: AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kivonult a Fidesz a trianoni megemlékezésről

Budapest – Igaz, nem most történt mindez, hanem 22 évvel ezelőtt, 1990. június 4-én. Nem csoda, merthogy akkor még egészen másképp gondolkodtak a vallásról és a világról Orbánék, mint ma. Akkoriban, ha egy kereszténydemokrata honatya következett szólásra a t. Házban, már is ment a bekiabálás a Fidesz soraiból: Csuhások, térdre, imához!

Íme egy részlet az országgyűlés 1990. június 4-én készült jegyzőkönyvéből:

ELNÖK:
Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az “igen” gombot (308). A tábla 308 jelenlevő képviselőt mutat. A bejelentetten távollevő képviselő száma 13. Államtitkáraink közül többen feltartották kezüket. Kérem, ismételjék meg (6). Azokról az államtitkárokról van szó, akiknek jelenlegi ülőhelyén a képviselői gomb megnyomására nincs lehetőségük. Ezek szerint a jelenlevők száma 314-re módosul. Köszönöm.

Tisztelt Képviselőtársaim!
Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel!

(Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)

Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai és a holnapi ülésnap várható programját…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 28 szavazatból)
Kivonult a Fidesz a trianoni megemlékezésről, 3.9 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Igaz, nem most történt mindez, hanem 22 évvel ezelőtt, 1990. május közepén, mikor egy hozzám nagyon közel álló ember a következőt mondta, ha ezt a fattyút nem tapossátok el most, ez többet fog ártani az országnak mint a II. világháború.
    Akkor kétkedve fogadtam.
    Ezért mindig bocsánatot kérek tőle, mikor virágot viszek a sírjára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +138 (150 szavazatból)
  2. Ez a két állat pont olyan ocsmány, tahó féreg, mint 22 évvel ezelőtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +80 (96 szavazatból)
  3. Naaa…A baj OTT kezdődőtt ! Azzal az egyperces néma felállásal !
    A többi már csak következmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (47 szavazatból)
  4. Nem véletlenül csak a talp- és egyéb testrész-nyalóknak ad interjút, egyszer valaki még megkérdezné, hogy is van ez. Még azoknak se nagyon, inkább monologizál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (43 szavazatból)
  5. Első számú vádlott emelje fel a kezét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (59 szavazatból)
  6. Az ember életében egyszer válthat világnézetet. Ezt Lukács Györgytől tudom, és mint tőle sok mindent, ezt is igaznak tartom. De egy párt egyszer sem! Legalábbis így gondolom. Van ehy magyar szólásmondás: “Kutyából nem lessz szalonna. ” A fideSSből lett kutyasdzalonna. Jellemtelen emberek hordája, akik a világnézetüket pártparancsra úgy váltogatják mint – ismét egy szólás – én a gatyámat. Naponta! És ezek vezetik az országot. Olyan is az mint a vezetői, gagyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (60 szavazatból)
  7. Nem a Trianonról való megemlékezés, vagy annak megtagadása a baj Orbán Viktorral, hanem hogy saját politikai karrierje minden más előtt áll, ezért nem meglepő, hogy ég és föld a több, mint két évtizeddel ezelőtti kivonuló és a mostani, hivatalos állami ünnepség rangjára emelő személye.

    Az ilyen tartás nélküli, mindenfajta valódi ideológiát következetesen követő politikusok pályafutásának hossza vetekedik a testen belül élősködő parazitákéval, biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra fel fog tudni állni, amíg a magyar demokrácia (legalább is ami marad belőle) alapját a silány és felszínes gondolkodású, hazug ígéreteket nagy kanállal faló szavazóbázisa marad a döntő többség. A lakosság érdeke is (lenne), hogy az országot ne vegyék hatalmuk alá olyanok, akik még ellenzékben sem képesek átfogó, értelmes jövőképet felmutatni, nemhogy kormányra kerülve szembemenni mindennek és mindenkinek, aki csak a legkisebb mértékben is ellenáll nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (49 szavazatból)
  8. Orbán előtt a követendő minta, bár ő Orbánnál sokkal mutatósabb :-))

    http://www.youtube.com/watch?v=5Lc2pDQVH6I

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. Ez kb. 180°. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Visszakézből

    Animebj!

    “biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra fel fog tudni állni, amíg a magyar demokrácia (legalább is ami marad belőle) alapját a silány és felszínes gondolkodású, hazug ígéreteket nagy kanállal faló szavazóbázisa marad a döntő többség.”

    A Fidesznek mára jó, ha maradt egymillió híve, ezek zöme az agyhalottakból és a fideszhez érdekből így-úgy köthetőkből áll.
    Abban igazad van, hogy Orbánt lehetetlen legyőzni, őt csak lelőni lehetne. Az ilyen típusú paranoiás, önmagát született vezérnek képzelő minden korábbi vereségéből tanul valamit, újra erőt merít és egyre gátlástalanabb módon tör a totális hatalom, a végső győzelem megszerzésére.
    Orbántól és ganyé bandájától, ettől a profi bűnszervezettől nem fogunk egyhamar megszabadulni, amikor ez majd megtörténik, olyan állapotban lesz az ország, úgy ki lesz rabolva és véreztetve, hogy újabb évtizedek kellenek majd a talpra álláshoz. Ezért ajánlatos volna őt mielőbb kiiktatni, mert minden perc késedelem csak hónapos kínokkal váltható majd meg. A választási törvénye mai állapotában őt nem lehet majd törvényesen leváltani, érdemes elolvasni erről ezt a riport itt:
    http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/csalas_fidesz_valasztas
    Roppant tanulságos és világosan mutatja, hogy már két év alatt mit megtettek végleges bebetonozásukért és hogy mennyire sürgető a tettek mezejére lépnünk. Nekünk, a még mindig bénult, tétova, határozatlan döntő többségnek, akik valahogy még mindig képtelenek vagyunk elhinni, hogy velünk, a mi országunkban mindez megtörténhetett. Hogy Észak-Kórea mintájára alakul népünk és vezetőink kapcsolata, mindent elural a korrupció, a lenyúlás, a hazugság, a népbutítás egyfelől, másfelől pedig a teljes csüggedés, a kiszolgáltatottság, a kilátástalanság. 440 000 jól képzett fiatalunk hagyta el eddig az országot és az exodus még messze nem ért véget. Ha így megy tovább, nem lesz aki a nyugdíjasok pénzét befizeti, összeomlik a társadalombiztosítás, a közszolgálat, csak a hatalom marad a helyén, a többi meg éhen döglik. Ha ezt akarjuk, akkor maradjunk továbbra is megosztottak. Ha nem ezt akarjuk, akkor tegyünk már végre valamit. Valami nagyon ütőset! Amíg nem lesz késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  11. A tekintete ma is a régi! – Az elkövetkezendő két év alatt az ellenzéknek szinte nem is kellene megszólalni – azért megtehetnék!! – csak nap mint nap frissíteni az emberek emlékezetét a a Fidesz csokorba szedett ilyen és hasonló megnyilvánulásaival. Bőséges anyag áll rendelkezésre. Antall József sírjára mindannyian vihetnénk virágot, – aki már annak idején is elmondta, nem tehetségtelen ez a fiatalember, de nagyon sok szomorúságot fog okozni Mo-nak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. FideSS és bekiabálás: ” A ( Antall) kormány hazudik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. Az ilyen bekiabálásokból is látszik, hogy a fideSS az szdsz gyermeke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (26 szavazatból)
  14. chardonne 2012. június 5. kedd 09:06
    Sajnos az antalli „hagyaték”, Boross Péter átadta feltétel nélküli Horthy imádatát, a kivagyi uram-bátyám Magyarország eszméjét O.V.-nak, és sajnos ez lett a fidesz felvállalt identitásának (mi a kiválasztottak érdemesek vagyunk a többiek feletti uralkodásra, javaik saját céljainkra való felhasználására) meghatározója. Ehhez az egyházak egy része Isten parancsolatainak ellenében, ámde a remélt anyagi támogatásért segítő kezet nyújt.
    Ez az a szellemi örökség, amelyet tűzön-vízen át, magyar identitásként próbálnak mindnyájunk torkán lenyomni, hiába övezi országcsonkolás, erőszak, háború és százezrek borzalmas szenvedése és halála, mint elrettentő bizonysága az eszmének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Valamit szedett vagy tiltott pálinkafőzésből a rézeleje tette ezt vele?
    Mindig eszembe villan, hogy Anikó asszony szerint: nekem jó uram van!
    Feltételezem, hogy a gyerekeknek pedig jó apjuk van!
    Itt is a vége, mert tovább aztán már semmi jót nem találunk benne….
    A trianoni megemlékezésről kivonulásuk, a térdre csuhások, imára, Iványi Gábor egykori barátsága és a pápai kézcsók – tényleg ők a “már minden sarkon álltak pártja” – ha előző életükből a karrierjüket építgető posztot is figyelembe vesszük (KISZ+ szülői párttitkárság, melyet persze igyekeznek semmissé hallgatni), akkor ez 100%-ig igaz!
    A 2/3-ból megmaradtaknak ez még mindig tetszik?! Hát sokkal nem lehetnek különbek tőle és teljesen mindegy, hogy pénzért vagy vakságból tetszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  16. “akkor még egészen másképp gondolkodtak a vallásról és a világról Orbánék, mint ma”
    Na ne! Gondolkodtak? Még ilyet!
    Akkor is csak úgy látszott, mintha. Nyilván már akkpor sem volt más indítékuk, mint a politikai marketing.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. 1992-ben egy nyugdíjas vállalati igazgató mondta a rendszerváltókra::
    - Ezek a párt ötödik garnitúrája. Ha nem csinálják meg ezt a pálfordulást, soha nem lehettek volna vezetők a képességeik alapján.
    A történelem Őt igazolta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. “Őrültség lehetetlenséget hajszolni, márpedig lehetetlen, hogy hitvány emberek másképp cselekedjenek.”

    (Marcus Aurelius)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. Az a JÓ az egészben hogy a csicskák sem jobbak mint a csutipatás, na birkák, most bégessetek most meg kuss :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Az a kisebbik baj, hogy a fidesz kivonult 22 évvel ezelőtt a t. Házból. Az igazán nagy baj az, hogy visszajött, és ahogy elnézem, leginkább maradni is akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  21. A kép forrása: Lombroso Bűnűző arcok c. könyve….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  22. Szerény véleményem szerint ez a kis nosztalgikus cikk mindent elmond a jelen hatalom embereiről!
    Kik voltak azok akik 20 év után ismét elhitték a maszlagot???!!! Hol vannak most ezek azemberek??? Időnként azért Ők is elgondolkodnak bizonyos dolgokról???

    A jelen helyzetnek egyenes ági következménye kellene hogy legyen a következő: jobb oldali kormány a következő 20 évben NE kerülhessen a hatalom közelébe sem!!!! Aki netán mégis oda rakná az x-et azt a helyszínen úgy betakarni egy szívlapáttal hogy 1 héten át keresse a kijáratot még a nyílt utcán is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  23. Be szíp vagy a képen őcsém!
    remélem két év múlva megint így fog kinézni, amikor megy a sitre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  24. Orbán sosem váltott világnézetet, a lényeg nem a jobboldaliság vagy baloldaliság,hanem a diktátorság, Kádár tábornokának a besúgójaként kezdte,hiába gúnyolódik nagyhatású Gálvölgyi az altatott ügynök fogalmán,bizony van ilyen,valószínűleg a katonai titkosszolgálat juttatott idáig bennünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Mocskos, parazita, érdek-nemzetieskedő patkány-csürhe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  26. Szitkozódni kár és értelmetlen. Valóban tenni kell. Mindenki a maga módján és területén,köreiben. Ti. Népnevelésre van szükség. Mert ma még elég ha eljátsszák a himnuszt, eléneklik a székelyhimnuszt és oda van az “alattvaló”. /ál/magyarkodással be lehet lelkesíteni azaz meg lehet hülyíteni. Valaki már idézte Széchenyit :„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.” /Gróf Széchenyi István/
    De érd idézni és az ellenzéki párok valamint a civil szervezetek figyelmébe ajánlani egy másik közleményt is.
    “Állítsátok meg Orbán Viktort” címmel adott ki közleményt a Vállalkozók Szövetsége (VSZ), amely szerint a magyar társadalom többsége csak abban reménykedhet, hogy “nem fagy meg télen saját otthonában, vagy nem hal éhen a XXI. század orbánista Magyarországán”.
    A VSZ összefogásra szólítja fel a nemzetet, mert egyébként “országunk sem lesz, elveszejtik azok örökösei, akik már két világháborúba kormányozták bele az országot, és elveszítették az ország kétharmadát is. Óvjuk meg a maradék egyharmadot a kétharmadtól, mert holnap már késő lesz…” – írja közleményében a Vállalkozók Szövetsége. A VSZ azt javasolja, hogy alakuljon meg a demokratikus erőket képviselő Új Ellenzéki Kerekasztal, hiszen az Orbán-kormány “felszámolta a demokráciát, majd az észak-koreai rendszert utánozva szembe halad a világgal”.
    A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért Marcus Tullio Cicerót idézve bírálta a kormányt: “Ugyan meddig élsz még vissza a türelmünkkel Catilina. Mily sokáig űz még csúfot belőlünk dühödtséged? Mely határig hányja-veti magát fékevesztett vakmerőséged”. A szervezet kommentár nélkül gondol napjaink történéseire, és úgy véli: a beszéd „egy mai diktátor ellen is elmondható már…”
    Forrás: FN24/MTI OS /fn 24 2011.12.31. /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Almasi
    Többek között nem a Vállalkozók Szövetsége támogatta Orbánt igen intenzíven, főleg az új munkatörvénykönyve kidolgozásánál, ami nem mondanám, hogy túl szerencsés a mai munkavállalóknak? Az volt a duma, hogy korszerű, rugalmas Mtk. lesz. Igen a vállalkozóknak, hogy könnyebb legyen kitolni a dolgozókkal. Érdekes ez a pálfordulás. Amikor őket is érintik pl. Dávidka intézkedései, már nem is jó?
    Most dühöngök, de tényleg össze kellene már fogni, csak éppen a munkavállalók kezét pont a vállalkozók segítségével kötötte meg Orbán. Sztrájk nyista, minimális szolgáltatás, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. ‘Hát Magda Marinkó szimpatikusabbnak tűnt mint ez a szakállas barom itt fent !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. hol készülhetett a kép?
    talán egy dakota rezervátumban, ahol a tüzes víztől meg fáradt őslakosokat fotózták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Egy NORMÁLIS országban – Franciaország, Olaszország – általános sztráj követne
    általános sztrájkot, tütetések követnének tütetéseket, lemondásra kényszerítenék ezt a csürhét. Berlusconi? De Orbanisztánban ez nem történik. Mindíg jobban hiszem, hogy a birkák NAGY többsége helyesli a fasiszta-fidess és nyilas-jobbikot. Ezeknek tetszik, hogy õk a legjobbak, mindenki sz@r senkiházi. Széchenynek igaza volt. Minden országnak olyan kormánya van, amit megérdemel. Ezt választották, Most egyék…….
    most egyék meg, amit fõztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Almasi!

    A szép, europeer, míves szavaknak nincs itt az ideje! Ütni vágni kell ezt a fehér galléros bűnöző, harácsoló tolvaj bagázst, ahol lehet és amilyen módon lehet!

    Legmocskosabb állat a fideszes állat – vágóhídra velük! Nem a primitív, kis stílű tolvaj okoz kárt, hanem az öltönybe bújtatott, hatalomhoz juttatott családi maffia, a don orbánok, don simicskák, don nyergesek, az ungarische Cosa Nostra!

    Ergo: – tele sz*rni a pofájukat majd összezárni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. csuti farizeusok!

    Yesu
    2012. június 6. szerda
    07:00

    ebben a véleményben minden benne van!+++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. mit remélsz mit remélsz?? ó mit remélsz….. szép régi olasz sláger .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos