Ronai and Ronai
AMERIKAI

Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán 2012. március 13. kedd 20:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán
Budapest/Varsó – A Gazeta Polska lengyel hetilap szervezi azokat a különvonatokat, buszokat, repülőket, amelyekkel az Orbán Viktor-féle politika mellett hitet tenni készülő – lengyelek érkeznek a magyar fővárosba március tizenötödike alkalmából. A diktatúra parádézni akar az utcán, csak ehhez már nem nagyon vannak partnerei.

Enyhén szólva nehéz elképzelni a jelenlegi hatalmat, amint a friss tavaszi megújulás jegyében seregszemlét tart, megemlékezik az elmúlt egy év hatalmas sikereiről, és mindemellett még a sajtószabadságot is megünnepli.
Március tizenötödike szellemiségétől minden elnyomó hatalom tartott; a nap iskolaszünet, de nem munkaszüneti nap volt Horthy idején csakúgy, mint Kádár idején. Igazán szabad március tizenötödikéket csak a rendszerváltás után, a Harmadik Magyar Köztársaság hajnalán lehetett ünnepelni, abban a tudatban, hogy a forradalmi követelések jó része teljesült.
A Fidesz azonban már egy évvel ezelőtt sem tudott mit kezdeni az 1848-as forradalom és szabadságharc üzenetével, konfrontatív hajlama a párt vezérét szavakban e napon fordította szembe a brüsszeli „elnyomással”, „diktátumokkal”, Orbán e napon említette egy lélegzetre a Szovjetuniót, a Habsburgokat és az EU-t, miközben a demokratikus jogok és intézmények, köztük a sajtószabadság felszámolása már javában folyt. A Fidesz vezetője mögé pár ezer forintos honoráriummal állítottak fiatalokat, akiknek azt szabták feladatul, tapsoljanak a diktátor hazudozásaihoz.
Egy év telt el, s a hatalom a jelek szerint már a fizetett tapsoncokban sem bízik; aki ünnepelni jön, jobb, ha nem is tud magyarul. Erre a célra a már bukott Kacznynski-rezsim legsötétebb rajongórétegét szemelték ki, akik a felhívás szerint kimutatják majd, mennyire támogatja Orbán Viktor politikáját a testvéri lengyel nép.
„Utazz velünk! A Gazeta Polska Klub Nagy Utazást szervez március 15-én Magyarországra, Budapestre. Mutassuk ki barátságunkat és támogatásunkat a magyar nép, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úr politikája iránt”, áll a felhívásban. Tomasz Sakiewicz, a Gazeta főszerkesztője az MTI-nek elmondta: hogy a Varsóból Budapestre induló hétszáz helyjegyes különvonatra majdnem minden jegy elkelt. Hangsúlyozta, hogy több tucat busz is indul lengyel városokból, ezért óvatos becslések szerint is kétezer lengyel érkezésével számolhatnak Budapesten, de a szervezők ötezer fő jelentkezésére is felkészültek.
Az utazás szervezői külön honlapot indítottak a résztvevők számára, amelyen egyebek közt a budapesti rendezvények részletes programját is bemutatják. Varsóban úgy tudják, hogy a Nemzeti Múzeumnál a lengyelek nevében a lap főszerkesztője szólal majd fel, és lengyel művészek is fellépnek. A Gazeta Polska magyar különszámot is kiad.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 43 szavazatból)
Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán , 4.1 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(102)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

102 Reader’s Comments

  1. dr,Kné – elég lett volna, ha ugyanúgy, mint első uralkodása alatt – az első 2 évben nem piszkál hozzá ahhoz, amit nála okosabbak kitaláltak – gazdaságpolitikában, demokráciában. Ha ráül Gyurcsány és Bajnai által előkészített fellendülésre, amit a hívei – ugyanúgy mint korábban – az ő zsenialitásának tulajdonítanának.
    De nem! Mert bedőlt a saját propagandájának, elhitte, hogy ő tényleg ÉRT a gazdasághoz, hiszen elég csak akarni, és abban ő nagyon jó. Csak aztán a valóság falába ütközött, de a csattanás nekünk fáj.
    Gonoszka
    csak nem képzeled, hogy SAJÁT autójukkal és a SAJÁT benzinjükkel jöttek?
    Bérelt Intercity, bérelt buszok!
    Túlavasúti
    igazad van, LEHET, hogy a kormány nem közvetlenül finanszírozta a lengyelek kirándulását, hanem az adóforintok az Egyház közvetítésével jutottak el hozzájuk. Az Egyháznak ugyanis nem kell beszámolni a felhasználásról -pedig az is közpénz!
    Hetus
    némi marxista történelemismerettel: 48 megtörte a középkori feudalizmus gerincét, utat nyitott a jobbágyfelszabadításnak, polgárosodásnak – azaz ez az EGY mondata éppen (talán véletlenül) igaz volt.
    Citizen
    köszönet és hála a jól összefogott és tömör elemzésért. Terjeszteni fogom!
    Azonban sajnos röplapozásra ez sem alkalmas, mert értelmes ember ugyan sikítófrászt kap, de a nép többsége nem is érti, hogy ez miért rossz? Az egész politikát úri huncutságnak tartják – ha valami hiányzik ebből az elemzésből, az éppen annak bemutatása, hogyan függ ez össze a létfeltételeik folyamatos és fokozódó romlásával, és hogy SAJÁT jól felfogott érdekük ennek megakadályozása. Mert minden kormánypropaganda ellenére a gazdaság zuhanóban, és az ország egyre jobban tántorog az államcsőd felé, ami tömegnyomorral és éhhalállal járhat azoknak, akik már eddig is éppen csak ki tudták húzni fizetéstől-fizetésig, vagy nyugdíjig. Mi lesz ha nem jön?
    Ezért azt kellene tudatosítani a zemberekben, hogy mivel jár egy államcsőd, amivel Orbán játszadozik – és amiből a gazdagak nagyot kaszálhatnának, de a nép zöme tönkremenne! Az államcsőd ugyanis nem csak egy szó, az kőkemény tragédia!
    topi mackó
    azon a helyen, ahol korábban CSAK Kun Béla szónokolt! Hiába no – aki nem ismeri a történelmet, arra ítéltetik, hogy újra átélje azt!
    Báthory Ödönke
    köszi a linket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Köszi Ödönke! Bátran intsen le, nehogy má’ demagóggá legyek!
    (Csak azt a lélegeztetőkészüléket tudnám felejteni – nagyon nyomták, ha az előzőek valamit be akartak volna újítani!)
    Pedig mennyire igaz, kellene még sok-sok festmény, az új forintot már veretik, de a békemenet kétezer autóval Brüsszelig – tök oco lesz nekik, nekünk nem annyira, de majd megemelik nem hetente 1x, hanem hetente 2x az üzemenyagárakat, majd nem figyelnek oda annyira és menni fog dolog!
    Igérem figyelni fogok, hogy mit, hogyan és meddig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

TGM kimondta: teljes bojkottot! 2013. március 17. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren 2012. március 15. csütörtök | AN

Éljen a MAGYAR szabadság! 2012. március 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos