Ronai and Ronai
AMERIKAI

Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán 2012. március 13. kedd 20:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(95)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán
Budapest/Varsó – A Gazeta Polska lengyel hetilap szervezi azokat a különvonatokat, buszokat, repülőket, amelyekkel az Orbán Viktor-féle politika mellett hitet tenni készülő – lengyelek érkeznek a magyar fővárosba március tizenötödike alkalmából. A diktatúra parádézni akar az utcán, csak ehhez már nem nagyon vannak partnerei.

Enyhén szólva nehéz elképzelni a jelenlegi hatalmat, amint a friss tavaszi megújulás jegyében seregszemlét tart, megemlékezik az elmúlt egy év hatalmas sikereiről, és mindemellett még a sajtószabadságot is megünnepli.
Március tizenötödike szellemiségétől minden elnyomó hatalom tartott; a nap iskolaszünet, de nem munkaszüneti nap volt Horthy idején csakúgy, mint Kádár idején. Igazán szabad március tizenötödikéket csak a rendszerváltás után, a Harmadik Magyar Köztársaság hajnalán lehetett ünnepelni, abban a tudatban, hogy a forradalmi követelések jó része teljesült.
A Fidesz azonban már egy évvel ezelőtt sem tudott mit kezdeni az 1848-as forradalom és szabadságharc üzenetével, konfrontatív hajlama a párt vezérét szavakban e napon fordította szembe a brüsszeli „elnyomással”, „diktátumokkal”, Orbán e napon említette egy lélegzetre a Szovjetuniót, a Habsburgokat és az EU-t, miközben a demokratikus jogok és intézmények, köztük a sajtószabadság felszámolása már javában folyt. A Fidesz vezetője mögé pár ezer forintos honoráriummal állítottak fiatalokat, akiknek azt szabták feladatul, tapsoljanak a diktátor hazudozásaihoz.
Egy év telt el, s a hatalom a jelek szerint már a fizetett tapsoncokban sem bízik; aki ünnepelni jön, jobb, ha nem is tud magyarul. Erre a célra a már bukott Kacznynski-rezsim legsötétebb rajongórétegét szemelték ki, akik a felhívás szerint kimutatják majd, mennyire támogatja Orbán Viktor politikáját a testvéri lengyel nép.
„Utazz velünk! A Gazeta Polska Klub Nagy Utazást szervez március 15-én Magyarországra, Budapestre. Mutassuk ki barátságunkat és támogatásunkat a magyar nép, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úr politikája iránt”, áll a felhívásban. Tomasz Sakiewicz, a Gazeta főszerkesztője az MTI-nek elmondta: hogy a Varsóból Budapestre induló hétszáz helyjegyes különvonatra majdnem minden jegy elkelt. Hangsúlyozta, hogy több tucat busz is indul lengyel városokból, ezért óvatos becslések szerint is kétezer lengyel érkezésével számolhatnak Budapesten, de a szervezők ötezer fő jelentkezésére is felkészültek.
Az utazás szervezői külön honlapot indítottak a résztvevők számára, amelyen egyebek közt a budapesti rendezvények részletes programját is bemutatják. Varsóban úgy tudják, hogy a Nemzeti Múzeumnál a lengyelek nevében a lap főszerkesztője szólal majd fel, és lengyel művészek is fellépnek. A Gazeta Polska magyar különszámot is kiad.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 40 szavazatból)
Import tapsoncokkal ünnepelteti magát Orbán , 4.3 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(95)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

95 Reader’s Comments

  1. Raszputyin, úgy van. Csak úgy néz ki a szélsőjobb oldalán több a PR pénz itt is, ott is. Így OV elmondhatja a népnek-aki meg hülye az el is hiszi-hogy Lengyelország mellettünk (értsd: ő mellette) áll.
    Ott van Michnik, akit nem lehet csak úgy lekomcsizni. Ő sincs OV mellett, és gondolom az olvasói sem.
    A demokratikus ellenzék, és a hozzá hasonló pl. lengyel irányzatok is fordíthatnának végre egy kicsit több figyelmet a PR-ra, mert enélkül a csapból is csak az folyik ami ellen ők küzdenének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (34 szavazatból)
  2. Nem véletlen, hogy jönnek a Lengyel klerikális fasiszták egy ugyancsak testvéri klerikális fasiszta diktatura támogatására. Egészen biztos, hogy Őszentsége utasitására a püspöpök körlevele alapján a papok szervezik az utazást az Orbán kormány pedig állja az itt tartozkodás költségeit – miként korábban a határontúliakkal is tette – a hazai adófizetők pénzéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (59 szavazatból)
  3. A lengyel rendszámú kocsik ugyanolyan törékenyek, mint a többi.
    Legközelebb biztos nem jönnek. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (48 szavazatból)
  4. Valóban erre jó a RK egyház Vatikántól hozzánk is leérő egyházi és a mellettük
    szorosan működő klf világi szervezetek. Ezek akár adománygyüjtő
    tevékenységet is végezhetnek az eszmei és a gyakorlatban végzett szervező
    tevékenység mellett. Erre jók pl az Opus Dei és más hasonló egyházi szervezetek
    titkos tagjai. Akár megszervezhetik a különvonatok finanszirozását titkos
    adományokból is. Hiszen ki lát e mögé ? Ők ugyanis “krisztus nevében” végzik
    az egyháznak nem tetsző szervezetekben a bomlasztó munkát. Mi pedig nézünk, mint a moziban, hiszen ezek valóban titkos ügynöki tevékenységet folytatnak az egyház céljai mellett. Valamint szükség esetén “polgári szervezetként” támogatják az RK egyháznak tetsző pártokat. Hiszen egy messziről jött ember azt mond amit akar.
    Honnan tudjuk, hogy valóban mi történik a függöny mögött ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  5. Orbán meghívása a pofátlanság teteje. Nem a magyarokkal, hanem a lengyel klerikális neofasisztákkal kívánja ünnepeltetni magát, mint egykoron Hitler, akit a vatikáni klérus emelt a magasba. Reméljük, hogy a testvér lengyel nép túlnyomó többsége ugyanúgy érez, mint mi és lenézi ezt a neofasiszta csőcseléket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (58 szavazatból)
  6. 1848 as celkituzuzes tobbek kozott a szabadsajto. Ma egyedul az Americai Nepszava Kepviseli ezt a celkituzest! THX

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (41 szavazatból)
  7. http://www.magyarhirlap.hu/online/orban_viktor_unnepi_uzenete.html
    A miniszterelnök ma azt üzente, hogy „a nemzetért cselekedni, a nemzetért áldozatot hozni mindig is a bátrak erénye volt: így volt ez 1848-49-ben is, amikor a hős vezérek oldalán bátor emberek elszánt tömege fordította meg a történelmet, és ma sincs ez másképp.”

    Azért én pontosítást kérnék vitéz csutitól, azaz ki és hogyan is fordította meg a történelmet? Mert ezt nem lehet másképp értékelni, mintha a 48-as valamint a mai orbáni szabadságharcok győzedelmeskedtek volna. Nos az előbbi éppúgy kamu, mint a mostani, utóbbihoz van és még lesz is néhány következményekkel járó keresetlen szava az EU-nak és Washingtonnak egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  8. vory:
    Miért?
    Szabad a sajtó !
    Lehet szabadon kussolni.
    Vagy azt ismételgetni ami kedves a Kedves Vezetőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  9. Na ennyit a lengyel-magyar két jóbarát-ról!! Talán ugy kell ma mondani lengyel – magyar fasiszta két jóbarát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  10. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Lengyelországban március 15-e munkanap.Feltételezem, a lengyelek 99%-a nem tudja ,hogy nálunk ez a nap nemzeti ünnep.

    Életszerű, hogy a lengyel zemberek otthagyva csapot-papot, 2-3 nap szabadságot vesznek ki egy semmitmondó kora tavaszi szerda? – csütörtök-péntekre és jönnek hozzánk a bonsai duce mellett szimpátia tüntetésre, ingyen ,aha persze….

    Ezzel a kis seggdugó ismét szánalmassá teszi magát, hiába így próbálja kompenzálni azt ,hogy a természet rútul elbánt vele:-))))

    De sebaj, Grazban már készülnek a barátságos 120 kilós ápolók.Kényszerzubbony, gumiszoba , nyugtatóinjekciók, nagy nyomású hideg vizes slag beélesítve…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  11. Legnagyobb nemzeti ünnepünkre készülünk – ki így, ki úgy. Csinálnak kormánypárti demonstrációt, lengyel vendégszereplőkkel, és lesznek ellenzéki rendezvények, szintén külföldi részvevőkkel. És készülődnek a (neo)nácik is.

    Amit szabad a Fidesznek – lengyeleket ideutaztatni, Orbánt támogatandó -, az az ünnep gyalázatos megszentségtelenítése, ha ellenzékiek csinálják. Legalábbis ezt “kommunikálták” a Fidesz pofátlanságügyi biztosai (Selmeczi, Kovács).

    Közben netszerte olvashatók szövegek arról, hogy (neo)nácik is készülnek az ünnepre…

    A kormánypártnak volt kedve és ideje arra, hogy nemzeti ünnepünk előtt is gyalázkodva hazudozzon ellenzékéről. Ám a neonáci fenyegetőzésről mindeddig egyetlen szót sem szólt.

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/03/14/Forditott_vilag/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  12. Vajon ki fizeti a zenét?Csak nem az adófizető állampolgárok?/Mert,hogy nem az aki megrendelte az biztos/.Ha igen akkor miért nincs országos tiltakozás?Ez a nép tényleg birka és úgy tűnik sokáig az is marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  13. Irén
    2012. március 14. szerda
    19:43
    Ha a Puskás Akadémiára van pénz, akkor a külföldi demonstrálókra miért ne lenne? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. Védekezzetek! Szélvédő, lakkaparás, gumi, elmegy a kedvük legközelebb március 15-ét ünnepelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  15. http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/14/orban-ismet-barrosoval-levelezik/
    ki tudja hogy Orbán miért levelezik az abszolút jellegtelen II. osztályú fociedzőnek nevezett (copy Kósa) mellesleg senki által meg nem választott (copy Orbán, Kósa) Barrosóval? Szegény holnapra kivezényelt békemenetes jobbér tapsoncok vajon, hogy fogja töpörödött agyuk ezt a fordulatot feldolgozni (no persze ha egyáltalán fognak tudni róla)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Talán Gyurcsány Ferenc az egyetlen a demokratikus parlamenti ellenzéki politikusok közül, akinél összeállni látszik annak rémisztő képe, amit a Fidesz-KDMP „kifőzött” a magyar demokrácia, és vele együtt az egész magyar demokratikus érzelmű társadalom ellen.

    Azért állítható ez, mert a naiv, és gyermeteg baloldali parlamenti politizálgatás minden nappal tovább élteti a demokratizmus látszatát kihasználni képes Fidesz-KDMP hatalmát, sőt tovább fokozza annak a kockázatát is, hogy az Orbáni, antidemokratikus hatalom letörése csak súlyos társadalmi áldozatok árán lesz a későbbiekben megvalósítható.

    A történéseket egy folyamattá összerendezve ugyanis kiderül, hogy egy jól konstruált, jól előkészített ármányhadjárat részesei lehettünk, a naiv együgyűségben szendergő demokraták bábáskodása mellett, miközben a jobboldal egy tömböt alkotva, nyílt és kíméletet nem ismerő összefogása következményeként az ország a veszte felé rohan.
    Miért is rémisztő a mai kép?

    Az emberi jogokat, a magántulajdont, a vállalkozás szabadságát és a demokratikus állami berendezkedést addig többnyire jól képviselő polgári demokratikus köztársaság elleni jobboldali kampány koncentrált megindításának „alapját”, látszólagos ürügyét, egyben a jeladását is, a jó szándékú, ámde szerencsétlen kimenetelű és kíméletlen módszerességgel kihasznált „Öszödi beszéd” adta.

    Ezzel kezdetét vette egy kiátkozásért kiáltó gyűlölethadjárat megindítása a „kommunista és neoliberális mételynek”, a „nagytőkés-bankár hazaárulóknak” bélyegzett pártok, politikusok és közéleti szereplők, újságírók és értelmiségiek ellen, tekintet nélkül a tényekre, a bizonyítási kötelezettség elvárható igényeire és mindarra, amit a demokratikus együttélés elvei addig előírtak, majd ördögi módon egymásra építve, sorra jöttek a következő lépések:

    1) a rendszerváltók és a rendszerváltás eredményeinek a megkérdőjelezése, majd a fokozatos kisebbítése és a mind határozottabb módon való elutasítása és dehonesztálása,
    2) a szocialista-liberális politikai erő egészének „tolvajbandává”, és az „idegen hatalmak kiszolgálóivá” történő lealjasításukat célzó hecckampány,
    3) a szélsőséges jobboldaliak felheccelése és az ország „szabadságharcos”demonstrációk hadszíntérévé való átváltoztatása, a rendőri erők ellenerőn alapuló válaszreakcióinak a tudatos kiváltása, a rendőrség karhatalmi fellépése jogosságának a szándékos elvitatása, majd a tények tudatos elferdítése és hamis propagálása a demokratizmust lejáratni igyekvő szándékok szolgálatába állítva,
    4) az ország „ellenzékbe vonulására” való felszólítása, a lakosság tudatos megosztását előidéző propaganda gátlás nélküli és totális kiterjesztése a média feletti ellenőrzés mind szélesebb kiterjesztése útján,
    5) a parlamenti politizálás szisztematikusan gyalázkodássá és ellenségeskedéssé való lezüllesztése, és vele együtt a demokratikus politizálási kultúra és eszköztár a tudatos diszkreditálása,
    6) a klerikális jobboldali eszméknek, valamint a demagógiának hitelt adó emberek demokrácia-, és EU ellenes polgári csoportosulásokba szervezése, majd a törvényes kormány, a jog- és közrend, valamint az állami stabilitás megroppantására való uszítása,
    7) a papok és a templomok, a hitélet egyéb színtereinek a politikai uszítás szolgálatába való állítása, a szocialista-liberális állami vezetés egyházi/papi kiátkozása, valamint azok nyílt, a köztereken és nyilvános helyeken való, szervezett és tömeges gyalázása,
    8) a populista, a valóságalapot teljességgel nélkülöző propagandaígéretek megfogalmazása és terjesztése, az alaptalan és kielégíthetetlen választói várakozások, igények és vágyálmok mesterséges felfokozása céljának alárendelve,
    9) az ország helyzetének torzított módon beállítása, valamint a lakosság értékítéletének és követeléseinek a tudatos manipulálása, ugyanakkor a választási győzelmet követő szándékok és tervek teljes titokban tartása, „A kis győzelem, kis változtatás, a nagy győzelem, nagy változtatás!” megfogalmazású szlogennel, tudatosan kijátszva a gyanútlan választói tömegek jóhiszeműségét,
    10) a politizálás, a kormányzás reális céljainak és programjainak a hamis/rosszindulatú beállítása, továbbá a választók választási lehetőségeknek a demagógia eszközeivel való leegyszerűsítése, azaz, a választók alantas módon való félrevezetése és bűnös célokat szolgáló befolyásolása.

    Mindezek következményeként gyakorlatilag a választók közel 50%-a kiábrándult, vagy megcsömörlött a hazai közélettől, tetemes hányada pedig a Fidesz-KDMP üresen kongóan hamis, jórészt titokban tartott, valójában pedig a felelősségvállalási kötelezettség nélkül (!) megfogalmazott ígéreteinek a hatása alá került a választásokhoz elérkezve.
    Azonban a választási győzelem után bekövetkező események további bizonyosságot adtak ama szimpla ráción alapuló előfeltételezésnek, hogy „a becstelen ellenzéktől együgyűség volna becsületes kormányzást elvárni”!
    Idézzük csak vissza, hogy milyen főbb lépések sorozata következett a Fidesz-KDMP kormányra kerülése óta:

    1) A közepes érdeklődést kiváltó, de 2/3-s parlamenti többséget eredményező választási győzelem – egyébként primitív, de az együgyű lelkeknek hitelt érdemlően hangzó- „fülkeforradalomként” való beállítása,
    2) a ráolvasással „életre lehelt”, csupán az Orbáni demagógia vágyálmait megtestesítő, de a nemzet jó részét kirekeszteni igyekvő „nemzeti együttműködési rendszer” meghirdetése,
    3) az igazán meg nem indokolt fontosságú, de logikailag kifundálható célú Terrorelhárító Központ gyors, tétovázás nélküli megalapítása,
    4) a katonai és a rendőri felső vezetés iránti közbizalom tudatos – ámde még máig sem tisztázott bizonyítékok alapján való- megingatása, majd a vezetés teljes körű lecserélése a Fidesz-KDMP mellett elkötelezett, illetve politikailag semlegesnek nem tekinthető emberekkel,
    5) a kormányzati és a háttérintézmények vezetőinek hasonló módon való, azonnali cseréje,
    6) a legfőbb ügyész személyének elkötelezett pártkatonára való lecserélése,
    7) a kormányzati költségvetési gazdálkodást minősíteni hivatott és a kritikai észrevételeket nyíltan megfogalmazó Költségvetési Tanács feloszlatása, majd egy báb, kvázi jogosítványokkal felruházott költségvetési tanács létrehozása,
    8) a szakszervezetekkel, a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel való párbeszéd, és az addig működő, többoldalú egyeztetési fórumok kiiktatása, majd e szervezetek fontosságának, jogainak és kezdeményezéseinek a totális dehonesztálása,
    9) az Országgyűlési eljárásrend felrúgása, a törvénytervezetek eljárásrenden kívül való kidolgozása, dömpingszerű beterjesztése és egy „Parlamenti Szavazó Gépezet” meghonosítása,
    10) az addig szinte egyedülállóan hiteles, Európában is elismert Alkotmánybíróság jogkörének az erőszakos, azaz, valós jogalap nélkül való, és jelentős mértékű csorbítása, amely során az intézményesített bosszúállás vádjait a kormányzat máig tartóan sem volt képes elhárítani,
    11) a rendszerváltás alapját képező, majd a NATO-ba, valamint az Európai Unióba való belépésünk hitelességét is alátámasztó, demokratikus alkotmány „kommunista alkotmánnyá” való degradálása ama képtelenséget megfogalmazva, hogy „A kommunista alkotmány nem volt képes teljesíteni a feladatát!”, amely miatt „az nem érdemelt tiszteletet”,
    12) az így degradált alkotmány képviselői indítványok alapján, önkényesen és hetente történő módosítása Orbán és szűk körének kénye és kedve szerint,
    13) a médiaszabályozás egyoldalú átalakítása, az újonnan létrehozott médiahatóság és az állami médiumok totális mértékben való elfoglalása és megszállása a Fidesz-KDMP pártkatonáival,
    14) a nyílt, politikai elkötelezettségtől való mentességet megkövetelő köztársasági elnöki poszt, valójában bábszerepre szánt és arra teljességgel alkalmas, Fidesz pártelnök-helyettessel való betöltetése, akit ráadásul a plagizálás vádja is terheli, nem kis szégyenére az Orbáni hatalomnak,
    15) az új, a „népfelség” elvét kiiktató, az alkotmányosság tekintetében ma még beláthatatlan következményeket maga után vonó „alaptörvény” egyoldalú és önkényes módon való előkészítése és elfogadtatása,
    16) az úgynevezett „sarkalatos törvények”, demokratikus parlamentarizmushoz teljesen méltatlan módon való előkészítése és elfogadtatása, melyek meghazudtolják még a demokratizmus ama szintjét is, ami a Szovjetunió utódállamai némelyikében működik napjainkban,
    17) a baloldali politikai ellenzékkel szemben indított átfogó, egyre nemtelenebb eszközöket felhasználó propaganda-kampány, amely kollektív bűnelkövetőként állítja be a számukra veszélyesnek ítélt politikai ellenfeleit, és a szélsőséges szavazók megnyerése érdekében még a koholt peres eljárások kormányzati kierőszakolásától sem riad vissza,
    18) a bírósági intézményrendszer újraszabályozása, a demokratikus szabályozók tudatos módon való kiiktatása, a bírói kar vezetésének hazug érvek alapján való eltávolítása több száz bíró idő előtti nyugdíjazása útján, valamint a bírói testület felső szintjének pártkatonákkal való elfoglalása,
    19) napjainkban pedig már a „Károlyi Mihályok” kormányzati segédlettel való diszkreditálása, szobraik közterekről való eltávolítása zajlik, miközben Mindszenty bíborost és eszmetársait „hősökké” magasztalják, a Vatikán kegyeit kereső/pénzéért esengő, „büszkén jobboldali, hagyományosan magyaros, és nemzeti színnel pántlikázott” alattvalói hűség jegyében!

    A történések e listája értelemszerűen nem teljes!
    Ahhoz azonban elégséges, hogy az Orbáni rendszer szisztematikusan egymásra épülő tettei, intézkedései, és azok következményei rávilágítsanak az Orbáni, keresztény jobboldali diktatúra tartalmára, kiterjesztése következetességére és rendszerszerűségére, nem különben pedig a lehetséges változások irányára!
    Ez az irány pedig a modern kori, polgári demokratizmus teljes felszámolása, valamint egy Horthysta-Hungarista, ó-reakciós szellemiségű, a feltétlen tekintélyre, az örökös előjogokra, és a szolgai alávetettségre építkező, egypárti diktatúra kiépítése felé mutat!
    A MAGYAR NÉP AZONBAN ERRE NEM MONDOTT IGENT!
    ÖNÖK EZT MÁSKÉNT TUDJÁK, KEDVES PARLAMENTI ELLENZÉKI POLITIKUS URAK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  17. Új vetélkedőt találtak ki a “fiúk”. Mit nem rontottunk még el?
    Lengyel-Magyar barátság? Hú de jó! Pár száz éves!
    Gratula!
    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  18. Hetus
    Egy hozzászólás a MH-cikkes linken:
    “Merjünk nagyot álmodni, tenni, kilépni az eu-nak gúnyolt bűnszervezetbő! Andor Lászlót angol módra felköttetni! Ne bántsd a magyart! Szebb jövőt!”
    .
    Ekkora ellentmondásokkal terhelt kreténség már közveszélyes. Jó lesz vigyázni, mert ezek szerint bárki magyart simán felköttetnének (kivel?) a – nekik – szebb jövő jegyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  19. “Lengyel magyar,
    Egyet akar” – hát igen, mindig egy harmadik kárára. Pl. “lengyel-magyar közös határt!
    .
    Vagy vegyük a második világháborút:
    A Magyarországgal szövetséges náci Németország megtámadja a jóval gyengébb Lengyelországot. – Megjegyzendő: A támadás után a Horthy-
    Magyarország a lengyel-magyar ősi barátság ellenére . s e m . m o n d j a
    f ö l(!) a német-magyar szövetségi . s z e r z ő d é s t, ám . ö n m a g a
    m e g n y u g t a t á s á r a . befogad több-ezer lengyel menekültet. Ugyanakkor, ezzel majdnem egy időben az ukrajnai Kamenyec-Podolszkíj térségében a németeknek mintegy 20′000 lengyel állampolgárságú . m a g y a r o r s z á g i zsidó menekültet, tehát különbséget téve lengyel és lengyel között – a német einstzgruppen (tisztogató egység) rendelkezésére bocsájt, akik ezeket a szerencsétleneket azonnal egyenként, tarkólövéssel az ukrán zsidók részére már előre megásott tömegsírokba lövik… És érdekes, hogy a MÁV vonatok sem tévesztik el az odafelé vezető utat. Ez a magyar holokauszt első nagyobb horderejű tökéletesen végrehajtott “fegyverténye” már 1941-ben, jóval Magyarország 1944-es német megszállása előtt. – Tehát semmi német nyomás, csupán együttműködés, nur für waffenfreundschaft…
    Ez a gigantikus, civilek ellen elkövetett igazi tömeggyilkosság hatalmas árnyékot vet a lengyel-magyar barátság hagyományos értelmezésére is, amely miatt eddig egyetlen lengyel kormány, egyetlen lengyel pápa, egyetlen jóérzésű lengyel politikus egy szót nem ejt a magyar illetékeseknél. – Vagy lehet, hogy ez lenne az a híres barátság?
    .
    A lengyel-magyar barátság jegyében többen említettek Bem mellett más lengyel tábornokokat is, akiknek szerepét – különösen Arad árnyékában – természetesen senki nem vitatja. Azonban megjegyeznék egy párhuzamot: Petőfitől kezdve több pl. szerb tábornokot is megjelölhetnénk az aradi 13-ból, de ott van Dugovics Titusz is sokkal régebbről akik nem északi, hanem délszlávok voltak, a Zrinyik és Frangepán, meg aztán a román Szibinyáni Jank-ról már nem nem is beszélve, aki nem csak nagy hadvezérünk volt, de a “legnagyobb királyát” adta a magyarságnak, Mátyás néven… És mégsem beszél senki mondjuk hagyományos szerb-magyar, szlovák magyar és pláne román-magyar barátságról, mert egyedül a lengyel-magyar barátságban működik egy olyan kohézió amely vélhetőleg eredménnyel taszíthatja a többiben fellelhető pravoszláv kereszténységet. Ezt a kohézió pedig tagadhatatlan, hogy a Vatikán közvetlen befolyása tartja fenn.
    Mindamellett megjegyzendő, hogy ez a hatalom, melyet katolicizmusnak nevezünk szívesen szolgálta ki a Habsburg birodalom érdekeit is minden szívfájdalom nélkül, amely a katolikus Lengyelországot éppúgy leigázta, mint a katolikus Magyarországot.
    k a t o l i c i z m u s.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  20. Egyáltalán nem helyénvaló, hogy egy ilyen-kifejezetten Magyar Nemzeti ünnepen itt külföldiek sétálgassanak Budapest utcáin. Ezt-legalább ezt az egy -ünnepet meg kellett volna hagyni a magyaroknak és talán valamifajta megbékélésnek.
    A TV-ben nyilatkozta egy lengyel honpolgár, hogy bár nekik lenne ilyen miniszterelnökük, mint Orbán Viktor. Tudom, hogy nem hallotta, de én akkor is hangosan mondtam, hogy akár ebben a percben viheti is, sok magyar ember borzasztóan hálás lenne neki. Aztán rádöbbentem, hogy álmodik a nyomi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  21. De jó, hogy ezt az, ebben a formában “nemzeti ünnepnek” nevezett ótvar ganajt max . utálkozva fogom cikkekben követni, 2500 kilométerről arrébb… de hát szegény rokonaim meg ott maradtak abban a f…sfészek országban… ááááh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  22. A Hordóbontó által is elmondott történet miatt volt nekem, és még jónéhány embernek hányingere a tavalyi Élet menetén, Tarlós beszéde alatt…Azt nem hangoztatta, hogy mi volt 1941-ben. Csak azt mi volt akkor amikor az ország elvesztette a függetlenségét, és külömbenis minderől a németek tehetnek…na persze…Délvidéki tiszogatás sem volt, és a magyar csendőr sem versenyzett az ss unteraffe führerrekkel, hogy ki tudja elöbb kizsebelni a zsidókat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Igentisztelt Citizen!
    .
    Amit Ön fentebb leírt, azt én nem csak egy kitűnő, a közelmúlt hiánytalan történelmi összefoglalójának tartom, de remek elemző írásnak is, melynek akár máris helye lenne a középiskolás és egyetemi történelemkönyvekben. Ugyanakkor azért is imádkozom – igen imádkozom, mert úgy érzem már csak ez használ – hogy külföldi illetékesek, felső szintű politikusok, titkosszolgálatok, polgári érdekvédők is olvashassák, mivel alkalmas arra is hogy aki eddig mélyebben nem foglalkozott a magyar demokrácia tökéletes pusztulása, tulajdonképpen weimarizálódása ügyével az a saját anyanyelvén is elolvashassa. Legszívesebben szétküldeném az egész világnak, az ENSZ-nek az Ön írását, és erre megkérném a T. Admint is.
    Baráti üdvözlettel: Hb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  24. Gonoszka! Szerintem tartozkodnod kellene a garazdalkodasra valo hergelestol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  25. Szánalmas,hogy orbán így tud össze hozni magának embereket…akik meg ide jönnek,Lengyelek,talán otthon tapsoljanak akárkinek! Márc.15. a Magyarok ünnepe,ha Ide jön külföldön élő magyar,ne ezért jöjjön!Ja,és NE pénzért!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Most olvastam a 168 Óra online kiadásában, hogy az orbánközeli CBA nevű élelmiszerlánc főnöke (Baldauf László – nemrég kitüntetést kapott Shitt Plagitól!)meg a budapesti I. ker. (Várnegyed!) polgármestere közösen adtak át egy CBA-s gyorsbüfét a Várban. A szöveg szerint a helyben lakókon/dolgozókon kívül a “KISPÉNZŰ TÚRISTÁKAT” (!) szeretnék kiszolgálni!
    Aha! A lehető legolcsóbban és azt is haveroknak visszapumpálva akarják “megvendégelni” a lengyel bértüntetőket! … no, ezek sem fognak idejönni többet!
    Jut eszembe: miért kell Lengyelországból importálni? A felvidéki, erdélyi és vajdasági magyarok körében kitellt a becsület? Rossz volt a kaja és nem fizették ki a menetelési pénzt? :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  27. Azért jönnek a kormány, de legfőképpen Orbán lengyel támogatói, hogy megvédjék Brüsszeltől, Moszkvától és Berlintől (Bécstől?)! Nos, már csak ilyenekre futja, pedig biztosan kemény valutánkba kerülnek!
    Ha úgy védik meg őt, mint ő a mi magánnyugdíjpénztári pénzünket, a megnyitott szárnyvonalakat, a bezárt Postákat és iskolákat, kórházakat, stb., hát akkor annyi Orbánnak!
    Mai magyar “Jókívánság”: védjen meg téged az Orbán! – na erről nem hallottak a lengyelek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  28. Gondoljunk csak bele, lehetséges volt e, hogy a lengyel (ember) és a magyar (ember) – az egyszerű nép valaha is “hagyományszerűen” egyet akart volna, úgy, hogy egymás nyelvét sem ismerték, még csak nem is hallottak olyat. Kötve hiszem.
    Ugyanakkor, mint azt korábban kifejtettem voltak, akik erre képesek voltak. A középkortól kezdve, az egyetlen közös nyelv Európában a latin volt, amelyet egyedül az egyház, és elenyésző számban a nemesek és a rendek közül néhányan beszéltek. (Írni, olvasni pedig, statisztikai értelemben már csakis az egyház volt képes.)
    Akárcsak a nemzet kérdésében – ti. ki számít e fogalomkörbe – az egyetlen idegen, “érintkezési” nyelv használata is kizárólag a rendi szintekre, azon belül is igen egy szűk rétegre korlátozódott.
    Kik voltak tehát, akik képesek voltak ezt az összeköttetést kiépíteni és gyakorolni? Kizárólag papok és urak, mint minden másban, egymás közös érdekét szolgamód kiszolgálva, de nem a népesség 95 %-át kitevő jobbágy parasztság. Ezek a körülmények szültek olyan maszlagokat, mint az ősi magyar, lengyel barátság.
    Ezt a lehetetlen tradíciós mesét – természetesen szellemi, anyagi és strukturális előnyeit* maximálisan kihasználva – táplálja ma is az egyház a magyar és lengyel közvéleménybe, amely nem, hogy a népek összefogását, együttműködését szolgálná – pl. az Unióban – hanem a maga sajátosan konzervatív érdekeinek megfelelően, a népek megosztását akarja felújítani.
    .
    *Itt és most csak egyetlen, de hatalmas előnyt említenék: az egész világra
    kiterjedt, folyamatosan működő templomhálózat méreteiben is kifejezhetetlen
    hatását az emberi lelkekre.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Most nézem a parádét.

    A Parlement lépcsőjén egy párttitkár karikalábú gyereke és egy 18-as vöröskatona unokája.

    Beh szép pár!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Szerintem a felmenőiről senki nem tehet. Persze az ősök se tennék ki az ablakba ezeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  31. zsepac,
    ha annyi eszetek sincs, hogy védekezzetek, akkor pofa be.
    Finomabban?
    Talán így megértitek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Amikor a két iker ökör(nekik kettő is jutott)! kormányzott Lengyelországban, hasonló lenyomatokat hagyott hátra mint ami nálunk történik.Hajrá! Vissza a 20.századi elszigetelődésbe! Orbán már nemcsak Magyarországot osztja meg sikeresen, de Európa népei is egymásnak esnek. Miközben a hülye Svájciak arról népszavaznak, hogy a lakók maradék egy!! százaléka is kapja meg minimálbérként a csekély 1 millió forintnyi svájci filléreket.
    Nem tudják ezek a “jólétbe hülyült” nyugatiak, mi az igazi érték!
    Mi ma is “harcolunk, támadunk, kivédjük, ellentámadunk”.Svájcban meg néhány évszázada megtiltották ezen szavak használatát. Szegény Svájc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Kiváncsiságból bekapcsoltam a TV-t. Érdemes volt! Jól kezdődik a napom, mert ilyen cirkuszi mutatványt régen láttam. Több a lengyel zászló, mint a magyar a Múzeum előtt. Akadnak bolgárok is, de azok kevesen.
    Ha ezek nem lennének, akkor ki tapsolna ennek a diktátornak?????
    A szomorú, hogy ezek mind a mi adóforintjainkból lettek ide importálva.
    Kovács akárki, kommunikációs államtitkár Kálmán Olgának elmondta, hogy 2 milliárd forintot szán a kormány külföldön az ország és kormánya népszerűsítésére, nagyon titokzatosan nem említette, hogy milyen formában.
    Hát akkor most láthatjuk, hogy mire is költik!
    Ilyen ötlet/ek, ami ezek fejéből jön, újra csak egyet bizonyít, hogy mentálisan alkalmatlanok mindenre, diliházban lenne a helyük!
    Ezzel megint bemutatkoznak Európának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. Ha “kedves lengyel barátaink” ki akarnak lépni az EU-ból, hát tegyék azt. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy ennek kinyilvánítására a magyarok nemzeti ünnepét használják fel.
    Az egész történet leírhatatlanul abszurd!
    Az hogy a Nemzeti Múzeum kertjében lengyelek demonstrálnak a saját kormányuk ellen, de a magyar mellett, mellesleg kiszorítva onnan az ünnepelni kívánó magyarokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Pintér blokkoltatta a klubrádiót az interneten. Mintha csak 1962-őt írnánk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Én itt hallgatom, ha ez a hülyeség a klubrádió. Persze, ha ez nem lenne, nem is hiányozna. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. “…ezek mind a mi adóforintjainkból lettek ide importálva…”

    - Az enyémből ugyan már nem… hogy a pestis takarítsa el ezt a bandát, családtagjaikkal együtt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. Nézzétek a cikk nyitóképét:

    http://atv.hu/cikk/20120315_marcius_15_e_a_kormany_es_az_ellenzek_megemlekezeseket_tart_a_milla_tuntet

    És ezek a mai magyarsztán vezérei… úristen, ez rémálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. ancsahair
    “Márc.15. a Magyarok ünnepe,ha Ide jön külföldön élő magyar,ne ezért jöjjön!Ja,és NE pénzért!!!”
    .
    A magyar kormány által – az államköltséget nem kímélve – beszervezett lengyel álturisták nem magyarok, hanem lengyelek. A szélsőséges, unióellenes jobboldali lengyelek jönnek.
    (Miért írod egybe a szavakat? Az írásjelek nem pótoljá a szóközt. Oda is lyuk kell, mert különben olvashatatlanná válik a szöveg.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. A NOL meg társasjátékot hirdetett: keressetek magyar zászlót a nemzeti ünnepen!
    http://nol.hu/belfold/unnnepi_jatek__keressen_magyar_zaszlot_a_muzeumkertben_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. és megvan a nemzetgazdaság megmentésének a terve is: exportáljunk bértüntetőket!
    http://azsiabolt.nolblog.hu/archives/2012/03/15/Celegyenesben_a_Kananan_fele/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. szendam 2012. március 15. csütörtök 08:16
    “Jut eszembe: miért kell Lengyelországból importálni? A felvidéki, erdélyi és vajdasági magyarok körében kitellt a becsület? Rossz volt a kaja és nem fizették ki a menetelési pénzt”
    Valóban oda a becsület. Ugyanis az ideutazottak egyik fele nem tüntetett, mivel
    az potyázó turisták fontosabbnak tartották Budapesten körülnézni. A társaság
    másik fele kifecsegte, hogy ők annyira megbizható magyarok, hogy ingyen
    utaztak és még költőpénzt is érdemeltek részvételükért.
    Másnap – különösen otthoni környezetükben – mindenki tudta milyen könnyű
    a munkanélkülieknek is az anyaország fővárosát látni. El is határozták
    legközelebb ők is jönnek, ha már a nagy kavarodásban nem tudják
    ellenőrizni. mi történt velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Ennyien voltak kíváncsiak a Nemzeti Múzeum lépcsőjén folyó hagyományos márc 15-i megemlékezésre. Vonjuk le a lengyel segéderőket és a szereplők rokonait, a többieket szinte egyesével meg lehet számolni.

    http://nol.hu/kep/762576

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. Megjobbított Úszókészülék

    ” BONSA DUCE ” lol :))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Két hónap telt el a nagy, önfényező, Operaházban történt, nagyon felemelő “Alapörvény” ünnepség óta!
    Szerintem a mini.elnök leginkább erre emlékezik, rémálmai lehetnek, ezért tesznek meg érte mindent, hogy egy kicsit feledtetni tudják vele, hogy alagúton keresztül, patkány módjára kellett kimenekíteni szerető népe elől!
    Pedig senki nem akarta bántani, a békés tömeg csak annyit kért, hogy húzzon el, mert 3x-os bóvlivá tette az országot másfél év alatt, mert kontár és kontárok alkalmaz! Ezért kellett a békement és most a lengyelek…de a rémálom az alagsori osonás, az mindörökre megmarad!
    Pedig kapott a megvezetett emberektől olyan felhatalmazást, amivel jól is tehette volna a dolgát, valami gesztus az ellenzék felé, nagyot nőtt volna az ellenzék szemében és tán államférfihez illő tett lett volna,ha nem a emútnyócévnyi, 2x-es bukás miatti bosszú éltetné, ami nem államférfiú jellemvonás! Mindenkinek árt ezzel a bosszúhadjárattal, a saját lelkének a legtöbbet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren 2012. március 15. csütörtök | AN

Éljen a MAGYAR szabadság! 2012. március 15. csütörtök | AN

A kormány korlátozza a gyülekezést 2012. január 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos