Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd 19:40 | AN

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét

Budapest – Gyurcsány Ferenc legújabb blogbejegyzésében azt fejtegeti, hogy Orbán Európa legveszélyesebb ellenfele lett, miután a “keresztény” Európa hamis mítoszával a szabadság ellen támad. Gyurcsány felismerte, hogy a magyarországi mindennapokban játszódó politikai játszma “csak gyenge színvonalú grundfoci a történelmi játékban”. Ha felismeri a történelmi összefüggéseket, beazonosítja a Vatikánban és a katolikus egyházban a tényleges ellenfelet, akkor alkalmassá válhat az ellenzéki vezér szerepére. Akkor már csak bátorságra van szüksége, hogy határozottan és nyíltan nekimenjen a gyarmatosító Vatikánnak. A győzelem első feltétele a jó helyzetfelismerés. Az alábbiakban szó szerint közöljük a volt miniszterelnök bejegyzését.

“Két hete a Köztársaság helyzetéről szóló beszédemben azt mondtam, hogy felbomlott a rendszerváltáskori köztársaságpárti politikai közösség, és Orbán vezetésével a jobboldal ellenMagyarországot épít. Az ellenMagyarország nem osztja a rendszerváltás alapvető politikai meggyőződését, melynek legfőbb elemei a nyugati orientáció, az emberi méltóság védelme, a jogállami alkotmányosság, a nyitott piacgazdaság, a szociális felelősség voltak.

Orbán hétvégén továbbment. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungban megjelent interjúban ellenEurópáról beszél. Az európai modernitással szemben Orbán az ellenmodernitás politikai vezéreként jelentkezett. Tételei egyszerűek. Európa megerősödését a keresztény szellemiség és értékrend határozottabb társadalmi, állami képviseletétől remélhetjük, ezért (gondolom egyebek mellett) meg kell erősíteni a keresztény egyházak és az állam kapcsolatát. A keresztény erkölcsiség talaján a hagyományos (két különnemű szülő házasságán alapuló) családtól eltérő családmodellek (egyedül gyermeket nevelő szülőre épülő családok, élettársi viszonyban élő szülőkre alapozott családok, azonos neműek családjai stb.) nem nyerhetnek a hagyományos családokkal azonos elismerést és támogatást. Végül pedig az európai együttműködésben a különböző nemzeteket összekötő hasonlóságok, közös törekvések helyett a nemzeti karaktert kell megerősíteni.

Amikor tegnap Berlinben egy vezető német politikussal Orbán szövegéről beszélgettem, ő nem kis malíciával azt tette még hozzá: „Igen, Európa központja pedig Brüsszel helyett legyen a Vatikán!”.

Polonius nyomán mondhatnánk, hogy őrült beszéd, de van benne rendszer. De nincs sok okunk az élcelődésre. Orbán a szabadság Európájának első számú ellenfele lett. Nem magányos harcos, még akkor se, ha az európai állam- vagy kormányfők nem állnak ki mellette. Mint hallom, a pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin március 13-án elfogadja a Bizottság ajánlását és kilátásba fogja helyezni, hogy felfüggesztik 140 milliárd forint fejlesztési forrás kifizetését. (Történik ez annak dacára, hogy nagykövetek sora szerint Orbán kormánya minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a döntést megakadályozó úgynevezett blokkoló kisebbséget tudjon megszervezni. Pár nappal ezelőttig csak egyetlen ország jelezte, hogy esetleg hajlandó kiállni Orbán mellett. Csodálkoznék, ha március 13-ig több támogatója lenne Orbánnak.)

Mondom, Orbán mégsem magányos harcos, mert az európai jobboldal egy része, leginkább a radikális irányzatok képviselői osztják Orbán értelmezését. Megtaláljuk ennek lenyomatát Németországban, Olaszországban, Franciaországban vagy éppen Finnországban is.

Hatvanhét békében töltött év után a felvilágosult, szekuláris, szabad és demokratikus Európa legfőbb támasza, hogy képes folyamatosan növekvő jólétet biztosítani polgárainak. A jólét a demokrácia legjobb szolgálója, a bizonytalanság viszont legnagyobb ellenfele. Magyarországon 2006 óta egyre nehezebb a helyzet. A növekvő szociális bizonytalanság a radikális jobboldal előretörésének legfontosabb oka. Európa a 2008 őszén kezdődött válság óta van egyre nagyobb bajban.

Fáradnak az európai emberek. Türelmetlenebbek, egyre jobban félnek, egyszerű magyarázatot és megoldást keresnek. Rövid távon az elutasítás is megteszi: mondj minél több nemet, utasíts el minél többet a fennálló rendből: értékekből, erkölcsből, intézményekből. Menjünk vissza a modern világ előtti zéró ponthoz, Isten országához, a keresztény hithez és erkölcshöz, a még könnyen befogadható (földrajzi, kulturális, nyelvi stb) határokkal rendelkező nemzetig – ez az elfáradt Európa válasza. Orbán a fáradt, reményvesztett európaiak vezetőjévé válik ezekben a hónapokban. Magyarország ügye ettől a ponttól kezdve nem magyar ügy. Ha Orbánnak sikerül, akkor a hat évtizede épített közös európai szabadságálom bajba kerülhet.

A mi meccseink – LMP-vel, sok jó szándékú civillel, punnyadt Alkotmánybírósággal, személyes küzdelmet folytató elemzőkkel(?), szerkesztőkkel(?) – csak gyenge színvonalú grundfoci a történelmi játékban.

Komolyan kérdezem, ennyire nem lehet látni, hogy mire megy ki a játék?

Ui: Esetleg nincs még valaki a magyar demokratikus ellenzék környékén, aki szeretne egy kicsit beszélgetni rólam, meg kormányaimról, meg 2006-ról, meg…?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 72 szavazatból)
Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Javaslatom a március 10 és 15-i tüntetés transzparensére:
    “Nem leszünk a Vatikán gyarmata”
    “Minden intézménynek azonos támogatást – a katolikusoknak is!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (51 szavazatból)
  2. A forrás helye az ottani érdekes hozzászólások miatt is:
    http://forum.dkp.hu/viewtopic.php?f=18&t=1905&sid=e84ff98c62cb83fd346f344625eb47b0
    Főként Hajcihő posztjára hívnám fel a figyelmet.
    Örülök az AN közlésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  3. Nagyszerű! Liberális és baloldali értelmiségiek és művészek!
    Lépjetek Voltaire nyomába, és kezdjetek hangosan publikálni, és ismertetni az igazságot, hogy a felvilágosodás elérje végre a magyar tudatot is!
    Mi átlagemberek pedig ismerjük az emberi jogainkat, és terjesszük őket:
    http://www.emberijogok.org/home.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  4. Ferenc!
    Március 10.-én hány ember fog elkísérni?
    Ez legyen a lényeg a jövőre nézve!
    Szerintem!
    Ne “klubdélután” legyen!
    http://www.szolidaritasmozgalom.hu/
    Viszlát! Ott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  5. Végre egy párt részéről – e téren is – pozitiv elmozdulás látható.
    Ez vártuk eddig is és várjuk a többi pártok megnyilvánulásait
    ez ügyben, miként akartok mozdulni a demokrácia megtiprói
    ellen. Miért nem vettétek eddig észre, mivel álltok szemben ?
    Ha észrevettétek, miért hagyjátok további kibontakozását ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  6. gets én is figyelemre méltónak találtam, bár eléggé ellentmond Bartusnak:
    “Azt elemezni – úgy vélem – teljesen felesleges, hogy Orbán – mint főideológus – milyen erkölcsi bázisként kívánja ezt a kereszténykedő, áporodott, provinciális patriotizmust (amelyről bő két évszázada tudjuk, hogy a gazemberek utolsó mentsvára) az ország és lakossága általános felemelkedése eszköztárába állítani, mert nincs ilyen terve.
    Az orbáni politika nem egyéb, mint személyes hatalomépítés, a maga pozíciójának véglegessé tétele, azaz egy nyilvánvaló antidemokratikus törekvés. ”
    Azaz az eszköz és használója viszonyát másképpen ítélik meg. Bartus szerint az Egyház használja Orbánt a saját hatalma érdekében, Hajcihő szerint meg Orbán használja őket.
    “Következik ebből, hogyha holnap a zen buddhizmus adna alapot a hatalma kiteljesítéséhez, azonnal váltana,”
    És itt van, ahol tényleg vitatkozni lehet Bartussal. Egyszerűen Orbán eddigi életútja ismeretében elképzelhetetlen, hogy bármiben is őszintén hisz, márpedig az “egyház lándzsája” szerephez hit kellene. Így marad a
    hatalom-mánia, mint magyarázat a lépéseire.
    Még egy dolog meggyőzhetne: ha bárki bebizonyítaná, hogy Simicskáék nem a SAJÁT érdekükben nyomulnak, hanem a Vatikánt gazdagítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  7. Kedves
    kekec 2012. március 6. kedd 20:32
    Orbán szándéka valószinűleg ilyen, de:
    Törököt fogtam, nem ereszt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Gyurcsány ha megértette a lényeget, mondom ha!,akkor kötelessége végigmenni az úton,ami az igazsághoz vezet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  9. bumburi – ez az igazság egyik jelentős szelete. De nem maga az igazság. Marxista terminológiával: a felépítményhez tartozik. De akkor még ott van a gazdasági alap, amely nélkül minden ideológia vereségre van ítélve. Nézd csak meg, hogy annak elhanyagolásával Orbánék hova juttatták az országot.
    És az ideológiai felépítmény egyik sarokoszlopának kijelölése még nem ad használati utasítást annak kidöntéséhez.
    És nagyjából minden ellenzéki párt (Gyurcsányék is) adósak a jövendőbeli ország tervével (alap+ felépítmény tekintetében)
    Hiszen még egy árva közös tüntetést is képtelenek voltak összehozni, a KÉT külön CIVIL tüntetés majd ácsorogva beszorul egy kis helyre, amíg a jobboldal KÖZÖS békamenet 2.0-ja vonulva a sokszorosának fog megint látszani.
    “Innen szép a győzelem”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  10. Hát kérem.
    Megint had sztorizzak kicsit.
    40 évvel ezelőtt olvastam egy korabeli szovjet tud-fantasztikus novellát , ami a távoli jövőben , az ezredforduló után pát 10 évvel játszódik.
    És abban azt mondta az egyik orosz szereplő a másiknak :
    ” Ezelőtt 75 évvel megsemmísítettük a nácizmust , de most ismét erőre kaptak az országunkat övező kisebb államokban. Tehát hamarosan ismét meg kell tennünk, ez nem vitás. ”
    Hát ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  11. én meg elolvasásra javaslom a Sztrugackij testvérektől a “Nehéz istennek lenni”-t – különös tekintettel az utolsó oldalakra. A szürkék MINDIG a feketék uralmát készítik elő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. kekec
    Szerintem sima az ügy: Orbánnak bejön a Vatikán, Vatikánnak meg bejön Orbán. Íme a szentségtelen szövetség.
    Mint az megannyiszor megtörtént már a történelemben. Csak az a hihetetlen, hogy nem látja, hogy mindig bukás a vége. Talán azt hiszik, hogy most megvan a megoldás a bukás elkerülésére.
    Közben meg minden diktátor ezt hitte…
    Ez a bizonyíték, hogy mennyire hülyék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  13. kekec:
    Az NAGGGYON jó munka ! ! !
    Sztrugackíjékat amúgy is nagyon kedvelem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. “Ha felismeri a történelmi összefüggéseket, beazonosítja a Vatikánban és a katolikus egyházban a tényleges ellenfelet, akkor alkalmassá válhat az ellenzéki vezér szerepére.”
    Akkor mar nem is baj, ha a medianak politizal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  15. “Tételei egyszerűek. Európa megerősödését a keresztény szellemiség és értékrend határozottabb társadalmi, állami képviseletétől remélhetjük, ezért (gondolom egyebek mellett) meg kell erősíteni a keresztény egyházak és az állam kapcsolatát. A keresztény erkölcsiség talaján a hagyományos (két különnemű szülő házasságán alapuló) családtól eltérő családmodellek (egyedül gyermeket nevelő szülőre épülő családok, élettársi viszonyban élő szülőkre alapozott családok, azonos neműek családjai stb.) nem nyerhetnek a hagyományos családokkal azonos elismerést és támogatást. ”
    /
    Ezek szerint altalaban a keresztenyekrol van szo, nemcsak a katolikusokrol. Ebben semmi szenzacioerteku nincs, a vilagon minden jobboldali part (CDU/CSU, republikanus part az USA-ban) hangsulyozza a kereszteny alapon allo csaladmodellt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  16. “Orbán a fáradt, reményvesztett európaiak vezetőjévé válik ezekben a hónapokban.”
    Nem, nem és nem! Európa felvilágosult népei – politikusai, polgárai – sokkal józanabbak annál, mintsem a szakadár Orbán hálójába kerüljenek.
    .
    “Ha Orbánnak sikerül, akkor a hat évtizede épített közös európai szabadságálom bajba kerülhet.”
    Orbánnak nem fog sikerülni, amíg biztosan nem, amíg Angela Merkelnek szava lesz Európában. Jelenleg még fölöttébb bíztató, hogy Németország is és rajta keresztül az EU eszmei vezetése is jó kezekben van. (A német választások még nincsenek túl közel, csak 2013-ban lesznek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  17. “Európa megerősödését a keresztény szellemiség és értékrend határozottabb társadalmi, állami képviseletétől remélhetjük, ezért (gondolom egyebek mellett) meg kell erősíteni a keresztény egyházak és az állam kapcsolatát.”
    … Obán szerint. (Ez lemaradt?)
    .
    Európa nem akar állami katolicizmust, a “keresztény szellemiség” emlegetése pedig európai szemmel a rasszista kirekesztés egyik zsidóellenes ismérve. Irtóznak tőle, bármennyire hihetetlen is, mert ismerik a történelmet, a sajátjukat is. Kár, hogy Orbán vagy nem tudja, vagy nem érdekli, hozzá képest mennyire felvilágosult Európa.
    Európában Orbán nem fog érdemi támogatókat találni a (mû)kereszténykedéséhez, abban bárki biztos lehet. Aki a “Ne azt figyeljék, amit mondok” kétszínûsége szerint él és politizál, az szerencsére Európában nem rúg labdába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Orbán egy elmebeteg tüneteit mutató önjelölt Messiás. Azt gondolja magáról, hogy ő Magyarország – talán Európa? – Megváltója. Jézus 21. századi reinkarnációja. Ezért nem tárgyal és egyezkedik senkivel sem, mert egy igazi Messiás nem üzletel csak megnyilatkozik. Megvilágosul.

    Orbánnak tehát legitimitás kell – erre való a magyar püspöki kar. Ők kenetteljes mosollyal biztatják Orbánt a messiási szerepre, cserébe “némi” anyagi ellenszolgáltatásért és politikai befolyásért. Ha így megy tovább, minden iskolában megint lesz kereszt a falon és Hiszekegy a tanítás elején.

    A klérus világi közvetítője Semjén. Orbán tehát a koronát a Vatikánból várja – ha a dolog nem jön be, akkor legfeljebb mártír lesz.

    Ám ha nyilvánosságra kerülne a papok ügynöklistája, akkor néhány százezer hívő erősen elgondolkodhatna a gyónás múlt- és jövőbeli szerepén. Hogy mit is jelentett nem kevés katolikus papnak a gyónás titka: tovább adták-e az így szerzett információkat és vajon ma mi a helyzet ezzel a kérdéssel? Van-e bármilyen garancia a gyónás titkosságára, vagy nincs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  19. Istenem, még mindig próbáltok hinni Gyurcsányban?
    .
    Ha ezt azért teszitek, mert értelmes dolgot mondott, súlyos hibát követtek el.
    .
    Gyurcsány mindig is mondott értelmes dolgokat. Na jó, nem túl értelmeseket, de mindent egybevetve intelligensebbnek tűnt a többieknél. Sosem az volt vele a baj, hogy nem mond legalább időnként jókat.
    .
    Az vele a baj, amit utána cselekszik.
    .
    Miért gondoljátok, hogy aki 10 év alatt nem volt sikeres politikus, az varázsütésre azzá válhat?
    .
    Amíg benne bíztok, a saját jövőtöknek ástok sírt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -35 (49 szavazatból)
  20. Maeldron, te kiben bízol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Mi lesz a következő, a vallásos babona?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. http://www.pupublogja.hu/2012/03/hozzaadott-ertek.html
    Nem semmi – sitt pali megmonta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Német barátnömmel beszélgettem a konzervatizmus újraéledéséröl – tekintélyelvüség elöretörése, támaszkeresése az egyháznál, stb. Magánemberként, és politologusként is úgy véli, lehet, rövid ideig felerösödnek a jobboldal eszméi, lehet, egyre többször halljuk majd a “keresztény Európát” , de az embereknek elegük van a sötétségböl, nem hagyják a szabadságukat. Túl mélyek a múlt emlékei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  24. “Maeldron, te kiben bízol?”
    .
    Magyarországot illetően? Senkiben. Ennek az országnak annyi. Hogy hányan nem fogták még fel ezt a tényt, az csak újabb megjelenési formája annak a mentális állapotnak, amely idáig vezetett.
    .
    A magyar társadalom és az értelmiség a béka segge alatt van. Három szóval lehet kifejezni: miért nem ordítotok? Nem azért, mert Bartus Laci írta, hanem mert igaz. Aki nem ordít, és el sem akar menni innen, annak nincs ki mind a négy kereke.
    .
    El kell költözni, nem maradt más.
    .
    Gyurcsány, mint megváltó? Köszönöm, visszavinné, pincér úr? Már kifizettem, de nem eszem meg. Elment az étvágyam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (26 szavazatból)
  25. A Vatikán és Fülkefor nem véletlenül talált egymásra. Sok közös van bennük. Mindketten végletekig megosztóak és nem a ráció mentén. Vatikán – hiten alapuló – világ- és társadalomlátása, csak is megosztó lehet, de végletesen. Aki nem az ő hitüket vallja, az elpusztítandó ellenség. Nincs tárgyalás, alku. Pusztuljon mindenki más, mert a katolikus egyház nem fér meg egy helyen, egy hazában, egy társadalomban, egy közösségben a (és nem osztozik) más vallásokkal,másként gondolkodókkal. A Vatikán és Orbán is csak az erő nyelvén értenek. Aki tőlük gyengébb azt eltiporják. Az engedékenységet és a tárgyalási szándékot a gyengeség jelének tekintik.
    Gyurcsánytól sokkal nagyobbat bukott pulitikusok is visszatértek már sikeresen – a történelem során – a politikába. Lásd OV. Nincs új a nap alatt. A politika a pillanat művészete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  26. Orbánnak az egészhez nincs meg az esze. Belerángatták a magyar és európai kereszténydemokraták (Juszt L. :magánbeszélgetések) Antal idején és utána, ebbe a nagy fertőbe, azzal, hogy hatalmat ígértek neki. Tudták, hogy okos emberrel ezt nem játszhatják le, ezér kiválasztottak, felépítettek és kihasználnak egy agresszív cigányt a céljaikra, akiben a gátlásoknak a fikarcnyi jelenléte sincs meg. A katolikusok emberei mindig is ilyen gátlástalanok voltak. Lásd hitlert és musszolínit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  27. Kis Hazánkban , még sokáig fog állomásozni – nem ideiglenesen – a ” szent együgyűség ” !
    Mert öntudatára , max . Kugli Úr fog eszmélni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. http://fn.hir24.hu/vilag/2012/03/07/nem-enged-orbannak-az-unio/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Ha Gyurcsány érti akkor kutya kötelessége felvilágosítani a zembereket és az élükre állni.Remélem leszünk elegen legközelebb 10-én és 15-én is.Elég volt hiszen egy sokkal nagyobb probléma esett a nyakunkban mint azt sokan hittük volna.Hajrá legyünk sokan akik még normálisak ebben az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  30. Maeldron
    Ne oszd itt az észt Orbán hívő.
    Mindenki eltudja dönteni kinek hisz és kinek nem.
    Én azok közé tartozom,aki azt sem hiszi el amit a fidesz kérdez.
    A te Gyurcsány elleni kirohanásod engem nem tud befolyásolni, sőt magasról le..arom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  31. @peterfix 2012. március 7. szerda 13:37

    Orbán cigány mivoltát többen megemlítették sok helyen. Nem tudom az etnikai hovatartozása hogyan befolyásolja a ténykedését és turbózza fel antiszemitizmusát. az etnikai hovatartozásának megítéléséhez nem tudom a fényképek és a külső megjelenése elég támpontot ad-e, a családja és szülei, nagyszülei képeit kellene látni. Én róla most két érdekes képet találtam, ami Orbán cigány vagy sem, minden esetre elég sokatmondó képek. Abban teljesen egyetértek veled, hogy nincs meg az esze az egészhez.
    -
    http://m.blog.hu/pi/piroslapok/image/orban/Orban_Viktor_kiskoru.jpg
    -
    http://szentkoronaradio.com/files/orban_viktor_fidesz0701.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Maeldron
    Nyugtasd meg magad, Orbán már megásta a te sírod is! csak ehhez túl naív vagy, hogy felfogd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Maeldron, ezzel a hozzáállással mit szeretnél elérni?
    Te most ordítasz és/vagy el akarsz menni, vagy mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Eagle!
    Nincs bennem faji előitélet a cigányokkal szemben. Viszont ismerem őket. Egy padban ültem egyel ált. isk. koromban. Dolgoztattam, üzleteltem is velük. Megvannak a genetikus és neveltetési jellemzően cigány tulajdonságaik. pl. sárga a szemfehérjéjük (genetikus), nem tisztelik a magántulajdont (neveltetési) mert náluk szinte minden közös. Ugyanakkor roppantul visszaélnek a hatalmukkal , ha lehetőségük adódik rá. Orbánt személyesen ismerem. Sárga a szeme fehérje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. peterfix
    2012. március 7. szerda
    18:07
    Vicces ember vagy ám:
    “Nincs bennem faji előitélet a cigányokkal szemben” mondod, aztán felsorolod, amid nincs? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Meldron: “Miért gondoljátok, hogy aki 10 év alatt nem volt sikeres politikus, az varázsütésre azzá válhat?”
    Tudsz “sikeresebb” (nem népszerűbb) politikust mondani az elmúlt 22 évben?
    Nem azt mondom, hogy GYF sikert sikerre halmozott, de másra sem tudom mondani, hogy na ő sikeres. Remélem OV sem sikeres nálad, mert akkor a mércéddel van baj..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  37. A mindig, és mindenben kétkedő, a vita kedvéért vitát kezdeményező hozzászólások nem igen építő jellegűek, ezért a tárgyra szorítkozva azt gondolom, hogy Gyurcsány egyáltalán nem téved, amikor azt gondolja, hogy Orbán veszélyesebb, mint azt korábban gondolta bárki is.
    E körülményt Orbán személyisége, az általa használt eszközök és módszerek hatásos volta, valamint a támogató erők nagyságrendje és befolyásossága egyaránt alátámasztja.
    Orbán, egyfelől egy gátlásokkal és erkölcsi fékekkel nem bíró, elviség nélküli személyiség, akit a józan belátás helyett az ambíciói és az álmai hajtanak, és mint ilyen, a képzeletében felépített szellemi konstrukciókat, mint a valóságban is testet öltő, azaz, már megtestesült jelenségeket mániákus megszállottsággal, az érzelmek mániákus meglovagolásával képes kivetíteni és elhitetni, az egyébként fogalmilag szinte mindig zavaros, de hatásában szinte mindig hatást kiváltó megnyilatkozásaival.
    Beszédei hiába zavarosak, a végletekig leegyszerűsítettek és érzelemtől átitatottak, ezek az ismérvek csak a valós fogalmi struktúrát és tartalmat kereső, a társadalmi érdekek és problémák összetettségét, illetőleg ellentmondásosságát ismerő, öntudattal bíró, teljesítményeket elváró/követelő, kevés számú polgár számára tűnik zavarosnak, primitív módon leegyszerűsítettnek és átlátszóan érzelmeket felkorbácsolónak! Mégpedig, a lehető legalantasabb és ártalmasabb célok elérésének alárendelve, azaz, a magyarság végletes megosztását és a demokratikus ellenzékiség végérvényes “eltakarítását” célul tűzve!
    Ugyanakkor, az általa használt szónoki-vezetői imázsra, stílusra és eszközökre sajnos a magyarság nemzeti érzelmeit – a polgári öntudat teljes hiánya, vagy az ó-konzervatív, jobboldali elvakultság miatt- felszabadultan és kritikusan megélni képtelen rétegei fogékonyak, de olyan végletes mértékben, ahol is a legkisebb kritika már reflexszerűen egyenlősíthető a hazaárulással! E rétegeket lehetetlen a meggyőzés eszközével jobb belátásra bírni!
    Orbán, az elvakult és megszállott akarnok, a hazai sikerei, az akadálytalan masírozása és az ellenállás tétovasága láttán, a természeténél fogva nagyobb babérokra törekszik mint amire képes, mint amit a hazai és a nemzetközi közeg láthatóan reálissá tenni enged.
    Önmagában, szűk csapatával, hazai csatlósaival, a meg- és lefizetett hivatalnokaival nem lenne annyira veszélyes, hisz a kormányzáshoz dilettánsnak bizonyult már eddig is, a nemzet összefogását pedig éppen maga ássa alá nap, nap után, tébolyodott fensőbbségtudattal és megszállottsággal.
    Ámde, a nagy egyházak, és a Vatikán kiapadhatatlan anyagi forrásaival, valamint ezek alattomos, templomi “zugpolitizálása” útján való erkölcsi-politikai támogatásával a háta mögött IGEN IS LEGALÁBB OLYAN VESZÉLYES, MINT AMILYEN ALATTOMOS! ORBÁN ÉS CSAPATA ELVAKULT ÉS TETTRE KÉSZ ELLENSÉGE MINDEN DEMOKRATIZMUST ÓHAJTÓ EMBERNEK, KÖZÖSSÉGNEK, ORSZÁGNAK ÉS NEMZETNEK!
    A demokraták már éppen elégszer hagyták magukat félrevezetni, áldozatul esve az alaptalan, gyakorta megmagyarázhatatlanul együgyű jóhiszeműségüknek!
    Aki pedig még mindig kételkedik, nézzen utána, hogy milyen ütemben eszkalálódik a Horthysta szellemiség a Jobbik és a Fdesz-KDMP háza táján.
    Kertész Ákos sorsa élő, eleven bizonyítéka annak, hogy Gyurcsány aggodalmai nem, hogy alaptalanok, de napról-napra meghökkentőbb igazolást nyernek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  38. kedves b
    amire te hivatkozol, azok nem az emberi jogok, hanem a szcientológusok szervezete, amely az emberi jogok mögé bújva próbálja támadni a psziket, azaz pszichológusokat és pszichiátereket.
    persze, emberi jog őket is támadni, de jó lenne ha a valós céljaikat nem mások megtévesztésével tenné, az “emberi jogokat” maga előtt tolva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Más is! Tettek is ellne!
    .
    “Megtámadta az Anonymous a Vatikán honlapját.
    A hackerek “vádirata” hangsúlyozta, hogy az egyház páratlan értékű történelmi és irodalmi művek elégetéséért felelős, barbár módon kivégezte ellenfeleit és kritikusait, egyetemesen érvényes téziseket tagadott, ezenkívül beleszól Olaszország politikai és társadalmi életébe, miközben hatalmas vagyona után még adót sem fizet.”
    http://hvg.hu/Tudomany/20120307_vatikan_anonymous
    .
    Ügyes volt a csapat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  40. A mai magyar politikusok közül Gyurcsány Ferenc az aki összefüggések értelmezésével képes gondolkozni és szólni arról ami körülöttünk, velünk történik. Utálok minden személyi kultuszra emlékeztető jelet is, de fontosnak tartom, hogy Gyurcsány Ferenc több megszólalási lehetőségeket kapjon médiumokban (ATV, Klub Rádió, Népszava Kossuth Rádió, M1,M2 tv.), és szót kell, hogy kapjon az ellenzéki tüntetéseken. Hallgattam már sok szónokot, Gyurcsány Ferencet is. Senki nem tudja oly öszzefogottan, érthetően elmondani gondolatait, mint ő. Mondom ezt úgy, hogy kritikusan szemléltem kormányzását, de nem őt, hanem akkori pártjabéli társait láttam, látom fékezőknek.
    A katolikus egyház lényegét tekintve az ezer évvel ezelőtti feudális elvű építmény. Hatalmát védendő, újraélesztő szándéka nem hal el. A hatalomért, a lekek béklyóba kötéséért mindenre képes. Belső harcai során sem volt mentes a gyilkosság bűnétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. Orbán megosztó, politikai célú ájtatos és álságos tevékenysége megosztja az Európai Unió politikusait is. Ennek máris érezhetők jelei, de nem kell sok idő ahhoz, mikor olyan gyűlölködést kelt a politikai táborok között az Unióban is, mint itthon, vagy a hazai és kisebbségi magyarság között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. A marcius 15-i tütetesre javaslom, hogy transzparesekre irjak NEM LESZÜNK A VATIKAN GYARMATJA. A kormanyparti rajongok viseljenek harom BOVLIT, a demokratak pedig kokardat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. most jutottam hozzá az Újságíró klub megnézéséhez. A vége felé már ők is beszélnek a katolikus nyomulásról – azaz a téma már a levegőben van, és nem lehet majd a szőnyeg alá visszagyömöszölni!
    http://atv.hu/videotar/20120306_ujsagiroklub_2012_03_05_1_resz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Én csak annak örülök, hogy MÁR Gyurcsány is látja. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Leslie G. Charteris

    @makákó 23:38 Az a baj makákó, hogy itt már megint valamit jobban akar tudni a fensőbbség mint én. Hadd döntsem el, hogy járatom -e a fiaimat szombatonként hittanra, ha azzal jön vissza, hogy a tisztelendő atya azt mondta, a cigányok nem szülnek, hanem ellenek ( Megtörtént ). Vagy tiszteljem-e azt a szintén ” tisztelendő” atyát, aki miután elcsábította az egyik fiatal, csinos lányt a hívei közül, két gyerekük született és amikor a lány néhány év után rákban meghalt ő amiatt utasította el gyerekeivel kapcsolatos kötelezettségeit, hogy neki ” hivatása ” van. Megtörtént, a lány gyerekkori barátnőm volt. Vagy mit tiszteljek abban a tisztelendőben, aki Gyurcsányt szidalmazó, saját maga által ( baltával faragott) verset osztogatott a templomban? Gondolom, Te is látod makákó, hogy fényévnyi a távolság a Biblia üzenete és a konkrét tettek között. Ugyan miért tiszteljem ezt a velejéig romlott, előjogaihoz foggal-körömmel ragaszkodó, avítt, álszent, farizeus katolikus klérust? ( Tisztelet a törpe minoritás kivételnek ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  46. @kekec Az a szembetűnő, ahogy áldozatnak tüntetik föl magukat a ” hitük megvallásáért” Egyszer itt a kiber térben oktatott ki egy atya, hogy fordítva ülöm meg a lovat, ha azt hiszem, hogy az egyház nem védheti meg magát.. Természetesen a szeretet jegyében.De jó duma, ők az inkvizícióval is a Krisztusi szeretetet terjesztették!
    Egyszer már utána nézek, a Habsburgok ( ők katolikusok ! ) miért oszlatták fel a Jezsuita rendet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. aaa
    Tévedsz.
    Menj el az oldalra, és nézd meg. Amiről te beszélsz az az emberijogok.hu.
    Én erről beszélek: http://www.emberijogok.org/home.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Feconak nagyon csendbe kéne maradni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  49. Leslie G. Charteris
    2012. március 7. szerda
    22:43
    Isten ments, hogy tiszteld, en nem azt irtam. Nem is ertem, hogy mire reagaltal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. peterfix
    2012. március 7. szerda
    18:07

    Érdekes megállapítás, valójában azt hiszem egyetértünk abban, hogy elsősorban nem genetikai illetve etnikai adottságról van szó, hanem inkább ahogyan mondtad neveltetés és a közösség karakterformáló ereje ami minden etnikai közösségre jellemző, Azonban mivel a cigányoké igen zárt homogén rendszerű közösség, itt a neveltetés befolyása hatványozottabb lehet és kihat a felnőttkorra is.
    -
    A modern európai társadalomban nem elfogadott, hogy etnikai és genetikai alapon megkülönböztessünk bárkit és besoroljuk egy adott kategóriába, ha azonban egy adott személy egy adott etnikai réteg jellemző viselkedésformáját produkálja, és főleg ha az illető egy ország miniszterelnöke, akkor nyilván a cselekedetei elemzésekor, annak jobb megértése céljából az etnikai hovatartozása fontos lehet.

    Értem ezalatt, hogy míg egy cigány ugyanúgy mint bármelyik más etnikai közösség tagja magától értetődően lehet a világ legkiválóbb embere, ezt éppen a kiválósága révén érheti el de nem úgy, hogy egy önmagában is oktatásra, iskolázásra, felemelkedésre szoruló közösségnek, a rájuk jellemző szociális normáinak és erkölcsi szintjének akar kitenni egy teljesen más beállítottságú szociális réteget, egy országot, pusztán csak a pozíciójával visszaélve.

    -

    Ezek elég nehéz és kényes téma, de ha nem is etnikai ill. genetikai alapon, Orbán erkölcsi színvonalát, arrogáns és agresszív viselkedését valamint elmebeli képességeit tekintve mondhatom, ő sajnos a hátramozdítónk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos