Rádióba szerelték az iráni pokolgépeket 2012. február 22. szerda 19:54 | AN Forrás: ABC News

Share
Rádióba szerelték az iráni pokolgépeket

Bangkok – Huszonhét dolláros hordozható rádiókba épített bombákat kellett volna különféle célpontokon elrejteniük iráni terroristáknak a thai fővárosban. Az ABC News megszerzett néhány, a helyszínelők által készített felvételt a szerkezet belsejéről.

Szakértők szerint mágnesbombáról van szó, azaz olyan szerkezetről, amellyel – feltehetően az izraeli titkosszolgálat emberei – több atomtudóssal is végeztek Teheránban. Nem kizárt, hogy az irániak célzatosan készítettek ilyen bombákat, hogy felrobbantásukkal egyértelművé tegyék: tudósaik halálát akarták megbosszulni. Jorám Kohén, az izraeli belső elhárítás, a Sin Bét főnöke egy zárt fórumon Tel-Avivban ugyancsak azt állította, Irán a tudósai halála miatt akar izraeli célpontokra lesújtani.

A nemrég Bangkokban történt robbanás után elfogott terroristák egyikénél két ilyen preparált rádió is volt, amikor egy biztonsági kamera az alábbi felvételt készítette róla.

A fényképen szereplő férfi Száíd Morádi, aki a felrobbant házban lakott bűntársaival, a detonáció után nem sokkal taxin próbált menekülni a helyszín közelében, s miután a taxi nem vette fel, bombát dobott rá, megsebesítve négy ártatlan civilt. Morádi a helyszínre érkező rendőröket is bombával vagy kézigránáttal támadta meg, ami azonban a közvetlen közelében robbant, leszakítva az egyik lábát és súlyosan megsebesítve a másikat, amit azóta amputálni kellett.

A házban két fel nem robbant pokolgépet találtak, amelyeket M26-os kézigránát gyutacsával lehetett működésbe hozni.

Izraeli és amerikai szakértők szerint a képeken látható robbanószerkezet majdnem teljesen megegyezik azzal, amit a sikertelen grúziai és a félig sikeres indiai merényleteknél alkalmaztak; kisebb eltérések vannak ugyan itt-ott, de profi készítményekről van szó.

Címkék:, , ,

4 Reader’s Comments

  1. Falábúakra kell bízni, azt amputáció helyett másikkal lehet pótolni. :))

  2. Már csak a karjait kell neki levenni és kész a Gyaloggalopp-béli hős :
    ” Demostaztánmár tényleg nemmertek idejönni , gyáva kutyák ! “

  3. No és ha úgy megy kocsmába, akkor ő lesz a törzsvendég.

  4. Ha ez irani bomba akkor megvan a casus belli. Mar csak el kell donteni USA vagy Izrael tamadjon. De gyorsan !

Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok