Ronai and Ronai
AMERIKAI

Thaiföldön leszakadt az iráni merénylő lába 2012. február 14. kedd 19:54 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Thaiföldön leszakadt az iráni merénylő lába

Bangkok/Jeruzsálem/Szingapúr – Egyelőre nem világos, milyen katonai, politikai vagy gazdasági hozadékot remél az iráni iszlamista rezsim az ázsiai földrészen egymás után végrehajtott, nem kis részben elrontott terrormerényletektől.

Új-Delhi és Tbiliszi után Thaiföld fővárosában, Bangkokban történt robbanás. Egy, a detonáció után menekülő iráni férfi gránátot dobott a rendőrségre, de a dobást elhibázta, a gránát egy akadályról visszapattant, és leszakította a terrorista lábát. A bangkoki incidensre egy nappal azután került sor, hogy Indiában felrobbantottak egy izraeli diplomáciai autót. Teherán tagadta, hogy ő állt volna az indiai és egy meghiúsult grúziai merénylet hátterében, és azt állította, a zsidó állam saját maga hajtja végre ezeket a robbantásokat, hogy később ürügyként használhassa fel őket.

A thai biztonságiak további robbanóanyagot találtak abban a házban, ahol az iráni elkövető két bűntársával együtt lakott; egyelőre azonban nem tudják, mik lettek volna a célpontok, közölte Pánszíri Prápávát rendőrtábornok. Az egyik bűntársat később a repülőtéren tartóztatták le, mielőtt elhagyhatta volna az országot.

A nyomozás eddigi állása szerint nyilvánvalóan baleset történt. A robbanásban egy ház teteje félig leszakadt. A környékbeli térfigyelő kamerák felvételeket készítettek a gyanúsítottakról, amint az utcán haladtak. Egyikük baseballsapkát viselt sötét dzsekivel, jókora hátizsák volt nála, s mindkét kezében hordozható tranzisztoros rádiónak látszó tárgy.

A második gyanúsított napszemüvegben, pólóban, pantallóban és teniszcipőben vonult, szintén hátizsákkal; harmadik társuknál, aki terepszínű sortban közlekedett, nem volt semmi.

A helyszínen találtak egy Száíd Morádi névre kiállított útlevelet, aminek gazdája megpróbált egy taxit leinteni, a sofőrnek azonban gyanús volt az illető, és nem vette fel. Morádi ekkor bombát dobott a gépkocsira. Ezt követően keveredett tűzharcba a rendőrökkel és sebesítette meg a visszapattanó gránáttal saját magát olyan súlyosan, hogy bal lába térdből levált. A terroristát kórházban ápolják.

A bangkoki incidensek során négy thai polgári személy sebesült meg.

Kedden késő este tartóztatták le egy repülőtéren a szintén iráni Muhammad Házáéit, aki egy Malájziába tartó járatra próbált feljutni. Házáei volt a harmadik, aki a bangkoki bérelt házban tartózkodott a robbanás bekövetkeztekor. Egy terrorista még szökésben van.

Tűzszerész az egyik hátrahagyott hátizsákot vizsgálja

Thaiföld az iszlamista terror egyik kiemelt célpontjává vált mint szoros amerikai katonai szövetséges és Izraellel jó kapcsolatokat fenntartó állam. A múlt hónapban egy libanoni-svéd kettős állampolgárt tartóztatott le a thai rendőrség. A férfi elvezette a hatóságokat egy raktárba, ahol mintegy négy tonna karbamid műtrágyát és több gallon folyékony ammóniumnitrátot tároltak.

Ehud Bárák izraeli védelmi miniszter szerint a Bangkokban történtek ismételten azt bizonyítják, hogy Irán és csatlósai továbbra is a terror eszközét használják felforgatáshoz. A szingapúri látogatáson tartózkodó Bárák Iránt és libanoni szövetségesét, a Hezbollah terrorszervezetet nevezte meg mint a térség és az egész világ stabilitását elsődlegesen fenyegető erőket.

A jeruzsálemi kormány egy másik tagja bosszút ígért, anélkül, hogy Iránt név szerint említette volna. „Tudjuk, kik hajtották végre a terrortámadásokat, tudjuk, kik küldték őket, s Izrael rendezni fogja velük a számlát”, ígérte Jichák Áháronovics közbiztonsági miniszter.

Az izraeli rendőrséget országszerte riadókészültségbe helyezték, miután tartani lehet attól, hogy a külföldön végrehajtott támadásokat további merényletek követik, nem csak a nagyvilágban, de a zsidó államban és környékén is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Thaiföldön leszakadt az iráni merénylő lába , 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Jobb is ha “riadókészültségbe ” maradnak , amíg nincs rendezve a számla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Mi a francot ápolják a tetvet? Ha leszakadt a lába majd újat növeszt neki mohamed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  3. Sajnos, ilyen cselekedeteknek minden ország ki van téve, Európában is.
    Csodálkoznak, hogy iráni szomszédot senki nem akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Tévedsz Gonoszka! Kérdezd meg a Zazrivecz féle bandát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Irán viszont már nyilatkozott. A cionista rezsim saját követségeit aknázta alá, hogy ránk terelje a gyanút.:))
    Ezek még hazudni sem tudnak.:DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Zazriveczék igazán szeretik Iránt, persze az olyan mint ha valaki szereti a meleget és ezért a fooró kályhá csókolgatja.
    Szeretnén az egész újnyilas csürhét Iránba küldeni – a másvilágon keresztül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. sammy!
    Határozottan tetszik az ötleted:))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Ezeket az iráni terrorvezéreket látogatja meg ezekben a napokban Juhász Oszkár ex Fityeszes cigányfóbiás országgyűlési képviselő. Juhász úr az iráni terroristákkal kíván szoros baráti kapcsolatokat kiépíteni. A hírt a zorbán média agyonhallgatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Akkor kissé nehezen fog hazáig sántikálni az a hülye tangó.
    Féllábbal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Még egy-két hasonló eset és az iráni tagokat mindenfelé karanténba helyezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ketballabaskent kezdte es most egyballabaskent folytatja. 

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. No akkor itt a “cassus belli”
    .
    .
    Ugyes mediaval most a szarosbilit iranra lehet boritani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  13. Amugy Avi, tudom hogy nyolcan ” lajkoljak ” amit irtal, es nagy a kisertes hogy igy gondolkozzunk, de akkor sem szabad erre a szintre menni, mert igy a masik oldal gondolkozik. Ha mar megserult, el kell latni, aztan ha magahoz ter, egy teljesen szabalyos es jogilag megalapozott dontessel bortonbe rakni.
    De nincs ilyen hogy ” szepen lassan hagyjuk elverezni ” stb. mert az nem civilizalt viselkedes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. “…Thaiföld az iszlamista terror egyik kiemelt célpontjává vált mint szoros amerikai katonai szövetséges és Izraellel jó kapcsolatokat fenntartó állam…”

    - De főleg azért, mert thaiföldon kb. egy tömbben nagyszámú iszlamista kisebbség él, a szokásos tünetekkel: el akarnak szakadni Thaiföldtől, Kalifátust akarnak létrehozni, tömeggyilkos terrorban utaznak, saját gyerekeiket élő pajzsként használják, betépett gyerekbandákat uszítanak machetékkel civilekre, rendőrökre, térjen mindenki iszlám hitre, stb.

    Nem is nagyon értem, a nem éppen kifinomult problémamegoldási módszereiktől híres thaiok miért nem oldják meg az iszlamista kérdést röviden és hatékonyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. GaborNYC
    2012. február 15. szerda
    02:52
    Elvileg igazad van csak az a baj, hogy ezzel a nagy civilizált bánásmóddal csak lovat adunk alájuk. Részemről ha rajtam múlna akkor azt az erőfeszítést amelyet egy ilyen kétlábú ellátására kellene fordítani azt inkább az áldozatokra használnám. Ezt nem a lájkolás miatt írom de én már személyesen éltem meg hasonló dolgokat és egy fél másodpercet sem gondolkodtam, hogy a merénylőt vagy az áldozatot kellene segíteni. Aki ilyen dolgokat követ el az vállalja a következményeket akkor is ha szétszakad a teste.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Kedves Ubul!
    2012. február 15.

    Netán az a véleményed, hogy ezek az áldott jó emberek jobb elbánást érdemelnek?
    Úgy gondolod, hogy nem szolgáltak rá egy “figyelmeztetésre”?
    Úgy gondolod, hogy indokokat kell keresni?
    Évekkel ezelőtt már meg kellett volna állítani a jó cselekedeteiket!
    Ma egy jobb világban élnénk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. GaborNYC
    2012. február 15 Ketballabaskent kezdte es most egyballabaskent folytatja.
    Folytatja. Ez itta kulcs szó!
    Simogassuk a homlokát miközben ájuldozik a saját baromsága miatt?
    Ha felépül FOLYTATJA! Egylábú beprogramozott automataként.
    Nos simogasd a homlokát és kívánj neki mielőbbi gyógyulást!
    Felgyógyul és elpusztít néhány tucat embert, de mi emberségesek maradtunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. A Magyar Királyi Petőfi rádió pedig a hírei között hosszan olvasta be az iráni közleményt, mi szerint a cionisták a terroristák és Irán mélyen elítéli a terrorizmust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. “Akasszátok fel a királyokat” Petőfi Sándortól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Avi
    2012. február 14. kedd
    20:15
    Ha úgy értem szavaid: amennyiben meghal (ott helyben hagyják elvérezni) a merénylő azzal egy potncionális visszaeső gyilkossal kevesebb, az egyénnel szemben embertelen lenne. (Azon vitatkozzanak az etikusok, hogy embertelen emberrel emberségesen kell-e bánni.)
    Szerintem meg kell menteni életét és aztán bíróság elé állítani! Teszem ezt a kitételt azért, mert akkor a vádlottak padjára lehet – és kell! – az ESZMÉT is, mely szerint az ilyen tettek jogosak és célravezetők! Kicsi a valószinüsége, de ha egyetlen ember is eltántorodik az ilyen tettektől, már megérte az önhibájából megsebesült életének megmentése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. “…akkor a vádlottak padjára lehet – és kell! – az ESZMÉT is, mely szerint az ilyen tettek jogosak és célravezetők! …”

    Ez az egészséges gondolkodás, de az a gáz, hogy ez sok esetben nem működik.

    Nézd csak meg a sok elmebeteg szubhunmánt, vagyoni helyzettől, társadalmi státustól, bőrszíntől, származástól, műveltségi szinttől függetlenül:

    Mennyi ember alatti fenevad van, akik szerint az iszlámnáci terror igenis jogos, mer’ hát harcónak a zelnyomás ellen meg a zigazságér’, és amúgy is, izraelieket, meg usákokat akartak robbasztani, akkor pedig eleve csak igazuk lehet.

    Így pedig, ha egy ilyen emberformájú trágyadombot bíróság elé állít bárki is, két dolog történik; 1, a fenevad reklámozhatja beteg nézeteit, 2, rajongótűbort gyűjt.

    Szóval, ez van.

    Következtetés:

    - Iszlámnáci és rajongói ellen egyféle megoldás van: minél nagyobb arányú, gyors pusztítás, és/ vagy elszigetelés, súlyos szankciók.

    Minden más csak látszatmegoldás, téveszme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Avi, természetesen ha egy pillanat alatt dönteni kell hogy most az áldozatot vagy az elkövetőt segítsük, akkor nem is kérdés hogy az áldozatot fogjuk segíteni.
    Én arra az esetre értettem ha mind a kettőt tudják segíteni, mármint az életét megmenteni. Igen, az a korrekt eljárás hogy megmentjük, és utána bíróságon elítéljük. Mellesleg ha él és elkezd vallani, akkor talán arról is több kiderül hogy ki küldte, stb, tehát már amiatt is érdemes megmenteni az életét. Én így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. GaborNYC
    2012. február 16. csütörtök
    05:03
    Elvileg tényleg igazad van csak nézd meg, hogy egy bírósági tárgyalás főleg az USA-ban mennyi ideig tart. Miért érdemli meg az ilyen fenevad, hogy élvezze az életét és közben hősként ünnepeltesse magát. Ezért is ez a véleményem, hogy hagyni kell szépen elvérezve szenvedve elpusztulni a férget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  24. Avi, a terroristát azért kellett megmenteni, hogy ki tudd hallgatni. És aztán a szövetségeseid is ki tudják hallgatni. Borzalmas halál később is várhat rá, azért fölösleges hagyni elvérezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Avi, mellesleg nem féreg hanem egy emberi lény, bármennyire sem szeretjük. Nem kell dehumanizálni, ez a baj az emberekkel hogy nem látják be hogy mindannyian emberek vagyunk, csak nem tanultunk meg egymást mellett békében élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Avi:

    - Figyeld már a címet:

    “…Thaiföldön leszakadt az iráni merénylő lába ..”

    - Akkor ez már nem “kétlábú”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos