Ronai and Ronai
AMERIKAI

Három éve tombolt a fajüldöző terror 2012. február 24. péntek 10:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Három éve tombolt a fajüldöző terror

Budapest – „Emlékszel? Emlékezz!” címmel február 23-án, csütörtökön megemlékezést szervezett az Ide tartozunk! roma civil hálózat az ország százötven településén és egy tucat külföldi nagyvárosban a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok áldozatainak emlékére. A 2008-2009-ben elkövetett fegyveres, Molotov-koktélos támadássorozat hat halálos áldozatot követelt.

Az Ide tartozunk! azért szervezte tegnapra a megemlékezéseket, mert három éve ezen a napon gyilkolták meg Tatárszentgyörgyön Csorba Róbertet és ötéves kisfiát, Csorba Robikát. A rendezvényeken a többi áldozat, a nagycsécsi Nagy Tiborné és Nagy József, a tiszalöki Kóka Jenő és a kislétai Balogh Mária emlékére is gyertyát gyújtottak.

A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság a romák sérelmére elkövetett 2008-2009-es támadássorozat hetedik cselekménye volt. A feltételezett elkövetőket 2009. augusztus 21-én fogták el, és büntetőügyük első fokú tárgyalása tavaly márciusban kezdődött.

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint Tatárszentgyörgy cigánysorának utolsó házára 2009. február 23-ra virradóra a gyanú szerint Pető Zsolt harmadrendű vádlott dobta be a padlásajtón, illetve a nappali ablakán a Molotov-koktélokat, majd a másodrendű vádlott, Kiss István négy célzott lövés adott le a tűz elől menekülő 27 éves férfira és két kisgyermekére. Az apa és ötéves kisfia azonnal meghalt, hatéves kislánya súlyosan megsérült.

A hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében Kiss Árpádot, illetve a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A józsefvárosi Mátyás téren több százan gyűltek össze, hogy imákkal, gyertyagyújtással emlékezzenek meg a tatárszentgyörgyi bűncselekmény és a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat valamennyi áldozatáról. A téren a virágok és a mécsesek előtt az áldozatok fotóit is elhelyezték.

Setét Jenő civil aktivista beszédében arra emlékeztetett: 2009-ben „már évek óta folyt a velünk szembeni uszító magatartás”. Utalt arra is, hogy „hosszú és következetes kiállás kellett a civil szervezetek részéről”, hogy a rendőrség gyilkosságnak minősítse a történteket.

Mint mondta, Tatárszentgyörgy után „további áldozatokat szedett a gyűlölködő, rasszista magatartás”, és „a döbbeneten túl az volt a mellbevágó, hogy nemcsak a családtagok veszítették el hozzátartozóikat, hanem mi magunk is, mert úgy éreztük, a tragédia velünk is megtörténhetett volna”.

Setét Jenő hiányolta a társadalmi szolidaritást, szerinte csak „alig érzékelhető gesztusokkal” lehet találkozni. Annak a véleményének is hangot adott, hogy „a társadalom mintha meg akarna feledkezni erről a tragédiáról, mi pedig úgy gondoljuk, ez nincs rendben, és erre fel kell hívni a társadalom figyelmét”.

Dinók Henriett, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója arról beszélt, hogy „az elkövetők olyan sebeket ejtettek a roma közösségen és a társadalom egészén, amelyek nem képesek behegedni”. A társadalmat arra kell sarkallni, hogy soha ne történhessen ehhez hasonló tragédia a későbbiekben; a rasszizmus elutasítása minden közéleti személyiség kötelessége, tette hozzá. Hangsúlyozta: a magyar hatóságok kötelesek fellépni a gyűlöletbeszéd és mindenféle gyűlöletkeltés ellen, nemzetközi kötelezettségvállalás alapján pedig kötelesek megszüntetni a rasszizmust is.

Ádám Éva, az Ide tartozunk Facebook-csoport aktivistája beszédében kiemelte: a romák elleni gyilkosságsorozat „nem rázta meg igazán a közvéleményt”, pedig a támadássorozat rávilágított a cigányellenességre, társadalmi kirekesztésükre, arra, hogy a romák a települések szélén, évtizedes lemaradással élnek. Hozzátette: „nem tűrhetjük közönnyel, hogy a fehér faj felsőbbrendűségét, a nemzeti szocializmust éltető neonácik Budapest közterein grasszáljanak, egyenruhába bújt, kirekesztő ideológiát képviselő alakulatok félelmet keltsenek”.

Utalva arra, hogy a tatárszentgyörgyi bűncselekmény első helyszínelésekor több hibát is elkövettek a hatóságok, úgy fogalmazott: sokan úgy vélik: „a cigányok másodrendű állampolgárok”, ezért bizonyos jogok nem illetik meg őket. Az új roma generációnak hallatnia kell a hangját, fűzte hozzá.

Az eseményen megjelent Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő, Magyar Bálint volt SZDSZ-es oktatási miniszter és Szabó Zoltán volt szocialista oktatási államtitkár. A jelenlegi állampárt oldaláról senki nem érezte szükségét annak, hogy a megemlékezésen részt vegyen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.1/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 19 szavazatból)
Három éve tombolt a fajüldöző terror , 3.1 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Gyurcsány megszólalt! Gyurcsány fülét bántja a jobboldal hallgatása! /Népszabadság/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  2. - Az eseményen megjelent Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő, -

    Schiffer András milyen jogon mert ott megjelenni!

    http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/az-lmp-t-nem-zavarjak-a-nacik.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  3. “A jelenlegi állampárt oldaláról senki nem érezte szükségét annak, hogy a megemlékezésen részt vegyen.”
    Érthető — a jelenlegi állampárt jól láthatóan (és az EU-elnöksége alatt kifejtett látványos cigányügyi áltevékenysége ellenére) a cigányokat nem tekinti a nemzet részének, ezért védendőnek sem. Ugyanúgy nem, ahogyan a nyugdíjasokat, a betegeket, a szegényeket sem.
    Ez az állampárt köp rájuk, és a pusztulásukért mindent megtesz, ami nemzetközi felzúdulás nélkül megúszható. És nagyon a határmezsgyén táncolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (32 szavazatból)
  4. Ego
    “majd Balog Zoltán az általa vezetett emberi jogi munkacsoporttal ad hiteles választ az emberi jogi kérdésekre”
    Itt a”hiteles” válasz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  5. Gonoszka! Gyurcsányt a lelkiismerete kellene, hogy zavarja, nem a füle! Az ő “uralkodása” alatt történtek ezek a náci tobzódások. És mit is tett Gyurcsány és kormányzó pártja, a néhai mszp a nácisodás megakadályozására? Mit is tett, hogy Magyarország ne legyen törvényszegő? – az 1947-es párizsi békeszerződés megszegését a jobbik és egyéb militáns széleinek létezése egyértelművé tette. Ha pedig próbált tenni ellene, de hiába, akkor ha egy kormányfő és/vagy egy kormány ilyen alapvető dolgokban tehetetlen, akkor kutya kötelessége lemondani. Idejében. Talán akkor orbán se vadult volna meg, és az országot se vadította volna el ennyire. A bosszú nem sűrűsödött volna össze benne ennyire, (mint ilyen hosszú időn – 8 éven – át), ami 2010 áprilisa óta elemi erővel tör ki belőle, folyamatosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (34 szavazatból)
  6. e-Vita, azt hiszem teljes az egyetértés. A Népszabadság Gyurcsány nevére élvezői fel is hördültek a hozzászólásomra.
    Szerintem Gyurcsány ugyanolyan káros a magyar politikai életben, mint a többi kártékonyak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (27 szavazatból)
  7. e-Vita 2012. február 24. péntek 12:04
    Törvény már van !
    Láttad a jelenlegi palament egyes jobbikos képviselőinek
    lajbija hátulján lévő szöveget ?
    Be van-e tiltva a gárda, vagy nincs ? MOST MIÉRT ÜLHETNEK IGY OTT ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. Kedves Barátaim!
    Vasárnap (feb. 26.) az Iványi Gábor-féle Magyar Evangéliumi Testvérközösség nappali “virrasztást” tart a LESBŐL meggyilkolt cigányok emlékére!
    Az ezzel kapcsolatos felhívásom mostantól a blogomon ( http://www.szendamondja.wordpress.com ) olvasható!
    Kérlek Benneteket, vegyetek részt (így avagy úgy) és terjesszétek!
    szendam előre köszöni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  9. 2006 óta a kormányzat béna szemlélője volt a fidesz által támogatott csőcselék tobzódásának. Persze a felelősség mindenkor a kormányé és ezért lemoshatatlan. A másfél éve előforduló anomáliák gazdája pedig “csak a fidesz”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. Az tény az előző kormány idején erősödött meg a rasszizmus és a kirekesztő eszmék terjedése. Az is tény, ha Gyurcsányék nem kérnek felmentést az EU által elfogadott rasszizmus és gyűlöletbeszéd elleni törvény hazai bevezetése alól akkor most nem ülnének neonácik a parlamentben és nem lenne a Fidesznek sem kétharmada. Bár a ME Gyurcsány volt, én úgy érzem, nem Ő tehet erről. Sokkal inkább azok a szocialisták akik több esetben összejátszottak és most is összejátszanak a Fidesszel és némi kárörömmel figyelték a szélsőjobb megerősödését és titokban maguk is rasszisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  11. A jelenlegi allampart mar a kovetkezo bekamenetre keszul, nincs energiajuk holmi bagatel megemlekezeseken reszt venni, a lungo drom is annak szervezesevel van elfogalva!

    Azert uzenem az allampartnak, hogy Brussel es Washington szeme mindent lat! Szoval amikor mennek kuncsorogni es alszemermesen meselnek a felzarkoztatas sikereirol (hazugsagairikrol) keszuljenek egy kokira! De termeszetesen nem olyan jogcimen fog erkezni, hogy nem mentek el megemlekezesekre bla bla hiszen azzal lehet tobbet artanak mint hasznalnak de nyugi kedves allampart majd valamilyen jogcimen megkapjatok, aztan lehet majd sirni es meltanyossagert konyorogni! NYOMOREKOK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. e-Vita:
    Hát igen…
    Amiket felsoroltál , AZOK az emúttnyócév valós bűnei.
    Sajnos.
    ( Vagyinkább az utóbbi 22 évé.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  13. Mindenki sajnálja a cigányokat hogy ilyen sorsra jutotak,most meg bántják is őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  14. vágtázó halottkém

    Csak egy kérdést a fenti poszthoz kapcsolódóan:

    Szögi Lajos emlékére hány roma gyújtott gyertyát és hány imádkozott félárván maradt lányaiért és özvegyen maradt feleségéért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  15. és azt tudja valaki, hogy Borsod megyében (vagy inkább egész Magyarországon…) hány éve tombol “cigányterror”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  16. 2006. október 15 !!! Olaszliszka
    Az áldozat, Szögi Lajos, kocsijával a falun áthajtva egy elé lépő helyi roma kislányt majdnem elsodort. Ekkor autójával megállt, hogy meggyőződjön róla, a gyereknek nem esett baja. Bár a kislány valóban nem szenvedett sérülést, annak hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték. Az eset kapcsán nyolc személy került előzetes letartóztatásra.
    Egy a sok közül és ez milyen terror is ???? Dinok Henriett !!! ez sem tud behegedni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Harminc éven át védtem a cigányokat, ha valamilyen szócsata alakult ki körülöttem velük kapcsolatban.
    Ezt az időszakot vizsgálva a szűk környezetemben, ha valakit bántódás ért, tolvajlás, zsarolás, stb, abban minimális kivétellel cigányok vettek részt.
    Sajnos odáig fajult a helyzet, hogy ma már egy szalmaszálat sem teszek keresztbe a cigányság érdekében.
    Attól messze vagyok, hogy bárkit is bántsak közülük, de ha népcsoportot támogatni való kedvem kerekedik, hát inkább az eszkimókat segítem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. Vagy piréz néprajzzal kell foglalkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. vágtázó halottkém kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149215 )
    .
    Tipikus szélsőjobbos “szemrehányás”.
    .
    Szögi Lajos emlékére a nácik nem hogy gyertyát gyújtanak, hanem az esetet felhasználva a romák elleni uszításra, náci fajvédő eszméik terjesztésére katonai parádékat tartanak, katonai alakulatokban, egyenruhában fenyegetően masíroznak, szónokolnak, ordítanak. Úgyhogy a nácik kitűnően gondoskodnak arról, hogy Szögi Lajos (az ellene elkövetett bűntény) emléke ne merüljön feledésbe.
    .
    Nem teljesen ugyanaz a kategória egy hirtelen felindulásból, családféltésből elkövetett emberölés (persze természetesen a már 20 éve a szélsőjobbosok ügyének kedvező jogszolgáltatás elvetette az erős felindulást, mint enyhítő körülményt), és egészen más egy előre megfontolt, kitervelt, faji indítékú, azon belül az áldozatokat válogatás nélkül lemészárló szervezett gyilkosságsorozat, melyet Magyarország politikai, jogi és társadalmi szereplőinek bátorítása, támogatása, uszítása, szemhunyása, az 1947-es párizsi békeszerződést és az azt tartalmazó magyar törvény megszegése tett lehetővé. Utóbbi esetben egy egész ország felelős, elsősorban az ország mindenkori politikai vezetése, társadalmi közszereplői.
    .
    Szögi Lajos gyilkosainak elítélésében a magyar jogszolgáltatás rendkívüli gyorsasággal járt el, a tettesek – tudomásom szerint – büntetésüket megkapták, ill. jelenleg is töltik.
    .
    Nem tudok arról, hogy a faji indíttatású, politikai-társadalmi támogatottságot élvező újnácizmus keretében elkövetett mészárlás sorozat tettesei 100%-os biztonsággal megtalálták-e volna, ill. akiket megtalálni véltek, azokra mikorra és mennyire bizonyítják rájuk a gyilkosságokat, és mikor és mennyi büntetést kapnak. (A per jelenleg is folyamatban van.) De ha az újnáci eszmék és szervezetek (és támogatottságuk) egy egész társadalmat szerteágazóan átszövik, akkor ha pár “elkövetőt” odadobnak koncnak a jogszolgáltatásnak színjátékul, attól még bármikor bárhol újra és újra megismétlődhetnek antiszemita, rasszista, homofób indíttatású erőszakos, akár életellenes bűncselekmények is.
    .
    Azt is merem gondolni, hogy Szögi Lajos elleni hirtelen felgerjedt végletes gyilkos indulat is a Magyarországon már évekkel azelőtt elindult és egyre fokozódó fasizálódási tendenciában gyökerezik, ezért már abban is vétkes az egész törvényszegő Magyarország. És az eset gyanúsan kapóra jött a náci eszmék és szervezetek további erősítéséhez. Úgyhogy ki tudja, hogy ott is mi volt a háttérben, valójában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. ” Úgyhogy ki tudja, hogy ott is mi volt a háttérben, valójában.” e-Vita, azért ez már rá ne fogd a jobbikra, hogy direkt arra küldték Szögi Lajost. Ez olyan, mint a bécsi kamarilla által felbérelt vadkan, Zrinyi esetében.
    Olaszliszka nem gyógyuló seb. Tettek rá egy egy kötést, de csak ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. sasa kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149293 )
    Felvetődik a kérdés, hogy melyik volt az a 30 év, és most hirtelen miért e hirtelen szakítás a “hagyománnyal”.
    “Attól messze vagyok, hogy bárkit is bántsak közülük,” – el se merem képzelni, mi lenne, ha közel lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Túlavasúti kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149040 )
    “törvény már van” – törvény 1947 óta van:
    .
    “1947. évi XVIII. TÖRVÉNY a Párizsban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés becikkelyezése tárgyában
    .
    1. § A Magyar Köztársaság által a Szocialista Szovjet Köztársaságok Szövetségével, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysággal, az Amerikai Egyesült Államokkal, Ausztráliával, a Fehérorosz Szocialista Szovjet Köztársasággal, Kanadával, Csehszlovákiával, Indiával, Új-Zélanddal, az Ukrán Szocialista Szovjet Köztársasággal, a Dél-afrikai Unióval és a Jugoszláv Szövetséges Népköztársasággal Párizsban, 1947. évi február hó 10. napján kötött békeszerződés a hozzá tartozó mellékletekkel együtt az ország törvényei közé iktattatik.

    4. Cikk
    Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”
    .
    Ahogy volt törvény az uszításról is. Csak hát minő csoda, a 20 év alatt egyetlen magyar politikai vezető (hogy a Gyurcsány- és DK fanoknak is adjak egy kis munkát a minuszoláshoz: a 20-ból 12 évet birtokolt “demokratikus”, “ballibes” ) garnitúrának se tűnt úgy, hogy országukban bármilyen cselekményre ezek alkalmazhatók lennének. Sőt mi több: a civil társadalom egyetlen befolyással bíró csoportjának, szereplőjének se! És a szélsőjobbos és a “ballibes”, és a régi és új “demokrata” szereplők e téren való tartós, zavartalan együttműködése a jelenben is folyamatban van. Ebből gondolom, hogy még a jövőben is sokáig így marad.
    .
    Úgyhogy bármilyen törvény sz@rt se ér, ha azt az aktuális politikai-társadalmi hatalmi garnitúra (és a nekik lefekvő társadalmi kiszolgáló személyzet) csak a saját ocsmány céljai érdekében úgy használja, vagy nem, ahogy neki tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Gonoszka, ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149299 ) erre épp nem is gondoltam, de most, hogy mondod… Magyarországon bármi megtörténhet és bárminek az ellenkezője is. Ahogy a fidesznek is megvannak a fizetett alibiromái, úgy a náciknak is meglehet.
    .
    De hogy ez eset után rohamosan, tömegesen kezdtek megalakulni és masírozni az új és még újabb neonáci szervezetek, azért az minimum, szöget üt a fejbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. e-Vita,
    az “eset” csak egy csepp olaj volt a tűzre. A szervezetek már alakultak. Csak erről hallgatott az MSZP titkosszolgálata is, meg mindenki. Mert ugye, ha a titkosszolgálat például, vagy a kormányzati Jósda nem tudott róla, az alig hihető.
    Ja pedig mégse, akkor a szolgálat vezetője teljesen alkalmatlan a feladata ellátására, akkor ezért kell 10 évre rizstermesztő munkára küldeni.
    Amennyiben a Fidesz bűne a Jobbik, annyiban Gyurcsány bűne is.
    Ha Orbánt annakidején Tusnádfürdő után egy cellába csukják, akkor ma nem lennénk ekkora szarban. Valamit tisztázni kell. A jog ha nem tesz valamit lehetővé, attól az még igaz lehet. (E. Kant után szabadon.) Kérdés, hogy az igazság az elsődleges, vagy a jog? Mert jogilag a Szemlőhegyi út 42 is rendben van. Az igazság megerőszakolásával. Na itt van a kutyus elásva. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. e-Vita,
    akkor még nem is említettem azt a maszatolást, ami a Tatárszentgyörgy és a többi eset körüli van. Mert ugye, az is Gyurcsány ügy és a három év alatt nem volt egy tenyeres talpas rendőr, aki az asztalra csapott volna, hogy elég a meséből, na mondjátok,hogyan volt.
    Vagy nem is akarják tudni, mert jobban tudták már az eset előtt is? Munkanélküli, preciziós fegyverrel. Hm Hm! Waze! Írhatnám úgy is, hogy ba**d meg, de kimoderálnak. :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. anonyme kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149071 ):
    .
    Nem tudom megállni, hogy a Gyurcsány-fanoknak ne adjak egy újabb lehetőséget arra, hogy életüket és vérüket áldozzák rajongásuk tárgyáért tömeges minuszolás formájában – hát igen, a ballibes körökben 8 év alatt szerzett saját konkrét, közvetlen tapasztalataim alapján – fájdalom, de – kénytelen vagyok beismerni, hogy Gyurcsány és a DK is örökölte-átvette a “csak hódolat illet meg, nem bírálat” megkövült elvét, mely az egész ballibes-demokrata népet “mozgatja”. (Visszafelé.)
    .
    Köszönöm a minuszolóknak, hogy e meggyőződésemet itt is, ilyen vehemensen és gyorsan igazolják – nem kell érte megdolgoznom, a bizonyítékokat tálcán hozzák itt elém :-)
    .
    “Bár a ME Gyurcsány volt, én úgy érzem, nem Ő tehet erről.” – szól az állítás. Már ne is haragudj, kedves anonyme, de ha egy miniszterelnök olyan nagyon akar egy ügyért, pl. a náci tendencia ellen küzdeni, és ráadásul még erre szolgáló törvények és egyéb, nem jelentéktelen eszközök is rendelkezésre állnak, akkor egy párt, ráadásul a saját pártja nem akadályozhatja ebben, legalábbis nem ennyire.
    .
    Gyurcsánynak – én meg úgy érzem – sokkal több eszköz állt rendelkezésére, mint amennyivel próbálkozott. Ha próbálkozott egyáltalán – nemigen tudom, és talán ez se egy adófizető-szavazó hibája, ha nem tudja, hogy egy (a saját ügyét is képviselőnek hitt) miniszterelnök mégis miket próbált a náci tendencia ellen (nem elméleti, magasröptű verbálpettingelésre gondolok, mert az már akkor is volt bőven, hanem konkrét cselekvésre).
    .
    Ha pedig egy miniszterelnök minden lehetséges eszközt felhasznált, megpróbált, és hiába, akkor időben férfiasan be kell ismernie, hogy tehetetlen, ergo alkalmatlan a munkakörére, és felmond (lemond). És még azután is lettek volna olyan eszközök, amiket felhasználhatott volna: egy volt miniszterelnök nemzetközi ismertségét, kapcsolatrendszerét, ahogy ez a világ fejlettebb részein szokásos: próbálni, tenni a magyarországi fasizálódási tendencia ellen. Pl. rávehetett volna országokat, nemzetközi fórumokat, hogy az 1947-es párizsi békeszerződés megszegéséért indítsanak legalább vizsgálatokat, tárgyalásokat. Ez fontosabb lett volna, mint a saját kényelme, a virágültetések, a káposztafőzés, a verbálmaszturbáció, a fanklub folyamatos kielégítése. És így is biztosítva lett volna talán számára a médiafigyelem, sőt nemzetközi szinten.
    .
    De mert mindezt Gyurcsány nem ismerte fel, vagy nem akarta felismerni, és semmi jele annak, hogy ennek valaha is tudatára ébredne (nyilvánosan, mert hogy egy virágültetés és egy káposztafőzés közben miket gondol magában, azt ki nem sz@rja le), ezért sokkal nagyobb a bűne (erkölcsileg), mint orbánnak. Orbán tiszta ügy: bort prédikál és bort iszik. Gyurcsányról (és a többi “ballibes”, “demokrata” verbálpettingelőről) csak a mondás eredeti változatát tudom emlegetni.
    .
    No, hadd lám a minuszok tömegét: mennyire van igazam :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Nem kell ezt felfujni. Az eseteket ki kell vizsgalni, a tetteseket elitelni, es kesz.
    Igaz ez a gyilkossag sorozat faji alapon tortent, de rengeteg mas gyilkossag is volt ahol forditva kovetkezett be a dolog (ussetek a magyart). Azokat is eliteltek, ezeket is el kell itelni.
    Egy rendes demokraciaban nem lihegik tul a faji buncselekmenyeket. Kanadaban pl. tok mindegy hogy aki a boltban lopott, vagy barmi mast elkovetett, fekete feher vagy sarga. A rendorok rohadt kemenyek ( hala Istennek), es nem tesznek kulonnbseget. Persze ott a rendorok nem korruptak, jol megvannak fizetve, jol ki vannak kepezve, es ha valaki ellenall siman legyurik, kezet hatra abilincsben es nincsen aki utolag a rendort vadolja.
    Valojaban a bunozoknek kell felniuk a rendoroktol akiknek tiszta a lelkiismeretuk azok tudjak : A rendorok tenyleg ertuk vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Csak tudnám, hogy egyesek e-Vitát miért nem szeretik. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. e-Vita
    .
    Fogalmad sincs, hogy kinek mi a feladata egy jogállamban.
    A kormány feladata a végrehajtás és nem a törvényhozás, se nem az emberi jogok védelme.
    A személyek és szervezetek jogainak védelme az ügyészség feladata és ők gyakorolják a jogokat a nyomozással kapcsolatban is. Az ügyészség önálló alkotmányos szerv és nincs alárendelve se a kormánynak, se az Országgyűlésnek!
    Az ügyészi szervezetet a legfőbb ügyész vezeti és irányítja, akit a köztársasági elnök jelöl (és addig jelölhet akit akar, amíg az Országgyűlés meg nem szavazza az egyik jelöltjét!).
    .
    2000 óta a jobboldal adta a köztársasági elnököket és általuk a legfőbb ügyészt!
    A legfőbb ügyész nevezi ki az ügyészségi alkalmazottakat, ő ad ki utasításokat, ő állapítja meg az ügyészség működési szabályzatát és létszámát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Gonoszka
    Én pl tökéletesen egyetértek vele!Nagyon ott van az eb elhantolva, amit ő írt.e-Vita tőlem + kaptál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Kedves e-Vita!
    Innen számolva vissza 30 év, úgyhogy akár szocialista, akár kapitalista környezet, folyton belémrúg akit védek.
    Elég volt, meguntam.
    Éljenek nélkülem, ha lesz valahol egy fehér gettó, bezáratom magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. sasa! Engem eddigi életemben echte magyarok(nak látszó) emberek rugdaltak. Nem kicsit. Nagyon. Akkor most legyek magyarellenes, magyar állampolgárként? (Hogy genetikailag mi vagyok, arról nem tudok nyilatkozni, ahogy a népek átjáróházaként funkcionált Kárpát medencében élők nem tudhatnak. És nem is érdekel.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Lehet kedvelni Gyurcsányt , de hogy az ő idején SEMMIT nem tettek a barna métely ellen az bizonyos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Kedves e-Vita !
    Nem vagyok baloldali, ennek ellenére Gyurcsány minden hibája ellenére a kevés, általam becsült politikusok közé tartozik. Nem vitatom, voltak meghatározó ballépései, (ezeket én is kemény hangon ostoroztam) de mint sokminden mást a rasszizmus és a náci eszmék térnyerését sem lehet egyedül az Ő nyakába varrni. nem egyedül irányította az országot! Volt “mögötte” egy kormány, egy párt és ott volt a parlament. Az a parlament amely tagjainak 60%-a csak a fizetését vette fel, az ország sorsát az egyéni érdekei elé helyezte.Ezek a képviselők megakadályoztak minden, általuk népszerűtlennek ítélt döntést.
    Itt álljunk meg egy pillanatra.
    Ma mit látunk? Ugyanazt mint már évtizedek óta, a politikusok és az un. civil szervezetek csak a saját kicsinyes érdekeik mellé szeretnének tömegeket állítani. Mennyien voltak a különböző szakmai érdekvédelmi tüntetéseken és mennyien azokon a megmozdulásokon amelyeken a demokráciánk lerombolása ellen tiltakoztak?Mi a fontosabb tüntetni a rendvédelmi dolgozók nyugdíjazása miatt vagy tüntetni az emberek faj szerinti megkülönböztetése ellen? Gyurcsány tudta hol a helye, de hol voltak a civil szervezetek amikor talán az utolsó szabad rádió mellett kellett megmozdulni?
    Most elérkeztünk a rasszizmus antiszemitizmus kérdéséhez. Voltak néhányan akik az utcán is felléptek az ordas eszmék ellen.A civil szervezetek hova tűntek? Ja, hogy pld. Kónya akkor pont a Jobbikkal tárgyalt és próbálta maga mellé állítani? Végtelenül szomorú!
    Egy szó mint száz, úgy érzem Gyurcsány és néhány rangos politikus ma már tudja hol a helye és tudja mik azok a kérdések amik valóban az ország jövője szempontjából fontosak. Fel tudják állítani a fontossági sorrendet. Tudja, ha sikerül visszaállítani a demokráciát utána mindenki jobban tudja érvényesíteni az egyéni érdekeit.
    Lehet írni, Gyurcsány fun vagyok (nem vagyok az, más a politikai beállítottságom), de a tényeken nehéz változtatni.És bizony ha nem lesz olyan párt amellyel teljes mértékben egyet tudok érteni (lesz) akkor bizony a DK-ra fogok szavazni. Annak ellenére, hogy inkább jobboldali vagyok mint baloldali.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  35. Ki grundolta össze a kerettörvényt. Nem a 2/3-ra hivatkozó maffia ?
    Törvény van. A lajbisok MOST ülnek a parlamentben. LÁTHATÓAN !
    No ne mondja MOST ezt valaki – mindegy, hogy ki – ezért GyF a hibás
    MOST ! Kié is MOST a törvényhozói hatalom?
    Miért is neveték ki az EP-ban Navracsicsot ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. anonyme 2012. február 25. szombat 20:51
    Véleményem ++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. anonyme kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149432 ):
    .
    “a rasszizmus és a náci eszmék térnyerését sem lehet egyedül az Ő nyakába varrni. nem egyedül irányította az országot!” – biztos, hogy nekem válaszoltál? Ezt ugyanis én sehol se állítottam, és ezután se fogom. A tények ellenében nem szoktam “érvelni”.
    .
    “Egy szó mint száz, úgy érzem Gyurcsány és néhány rangos politikus ma már tudja hol a helye és tudja mik azok a kérdések amik valóban az ország jövője szempontjából fontosak.”
    .
    1/ késő. Bár nem tudom biztosan, kikre gondolsz a “néhány rangos politikus” említésével, de a tény: 20 évből 12 év volt a “ballibeseké”. Tehát több, mint a szélsőjobbossá vált fideszé, és a szélsőjobbos vonásokat mutató mdf-é. Már bocsánat, de ha 12 év alatt képtelenek voltak rájönni, hogy “hol a helyük”, mi a dolguk, akkor most mi alapján hinném el, hogy hirtelen hipp-hopp ráébredtek? 12 év alatt el lehet veszíteni a hitelességet, végleg.
    .
    2/ számomra most se bizonyítják, hogy tudnák, “hol a helyük”, és mi a dolguk. Amit bizonyítanak, hogy megélhetési- és verbáldemokraták úgy, mint eddig, akik most se tudnak, nem is akarnak tömegbázist építeni, akik képtelenek önkritikával bátran szembenézni a hibáikkal, és elviselni, ha bírálat éri őket.
    .
    3/ Gyurcsány egy szűkkörű társaságban, de mégis nyilvánosan a közelmúltban annak a nézetének adott hangot, hogy persze, persze, ő megérti, hogy fontos az antifasizmus, de mégse tudja a koala felvállalni, a küldetései közé beemelni, mert hogy az nem “korszerű”, nem “időszerű”, de főképpen nincs neki pártszempontból politikai marketingértéke, hiszen azzal nem lehet tömegeket a dk zászlaja alá vonzani. Vagyis a saját fordításomban: a kolaának az antifasizmus nem kifizetődő. Hát kérem, addig is erős kétségeim volta GYF és a koala (korábban a dekarta) nácikkal való viszonyát illetően. De hát hogy a saját szájából ezt nyilvánosan is kimondja – ezt nem hittem volna.
    .
    Ne tudd meg, hogy mennyire ki voltam akkor – utoljára – akadva GyF és a koalája miatt. És eleve se akartam többé soha azokra a “demokratákra” szavazni, akik 12 évük alatt egyértelműen eltékozolták a lehetőségét, elárulták azt. Így a koalára biztosan nem szavaztam volna addig se, és egyáltalán senkire, merthogy most már valóban nincs kire. De ekkor úgy felment bennem a pumpa, hogy azt mondtam: hadd lám uram, mire megyünk ketten: a jobbikra fogok szavazni! Ha lúd, legyen kövér! Ha Magyarországon a “demokratákat” még mindig ilyen kómában tudják tartani, ill. maguk is kómában akarnak maradni, akkor kész, végeztem. Ez az ország nem érdemli meg a demokráciát, a lehetőségét se többé. Még szerencse, hogy nem is akarja, hiszen azt se tudja, mi az. És: nem is akarja tudni.
    .
    Ez az eset is mutatja Gyurcsány politikusi alkalmatlanságát: ilyen egy “demokrata”, egy “ballibes” politikus nem mondhat, tán még otthonának falai között se! Gyurcsány persze nem megélhetési, hiszen gazdag ember lévén valószínűleg nem pénzért politizál. Ő látványpolitikus, verbáldemokrata, akit a szereplés vágy hajt: hogy a médiát foglalkoztassa folyvást + a fan klub tagja elélvezzenek tőle. Sajnos, én mára már ráébredtem a hibámra, a tévedésemre: 2004-től sokáig bíztam benne, hogy ha valaki, ő tud tenni valamit a fasizálódás ellen. Is. Engem is elragadott a hevülete, a biztató szónoklatainak sora. Jó darabig. A fokozatos ráébredés nehéz és fájdalmas volt: többre nem futotta, nem futja neki. És az nem mentség, hogy de hát kérem, mindenki csak keresztbe tett neki, még a “sajátjai” is. Mert ha egy miniszterelnököt még a saját pártja, frakciója, képviselői se támogatnak, sőt gáncsolnak terveiben, szándékaiban, akkor ezt az állapotot nem szabad 4-5 évig húznia egy felelős miniszterelnöknek, hanem férfiasan beismerve tehetetlenségét le kell mondania. És akár ízibe építeni egy új szervezetet, pártot, amelyikkel közösen, tartósan együtt tud tovább lépni.
    .
    Hát így megy ez. So it goes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. “De ekkor úgy felment bennem a pumpa, hogy azt mondtam: hadd lám uram, mire megyünk ketten: a jobbikra fogok szavazni! Ha lúd, legyen kövér! Ha Magyarországon a “demokratákat” még mindig ilyen kómában tudják tartani, ill. maguk is kómában akarnak maradni, akkor kész, végeztem. Ez az ország nem érdemli meg a demokráciát, a lehetőségét se többé. Még szerencse, hogy nem is akarja, hiszen azt se tudja, mi az. És: nem is akarja tudni.”

    Mindig kíváncsi voltam a másik oldal véleményére, de most azt írom: kettőnknek nincs miről vitatkozni! Nem fogok olyannal vitázni aki jól megfontoltan, szándékosan megosztja a Fidesszel és a Jobbikkal szemben álló erőket.

    (Lehet hülyének nézni engem, de az idézett sorok nem egy demokratára vallanak. Na ki is nem tudja mi a demokrácia és Vonával együtt ki is nem akarja azt?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. anonyme, köszönöm, hogy igazoltál. Ha csak ezt az egyetlen mondat jelent számodra mondanivalót, a többi 20-30 mondatomat, amiben tényeket, érveket sorolok, teljesen negligálod – tipikus “ballibes” hozzáállás. Az, aki nem észleli, hogy ma már nincs mit megosztani, mert azt 2002 óta mára, a hivatásos “ballibesek” semmittevésének (és emiatt már hogyan is lehet hitelük) hála a fidesz zavartalanul bevégezte. És aki meg se hallja, hogy imádata tárgya, Gyurcsány kijelentése, hogy koalája számára nem kifizetődő az antifasizmus, hogy ez mekkora baklövés és abszurdum és hányingerkeltő egyes mezítlábasok számára, akiknek nap mint nap szembesülniük kell a nácik félelemkeltő jelenlétével – azzal tényleg nincs miről vitatkozni..

    Jobb, ha tőlem tudod, (bár valszeg a hited megakadályoz ennek észlelésében, elfogadásában) hogy Magyarországon a szélsőjobbos fidesszel, és a náci jobbikkal szemben semmiféle erők nem állnak. Ha ilyen erők lennének, akkor ma nem lenne Magyarország törvénysértő ország, nem lenne egy illegitim kormánya, és egy magyar törvény által tiltott náci parlamenti pártja. Az általad említett “erők” még csak nem is mernek ilyeneket mondani. Tán gondolni se. És mert a ballibes, “demokrata” népség beszopva a hivatásosak maszlagát ilyen “erők” létezésében hisz, hát ezért csak ismételni tudom: Magyarország csak azt kapta és fogja kapni, amit megérdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Nagyfiú vagyok már, nem kell engem kioktatni. Kinőttem már abból a korból, hogy megegyem s Szíjártó féle “elmúlt nyolc év” meg a “ballib” kezdetű szövegeket.
    Amíg lesznek akik a Fidesznek szívességet tesznek azzal, hogy megosztják az ellenzéket és amatőröket akarnak szembeállítani velük, Orbán nyugodtan alhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Nagyon igaza van,, e Vitanak” a Szögi esetet és a cigányok elleni gyilkosság sorozat ég és föld, a közös benne, hogy normális embereket megdöbbent és talán sokakat félelemmel is eltölt.
    Egy véletlen balesetből lett tragédia, amiből ezer féle magyar ellenes kitervelt rémséget kreált a sajtó. Nem kellett volna hogy így legyen. Láttam egy pszichológus nő nyilatkozatát az eset utáni napon, nagyon jól elmondta a lényeget. Mindenki rosszul reagálta le a helyzetet, de ez közel nem volt szándékos gyilkosság.
    A cigányok elleni gyilkosságok…nem írom le, amit már előttem oly jól leírtak, de tény, hogy ez szándékos emberölés volt.

    A közhangulat, a felfokozott cigányellenesség a Szögi eset után a média nyomására alakult ki, naponta adtak hírt az esetről. Közben persze a magyarok lefejezték a barátnőjüket, vagy éppen tarkón lőtték…ha magyar gyilkol magyart, az rendben van, az nem hír. Döbbenet!
    Ha egy cigány ember üti el a gyereket akkor és egy másik cigányt vernek meg, úgy hogy mire a mentő kiér, már nem tudnak segíteni, akkor most nincs miről írni, ez így nem lett volna hír.
    Ez van, ilyenek az emberek, a többség ( felmérések alapján).
    A kormányaink meg hagyják, mert mindegy ki ki ellen, csak legyen jól megosztott a társadalom. Ez a politikai játék lényege.
    Eddig a cigányság nem érdekelt senkit, most jönnek hozzá a szegények, aztán ki tudja…és mi itt az oldalon is csak überelni próbáljuk a gyalázatos esetekkel hogy kinek van jobban igaza , ki érdemli meg a sorsát és a büntetést.
    Nem így kellene lennie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. “Az ügyészség önálló alkotmányos szerv és nincs alárendelve se a kormánynak, se az Országgyűlésnek!”
    A papír mindent elbír.
    Te ezt el is hiszed, a jelen körülmények között?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. rupcsi
    .
    Szerinted a jelen körülmények jogállamiak? Mert én a jogállam körülményeiről írtam, tehát a koalíciós Gyurcsány-kormány idejéről. Szerintem most nincs jogállam mert egy bűnszervezet/maffia képviselői eltörölték az alkotmányt és saját diktaturájukat építették ki.
    Jogállamban az állampolgárok jogainak a védelme az ügyészség feladata és nem a kormányé.
    Az MSZP mozgástere a gyülőletbeszéd és a rasszizmus megfékezésére minimális volt:
    1) mert a törvényhozásban az SZDSZ és a FIDESZ (ki-ki saját megfontolásai alapján) ragaszkodtak a szabadságjogok teljeskörű fenntartásához;
    2) mert az ügyészségben a jobboldal diktatúrája már 2000 óta érvényesült és szándékosan nem akarta alkalmazni a törvényeket a rasszisták ellen;
    3) mert az utcákon és a médiákban tombolt a jobboldali terror éppen a Gyurcsány-kormány és a szocialisták ellen (emlékezzünk például a képviselőik elleni merényletekre).
    .
    e-Vitának sokmindenben igaza van, de túlzásba esik mikor a felelősséget a “ballibesekre” keni, mert 99%-ban a jobboldal felelős az elterjedt erőszakért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. A cigány terror már régebb óta tart! Elsősorban valós munkahelyek kellenének, s nem uszító szózatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. anonyme kommentjére ( http://nepszava.com/2012/02/magyarorszag/harom-eve-tombolt-a-fajuldozo-terror/comment-page-1.html#comment-149670 )
    .
    Kedves AN olvasó-író-közösség, íme, pontosan erről beszélek: ismét tipikus ballibes reagálás a “csak hódolat illet, nem bírálat” elvének rendíthetetlen alapállásából, amit immár 12. éve van szerencsém tapasztalni, elszenvedni a (korábban még “mieinknek” hitt) ballibesektő. A tények, érvek teljes mellőzésével csak a fensőbbségtudatból eredő zsigeri sértődöttség, felháborodás fontos egyedül. Bármiféle kritikából, vagy kritikának értelmezett véleményből csak annyi jön le számukra, hogy holmi mezítlábas amatőrök akarják kioktatni őket, a Nagy Szakértőket, akik a tudás, a demokrácia, a baloldaliság, a liberalizmus kizárólagos letéteményesei. Hát ugyan, hogy is jön ahhoz egy földhözragadt csóró mezítlábas, hogy bármit is kifogásoljon, bíráljon e zártkörű, elitklub dolgain? Egy mezítlábas, amatőr (amúgy magát demokratának, balosnak, esetleg libesnek hitt) állampolgárnak nincs más dolga, mint hogy feltétel nélkül csodálja őket, előadásaikat, írásaikat, bólogasson, kezet csókoljon, elélvezzen fantasztikus nagyszerűségüktől, és 4 évente menjen a fülkébe és szavazzon rájuk. Mert az jó. (A zártkörű elitklubnak.). Egyébként kuss legyen.
    .
    E zártkörű klub a gyakorlatban éppúgy alattvalónak tekinti az “amatőr” állampolgárt, mint a szélsőjobbos fidesz-jobbik, talán csak annyival rosszabb, hogy a ballibes “szakértői” klub verbálisan az ellenkezőjét vallja, és azok bizalmával él vissza, akiket szónoklataiban az “övéinek” nevez.
    .
    “megosztják az ellenzéket” – ezzel csak két problémám van: miféle ellenzéket? Ha a magukat ellenzéknek címkézőkről van szó, hát azokon ugyan mit lehet megosztani? (Hiszen épp nemrégiben osztódással szaporodott az egyik.) Bár, ha belegondolok, valóban nem értem, hogy a koala, a néhai mszp miért is ne tudna nyíltan is együttműködni a náci jobbikkal. Hiszen amúgy sincs semmi kifogásuk az ellen, hogy létezésükkel magyar törvényt és nemzetközi szerződést sértve Magyarország törvénysértő ország. Az lmp legalább valamivel becsületesebb: felvállalja nyílta(bba)n a kapcsolatot a náci jobbikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. e-Vitae
    “3/ Gyurcsány egy szűkkörű társaságban, de mégis nyilvánosan a közelmúltban annak a nézetének adott hangot, hogy persze, persze, ő megérti, hogy fontos az antifasizmus, de mégse tudja a koala felvállalni, a küldetései közé beemelni, mert hogy az nem “korszerű”, nem “időszerű”, de főképpen nincs neki pártszempontból politikai marketingértéke, hiszen azzal nem lehet tömegeket a dk zászlaja alá vonzani. Vagyis a saját fordításomban: a kolaának az antifasizmus nem kifizetődő. Hát kérem, addig is erős kétségeim volta GYF és a koala (korábban a dekarta) nácikkal való viszonyát illetően. De hát hogy a saját szájából ezt nyilvánosan is kimondja – ezt nem hittem volna.”
    .
    Fenti állításodat tényként közlöd – ilyen súlyos állítást valahogy igazolni lenne célszerű, mert nem eléggé hihető.
    Ez a lejáratáshoz használt technikák közé tartozónak hihetőbb.
    .
    Szomorú leszek, ha bizonyítod ezt, a DK már a nevéből adódóan is az ellenkezőjére kell, hogy igaz legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Kezdem már unni a képzelt felsőbbrendűségen alapuló cinikus kioktatást!
    Főleg egy olyantól akinek lövése sincs a bal és a liberalizmus különbségéről, s amúgy fideszes módra összemossa a két ideológiát és keveri az egyéni érdekeket a demokrácia alapérdekeivel.A XXI. sz.-i demokrácia sokkal bonyolultabb mint, hogy azt a wikiből meg lehessen tanulni.Engem rohadtul nem érdekel ha valaki újra akarja építeni a népidemokráciát, az ő dolga.Nekem elegem volt belőle és egykor némiképp tettem is ellene, hogy megszűnjön.Ma már kétségeim vannak a felől érdemes volt e.
    Nem tartozom azok közé akik csak azt a politikust értékelik akik azt mondják amit hallani szeretne és gyűlölettel fordul el azoktól akik kimondják a nyers igazságot.Az én országomnak a gazdaságpolitikáját alakítsa egy képzett, nemzetközi tekintéllyel rendelkező közgazdász és ne egy villanyszerelő. Kinek a pap, kinek a papnövendék.
    Valamikor régen, amikor az AN-ben csak az állás hirdetéseket lehetett olvasni, örültem, hogy Bartus bejelentette, komolyabb vizekre evez. Arra még álmomban sem mertem gondolni, itt is megjelenek a Fidesz ellenzéket megosztó képviselői. Lehet ezt bármilyen maszlagba csomagolni, aki ezt teszi az a diktatúra szekerét tolja. És ez már nem az eltérő nézetek ütköztetése, előremutató tény.
    Egykor minden ismerősömnek elsőként ajánlottam az AN-t, mostmár a kommenetek olvasását is ajánlom.
    Ja, és ahogy írtam, nem vagyok és sosem voltam Gyurcsány fun, más a politikai hitvallásom. Az értelmes, nagy tudású embereket értékelem mert ők vitaképesek, bármelyik oldalon álljanak is.És Gyurcsány ezek közé tartozik, bármennyire is akarják egyes csoportok nyakába varrni a Mohácsi vészt is.
    Végezetül. Mindenki nézzen magába, döntse el mennyi része van benne, hogy újra egypártrendszerben élünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Richard Field levele cáfolja Balog Zoltánt 2011. október 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos