Ronai and Ronai
AMERIKAI

Richard Field levele cáfolja Balog Zoltánt 2011. október 15. szombat 0:11 | AN

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Richard Field levele cáfolja Balog Zoltánt

Budapest – Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár azt állította a parlament eseti bizottságának ülésén, hogy Gyöngyöspatán provokáció történt, “egy magát jó szándékúnak nevező amerikai állampolgár úgy próbálta beállítani a romák kimenekítését, mintha valamifajta evakuálásról, menekülésről lenne szó” .Richard Field júliusban írott levele ezt cáfolja.

Lapunk birtokába került Richard Field eseti bizottságnak írott levele, amely cáfolja Balog állításait. Richard Field egyértelművé teszi, hogy a roma nők és gyerekek nyári táborba való szállítására nem került volna sor, ha a Véderő kiképző tábora nem fenyegette volna a kisebbségi lakosságot. Az alábbiakban változatlan formában közöljük Richard Field eseti bizottságnak írott levelét. A levél egyértelművé teszi, hogy a parlamenti bizottság koncepciós eljárást és boszorkányüldözést folytat, hogy elhárítsa azt a felelősséget, amely az Orbán-kormányt terheli a gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatban.

.

“ORSZÁGGYŰLÉS

Az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és

a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint

az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő

eseti bizottság

1055 Budapest, Kossuth L. tér 1-3

Dr.  Kocsis Máté Elnök Úr!

Tisztelt Elnök Úr!

Sajnálom, hogy nem áll módomban személyesen megjelenni az Ön által vezetett bizottság előtt, mert nem értek egyet a 34/2011. (VI. 7.) OGY országgyűlési határozat alapjául szolgáló feltételezésekkel, nevezetesen, hogy (1) április 22-én, pénteken nem került sor roma nők és gyermekek evakuálására, (2) én hazai vagy külföldi felek ügynökeként jártam el, amikor azt állítottam, evakuálás történt, (3) motivációim nem humanitárius, hanem politikai jellegűek voltak, és (4) én értesítettem az Associated Press hírügynökséget.

Mint az USA-ban bejegyzett jótékonysági magánalapítvány, az Amerikai Ház Alapítvány – mely a Magyar Vöröskereszttel és más magyar civil szervezetekkel a szegénység, a hajléktalanság és a társadalmi kirekesztés kérdéseiben működik együtt (lásd: www.amerikaihazalapitvany.hu) – elnöke személyesen tapasztaltam a mélyszegénységben élők – többségükben történetesen roma származású, az oktatási, egészségügyi ellátásokhoz és munkahelyekhez korlátozott hozzáféréssel rendelkező emberek – által megélt nehézségeket. Az idén márciusban és áprilisban a roma negyedeket terrorizáló egyenruhás polgárőrök és gyűlöletcsoportok látványától kiborultam, ahogy a legtöbb külföldi, aki akkor Magyarországon tartózkodott.

Első ízben március 19-én, szombaton látogattam Gyöngyöspatára, három nappal azután, hogy az egyenruhás önjelölt polgárőrök befejezték Gyöngyöspata elleni 16 napos ostromukat és továbbmentek Hajdúhadházra. Farkas János helyi roma vezetővel gyalogosan bejártam a roma negyedet, számos családdal beszéltem, köztük azokkal is, akik egy, a roma gettón kívüli ingatlant próbáltak meg megvásárolni, mely arra biztatta a Jobbik elnökét, Vona Gábort, hogy az úgynevezett „Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet”, a Magyar Gárda utódszervezetét arra kérje, foglalják el Gyöngyöspatát azzal az ürüggyel, hogy megvédik annak lakóit a „cigány bűnözéstől”.

Az ezen látogatás során általam szerzett információk és fényképek képezték a Budapest Times-ban idén tavasszal megjelent, a vidéki szegénységről, a társadalmi kirekesztésről, és a radikális jobboldal térnyeréséről szóló 10 cikkből álló sorozatom egyik, „A Call to Alms” című részének alapját.

Március 24-én, csütörtökön tértem vissza Gyöngyöspatára a Vöröskereszt önkénteseivel, hogy élelmiszert és egyéb szükséges cikkeket osszunk szét a lakosságnak, valamint április 19-én, kedden is, ezúttal Mezei Istvánnal, a Vöröskereszt (gyöngyöspatai születésű) tanácsadójával, hogy találkozzunk Tábi László polgármesterrel, és megvitassuk egy iskola utáni tanuló-központ megnyitásának, valamint a gyöngyöspatai munkanélküli romák foglalkoztatásának terveit. Megdöbbenéssel hallottuk Tábi polgármester tájékoztatását arról, hogy előző este a város közgyűlése elfogadta lemondását.

Miután tudomásunkra jutott a polgármester lemondásának ténye, Farkas Jánostól azt is megtudtuk, hogy a roma közösséget rémületben tartja egy egyelőre ismeretlen számú „hétvégi harcosok”-ból álló csoport Nagypéntekre tervezett megérkezése, akik a roma negyed szomszédságában lévő hegyoldalban terveznek három napos (éjszakai lőgyakorlatot is magába foglaló) kiképzést. A kiképzést egy félkatonai csoport szervezte, amelynek vezetője többszörösen büntetett, akinek a honlapján félautomata fegyvereket viselő, vérrel összekent arcú katonák képei láthatók.

Miután különböző önjelölt polgárőr csoportok több-kevesebb intenzitással közel két hónapja terrorizálták a gyöngyöspatai roma közösséget, Farkas úr elmondta nekünk, hogy „a romák már nem bírják tovább idegekkel”, és hogy „ennek baj lesz a vége” (Farkas úr jóslata egy héttel később valóra is vált, amikor április 26-án, kedden éjszaka – két nappal azután, hogy a nők és gyerekek visszatértek a nyári táborokból – verekedés tört ki a roma negyedben a helyi lakosok és egyenruhás önjelölt polgárőrök között a nagyfokú rendőri jelenlét ellenére, s jó néhány fiatal ember kórházba is került). Ezen beszélgetés alapján Mezei István és én megkértük Selymes Eriket, a Magyar Vöröskereszt igazgatóját, hogy küldje biztonságos helyre a roma nőket és gyermekeket a katonai gyakorlatok időtartamára.

Ha én vagy Mezei István tudtunk volna a Belügyminisztérium azon tervéről, hogy Nagypénteken több száz rendőrt küld Gyöngyöspatára, hogy megvédje a roma lakosokat az Eszes Tamás vezette „Véderő”-től, akkor a nők és gyermekek nyári táborokba buszoztatására azon a hétvégén nem lett volna szükség. Mivel azonban az ilyen jellegű tervezett rendőri intézkedések titkosak, sem én, sem a Magyar Vöröskereszt, sem a gyöngyöspatai romák nem tudhattuk, hogy a kormány intézkedéseket tervez a romák életének és vagyonának védelme érdekében.

Utólag világossá vált számomra, hogy a Magyar Vöröskeresztnek is és a magyar kormánynak is a maguk eszközeivel a gyöngyöspatai romák megvédése volt a közös célja. Civil szervezetként a Vöröskereszt nem küldhetett fegyveres őröket a romák megvédésére, így az egyetlen dolog, amit tehetett, az volt, hogy április 22-én, pénteken reggel 8 órakor buszokkal nyári táborokba szállította a nőket és gyermekeket. A Belügyminisztérium több száz rendőrt vezényelt ki, ők csak reggel 9 óra körül érkeztek meg.

A fentiek kiegészítik az április 24-én kiadott közleményemet, melyet csatoltan megküldök. Mellékelem továbbá az Amerikai Ház Alapítvány 2010-re vonatkozó éves jelentését.

Örömmel számolhatok be arról, hogy a Magyar Vöröskereszttel együtt dolgozva hatalmas sikert könyvelhettünk el mintegy 23.000 vidéken élő magyar család életkörülményeinek javítására tett erőfeszítésünkkel, melynek keretében vetőmaggal láttuk el a programban részt vett családokat, amellyel elkezdhették egy-egy konyhakert művelését, és bizonyos esetekben csirkeállományt is biztosítottunk számukra. Bízunk benne, hogy a programot a következő évben tovább bővíthetjük.

Gratulálok Balog Zoltán államtitkárnak ahhoz a figyelemre méltó előrehaladáshoz, amelyet  májusban ill. júniusban a 800 ezres magyarországi roma lakosság helyzetén javító keretprogram kidolgozásában elért. Engedjék meg, hogy javasoljam, hogy a tavaly belvizek sújtotta területeken élő munkanélkülieket a harmadlagos vízelvezető árkok megtisztításában alkalmazzák, mivel ez a befektetés busásan megtérülne.

Tisztelettel:

Richard Field

Lancaster, 2011.július 28.”

.

Richard Field levele Farkas Flóriánnak
Budapest, 2011. október 13., csütörtök (OS) -

Tisztelt Farkas Úr!

www.fidesz.hu illetve a www.oronk.hu honlapon kedden megjelent cikk szerint azzal vádolt engem, hogy  “lelke nincs, csak pénze”.

Mellékelten küldöm a Szerelmes levelek egy Neonácihoz című könyvemet. Ha elolvassa, talán másképp látja majd a dolgokat s bocsánatot kér ízléstelen kijelentéséért.

Tisztelettel:

Richard Field
elnök
American House Foundation
www.amerikaihazalapitvany.hu
Lancaster, Pennsylvania, USA

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 14 szavazatból)
Richard Field levele cáfolja Balog Zoltánt, 3.8 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Balog Zoltán pap?
    Ez biztos?
    Valami kimaradt a tízparancsolatból , ja hogy úgy tudta hogy csak kilenc?!
    Ezt St.Peter nem veszi be !!!!!!
    De hát a pokolban van hely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  2. Ami a magyar kormány részéről, és társszerve,a jobbik részéről folyik,az enyhén szólva is undorító!
    Ami ezzel kapcsolatban folyik a médiákban az meg egyenesen felháborító!Hazudnak minden szinten, és védik a hazugságaikat tűzön vízen át!
    Még jó, hogy előbb, vagy utóbb, de minden kiderül!
    “Keresztény “kormányunk már mindent megcsúfolt. Most a kereszténységet.
    Orbán, Balog, Farkas Flóri,ennek emblematikus figurái!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  3. Az rendben van, hogy Richard Field egy joindulatu ficko. De ezt talan nem kellett volna«Gratulálok Balog Zoltán államtitkárnak ahhoz a figyelemre méltó előrehaladáshoz, amelyet májusban ill. júniusban a 800 ezres magyarországi roma lakosság helyzetén javító keretprogram kidolgozásában elért. Engedjék meg, hogy javasoljam, hogy a tavaly belvizek sújtotta területeken élő munkanélkülieket a harmadlagos vízelvezető árkok megtisztításában alkalmazzák, mivel ez a befektetés busásan megtérülne.»
    Remélem, hogy ez csak egy udvariassagi formula volt. Viszon a munkanélküliek munkaba terelése nekem nem tünik oly megnyugtato megoldasnak, ha a gyöngyöspatai cirkuszra gondolunk. A közmunka inkabb cselédsorba süllyedés, mint munkahoz valo jutas. Kar, hogy ez történt ezzel a szimpatikus emberrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Azt javaslom, hogy a közmunkásokat Attila sírja feltárására vessük be. Ebben a zsadányi polgármester sokat tud segíteni, mert ő tudja, hol kell keresni….
    Ha meg azt megtaláltuk, azonnal jöhet szegény, jobb sorsra méltó Petrovics Sándorunk is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  5. Farkas Flóriánnak valóban nincs lelke , de legalább pénze sem sok. Csak annyi amivel jól megvásárolták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  6. Farkas Florian jobb ha hallgat !!!!!!!
    Elszamolhatna vegre a Roma Holocaust penzekkel amiket egyszeruen elsibolt!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Gayza -
    Farkas Flóriánnak esze sincs sok! Azért van ott, ahol.
    Le a kalappal R. Field előtt! Szégyenletes viszont az, hogy mindezt nem mi, itt élő magyarok tettük összefogva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Sajnos Magyarországon nem akarják megoldani a “cigány “problémát demokratikus módon.
    Direkt elvadítják a cigányokat azzal hogy kihúzzák alóluk a megélhetés pénzügyi alapjait, se munka se segély,rendszeres megalázás,stb, és amikor elvadulnak a cigányok akkor mutogatnak hogy “na lám”.
    Megjelenik egy ember,Richard Field, és felmerül a “veszélye” annak hogy simán megszünteti a problémát, egyből elkezdenek rágalmazni. Richard Fieldet azért rágalmazzák, hogy nehogy véletlenül megoldja a problémákat.
    Sajnos ugyanilyen rágalom éri az egyszerű polgárt is ha jót akar.
    Sajnos ez egy gonosz társadalom ami itt van,ami Gyöngyöspatán történt, az nácizmus.
    Sajnos ez van.
    Balog Zoltán és Tőkés László ha meg akarta volna oldani ezt a problémát, akkor már rég megoldották volna. Sajnos minden szavuk álszent, önmaguk szentté avatását egyengetik, és semmi konkrét intézkedést nem látok részükről, csak vég nélküli öndicséretet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Geyza
    2011. október 15. szombat
    13:27

    No meg amit ellopott és az sem kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. 2010. november 08. hétfő, 04:05 | Lázár György -Galamus|
    Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára Kanadában járt. Szereplését a kanadai média egyre inkább úgy értékeli, hogy Budapesten egy rasszista kormány került uralomra, amelyik kriminalizálni kívánja a sok ezer Kanadába menekült magyar romát. Balog azt nyilatkozta, hogy „a magyar és a kanadai rendőrség információinak összekapcsolásával” kell megoldani a romák ügyét, és hogy szerinte sokan „kihasználják az emberek hiszékenységét és nyomorúságát, s megpróbálnak visszaélni a nagyvonalú kanadai menekültügyi és szociális rendszerrel”.

    Balogot az Ottawa Citizen olvasói levele cinikus és érzéketlen politikusnak nevezi. Felemlíti Elie Wiesel budapesti látogatásakor elhangzott szerencsétlen megnyilvánulásait is*.

    A magyar kormánynak egy Balognál tapasztaltabb politikust kellett volna Kanadába küldenie, mert úgy tűnik, hogy a magyar külpolitika éppen akkor mondott csődöt, amikor a kormány kétségbeesetten próbálja szalonképesre sikálni nemzetközi imázsát. Budapesten még mindig nem értik, hogy az amerikai külügyminisztérium közleményben hívja fel a Magyarországra utazó amerikaiak figyelmét a magyar rasszizmusra, és a befolyásos Foreign Policy folyóirat éppen most közölt interjút Mohácsi Viktóriával, akit Amerikában az egyik leghitelesebb magyar politikusnak tartanak.

    Ami a Kanadába menekült magyar romák többségét illeti, ők nagyon is jól vannak. A hamiltoni helyi újságban egy magyar roma tizenéves azt írja, hogy idén májusban érkeztek, és remekül érzi magát, mert Magyarországon „nagyon nehéz volt romának lenni”. Az egyik kanadai blogoló így válaszolt: „Szeretettel üdvözlünk Kanadában!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bayer most éppen szereti a cigányokat 2013. szeptember 25. szerda

Szélsőjobbos futballhuligánok tomboltak Konyáron 2013. szeptember 12. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos