Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem ért egyet az EP a szélsőjobb uniós finanszírozásával 2012. április 5. csütörtök 14:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem ért egyet az EP a szélsőjobb uniós finanszírozásával
Brüsszel – Nem ért egyet az Európai Parlament képviselőinek többsége az EP húsztagú vezetői fórumának azon döntésével, hogy uniós finanszírozáshoz jusson az elsősorban szélsőjobboldali pártokat tömörítő Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége (ENMSZ) – írta csütörtökön megjelent legfrissebb számában a European Voice című brüsszeli hetilap.
.
A címoldalas cikket illusztráló fénykép azt a jelenetet ábrázolja, amikor a Jobbik tagjai uniós zászlót égetnek egy budapesti tüntetésen.
.
Az Economist-csoporthoz tartozó, csakis uniós ügyekkel foglalkozó újság emlékeztetett arra: az Európai Parlament vezetése nemrégiben hozzájárulását adta, hogy a pártszövetség uniós központi költségvetési juttatást kapjon, jóllehet az ENMSZ nem teljesíti a támogatáshoz előírt azon feltételt, hogy hét EU-tagállamból összesen legalább 25 képviselővel rendelkező frakciót alakítson az EP-ben.
.
Ezzel a döntéssel fejezte ki elégedetlenségét a 751 EP-képviselő többsége egy múlt heti plenáris szavazáson. A képviselők az EP költségvetésénél szigorúbb szabályozást sürgettek, hogy azzal megakadályozható legyen az idegengyűlölő vagy rasszista nézeteket hirdető pártok uniós pénzhez jutása, vélte a cikkíró. Hozzátette, hogy vannak a döntésnek védelmezői is, akik szerint nem engedhető meg, hogy a nagy pártok képviselői azért tiltsák meg kisebbek finanszírozását, mert nem értenek egyet azok nézeteivel.
.
Az EP szabályai szerint a parlamentben képviselt pártok összesen 18,9 millió euró juttatásban részesülhetnek a személyzet, illetve az adminisztráció fenntartásához, a juttatás pártcélokra nem használható fel. Az összeget az egyes pártcsoportok között nagyjából “méretarányosan” osztják fel. A legnagyobb keretet, 6,5 millió eurót idén a legnépesebb frakció, az Európai Néppárt kapja, a szocialisták (4,3 millió euró) és a liberálisok (1,95) előtt. Az ENMSZ nem egészen 290 ezer euró támogatáshoz jutott.
.
A szövetséghez olyan pártok tartoznak, mint a Jobbik, a francia Nemzeti Front, a Brit Nemzeti Párt, az olasz Fiamma Tricolore, a svéd Nemzeti Demokraták, a Belga Nemzeti Front. A lap idézte Helga Trüpel német zöldpárti képviselőt, aki szerint a csoport pártjai „egyfajta új fasizmust képviselnek”, amit a képviselők „nem akarnak anyagilag támogatni”. Trüpel szerint a Jobbik antiszemita is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 15 szavazatból)
Nem ért egyet az EP a szélsőjobb uniós finanszírozásával, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Meg tudom érteni, hogy nem szeretnék finanszírozni azokat a lényeket, akik az EU zászlaját elégetik! Dőzsölnek azoknak a pénzéből, akiknek nekirontanak – a normálisan gondolkodók ilyet csak elítélhetnek!
    Aggyad ide a tiéd pénzed, aztán majd jól hátbatámadunk a tiéd pénzedből!
    Ilyen katyvasszal, mint ami ezekenek a fejében van, fel nem foghatom, hogyan tudnak létezni? Na és persze a támogatóikról sem szabad megfeledkezni, mert szerintük “diktál nekünk az EU és a zorbán pedig jól megvéd minket, mert bánccsák a magyarot”! Csak arról felejtkeznek el, hogy beléptünk egy közösségbe, olyan törvényekkel, amikkel beléphettünk és elfogadtunk olyan szabályokat, melyeknek mostanában szembemegyünk – kifelé áll a szekérrúd, mert a mostani Alaptörvényünkkel már nem is lehetnénk ennek a közösségnek a tagja, hogy nem lehet ezt megérteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. Ezek még pénzt is kapjanak???!!! Hát a K anyjukat!
    Ez a demokrácia gyengesége! Az, hogy erről még vitatkoznak is. Nem elég, hogy szó nélkül tűrik az uniós zászló égetését.
    Ha jól megnézzük a benne található pártok neveit, mind nacionalisták. Ez összeegyeztethető az uniós elvekkel?
    Biztos, hogy nekem kell az ilyen demokrácia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Igen adjunk sok pénzt a demokrácia ellenes lényeknek nem biztos hogy ellenünk használják fel,várjuk meg a végét ráérünk akkor tenni valamit ha már kezdenek kiirtani minket,mert nem álltunk be közéjük.
    Ilyen szövegek hangoztak el választások előtt nálunk is amikor Bartus úr és Debreceni úr megírta mi várható ha hatalomra kerül a jelenleg uralkodó banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Beszarás…Az EU fizetne azoknak akik az EU felszámolását akarják ?
    Ezt nem hittem volna …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Nagyon hiányzott már az EU-nak egy Orbán. Felfrissíti az emlékezetüket, hogy miért is értékek azok, amiket értékeknek tartanak, és hogy hogyan is kell védekezni a belső métely ellen.
    A szervezet a káros anyagokat egyrészt kirakja magából, másrészt falósejtekkel megsemmisíti.
    Hatásos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Végre az EP már ébredezik! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. aggyad a pézt. mostan. mert nem ülök ám itt már sokáig…-Fidesz politika egy mondatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Szidják az EU-t, égetik a zászlaját, miközben Magyarország is tagja az EU-nak, gyűlölködnek, “nem leszünk gyarmat” – hasonló idiótaságok, közben meg az EU által adott pénzzel tömik a zsebüket. Ez az ő tisztességük. Pfujjjjj!

    Ha már a tisztességet emlegetem: most este volt egy rádióműsor gróf Teleki László 1861-es öngyilkosságáról. Az egyik történész azt mondta, hogy nehéz beszélni, nehéz megmagyarázni ma még a középgenerációnak is, a fiataloknak meg különösen, mit jelent az a szó, hogy TISZTESSÉG. Ma már nem dtörténik meg, hogy egy politikus azért legyen öngyilkos, mert úgy érzi, hogy tisztességtelenné válna. Pedig Teleki László nem vált tisztességtelenné, nem követett el semmit. De Magyarországnak akkor nem vált volna javára, ha nem kiegyezésre törekedne a Habsburgokkal, de Teleki László függetlenség-párti volt, itthon és emigrációban is a Habsburgok ellen politizált.

    Igen, Magyarországon ma már egy politikus még csak lemondani sem akar, mikor bebizonyosodik, hogy csalt, lopott, hazudott. Plagipali utolsó percig – míg ov el nem takarította – kapaszkodott a székébe. Nem az életéről volt szó, csak a pozíciójáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. A pozíciója az élete.
    Fényben és pompában .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Azt hiszem az itt a nézőpont: adjátok a pénzt, ha jót akartok, különben nem
    tudunk kilépni és mi lesz veletek. Remélem nem akartok megbukni, ha maradunk?
    Jó, hogy az EP felismerte, mert még az ükükükunokáink is fizethetné a hitelből
    kiosztott nemzeti vagyont. Amiből egyesek ükükükunokájukkal együtt kiskirály
    módjára, életük végéig dőzsölhetnek. Ezt hozta a rendszerváltás nekik. Eddig
    a mi pénzünkből és az eladott “családi vagyonból”. Mivel nekik mindez nem volt
    elég, még kölcsön is kellene. Mi meg szedhetünk gombát és tenyészthetünk
    kecskét – mondjuk – a 10. emeleten. De lehet a Cséri telepen is lakni szemetet
    guberálva. Mondhatom, jól kib…ott velünk az átkos. Átkozzuk is még mindig.
    Nem tudjátok miért ? Talán az EP is észrevette a hamis prófétáink “jótetteit”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Ki az erősebb? Az EP vagy húsztagú vezetői fóruma?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Talán támogatni kellene az RPG 6-7 beszerzését és más eszközök gyűjtését végző csoportokat. Nem kellene megpróbálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Ego
    2012. április 5. csütörtök
    18:01
    “Nagyon hiányzott már az EU-nak egy Orbán. Felfrissíti az emlékezetüket, hogy ………”
    -
    Nem vagy te egy túl optimista?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Ennél nagyobb hülyeséget még nem láttam. A demokrácia ellenségei bejuthatnak az országok parlamentjeibe, ugyanúgy az EP-be is, az országok és EP támogatja saját ellenségét, mert nem ellenfélről kell beszélni ez esetben.Semmi keresnivalójuk nincs a parlamentekben és semmi támogatást nem szabadna, hogy kapjanak !!!Ezek ultra-jobbosok és a demokrácia ellenségei…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Ugyanez vonatkozik a magyarországi parlamentre is, ahol a neonáci Jobbik Magyarországért Mozgalom párttámogatásban részesül – hasonlóan a demokratikus pártokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Nagyon meg kellene gondolni a Magyarországnak nyújtandó hiteleket.Elég volt a Simicska cégeinek támogatásából.Az én pénzemen ne gazdagodjanak ezek a díszpintyek.
    Orbán megerősítheti belőle mivel nincsenek nemzeti kincseink /földgáz,olaj stb/ a diktatórikus hatalmát.Köszönjük Európa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos