Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beindul az államegyházi úthenger 2012. február 22. szerda 20:51 | AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beindul az államegyházi úthenger

Budapest – A Magyar Katolikus Püspöki Kar Állandó Tanácsával kollaborál az államegyházi státusz betöltésében és az állami pénzek lenyúlásában a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház, amit ők “ökumenizmusnak” neveznek. A reformáció nagyjai a sírban forognának, ha tudnák, hogy a református székházban tartották a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia püspökei az idei első találkozójukat, ahol a tőlük független egyházak kirekesztéséről és az állami pénzek megkaparintásáról és az államhatalom felhasználásáról tárgyaltak.

A közös közlemény szerint a találkozó a “testvéri kapcsolatok” ápolásán és a személyes beszélgetés lehetőségén túl alkalmat kínál az ökumené és “az egyház társadalmi szolgálata időszerű kérdéseinek” megbeszélésére is. Ez utóbbi, “az egyház társadalmi szolgálata időszerű kérdései”, nem más, mint az állam és az egyház összefonódásának erősítése, hivatkozás az adófizetők pénzének gátlástalan lenyúlására, az állammal szembeni zsarolásra, illetve a polgárok szabadságának állami eszközökkel való korlátozására, a lelkek fölötti uralom erőszakos megszerzésére.

A megbeszélés keretében – a MAZSIHISZ-szel való előzetes egyeztetés alapján – az egyházak képviselői megállapodtak abban, hogy keresztény-zsidó imaórát szerveznek. Ez illeszkedik abba a kormányzati elképzelésbe, hogy látszatintézkedésekkel próbálják leplezni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének antiszemita jellegét és a magyar társadalom fasiszta és náci eszmékkel való fertőzöttségét. Ehhez egyes zsidó szervezeteket próbálnak megnyerni, oly módon, hogy őket a közös pénzlenyúlások részesévé teszik. A tervek szerint “évenként megtartandó közös imádság” részleteinek kidolgozására az egyházak a Keresztény-zsidó Tanácsot kérik föl. Magyarul: egy évben egyszer imádkoznak majd a zsidókkal, hogy túlzásba ne vigyék, de ez az aktus azért érv legyen az antiszemitizmussal szemben, miközben az egy évben egyszer való imádkozás maga is antiszemitizmusra utal. Ennek az évi egy imának a kidolgozására is a Keresztény-zsidó Tanácsra van szükség.

Az “egyház és a kormányzat kapcsolattartásával összefüggő tapasztalatok kicserélése alapján” az egyházvezetők “több egyenetlenséget is látnak”, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy nem állították még teljesen a szolgálatukba a teljes államapparátust, és nincs az a közpénz, ami nekik elég lenne. Ezek megoldására “jobb és átláthatóbb információáramlást” kérnek és remélnek a kormányzat illetékeseitől. Ez gyakorlatilag azt az igényt jelenti, hogy a magyar állam álljon szolgálatára a Magyar Katolikus Püspöki Karnak és a vele kollaboráló protestáns nagyegyházaknak. A püspök urak “külön témaként egyeztettek az úgynevezett egyházi pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatokról”. Ezzel kapcsolatban “aggályosnak tartják azt, hogy a pályázati kiírás nyitottsága miatt gyakran az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő egyházi szervezetek” is pályázhatnak.

Mit jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy a katolikus és a korrupt református valamint evangélikus püspökök a kormánynál megtámadják azt, hogy tőlük független “egyházi szervezetek” is pályázhassanak közpénzekre. Miközben ők pályázatoktól függetlenül kapnak évente milliárdokat alanyi jogon, amelyekről elszámolniuk sem kell senkivel. A tőlük független egyházakat nem is “egyháznak”, hanem “egyházi szervezeteknek” nevezik. Azt nem lehet tudni, hogy mit értenek az alatt, hogy “az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő” egyházi szervezetekről van szó. Milyen “belső rend” az, amit az államegyházak számon kérnek tőlük teljesen független egyházaktól, gyülekezetektől, amelyek alapvető joga olyan egyházi belső rendet kialakítani, ami nekik tetszik? Ez azonban a katolikus államegyháznak, amelytől nem is lehet megkülönböztetni a liturgián kívül a református és az evangélikus korrupt és az állammal “paráználkodó”  egyházakat, felhatalmazást nyújt arra, hogy kétségbe vonják mások jogát, hogy “úgynevezett egyházi pályázatokon” részt vegyenek. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ostromolni fogják a kormányzatot, hogy rajtuk kívül senki ne kaphasson állami pénzt, ennek érdekében tiltsák be az “úgynevezett” egyázi pályázatokat, és ezeket a pénzeket mindenféle pályáztatás nélkül adják nekik, akik “az egyházak belső rendjét”, vagyis saját reguláikat figyelembe veszik.

A közoktatás területén elsősorban a finanszírozás és az oktatás szervezése terén tapasztalható tisztázatlanságok kapcsán az egyházak vezetői egyértelműen kijelentették, hogy az általuk fenntartott oktatási intézmények kiszámítható működésében érdekeltek és őrizni kívánják a felekezetileg elkötelezett, minőségi oktatás eredményeit. Az “általuk fenntartott oktatási intézmények kiszámítható működésében érdekeltek” fordulat magyarul azt jelenti, hogy garantáltan, minden feltételtől függetlenül, a költségvetés helyzetét is figyelmen kívül hagyva, őket tartsa el az állam az adófizetők pénzéből, méghozzá az általuk elképzelt életszínvonalon. A mondat második fele, hogy “őrizni kívánják a felekezetileg elkötelezett, minőségi oktatás eredményeit”, azt a hazugságot jelenti, amellyel azt próbálják elhitetni, hogy a felekezetileg elkötelezett oktatás jobb, magasabb színvonalú, mint a világi vagy világnézetileg semleges oktatás. Ez a hazugság a hivatkozás és a zsarolás alapja.

Az egyházi vezetők elhatározták, hogy a hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatos egyeztetések megkezdése érdekében közös levélben keresik meg az illetékes kormányzati felelősöket. Vagyis megkezdődik az erőteljes nyomulás a polgári lelkiismereti szabadság felszámolására. Az iskolákban nemcsak a gyerekeket, hanem a gyerekeken keresztül a szülőket is az egyházi világnézeti terror alá kényszerítik az államhatalom eszközeivel.

Az egyházaknak a cigányság között végzett szolgálata különleges és előremutató példái az egyházak által elindított és fenntartott cigány szakkollégiumok, amelyek finanszírozásának megoldásával kapcsolatban az egyházi vezetők bizakodással várják az illetékes államtitkársággal való további egyeztetéseket: egy újabb hivatkozás további pénzek kizsarolására.

Az egyházvezetők “a szerdán kezdődő böjt kapcsán, annak lelki aspektusát kiemelve, megemlékeztek az emberi igyekezet és a mindennapi fáradozás megszakításának jótékony hatásáról, az elcsendesedés és ima erejéről. A böjt a mérlegelés és a szembenézés, az alázatra és a szelídségre hangoló megállás alkalma, amelyre nagy szüksége van egyházainknak és egész társadalmunknak”.

Az egyházvezetőknek ugyanakkor egyetlen szavuk sincs, hogy Magyarországon hány ember kénytelen a “fáradozását” megszakítani böjt nélkül is, mert nincs munkája, és hány embernek nem jut elégséges falat, mintha folyamatosan böjtölnének. Ezzel szemben a püspök urak degeszre zabálhatják magukat azoknak a pénzén, akik egyebek mellett közpénzek egyházak által történő lerablása miatt nélkülöznek. Mondjuk, ebben nincs nagy változás, mert ez a történelemben mindig, beleértve a Kádár-rendszert is, így volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Beindul az államegyházi úthenger, 4.6 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Az utolsó bekezdés nagyon tetszett.
    ÉdesjóAteistenem! De jó, hogy nem élek ott abban az országban a csuhás ördögök között! Nekem már egy ilyen cikktöl is felforr az agyam. Ha ott élnék megütne a szél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  2. A HETEDIK
    E világon ha ütsz tanyát,
    hétszer szűljön meg az anyád!
    Egyszer szűljön égő házban,
    egyszer jeges áradásban,
    egyszer bolondok házában,
    egyszer hajló, szép búzában,
    egyszer kongó kolostorban,
    egyszer disznók közt az ólban.
    Fölsír a hat, de mire mégy?
    A hetedik te magad légy!
    .

    Ellenség ha elődbe áll,
    hét legyen, kit előtalál.
    Egy, ki kezdi szabad napját,
    egy, ki végzi szolgálatját,
    egy, ki népet ingyen oktat,
    egy, kit úszni vízbe dobtak,
    egy, ki magva erdőségnek,
    egy, kit őse bőgve védett,
    csellel, gánccsal mind nem elég, -
    a hetedik te magad légy!
    .
    Szerető után ha járnál,
    hét legyen, ki lány után jár.
    Egy, ki szivet ad szaváért,
    egy, ki megfizet magáért,
    egy, ki a merengőt adja,
    egy, ki a szoknyát kutatja,
    egy, ki tudja, hol a kapocs,
    egy, ki kendőcskére tapos, -
    dongják körül, mint húst a légy!
    A hetedik te magad légy.
    .
    Ha költenél s van rá költség,
    azt a verset heten költsék.
    Egy, ki márványból rak falut,
    egy, ki mikor szűlték, aludt,
    egy, ki eget mér és bólint,
    egy, kit a szó nevén szólít,
    egy, ki lelkét üti nyélbe,
    egy, ki patkányt boncol élve.
    Kettő vitéz és tudós négy, -
    a hetedik te magad légy.
    .
    S ha mindez volt, ahogy írva,
    hét emberként szállj a sírba.
    Egy, kit tejes kebel ringat,
    egy, ki kemény mell után kap,
    egy, ki elvet üres edényt,
    egy, ki győzni segít szegényt,
    egy, ki dolgozik bomolva,
    egy, aki csak néz a Holdra:
    Világ sírköve alatt mégy!
    A hetedik te magad légy.
    .
    1932

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  3. A költő: JÓZSEF ATTILA
    (véletlenül lemaradt, bocsi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Akkor, amikor a “vezír” a püspöki konferencián tartott előadásán beígérte az oktatás átadását az egyháznak, győzelemre segítéséért cserébe, nem vették komolyan!
    Akkor sem mikor a templomokba fel KELLETT olvasni a konferencia által kiadott ajánlást a választásokra!!
    Tessék!
    Most lehet csodálkozni!
    Nehezen lehet majd ezeket “visszakényszeríteni” a templomok falai közzé, de meg KELL tenni!!!

    Meg lehet keresni a beszédét, az ajánlás szövegét, és közbe lehet “tanulni” is!
    Lehet majd tolongani a hittanra beiratkozásnál is!
    http://uj.katolikus.hu/adattar.php?h=6

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Lehet hogy a komcsik tudtak valamit ?
    Ezzel a pap-fóbiájukkal ?
    ( Petőfiről tudható hogy megvetette a papi kart.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Már az elismerni kívánt egyházak, vallások felsorolása, törvénybe iktatása óta ezt kántáljuk!
    Ha nem csak itt a kommentekben verjük az asztalt, és járjuk körül a témát, hanem sokkal több hírt, nyilvánosságot kapott volna az az ügy, ma talán nem lenne aktuális a hír.
    Ideje lenne a prominenseknek is rájönni, a fidesz nem hanyagságból cselekszik úgy, ahogyan tesz. Ha ez nem megy, olvassanak kommenteket! Megmagyarázzuk nekik, mire figyeljenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Olvassák fel megint maguknak, naponta, a “vezír” jelenlétébe!
    .
    “EU csatlakozás 2004.

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyilatkozata
    az EU-csatlakozás alkalmából.

    Mi katolikus püspökök meggyőződéssel valljuk, hogy Krisztus Európa reménye. Benne bízva nézünk történelmünk új szakasza elé és kérjük a gondviselő Isten segítségét, hogy az Európai Unió kibővítése a népek közötti kiengesztelődést, a megbékélést, az alkotó együttműködést, a testvéri szolidaritást és a keresztény szeretet erősödését segítse.
    Székesfehérvár, 2004. április 29

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia”
    http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=159
    .

    Nincs mit hozzá tenni!!!!!
    Részemről a téma lezárva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Figyu!!!!!!!!!!!
    Most már értem szeretett nagyapám miért mondta , hogy őt pappal temessék. De úgy, hogy a pap legyen alul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. Fura gusztusa volt szeretett nagyapádnak. Én jobbszeretnék egyedül, mint egy gazemberrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Csuhás ördögök, hehe, találó, találó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Micsoda sírás-rívás, jajveszékelés “keresztényellenes”-ezés lesz itt, amikor az egyházakat kirugdalják a finom puha meleg pénzpaplanokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  12. Sohasem felejtem el.
    Egy régi hiradóban, amit 1915 vagy 1916 ban forgattak, különbözõ országok katonáit mutatták , mielõtt a frontra mentek. Mindegyik ezredet egy pap “áldott” meg. Olasz, francia, német (bajor), osztrák, belga, stb. Tehát ugyanaz az egyház küldte õket a frontra, hogy öljék meg egymást. Persze voltak ott másik keresztény egyházak is, mint anglikán, protestáns, stb. Egyik u.n. egyházfõ, a pápától a protestáns püspökig nem emelte fel szavát a háború ellen. Detto a második világháború allatt, amikor Piusz XII “papa” egy szóval sem itélte el Adolfékat, sõt bérencei segítették a nácikat Európából elhúzni.
    Nincs olyan korrupt, képmutató, alattomos ügy, amibe a katolikus egyháznak ne lenne benne legalább a kisujja, ha már nem könyökig a karja a pedofiliától a sikkasztásig. A protestánsok semmivel sem jobbak, csak – mivel nincs 2000 éves “tapasztalatuk”, csak 500 év – nem olyan “dörzsöltek”, mint katolikus
    “rokonaik”.
    Aki beveszi ezek maszlagját, az megérdemli. Csak ne kényszerítsék azt azokra,
    akik nem akarják. Mint egy iráni disszidens írta nem is olyan régen:
    “Nem bánom, a egy kõhõz is imádkozol, ameddig azt nem dobod rám!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  13. Elmennek a πcsába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Azért van bőr az egyházak (-at megszemélyesítő alakok) pofáján. Egyrészt majd’megvesznek, hogy a fontosságukat elhitessék mindenkivel, akivel csak lehet, másrészt tudniuk kell, hogy ez hazugság, hiszen inkább meghalnának, mint hogy kipróbálják, vajon tényleg fontosak-e a híveiknek. A próba abból állna, hogy lemondanának minden állami támogatásról, és rá mernék bízni magukat a híveik adományaira, valamiféle, a hívek által önként vállalt „egyházi adóra”. A rendszerváltás idején még csak-csak lehetett arra hivatkozni, hogy kell az állami támogatás, hiszen az előző évtizedekben ugye elnyomták a tömegekben az egyházhoz tartozásról szóló belső elkötelezettség érzését. (Ami kissé furcsa annak a tükrében, hogy mekkora sikk volt azzal dicsekedni, vagy arról tudni, hogy „a párttitkár is megkereszteltette ám a gyerekét, csak jó messzire vitte”). A jó magyar bunkó sunyiság. Hogy hát ugyan fogalmam sincs, van-e isten, de hülye volnék rizikózni, az ember sohase tudhassa. Szóval a permanens hazudozásra életpályát építeni tudás (a született alávalóság) szinte kiválasztási szempont, pályaalkalmassági feltétel a papoknál. (Eltekintve talán néhány fanatikustól, akik valamennyi ideig belső kétségek nélkül teszik, amit tesznek.) A hierarchiában vezető szerepet vállalni, azaz a képmutatás vezérei közé törekedni, ez pedig teljesen párhuzamba állítható akár a leghazugabb, születés által morális érzék nélkül élő politikusok aljasságával. No de ez nem új jelenség, ld. Dante pokla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Jaj de régi ez a felhívás, de ma időszerűbb, mint valaha!
    “Tiporjátok el a gyalázatost” (azt hiszem Voltaire)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Az egyházak mindig a népen élősködtek. Nem hiába a közmondás: Vizet prédikál és bort iszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  17. Ha gazdag lennék, egy hatalmas emlékparkban szobrokkal állitanék emléket a keresztény egyházak áldozatainak emlékére. Hosszú lenne a felsorolás. A Feszty-körkép vászna nem lenne elég a népitás bemutatásához. Egyébként (papiron) katolikus vagyok. He-he-he. Nekem jogom van belülröl bomlasztani az anyamicsodájukat. Trmészetesen épitö szándékkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  18. “Azt nem lehet tudni, hogy mit értenek az alatt, hogy “az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő” egyházi szervezetekről van szó. Milyen “belső rend” az, amit az államegyházak számon kérnek tőlük teljesen független egyházaktól, gyülekezetektől, amelyek alapvető joga olyan egyházi belső rendet kialakítani, ami nekik tetszik? ”

    Nekem azért volna erre egy sejtésem. Az az egyház nem egyház amelyik nem hierarchikus berendezkedésű. Vagyis ha nem egy kizárólagos hatalommal rendelkező személy tartja fennhatósága alatt, akin keresztül tehát az egész gyülekezet felett lehetne uralkodni és azokat oda vezetni ahova nem akarják, az olyan egyházi szervezet amelyik “nem veszi figyelembe az egyházak belső rendjét” magyarul, ahol a demokráciának a népképviseletnek, a testvériségnek. bármilyen szelleme még fennmarad és nem igazodik az antikrisztusi hatalom eszméjéhez, az hivatalból üldözendő.
    Nem is beszélve az olyan egyházról, ahol az egyének közvetlenül Krisztushoz szeretnének kötődni, és Krisztuson keresztül pedig egymáshoz, és csak Őt ismerik el vezetőjüknek, aki pedig mást mond, mint amit a Szentírásban olvasnak még ha menyből való angyal lenne is, attól elmenekülnek.

    Most aztán beindulhat az egyházbiznisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Szántó István

    Miért van szükségük az egyházaknak a világi hatalom birtoklására? Ha elveszítették a Krisztussal való kapcsolatot, amit azért könnyű elveszíteni, mert Krisztus bűnnel együtt nem lakik az emberi szívben, akkor nincs más útja módja az emberek megtérítésének, mint az erőszak. Persze a világi hatalom megszerzése nem olyan könnyű, és leplezni kell módfelett, ezért aztán úgy csinálják, először megszerzik a hívők pénzét, ezzel némiképp hatalomhoz jutnak, azután megkeresik a korrumpálható állami vezetőket, vagy leendő vezetőket, és azokat hűbérurakká teszik, hatalomba juttatják őket, azazhogy “lelki befolyásukat’ arra használják fel, hogy az emberek bizalommal válasszák meg az ő emberüket. Akin azután behajtják a korábbi megállapodásukat.
    Nincs új a nap alatt. ami végbement a múltban, most a szemünk láttára zajlott le a magukat protestánsoknak nevező egyházakban. Ezek az egyházak elbuktak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Nekem az az egyszerü véleményem, hogy az “istenhívéshez” nincs szükség egyházra. Hinni, avagy az Itennel beszélgetni a csillagos ég alatt is lehet. Ha valakinek emellett szinházra is igénye van, hát azt már fizesse saját zsebböl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  21. Hát ha jól meggondolom nem sokat kell imádkozni az egyháznak minősitett
    szervezetek vezetőinek, hogy a családjukkal együtt 47 ezer forintból kötelezően böjtölők mielőbb éhen halhassonak. És még csak Csuseszku volt faluromboló ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. “Azt nem lehet tudni, hogy mit értenek az alatt, hogy “az egyházak belső rendjét figyelembe nem vevő” egyházi szervezetekről van szó. Milyen “belső rend” az, amit az államegyházak számon kérnek tőlük teljesen független egyházaktól, gyülekezetektől, amelyek alapvető joga olyan egyházi belső rendet kialakítani, ami nekik tetszik? ”
    .
    Ami hierarchikus berendezkedésű, illetve szektás, élén a (politikai) szektavezérrel (OV), az tetszik a püspököknek és a politikus alvezéreknek is, ami demokratikus felépítésű, az nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. ateistaként nem zsigerből, hanem tudatiságból vallom, hogy az egyházaknak messze kéne kerülni a politikát. hitéleti kérdésekkel kellene foglalkozniuk. így nem lesz ennek jó vége…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  24. Magyarország a keresztény fundamentalizmus mintaállama megtisztelő címre pályázik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Gyurcsány Ferenc tegnap erről:
    “Azt kell Önöknek mondjam, hogy időnként fájdalmas, máskor pedig egészen kiábrándító, hogy – és akkor most ezen a ponton a példázataim a Magyarországon meghatározó szerepben lévő keresztény egyházakhoz fognak szólni –, hogy a keresztényi felelősség, szeretet, a gyengékért viselt alázat ügyében lényegesen kevesebbet látunk a magyar történelmi, keresztény egyházaktól mint amennyi a munka, a feladat lenne. Bántóan csendben vannak ezek az egyházak. Bántóan nem szólnak egy szót sem, hogy mindez miért történhet meg Magyarországon. És ehelyett úgy látom, hogy az a kép alakul ki – joggal vagy jogtalanul –, hogy fontosabb saját egyházuk ilyen-olyanfajta befolyásának megőrzése és kiterjesztése, mint a gyengékért, az elesettekért viselt felelősség, a krisztusi tanítás beteljesítése.

    Miközben azt látjuk, hogy lenne itt tennivaló, olyan egyházak, amelyek e területen egyébként sokat tesznek és élen járnak, azok csak azért nem működhetnek egyházként Orbán Magyarországán, mert az egyház vezetői vagy vezetője kritikus Orbán rendszerével. Iványi Gáborról beszélek, aki megkeresztelte Orbán Viktor első két gyermekét. Iványi Viktorról beszélek… Miről beszéltem? Iványi Viktort mondtam? Iványi Gábortól kérek csak elnézést. Iványi Gáborról beszélek, akit, ha valakit, éppen egyházfői működésében rendesen megtaposott az előző rendszer. Éppen emberjogi, polgárjogi küzdelmeiért, éppen az elesettekért viselt önfeláldozásáért nyerte el azt a tiszteletet, amelyet egykor a mai miniszterelnök is érzett, azért vitte el hozzá gyermekeit megkeresztelni. Iványi Gábor keresztény egyháza sok száz embernek nyújt menedéket, meleg ételt mindennap, de úgy tűnik, hogy ez nem elég, és hogyha pár száz ember életéről van szó, akkor az nem számít, fontosabb kettő kritikus mondat Orbán kormányával szemben, mint sok száz ember élete.

    Csendesen és visszafogottan mondom, hogy én ezt egy alávaló dolognak gondolom. És tudják, ha lehetne kívánni valamit, akkor én Magyarországnak sokkal több Iványi Gábort és sokkal kevesebb Orbán Viktort kívánnék.”
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/1736-gyurcs%C3%A1ny-ferenc-%C3%A9v%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91-besz%C3%A9de

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  26. “Nekem az az egyszerü véleményem, hogy az “istenhívéshez” nincs szükség egyházra. Hinni, avagy az Istennel beszélgetni a csillagos ég alatt is lehet.”
    Pontosan. Ez az a határ, ameddig abba a kategóriába esik a dolog, hogy valakiben konkrétan így tud kielégülni a transzcendencia iránti igény. Amely egyébként működik a materialistákban is, ez alapvető közös belső szükségletünk. Valakinek lehet pl. a matematika vagy a fizika az a hívogató univerzum, amelyben csak egy nagyon szűk kört “lát be”, a többi a ki tudja milyen titkok fekete végtelenje. De a mitológiák világa is megszerethető ezen igénytől hajtva. (Szerintem az UFÓ-hivők is valami ilyesmit élveznek abban, hogy szinte érzékszervileg érzik ama idegenek jelenlétét, annyira biztosak a dolgban.) De az, hogy valaki(k) az erőszak-hatalommal szövetkeznek arra, hogy valami “elhivatottság-érzet”-től hajtva az ellenkezőket is belekényszerítsék a hitük külsődleges és formális kényszereibe, azok lelki üdvösségére hivatkozva, és persze úgy, hogy ők maguk eközben nagyon is megtalálják az evilági számításaikat, meg pl. kiéljék a hatalommámor iránti perverz igényüket, no ez már az ördögtől való. Persze ördög sincs. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  27. Hadd Ismeteljem meg :

    A katolukis egyhaz nem egyenlo Jezus egyhazaval. A legjobb esetben is csak egy pici kozos reszhalmazt lehet talalni a metszettuk utan.

    A egyhazak/ felekezetek foldiek, Krisztus egyhaza amely hivo emberekbol (eyenkebol es nem szervezetkbol all) viszont nem foldi eredetu.
    Jezus egyhazanak a tagja ujjaszulettek ok Isten gyermekei. Az igazi egyhazban nem talalunk al szekciokat ott csak egy ismerv van, Jezushoz tartozik az illeto vagy nem.

    A foldon azonban az emberek a felekezeteken belul elikmeg a (vallasos) Istennel valo kapcsolatukat, es ebben semmi kivetni valo nincsen. Ebben a forumban is okszor elhangzott, de legyen ujra itt. Aki igenybe veszi a szolgaltatast, az fizessen erte, aki meg nem az nem fizessen !

    Nincs jobb mint a piacgazdasag. (Persze ezek szerint katolikus egyhaz szetesne mert a hivek nem akarnak fentartani ha mar az o zsebukre meggy a dolog)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Mínuszoló, élvezem az érveid szempont-gazdagságát, és az elegáns gondolatfűzésedet, én is csíplek :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  29. :-)
    …hopp :-)
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  30. nEM FOG BEINDULNI, A MINI tÖRPE VESZTETT,NORMÁLIS EMBEREK, NEM HAGYJÁK.mÉG A KELETIEK SEM. pUTYIN,,, STB, MINDENKIT KIZÁRT EZ A HÜLYE.a HORVÁTH, MEG A kURKÓ. ÉS MÉG kÍNÁNAK SEM KELL EZ A hÜLYE.aZTÁN LEGYEN nEKI tek…-mEG A JÓ DRÁGA MAMÁJÁNAK, MEG A FANOKNAKmEG AZ APJÁNAK, AKI KETTYINTHETETT VOLN A VIKTOR NÉLKÜL IS.
    A.K

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Szegény apósom mindig mondta: nem a hívőkkel van baj, hanem a papokkal, meg az egyházzal.
    Egy gondolat a kommunista rezsim alatti “üldözésről”: az egyik budai templomban a 70-es évek második felében rendszeresen tartottak ifjúsági miséket – a templom rendszeresen tömve volt . Igaz, akkor a pap nem politizált – csak misézett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Bocsi! de ott van pl. a hitgyüli nevű förmedvény, akiket most nagyon patronálnak!
    Minden egyház éljen meg a saját híveik támogatásából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Sumarella
    2012. február 23. csütörtök
    12:30
    A Hit Gyülekezete nem förmedvény, semmivel sem rosszabb s ma már (sajnos) nem is jobb, mint mindazok, akik elfogadnak egy világi döntést az egyházi mivoltukról, s nem érzik azt sem, hogy fel kellene emelni a szavukat más keresztény közösségekért.
    Ha azt írnád, hogy a bibliai normákat jó részét elbukta (mint annyian e kérdésben), amikor elfogadta az ország vezetőinek normáját, a világi szempontok szerint osztályozott egyház szerepét, azzal egyetértenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Mit mondjon erre az ember ?Bartus úr megint megkapja a magáét a cikk miatt.A korrupt vallás a Bibliában egy prostituált nőhöz van hasonlítva.Nem hiába ‘

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kérem a látunk -e normál testsúlyú papot? Ugye általában nem. Ahogy haladnak felfelé a grádicson, úgy tokásodnak , pocakosodnak. Csak nem a böjttől? Rendelkezem hiteles információval mit jelent a böjt püspök úraméknál. Ugye szépen összeröffenek valamelyik püspök testvérnél aztán megkezdődik a dinom és dánom. Persze kiváló szakács késziti az ételt, kiváló alapanyagokból, amit ugye feloldozás fejében a dolgozó paraszt izzadságosan megtermelt. Persze abból is a legjavát adja püspök uraméknak. A finom nedű ugye saját pincészetből kerül az asztalra, ahol csettintenek a püspök úrak, de ugyes ez a Máte gyerek a borász. Áldjuk meg azzal hozhat még egy két kancsóval. Halat és vadat esznek mi jó falat. Nem külhonit, hanem belhonit. Finom halacskákat, pontocskát, sűllőt. harcsát, kecsegét. Na és minden halhoz más bor illik ám , komám. na kérem ezért van az, h tokásodnak, pocakosodnak, majd megfeszülnek a böjtök súlya alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Néhány gondolat a nagy magyar gondolkodótól Hamvas Bélától.

    http://nyilegyenes.blog.hu/2012/01/21/az_antikrisztus_12

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Röviden és tömören. Eddig csak a megvetésemet, most már lassan a gyűlöletemet is kiérdemelik ezek a hályas álszent népbutítók. Élükön a fasisztoid főnökükkel.Hitemet is tönkre tették, mert a józan ész szerint ha van Isten és igazságos, akkor Ő ezt a szemétséget nem hagyhatja büntetés nélkül.
    A keresztényi szeretet nevében nagy ivben leszarják az éhező embereket. Lassan már azt vallom, hogy a szocialista pártitkár is humánosabb volt, mint ezek a megalkuvó haszonleső “böjtgépek”. Krisztus Urunknak ugyancsak nagy seprüvel kell ujra eljönni, hogy ki tudja söpörni az Isten házából ezeket a parazitákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Schmitt tolvaj, de a törvények felett áll 2012. március 27. kedd | AN-álláspont

KDNP: egyházüldözés a közteherviselés 2012. március 27. kedd | AN

Megvan Orbán első követője Európában 2012. március 25. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos