Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics a saját törvényeiket sem tartja be 2012. március 27. kedd 21:42 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics a saját törvényeiket sem tartja be

Budapest – Iványi Gábor újabb levelet írt Navracsics Tibornak, aki előző levelére még csak nem is válaszolt. Iványi Gábor leveléből kiderül, hogy az Orbán-rendszer nemcsak lop, csal, hazudik, elveszi az emberi jogokat és a szabadságot, de még saját antidemokratikus törvényeit se tartja be. Orbán kormánya istenkirályságként működik, amihez a demokrácia látszatát kölcsönzi a sajtó, a parlamenti ellenzék, és mindenki, aki elfogadja ezt a látszatot és együttműködik a klerikálfasiszta rendszerrel.

MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI  TESTVÉRKÖZÖSSÉG

Elnök

Dr. Navracsics Tibor úrnak,

miniszterelnök-helyettes,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök-helyettes úr!

2012. február 29-én levelet írtam Önnek, mivel a 2011. évi CCVI. törvény átmeneti rendelkezései alapján ugyan február 29-éig egyháznak minősültünk volna, mégis az intézmény-fenntartóként igényelhető egyházi kiegészítő támogatást a Kincstár január 1-jétől letiltotta. Ezt egyszer már, az elmúlt év nyarán, akkor még a 2011. évi C. tv. miatt, átéltük. Említett levelemben, miután egy éven belül másodszor hozott az igazságtalan döntés rendkívül súlyos helyzetbe bennünket, kértem azonnali intézkedését „a jogállamiság sérelmével járó döntés felülvizsgálata és a bennünket ért igazságtalan és méltánytalan joghátrány jóvátétele érdekében”.

Ön nem válaszolt a levelemre, és intézményeink érdekében – tudomásunk szerint – semmiféle intézkedés nem történt.

Levelem utolsó előtti bekezdésében tiltakoztam a Parlament február 27-ei döntése ellen is, mellyel az „semmivel sem igazolható joghátrányt okozott számunkra, kétséget sem hagyva afelől, hogy egyházunk pusztán politikai megfontolások folytán veszíti el 30 éve fennálló elismert státuszát.” Válasznak kell-e tekintenem az Ön minisztériuma államtitkárának, Rétvári Bence úrnak folyó hó 22-én, csütörtökön, a Klubrádió adásában tett kijelentését? Rétvári úr itt szerkesztői kérdésre, hogy tudniillik, miért tagadták meg egyházunktól, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől az egyházi státusz megerősítését, szó szerint a következőket mondta: „Arról volt szó az egyházi nyilvántartásba vételnél, hogy az ő egyháza, amihez ő tartozónak mondja magát, annak a nemzetközi egyháznak kellett volna egy igazolást kiállítani, hogy hozzájuk tartozik, és hogy az az egyház száz éve működik nemzetközi szinten, és ezt nem sikerült neki megtenni, ezt az objektív kritériumot nem teljesítette. Úgyhogy ez volt az oka kizárólagosan annak, hogy az az egyház nem került be az egyházi nyilvántartásba.”

A valóság a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felelős államtitkárának az állításával szemben, hogy senki nem kérte tőlünk valamilyen több mint száz éve nemzetközi háttérrel működő egyház (egyházam külföldi része) támogató igazolását. Erre azért sem lett volna szükség, mert az Önök törvénye világosan rögzíti az egyházi elismerés feltételeként (14.§ (2)-c): „legalább 100 éves nemzetközi működéssel rendelkezik vagy legalább húsz éve szervezett formában, egyesületként működik Magyarországon, amely húsz éves időtartamba beszámít az e törvény hatálybalépése előtt a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló 1990. évi IV. tv. alapján nyilvántartásba vett egyházként való működés is.” (Többször leírtam, nyilatkoztam, hogy a Lukács Tamás bizottsági elnök adatkérő és a törvényre hivatkozó levelére határidőben, minden szükséges iratot mellékelve válaszoltam, de a „külföldi igazolást” nem tőlünk, hanem a Magyarországi Metodista Egyháztól kérte – mint kiderült: ellenünk.)

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, a Magyarországi Metodista Egyházból koncepciós eljárással és az Állami Egyházügyi Hivatal hatékony közreműködésével kiüldözött, több mint hét éven át tartó meghurcolás ellenére megtartott metodista lelkészekből és hívőkből alakítottuk, és az állam 1981-ben ismerte el önálló egyházként. A fent idézett törvényhelyen az első sorban a „rendelkezik” valamint a „legalább húsz éve” meghatározás között nem az és, hanem a „vagy” kötőszó szerepel. Tagadhatatlan, mindkettő coniunctio, de a mellérendelések esetén más-más kötőszavak használatosak, és ezek nem szinonimái egymásnak. Így az „és” kapcsolatos, míg van ellentétes, következtető, magyarázó és végül választó kötőszó (ilyen a vagy) is, melynek az a dolga, hogy két állítás közül az egyiket vagy a másikat választhassuk. Vagyis, akik több mint húsz éve egyházként működnek (pl. a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Keresztény Advent Közösség, Isten Gyülekezete Egyesült Pünkösdi Egyház és sokan mások), illetve (vagy) akik mögött több mint száz éves nemzetközi háttér igazolható, bár kevesebb, mint húsz éve működnek hazánkban (pl. a Szim Shalom és a Béth Orim zsidó közösségek vagy a Dzsáj Bhím buddhista közösség – melynek tagjait az utóbbi hetekben rendőrök zaklatták a népszámláláskor vallási hovatartozásukra tett nyilatkozatuk miatt – és szintén mások) a 2011. CCVI. tv. alapján változatlanul folytathatnák egyházi tevékenységüket, és egy jogállamban ennek így is kell történnie. (Azt már csak zárójelek között említem meg, hogy mindazok az egyházak, melyek több éve megszerezték az egyházi státuszt – köztük keresztény és nem keresztény felekezetek sokasága – ugyancsak jogállami működés esetén, szerzett jogaikat nem veszíthetnék el, vagy ha valamilyen indokkal státuszukat megvonnák, jogorvoslatra lenne lehetőségük.)

Mindent egybevetve, ha a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi jogállását „kizárólagosan” azért tagadták meg, mert nem találta ki, hogy ehhez több mint száz éve működő külföldi háttéregyháztól származó nyilatkozatot (is) be kellene szereznie, akkor kérem, hogy ezt a nyilvánvalóan hamis helyzetet azonnal szíveskedjék orvosolni.

Budapest, 2012. március 26.

Tisztelettel:

Dr. Iványi Gábor

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 38 szavazatból)
Navracsics a saját törvényeiket sem tartja be, 4.8 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Nem szidom az anyjukat, bizonyára felsóhajtanak
    -anyám én nem ilyen gyereket akartam.
    Szégyentelen, mocskos banda.
    Szégyentelen mint a 14+ akárhány, akik sunnyognak.
    A virrasztás éjszakásán, csak egy nyugdíjas református pap mondta el a véleményét erről a disznóságról.
    írja egy ateista rupcsi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  2. Már meg sem lep ez a gazemberség. Az élet minden területén ezt csinálják… Nem félik az istent?
    A pápa sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  3. Nem hisz benne egyikük se, mitől félnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  4. “Minden politika, fiam…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  5. Aki nem feli Istent, az feli az ordogot, akit szolgal.
    Az egesz egyhaztorveny egy nagy rakas… . Fidess ennyit tud.
    Ha egy ilyen eset tortenne valamelyik demokraciaban sokan elvesztenek a poziciojukat, talan az egesz kormany bukna. Bezzeg Okatootáia…

    Van egy ország,ugy hivják hogy Okatootáia,az egyik szomszédja Kina a másik Ausztr(ál)ia. “Petofi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  6. Átérzem Dr. Iványi Gábor helyzetét, s osztom véleményét.
    A jelenlegi kormányzat köpönyegforgató, pökhendi és hazug.
    De …
    Számomra életbevágó ügyben 2011. december 29-én levelet írtam Dr. Iványi elnök úrnak, s csatolva küldtem fontos dokumentumot is.
    Ő sem válaszolt a mai napig sem.
    Biztos sok a gondja, baja.
    Én még most is várom a választ (91. napja) és reménykedem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    Nem értem Iványi urat. Ha hoztak egy törvényt nyilvánvalóan az ő közössége ellen, akkor hogyan is képzeli, hogy éppen rájuk ne vonatkozna az? Majd kiadnak egy módosítást visszamenőleg. AZ indoklásba pedig beleírják, hogy “azért, mert megtehetem”.
    Szemét bagázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Csak azokra az erkölcsi alapokra hivatkozhatok, amit a vezetőink írásban is deklaráltak, vagyis a keresztény hitükre. Íme, hogy lássátok, mit jelent az ország keresztény(?) vezetőinek, a nevében is keresztény KDNP-nek a saját szájával/írásában kinyilvánított egy Isten hit.
    .
    http://atv.hu/cikk/20120327_samanzene_a_parlament_kozepen
    .
    Az ateisták kedvéért írom, hogy Isten előtt átkozott a bálványimádás, hiszen a tízparancsolatban (az eredetiben, nem a rom.kat fazonra igazítottban!) ezt mondja Isten:
    2Móz 20:2-20:6 Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak (a pogányság is értendő ezalatt!) földéről, a szolgálat házából.
    Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.
    Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
    Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek.
    De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.
    .
    Ha Istennek mernek hazudni, miért gondoljuk, hogy nekünk nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. Nem hisznek Istenben, azért követnek el minden förtelmet, ami az ájtatosságukat illeti az csak álarc, mert gonoszabbak az sátánnál!
    Olyan lényeket, akik a másik embert amortizálni képesek milyen keresztény embernek lehet mondani? Olyan híveket akiknek ez tetszik , minek lehet nevezni, mert én nem találok rá megfelelő szót?! Vétkezés – gyónás – feloldozás és ezzel minden rendben is van a részükről – hogyan is félik akkor az Istent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. Figyu!!!!!!!!!!!
    Kényelmes vallás a római katolikus.
    Egy kis gyónás és minden aljasság meg van bocsájtva.
    Ebben bíznak, mert aljasságaik száma végtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Nem, kedves bumburi, Istent nem félik, a pápa aztán meg tényleg nem.
    -
    nehéz elképzelni, de fel kell fogjuk valahogy: a katolikus egyháznak semmi köze nincs Istenhez. Nem a megbocsátást, nem a kirekesztettek támogatását, nem az igazságtalanság eltörlését cselekszik, hanem az uralmat, az önkényt, az uszítást és a széthúzást.
    -
    Ma kérte a lányom, hogy kérdezzem ki hittanból. /egyházi iskolába jár/
    -
    Arról volt szó, hogy a világnak három rendje van: az egyházi rend, a politikai rend és a gazdasági rend. CSAK AKKOR TUD JÓL MÜKÖDNI A VILÁG; HA A POLITIKAI REND ÉS A GAZDASÁGI REND ALÁ VAN VETVE AZ EGYHÁZI RENDNEK
    -
    akinek van füle a hallásra, hallja meg. és talán tegyen is valamit, ha már én nem teszek semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  12. A gyónásban én a feljebbvaló elötti megalázkodást látom. Odamégy, térdelsz, és a feljebbvaló (a pap) feloldoz.
    -
    Luthert nagyon zavarta a papok teljhatalma. Habozok, hogy merjem-e mondani, mert hátha már ez sem igaz, de nekem úgy tünik, hogy a protestáns egyházakban nincs ez a tiszta feudalizmus, mintha ök haladóbbak lennének.
    -
    miközben persze ök sem hívök. Azok az egyházak, akik most mind szépen kussoltak, miközben Iványiékat jogfosztották, azok mind mind nem hívök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. zsuzsenkám
    Egyet azért tegyél meg, ha nem túl kicsi a kislányod, mond el neki azt, hogy a Biblia, amely Isten beszéde, nem ezt mondja. Ne legyen belőle később egy szüleit (is) vádoló, hitehagyott, meghasonlott ember.
    .
    Jézus amikor a világ képviselőit találta a templomban akkor történt ez:
    Ján 2:14-17
    És [ott] találá a templomban az ökrök, juhok és galambok árusait és a pénzváltókat, amint ülnek vala:
    És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájukat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;
    És a galambárusoknak monda: Hordjátok el ezeket innen; ne tegyétek az én Atyámnak házát kalmárság házává.
    Megemlékezének pedig az ő tanítványai, hogy meg van írva: A te házadhoz való féltő szeretet emészt engem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Kedves figyelő
    2012. március 28. szerda
    10:48
    Ezt hívják kettős nevelésnek.
    Szerinted mit mondjon a gyerek, ha feleltetik hittanból? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Moldvay László

    A megoldás egyszerű és kézenfekvő, (feltéve, hogy nem ez az egyetlen iskola a településen). Nem kéne a gyereket olyan iskolába járatni, ahol kötelező a hittan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Kedves figyelö, már nagy a leány, bár ezt az anyagot alsó tagozaton is tanulják. Teljesen jó a bibliai vonatkozás is, Jézus soha nem akart világi hatalmat. (Aztán a késöbbi katolikus egyház annál inkább….)
    -
    A kettös nevelés felvetése fontos. Ugyanis
    -
    1. meg kell mondjuk a gyerekeknek az igazat.
    -
    2. akkor azt is meg kell mondani,hogy erröl bizony hallgasson.
    -
    tehát: kétszínüségre kell neveljük a gyerkeinket!!!! mint régen!!

    -
    mekkora lelki kár ér egy országot akkor, ha a gyerekek (és a felnöttek) abban kell, hogy éljenek, hogy nem mondhatják ki az igazat? Hangosan ki kell mondaniok dolgokat, melyekröl tudják, hogy hazugok, – – - hogy lesz ebböl érett társadalom, ahol a rászorulókat támogatják, az eröszaknak határt szabnak…stb. (e három betü a pillanatnyi lehangoltságomat fejezi ki)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. gets
    „Szerinted mit mondjon a gyerek, ha feleltetik hittanból?”
    Erre a válaszom, amit a bibliában olvas. Ott nincs apelláta.
    Mint láthatod a kormány melldöngető kereszténységét a Biblia alapján percek alatt meg lehet kérdőjelezni, látványosan látható, hogy fogalmuk sincs mi a hit és miről szól a VALÓDI kereszténység.
    Ha a kislány valóban hívő, akkor a megtévesztés árát ő fogja kifizetni esetlegesen meghasonlással.
    Még mindig jobb egy „világi” iskola legalábbis a Hoffmann R. féle átszervezés nélkül, mint a hazugságra épülő egyházi. Ebben egyetértek Moldvay Lászlóval.
    .
    Kedves zsuzsenkám
    Látható, hogy nagyon kínlódsz. De jó döntést igazán csak te tudsz a magad hite és a gyerekedről való ismeret, a vele való őszinte beszélgetés alapján hozni. Ezzel nem kibújni akarok a válasz alól, csak én eléggé „szögletes” vagyok, nem biztos, hogy ismeretlenül hasznos tanáccsal tudnék szolgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Ez a navraCSICSKA úgy van a saját törvényeikkel, mint ahogy a főnöke
    Kötcsén kinyilatkoztatta, hogy ezután mi fogjuk megmondani mi a jó, mi a
    rossz. Ha kell személyre szabott törvényeket is hoznak, ha valami nem stimmel.
    Akár utólag is.
    MIÉRT NEM TUDUNK VÁLTOZTATNI EZEN?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. És tessék már mondani , lesz becsülete valaha is az egyszerű ” vas kardnak ” ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Nem olyan nagy baj az a sámántánc a korona körül.
    Ha már valaki érzékeny a bálványimádásra (alighanem zsidó az illető, mert a kereszténység és az Iszlám egész jól megvan vele), akkor vegye figyelembe, hogy a korona szentségként való kiállítása, díszőrsége önmagában is bálványozás. Akkor mért lepődnénk meg épp ezen? Csak azért, mert egy másik (nem monoteista) vallás nevében történik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Az országunkat megpuccsolta a Vatikán, Orbán – Semjén páros és csapata által. A módszereik nem újkeletüek, nagyon is begyakorlott a történelem során.
    Ez pont olyan, mint annak idelyén Akháb és jezabell volt.
    Így megérthetitek, hogy a hazúgság ma az igazság és fordítva, törvénybe vésve. Őrajtuk már a tévelygés szelleme miatt van a fordítva látás és a hazúgság igazságként való hirdetése. Látható volt ez a történelem folyamán ahogy a katolikusok űldözték azokat akik az Isten beszéde szerint szervezték az életüket, és nem a katolikus anyaszentegyház tévtanítása alapján. Az eredmény 40 50 millió igaz hívő és más hívők brutális halála. Koncepciós perek, tanúk megnevezése, jogorvoslat és védelem nélkűl, megkínozva, elpusztítva. Ma sem adták fel, mert az 1940-es években emlékezhetünk a Horvát Anton Pavelicre, vagy Alias Stepianic érsek rémtetteire. Több, mint 700.000. brutálisan kivégzett, ortodox hívő áldozatra.
    Ez volt a Horvát mintaállam mérlege, a katolikus egyház és a pápa tudtával.
    A holokauszt is jogfosztott, kiszolgáltatott embereken, gyermekeken végrehajtott rémséges gyilkolás volt.
    Mit érdekli őkez az igazság! Legfeljebb cinikusan azt mondják az egyházból néhányan tették ezt, pedig nem, hanem a pápa által működtetett rendszer.
    A cél a pápa és az általa működtetett rendszer uralma a lelkek felett.
    A pápa és rendszere szuverén hatalma élet és halál fölött.
    Iványi Gábor és gyülekezete szimbolizálja ma Magyarországon a Valdenseket és az Albingenseket és más bibliára alapozott keresztény gyülekezeteket.
    Nagyobb ellenségek ők, mint bármely más egyház, vagy akár ataeizmus, marxizmus. Ők veszélyeztetik tisztánlátásukkal, a biblia tekintélyével a hamisság katolikus gyakorlatát. Mik ezek? Szentség imádás általi üdvözülés, az anyaszentegyházban való hit által. Míg a biblia egyedűl Krisztusban való hit által, kegyelemből való üdvözülést tartja egyedüli útnak. Ezért Iványiék és a többiek a fő ellenség. Ha nem is fizikailag, de szervezetileg, vagy személyek karakterét likvidálni akarják, és mindazokat, akik nem hódolnak be nekik. A katolikusok csak alibiből hirdetik a Krisztust, de ez nem az a Krisztus aki egyetlen áldozatával, megszerezte a megváltást. Krisztus, aki az igaz egyház fő és főpásztora, a nyájának soha nem engedné meg az erőszakot, gyilkolást, ezek azok a gyümölcsök amiket az embereknek meg kellene tudniuk itélni, és felismerni, ki volt és ki az, aki mindig embergyilkos volt. Tessék megitélni mindenkinek magának, ha választ keres.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. girbegurba (2012. március 28. szerda)
    „Ha már valaki érzékeny a bálványimádásra (alighanem zsidó az illető, mert a kereszténység és az Iszlám egész jól megvan vele), akkor vegye figyelembe, hogy a korona szentségként való kiállítása, díszőrsége önmagában is bálványozás.”
    .
    Fenntartásaim vannak az általad leírtakkal kapcsolatban. Az Ószövetség és az Újszövetség egyaránt tiltja Izraelnek és Krisztus követőinek is a bálványimádást, tehát keresztény sem imádhat bálványt.
    .
    Ószövetség
    Sof 1:4-6
    És kinyújtom kezemet Júda ellen és Jeruzsálem minden lakója ellen, és kiirtom e helyről a Baál maradékát, a bálványpapok nevét a papokkal együtt;
    Azokat is, akik a háztetőkön az ég seregének hajlonganak; és azokat, akik hajlonganak, esküdvén az Úrra, de esküsznek az ő Molokjokra is;
    Azokat is, akik elfordultak az Úr követésétől, és akik nem keresik az Urat és nem tudakoznak felőle.
    .
    A keresztények számára pont ilyen szigorú tiltás a bálványimádás
    Újszövetség Jelenések könyve

    Jel 21:7-8
    Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.
    A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban [lesz], ami a második halál.
    .
    Tehát igaztalan vagy a valódi keresztényekkel, aki megtartják az Úr rendeléseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Iványinak igaza van, de ennek kifejtését jogászra kellene bíznia. Egy lelkésznek az a dolga, hogy értékeket hirdessen, és ha kell, akkor megbélyegezze az önkényt. De a jogszabályok magyarázatát jogi szakemberre vagy egy szóvivői képességekkel megáldott hitsorsosra kellene bíznia. Egy lelkész ne magyarázkodjon: a junta éppen ebbe a kommunikációs helyzetbe akarja hozni ellenfeleit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Mit lehet elvárni attól a Navracsicstól aki részt vett Gyurcsány miniszterelnök karakter gyilkosságában. Ahol a hatalom ott az igazság? Aztán fordul a kocka és remélhetőleg Navracsics kerül a sülyesztőbe. Vélhetően addigra annyi de annyi törvényt megváltoztatnak, h már senki nem ismeri ki magát azon. Mi lesz velünk, magyarok, merre tart az orbáni szekér? Meddig jut el? S lám mennyire tetszik a népnek… ez kellett a magyarnak? Igen , úgy néz ki. Orbán mint egy jó Kádár utód kemény kézzel vezeti országát. Hiszen a kádári évek a mesebeli béke évek voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Navracsicsnak ellenzékben olyan feje volt, mit egy kiéheztetett csatornapatkánynak.
    Most meg mint egy jóllakott napközis.
    Szívesen látnám ismét a kiéheztetett csatornapatkány formájában. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. figyelő,
    Elfogadom, hogy a keresztények nem bálványimádók, és a szertartásaiknál tisztelt tárgyak (szentségek, kereszt stb.) csak jelképek. Kívülálló számára ez nem nyilvánvaló, de semmiképp nem szeretnék hitvitát kezdeni vagy folytatni.
    Mellesleg: alighanem ez a helyzet az Iszlámmal is, és a zsidóknál is vannak tisztelt tárgyak, pl. a tóratekercs.
    .
    Egyébként a valódi bálványok is csak jelképek, csak a bálványimádók úgy hitték, hogy a báb megsértése az általa képviselt erő (szellem, isten) megsértését is maga után vonja. (Lásd: a gyűlölt személyt képviselő bábu megszúrása, abban a hitben, hogy ezzel a jelképezett személyt is bántalom éri.)
    .
    Ma sem szabad szentségeket “megszentségteleníteni”. Ezzel minden vallás így van. Csak az a kérdés, hogy a tisztelt tárgy sérelme isten elleni vagy a közösség elleni vétek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. girbegurba 2012. március 28. szerda
    .
    Félreértesz.
    2Móz 20:4-5
    Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
    NE IMÁDD és NE TISZTELD azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek.
    .
    Nincs! szentséges tárgy, mert az az egyház, ahol ezt állítják megtévesztő, ott nem Isten szerint való a közösség hite.
    .
    1Thess 4:4 Hogy mindenitek szentségben és tisztességben tudja bírni a maga edényét [azaz saját magát],

    1Thess 4:7 Mert nem tisztátalanságra, hanem szentségre hívott el minket az Isten.
    .
    Bocs admin befejeztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Nekem ez a “kétlábonjáró” amortizáló csak annyiban érdekes, hogy most nem tanít hála a magasságosnak, és ritkán is szólal meg. Vele is felmosták az EP-t, sajnos nem sokan figyelték azt a felépését, viszont bennem mély nyomokat hagyott az égése (mást mondott zárt ajtók mögött!)!
    Ha kitelik az uralkodásuk, remélem utána sem kap katedrát!
    Bár, ha ez a plágium-ügy aláássa az egyetemi színvonalat, akkor….
    Méghogy hittan és erkölcstan az iskolákban?!
    Kiadajcstompika és a másik főamortizáló, az ájtatosmanó fővadász – viccországban esélyünk lehet rá, hogy ők lesznek az oktatói ennek a két tudományágnak)))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Jajaj! – a dr-im meg a “felépés” (helyesen persze fellépés) – pedig nem hajazok plagikára – bocsánat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Kedves figyelö, néha valóban kínlódom.
    -
    Nem a lányom miatt, nem írtam, de fontos a képben, hogy most érettségizik. Ö miatta nem kínlódom, bár mikor tegnap elkezdtem neki mondani, hogy feudális világszemlélet, meg Vatikán világuralom, akkor félbeszakított, hogy ne mondjam addíg tovább, amíg el nem végezte az iskolát.
    -
    Nem is mondtam, és megértem öt.
    -
    Na de mi lesz itt, mi lesz azokkal a fiatalokkal, (meg persze idösebbekkel is) akik számára ismét természetes, hogy nem szabad véleményt mondani??
    -
    Gyerekkoromban vasárnaponként jártunk templomba. Hallgatni kellett róla. Emlékszem, mennyire féltem, úgy éreztem, valami tilos dolgot teszek. Hiszen nem volt szabad beszélni róla.
    -
    Most nem szabad beszélni arról, milyen tisztességtelen, hogy Schmitt Pál nem mond le. Mekkora fertö, hogy Orbán és társai kialakítottak egy oligarchiát ebben a kicsi országban. Most nem szabad beszélni arról, hogy a jogfosztottá tesznek minket, bábbá, nyomorgóvá.
    -
    Bocsánat, ha lehangoló voltam. Megyek hamarosan a Moszkva térre, leadni az aláirásgyüjtö ívet. Most mégcsak dél van, lehet reménykedni, hogy találtak 200000 embert, aki alá merte írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. zsuzsenkám 2012. március 29. csütörtök
    .
    A Bibliában olvashatsz, az utolsó idők gátlástalan embereiről akiknek a nevelését időben kell elkezdeni.
    .
    2Tim 3:1-5
    Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
    Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
    Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
    Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
    Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.
    .
    De vigaszunk, hogy ígéretet kaptunk egy eljövendő jó világra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Olyan érdekes Alonzanfan hozzászólása. Épp a közelmúltban elmélkedtem azon, hogy aki kiáll és harcol nyílt sisakkal, az rendszeresen szembesül azzal is, hogy kritizálják, meg megmagyarázzák, mit hogyan (nem) kellene tennie – olyanok, akiknek fogalmuk sincs az aréna forró homokjáról.
    Tessék átvenni Iványitól, amiben nem érzik elég erősnek. Amíg mindenki csak fedezékből hősködik, ő marad jolly jokernek. Kényszerből.

    Álláskereső problémája meg nem igen illik a képbe, kicsit kapcsolódik az általam eddig leírtakhoz: mi köze ennek az élet-halál harchoz, amit Iványi és egyháza vív? Ha nem jött válasz állás ügyben, tessék újra rákérdezni. Előfordul olyanokkal, akik a nap 24 órájában különböző kérelmekkel foglalkoznak, hogy egy-egy kicsúszik a figyemük rostáján. Szerintem ezt is bocsássuk meg Iványinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy-interjú az olasz l’Unitában 2012. június 25. hétfő | AN

Cseppfolyóssá vált a megszilárdult demokrácia 2012. június 7. csütörtök | AN

Súlyosan sérültek a fékek és ellensúlyok 2012. június 6. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos